Szkeptikus blog

A Szkeptikus Társaság tagjainak közös blogja

Kubica nem akart csodatévő lenni
A néhai pápa, II. János Pál olyan népszerűségnek örvend a kléruson belül, illetve római és lengyel hívei körében, hogy utódja XVI. Benedek szinte azonnal gyorsított eljárást indított szentté avatása ügyében. A katolikus egyház rendtartása szerint ennek első fázisa a boldoggá avatás, de normális esetben ehhez is legalább öt évnek el kell telnie a felavatandó halála után. Ezt a megkötést bírálta felül az új pápa még 2005. májusában, alig egy hónappal János Pál halála után.

A szentté avatás viszont nem is olyan egyszerű dolog, ugyanis már az első lépcsőnek, a boldoggá avatásnak az az egyik feltétele, hogy a jelölt halála után (!) véghezvigyen egy csodát. A szentséghez pedig fel kell mutatni még egyet, vagyis összesen kettő, a természet törvényeit meghaladó isteni beavatkozást kell találni, melyek a néhai II. János Pál közbenjárására történtek. Ez első látásra kemény diónak tűnhet, de valójában nem az, csak elég figyelmesnek kell lenni. A Vatikán várja a leveleket és emaileket ezügyben – valaki csak látott valamit…

Nem is kellett sokat várni, és találtak is már egy Parkinson-kóros francia apácát, akinek „teljes és tartós gyógyulásban” volt része, miután társai segítségért imádkoztak II. János Pálhoz. Mint említettem, csak nyitott szemmel kell járni, és meglátjuk a csodát. Pár tízezren, esetleg százezren biztos imádkoztak János Pálhoz a világon a halála után is, valakit biztos meghallgatott, és azzal történnie kellett valami rendkívülinek. Az említett apáca pár év múlva már valószínűleg fel tudja majd idézni, hogy látomásban megjelent neki a néhai pápa, és idővel eszébe jut majd az is, hogy mit üzent. Egy generációval később már tanúi is lesznek a gyógyulásra, ami szinte az egyik pillanatról a másikra történt. Egy évszázad, és festmények is születnek az esetről, és megemlékeznek majd róla a szent iratok. A csodák itt születnek és most, csak nem olyan gyorsan, mint elsőre gondolnánk.

Na ezt passzolta el a lengyel Forma-1-es pilóta, Robert Kubica is, pedig ő lehetett volna a második csoda. Ugyanis nemrég a kanadai nagydíjon falnak ütközött, amit csodával határos módon :) túlélt. Egyházi források máris csodáról beszéltek, mivel Kubica (valószínűleg pár ezer másik lengyelhez hasonlóan) János Pál nevét viselte öltözékén. A pilóta azonban nem élt a lehetőséggel, hogy esetleg a vízen járás mellett említsék a jövő tankönyveiben, és csak annyit mondott, hogy „Lengyelországban sok valótlanság jelenik meg a sajtóban. Fogalmam sincs, ki mentett meg, azt sem tudom, megmentett-e egyáltalán valaki. De itt vagyok egy darabban, ami szerintem nagyon örömteli." Hát ha Kubica nem akarja beismerni, hogy az ex-pápa mentette meg, az az ő dolga, úgy is jó – én biztos vagyok benne, hogy II. János Pál fog még csodát tenni!

A bejegyzés trackback címe:

https://szkeptikus.blog.hu/api/trackback/id/tr28120057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilvi 2007.07.18. 08:00:53

Tetszik a cikk! Hasonló gondolatok már nekem is eszembe jutottak.

Gereb Janos 2007.07.18. 08:12:46

Ugy tudom, komoly csodavizsgalo bizottsag mukodik a Vatikanban. Tehat csak ugy bemondasra ok sem hisznek el mindent. Persze ha igazan adnanak magukra, akkor a bizottsagba egy "laikust" is be kene venniuk, mondjuk peldaul egy ateista szkeptikust. En vallalnam tarsadalmi munkaban. Ki jon meg?

Mikrobi 2007.07.18. 08:54:40

Nagyon jó cikk!
Krisztus se tudott vizen járni csak tudta hol vannak a cölöpök!:-)))

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.07.18. 18:31:32

Elégé fura, hogy egy háborus felbújtónál a szent szó szóba kerülhet. Bár Vajk, azaz I . Pityu magyar király is szent lehetett, pedig tette nagyságrendekkel verik Kádár Jánosét.

-A vízen járást meg nagyon nem értem miért is olyan nagy dolog. Magam nem csak járni, de igen gyakran korcsolyázni is szoktam rajta.

mocsokdream · http://negativ.blog.hu/ 2007.07.18. 18:48:44

Hát ige te abszolút hoztad a formád. Én egyetértek a cikkel... De amiket te itt állítasz, az mind-mind nagy baromság. Fejedbe veszel valami kétséges dolgot, és akkor az úgy van. Kimondtad az abszolút igazságot. 2. Jánospali háborús felbújtó hol élsz te? Szent István pedig a mai viszonylatok közt durva lenne, de könyörgöm 1000 éve élt, és akkor hatalmas tett volt az ő tette. De tudod mit, te vagy az ige, vedd semmisnek, amit írtam...

Avatar 2007.07.18. 19:19:27

mocsokdream: Krisztus meg 2000 éve élt mégsem ölt/öletett meg senkit, aki nem az ő vallását követte.
Vajon hogy lehet szent valaki az ő nevével fémjelzett egyházban akinek ennyi vér tapad a kezéhez? Vajon a kereszténység tanai alapján nem a pokolra jutnak-e az ilyen emberek?

Egyébként az 1000 éve élt embereknek pont olyan rossz elnyomó diktátor volt I. Istvén, mint az 50-60 évvel ezelőttieknek Rákosi. Vagy inkább kicsit még rosszabb. Nem véletlen voltak a 11. században jelentős pogánylázadások Magyarországon. Ezeket csak külső segítséggel (NRCS) sikerült leverni, hogy a vallásdiktatúra fenntartható legyen.

mocsokdream · http://negativ.blog.hu/ 2007.07.18. 19:42:57

Jó. "A cél szentesíti az eszközt" híve vagyok. Ez az én meggyőződésem. És bár nem értek egyet a kerszténység nagyrészével meg az egész keresztény egyházzal, de ha az egyház szempontjából nézem a dolgokat, márpedig ők tették szentté Istvánt, a cél a kereszténység felvétele volt. ...illetve rákényszerítése. De ha belegondol az ember, akkor jó lett volna nekünk, ha koppány nyer? (szerintem eszmeileg jobb) De az egy kényszerhelyzet volt. Meg persze a törvények behozatala. Rákosiék pedig nem csináltak mást gyakorlatilag, mint letesztelték marx elveit. Mindegy, én nem értek nagyon ehhez a dologhoz. De kösz a reakciót! Az embert más véleménye is formálhatja. De még egyszer mondom, hogy én a célt tartom általában a szemem előtt...

Ropian 2007.07.18. 20:32:27

> Krisztus újkori tanítványa

Ügyes srác ez a Criss Angel... Video írt régebben arról, hogy a levitációt hogyan csinálja: www.szabadgondolkodo.hu/szkeptikus/buvesztrukkok/levitacio.php

Ropian 2007.07.18. 21:02:17

mocsokdream: "A cél szentesíti az eszközt híve vagyok"

Ez azért elég veszélyes dolog...

Ma az a cél, hogy hogy erősek legyünk, és elhozzuk a rendet a világba, irány hódítani! Jaj, de többet markoltunk, mint amennyit bírunk, nagy a káosz, egyesüljünk az egy vallás alatt. Hoppá, mégse kellett volna mindent ami régi eldobni, éljen az ókori kultúra! De várjunk, hiszen mi elnyomásban élünk, legyen mindenki egyenlő! Egy pillanat, itt nem is egyenlő mindenki, mostantól egy az eszme, közös a tulajdon! Ja, de így újra rabok vagyunk, ráadásul csőd van, szabad gazdaságot akarunk!...

Az a baj, hogy a cél általában távoli dolog, viszont a dolgok következményeit nem tudjuk pontosan előrejelezni - annál kevésbé, minél távolabbi dologról van szó. Ezért az cél soha nem szentesítheti az eszközt teljesen, mert nem is biztos, hogy a célt szolgálja...

mocsokdream · http://negativ.blog.hu/ 2007.07.18. 21:20:08

Érdekes látásmód. És igazad van.
Hozzáfűzésem:
1.Kicsit az az érzésem, hogy akinek ez a mondat elhangzik a szájából, az már rögtön egyeduralomra akar törni. (persze sarkítva)
2.Amikor teszek valamit egy adott cél érdekében, akkor mindig abban a hitben teszem azt, hogy úgy érzem, hogy a cél érdekében lesz az. Ha meg minden ilyet elvetünk, akkor nem tudunk semmit sem csinálni. Ha végül tudatosul bennünk, hogy nem a célt szolgálta egy adott döntésünk, akkor pedig tanulunk az esetből. Így fejlődik az emberi jellem.
3.Azért látod a dolog veszélyét szerintem, mert nem ismersz engem, holott első ránézésre tényleg veszélyesnek tűnik.

Mikrobi 2007.07.18. 21:26:53

Gyerekek, a középkorban a szent jelzőt politikai okok alapján osztogatták! Ha már teológizálunk akkor valóban nem lehet szentnek nevezni I. Istvánt de akkoriban nagyon jó szolgálatot tett a pápaságnak illetve nekünk(Így lettünk akkoriban nagyok és erősek).

Ropian 2007.07.18. 22:00:10

mocsokdream: egyetértek veled, hogy célok érdekében kell cselekedni, lehető legjobb képességeink szerint. A veszélyt abban látom, hogy ha egy célt követünk, ami minden eszközt szentesít, akkor nem vagyunk messze a fanatizmustól. Én elhiszem, hogy sok szcientológus, vagy éppen egykori hithű kommunista tényleg jóhiszemben meg akarja/ta megváltani a világot. De sosincs egy, üdvözítő cél. Az eszközök, vagyis az "ár" azt jelenti, hogy más célok sérülnek, vagyis mindig azokkal együtt kell mérlegelni. Ez most nagyon mélyenszántóan hangzott, de nem az.

mr._genya 2007.07.19. 07:46:30

mocsokdream!

"Rákosiék pedig nem csináltak mást gyakorlatilag, mint letesztelték marx elveit."

Ezzel a kijelentéseddel abszolút nem értek egyet, tényleg nem nagyon értesz a dologhoz;) Szóval csak annyit fűznék hozzá, hogy a Marx által megálmodott kommunizmus és a Rákosi féle kommunizmus köszönőviszonyban sincs egymással. Marx úgy gondolta, hogy a kizsákmányoló kapitalista rendszer önmagától fog megbukni, majd megszűnik az osztályharc, és bekövetkezik a kommunizmus, ahol mindenki egyenlő. Azonban az, hogy miután ez az eszme terjedni kezdett, és hívei ennek hatására próbáltak javítani a munkások helyzetén, az már nem a Marx féle kommunizmus, mert már meg van erőszakolva a rendszer. Természetesen ennek is voltak pozitív eredményei, mint pl a 8 órás munkanap, de összességében ez már nem az igazi. Mindemellett "A cél szentesíti az eszközt" elvet követni nemcsak ellentétes Marx elméleteivel, hanem elég sok áldozatot is követelt, valamint rengeteg embert kínoztak meg ilyenek miatt, ami elég elítélendő. Lásd Terrorháza.

Avatar 2007.07.19. 11:55:36

A Marx féle kommunista utópia úgy aránylik a Rákosi korszak kommunista diktatúrájához, mint a Jézus féle keresztény utópia az I. István féle keresztény vallási diktatúrához.

A cél szentesíti az eszközt:
Milyen jó jenne, ha mindenki mindig mosolyogna...
Megoldás 1: Érjük el, hogy mindenki folyamatosan boldog legyen.
Megoldás 2: Tüntessük el a nem mosolygókat (kirtás/börtön vérszomjasságtól függően választható) a többi majd nem is mer nem mosolyogni.

Mivel az 1. megoldás lényegében megvalósíthatatlan ezért aki igazán eredményt akar elérni, az a másodikat kell válassza... csak éppen az a mosoly amit így érünk el kényszeredett lesz, inkább a vicsorgásra emlékeztet.

Ropian 2007.07.19. 13:06:58

Annyi biztos, hogy a római katolikus egyházban sem mindenki maradéktalan híve a néhai pápának, és szentté avatásának: www.catholic.org/international/international_story.php?id=17883

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2007.07.19. 15:42:50

"VATICAN CITY (Catholic Online) – The Catholic Church is the one, holy, apostolic church of Christ, while other Christian Orthodox and Protestant denominations that “suffer from defects” share elements of “sanctification and of truth,” said the Vatican’s doctrinal congregation. (07/10/2007)"

Jó, ha valaki ennyire biztos az igazában!

Szaros gerle / Lighting Enchanted Multiple Shots · http://gerlefeszek.blog.hu/ 2007.07.19. 21:14:46

mitől lett ekkora divat köpködni az államalapítónkat? az egyik legnagyobb királyunkhoz képest te mit tettél le az asztalra ige? esetleg a történelmi személyeket elemezgethetnéd a saját korukhoz mérve, mivel olyan hatezer éven át pár bebukott kísérleten kívül nem volt olyan nagyon divatos a demokrácia. de tudom igének minden vallásos egy agymosott
pedofil idióta és te amúgy is kiröhögöd őket kac-kac és az a legnagyobb hazafi aki köpködi a saját múltját

Rigor 2007.07.20. 10:17:29

Senki nem vitatja hogy nagy ember volt, és tulképp ő hozta (hogy milyen módszerekkel azt inkább ne firtassuk, csak papíron volt ő szent...) össze nekünk ezt az országot amiben élünk.

Az igazságos Mátyás királyunk is azért tegyük hozzá meglehetősen khm erőskezű uralkodó volt, és Vlad Tepessel sem volt olyan rossz viszonyban.
A dolgok nem feketék vagy fehérek, főleg nem a politikában, - nincs olyan hogy abszolút gonosz mumus, vagy jóságos szent, sőt a dolog főleg úgy néz ki hogy a történelmet a győztesek írják.

Ha megnyered a háborút a csúnyább népirtást is elnézik, ha nem, akkor kevesebbért is démonizálnak.

Avatar 2007.07.23. 18:41:36

Kedves Szaros gerle!
Elmondok pár dolgot amit én letettem az asztalra:
Nem öltem meg és nem négyeltettem fel unokatestvéremet hogy elragadjam tőle az érvényes jogrend szerinti örökségét.
Nem vakíttam és süketíttettem meg unokaöcsémet attól való félelmemben, hogy megpróbálja majd visszaszerezni tőlem, vagy utódomtól azt az uralkodói jogkört, amit elloptam...
Nem szerveztem bandaháborúkat, hogy az ország más részein hatalomban lévő emberektől elragadjam birtokaikat, vagyonukat akár az életük árán is.
Nem irtottam ki senkit, aki más vallású mint én, nem dobattam el az országgal ősi kultúráját és vallását, hogy az én fixa ideám követését tegyem kötelezővé mindenki számára.

Szerintem én jobb ember vagyok, mint "Szent" István. Sokkal jobb, és sokkal keresztényibb.
Pedig nem is vagyok keresztény.

bolhabetu 2007.07.25. 23:22:34

"Aki szereti a virslit, ne nézze meg hogyan készül."
Most volt a Geographicon egy műsor a kereszténység államvallássá alakulásáról. Sajna csak a legvégét kaptam el. Gyakorlatilag amikor a Római Birodalomban már kellően elterjedt kötelezővé tették integrálva a pogány rítusokat, hogy könnyebb legyen az átmenet. December 24 mint Krisztus vélelmezett születési dátuma egy pogány ünnep volt.
A kereszténység arculatának több köze van Pálhoz, mint a névadóhoz, a testamentumok Pál után íródtak, ezért valójában Pál levelei az első keresztény iratok. Furcsa dolgok ezek.

Egyszerűen abszurd, hogy a szent/boldog minősítést nem a tettek, hanem egy babona alapján osztják ki. Mert az lenne a furcsa, ha nem akadna a milliárdos keresztény közösségben néhány csodaszerű gyógyulás. Viszont ha emiatt úgyis lényegében a tetek számítanak akkor miért a színjáték?

bolhabetu 2007.07.26. 16:03:40

Kubicáról meg csak annyit, hogy 1994-ben egy Ayrton Senna nevű mélyen vallásos fiatalember elhunyt egy balesetben a San Marinoi Nagydíjon. A baleset után a korábbinál is szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezettek be. Alighanem ennek is köze van ahhoz, hogy azóta sem halt meg senki Forma-1-es versenyen.

Fringilla (törölt) 2007.07.30. 17:48:17

Érdekes kérdéseket feszeget a csodák felkutatásával kapcsolatban A harmadik csoda című film.

Ajánlom mindenkinek a figyelmébe. Nem szájbarágósan szkeptikus, inkább nyitva hagy kérdéseket, de ugyanakkor elég merész.

BeR · http://www.uniware.hu 2007.08.08. 09:02:41

Az RKE-nak kellenek a csodák, hogy nőljön a nyáj, amiből élnek, s éppígy kellenek a szentek is. E tekintetben bizottság ide vagy oda, a tények nem számítanak, de hát a hitek nem is a tényekről szólnak. Az utóbbi évszázadok változásai, az emberiség ismereteinek szaporodása perzse más módszerek "bevetését" is megköveteli a vallási szervezetektől, hát ezért a "komoly" vizsgálóbizottságosdi.

Kubica előtt viszont le a kalappal!

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu 2007.08.21. 11:27:27

Most is, mint mindig, politikai-hatalmi játszma II. Jánospali szentté avatási mizériája, pont az utódjának és sleppjének pozíciójának megerősítésének érdekében. Az rkat. [!Romboló Kaotikus] egyházon belül a szélsőségesen militáns, világuralomra törő Opus Dei szekta (olyan háborús bűnösöket támogat ez a szervezet, mint Francisco Franco, Augusto Pinochet) további megerősítése is a cél. Ezen felül II. Jánospali a balkáni népirtásban való ténykedése, az óvszerhasználat elutasításából eredő AIDS-terjedés elősegítésével inkább emberiség elleni bűnök elkövetőjére utal, nem egy követendő példára.

aranyhaj.blogspot.com 2007.11.16. 20:15:47

Az egyháznak tényleg komoly hibája a konzervativizmus, de vannak nagyon rendes papok is. Azt nem tudhatjuk, mi megy a Vatikánban, nem vagyunk bennfentesek.
aranyhaj.blogspot.com

Írj nekünk! Kövess minket!

Kövess a Twitter-en 

Melléfogott az asztrológusod? Nem találsz már helyet az ágyadnak a földsugárzástól? Össze-vissza forog az Egely- kereked? Nem használt a macskádnak a homeopátiás bogyó?

Írd meg nekünk:
blog (kukac) szkeptikus.hu

Utolsó kommentek

  • Reactor: @Kovacs Nocraft Jozsefne: Pont ez a lényeg :))) Ha elég forró a cuccos, akkor a Carnot-tétel elmél... (2023.07.29. 22:19) Összeomlik a civilizációnk?
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @Reactor: Milyen módokon tartod elképzelhetőnek a magmaerőművek működését? Nem tudom, miért ho... (2023.07.29. 21:52) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: @tesz-vesz: Tehát a magma erőművek nem működhetnek majd, me' jön a Carnot-tétel és megvuduzza majd... (2023.07.29. 17:09) Összeomlik a civilizációnk?
  • tesz-vesz: @Reactor: ja, csak a fideszes, tehát agyhalott kovács józsefné a carnot-tétellel cáfolná a geoterm... (2023.07.29. 09:33) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: Korábban a civilizációt csak egy világkatasztrófa tudta volna összedönteni. A globalizáció "áldáso... (2023.07.27. 21:42) Összeomlik a civilizációnk?
  • Utolsó 20

Híreink

Nincs megjeleníthető elem

Fórum

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

akupunktúra (2) áldoktor (1) álhírek (1) állampolgári tudomány (1) alternatív medicina (23) áltudomány (37) antibiotikum (1) apollo (1) aromaterápia (1) ásványok (1) asztaltáncoltatás (1) asztrológia (6) atomenergia (2) attila domb (1) átverés (14) aura (2) béky lászló (3) bioenergetika (5) biofoton (1) biológia (2) biologika (1) bioptron (2) biorezonancia (5) biotechnológia (8) boszniai piramisok (3) bulvár (1) butaság (7) bűvészet (9) callahan (1) cam (1) ChatGPT (1) chemtrail (3) civilizáció (1) clairvoyance (1) cod tea (5) confirmation bias (1) covid-19 (1) criss angel (1) csalás (4) csillagászat (6) cunami (1) darwin (5) demarkáció (1) diéták (1) douglas adams (1) dr. csabai zsolt (2) dr. csabai zsolt phd (1) echo tv (1) ECSO (1) egely (2) egészség (36) egészségnap (2) éghajlat (1) einstein (3) elektroszmog (1) életmód (4) energia (1) eric pearl (1) értem (3) érvelés (1) etnográfia (1) étrend kiegészítő (6) eugenika (1) evolúció (22) ezóbióökó (7) ezotéria (27) fakír (1) fals pozitív (1) fekete mágia (2) felmelegedés (2) fenntarthatóság (1) filozófia (13) finnugor (1) fizika (13) fogyasztóvédelem (12) földönkívüliek (2) földsugárzás (3) gelencsér andrás (1) gender (1) glifozát (1) gondolkodás (7) grafológia (2) grapefruit (3) grapefruitmag (1) grape vital (3) gyermeknevelés (1) gyógynövények (2) gyógyszerek (1) gyógyszeripar (1) HAARP (1) hagyományos kínai orvoslás (3) hamisítás (3) hétköznapi bölcsesség (1) hipotézis (1) hold (2) holokauszt (1) homeopátia (22) horoszkop (3) humor (7) idegtudomány (1) ideomotoros (1) idősek (1) india (1) influenza (1) ingyenenergia (4) integratív medicina (2) intelligencia (1) intelligens tervezés (12) james randi (3) japán (1) járvány (2) járványtagadás (1) jeti (1) jövőbelátás (2) jövőbelátók egyháza (1) jövőbe látás (2) józan ész (4) kanálhajlítás (2) kapcsolatteremtő gyógyítás (1) kígyóolaj (1) kísérlet (3) kiválasztott (4) klímaváltozás (7) klub (89) konferencia (9) kongresszus (10) könyv (13) koplalás (1) környezetvédelem (1) koronavírus (4) közgazdaságtan (2) közlekedés (1) kozmológia (2) kreacionizmus (2) kristályok (1) kritika (1) lászló ervin (2) lebuktatás (1) légköroptika (1) lenkei gábor (1) levitt (1) lifewave (2) lottó (1) lúgosítás (1) magfúzió (1) mágia (1) mágnes (5) magyar őstörténet (4) magyar történelem (3) marketing (3) mars (4) matematika (4) média (6) megerősítési torzítás (5) mellrák (1) mentalizmus (3) mesterséges intelligencia (2) meteor (1) mobiltelefon (1) mta (4) művészet (1) nasa (2) neurális hálózat (1) nyelv (6) nyílt levél (1) oktatás (4) oltásellenesség (3) oltások (2) önámítás (1) online kísérlet (3) orgon (1) örökmozgó (5) orvostudomány (12) őssejtfokozó (1) összeesküvés elmélet (5) otthonszülés (1) paleolit étrend (1) pálmalevél (1) pályázat (1) pandémia (1) parafenomén (3) parajelenségek (6) paródia (1) PCR (1) phenomenon (2) podcast (1) pozitív gondolkodás (1) prána (2) probiotikum (1) proving (1) pszí (5) pszichiátria (1) pszichológia (1) racionalitás (1) radiesztézia (3) rák (8) randi (3) rendezvény (13) rezsicsökkentő (1) richard dawkins (2) sci fi (3) seti (1) spiritizmus (2) steorn (1) sugárzás (3) számmisztika (3) székesfehérvár (2) szekta (1) szellemidézés (3) szerencse (1) sziget (5) szkeptikus (21) szólásszabadság (1) találmány (4) tantra (1) táplálkozás (5) távgyógyítás (2) technológia (15) telekinézis (1) telepátia (1) televízió (5) teremtés (3) teremtéstan (2) természetgyógyászat (28) termográfia (1) tesztek (3) történelem (14) tudomány (32) tudományos módszer (2) tudománytörténet (1) turizmus (1) ufo (5) új germán medicina (2) űrhajózás (2) uri geller (8) űrszonda (3) vágó (6) vakcinák (2) vallás (2) villanyóralassító (1) vita (1) vízautó (2) Wikipédia (3) x akták (1) Címkefelhő

Creative Commons

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása