Szkeptikus blog

A Szkeptikus Társaság tagjainak közös blogja

Nyomozzon Uri Geller után! - Eredménnyel
Kicsit már magunk is megcsömörlöttünk a témától, de az alábbi példa lehetőséget ad egy újabb on-line játékra. Magyarországon kevesebben hallottak róla, de világszerte eléggé elterjedt Uri Gellerről, hogy egyszer (többször?) mentális erejét felhasználva sok mérföld távolságból megállította a londoni Parlament Big Ben tornyának híres óráját.

Nos, felhívjuk olvasóinkat, hogy végezzenek nyomozást a hírrel kapcsolatban! Lehetőleg autentikus, azaz nem szkeptikus forrásokat használjanak. Talán legjobb magától Uri Gellertől  olvasni erről az eseményről!

Hajrá! Várjuk a szkeptikus vagy ezoterikus nyomozók hozzászólásait az ügy feltárásáról!



Hozzáadva: 2008. június 11., 17:00

A nyomozás eredménye

Nem nagyon vagyok elégedett az olvasók nyomozásával. Remélem, hogy ez csak amiatt van, hogy már mindenkinek tényleg elege van Gellerből. Azonban ténylegesen sok ilyesféle állítás elhangzik másoktól is, és nem árt gyakorlatot szerezni a kíváncsi, de azért kellően kételkedő kutakodásban!

Én tényleg zömében csak Geller oldalán kerestem, mert fair akartam lenni hozzá. Gondoltam, ha ott van valami, akkor majd utánanézek máshol is. Sajnos a Brit Parlamentnél nem tartják nyilván (vagyis az Interneteten ne közlik), hogy mikor és miért állt le a Big Ben, a nagy toronyóra.

Azt midenesetre lehet tudni, hogy ez azért nem ritka dolog. De ha Geller előre megmondta, hogy ez mikor fog történni (független attól, hogy ő állítja-e meg mentális erejével, vagy csak látja a jövőt), akkor az nagy teljesítmény.

Azonban ahhoz képest, hogy Geller ezt a példát gyakran emlegeti, mint szellemi erejének bizonyítékát - meglepően kevés információt találunk róla a weboldalán. Ténylegesen kicsit zavaró, hogy nem is egy eset említéséről lehet olvasni, és a dátumok sem teljesen konzekvensek. Azt gondolnám, hogy azért ez egy olyan fontos bizonyíték, amelyről részletes és konzisztens dokumentációt kellene találnunk.

A legrészletesebb információt gyakorlatilag azonos szöveggel legalább két helyen is meg lehet találni az uri-geller.com domainen:

 

NEWS OF THE WORLD, Dec. 17, 1989

I stopped Big Ben says mindbender Uri

By MORVEN KINLAY


SPOON-BENDER Uri Geller claimed yesterday that HE stopped Big Ben.


The world's best known clock outside the Houses of Parliament conked out for three hours at 11.07 am on Friday. Engineers blamed a mechanical fault.


But Uri, 42, says it was down to him, and he can PROVE it. At his Berkshire home, he explained: "I have signed a contract with an American games firm, and they wanted a gimmick. They-came up with the idea of me stopping Big Ben on New Year's Eve, and faxed it over."


On Friday, psychic wizard Uri decided on a practice try. He said:


"I have a temple where I meditate. I went in, turned towards London and concentrated."

"I was in my study when my wife screamed that Big Ben had stopped and it was on the news."


"I called the firm and told them. It blew their minds. I have the dated fax proving we had the idea before it happened."

Tudtommal nincs ennél részletesebb információ, és Geller szerint ez a bizonyíték arra, hogy ténylegesen megállította az órát. Nos, lássuk csak!

A híradás dátuma 1989. december 17. Az első mondat szerint az előző napon, azaz 1989. december 16-án jelentkezett az újságnál Uri Geller, hogy megállította az órát. A hír szerint azt megelőző nap, azaz 15-én pénteken 11:07-kor állt meg az óra három óra hosszára.

Természetesen ő is tudja, hogy az egész eset csak akkor érdekes, ha igazolni tudja, hogy előre megmondta, mikor fog megállni az óra. Állítása szerint ez meg is történt. Ezt a levélrészletet le is fordítottam:
Szerződést kötöttem egy amerikai játékgyártó céggel, és ők szerettek volna valami felhajtást. Azzal az ötlettel álltak elő, hogy állítsam meg a Big Ben óráját szilveszter éjszakáján. A tervet el is faxolták nekem.
A fax szolgál bizonyítékként. Ugyan a faxot nem látjuk, de tételezzük fel, hogy létezik! Azonban van itt egy lényegi probléma, ami az egész bizonyítékot semmissé teszi! A Big Ben nem szilveszter éjszakáján állt le, hanem december 15-én a déli órákban. Ezt viszont senki sem jelezte előre, maga Uri Geller sem. Hogyan ír erről?

Pénteken a pszichikus bűvész, Uri geller elhatározta, hogy tesz egy próbát. Így beszél erről:


"Van egy templom, ahova meditálni járok. Bementem, London fele fordultam és koncentráltam (mindez Londontól 30-40 mérföldre történt - HG)."


"A dolgozószobámban voltam, amikor a feleségem kiabált nekem, hogy a TV híradója szerint megállt a Big Ben. Felhívtam a céget és elmondtam nekik. Teljesen elszálltak tőle. Megvan a datált faxom, ami bizonyítja, hogy még a történtek előtt megvolt a tervük."

Tehát december 15-én, két héttel azelőtt, amikor meg kellett volna állítania az órát, Geller besétált a templomba, koncentrált és megállt az óra. Cakhogy ezt senkivel sem egyeztette; erről nem volt sem szóbeli, sem írásbeli megállapodás. Itt válik fontossá, hogy az az óra bizony meg szokott állni. Legalább kétszer évente. Annak esélye, hogy szilveszter előtt, vagy után valamikor megáll, tehát igen nagy. És hát persze pontos időpontra szólt a megállapodás.

Összefoglalásul tehát azt mondhatjuk, hogy nincs bizonyítéka Gellernek, hogy 1989. december 15-én délben ő miatta állt volna meg a Big Ben órája. Éppen ellenkezőleg! Volt egy írásban egyeztetett tervük, hogy 1989. szilveszter éjszakáján megállítja, és ez nem történt meg. Ez nem pozitív, hanem éppenséggel negatív bizonyíték!

Úgy gondolom, hogy hasonló - bár esetleg időigényesebb - nyomozás után ugyanígy semmivé foszlanának Geller további állításai is. Persze az állítólagos sikeres olajkutatásról szóló megállapodás részletei nyilván üzleti titkot képeznek, a CIA-nak végzett felderítő munka pedig szükségszerűen államtitok (ha a CIA tagadja, az még rosszabb a tényeknek).

A bejegyzés trackback címe:

https://szkeptikus.blog.hu/api/trackback/id/tr80505680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

órásmester 2008.06.09. 10:07:15

biztos kifogyott az elem az órából.
már jártam így én is.

sanya64 2008.06.09. 10:35:16

ez mind semmi...

ha Uri közlekedési rendőrnek ment volna, akkor akár bazinagy kamionokat is meg tud állítani messziről...

))

tresh 2008.06.09. 10:36:02

Uri Geller. Ki az?

dady 2008.06.09. 11:08:07

Engem egyszer gyíkká változtatott, de már elmúlt.

Parapitty · http://parapitty.blog.hu 2008.06.09. 11:20:44

Uri Geller egyszer lenyomta Chuck Norrist szkanderban a mentális erejével.

Artúr 2008.06.09. 11:34:31

Nono fiam, köböl talán nem lehet hidat építeni?

Nagy Gábor 2008.06.09. 11:41:08

Egyszer megállítottam King Kongot 3 méter távolságból. Vissza is tekertem egy kicsit.

bolhabetu 2008.06.09. 15:33:54

www.zem.demon.co.uk/confront.htm

Már 86-ben megvolt neki az ötlet.

www.uri-geller.com/ceg.htm

1987. Uri Geller túszok kiszabadításáért imádkozik. Mi történik ezután? Megáll a Big Ben. Van még a paranormális erőkön kívül terület, ahol ilyesmit el lehet adni sikerként?


www.uri-geller.com/notw.htm

Szenzációs cikk, mely bizonyítja, hogy türelmesen várt 89-ig, hogy "elegendő ereje legyen hozzá". Akkor viszont olyan szenzációs volt, hogy a beigértnél 15 nappal hamarabb állt meg az óra.

Benigna 2008.06.09. 15:36:16

Uri Geller már tényleg uncsi téma. A Kiválasztottban is azok hisznek, akik akarnak. Egyik barátnőm is kitart amellett, hogy ő meghajlította a kanalat, meg is mutatta. A szépséghiba: a kanál természetes hajlatát hitte általa előidézett görbületnek.

Benigna 2008.06.09. 15:39:19

Nem lehet, hogy kapott egy fülest az elemek várható lemerüléséről? Csak beütött a krach, és a vártnál 15 nappal előbb merült le. Egyáltalán, elemmel műkődik? Ha nem, mi látja el energiával?

bolhabetu 2008.06.09. 15:42:42


Egy helyesbítés:
1997. Uri Geller túszok kiszabadításáért imádkozik. Mi történik ezután? Megáll a Big Ben. Van még a paranormális erőkön kívül terület, ahol ilyesmit el lehet adni sikerként?

bolhabetu 2008.06.09. 16:08:38

"www.zem.demon.co.uk/confront.htm

Már 86-ben megvolt neki az ötlet."

Bár ez egy szkeptikus lapban megjelent cikk, de az interjú tévéfelvétele is megvan.
www.youtube.com/watch?v=aexPhbnu9To

Geller tényleg unalmas téma, de annyira hálás téma, bármit kezdünk el "kapargatni" vele kapcsolatban egész egyszerűen döbbenetes dolgok derülnek ki, hogy mi mindent meg lehet úszni.

bolhabetu 2008.06.09. 16:14:37

"www.zem.demon.co.uk/confront.htm

Már 86-ben megvolt neki az ötlet."

Bár ez egy szkeptikus lapban megjelent cikk, de az interjú tévéfelvétele is megvan.
www.youtube.com/watch?v=aexPhbnu9To

Geller tényleg unalmas téma, de annyira hálás téma, bármit kezdünk el "kapargatni" vele kapcsolatban egész egyszerűen döbbenetes dolgok derülnek ki, hogy mi mindent meg lehet úszni.

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2008.06.09. 16:31:07

Eddig még senki sem foglalkozott a témával rendesen. A felhívás arra szólt, hogy keressetek bizonyítékot, igazolást arra, hogy Uri Geller tényleg megállította-e a Big Ben óráját úgy, ahogy állítja a könyvében is.

Rajta nyomozók!

bolhabetu 2008.06.09. 16:36:14

Mit állít a könyvében?
Mert, ami a honlapján van az igen sovány, két esetet emleget, egyik szánalmasabb, mint a másik.

olgi 2008.06.09. 16:49:29

Én nem nyomoztam Uri után,egyszerűen hiszek neki.:)
Csak így tovább Uri!

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2008.06.09. 19:44:05

Az olajkeresés és a CIA-val való együttműködés története mellett a Big Ben órájának megállítása a legemlegetettebb sztori, amit maga Geller is mindenütt megemlít.

A legrészletesebb leírás a saját weboldalán található:

www.uri-geller.com/notw.htm

Nos, akkor ezt elemezzétek! Olginak üzenem, hogy az egyszerű áhítatos hitnél sokkal érdekesebb a kíváncsiság, ami az ilyesfajta nyomozás alapja.

Rajta olgi!

Dömper Ármánd 2008.06.09. 19:44:14

Megvan a bizonyíték:

www.torzsasztal.hu/Article/showArticle?go=77213902&t=9166893

Itt, a 6095-ös számú hozzászólás egyértelműen bizonyítja, hogy Uri Geller megállította, a Big Ben nevű harangnak otthont adó óratorony óráját... :)))

sab 2008.06.09. 19:49:20

Sziasztok!

Újfent szeretném jelezni, hogy azzal, hogy foglalkozunk a témával továbbra is ennek a embernek kedvezünk. Csak egy példa: belinkeljük az oldalakat, az oldalakon elhelyezett hirdetések megjelenítés alapján is fizethetnek a tulajdonosnak. A linkeléssel a keresőprogramokban nő a linkelt oldalak rangja, könnyebben megtalálják stb.
Szépen kérem felejtsük el! Ez így működik! Az a lényege hogy beszélnek róla, nem az a lényeg, hogy jót vagy rosszat, hanem az hogy téma. Azt kell mondanom, amíg ezzel a témával ennyit foglalkoztok, addig Ti bedőltetek ennek az embernek, ez az ember elérte a célját!
További sok siket a bloghoz, és remélem a jövőben értelmesebb témákkal fogunk foglalkozni!

Dömper Ármánd 2008.06.09. 20:10:20

sab, nem értek veled egyet. Igazad van, első ránézésre, azok, akik a témával foglalkoznak, valóban kedveznek Uri Gellernek, bárhogy is foglaljanak állást az ő képességeivel kapcsolatban, de hosszú távon ez nem így van.

Majd húsz évvel ezelőtt, mikor ez a téma sokkal felkapottabb volt, én is hittem Uri Gellernek. Elhittem, hogy szellemi energiával kanalat hajlít, órát állít meg, és ki tudja még milyen „természetfölötti” képességekkel rendelkezik. Mindezt azért, mert akkor még nem volt lehetőségem néhány másodperc alatt temérdek információt szerezni a művészúrról, ha lett volna, akkor feltűnt volna, hogy egyesek, nem is kevesen, igen szkeptikusak az ő természetfeletti képességeit illetően, sőt, egyenesen csalást kiáltanak. Persze a hívőket ez biztosan nem győzi meg, de ezzel nem is lehet mit kezdeni, sőt nem is kell ezen változtatni, de azok, akiknek még nincs véleményük a dologról, azoknak a lehető legtöbb információt meg kell adni, hogy tényleg eldönthesse, mi a véleménye erről az egészről.

olgi 2008.06.09. 21:21:09

Csak vicceltem:)
Uri is hibázhat "néha", akár látványosan is...

bolhabetu 2008.06.09. 22:12:08

Arról van valami forrás, hogy amúgy milyen gyakran romlik el a Big Ben?

Szilágyi András 2008.06.09. 22:37:09

Még senki nem jött rá a megoldásra :)

sab: nem hiszem, hogy mi észrevehetően növelnénk UG népszerűségét vagy ismertségét, viszont ő a miénket igen! Ha róla írunk cikket, akkor kikerülünk az Index főoldalára, ha nem róla, akkor újabban már nem kerülünk ki...

tresh 2008.06.09. 22:38:42

Dömper,

Pedig sab-nak igaza van, a vírus kampányoknak is ez a lényege: mindegy mi, csak beszéljenek róla. Az se baj, ha azért nézed, hogy röhögj rajta, vagy mert utálod, ha nézed, nekik van igazuk.

Nézettség -> drágább reklám helyek -> nagyobb villa Urinak.

sab 2008.06.09. 22:57:24

Na jó, esetleg egy óraátállítás? :]

Szilágyi András 2008.06.09. 23:44:44

Mivel két esemény is volt, azt javaslom, hogy az 1989-es esetet próbáljátok kinyomozni.

gellervadász 2008.06.10. 13:49:26

Itt a megoldás, James Randitól személyesen: www.skepticfiles.org/skeptic/promiseu.htm CLAIM: That Mr. Geller stopped Big Ben (actually, Tower Clock) by his mental powers. FACTS: (a) That clock stops about twice a year, anyway. (b) Mr. Geller only announced the miracle AFTER it stopped. (c) Mr. Geller had been promising to do this wonder for some twenty years. És valóban, már Uri eredeti közleményéből is kiderül: ő maga közli, hogy a bizonyítéka mindössze annyi, hogy van egy fax a birtokában, miszerint ő ezt megígérte :-)) Van a Randi féle oldalon egyéb finomság is, egyébként.

bolhabetu 2008.06.10. 15:15:07

"Itt a megoldás, James Randitól személyesen"

A feladat mintha az lett volna, hogy ne szkeptikus forrásokból dolgozzunk. :):):)
Az tény, hogy már két évvel korábban emlegette a Big Bent, hogy megállítja, így az időtényező ott van rendesen. Az is furcsa, hogy tényleg csak utólag tartott igényt az eseményre. Én eddig nem ismertem a Big Benes mutatvány részleteit, azt hittem, hogy valami "David Copperfield eltünteti a Szabadság-szobrot" szintű mutatvány volt. Erre... Ez az ember komolytalan.
A fax emlegetése érdekes, de jó lenne látni, hogy hány évvel korábban készült. Továbbbá, ha sikerült december 16.-án, akkor miért nem sikerült Újévkor, ahogy beigérte?

A 97-es eset is érdekes, mert eddig azt hittem, ilyesmi csak a Monty Pythonban fordul elő. Uri Geller a "Semmi sem ciki" klub örökös elnöke.

gellervadász 2008.06.10. 15:47:59

Ja, hogy Randi szkeptkikus? Ki gondolta volna :-))

Ebben az egészben az a hihetetlen, ahogy a saját honlapján ő maga leplezi le, miféle "bizonyítéka" van, tehát a forrás nem is annyira szkeptikus...

De ha már Randi: van valahol egy videója, ahol Uri egy trükkjét leplezi le, amint a kamerába nézve, pofátlanul nyíltan, mindenki szeme láttára görbíti meg a kanalat, miközben mondja, hogy "látják, ÍGY nem lehet elhajlítani", na, nekem ez ugrott be erről az egészről.

fostalicska · http://fostalicska.blog.hu 2008.06.10. 15:58:27

"egyszer (többször?) mentális erejét felhasználva sok mérföld távolságból megállította a londoni Parlament Big Ben tornyának híres óráját."

Én meg azt hallottam, hogy Uri Geller (egyszer vagy többször) mentális erejével megállította a farkát!

Na ezt csinálja utána valaki!

Prophet 2008.06.11. 01:26:51

Nekem a zsebórám állította meg.. először csak a dátum ugrált el, aztán az óra is megállt. Erre még bizonyítékot sem kell keresni, úttörő becsület szavamat adom! Nyertem-e?

bolhabetu 2008.06.13. 19:12:13

Ha jól látom rajtam kívül meg sem próbálták, ez tényleg egy megkésett cikk volt. Bár nagyjából én is erre jutottam.
Viszont a 97-es eset egész egyszerűen döbbenetes.

www.uri-geller.com/ceg.htm

Pakisztánban fogva tartott túszok érdekében történő imádkozásra buzdított Geller, akikről két éve szinte semmit sem tudni. Nem ígérte be sem a Big Ben, sem a Nap az égen, semmi más megállítását. Amikor az óra megállt, egy órával az ima kezdete után Geller egyből lecsapott az esetre. Ügyesen kisakkozta, hogy a 12:11 valójában 11:11, csak a nyári időszámítás kevert bele (LUI tanulhatna tőle:)

Viszont a cikkből az is kiderül, hogy nem ez volt az egyetlen nap, amikor imádkoztak, és vélhetően nem az első. És a lényeg, az ima deklarált célja a túszok megsegítése volt, akikről két évvel később sem tudni semmi biztosat.
Ezzel a logikával minden ima hatásos, csak kérdés, hogy mire.

Írj nekünk! Kövess minket!

Kövess a Twitter-en 

Melléfogott az asztrológusod? Nem találsz már helyet az ágyadnak a földsugárzástól? Össze-vissza forog az Egely- kereked? Nem használt a macskádnak a homeopátiás bogyó?

Írd meg nekünk:
blog (kukac) szkeptikus.hu

Utolsó kommentek

  • Reactor: @Kovacs Nocraft Jozsefne: Pont ez a lényeg :))) Ha elég forró a cuccos, akkor a Carnot-tétel elmél... (2023.07.29. 22:19) Összeomlik a civilizációnk?
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @Reactor: Milyen módokon tartod elképzelhetőnek a magmaerőművek működését? Nem tudom, miért ho... (2023.07.29. 21:52) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: @tesz-vesz: Tehát a magma erőművek nem működhetnek majd, me' jön a Carnot-tétel és megvuduzza majd... (2023.07.29. 17:09) Összeomlik a civilizációnk?
  • tesz-vesz: @Reactor: ja, csak a fideszes, tehát agyhalott kovács józsefné a carnot-tétellel cáfolná a geoterm... (2023.07.29. 09:33) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: Korábban a civilizációt csak egy világkatasztrófa tudta volna összedönteni. A globalizáció "áldáso... (2023.07.27. 21:42) Összeomlik a civilizációnk?
  • Utolsó 20

Híreink

Nincs megjeleníthető elem

Fórum

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

akupunktúra (2) áldoktor (1) álhírek (1) állampolgári tudomány (1) alternatív medicina (23) áltudomány (37) antibiotikum (1) apollo (1) aromaterápia (1) ásványok (1) asztaltáncoltatás (1) asztrológia (6) atomenergia (2) attila domb (1) átverés (14) aura (2) béky lászló (3) bioenergetika (5) biofoton (1) biológia (2) biologika (1) bioptron (2) biorezonancia (5) biotechnológia (8) boszniai piramisok (3) bulvár (1) butaság (7) bűvészet (9) callahan (1) cam (1) ChatGPT (1) chemtrail (3) civilizáció (1) clairvoyance (1) cod tea (5) confirmation bias (1) covid-19 (1) criss angel (1) csalás (4) csillagászat (6) cunami (1) darwin (5) demarkáció (1) diéták (1) douglas adams (1) dr. csabai zsolt (2) dr. csabai zsolt phd (1) echo tv (1) ECSO (1) egely (2) egészség (36) egészségnap (2) éghajlat (1) einstein (3) elektroszmog (1) életmód (4) energia (1) eric pearl (1) értem (3) érvelés (1) etnográfia (1) étrend kiegészítő (6) eugenika (1) evolúció (22) ezóbióökó (7) ezotéria (27) fakír (1) fals pozitív (1) fekete mágia (2) felmelegedés (2) fenntarthatóság (1) filozófia (13) finnugor (1) fizika (13) fogyasztóvédelem (12) földönkívüliek (2) földsugárzás (3) gelencsér andrás (1) gender (1) glifozát (1) gondolkodás (7) grafológia (2) grapefruit (3) grapefruitmag (1) grape vital (3) gyermeknevelés (1) gyógynövények (2) gyógyszerek (1) gyógyszeripar (1) HAARP (1) hagyományos kínai orvoslás (3) hamisítás (3) hétköznapi bölcsesség (1) hipotézis (1) hold (2) holokauszt (1) homeopátia (22) horoszkop (3) humor (7) idegtudomány (1) ideomotoros (1) idősek (1) india (1) influenza (1) ingyenenergia (4) integratív medicina (2) intelligencia (1) intelligens tervezés (12) james randi (3) japán (1) járvány (2) járványtagadás (1) jeti (1) jövőbelátás (2) jövőbelátók egyháza (1) jövőbe látás (2) józan ész (4) kanálhajlítás (2) kapcsolatteremtő gyógyítás (1) kígyóolaj (1) kísérlet (3) kiválasztott (4) klímaváltozás (7) klub (89) konferencia (9) kongresszus (10) könyv (13) koplalás (1) környezetvédelem (1) koronavírus (4) közgazdaságtan (2) közlekedés (1) kozmológia (2) kreacionizmus (2) kristályok (1) kritika (1) lászló ervin (2) lebuktatás (1) légköroptika (1) lenkei gábor (1) levitt (1) lifewave (2) lottó (1) lúgosítás (1) magfúzió (1) mágia (1) mágnes (5) magyar őstörténet (4) magyar történelem (3) marketing (3) mars (4) matematika (4) média (6) megerősítési torzítás (5) mellrák (1) mentalizmus (3) mesterséges intelligencia (2) meteor (1) mobiltelefon (1) mta (4) művészet (1) nasa (2) neurális hálózat (1) nyelv (6) nyílt levél (1) oktatás (4) oltásellenesség (3) oltások (2) önámítás (1) online kísérlet (3) orgon (1) örökmozgó (5) orvostudomány (12) őssejtfokozó (1) összeesküvés elmélet (5) otthonszülés (1) paleolit étrend (1) pálmalevél (1) pályázat (1) pandémia (1) parafenomén (3) parajelenségek (6) paródia (1) PCR (1) phenomenon (2) podcast (1) pozitív gondolkodás (1) prána (2) probiotikum (1) proving (1) pszí (5) pszichiátria (1) pszichológia (1) racionalitás (1) radiesztézia (3) rák (8) randi (3) rendezvény (13) rezsicsökkentő (1) richard dawkins (2) sci fi (3) seti (1) spiritizmus (2) steorn (1) sugárzás (3) számmisztika (3) székesfehérvár (2) szekta (1) szellemidézés (3) szerencse (1) sziget (5) szkeptikus (21) szólásszabadság (1) találmány (4) tantra (1) táplálkozás (5) távgyógyítás (2) technológia (15) telekinézis (1) telepátia (1) televízió (5) teremtés (3) teremtéstan (2) természetgyógyászat (28) termográfia (1) tesztek (3) történelem (14) tudomány (32) tudományos módszer (2) tudománytörténet (1) turizmus (1) ufo (5) új germán medicina (2) űrhajózás (2) uri geller (8) űrszonda (3) vágó (6) vakcinák (2) vallás (2) villanyóralassító (1) vita (1) vízautó (2) Wikipédia (3) x akták (1) Címkefelhő

Creative Commons

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása