Szkeptikus blog

A Szkeptikus Társaság tagjainak közös blogja

A rákot gyógyító tea, avagy hogyan olvassunk termékismertetőt?

Egy nagy példányszámú bulvárlapban lettem figyelmes egy hatalmas terjedelmű cikkre, mely öles betűkkel hirdette: „A TEÁJA GYÓGYÍTJA A RÁKOT”. Akiről az írásban szó van, az egyik kereskedelmi tévécsatorna rendszeresen szerepeltetett vendége, assoc. prof. prof. h. c. mag. dr. T. Dávid. Lényegesen egyszerűbben és hétköznapibb módon leírva: dr. Dávid Tamás, aki nagy előszeretettel beszél, ill. beszélget vendégeivel a rákbetegségről. Ő az, aki a fent említett lapban népszerűsíti az ú.n. CoD-teát, melyet nagy ívű (mert sok ívet tesz ki a könyv) ismeretterjesztő műben is ajánl a szerencsétlen sorsú betegek figyelmébe.

Dr. Dávid nem egyedül dolgozott a CoD-Tea kifejlesztésében, a másik a rejtelmes nevű TCM dr. Li Qin volt. Nos, megnéztem, ki lehet ez a feltehetőleg kínai származású ember. A neten a „TCM dr. Li Qin” kifejezésre mindössze 18 találatot kaptam, melyek mind dr. Dávid műveire és azok változataira mutattak, vagyis dr. Li aligha örvend nagy ismertségnek a saját tudományágában. Némi töprengés után egyébként rájöttem: a TCM rövidítés nem más, mint ez: Traditional Chinese Medicine, vagyis „hagyományos kínai orvoslás”. Érdekes módon ez a minősítés alig jelenik meg a teakeverékről megjelent könyvben, melynek címe:

A CoD™-Tea és
Célzott Táplálkozási Rendszer
ADDITÍV BIOTERÁPIA,
A HOLISZTIKUS RÁKTERÁPIA
LÉNYEGES ALKOTÓELEME

Már a cím is – a sok idegen szóval – nagy tiszteletet parancsol. Valószínűleg ez is volt a cél. 

Rögtön figyelmeztetéssel kezdődik a mű:

A kiadói és szerzői jogok assoc. prof. prof. h. c. mag. dr. Dávid Tamás ésTCM dr. Li Qin kizárólagos 2006 © tulajdonát képezik

De végül is elég megengedő, mert ezt olvassuk utána:

„Minden jog fenntartva. A kiadó és a szerzők írásos engedélye nélkül ezen könyv bármely részét, bármi módon – legyen az elektronikus vagy mechanikus, beleértve a fénymásolást is – vagy bármely okból sokszorosítani vagy közvetíteni nem lehet, kivéve ha egy újságíró vagy véleményező kíván rövid részleteket idézni.”

Szerencsés vagyok, mert ez következik éppen. Rövid részleteket fogok idézni a könyvből, és véleményezni is fogom. Arra azonban, hogy mi lehet dr. Dávid neve előtt az a rengeteg rövidítés, különösen az egymást követő két „prof.”, nem sikerült adatot találnom. Korábbi tudományos munkásságának egy szeletét, melynek bizonyára egyik eredménye a sok titulus, így mutatja be:

„Assoc. prof. prof. h. c. mag. dr. Dávid Tamás nemzetközi tudományos hírneve alapján mint kutató meghívásokban részesült, amelyekben felkérték előadások és bemutatások tartására a polygonális dóm-medence-osteotómia technikájáról. Mag. dr. Dávid évekig tartó kutatómunkája révén prof. Uyka Dieter okl. mérnökkel (bécsi műszaki egyetem, oktatásügyi minisztérium) és prof. dr. Kotz Rainer egyetemi tanárral, a világhírű csontráksebésszel együtt egy műtéti eljárást dolgozott ki.”

Az interneten ezeket az adatokat beütve egyetlen találatot kaptam – az is az előttem heverő dolgozat volt... Megállapítható tehát, hogy se a tudományos, se az ú.n. alternatív medicinát művelő közélet – az Interneten fellelhető adatok alapján – Dávid, Uyka és Kotz nevét, így együttesen, nem ismeri. Az sem teljesen világos, hogy az „osteotómiás technika” milyen összefüggésben áll egy rákgyógyító terápiával, de ezen most ne akadjunk fenn, bár a szerző folytatja a büszkélkedést:

Az eljárás, a polygonális dóm-medence-oszteotómia (Dávid–Kotz–Uyka) és a hozzá tartozó titánból készült anatómiai, dinamikus kompressziós lemez világszabadalom lett. (Dávid–Uyka, 1986)

Megtaláltam az USA szabadalmi bejelentést, de fel kell hívnom assoc. prof. prof. h. c. mag. dr. Dávid Tamás figyelmét, hogy a „világszabadalom” kifejezés csak a köznyelvben használatos, a nemzetközi gyakorlat nem ismeri.

Kezdjünk most már hozzá a CoD-tea érdemi ismertetéséhez. Így nyit a szerző:

RENDKÍVÜL FONTOS!

Huszonnégy éves preklinikai tudományos vizsgálatok és 14 éves klinikai tanulmányok eredményei alapján klinikailag is többezer terminális, kemoterápia-rezisztens, előrehaladott, áttétes beteg megmentésével igazolt, hogy a CoD™-Tea-Extrakt és Célzott Táplálkozási Rendszer magas C-vitamin-mennyiség egyidejű orális (napi 5000 mg) és intravénás-infúzió (hetente 310 000 mg) adagolásával, a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a helytelen, természetellenes táplálkozás és a kedvezőtlen életmód azonnali átállítása, az amalgám fogtömések azonnali eltávolítása után a szervezet alapos méregtelenítésével, lúgosításával, a belső miliő átállításával és az immunrendszer felépítésével lehetővé teszi a daganatos folyamat gátlását, leállítását, viszszaszorítását,

Azt csak sajnálni tudom, hogy az említett „tudományos vizsgálatok és klinikai tanulmányok” megtalálását nem segíti a szerző, szemben azzal a széles körben elfogadott gyakorlattal, hogy ilyenkor bizony illik a hivatkozások forrásait legalább lábjegyzetben feltüntetni. Így azonban az ember gyanakodni kezdhet, hogy azok talán így, a megjelölt célokkal nem is léteznek. Ráadásul ha figyelemmel olvassuk a kissé zavaros mondatot, kiderül, hogy mindössze hatalmas mennyiségű C-vitamin adagolásáról (ennek indokoltságára vonatkozóan is vannak erős tudományos kételyek), majd azt követő „méregtelenítésről, lúgosításról, immunrendszer felépítéséről (?)” szól. Fontos felfigyelni viszont arra, hogy a méregtelenítés is, a lúgosítás is az elmúlt évek sláger-hívószavai, melyek tudomásom szerint még sose lettek hitelesítve. A méregtelenítés tényét, mechanizmusát – úgy, ahogy azt a mondat kontextusából érteni lehet – még sohasem igazolták azok a mindenfajta étrend-kiegészítőt áruló vállalkozók, akik a fogalmat nyakló nélkül használják. Ugyanez vonatkozik a „lúgosításra” is. Lássuk a könyv egyik legizgalmasabb idézetét, mellyel saját álláspontját akarja alátámasztani a szerző:

”Az Új Biológia azt állítja, hogy csupán egyetlen betegség létezik. Tudom, hogy sokan úgy érzik, ez nehezen hihető, de hiszem, hogy ez így van. Ez a betegség a test túlsavasodása, ami alapvetően a felborult életmódnak, étkezésnek és gondolkodásnak köszönhető. Ez a túlsavasodás vezet sejtszintű károsodáshoz, és ahogy a sejtek kezdenek tönkremenni, mikroorganizmusok alakulnak ki belőlük. Ezután a testben megtörténik a mikroorganizmusok túlszaporodása, és ahogy ezek erjesztik a testünkben lévő cukrot, ahogyan erjesztik a fehérjéinket és zsírunkat, méreganyagokat termelnek, amelyeket savaknak nevezünk. Ezek produkálják azokat a tüneteket, amelyek betegségként foglalhatók össze. Tehát csupán egy kezelés van. Ha csak egy megbetegedés van, akkor csak egy kezelés létezik, és ez a kezelés természetesen nem más, mint megszakítani ennek a felborult életmódnak, étkezésnek és gondolkodásnak a ciklusát, és lúgosítani, energizálni a testünket. A túlsavasodás megelőzésére a ”rákellenes” lúgos belső miliő biztosítása megfelelő megoldás, amely biztosítja az immunrendszer optimális működését, a krónikus, degeneratív betegségek, az öregedés megelőzését.”

Dr. Young

Vajon ki lehet ez a Dr. Young, aki ezt a hatalmas blődséget összehordta? Nem illene valamivel többet elárulni róla? Vagy arról, hogy mi az az „Új Biológia” – így, csupa nagy kezdőbetűvel? Fontos, hogy ő, mármint Dr. Young mit hisz? És nekem azt a nagyon viccesnek tűnő állítást el kell hinnem, hogy ha a sejtek tönkremennek, mikroorganizmusok alakulnak ki belőlük? De ha „Új Biológiáról” nem hallottunk is, ez a meghatározás: „az erjesztett zsírból méreganyagok lesznek, amit savaknak nevezünk” – már biztos „Új Kémia”! Ettől volnánk betegek, és valóban egyetlen fajta kezeléssel lehetne gyógyítani minket? Lúgosítani = energizálni? Ez már „Új Biokémia” is! De sebaj: megvan a rák ellenszere: a lúgos belső miliő! És még az öregedést is meg lehet ezzel előzni! Ez már az örök élet titka...

Ami az „immunrendszer felépítését” illeti, nos, ezen már csak kacagni lehet. Az immunrendszer ugyanis nem egy kis építőkockákból összerakható szerkezet, hanem egy annál sokkal bonyolultabb biológiai-biokémiai folyamat, melyet nem lehet „a szervezet lúgosításával” beindítani, bármit jelentsen is az. Vagy ha igen, arról engem még alaposan meg kell győzni. Nem szavakkal, hanem egyértelmű eredményekre vezető vizsgálatokkal.

De vajon miért kell az amalgámot eltávolítani a fogból? A könyvben található magyarázat szerint:

Rendet kell teremteni a szájüregben mint mikrorendszerben, ez azt jelenti, hogy sem amalgám (tallium), sem más idegen anyag nem maradhat ott.

Hogyan kerül a tallium (amalgám) a szájüregbe? Ennek a szerző könnyen utánajárhatott volna. A tallium ugyanis egy ezüstfehér, puha fém, mely késsel vágható. Amalgámját (higannyal alkotott ötvözetét) hőmérőkben használják – minusz 60 fokig!

A kedvezőtlen életmóddal való szakítás fontosságára viszont helyesen mutat rá a szerző...

Olvassuk most már el, hogyan bukkant assoc. prof. prof. h. c. mag. dr. Dávid Tamás a csodaszer nyomára:

Dél-Amerikában azzal a kéréssel fordultak mag. dr. Dávidhoz, hogy operáljon meg egy indián fiút. Az operáció sikeres volt, és a yanomami indiánok köszönetet mondtak mag. dr. Dávidnak fáradozásaiért gyógynövények formájában, amelyek kimagasló hatását vázolták. Az indián törzs tagjai, akikhez az indián fiú is tartozott, közölték, hogy itt olyan növényekről is szó van, amelyek a szervezetet méregtelenítik, ellenállóképességét erősítik és vírus-, illetve daganatellenes hatásúak egy különleges, természetes táplálkozással és életmóddal együtt.

Magam elé képzelem az indiánokat, ahogy elmondják Dávidnak, hogy a növények vírusellenes hatásúak... Vajon mióta ismerhetik a yanomami indiánok a vírusokat?

De dr. Dávid más nemzetközi kapcsolatokat is ápol, mert a továbbiakban sokszor erre hivatkozik:

Az assoc. prof. prof. h.c. mag. dr. Dávid Tamás és TCM dr. Li Qin körüli tudományos kutatócsapat, az International CoD™ Cancer Research Group, Austrian–Hungarian CellCulture Research Laboratory munkatársai nagyrészt nemzetközileg elismert hírneves professzorokból, specialistákból tevődik össze, akik magáért az ügyért – harc a rák ellen – a cél elérése érdekében küzdöttek.

Nem lesz ezek után meglepő az olvasó számára, hogy nem volt internetes találatom a következőre: "International CoD Cancer Research Group", se erre: "Austrian–Hungarian CellCulture Research Laboratory". A témával akár csak felszínesen is foglalkozók ezek szerint nem tudnak róluk... A „nemzetközileg elismert hírneves professzorainak, specialistáinak” listáját ezért szívesen megismertem volna, de ilyet nem tesz közzé a szerző. Viszont a terméket így hirdeti:

Az osztrák–kínai tudományos kooperációs kutatás kiváló minőségi terméke

Vélhetően van a megjelölt kutatók között osztrák is, kínai is. De ez a fogalmazás nekem államközi együttműködést sugall, amiről persze szó sincs.

A következő helyzetelemzés irígylésre méltó rálátásra enged következtetni a mai rákterápia helyzetét illetően:

A klinikai tumorterápia ragaszkodik a tudományossághoz. Pedig tudjuk, hogy sok készítmény nem felel meg ennek az elvárásnak és hogy a tapasztalatgyógyászatból nyert természetgyógyászati tudásnak ugyanolyan eredményei vannak.

Elemezzük ezeket a mondatokat egy rövid bekezdés erejéig.

Milyen elvárásnak nem felel meg sok készítmény? A tudományosság elvárásának? Akkor azok vajon hogyan kerültek a klinikai tumorterápia eszközrendszerébe? Mivel a szerző nem részletezi, melyik készítmény esetében mire gondol, ha mégis volna ilyen tapasztalata, kötelessége lenne feljelentést tenni. A klinikai terápiában ugyanis tilos nem tudományosan igazolt praxist folytatni. De ezen túlmenően nagyon érdekelne a természetgyógyászati eredmények összehasonlítása a klinikaiakkal – ezekkel viszont ugyancsak adós marad a szerző. Pedig jó volna tudni, mire hivatkozva nyilatkozik ilyen kategorikusan...

Ennek fényében aztán különösen magabiztos felsorolás következik:

TERÁPIAFAJTÁK

1. operáció, klasszikus-konvencionális, rákterápia,
2. sugárterápia, klasszikus-konvencionális, rákterápia
3. kemoterápia, klasszikus-konvencionális, rákterápia
4. hormonterápia, anti-hormonterápia,
5. biotechnikai, géntechnikai terápia,
6. CoD™-tea, fagyöngyterápia,

Vagyis a CoD-teával végzett rákterápia azonos jelentőségű lenne, mint az előtte felsorolt összes kezelési forma... Valószínű, hogy ez a felsorolás már maga is jogsértés, mert a 6. pont kifejezetten a rák gyógyítására utal. Ezt pedig csak törvényben előírt kritériumok alapján lehet megtenni, melyeket a CoD-tea sohasem teljesített!

Ezt valószínűleg érzi a szerző, mert így folytatja:

A teljes körű, a tapasztalat talaján nyugvó ”komplementer rákterápia” nem helyettesíti a klinikai onkológiai gondozást. Ez egy kiváló kiegészítés és ebben áll a lényege, reményt adva az érintetteknek.

No lám, mennyire árulkodó érvelés: „reményt ad az érintetteknek”. Én ezt nem is kétlem, a remény fontos dolog. De minden jel arra mutat, hogy ezen túlmenően nem tud a szerző felsorolni további bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy „rendszerének” bármilyen más hatása is volna. Annak ellenére, hogy:

Újra és újra bebizonyítják a rákbetegek, hogy tudnak a rákkal együtt élni, és csakis akkor győzhetik le azt, ha önmagukból kötetlen erő, motiváció és hit árad. A páciensek valóságérzékelése és érzelmei befolyásolják az immunrendszert és az agy reakcióit. A páciens aktív részese a gyógyulási folyamatnak. A gyógyulás nem a kezelő személytől, hanem a pácienstől függ. A kezelőorvosok, a rákkutatók csak különböző utakat mutatnak meg, amelyek a zsákutcából kivezetnek, és így részesei a gyógyulási folyamatnak.

Furcsa, hogy még be is vallja,hogy a hatás ennyi: motiváció és hit. Sőt, ami még cinikusabbá teszi a gondolatmenetet: „a gyógyulás a pácienstől függ”... Ez már tényleg bevallása annak, hogy a „csodatea” nem több, mint a yanomami indián törzs egyik vudu-tárgya. Itt is olvasható ennek talán tudton kívüli beismerése:

Assoc. prof. prof. h. c. mag. dr. Dávid és TCM dr. Li CoD™-Tea és Célzott Táplálkozási Rendszere egy kombinált rendszer, amely az orvostudomány ismert rákkezelési módszereivel (sebészet, kemoterápia, sugárterápia…) együtt mint kiegészítő, támogató BIOTERÁPIA is alkalmazható

Ily módon más is ajánlhatná az „oxigénnel kombinált szülési rendszer”-t, amikor azt ajánlja a kismamának, hogy szülés közben vegyen levegőt...

De a szerzőnek más baja is van a klinikai rákgyógyászattal:

A klinikai gyógyászat csak akkor küzd a tumorral, ha már az egyértelműen felismerhető. Ebben a felismerési nagyságban (0,5–1cm) a tumor már milliószor szétszóródott a testben. Mit használ nekünk, ha eltávolítjuk a daganatot, ezáltal gyengítjük a szervezetet és lehetőséget adunk sok rákos sejtnek a további burjánzásra!?

Jól értem? Haszontalannak tartja a daganat eltávolítását? És ezzel valóban gyengítenénk a szervezetet? Mit ajánl vajon helyette? Íme:

...az oxigén maga a halál minden egyes ráksejtnek, amelyek energiájukat az oxigén nélküli erjedésből nyerik (1/2–3/4 óra napi mozgás fontossága friss levegőn!)

Azt hiszem, ez a felfedezés önmagában is Nobel-díjat érdemelne...De ismét meg kell dícsérnem a szerzőt: a fél-háromnegyed órás mozgás tényleg egészséges lehet, persze ha a beteg fizikai kondíciója ezt megengedi... De más felfedezésről is értesülünk a könyvből:

A rák okának nyílt elismerése (Rife, Weber, Clark, Lakhovsky, Beck, Pekar) forradalmian új lehetőségeket nyit a rák megelőzésére, de főleg a rák okozati gyógyítására a szó legnemesebb értelmében.

Vagyis nincs más teendőnk, mint hogy nyíltan elismerjük a rák okát (vajon van-e ember e földtekén, aki csak titokban ismeri „el” a rák okát – és ha van ilyen elismert ok, akkor mi volna az?) és máris a szó legnemesebb értelmében gyógyíthatjuk ezt a szörnyű betegséget. Persze sok betegnek elég lenne a gyógyulás, ha nem is a szó legnemesebb értelmében. Már ha van nemtelen értelme is.

További meglepetésekkel is szolgál az ismertető dolgozat:

Ha a szervezet jó állapotban van, csak nagyon kevés kórokozónak van esélye az immunrendszer védősáncát áttörni. Ezekből is csak igen csekély szám az, ami életveszélyes lehet. Ehhez a kis körhöz tartoznak azok a kórokozók, amelyek esetleg rákot vagy rákhoz hasonló betegségeket válthatnak ki.

Itt prof. prof. Dávid már kórokozókat kárhoztat a rák kialakulásáért (vajon a C-vitamin hogyan hat ezekre a kórokozókra?). Nos, ez nem újdonság, de vajon milyen az a rákhoz hasonló betegség, amelyet ezek kiválthatnak? A rákhoz hasonló betegség nem rák?

Később aztán ez a kórokozó-elmélet teljesen elharapódzik a könyvben:

A legújabb ismeretek alapján tudományosan igazolt, hogy sejtszinten a rákot mikrobák okozzák, amelyek az immun-rendszer gyengesége esetén mértéktelenül elszaporodnak, megnagyobbodnak, így az immunrendszer sejtjei sem tudják ezeket megsemmisíteni és sejtkárosító, sejtpusztító hatásukkal elindul a rákos folyamat! (R. Rife, H. Clark, A. Weber, R. Pekar, E. Enby)

Tájékoztatnom kell a tisztelt olvasót – és a szerzőt is, hogy minden rákfajta „mikrobák” okozta kifejlődését senki se igazolta tudományosan, legfeljebb egy-két változatáét! De ez a mondat, így, sommásan, biztos nem igaz. Világosan látszik: a szerző az immunrendszer erősítését akarja portékája hatásosságának homlokterébe állítani, amire viszont semmifajta bizonyítéka nincs. Arra, hogy a CoD-tea erősítené az immunrendszert, semmilyen vizsgálatot nem végeztek, talán nem véletlenül.

Lássuk most, kikre hivatkozik a szerző, amikor felsorolja, kik vettek részt e „forradalmi” termék kidolgozásában:

A CoD™-TEA ÉS CÉLZOTT TÁPLÁLKOZÁSI RENDSZER A KÖVETKEZŐ SZEMÉLYEK JELENTŐS KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL JÖTT LÉTRE:

Dir. Zsuzsi JAKAB, Katalin KONDOR, Magdolna KISS, Zoltán GÖRGÉNYI, Dr. Péter BRÓDY, Ágnes BÁN, Kinga VINCZE, Árpád BÁNKY, Fruzsina SZÉKHELYI, Zsuzsi MOLNÁR

Akinek van kedve, utánanézhet az interneten, e kitűnő újságírók, riporterek között hány tudományos fokozatú kollégát talál. Az itt szereplőkről én mindenesetre ilyesmiről nem tudtam...!

Lássuk most már, mikor kell inni a teát, mely szertartásnak ugyancsak kacifántos nevet adott a termék kiagyalója:

A CoD™-tea és Célzott Táplálkozási Rendszert (vagyis a teát – V.I.) a klinikai kezelések előtt, alatt és után folyamatosan, megszakítás nélkül hosszabb ideig kell alkalmazni!

Vagyis mindig. De nem mindegy, hogyan melegítjük fel, mert egy egyszerű tőmondatban figyelmeztetnek bennünket:

a mikrohullám káros!

Nos, a világon rengeteg kutatóhely próbálja ezt bebizonyítani – a mai napig ez nem sikerült.

De az sem mindegy, milyen vízzel használjuk a CoD-teát:

A szervezet méregtelenítése, a belső miliő lúgosítása és salakmentesítése céljából törekednünk kell nagy mennyiségű (naponta 2-4 liter) folyadék fogyasztására!

Az alkalizált víz tudományosan bizonyított jótékony hatásai:

Rosszindulatú daganatok növekedésének lassulása.
A telomer rövidülés és sejtelhalás indítása rákos, deformált sejtekben.
Javuló húgysavszint köszvényben.
Javuló májfunkció májbetegségben, cirrózisban, májgyulladásban.
Gyomor-, nyombélfekély javulása, kiújulás gátlása.
Javuló koleszterinszint, angina, infarktusrizikó csökkenése.
Javulás allergiás állapotokban – asztma, dermatitisz, kiütések.
Javulás autoimmun-betegségekben – reuma, SLE, kollagén betegségek.
Bélgyulladások, Crohn-betegség javulása.
Javuló vércukor- és HbA1C-értékek cukorbetegségben.
Javuló perifériás keringés fekélyek esetén is.
Javulás általános tünetekben, mint krónikus fáradtság, székrekedés.

Dr. S. Kulin, 2006

Okos ember lehet ez a Dr. S. Kulin, és bár a fenti állítások alapvető fontosságúaknak tűnnek, az internet nemigen ismeri sem őt, sem az alkalizált vizet: A "Dr. S. Kulin" 2006" kifejezésre mindössze két találatot adott, az "Alkalizált víz" kifejezésre hármat.

De vannak sokkal ismertebb emberekre történő hivatkozások is, ez például:

Selye János (1907–1982) Világhírű magyar orvos, aki hatalmas lépést tett a valódi egészségügy létrejötte felé azzal, hogy felfedezte, minden betegség közös kiváltó oka a stressz. Ez azonban a hivatalos orvoslás által elfogadhatatlan adat, mert alapjaiban rázná meg mai felépítményét, ezért aztán az orvosok teljesen figyelmen kívül hagyják.

Valóban azt mondta volna Selye, hogy minden betegség közös kiváltó oka a stressz? Nem kellene a szerzőnek egy kicsit jobban elmélyednie Selye munkásságában? Vagy itt van egy másik nagy magyarra történő hivatkozás:

Szent-Györgyi Albert (1893–1986) 1937-ben a C-vitamin szerepével – a rákellenes harcban – kapcsolatos felfedezéseiért orvosi-élettani Nobel-díjat kapott.

Tájékoztatnom kell a szerzőt, hogy Szent-Györgyi egyáltalán nem ezért kapott Nobel-díjat.

Végül lássunk néhány bejegyzést egy, a témáról szóló internetes fórumról. A termék áráról még nem beszéltünk. Erről így ír valaki:

„A végső stádiumban lévő, elkeseredett emberek vámszedője dobozonként 19.700 Ft-ért árulja a termékét, melynek gyógyító hatásáról nem tudunk semmit – nyilván ezért táplálék-kiegészítő, és nem gyógyszer.

Ugyanerről a fórumról:

„Na vazz! Aki ilyet megvesz, azt komolyan az állatkertben kéne mutogatni...”

A bejegyzés trackback címe:

https://szkeptikus.blog.hu/api/trackback/id/tr921978071

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rákot gyógyító tea? 2010.05.06. 23:43:28

Vélemény az új csodaszert népszerűsítő kiadványról....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MosoMasa 2010.05.10. 10:13:42

@wmiki: Asszem én lemaradtam valamiről.
Milyen tények?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.05.10. 13:24:49

itt kommentelte be valaki, hogy nála, és ismerőseinél használt a tea, de igazán nem akarok senkit megingatni ilyen apróságokkal a szent hitében.
lehet, hogy már törölték is, mert mégse kéne izgatni a híveket a RENDEN BELÜL.

előre az inkvizícióval!

Haibane 2010.05.10. 13:45:11

@wmiki: ez nem bizonyíték, lehet valaki titokban imádkozott értük és azért gyógyultak meg... csak, hogy azt a hülye érvelés használjam, amivel ekézed a blogodon az orvostudományt

MosoMasa 2010.05.10. 13:53:21

@wmiki: Aha. Tehát ha valaki mond valamit, az bizonyíték.
Akkor egy korábbi hsz-hez kapcsoódva, ha én azt mondom, hogy a Föld tányér alakú, és a széléről le lehet esni, az bizonyíték - ugye? Mert vannak eltűnt emberek, nyilván leestek.

Krityó 2010.05.10. 14:54:18

Dávid doktor állatorvos, itt végzett nálunk, elvileg sebészként is dolgozott itthon, az egyetemen. Ezzel a részével semmi gond nincs, meglehetősen jónak tartom az egyetemi alapképzést biokémia-élettan-orvosi szaktárgyak-stb. témakörben, ami után az átlag orvosok nem jutnak el az ilyen speciális "elméletekhez"... Tehát nem innen "fajzott elfele"... :)
Én egyébként hallottam előadást tőle (is) kisállatos sebészet témakörben, amiben elismert (volt?, ezt nem tudom pontosan) és profi szakemberként volt aposztrofálva.
Ja, és valaki korábban a fojtogatást említette: nehézsúlyú dzsúdóbajnok volt többször is, én nem mennék neki. :)
Kép: igen, ő van a fotón, előszeretettel adja elő a sármos, jól szituált úr képét... :)!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.05.10. 14:56:04

Értem...
Tehát ha valaki szerint a dolog működik, az nem bizonyíték, de ha valaki szerint nem működik az bizonyíték.

Ez igen, ez aztán az igaz hit, ilyen tagokra bármelyik fanatikus muzulmán szekta büszke lenne.

Akkor nem is merek itt mást mondani, csak, hogy:
Előre az inkvizícióért, halál a hitetlenekre!

Joco74 2010.05.10. 15:54:36

@wmiki:
Ta miki... nem tennéd meg nekünk azt a szívességet, hogy példát veszel az avatarodban lévő szimpatikus fiatalemberről, aki csak áll és nem szól egy szót sem.

Az a baj, hogy folyamatosan olyan baromságokat beszélsz, hogy még a "másik oldal" képviselői is csak fogják a fejüket.

Olyan elképesztően égeted magad, hogy már mindenki kínosan érzi magát.

És ha megkérhetlek az a szót még véletlenül se vedd a szádra, hogy "Értem..." mert ki merem jelenteni, hogy nem érted. Erre rengeteg bizonyíték van...

nyari mikulas (törölt) 2010.05.10. 16:22:00

@wmiki: Ha van egy allitas, hogy hatasos, meg egy masik allitas, hogy nem hatasos, hogyan dontened el, melyik igaz?

Hogyan zarnad ki azt, hogy egyeb, kulso tenyezok ne befolyasoljak az iteletedet (sem egyik, sem masik iranyba)?

Ugye a hatasos kezeles ellenre is meghalhat egy beteg (akar autobalesetben, akar mas nyavalyaban).

Ugye hatastalan kezeles mellett is, karos kezeles ellenre is meggyogyulhat egy beteg.

Ezert szoktak ellenozott, kontroll csoporthoz viszonyitott vizsgalatokat vegezni sok betegen.

Ha nincs ilyen vizsgalat, akkor lehet-e tudni, hogy hatasos valami?

Ha egyszer nem lehet tudni, akkor igazat mond-e aki hatasosnak tunteni fel, vagy hazudik?

MosoMasa 2010.05.10. 16:49:42

@tamaskodo: No igen: Messziről jött ember azt mond, amit akar!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.05.10. 17:36:37

@tamaskodo: tehát akkor eszkimók mégse léteznek, mert mi még sose találkoztunk velük, a filmek pedig lehetnek hamisítványok?

akkor nyilván atom sincs, mert egyetlen kontroll csoport sem látott soha

Ipgaz 2010.05.10. 18:18:16

@wmiki: Erre is van egy minimális esély.

Haibane 2010.05.10. 18:27:30

@wmiki: én beszéltem már eszkimóval, atomot is láttam... FAIL

nyari mikulas (törölt) 2010.05.10. 19:29:26

@wmiki: Nem vmiki, nem igy van.

A kontrollcsoport es vakproba csak bizonyos jellegu allitasok ellenorzesehez kell.
Az egeszseguggyel, gyogyitassal kapcsolatos allitasokhoz peldaul kell.

Mas allitasok egyszer meressel ellenorizhetoek. Peldaul hogy egy konkret vekni kenyer tomege mekkora, annak megallapitasahoz merleg kell, nem kontroll csoport.

Vannak olyan allitasok, amiknek az igazsagtartalma egyszeru megfigyelessel megallapithato. (Pl eszkimok letezese).

Vannak olyanok, melyek viszont bonyolult muszeres meresek rendszeret es elmeleti megfontolasokat kovetelnek meg ahhoz, hogy bizonyitottnak tekinthessuk (pl atomok letezese).

Nem kell minden allitast mindenkinek szemelyesen leellenoriznie. Nem is lehet.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.05.11. 08:45:54

@Haibane: ...és láthattál volna olyan embert is, aki meggyógyult a teától

de persze egy igaz hívő nem törődik a tényekkel

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.05.11. 08:47:19

@Haibane: különben is miért kéne hinni neked?

én ugyan nem kételkedem az állításodban, de tamaskodo bizonyára bele fog kötni

be tudod neki bizonyítani, hogy élő eszkimót és igazi atomot láttál???
vagy csak jössz neki a hiteddel?

pounderstibbons 2010.05.11. 12:44:26

@wmiki:
Írj ide egy cikket, amelyben az eszkimókkal és atomokkal szembeni gyanúdat miszerint azok nem is léteznek, alátámasztod bizonyítékokkal vagy megkérdőjelezed a róluk készült bizonyítékokat, illetve az adott téma kutatóinak szakmai kompetenciáját.

Amennyiben érveid megfontolásra valóak, nyilván le fogják a cikkedet itt közölni.

Én kíváncsian várom.

nyari mikulas (törölt) 2010.05.11. 14:11:31

@wmiki: En sem ketelkedem sem az eszkimok, sem az atomok letezeseben.

Ezzel szemben nagyon eros, megalapozott ketelyeim vannak a blogban leirt csodaszer hatasaval kapcsolatban.

nyari mikulas (törölt) 2010.05.11. 14:18:28

@wmiki: "@Haibane: ...és láthattál volna olyan embert is, aki meggyógyult a teától

de persze egy igaz hívő nem törődik a tényekkel
Válasz erre "

Honnan tudod, hogy valaki is meggyogyult a teatol?

Lehet, hogy valaki itta a teat es meggyogyult. Lehet.
Hogyan tudjuk eldonteni, hogy a teatol gyogyult meg?

Mibol gondolod, hogy nem a csapviz homeopatikus hatasa, a rendszeres kenyerfogyasztas, egy magasabb szintu tudat beavatkozasa, az, hogy kemenyseprot latott es az szerencset hozott, stb volt a hatterben?

Tudod-e, hogy tea nelkul esetleg gyorsabban meggyogyult volna?

Mit nevezel tenynek?

Teat ivott - OK
Meggyogyult - OK

A teatol gyogyult meg? Ez miert teny szamodra?

Haibane 2010.05.11. 16:13:57

@wmiki: tényekkel? A tény az, hogy nem láttam még teától meggyógyult rákos embert, eszkimóval pedig beszéltem már.

A tényekkel egyedül te nem törődsz. Tessék egy tény: buta vagy.

nyari mikulas (törölt) 2010.05.11. 16:35:34

@Haibane: Nem buta. Minusz egyes szorzo.
Ha minden allitasanak az ellentettjet veszed, egeszen ertelmes kep rajzolodik ki.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.05.11. 17:08:07

@tamaskodo: ez igen!
Ilyen erős hit láttán talán még Pista is csak pislog.
Bár ilyenre neki is szüksége van, ha vezető inkvizítor akar lenni.

Tehát ha valami azután történik, hogy változás állt be a rendszerben, az nem bizonyíték arra, hogy attól is. Jól értem a hittételedet?

Vagyis ha leesik valami a földre, az nem bizonyítja, hogy attól tört össze, lehet, hogy amúgyis összetört volna magától.
Vagy az, hogy feltalálták a IC-ket nem bizonyíték, hogy amiatt terjedtek el aztán a számítógépek, lehet anélkül is elterjedtek volna maguktól. Mint az evolúció... Csak véletlenül találták fel előtte, ok nélkül.

Gratulálok, bármit elérhetsz a Rendben ilyen erős hittel. Továbbra se törődjetek a tényekkel.

nyari mikulas (törölt) 2010.05.11. 17:20:25

@wmiki: Nagyon jol erted. Nem hittetel, logikus gondolkodas.

"Tehát ha valami azután történik, hogy változás állt be a rendszerben, az nem bizonyíték arra, hogy attól is."

Pontosan igy van. Az idobeli egymasutanisag LEHET oksagi kapcsot miatt is, de NEM FELTETLENUL oksagi kapcsolat minden idobeli egymasutanisag. Nagyon sok idobeli egymasutanisag letezik, amik nem allnak osagi kapcsolatban.

Ha reggel atmegy elottem a fekete macska, es kesobb elesek a bringaval, az nem bizonyitek, hogy a fekete macska miatt volt.

A fekete macska tudomanyos megkozelitese haromfele lehet:
-statisztikai (szamoljuk az eseteket, amikor fekete macska elozte meg a balesetet)
-kiserletes (zsakbol fekete macskat kuldunk at a kiserleti alanyok elott az uton; kontrollkent meg feher macskat es nem macskat)
-oksagi (az ismert torvenyek alapjan osszefuggest keresunk)

Es a fentieket kombinaljuk.

A leeses-osszetores oksagi uton magyarazhato az ismert torvenyek alapjan.
De ugye ha a labda leesik, az meg nem torik ossze. Erted?

nyari mikulas (törölt) 2010.05.11. 17:21:23

@wmiki: "Továbbra se törődjetek a tényekkel. "

Valamit felreertesz: csak a tenyeket veszem komolyan.

Bobzen 2010.05.12. 01:03:25

@tamaskodo: wmiki más értelemben használ minden szót, ami közte és vitapartnerei között lehetővé tenné a normális hangnemben történő kommunikációt, majd megszokod.

nyari mikulas (törölt) 2010.05.12. 02:24:41

@Bobzen: erre irtam: "Minusz egyes szorzo."

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.05.12. 07:43:23

@tamaskodo: értem
leesik egy labda: nem törik össze
leesik egy vasgolyó: nem törik össze
leesik egy üvegpohár: összetörik

mivel ez csak 33% nem bizonyítja, hogy azért tört volna össze a pohár, mert leesett, valószínűbb, hogy magától is összetört volna, akkor is, ha nem érnek hozzá, igaz?

mint ahogy a rákból meggyógyuló ember is meggyógyult volna magától

kicsit zavaros a hitetek, de azt hiszem kezdem érteni

Joco74 2010.05.12. 08:14:50

@wmiki:

Már megkértelek egyszer, hogy ne használd az "érteni" igét. Mert nem érted.

pounderstibbons 2010.05.12. 08:22:41

Úgy megnéznék egy wmiki-László Ervin vitát leeső tárgyakról esélyeiről... :D

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.05.12. 09:56:18

@Joco74: ezt nem értem

de gondolom a ti hitetek nem is értelemre épül

Ipgaz 2010.05.12. 09:58:08

@wmiki:
És hány százalék ha kétszer végzed el ugyanezt a kísérletet?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.05.12. 10:02:20

@Ipgaz: akkor is 33
a gumilabda, meg a vasgolyó akkor sem törik össze

de lehet még kevesebb, mert van, amikor az üvegpohár sem

vagyis nyilván magától is összetört volna

Joco74 2010.05.12. 11:07:45

@wmiki:

Te miki... a múltkor leejtettem egy poharat. Nem tört össze...

Ez azt bizonyítja, hogy egy tudományosan nem bizonyítható, fizikailag nem mérhető erő összetartotta. Én ebben hiszek. Neked mi a véleményed?

nyari mikulas (törölt) 2010.05.12. 13:03:35

@wmiki: "értem
leesik egy labda: nem törik össze
leesik egy vasgolyó: nem törik össze
leesik egy üvegpohár: összetörik

mivel ez csak 33% nem bizonyítja, hogy azért tört volna össze a pohár, mert leesett, valószínűbb, hogy magától is összetört volna, akkor is, ha nem érnek hozzá, igaz?

mint ahogy a rákból meggyógyuló ember is meggyógyult volna magától"

Nem teljesen erted.De a pelda jo. Leeses=kezeles, osszetores=gyogyulas

Fogsz 100 targyat es leejted oket. 33 oszetorik, 66 nem.
Veszel egy kontrollcsoportot, masik 100 targyat. nem ejted le oket. Csak ketto torik ossze veletlenul ahogy fogdosod.
A leesese hatasara a targyak 31-%-a szettorik.
Igy korrekt.

Ha tovabbi megfigyeleseket vegzel, eszreveszed, hogy atlatszo, es osszekoccantva csengo hangot ado (uvvegbol keszult) tobbsege torik, a ruganyos piros pittyos targyak kozul egy sem torik, akkor celzott kezelest vegzehetsz, elerhetsz akar 90-100%-os hatast is.

Igy mukodik a tudomany.

A COD tea a peldadnal maradva: A konyhaban bekapcsolod 10 percre a mikrosutot. Utana benezel a konyhaszekrenybe es talalsz egy torott tanyert, es kijelented, hogy a mikrosuto torte el.
Teny, hogy a mikrosuto 10 perves uzeme utan talaltad a torott taneyert. De oksagi osszefugges?

A tudomany azt mondja, iismeteld meg tobbszor, es legyen kontroll konyha, ahol nem kapcsolod be a mikrosutot...

Ha ilyen szinten jobb, legyen. Igy erted?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.05.12. 13:14:34

@tamaskodo: ja, hát ha így...

ha te végeztél volna további megfigyeléseket. észrevehetted volna, hogy tobeornottobe 2010.05.06. 09:35:33 ismerőse, aki úgy néz ki, ahogy, és azokkal a jellemzőkkel bír, amilyenekkel, akkor észrevehetted volna, hogy a tea 100%-ban meggyógyította

de persze te nem végeztél...
ezért mondom... titeket hívőket nem érdekelnek a tények, nem is való nektek...

nyari mikulas (törölt) 2010.05.12. 14:11:11

@wmiki: Jajj vmiki, elfelejtetted a feket macskat? Az ismeros a te utan gyogyult meg, a baleset a macska latasa utan kovetkezett be.
Nem miatta.

Egy elem eseten nincs ertelme szazalekot szamolni sem.

A tenyek erdekelnek, csak es a megalapozatlan, teves kovetkeztetesek azok, amiket elvetek.

A betegsegbol valo meggyogyulas olyan, nagyon jo volt a peldad, mint egy targy eltorese.
Hogy valamitol eltorinek-e a targyak, azt egyetlen kiserlettel nem tudod eldonteni.

Olyan vagy az egyetlen tobeornottobe ismerosevel, mintha leejtettel volna egy labdat, az nem tort el es ebbel altalanositasz, hogy a targyak 100%-ban nem tornek el, ha leejted oket.
Pontosabban azt olvasod, hogy tobeornottobe leejtett egy targyat...

A tea es a gyogyulas kozott kevesebb a kapcsolat, mint leejtes es a tores kozott.

Csak a tenyeket figyeld, es ovatos legyel, hogy mire es hogyan kovetkeztetsz.

Az idobeli egymasutanisag es oksagi oszefugges az amit keversz.
Ez nem hit kerdese, hanem logikus kritikus gondolkozas kerdese.

Haibane 2010.05.12. 14:13:01

@tamaskodo: hagyd... érti ő amit magyarázol, csak adja a hülyét mert élvezi.

Sárkányszekér 2010.05.12. 15:49:23

@Haibane: Erősen kétlem, hogy értené. Kizártnak tartom, hogy meg akarná érteni.

nyari mikulas (törölt) 2010.05.12. 16:42:52

Erti.

Csak felre... (minusz egyszeresen)

Opett 2010.05.12. 19:23:59

Jajj, ez azért durva. Tegnap fájt a fejem, és elmondtam egy miatyánkot és beszedtem egy aszpirint, és elmúlt. Biztos a miatyánk miatt volt.
Wmiki, post hoc ergo propter hoc.
Művelődj: hu.wikipedia.org/wiki/Post_hoc

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.05.13. 08:35:55

@Haibane: én értem amit mond
te nem érted, amit én mondok

de persze hívők esetén ezen nem csodálkozhatom

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.05.13. 08:38:15

@tamaskodo: igen ezt mondtam én is

te úgy gondolkozol, ha leesik egy pohár, az nem azért tört össze, mert leesett, hanem magától is összetört volna, ha hozzá se érnek

hiszel a véletlenben, és az evolúcióban
ezért mondom, hogy hívő vagy

nem veszed észre, hogy egészen addig nem volt semmi baja a pohárnak, amíg le nem esett....
mint ahogy az ismerős sem gyógyult meg addig, amíg el nem kezdett teát inni....

pedig lehet van összefüggés a dolgok között, de te (mint hívő) ezt eleve kizárod

nyari mikulas (törölt) 2010.05.13. 13:45:13

@wmiki: "pedig lehet van összefüggés a dolgok között"

Igen. LEHET.
Denincs feltetlenul minden idobeli egymasutnisag mogott oksagi osszefugges.

Emlekszel a fekete macskara? Ne csak poharazz, macskazz is.

"te úgy gondolkozol, ha leesik egy pohár, az nem azért tört össze, mert leesett, hanem magától is összetört volna, ha hozzá se érnek"

Nem, nem igy gondolkozok, ez a te felreertese.

Ugy gondolkozok, hogy ha atmegy elottem egy fekete macsak es kesobb elesk a biciklivel, az nem a macska miatt van, lehet, hogy ha nem latom a macskat atmenni elottem, akkor is elestem volna.

Te vmiki hiszel a sarlatanokban, és a bizonyitatlan osszefuggesekben
ezért mondom, hogy hívő vagy.

Minusz egyes szorzo vagy. Ha valamit kritizalsz, az a valami jo esellyel igaz, es kritikad hamis. Ha valamit tamogatsz, az nagyon jo esellyel hamis.

"nem veszed észre, hogy egészen addig nem volt semmi baja a pohárnak, amíg le nem esett....
mint ahogy az ismerős sem gyógyult meg addig, amíg el nem kezdett teát inni...."

A kulonbseg, hogy ha 100 hasonlo poharat leejtesz, abbol 90 eltorik, ha 100 hasonlo beteg issza a teat, abbol 90 meghal, es csak egy gyogyul meg (allitolag).
Tea nelkul viszont 90 hal meg es egy meggyogyul.

Te egyetlen esetbol altalanositasz es azt hiszed, az az igazsag. Itt tevedsz.

Velem eloforddult, hogy leejtettem egy poharat, es nem tort el.
Mehetsz hirdetni mas forumokon, hogy a leejtett pohar soha nem torik el, mert valakivel ez egyszer allitloag elofordult, olvastad. Ez az igazsag.

nyari mikulas (törölt) 2010.05.13. 13:50:33

@wmiki: Te egyetlen esetbol altalanositasz, es azt hiszed, az az igazsag. Figyelmen kivul hagyon a neked nem tetszo, sokkal nagyobb szamu esetetket, es figyelmen kivul hagyod az osses korabbi ezzel ellentetes megfigyelest, tenyt, osszefuggest is (amiknek az osszesseget "tudomany"-nak nevezik).

pounderstibbons 2010.05.13. 14:03:46

@tamaskodo:
"Ha valamit kritizalsz, az a valami jo esellyel igaz, es kritikad hamis. Ha valamit tamogatsz, az nagyon jo esellyel hamis."

Kezdenék félni az IPCC helyében, mert wmiki hisz az ember okozta klímaváltozásban...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.05.13. 14:17:22

@tamaskodo: azt az aprócska tény felejted el hívő, hogy nincs itthon 100 pohár
1 pohár van
1 vasgolyó, meg 1 gumilabda

mint ahogy nincs 100 olyan ember, aki ugyanazokkal a tulajdonságokkal bír, mint t. ismerőse
még 2 sincsen...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.05.13. 14:20:54

@tamaskodo: gratulálok, a személyeskedés az megy...

ha már itt tartunk amit te kritizálsz az a hamis nagy valószínűséggel

te ugyanabban hiszel, mint amiben a tömeg

ha neked azt mondják, a föld lapos, az atom meg egy és oszthatatlan, akkor te azt böfögöd vissza

és eddig mindig kiderült, hogy a tömeg tévedett...

nyari mikulas (törölt) 2010.05.13. 15:00:02

@wmiki: "mint ahogy nincs 100 olyan ember, aki ugyanazokkal a tulajdonságokkal bír, mint t. ismerőse
még 2 sincsen... "

NAGYON jo! Epp errol van szo! t. iserose esetbol nem altalanosithatsz, hogy masnak is jo lesz a tea!

"azt az aprócska tény felejted el hívő, hogy nincs itthon 100 pohár
1 pohár van
1 vasgolyó, meg 1 gumilabda"

Mar annyi sincs, mert leejtetted a poharat, osszetort, vagy 1 marek uvegcserep, az uvegcserep kiszurta a labdat, maradt egy vasgolyo.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.05.13. 17:56:35

@tamaskodo: de az az 1 pohár nem azért tört össze, mert leesett, hanem magától is összetört volna, nem?

mint ahogy t. ismerőse is meggyógyult volna, ha nem iszik teát, bár előtte kezelték mindennel

igaz, hívő?

nyari mikulas (törölt) 2010.05.13. 18:51:17

@wmiki: "de az az 1 pohár nem azért tört össze, mert leesett, hanem magától is összetört volna, nem?"

Nem tudhatod biztosan!

Annak ellenere, hogy sok kiserlet volt mar, sok adat van arrol, hogy a pohar ha leesik, eltorhet.
Azert elofordul, hogy belso feszultsegtol, vagy egy eles hangtol elpattan, torik.

A gyogyulas eseten viszont nincs arrol adatod, hogy masokkal mi tortent teaivas utan.
Ellenben olyan adat van, nem is keves, hogy egy beteg kezeles nelkul meggyogyul.

Ezek a tenyek. Ha hiszed, ha nem.

pounderstibbons 2010.05.19. 13:28:29

@babó:
"Sz. G.: Már a húszas éveim közepétől követtem az egészségipar – ma már hagymázasnak látott – elgondolásait. Lemondtam a sóról, odafigyeltem a koleszterinszintemre, rengeteg rostot fogyasztottam. Később voltam lakto-ovo vegetariánus, így megtapasztalhattam, hogy az emberi szervezet mi mindent kibír"

Pl. a paleolit étrendet is bizonyára kibírja a szervezet, de jelentős változás állt be SZ.G. húszas évei óta, amennyiben Sz.G. már nem fizet az étrendekről szóló könyvekért, hanem pénzt kap belőle.

Én megvárnám egy átfogó vizsgálat eredményét, emiben paleolit étrendet követő emberek várható élettartamát/életminőségét vetik össze máshogy étkezők hasonló adataival.
Esetleg a kajára-könyvekre fordított idő-kiadás aránya is érdekelne.

Tud valaki ilyesmiről a témában, vagy még túl friss a dolog?

babó 2010.05.19. 13:55:48

én többek közt azt nem értem, ha mégis annyira rossz, csúnya dolog a gabona fogyasztása, miért termesztik az egész világon évezredek óta?
van nem kevés emberi tévedés, de azért egy ilyen mértékű talán nem tartott volna ilyen sokáig...

pounderstibbons 2010.05.19. 18:27:55

@babó:
A mezőgazdaság bizonyítottan előrelépést jelentett az azt megelőző vadászó-gyűjtögető (paleolit) étrendhez képes abban a tekintetben, hogy egységnyi mezőgazdasági művelésnek alávetett föld több embert tudott eltartani, mint a gyűjtögető-vadászó életmód mellett ugyanakkora erdő-mező.
Az emiatt megugró populációjú törzsek ezáltal előnybe kerültek a nomadisztikusabb életmódot folytatókkal szemben.

Egyes kutatások szerint azonban a létszámgyarapodás az általános egészségügyi helyzet romlásával is járt sok tekintetben (pl. szénhidrátbevitel növekedése emelte a fogszuvasodásban szenvedők arányát).

Persze később a mezőgazdaságot előnyben részesítő populációk olyan fejlődésen mentek át, ami jelentős várható élettartamban kimutatható előnyt jelentett a nomád népekkel szemben.

Sz. G. azt állítja, hogy ez a különbség tovább nőne, ha az étrendünket el(vissza?)tolnánk paleolit irányba.
Na erről viszont nincs tudtommal meggyőző kutatási eredmény még.

A másik kétséges dolog, hogy paleolit étrenddel jóval kisebb populációt tudnánk eltartani a földön, mint a jelenlegi intenzív mezőgazdasággal.

Ráadásul az általa javasolt étrend szinte majd minden eleme az általa szidott mezőgazdasági kultúrák által tenyésztett-módosított állatokon és növényeken alapul.

zeneszpeter 2010.05.19. 19:30:25

@pounderstibbons: "A másik kétséges dolog, hogy paleolit étrenddel jóval kisebb populációt tudnánk eltartani a földön, mint a jelenlegi intenzív mezőgazdasággal.

Ráadásul az általa javasolt étrend szinte majd minden eleme az általa szidott mezőgazdasági kultúrák által tenyésztett-módosított állatokon és növényeken alapul."

A paleolit étrenddel tudnánk kisebb populációt eltartani, vagy a paleolit "élelmiszeripari"technológiákkal? Mert simán ehetnénk ugyanazt, amit paleolit őseink, csak mezőgazdaságilag termelve.

pounderstibbons 2010.05.19. 20:12:18

Szerintem amennyiben mindenki paleolit diétára állna át, és paleolit-barát gyümölcsökkel-zöldséggel-magvakkal ültetnénk be a földeket (meg növényzabáló állatokkal), az kevesebb embert tartana el, mint a jelenleg megtermő energiadús (és a paleolit étrendből száműzött) növények, de ennek nem (sem) vagyok a szakértője.

Az tény, hogy a gyűjtögető-vadászó ember területigénye kb. 10* nagyobb volt, mint akár a korai mezőgazdaságból élőké.

www.poppyware.com/dunham/facts/food.html

szemet 2010.05.20. 10:51:27

Ha valamilyen területen gyors az evolúció, akkor az a táplálkozás.

Itt pár ezer év alatt is lehetnek nagy változások, elég csak megnézni hány táplálékfeldolgozási különbség van a rasszok között is: a nyugati táplálkozás globálissá válásával meg lehet figyelni, hogy más népcsoportok mennyivel rosszabbul tűrik bizonyos elemeit mint mi, tehát a mezőgazdaság elterjedése óta eltelt rövid idő is jelentős adaptációkat eredményezett (lásd tejcukorérzékenyég pl., hogy egy kiragadott példát mondjak)

Emiatt az evolúciós érv erősségét elég nehéz megtippelni.

Szendi itt pl. kis ellentmondásba is keveredik:
Szerinte a nagy sófogyasztáshoz abszolút adaptálódtunk, míg a gabonához nem, pedig a só sem volt mindig globálisan és olcsón elérhető, és ezért az sem volt az ősi táplálkozás fő pillére...

BaziErős 2010.10.21. 21:51:41

A rák nem kellemes dolog és bizonyos szinten érintett vagyok benne. 2 fiatalkorú gyermekem van és nekik van egy édesanyjuk aki azzal küzd amiről itt szó van. Azaz egyik-másik válfajával. Mikor megtudtuk mi a baja szinte azonnal el kezdte inni a CoD teát. Jöttek a kemoterápiás kezelések és az orvosi előrejelzések amik a kemoterápia mellékhatásai. Mit is mondhatnék. Az orvosok jóslatai nem úgy jöttek be mint ahogy az a protokol szerint kellett volna, hogy bejöjjön. Meg kellett volna hogy kopaszodjon az első kemo után 2 hétre pár órán belül. Mit is mondhatnék. Jött a kopaszodás, de nagyon lassan. Nem lett volna szabad talpon maradnia oly mértékben le kellett volna gyengüljön. A 3. kemo után még együtt futottunk. Minden egyes koktél után újra ki kellett volna hulljon a haja. Soha többet nem hullot, csak nőtt. Mire műtétre került a sor azt igérték, már menszesze se lesz. A műtét napján csatra megjött ahogy az szokott. Mondták nem eshet már teherbe. Nem rég volt abortusza. Tovább is van mondjam még?... Rohadt könnyű okosnak lenni partvonalról, de kerüljön bárki erre az oldalra, minden lehetőséget meg fog ragadni. 10 év tünetmentesség után mondják gyógyultnak a rákbeteget. Remélem akkor is azt tudom írni mint most, hogy a CoD tea hatásos a magas dózisú C vitaminnal. Hja egy másik smerősömről lemondtak az orvosai. El kezdte hát jobb híjján a Dr. Dávid Tamás féle kúrát és már újra emberi színe van. Tud járni, és megjött az életkedve. Lehet nem tudományos az itt lévők számára ez az írás, de létező és valós dolog.

BaziErős 2010.10.22. 11:21:20

Még pár apróság ami kimaradt tagnap este. A nejem kapott injekciókat a hűtőbe tárolandó, hogy amikor a vérképe szétesik tudja beadatni magának. Mert a kemotól ugye szét esik a vér és az nagy gond. Ezért azt gyógyszerrel hozzák helyre, vénába ha nem megy szét teljesen a vénád és még be lehet szúrni a tűt. Akkor lássuk mi van a nejem vérével. Az első 3 kemo után még mindig olyan vérképet produkált amilyet sok "egészséges" ember sem. A 4. kemo után egy érték kúszott ki a határértékből de a 2 hét múlva megismételt vérvizsgálatnál már az is helyre állt. Lehet fanyalogni, de látni a sok elesett embert akik mozdulni is alig bírnak és látni köztük a nejemet mennyivel "energikusabb"... Szóval az originál injekciók ott vannak a hűtőben, ha valakinek szüksége van rá...
Dr. Dávid Tamás állatorvos. Igen és?.. Csak az lehet valaki akinek az interneten rengeteg publikációja van és bizonyos körökben elismert? Csak az érthet dolgokhoz akire itt azt mondják? Ez azért gyenge megközelítés. Ezen az alapon ma még mindig fán élnénk és gyűjtögetnénk. Nem gondolom, hogy aki feltalálta a tűz gyújtás tudományát az tűzvédelemből kandidált volna előtte, vagy aki rájött a kő pattintására és kőszerszámot kezdett készíteni az mindenféle nemzetközi kutatócsoport tagja lett volna. De ha közelebb keresgélek akkor a nemrég nyugdíjba vonult kollégámnak is volt rengeteg újítása, szabadalma. A neten mégse olvashattok róla. Hja, hogy a tengeren túlról, Oroszországból, Kínából, Finnországból stb. jöttek el hozzá valóban neves tudósok és leesett az álluk, pedig egyik másik év tizedek óta kutatta a témát komoly pénzen és laborokban, amit a kollégám kockás füzetében az író asztala mellől levezényelt és mindössze 1,5 évet töltött a kutatási eredménye kidolgozásával megvalósításával.
Lehet ezt a fenti cikket dicsőíteni. Lehet Dr. Dávid Tamást ezzel a cikkel a sárba tiporni. Lehet szkeptikusnak lenni. Lehet cinikusnak lenni. De ne kerüljön senki arra az oldalra, ahonnan Ő embereket hoz vissza az életbe. És főleg ne kelljen itt senkinek a bocsánatát kérnie mikor az elfogadott protokoll nem segít és menekül megoldást keresni és itt talál megoldást. Ha csak annyit, hogy az életminősége javul, már megérte.

Joco74 2010.10.22. 11:55:56

@BaziErős:

Tudod az a helyzet, hogy a történet amit leírtál nem egyedi, csak mindig a készítmény változik. Ne értsd félre. Teljesen elhiszem, hogy így történt ahogy leírtad, csak az a valószínűtlen, hogy a teának bármi köze lenne ehhez.
Nincs összehasonlítási alapod, mi lett volna tea nélkül. Nem csak neked, hanem a doktor úrnak sem.
Ezt próbáld meg átgondolni.

A másik még fontosabb: miért nem mesélnek azok az emberek, akiknek negatív tapasztalatuk van a teáról?
Miért nem mesélnek azok az emberek, akik annyira bíztak a teában, hogy kerülték vagy elhanyagolták az orvosi kezelést?

pounderstibbons 2010.10.22. 12:56:53

@BaziErős:
"10 év tünetmentesség után mondják gyógyultnak a rákbeteget. Remélem akkor is azt tudom írni mint most, hogy a CoD tea hatásos a magas dózisú C vitaminnal. "

Én is őszintén remélem, hogy ezt fogod tudni írni és sok erőt és jó egészséget kívánok az egész családodnak.
Csak éppen ha így lesz, akkor sem lesz semmi bizonyítékod rá, hogy tényleg a COD tea miatt van.
És miért nem lesz? Mert Dr. Dávid Tamás nem fektetett egy huncut kanyit se a saját szerének a kutatásába és kipróbálásába és az eredmények tudományos publikálásába.(ha nem vesszük annak a Blikk reklámoldalait)
Miközben a COD tea 20000 Ft-ba kerül és nem megkülönböztethető a hagyományos teától.

Pedig foglalkozik az üggyel a Dr. serényen mert nemrég újabb zöldségekkel updatelte a korábbiakat (NAGYBETŰK az új adatok, illetve zárójelbe esetenként az én kommentjeim -p.):

" RENDKÍVÜL FONTOS!Huszonhat(+2 ÉV!- p.) éves preklinikai tudományos vizsgálatok és 15 éves (+1 év, ezekszerint abbahagyták? -p.) KONTROLLÁLT (de továbbra se publikált? -p.)klinikai ESETtanulmányok, klinikai tanulmányok, eredményei alapján klinikailag is több ezer terminális, kemoterápiarezisztens (egybeírva biztos jobban hat! -p.), elõrehaladott, áttétes RÁKbeteg megmentésével, TÖBB ÉVES TÜNETMENTESSÉGÉVEL 13 COD™-TEA ÉS CÉLZOTT TÁPLÁLKOZÁSI RENDSZEREVIDENCIÁKON ALAPULVA igazolt, hogy a CoD™ Tea és Célzott Táplálkozási Rendszer, a CoD™ PROTOKOLL” (MEGADÓZIS C-VITAMIN EGYIDEJÛ ORÁLIS ÉS LASSÚ INTRAVÉNÁS adagolásával!) a dohányzás, a túlzott, TÖMÉNY alkoholfogyasztás, a helytelen, természetellenes táplálkozás és a kedvezõtlen életmód azonnali RADIKÁLIS ÁTÁLLÍTÁSA, (NEMZETI TÁPLÁLKOZÁS-ÁTÁLLÍTÁS SZÜKSÉGESSÉGE ÉS FIATALKORÚAK OKTATÁSA AZ EGÉSZSÉG- ÉS KÖRNYEZETTUDATRA!) az amalgám fogtömések azonnali eltávolítása után a szervezet alapos méregtelenítésével, lúgosításával, (Itt kimaradt a belső milliő átállítása, de miért pont az?- p.) az immunrendszer felépítésével lehetõvé teszi a daganatos folyamat gátlását, leállítását, visszaszorítását ILLETVE 10 DAGANATTÍPUS ESETÉN A DAGANATSEJTEK ELHALÁSÁT, DE CSAK 6-10 HÓNAPOS RENDSZERES COD™-TEAFOGYASZTÁS ÉS A TÁPLÁLKOZÁSI- (VITAMINOK, NYOMELEMEK, AMINOSAVAK, ÁSVÁNYI ANYAGOK, KOENZIMQ10..) ÉS ÉLETMÓD-JAVASLATOK PONTOS BETARTÁSA ESETÉN! "

Mindezt ráadásul „Dr. Várady Tamás, fõorvos” szájába adja.
Hááát, ha ezt tényleg ő mondta, akkor nem szeretnék az illető keze közé kerülni, mert aztán kiderül, hogy azért nem élem túl a rákot, mert nem elég nemzeti a táplálkozásom vagy a fiatalokat nem nevelik környezettudatra...

www.codteainfo.hu/cod_tea%20%282%29.pdf

Hiányolom továbbá az idézetből, hogy hiányzik belőle, miszerint a gyógyulás érdekében a páciens ne gondoljon a kezelés alatt a fehér elefántra...

Végül egy családi példa:
Nagyapám hazajött 48 kilósan az orosz hadifogságból, és az orvos két évet adott neki, hogy annál tovább ilyen legyengült szervezettel nem fogja bírni.
Nagyapám idén lesz 90 éves, az orvost meg valamikor a 80-as évek elején temették..
Nagyapám, miután hazajött kezdett csak el pipázni, akkor most mondhatnám, hogy a pipázás 60 évvel is meghosszabbítja várható élettartamot?

BaziErős 2010.10.22. 13:33:09

@Joco74: Hidd el végig gondoltam. Ha tudnád, ahogy a nejem nevezte, milyen "koktélt" kapott, lehet nem így vélekednél. Aki azt a fajta kemot kapta körülötte, nem maradt meg a lábán. Szörnyű látni, ahogy emberek fogynak el hónapról hónapra. Attól, hogy valami nincs rohadt nagy tudománnyal, vagy áltudománnyal körüllengve, még hatásos lehet. De ez fordítva is igaz lehet. Ma Einstein dolgaihoz, se nagyon mernek hozzá nyúlni, pedig vannak dolgok, melyeket átugranak a mai tudósok is, mert nem tudják levezetni, értelmezni. Többek között ezeket a homályos - tudományos alapot nélkülöző tapasztalati alapokon nyugvó - állításokat kutatja a volt kollégám. Mindenféle neves doktor kikerüli ezeket. elfogadja annak ami és nem kutatja, nem számol utána, mert vagy a matematikával, vagy a fizikával, vagy a kémiával, esetleg a biológiával nincs tisztába és az adott téma nem írható fel, csak több tudomány ág együttes ismeretével.
Azért nézzünk körül a statisztikák világában is.
4. halálozási helyen van a gyógyszerek mellékhatásából történő elhalálozás. Hoppá. Akkor most a sok gyógyszerész, professzor, elismert szakember gyilkos? Nem gondolnám, hogy bárki annak mondaná őket. De a piacról élnek és az a cél, hogy minél több gyógyszert adjanak el. Ez egyik mellékhatására írják fel a másikat. Az orvos ez után kap jutalékot a gyógyszer gyártó cégektől. Ne legyünk álszentek. Konferenciák, külföldi utak, pénzbeni juttatások. Pharma maffia. Az egészséges ember nem üzlet a gyógyszer gyártóknak. Azért ez tény.
Az elfogadott protokollal "gyógyított" rákos betegek 2%-a gyógyul fel, míg a Dr. Dávid nevéhez fűzhető eljárással 97%-os a gyógyulás. Mint írom eljárás és ez nem csak a CoD teát jelenti. Komplex gyógymód, melynek egyik alkotó eleme a CoD tea.
Nem csodaszerekről van szó. A természetben megtalálható anyagokról gyógynövényekről, melyeknek történetesen nincs mellékhatása.
Még egy dolog. Mint már írtam 10 év után mondják, hogy valaki meggyógyult a rákból. Tehát még benn van a zabszem a megfelelő helyen, de a rendszeres kontroll azt mutatja, hogy jó úton járunk. Pedig nem vettük fel a "kötelező" protokoll utókezelésre kimért kemo, sugár és hormonkezelését. Mégis tökéletes eredményeket produkálunk. Azaz a nejem produkálja mi 3-an (fiaink és én) csak segíteni próbálunk neki mindenben mind mentálisan mind anyagilag.

BaziErős 2010.10.22. 13:52:27

@pounderstibbons: Örvendek nagyapádnak. Az én dédimet 102 évesen temették el.
De ne próbáljuk belemagyarázni őseink korát ebbe a dologba.
A nejem felmenői apai ágon rákban haltak meg. Mindkét nagyszülő, az édesapja és már a sírban kellene lennie papírforma szerint az apai nagynéninek is de Ő valahogy nem akar, pedig rákos. Nem a hagyományos orvoslással gyógyul, mert az nem akar segíteni. Bár 5 éve hogy találtak nála daganatot. Genetikailag halmozottan veszélyeztetett a nejem is és nagy eséllyel a gyerekeim is azok. Ezért nagyon nem mindegy számomra ennek az egésznek a kimenetele. Tehát itt mindenki lehet szkeptikus, de kérek mindenkit, mielőtt okos dolgokat beírogat ide ebben a témakörben, de legyen az bármilyen témakör. Mennyen és tartson terepszemlét. Lehet menni a gyógyultak klubjába amit szintén a Dr. Dávid Tamás fémjelez a magyarok házába. Lehet menni a László kórházba, lehet menni a Kék-golyóba.

pounderstibbons 2010.10.22. 13:52:52

@BaziErős:
Ezt a 97% gyógyulási arányt honnan veszed?
(ez a szám évszámként és oldalszámként szerepel csak Dr. Dávid könyvében, vagy bárhol másutt a Cod teával kapcsolatban)
Ok, szerinted az orvosok a piacról élnek, és megvette őket a pharmamaffia. Nem menjünk bele, de tegyük fel, hogy így van.
Ezzel ellentétben Dr. Dávid, viszont 20.000 Ft-ért árul engedély és gyógyszerekkel szemben kötelező vizsgálatok nélkül egy macskakarom teát, aminek a receptjét egy páncélszekrényben őrzik svájcban.
Ezt mégis miért csinálja? Egy Nobel díjból és a szabadalomból nem lenne egyszerűbb megélnie?
De.
Nem sokkal több emberhez jutna el úgy a kezelés?
De.
Kinek tesz akkor ezzel jót, a saját zsebét nem számítva?
Senkinek.

Mellékhatása pedig csak annak nincs, aminek hatása sincs.

pounderstibbons 2010.10.22. 14:15:59

@BaziErős:
"Lehet menni a gyógyultak klubjába amit szintén a Dr. Dávid Tamás fémjelez a magyarok házába. "
A gyógyszerek hatásvizsgálata nem így történik.
Én is elkísérhetem nagyapámat a volt hadifoglyok éves közgyűlésére és rengeteg, korához képest jó egészségi állapotú embert fogok ott látni.
Mert aki nem ilyen volt, az haza se jött.

Ha zavar, hogy egyesek nem hisznek a COD teában, akkor szólj dr. Dávidnak, hogy ugyan miért nem költ kutatásra-publikálásra, miért csak reklámra.
Miért nem szabadalmaztatja a teáját?
Vagy miért nem teszi közzé a receptjét?
(Ha gyógyszerként törzskönyvezteti 25 éve, és tényleg 97%-ba okoz gyógyulást, akkor már a világ minden gyógyszergyára ezt gyártaná 20 éve)
Erre van vagy valami válasza, vagy pedig egy kókler.

BaziErős 2010.10.22. 21:28:28

@pounderstibbons: Engem nem az zavar, hogy valaki valamiben nem hisz, vagy hisz. Engem az zavar, ha valaki a partvonalról bekiabál és azt gondolja, hogy marha okos.
A gyógyszergyáraknak nem az a kifizetődő, ha olcsó termék gyógyít, hanem, ha van rengeteg beteg aki után valaki fizet. Dr. Dávid a rászorulóknak ingyen is adja a termékét, mivel van egy alapítványa amelyik kitermeli annak az árát. Persze ezt nem lehet mindenkivel megtenni. Ezt melyik gyógyszergyár teszi meg? Ha annyira rossz lenne a terméke, akkor már hozzá nyúltak volna. De nem tudnak.
Mire költ Dr. Dávid Tamás azt se Te se én nem tudom ezért ebbe a kérdéskörbe nem mennék bele.
"A gyógyszerek hatásvizsgálata nem így történik." Nem gyógyszer! Mielőtt még valaki félre beszélne. Bevezetve is csak táplálék kiegészítőként van. A gyógyszereket törzskönyvezik ez bizony így van.
De magyar "celebek" is ezzel a módszerrel gyógyították magukat félre rakva a kötelező protokollt.
Ne akarja itt bárki is azt hinni, hogy meg akarom változtatni a hozzáállását a dolgokhoz és mindenki azt gondol amit akar és úgy él ahogy akar. Csak van egy mondás. Ha csöndbe lettél volna, bölcs maradtál volna. Ebbe a témakörbe jobb ha nem nyilatkozik olyan ember akinek semmilyen tapasztalata, szaktudása, legfőképpen rálátása nincsen.
"Ezzel ellentétben Dr. Dávid, viszont 20.000 Ft-ért árul engedély és gyógyszerekkel szemben kötelező vizsgálatok nélkül egy macskakarom teát, aminek a receptjét egy páncélszekrényben őrzik svájcban."
Még egyszer mondom nem gyógyszer, tehát nem engedély köteles termék ebből a szempontból. Járj utána, ha nem vagy tisztában valamivel.
"Kinek tesz akkor ezzel jót, a saját zsebét nem számítva?
Senkinek."
Meggyőződtél róla, vagy rágalmazod?
"Mellékhatása pedig csak annak nincs, aminek hatása sincs." Ez mekkora sületlenség. Persze a vegyi úton előállított gyógyszerekre igaz, de nem az évezredes hagyományokra visszatekintő természetgyógyászati termékekre.
Milyen bajod lehet a C vitamintól? Attól ugye semmi, ha természetes C vitaminról beszélsz pl. csipkebogyó. De ha vegyi úton kezelt és vivő anyaggal együtt van, vagy bevonatolt, akkor már megterheli a vesét. Ezért nem mindegy melyik terméket szerzed be. Ja sokkal többe kerül az ami valóban egészséges?
De ez más gyógynövényekből összeállított termékre is igaz.
Még egy kicsit az annyit emlegetett 20.000,- Ft-ról. Ez elenyésző ahhoz képest ami a hatástalan, de kötelező protokollra megy el. Több százezer forint a kemo a sugár és a hormon kezelés amit a TB fizet ki. Aztán ott vannak a kórházak betegágyai melyek fenntartása rohadt sokba kerül. Majd a TB támogatott gyógyszerek amelyek a betegség súlyossága miatt szintén "ingyen" kerülnek a beteghez (ezt is a TB fizeti). Miből fizeti a TB? Az adódból az én adómból és még sokunk adójából. Az orvos minden kezelés előtt aláíratja a beteggel, hogy saját felelősségére veszi fel a kemót a sugarat, fekszik a kés alá. Az orvos semmiért nem vállal felelősséget. Akkor miről beszélünk. A kemón nagy jellel rajta, hogy méreg. A sugár ugye megint csak nem egészséges. Szét éget minden és a sugárzás felezési ideje 500 év. Köszi.
Egy body bilder havi táplálékkiegészítője alsó hangon 80ezer Ft és akkor közelébe se ér a nagyoknak. Mellesleg nem is egészséges amit csinál.
Hol van ehhez képest a 20ezer Ft-os táplálék kiegészítő ára? Ráadásul 1,5 - 2 havi adag. De nézzük a gyerekem sportját. Országúti versenykerékpár. A bringája értéke 400.000,- Ft így használtan amiért ma el tudnám adni. Egy nadrág télire 20.000,- Ft a termó felsője 24.000,- Ft a cipője 40.000,- Ft Az éves versenyeztetése edzése, alkatrész pótlása fél millió Ft. 2 évente növi ki a kerékpárjait.
Akkor mennyi az annyi és mi a drága?

Szilágyi András 2010.10.22. 21:50:36

@BaziErős: Ki kell, hogy ábrándítsalak: a CoD tea NINCS bejegyezve táplálékkiegészítőként! Semmiként sincs bejegyzve sehol.

De ha be lenne jegyezve étrend-kiegészítőként, az is baj lenne, ugyanis a 32/2004 ESzCsM rendelet kimondja: "Az étrend-kiegészítő jelölése, megjelenítése és reklámozása során tilos a terméknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni."

Tom Benko 2010.10.22. 23:17:28

@BaziErős: Ez fájdalmas volt: "A sugár ugye megint csak nem egészséges. Szét éget minden és a sugárzás felezési ideje 500 év. Köszi." A sugárzásnak nincsen felezési ideje. Vagy van, vagy nincs. Sugárzás alatt gondolom, a radioaktív sugárzást érted, nos az nem feltétlenül éget szét bármit is.

pounderstibbons 2010.10.22. 23:54:26

@BaziErős:
TB azért fizeti a sugár és kemoterápiát, mert tudományos tényekkel alátámasztva annyival javítja a benne részvevők életbenmaradási esélyeit, hogy a felmerülő kockázatok elemzése alapján megéri a betegnek igénybevenni.
Ilyenje hol is van a COD teának?

COD alapítvány ingyenes tanácsadást nyújt, nem ingyenes teát a rászorulóknak, tudtommal, de cáfolhatsz, ha mutatsz egy helyet, ahol lehet jelentkezni az ingyenteáért.

20 e ft az egyhavi adag COD teából.
Ugyanakkor macskakarom teából 2500 Ft egy 20-25 tasakos csomag.
www.egeszsegtarhaz.hu/gyogyhatasu-keszitmenyek/macskakarom-tea-filteres-macskakarom-hancskereg-bodzavirag-keverek

És még ennek is lehetnek nem kívánt hatásai...

Viszont megtaláltam a 97%-os gyógyulási rátád vélhető forrását:
www.morvaikrisztina.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=216:sajtotajekoztato-a-rakos-betegeken-segit-cod-tearendszer-elleni-eljarasrol&catid=63:emberi-jogok-kat&Itemid=100
Itt csak annyi van hogy a hozzájuk fordulók 96,7%-áról lemondtak az orvosok, és "60-66 %-ban bizonyítottan - megmentsék a reménytelen áttétesek, a 4-es fokozatú betegek életét".

Akkor erről bizonyára könnyen készíteni lehetett volna valami kutatást.

Miért nem elérhető mégse ilyesmi?

Számoljunk egy rettentő hipotetikus barátságos 5000 Ft-os profittal csomagonként.(a biciklin és nadrágon nagyobb a haszonkulcs)

Ez szorozva a doktor által állítottan gyógyult betegek számával ("legkevesebb 20000"), a javasolt 6 hónapos kezeléssel (6 csomag), kapunk egy nem éppen pici számot:
600,000,000 Ft.
És ebben még nincs benne a nem gyógyult betegek száma, ami szintén a saját (semmivel sem nem alátámasztott!) állítása szerint rátenne még 30-40%-ot, és még vannak a vitaminkészítményei is, amin szintén van vélhetően profit, valamint a külföldi betegek számáról sem bneszélt.

Valaki hazavitt hazai rákos betegektől alsó hangon 1milliárd forintot, és még mindig nem tudjuk, hogy ezzel segített e bárkinek.

Közben a jó doktor ötszázezerszeres(!) haszonkulcsról fantáziál a kemo és sugárterápia kapcsán, ami szerinte csak 2-6%-al növeli a beteg esélyét, de azért a saját termékét csak emellé meri ajánlani...

A gyógyszergyáraknak pedig miért ne lenne érdekük belefektetni a dologba? Miért nem érné meg nekik életben tartani a vevőiket, ha tényleg ilyen döbbenetes siker ez a termék? Legalább az 1 forintért ötszázezret fialó kemoterápiájuk meghosszabbításáért megérné nekik, nem?

BaziErős 2010.10.23. 19:42:52

@Szilágyi András: Indíts próbapert és nyerd meg. Legyél bátor. És ne csak ezen a fórumon. Akkor lehullik a lepel.
OGYI-914/2003 Ha jó az értesülésem. De bocsásd meg ha tévedek.

BaziErős 2010.10.23. 19:44:20

@Tom Benko: Ebbe bele trafáltál. Sajnos ez az. Kinn van a tábla is. Menny le a kék-golyóba és nézz körül.

BaziErős 2010.10.23. 20:11:41

@pounderstibbons: "TB azért fizeti a sugár és kemoterápiát, mert tudományos tényekkel alátámasztva annyival javítja a benne részvevők életben maradási esélyeit, hogy a felmerülő kockázatok elemzése alapján megéri a betegnek igénybe venni.
Ilyenje hol is van a COD teának?"
Én ezt nem így látom hangsúlyozom úgy, hogy belülről látom. Az a rossz ebben az egészben, hogy sajnos onkológus orvosok is elfordultak ettől a hivatalos protokolltól, mert hatástalan, sőt mérgező.
Elő vettem a nejem papírját. Tudod azt amin le van vezetve, hogy mennyi egy kezelés ára. Remélem ülsz. ~1.000.000,-Ft 8 kemot írtak ki neki amiből aztán 4-et vett fel. Tehát ~8 milla lett volna ez a kis "campari koktél" ha az összeset vénásan leküldi.
"20 e ft az egyhavi adag COD teából.
Ugyanakkor macskakarom teából 2500 Ft egy 20-25 tasakos csomag." Mint írtam 1,5-2 havi adag és a macskakarom csak egy összetevője.
"Itt csak annyi van hogy a hozzájuk fordulók 96,7%-áról lemondtak az orvosok, és "60-66 %-ban bizonyítottan - megmentsék a reménytelen áttétesek, a 4-es fokozatú betegek életét"."
Hurrá mert akkor azért ha hozzá vesszük azokat a betegeket is akik nem a 4-es stádiumba tartoznak, akkor az összes hozzájuk forduló betegek számából össze is jön az a 97% :)
"Valaki hazavitt hazai rákos betegektől alsó hangon 1milliárd forintot, és még mindig nem tudjuk, hogy ezzel segített e bárkinek." A nejemmel ma görkorizás közben beszélgettünk és jót nevetett rajtatok kételkedőkön. Az Ő nevetése nekem több bizonyíték és nagyobb öröm mint az itt fórumozók fanyalgása. Holnap meg megyünk kocogni.
Valamint mindenkinek javaslom mielőtt még egy sort leír ide, hogy mennyen a korábbi bejegyzésemben írt helyekre és gondolkozzon el. Dr. Dávid Tamás 500-as Mercedesszel jár és nem sajnálom tőle.
Vegyétek fel vele a kapcsolatot. Menyetek el hozzá személyes konzíliumra és ő majd el dönti, hogy adjon nektek ingyen oda akár 1 doboz teát is, vagy nem. Nekünk sok mindent adott. Számoltátok, hogy mennyit kaszálhatott, tehát lehet belőle nagyvonalú.
Teszem hozzá még mindig tisztességesebben szedte össze a vagyonát, mint az alumínium báróink, de ez egy másik téma és nem ide tartozik.

BaziErős 2010.10.23. 20:22:37

@pounderstibbons: "A gyógyszergyáraknak pedig miért ne lenne érdekük belefektetni a dologba? Miért nem érné meg nekik életben tartani a vevőiket, ha tényleg ilyen döbbenetes siker ez a termék? Legalább az 1 forintért ötszázezret fialó kemoterápiájuk meghosszabbításáért megérné nekik, nem? " Sokat fektetnek bele, de nekik a beteg az üzlet és nem a gyógyult ember. Ez tény. Ha mindenki egészséges lenne akkor ők nem élnének olyan jól. Mondjuk tönkre mennének. Ez nem érdekük.

pounderstibbons 2010.10.23. 21:26:31

@BaziErős:
"összes hozzájuk forduló betegek számából össze is jön az a 97% :)"
Viszont milyen nagyvonalúan átsiklasz afelett, hogy továbbra sincs egyik szám se bizonyítva.
Viszont ha a 4-es fokozatúak csak 60%-ban tudták meggyógyítani, de átlagos sikerük rátája 97%, akkor az azt jelenti, hogy vagy baromi kevés 4-es fokozatú páciensük volt (mondjuk 3?), vagy 100% feletti gyógyulási rátát produkálnak egyéb páciensekkel...
Ami ugye lehetetlen...

"Tehát ~8 milla lett volna ez a kis "campari koktél" ha az összeset vénásan leküldi."
Dr. Dávid számítása szerint ez 16 forintjába került volna a "pharmamaffiának"
Szerinted ez hihető?

"Indíts próbapert "
Mire fel? Minket még nem károsított meg, csak pl. téged.
Viszont ha megnézted a linkemet, akkor láthatod, hogy a GVH perli őket. Vajon miért?

" Ha mindenki egészséges lenne akkor ők nem élnének olyan jól. Mondjuk tönkre mennének. Ez nem érdekük."
Akkor szerinted a taxitársaságoknak nem célja, hogy az utasuk célba érjen? Végül is csak abból van profitjuk amíg utaztatnak.

De lám a ti példátok is bizonyítja, hogy hajlandóak az emberek extra összegeket áldozni a gyógyulásuk érdekében, még akkor is ha nincs bizonyítva a hatás (Merthogy a 8 millát nem kellett ugye kifizetnetek, ellentétben a 20ezer/hónappal)

Tom Benko 2010.10.23. 22:40:13

@BaziErős: Miért sajnos?És mi okból menjek le egy kis kék gömbbe?

Tom Benko 2010.10.23. 22:44:15

@BaziErős: Biztos ez? Szerintem nagyobb üzlet, ha gyorsabban gyógyítok meg hatékonyabban, mert akkor a meggyógyult ember esetleg újra beteg lehet, és újra az én termékemhez fog fordulni.

Zsolesz14 2010.10.24. 10:53:34

@BaziErős:
"Én ezt nem így látom hangsúlyozom úgy, hogy belülről látom. Az a rossz ebben az egészben, hogy sajnos onkológus orvosok is elfordultak ettől a hivatalos protokolltól, mert hatástalan, sőt mérgező."

Mi az, hogy belülről látod? A te egyedi eseted áll szembe azzal a rengeteg klinikai teszttel, ami igazolja a kemo hatásosságát. Az aki a teszteket mérlegeli jobb képet kap az egészről, mert ott sokkal több esetet vizsgáltak.
Sajnos a kemo tényleg méreg és nem mindig hatékony, de tudomással kell venni, hogy ez jelenleg a legjobb, amivel a modern orvostudomány szolgálni tud.

Mindettől függetlenül én is sok sikert és jobbulást kívánok, remélem sikerült leküzdenetek ezt a szörnyűséget!

BaziErős 2010.10.25. 21:52:02

@Zsolesz14: "Mi az, hogy belülről látod? A te egyedi eseted áll szembe azzal a rengeteg klinikai teszttel, ami igazolja a kemo hatásosságát. Az aki a teszteket mérlegeli jobb képet kap az egészről, mert ott sokkal több esetet vizsgáltak.
Sajnos a kemo tényleg méreg és nem mindig hatékony, de tudomással kell venni, hogy ez jelenleg a legjobb, amivel a modern orvostudomány szolgálni tud. "
Vitatkozni nem szeretnék, mert annak csak vesztesei vannak.
Viszont a statisztikai adatok nem arról árulkodnak, hogy a kemo hatásos lenne, de itt egy idézet onkológustól.
"Miután évekig azt mondták az embereknek, hogy a kemoterápia az egyetlen módja a daganatok megszünteté-sének (a kulcsszó a megpróbálják), a Johns Hopkins kutatóintézete végre elkezdett beszélni arról, hogy van más választásunk is"
"A kemoterápia során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan növekvő ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelőben, a bélrendszerben stb. lévő egészséges sejteket is, sőt egyéb szervek: a máj, vese, szív, tüdő stb. - károsodását is okozhatják."
"A sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket, elégeti, roncsolja és károsítja az egészséges sejteket, szöveteket és szerveket."
"A kemoterápia és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti a daganat méretét. Azonban a kemoterápia és a besugárzás hosszan tartó alkalmazásával nem lehet több daganat elpusztulását elérni."
"Amikor a kemoterápia és a besugárzás hatására testbe túl sok méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy összeomlik, miáltal a beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle fertőzéseknek és komplikációknak."
"A kemoterápia és a besugárzás hatására a ráksejtek mutációval ellenállóvá válhatnak, ami megnehezíti elpusztításukat. Sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek továbbterjedését okozhatják a szervezet más részeire."
Maradjunk annyiban, hogy a médiákban közzétett és propagált "gyógymód" az amiről itt most beszélsz, de nem a legjobb, sőt... De tényleg nem szeretnék erről többet beszélni. Amióta beteg a nejem több irodalmat olvastam ezzel kapcsolatban, mint az itt megszólalók zöme. Persze ez feltevés részemről és lehet mindenki tájékozottabb nálam e témában. Akkor elnézést.

BaziErős 2010.10.25. 22:05:03

@pounderstibbons: "Akkor szerinted a taxitársaságoknak nem célja, hogy az utasuk célba érjen? Végül is csak abból van profitjuk amíg utaztatnak." Ez sántít. Nem egy taxis választ, hosszabb utat, vagy régebben pörgette az órát, ill. nem kapcsolta be és többet kért mint ami járt. De talán a Taxis visszaélésekről hallhattál, ha túl fiatal vagy és nem élted át ennek az aranykorát. Most nem tudom mi a helyzet, nem utazom már taxival.
"Viszont ha a 4-es fokozatúak csak 60%-ban tudták meggyógyítani" Azokat akikről a kemoval, sugárral "gyógyító" orvosok lemondtak. Ez önmagában is fricska.
"De lám a ti példátok is bizonyítja, hogy hajlandóak az emberek extra összegeket áldozni a gyógyulásuk érdekében, még akkor is ha nincs bizonyítva a hatás (Merthogy a 8 millát nem kellett ugye kifizetnetek, ellentétben a 20ezer/hónappal)"
A kemo hatása sincs bizonyítva, sőt... Az előbbi hozzászólásomba idéztem is ebből. Viszont a nejem életminősége és azoknak az embereknek az életminősége messze jobb mint azoké akik a hivatalos protokollt alkalmazzák. Hogy ezek kik. Utána nézhetsz a gyógyultak klubjában, a www.echotv.hu ráKérdés műsorában az archívumban.
Tényleg ne legyél érintett ebben a betegségben. Nem neked való.

BaziErős 2010.10.25. 22:08:23

@Tom Benko: Olvasd vissza a hozzászólásod és úgy értelmezd az enyém. A Kék-golyó azaz az onkológiai központ aljában van a sugár központ is. Aztán ott körül lehet nézni. Mindenhol a sugárveszély jelzés és a vastag betonalak, ólom árnyékolás.

BaziErős 2010.10.25. 22:29:20

"2010. március 23. kedd, 09:59
2010. márc. 22-én délelőtt a Nemzeti Kávézóban teltházas közönség előtt tartotta meg tájékoztató előadását Dr. Dávid Tamás professzor a rákellenes CoD tea és a forgalmazóik körül kialakult tarthatatlan állapotokról.
Dr. Gaudi Nagy Tamás, mint főszervező a Nemzeti Jogvédő Alapítvány és az eljárásban az ügyet többször is képviselő ügyvédként bevezetőjében megemlítette, hogy az uniós csatlakozásunkat követően megszüntették a gyógyhatású termékek forgalmazási kategóriáját és a természetes gyógyhatású szerek ezentúl csak étrend kiegészítőként szerepelhetnek, vagy gyógyszerként forgalmazhatóak, de annak költsége olyan nagy, hogy szinte elérhetetlen. Kiemelte hogy az étrend kiegészítőn szereplő címkén nem tehetnek utalást arra, hogy milyen hatással és mire használhatóak, maximum annyit, hogy mondjuk kenyér mellé is lehet fogyasztani. A Dávid professzorék készítménye minden követelésnek megfelel, több ezer gyógyult betegük van és ezek ellenére a nagy gyógyszerlobby háttérparancsára a Gazdasági Versenyhivatalon keresztül mégis boszorkányüldözést folytatnak ellenük. Kiemelte, hogy ettől függetlenül a professzor úr nagy nemzetközi tekintélynek örvend. Ausztriában megkapta az Innovációs díjat, valamint az ausztriai Becsületrendet.

Ezt követően Dr. Dávid Tamás feltáró előadásában kihangsúlyozta, hogy ők nem egy csodaszert találtak fel, hanem összegyűjtötték az indiánok és a dél ázsiai népek ősi természetes, méregtelenítési módszerüket és az Amazonas környéki gyógyhatású növények hatóanyagait. Felidézte egy indián mondását „ hogy ti fehér emberek életetek utolsó húsz évében gyötrő betegségektől szenvedtek és sokkal korábban tértek meg a Teremtőtökhöz”.

Ez a CoD tea és a hozzátartozó rendszer egy nemzetközi összefogás eredménye is, mely a áttételes betegségek kb. 60 %-ában eredményesen használható. Sok olyan beteget is megmentettek, akiket már szó szerint meghalni küldtek haza, alma nagyságú tumorral a szervezetükben. A professzor úr hangsúlyozta, hogy a rákos halálozási arányoknak éppen nálunk kiemelten magas a mutatója, ezért tért vissza Magyarországra. Míg a gyógyszerérdekeltségek a sugár és kemoterápiák elsősorban már csak tüneti kezelést nyújtanak, ő inkább az oki terápiát létesíti előnyben és a megelőzést szorgalmazza.

Az utóbbi 50 évben szerinte is bebizonyosodott, hogy az ember a jelenlegi élelmiszer bevitelével nem képes a biológia egyensúlyát fenntartani és a testi, lelki méregtelenítés fontos feltétele a betegségek elkerülésében. Szerinte is több figyelmet és megbecsülést érdemelnének az orvosok a gyógyító tevékenységük folyamán. A nemzetközi statisztika alapján egy onkológus mindössze csak 7 percet tud összességében egy betegre fordítani, így ez is akadálya lehet a gyógyulásnak. Annak ellenére folytatja önzetlen gyógyító tevékenységét, hogy pont a saját országában van kitéve a legnagyobb támadásoknak. Megemlítette, hogy az élő televíziós műsorban egy telefonáló direktbe odaszólt Neki, hogy „fejezze be a rákellenes megelőzési akcióját, vagy ők fogják elnémítani!”
Ezt követően Dr. Bardon István ügyvéd az alapítvány régi jogi képviselője ismertette azt a majd ötven oldalas „vádiratot”, melyben jóformán emberileg indokolatlanul támadnak egy olyan kiemelten közhasznú alapítványt, melynek célja a beteg emberek önzetlen gyógyítása.
Bemutatták az alapítvány gondozásában megjelent könyvet is, „Visszajöttem a halálból” címmel. Ebben ötven gyógyult beteg elmondása és hiteles klinikai és laboreredményei is szerepelnek, de a Gazdasági Versenyhivatal álláspontja szerint a betegek nem mondhatják el, hogy ez a szer mennyire javított az állapotukon, mivel az a versenytörvénybe ütközik. Ezen a ponton Dr. Gaudi Nagy Tamás az egyik tárgyaláson meg is jegyezte, hogy ha ezt a gondolatsort követik, akkor a gyógyult betegeket is a vádlottak padjára kellene ültetni, mire eljárási bírsággal fenyegetőztek. A továbbiakban Dr. Bardon István ismertette, hogy a Dr. Dávid Tamás vezette alapítványt és a CoD tea terméket gyártó és forgalmazó céget a Gazdasági Versenyhivatal üldöztetése elől Szlovákiába menekítették. Ott a Szlovák Közegészségügyi Hatóság befogadta őket és a gyártást és forgalmazást engedélyezte az uniós feltételek szerint, de a Gazdasági Versenyhivatal oda is utánuk ment és továbbra is eljárás alá vonja őket, önkényes határidőket szabva maguknak, holott a jogszabályok szerint az eljárást már rég fel kellett volna függeszteni időtúllépés miatt.

A továbbiakban Dr. Váradi Tamás vidéken praktizáló tüdőgyógyász mondta el döbbenetes esetét. Ő már a Dávid professzor kezdeti eredményei idején bízott az általa forgalmazott szerben és, amikor egy közismert tüdőgondozóból egy súlyosan áttétes betegét hazaküldték, hogy nincs módszer a továbbiakban a megmentésére, akkor elkezdte vele a szer szedését. A beteg jó partnernak bizonyult és fél év múlva olyan jó állapotba került, hogy visszaküldte vizsgálatra. Megállapították, hogy nincs daganatos problémája, a mája is teljesen jól működik.
Ezt követően viszont a főgyógyszerész és az Orvosi Kamara ellehetetlenítette. A betegnek a szer további adagolását letiltották, miután egy fél év leforgása alatt az illető súlyos szövődményekkel elhunyt. Váradi doktor úr feltette a kérdést, hogy akkor itt nem volt nyilvánvaló, hogy megöltek egy embert?
Dr. Váradi Tamás elbeszélését egy gyógyult beteg folytatta. Dr. Andaházi Márta elmondta, hogy neki az volt a szerencséje, hogy a műtétjét követően vezették be Dr. Horváth Ágnes idején a volumen korlátot és mikor a kemoterápiára került volna sor a korlátozás még nem engedélyezte, mivel túl sokba került a műtétje. Az előjegyzés időpontjáig meg volt ideje és lehetősége, hogy használja CoD teát és rendszerét és mire a kezelésre került volna sor teljesen meggyógyult. Közben hallotta, hogy milyen üldöztetésben van része Dávid professzornak és csapatának és emiatt még a köztársasági elnökhöz is fordult segélykérő levéllel. Megemlítette, hogy az egyik eljáráson tanúja volt, hogy milyen lekezelően és tiszteletlenül beszéltek a professzor úrral.
A hosszúra nyúlt, tartalmas előadássorozat végén Dr. Morvai Krisztina vendégként megemlítette, hogy neki is volt kezdeti daganatos betegsége és mikor kezelésre került, az volt az érzése mintha ő is egy futószalagra került tárgy lenne, akinek nincs beleszólása az életének alakulásába, nincs megfelelően tájékoztatva és nem tud beleszólni a saját sorsának alakulásába. Előre vetítette, hogy a Nemzeti Jogvédőkkel egyeztetve a továbbiakban kiemelten fognak foglalkozni a versenyjog területével is, mivel ott jelenleg sok torzulás észlelhető.

A sok megjelent gyógyult beteg közt nagyon pozitív visszhangot kapott Payer András közismert zeneszerző és szövegíró felszólalása. Elmondta, hogy ő nem daganatos beteg, hanem csak a leukémia egyik vállfajában betegedett meg. Ő is használta CoD tea rendszerét és nagyon pozitívan helyre jött tőle. Kezdetben még a haja is kezdett kihullani, de a kúra hatására olyan barna haja kezdett nőni, mint, amilyen egykor volt.
Végezetül Dr. Gaudi Nagy Tamás azzal fejezte be a tájékoztatót, hogy megköszönte a jelenlevő újságíróknak a megjelenést és a sajtó tisztességes képviselőinek nevezte őket, egyúttal utalva arra, hogy azok, akik nem jelentek meg azt bizonyítják , hogy jelenleg a média nagy része és a kormányzat mennyire életellenes."

BaziErős 2010.10.25. 22:45:00

„A rákos beteg pusztuljon, a biológiai terápiát javasló, világszerte elismert professzor meg takarodjon?" - Ezzel a kérdéssel hirdette meg sajtótájékoztatóját a Nemzeti Jogvédő Alapítvány. A Nemzeti Kávéházban megtudtuk, hogy a kevésbé nemzeti Gazdasági Versenyhivatal Dr. Dávid Tamás és a CoD tea-rendszer ellen folytat eljárást immár több mint egy éve.

Elsőként Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd szólalt fel. Elmondta, hogy ebben az ügyben, és így az NJA számára már nemcsak a magyar emberek jogai, de a magyar emberek élete a tét. A GVH 50 oldalas vádirata szerint Nemzetközi COD Rákinformációs és Prevenciós Kutatási Központ Közalapítvány és a COD Kutatás-Fejlesztési Tudományos Kft. megtéveszti a fogyasztókat, piaci magatartása tisztességtelen. A vádakat többek közt azokkal a kiadványokkal is próbálják igazolni, amelyek a gyógyult betegek beszámolóit, a gyógyulásukat igazoló leleteket tartalmazzák.

Gaudi észrevette, hogy ezen a napon a magyar média képviselői távollétükkel tüntetnek.

Dr. Dávid Tamás, a CoD-rendszer kidolgozója dél-amerikai utazásai során fedezte fel a gyógynövényt, amely alapja magának a terápiának. Elmesélte, hogy ezt a rendszert valójában már 600 éve ismerik, és használják a dél-amerikai indiánok, a kínaiak és a thaiföldiek is. Számukra ez a napi táplálék része, étrend-kiegészítő. Egy sámán mondta neki, hogy azért fogyasztják a gyógynövényt, mert ezzel megelőzik azokat a krónikus betegségeket, amelyekben mi szenvedünk életünk utolsó húsz évében. Ennek eredménye látható is, mivel magasabb az átlagéletkoruk és az öregedés jelei sem mutatkoznak rajtuk olyan erősen.

A professzor kitért arra, hogy a kemo- és sugárterápia igen magas profitot termel. Az orvosokat és kutatókat, akik az efféle tüneti kezelések helyett szemléletváltást javasolnak, az ún. „pharma-maffia" megpróbálja ellehetetleníteni, tönkretenni. Televíziós műsorában egy betelefonálótól hangzott el: „Fogd be a pofád, mielőtt mi befogjuk!"

Dr. Dávid Tamást főleg olyan betegek keresik meg, akikről az orvosok már lemondtak. Többnyire áttétes, negyedik stádiumban lévő daganatos betegek. Körülbelül 60-66 százalékuk tér vissza kezelőorvosához hónapokkal később, hogy hiába küldte haza, mégsem halt meg. Később a Pfizer-szakértő Scott Reuben esetét is felhozta, akinek 13 éven át az volt a feladata, hogy kutatási eredményeket és tanulmányokat hamisítson meg azért, hogy a cég gyógyszereit jobban el tudják adni. A szakértő kitálalt, és botrány lett belőle.
Dr. Bardon István ügyvéd elmondta, hogy több eljárással is megpróbálták már ellehetetleníteni Dr. Dávid Tamás alapítványát. Először 2006-ban, de akkor a vizsgálati szakaszban abbamaradt. Kiemelkedően közhasznú alapítványról van szó, tehát feladatai közé sorolja a betegek tájékoztatását a helyes táplálkozásról és életmódról, felvilágosítást ad a betegségek megelőzéséről és - többek közt - a rák gyógyításának lehetőségeiről. Ha nem végzi el a feladatát, az a baj, de ha elvégzi, eljárást indít a GVH. A legutóbbi eljárás 2008 november 17-e óta folyik, több mint 490 napja minden érintett - többek közt osztrák és szlovák - cég ellen, amelyek részt vesznek a forgalmazásban. Ez már önmagában jogsértő, mivel az eljárást kétszer lehet meghosszabbítani 60 nappal, tehát a határidő lejárta után 120 nappal hivatalból meg kell szüntetni. Hozzátette, a versenyhivatal alkotmánysértő módon jár el, mivel nem kért ki szakvéleményt sem a kiadvánnyal, sem a készítménnyel kapcsolatban. (Idézzük a vonatkozó törvényt: „70/G. § (2) Tudományos igazságok kérdésében dönteni, kutatások tudományos értékét megállapítani kizárólag a tudomány művelői jogosultak.")

Gyógyultak is bemutatkoztak. Dr. Andaházy Márta fogszakorvos vastagbéldaganatból épült fel a CoD-rendszer segítségével, annak ellenére, hogy az orvosok lemondtak róla. Ő írt egy levelet a köztársasági elnöknek, amiből idézett is nekünk. Józsa Mihály előrehaladott hepatitis-C-ből gyógyult. Morvai Krisztina ugyancsak kezdeti daganatos betegségből, Payer András zeneszerző leukémiából lábadozott ki a CoD-rendszerrel.

Dr. Váradi Tamás tüdőgyógyász elmondta, hogy Dávid Tamás rendszerét is felhasználja munkája során, és a TBC-állományban jelentős javulás mutatható ki. Elmesélt egy történetet, ami még mindig nem hagyja nyugodni a lelkiismeretét. Évekkel korábban áttétes tüdőtumoros beteg kereste meg őt, mert az orvosok nem tudtak vele mit kezdeni. Megkezdte a kezelést Dávid professzor terápiájával kiegészítve, és életmódváltást tanácsolt. A beteg abbahagyta a rendszeres alkoholfogyasztást is. A tumor és az áttét fél év alatt eltűnt. Ennek következményeként az Orvosi Kamara lehetetlenné tette Dr. Váradi pályafutását, a beteg számára letiltották a szer adagolását. A következő hat hónap után a beteg szövődményekkel, kialakult áttétekkel meghalt.

Morvai Krisztina 2006-ban fedezte fel kezdeti daganatos betegségét. Az onkológián látta, hogy sokan használják CoD-teát. Nehezményezte, hogy az orvosok nem látják el kellő információval, nem tájékoztatják a betegségről, a kezelésről és a lehetőségekről. Ezek hiányában a beteg döntést sem hozhat a saját sorsa felől, így elvész a méltósága.

A tájékoztató végén az egészséges életmódra visszatérve felhívták a figyelmünket a szeretet fontosságára, a családon belüli és az asszonyoknak kijáró szeretet és tisztelet hiányának problémájára."

pounderstibbons 2010.10.25. 22:49:09

@BaziErős:
"De tényleg nem szeretnék erről többet beszélni. Amióta beteg a nejem több irodalmat olvastam ezzel kapcsolatban, mint az itt megszólalók zöme. "

És mennyire ellenőrizted a forrásaidat? Mert a Johns Hopkinsos idézeted AKKORA KAMU, hogy külön hoax-oldalt üzemeltet miatta az érintett kórház:
www.hopkinsmedicine.org/news/media/releases/Email_Hoax_Regarding_Cancer

Taxis példáról:
Ha több taxistársaság van, akkor az emberek képesek szelektálni és ahhoz mennek, amelyik olcsóbb-kevésbé veri át őket.
Ha dr. Dávid készítménye 97%-os hatásfokkal működne, térden állva könyörögne az összes gyógyszegyár, hogy adja el neki a receptet, a kemok és sugárgépek meg rárohadnának a többi gyógyszergyárra.
Vajon miért nem ez történik?

BaziErős 2010.10.25. 22:55:59

"E-mail, 2010-08-29, 19:35

Dilemma

„ ……….Az orvostársadalom, mint minden más szakmai közösség, kialakítja a maga hierarchiáját és, - mint általános emberi tulajdonság -, tagjai kapaszkodnak a ranglétrán, pozícióharcok, hatalomvágy, féltékenység, irigység feszülnek köreikben. A legfelső kör, az Akadémia, tudományos tekintélyt igényel és kap a társadalomtól, kinyilatkoztatásait megfellebbezni nem lehet.

Az orvos több hatósági jogkörrel is rendelkezik, alkalmanként módjában áll dönteni életről és halálról, elmeállapotról, munkaképességről, kezelések jogosultságáról, stb., az egyszerű állampolgár vele szemben kiszolgáltatott.

Az egyes betegségek kezelését protokollok írják elő, melyeket a tudományos körök (a gyógyszeripar megbízásából, irányításával, finanszírozásával - szerk.) dolgoznak ki, az egyes orvos ezektől nem térhet el még akkor sem, ha jobb meggyőződése ezt diktálná.

E protokollok sok esetben támadhatatlannak hitt dogmákon vagy tévhiteken alapulnak. E dogmákat a legfelsőbb körök tagjai hevesen védelmezik, mert megdőlésük pozíció-, ill. presztizsvesztéssel járhat.

Azokat, akik e dogmák helyességét kétségbe vonják - legyenek azok kívülállók vagy körön belüliek - többnyire elhallgattatják, adminisztratív eszközökkel ellehetetlenítik, esetenként jogilag vonják felelősségre.

Ilyen körülmények között az új felfedezéseknek, találmányoknak, hatásosabb gyógymódok bevezetésének kilátástalan a helyzete, aminek kárát - társadalmi ügyről lévén szó – az emberiség látja.

Az egészségügy másik „démona” a profitérdekeltség. A globális gyógyszeripar, hasonlóan minden egyéb tőkebefektetéshez, a minden határon túli profitbevételt célozza meg és ennek érdekében minden lehetséges eszközt igénybe vesz.

Ez a gyógyszeripar elég erős ahhoz, hogy államok törvényhozását befolyásolja, olyan kutatásokat szervez, támogat, ellenőriz (esetenként meghamisít), melyek bevételeit növelhetik.

A világ minden táján nyüzsögnek az orvoslátogató gyógyszergyári ügynökök, akiknek módjukban áll különböző eszközökkel rávenni a kórházakat, orvosokat készítményeik alkalmazására.

Azokat, akik a gyógyszerekből származó bevételek csökkentését eredményező újabb gyógymódok bevezetését kísérlik meg, minden eszközzel gátolni igyekszik ez a nagyhatalmú szervezet.

……Szerencsére nem minden kutató áll a gyógyszeripar befolyása alatt és használható eredményeik - ha lassan is -, de terjednek.

Az előzőekhez hasonlóan dr. Cs. hallgatott arról a magyar találmányról is, mely évek óta létezik, ám bevezetését, alkalmazását éppen a vezető orvosi körök gátolják. Dr. Horváth István sok évvel ezelőtt koleszterin antitesttel képes volt megelőzni az érelmeszesedést, sőt, a már kialakult koronáriaszűkületet is gyógyítani tudta,

Ezt az anyagot számos országban kipróbálták és jó eredményeket regisztráltak, szabadalmára számos vásárlási ajánlat érkezett, ám ő hazánkban kívánja hasznosítani, de eddig sikertelenül.

Úgy hiszem, mondanom sem kell, hogy egy ilyen népbetegségnek számító, vezető halálozási okot jelentő érrendszeri elváltozás felszámolása milyen hatással lenne az ország egészségügyi viszonyaira. Vajon dr. Cs. kiknek az érdekeit szolgálja?

Az elmondottakból az tűnhet ki, hogy kétféle orvostudomány létezik, mindkettőnek kiterjedt irodalma van, amit egymás orra alá dörgölnek. De akkor kinek is van igaza? Nos, tekintve, hogy Szendi Gáborhoz hasonlóan és tőle függetlenül magam is olvasom a különböző nyugati szakcikkeket, igazolni tudom állításait. Következésképp, ha két, egymásnak ellentmondó állítással találkozunk, akkor csak az egyiknek lehet igaza. A kérdés mindössze az, hogy mely kutatási eredményeket fogadjuk el hitelesnek. Talán a gyógyszeripar által szponzorált kutatások eredményeit, a dogmaként elfogadott állítások támogatására kiagyalt kísérleti vizsgálatokat avagy a független és tudományos szempontból kifogástalan vizsgálatokat? A magam részéről az utóbbira szavaznék.

………a manapság protokollszerűen kezelt daganatos betegségek ügye zsákutca. A kemoterápia és sugárkezelés talán elpusztítja a daganatokat, de vele együtt a betegeket is. Az orvosok többsége sem magát, sem családtagjait nem hajlandó alávetni ilyen kezelésnek, sem hazánkban, sem Nyugaton. A statisztikák szerint az ötéves túlélése az ilyen kezeléseknek mindössze 3 - 4 %. Ugyanakkor világszerte terjednek az alternatív és komplementer kezeléseket alkalmazó klinikák, melyek eredményei a túlélés szempontjából legalább 60-70 %-osak.

Az internet bővelkedik a hagyományostól eltérő rákkezelési módozatokban, ezekre nem térek ki.

Hazánkban prof.dr.Dávid Tamás hirdet gyógynövényekből álló teakeveréket és életmódbeli előírásokat gyógyulni vágyó rákbetegek számára, eredményeit világszerte számon tartják ( csak itthon nem ). Ezen a területen alapos szemléletváltásra lenne szükség a daganatos betegségek mibenlétét és gyógykezelését illetően is.

A fertőzéses betegségeket illetően a legutóbbi H1N1 vírusnak járvánnyá történő minősítése a WHO részéről bebizonyította, hogy mekkora befolyása van a globális gyógyszeriparnak még e nemzetközi szervezetre is. (Erről a botrányról nyilván Önnek is értesülnie kellett és igazolja fentebbi állításaimat a gyógyszeriparral kapcsolatban.)…………….”

Tisztelettel

A.V."

Szilágyi András 2010.10.25. 23:02:36

@BaziErős: Gratulálok. Szóval azt kéne elegendő alapnak tekinteni a CoD tea rákgyógyító hatására, hogy a yanomami indiánok állítólag ezt mondták?

Tudtad, hogy a yanomami indiánok körében rendkívül magas a halálozási ráta? A népesség 13%-a hal meg évente. A yanomami indiánok között alig van öreg ember, a legtöbben már gyermekkorukban meghalnak. A brazil kormány külön programot indított a yanomamik egészségügyi ellátásának javítására, mert a brazil átlagnépességnél sokkal nagyobb körükben a halandóság. Pont tőlük kéne egészséget tanulni?

Sajnos a sok szemfényvesztő szöveg, amit bemásoltál, nem más, mint marketingfogás, egy nagyszabású szélhámosság része.

Szilágyi András 2010.10.25. 23:03:29

@BaziErős: Felhívom a figyelmedet, hogy ez nem másolda. Saját véleményedet írd be, ne pedig innen-onnan másolgass. Az ilyen hozzászólásokat ezután törölni fogom.

BaziErős 2010.10.28. 21:05:37

@Szilágyi András: Én is gratulálok, hogy ennyit sikerült kiolvasnod ebből az anyagból. Tisztán látszik az elfogulatlanság. Lehet törölni. nem leszek tőle szegényebb. No de "ne ítélj, hogy ne ítéltess"

pounderstibbons 2010.10.29. 11:17:49

@BaziErős:
" No de "ne ítélj, hogy ne ítéltess" "

Szerintem se kellene dr. Dávid Tamásnak pozitívnak ítélnie a COD teát, mert sajnos mi emiatt negatívan ítéljük meg őt...

pounderstibbons 2010.11.10. 15:31:02

@BaziErős:
"Lehet menni a gyógyultak klubjába amit szintén a Dr. Dávid Tamás fémjelez a magyarok házába. "

Nem ez lenne az egyetlen fura dolog, ami a Magyarok Házában történik:
www.freeweb.hu/univerzum-eger/kepek/daka/tron_nagy.png

Vagy van ott egy "gyógyulásra várók" klubja is?

Tamara Jagello 2011.07.21. 16:22:22

Jó régen nem szólt hozzá senki, de azért hasznos volt - a poszt is, a kommentek is. Itt pedig a fejlemény:

www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&pg=11&st=1&m5_doc=7033

A lényeget ki is másolom:

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa megállapítja, hogy a CoD TM tea, a TCM CoD TM tea, a CoD TM tea - 8 gyógynövényt tartalmazó tea, a CoD fitoterápiás rendszer, a CoD TM táplálék kiegészítő teakeverék és a CoD TM indián étrend-kiegészítő (trópusi teakeverék) termékekkel kapcsolatban

az I-IV. rendű, továbbá a VI. és VII. rendű eljárás alá vont vállalkozások az internetes honlapjaikon, továbbá

az I-IV. rendű eljárás alá vont vállalkozások a termékek címkéjén és használati utasításán, szórólapjaikon, betegtájékoztató kiadványaikban, illetve egyes országos terjesztésű időszakos lapokban és egyes televíziós műsorszolgáltatók műsoraiban

közreadott egyes tájékoztatásokkal a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsítottak, valamint tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak azáltal, hogy megalapozatlanul állították, vagy keltettek olyan benyomást, hogy

a.
a termékek alkalmasak betegségek, illetve az emberi szervezet működési zavarai vagy rendellenességei gyógyítására, valamint

b.
a termékek Magyarországon étrend-kiegészítőként jogszerűen forgalomba hozhatók, továbbá

c.
a termékek - egyes összetevőik folytán - egyedi jellemzővel bírnak.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa az I-IV. rendű, továbbá a VI. és VII. rendű eljárás alá vont vállalkozások jogsértő magatartásának további folytatását a jelen határozat kézhezvételétől megtiltja.

SanLeoKea · http://sanleokea.fw.hu/ 2016.01.01. 15:31:26

Emberek figyeljetek, mert az elvtársak megint át akarják vágni a fejeteket. Az elvtársak nem szeretik a magyarokat, sőt gyűlölik. Mindig is ezt tették. Most pl ez a Vágó nevű, magyarul beszélő féreg elvtárs hazudozik, meg a többi elvtársi megbízott.
Nem tűnt fel nektek, honfitárasak, hogy komoly emberek, valódi szakemberek soha nem csatlakoznak ehhez a hazudozó, magyargyűlölő kórushoz ?

Több ismerősöm számolt be arról hogy a COD tea igenis hat.

Roppant egyszerű a dolog, eldönteni a kérdést, meg kell venni, használni, és utána megnézni a leleteket.

Ne az ilyen vágó-féléknek higgyetek.

S ami még lényeges, ezt Dávid prof is folyamatosan hangsúlyozza, a COD tea NEM HELYETTESÍTI az orvosi kezelést ! Csak segíti. De határozottan, tényszerűen segíti, erről vannak beszámolók, bizonyítékok, laboreredmények, leletek.

Persze a gyógyszer maffia, meg a magyarokat gyűlölő elvtársak az ellenoldalon vannak.....

Francis Esz 2016.10.30. 01:56:30

Komolyan ennyi tudomànyosnak tűnő sületlensèg le van ìrva egy könyvben???

Írj nekünk! Kövess minket!

Kövess a Twitter-en 

Melléfogott az asztrológusod? Nem találsz már helyet az ágyadnak a földsugárzástól? Össze-vissza forog az Egely- kereked? Nem használt a macskádnak a homeopátiás bogyó?

Írd meg nekünk:
blog (kukac) szkeptikus.hu

Utolsó kommentek

  • Reactor: @Kovacs Nocraft Jozsefne: Pont ez a lényeg :))) Ha elég forró a cuccos, akkor a Carnot-tétel elmél... (2023.07.29. 22:19) Összeomlik a civilizációnk?
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @Reactor: Milyen módokon tartod elképzelhetőnek a magmaerőművek működését? Nem tudom, miért ho... (2023.07.29. 21:52) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: @tesz-vesz: Tehát a magma erőművek nem működhetnek majd, me' jön a Carnot-tétel és megvuduzza majd... (2023.07.29. 17:09) Összeomlik a civilizációnk?
  • tesz-vesz: @Reactor: ja, csak a fideszes, tehát agyhalott kovács józsefné a carnot-tétellel cáfolná a geoterm... (2023.07.29. 09:33) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: Korábban a civilizációt csak egy világkatasztrófa tudta volna összedönteni. A globalizáció "áldáso... (2023.07.27. 21:42) Összeomlik a civilizációnk?
  • Utolsó 20

Híreink

Nincs megjeleníthető elem

Fórum

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

akupunktúra (2) áldoktor (1) álhírek (1) állampolgári tudomány (1) alternatív medicina (23) áltudomány (37) antibiotikum (1) apollo (1) aromaterápia (1) ásványok (1) asztaltáncoltatás (1) asztrológia (6) atomenergia (2) attila domb (1) átverés (14) aura (2) béky lászló (3) bioenergetika (5) biofoton (1) biológia (2) biologika (1) bioptron (2) biorezonancia (5) biotechnológia (8) boszniai piramisok (3) bulvár (1) butaság (7) bűvészet (9) callahan (1) cam (1) ChatGPT (1) chemtrail (3) civilizáció (1) clairvoyance (1) cod tea (5) confirmation bias (1) covid-19 (1) criss angel (1) csalás (4) csillagászat (6) cunami (1) darwin (5) demarkáció (1) diéták (1) douglas adams (1) dr. csabai zsolt (2) dr. csabai zsolt phd (1) echo tv (1) ECSO (1) egely (2) egészség (36) egészségnap (2) éghajlat (1) einstein (3) elektroszmog (1) életmód (4) energia (1) eric pearl (1) értem (3) érvelés (1) etnográfia (1) étrend kiegészítő (6) eugenika (1) evolúció (22) ezóbióökó (7) ezotéria (27) fakír (1) fals pozitív (1) fekete mágia (2) felmelegedés (2) fenntarthatóság (1) filozófia (13) finnugor (1) fizika (13) fogyasztóvédelem (12) földönkívüliek (2) földsugárzás (3) gelencsér andrás (1) gender (1) glifozát (1) gondolkodás (7) grafológia (2) grapefruit (3) grapefruitmag (1) grape vital (3) gyermeknevelés (1) gyógynövények (2) gyógyszerek (1) gyógyszeripar (1) HAARP (1) hagyományos kínai orvoslás (3) hamisítás (3) hétköznapi bölcsesség (1) hipotézis (1) hold (2) holokauszt (1) homeopátia (22) horoszkop (3) humor (7) idegtudomány (1) ideomotoros (1) idősek (1) india (1) influenza (1) ingyenenergia (4) integratív medicina (2) intelligencia (1) intelligens tervezés (12) james randi (3) japán (1) járvány (2) járványtagadás (1) jeti (1) jövőbelátás (2) jövőbelátók egyháza (1) jövőbe látás (2) józan ész (4) kanálhajlítás (2) kapcsolatteremtő gyógyítás (1) kígyóolaj (1) kísérlet (3) kiválasztott (4) klímaváltozás (7) klub (89) konferencia (9) kongresszus (10) könyv (13) koplalás (1) környezetvédelem (1) koronavírus (4) közgazdaságtan (2) közlekedés (1) kozmológia (2) kreacionizmus (2) kristályok (1) kritika (1) lászló ervin (2) lebuktatás (1) légköroptika (1) lenkei gábor (1) levitt (1) lifewave (2) lottó (1) lúgosítás (1) magfúzió (1) mágia (1) mágnes (5) magyar őstörténet (4) magyar történelem (3) marketing (3) mars (4) matematika (4) média (6) megerősítési torzítás (5) mellrák (1) mentalizmus (3) mesterséges intelligencia (2) meteor (1) mobiltelefon (1) mta (4) művészet (1) nasa (2) neurális hálózat (1) nyelv (6) nyílt levél (1) oktatás (4) oltásellenesség (3) oltások (2) önámítás (1) online kísérlet (3) orgon (1) örökmozgó (5) orvostudomány (12) őssejtfokozó (1) összeesküvés elmélet (5) otthonszülés (1) paleolit étrend (1) pálmalevél (1) pályázat (1) pandémia (1) parafenomén (3) parajelenségek (6) paródia (1) PCR (1) phenomenon (2) podcast (1) pozitív gondolkodás (1) prána (2) probiotikum (1) proving (1) pszí (5) pszichiátria (1) pszichológia (1) racionalitás (1) radiesztézia (3) rák (8) randi (3) rendezvény (13) rezsicsökkentő (1) richard dawkins (2) sci fi (3) seti (1) spiritizmus (2) steorn (1) sugárzás (3) számmisztika (3) székesfehérvár (2) szekta (1) szellemidézés (3) szerencse (1) sziget (5) szkeptikus (21) szólásszabadság (1) találmány (4) tantra (1) táplálkozás (5) távgyógyítás (2) technológia (15) telekinézis (1) telepátia (1) televízió (5) teremtés (3) teremtéstan (2) természetgyógyászat (28) termográfia (1) tesztek (3) történelem (14) tudomány (32) tudományos módszer (2) tudománytörténet (1) turizmus (1) ufo (5) új germán medicina (2) űrhajózás (2) uri geller (8) űrszonda (3) vágó (6) vakcinák (2) vallás (2) villanyóralassító (1) vita (1) vízautó (2) Wikipédia (3) x akták (1) Címkefelhő

Creative Commons

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása