Szkeptikus blog

A Szkeptikus Társaság tagjainak közös blogja

Kiöntötte a CoD teát a GVH

Blogunkban már több alkalommal foglalkoztunk Dr. Dávid Tamás bécsi állatorvos termékével, a CoD teával. Előbb Vágó István fogalmazta meg kétségeit a tea állítólagos rákgyógyító hatásával kapcsolatban (A rákot gyógyító tea, avagy hogyan olvassunk termékismertetőt), majd a Gyógyszerészet c. lapból utánközöltük két szakember, Liktor-Busa Erika és Szendrei Kálmán cikkét (A CoD tea – a „fehér elefánt”, amit mindenki lát, de senki nem tesz semmit), mely részletesen elemezte a CoD tea összetevőit és rámutatott az állítólagos rákgyógyító hatás megalapozatlanságára.

Senki nem tesz semmit – panaszolta az utóbbi cikk címe, a Gazdasági Versenyhivatal azonban nemrégiben rácáfolt erre. A CoD tea forgalmazásában érintett hét vállalkozás ellen indított eljárást, és a Vj-152/2008. számú versenyfelügyeleti eljárásban megállapította, hogy a CoD tea, a TCM CoD tea, a CoD tea – 8 gyógynövényt tartalmazó tea, a CoD fitoterápiás rendszer, a CoD táplálék kiegészítő teakeverék és a CoD indián étrend-kiegészítő (trópusi teakeverék) termékekkel kapcsolatban a vállalkozás 2005. november 17-től kezdve közreadott egyes tájékoztatásokkal a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, valamint tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor a termékkel kapcsolatban azt állította, illetve azt a benyomást keltette, hogy azok alkalmasak (i) betegségek, illetve az emberi szervezet működési zavarai vagy rendellenességei gyógyítására, valamint (ii) a termékek Magyarországon étrend-kiegészítőként jogszerűen forgalomba hozhatók, továbbá (iii) a termékek – egyes összetevőik folytán – egyedi jellemzővel bírnak.

A döntés részletes indoklása a GVH honlapján megtalálható (pdf). A Versenytanács megtiltotta a jogsértő magatartás további folytatását, és kötelezte az érintett vállalkozásokat a döntés közzétételére honlapjaikon, fél évig pedig a sajtóban is, valamint a CoD tea használati utasításához is csatolni kell a GVH-határozat szövegét.

Ezen felül a GVH összesen majdnem 36 millió Ft bírságot is kiszabott a CoD tea forgalmazásában érintett vállalkozásokra.

Társaságunk üdvözli a GVH döntését, és örömmel nyugtázza, hogy újabb fontos lépés történt a beteg emberek helyzetével visszaélő, őket megtévesztő vállalkozások ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://szkeptikus.blog.hu/api/trackback/id/tr343132726

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fontos a mese? 2011.12.10. 12:05:53

Csak a felolvasás vagy hangos mese is jótékony hatású? A gyermekek épp úgy tele vannak problémákkal, gondokkal, mint a felnőttek. Számos kérdés foglalkoztatja őket, k&oum

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

captpicard 2011.08.08. 16:43:57

@Agent Cooper: Persze,van épp egy nálam potom 10 ezer forintért,azért ennyi mert egy ujgur sámán is megáldotta

ideasz 2011.08.08. 16:47:25

Ez az a pali az ekhós tévéről, öltöny+szobapapucs kombóban?

phaszfej 2011.08.08. 16:47:42

@Zsolesz14: Honnan tudod, hogy kamu és nincs hatása? Miért csak az anyaggal foglalkoztok? Nem tűnt még fül, hogy a világ és az ember nemcsak anyag? Ezzel a bloggal csak a tudommánynak nevezett feketemágiát véditek. Lehet, ha egy darab kavicsot adok neked, amit a földről vettem föl, de hittel adom, akkor meggyógyulsz. Ti csupán abból merítetek tartást, hogy minden lehúztok, leromboltok, pedig kurvára nem vagytok ti szakértők. Ezzel az ócska leleplezősdivel próbáltok erőt mutatni. Erőt, amit egyáltalán nem kell mutatni, ha van az embernek. Ha meg törölsz, nem velem baszol ki, csak magadat zárod el a világtól, mint a strucc. Szegénykéim.

captpicard 2011.08.08. 16:52:58

@phaszfej: Mutass egy embert aki bizonyíthatóan meggyógyult ettől!
És aztán ezt ismételd meg mással is!
Van olyan dolog,hogy kisérlet és bizonyítás!
Ez a termék egy ilyet sem tud felmutatni.
Ellenben az bizonyítható,hogy az Al.... fájdalomcsillapító hat,mivel már több ezer embernél elmulasztotta a fejfájást.
Nem hittel,hanem hatóanyaggal!
De te csak próbálkozz ezekkel,és gazdagítsd őket.
De ne mondd meg mit kritizálhatunk és mit nem!

phaszfej 2011.08.08. 17:00:49

@sötétvödör: Én csak a fényt mutattam nektek a fejetek lévő sötétésgben.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.08.08. 17:04:51

@phaszfej: A tudományosság nem materializmus, hanem a működés statisztikai bizonyítása.

Ezt várják el a szkeptikusok.
Nem a hatásmechanizmus leírását, hanem a _működés_ bizonyítását.

picibob · http://www.baratiajanlat.hu 2011.08.08. 17:10:11

Ennek az oldalnak a nagyszerűségében egy szkeptikus sem kételkedik.
www.baratiajanlat.hu

Zsolesz14 2011.08.08. 17:18:50

@phaszfej: "Honnan tudod, hogy kamu és nincs hatása?"

Onnan, hogy semmi sem bizonyítja a hatékonyságát. És kérlek ne gyere azzal, hogy "De attól még működhet!". Unalmas lenne...

"Nem tűnt még fül, hogy a világ és az ember nemcsak anyag?"

Hanem még mi? Világosíts fel troll!

"Lehet, ha egy darab kavicsot adok neked, amit a földről vettem föl, de hittel adom, akkor meggyógyulsz."

Igazad van abban, hogy a kamugyógymódok terjesztőinek nagy része minden bizonnyal őszintén hisz abban, hogy a módszere segít. De ettől még nem lesz etikus az, amit művelnek, pláne nem egy ilyen komoly témánál, mint a gyógyíthatatlan betegségek.

"Ti csupán abból merítetek tartást, hogy minden lehúztok, leromboltok, pedig kurvára nem vagytok ti szakértők. Ezzel az ócska leleplezősdivel próbáltok erőt mutatni. Erőt, amit egyáltalán nem kell mutatni, ha van az embernek."

Szalmabáb. Senki sem csinál itt ilyesmit.

"Ha meg törölsz, nem velem baszol ki, csak magadat zárod el a világtól, mint a strucc."

Azért gondolkoztam "hangosan" és irtam ezt a törléses dolgot, mert azért egy minimális emberi hangnem elvárható lenne, de utóbbi hozzászólásod is úgy tűnik azt mutatja, hogy még erre is képtelen vagy.

phaszfej 2011.08.08. 17:19:02

@kolbászoszsömle: a világban ható faktorok jelentős részét nemhogy nem veszitek figyelembe, de a létezéséről sem tudtok semmit. akkor minek tudományoskodtok? öncélű marhaság az egész, amit csináltok. ja, és ami nincs statisztikailag alátámasztva, az nem is létezik. mert az ugye eszedbe sem jut, hogy éppen a statisztikai bizonyíthatóságra való törekvésed módosítja magát a megfigyelt rendszert. de a legnagyobb baj, hogy ti nem alkottok semmit, csak a tudományosság igen gyenge álcája mögé bújva lezúzni másokat

Áramlat_ 2011.08.08. 17:22:51

@Vágó István:
> Nem véleményt írtam, hanem tényeket soroltam.

Szerintem az Atkins Diétával kapcsolatos jelenlegi állásfoglalása is sokakat érdekelhet. ( engem biztos )

-még mindig a legtudományosabb CAM -e - amit egy FŐszkeptikus ajánlhat - amit magán is alklamaz - és amit országosan népszerűsít ?
( Az Atkins diéta a CAM-ba van besorolva )

-tudományosan lehet-e még ajánlani?

-----

szóval lehetne egy CAM-es Atkins diéta cikk is .. valamikor ... :-)

Ha egy Szkeptikus fogyni akar, akkor melyik CAM-es módszer ajánlott?
( ez egy költői kérdés )

------

phaszfej 2011.08.08. 17:24:36

@Zsolesz14: mondom én, hogy hiszterikus alkat vagy és sajnos buta is. pont olyan sötét vagy, mint ez a napoleon szindromas vágó. azért mert ti nem láttok át bizonyos összefüggéseket, azok attól még vannak. egyetlen hivatkozási alapotok a bizonyítás. de honnan tudjátok, hogy ha egy szer nem hat (tehát szar), az nem valamilyen más faktor, pl. hitetlenség miatt van-e. mondom, ettől érzitek magatokat erősnek, hogy szűklátókörűségetek okán csapkodtok. de szerencsére néhány ostoba bölcsészen kívül senki sem dől be nektek.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.08.08. 17:25:00

@phaszfej: "mert az ugye eszedbe sem jut, hogy éppen a statisztikai bizonyíthatóságra való törekvésed módosítja magát a megfigyelt rendszert."

Meséld el, hogy a kettősvak próba hol, és milyen módon befolyásolja a vizsgálni kívánt rendszert.

Mutass rá arra a pontra, ahol a beavatkozás történik!

Amúgy a tudományosság gyenge álcája a az antibiotikum, az hit erejének a megoldása pedig az utolsó kenet.

j311 2011.08.08. 17:32:49

Nem mondom, hogy rákgyógyító, de az biztos, hogy jó hatással van a szervezetre.
Édesanyámnak (RIP) első chemoterápia közben alig hullott a haja, közben ment a CoD. Rá egy évvel a második chemonál éppen nem volt CoD teája, mert késett a szállítás, ennek eredménye lett, hogy gyakorlatilag csomókban hullott a haja. A harmadik chemonál megint volt CoD tea, el is maradt a hajhullás.

Egy ismerősöm sokat betegeskedett. Havonta egy hét megfázás/influenza. felfázás. Uszodában aranyos kis fertőzések. Érdekes módon amikor CoD kúrát tartott ezek nem jöttek elő.

Bütyök 2011.08.08. 17:35:48

@phaszfej: Lehet, ha egy darab kavicsot adok neked, amit a földről vettem föl, de hittel adom, akkor meggyógyulsz.

Ha nekem adod, az ok. Ha eladod nekem, az nem ok.

dr Gergely Péter 2011.08.08. 17:36:12

Megdöbbent, milyen primitiv és rosszindulatu, kárörvendő hozzászólásokat közölnek egyesek, olyanok, akiknek halvány fogalmuk sincs Dávid professzorról, és nemzetközileg elismert munkásságáról.
Kérdezte valaki, mutassanak egy embert, aki a COD tea segitségéval gyógyult meg. Mondok egyet, aki szerény segitségemmel jutott hozzá a Dávid professzor által ajánlott készitményekhez, a vénásan beadandó C vitminhoz, a multivitaminhoz, ill. a szóban forgó teához. Somodi Adalbertnek hivják, Gödöllő külterületén, Máriabesnyőn él, 4 esztendeje gyógyultan. Olyan nagy méretü daganata volt, hogy az egész gyomrát el kellett távolitani.

Emlékszem még arra, hogy a GVH (az ANTSZ-el karöltve) dr. Lenkeyt is elmarasztalta az általa forgalomba hozott vitaminok miatt, azoban ő nem hagyta magát, és jogerősen pert nyert az ANTSZ-el szemben. . .

phaszfej 2011.08.08. 17:37:20

@kolbászoszsömle: A világban nemcsak anyagi összefüggések, vannak, te, gyökér.

Zsolesz14 2011.08.08. 17:37:32

@phaszfej: Az a tény, hogy nem tudsz érvelni és reagálni a felmerülő kérdésekre csak káromkodni igen árulkodó.

"de honnan tudjátok, hogy ha egy szer nem hat (tehát szar), az nem valamilyen más faktor, pl. hitetlenség miatt van-e."

Pontosan ezért találták ki a beszűkült tudósok a klinikai vizsgálatokat, melyben igyekeznek az ilyen hatásokat minimalizálni. Nem meglepő, a tudomány alapjaival sem vagy tisztában, így aztán jogosan merül fel a kérdés: vajon te mégis mi alapján kritizálsz olyasvalamit, amiről nem sok fogalmad van?

phaszfej 2011.08.08. 17:38:27

@Bütyök: Ha meg akarsz gyógyulni, fizess, ha meg akarsz dögleni, nekem mindegy.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.08.08. 17:40:42

@phaszfej: Szóval nem tudod megmutatni, hogy hol avatkozik be a kettősvak próba a rendszerbe...

phaszfej 2011.08.08. 17:42:44

@Zsolesz14: De, sajnos tisztában vagyok a ti tudományotok alapjaival. És belülről ismerem az un. intellektuális maffiát, az érdekcsoportokat, a pénz hatalmát. Ti ebben a gépezetben ingyencsicskák vagytok, akik csak azért csinálhatják azt, amit, mert kellőképpen ostobák ahhoz, hogy egy általuk tisztelt és felnézett fasz tudatosan megtervezett, lobbykörök által fizetett genyóságait szajkózza. Ember! Téged kihasználnak. Vedd már észre.

phaszfej 2011.08.08. 17:43:41

@kolbászoszsömle: De, meg tudom mutatni. Neked húszezer plusz áfa, visszafizetem, ha nem kielégítő a válasz.

Bütyök 2011.08.08. 17:43:47

@phaszfej: Ha meg akarsz gyógyulni, fizess, ha meg akarsz dögleni, nekem mindegy.

Te mennyit adnál egy kavicsért :)

captpicard 2011.08.08. 17:44:05

@dr Gergely Péter: Azt is mondtam,hogy mutasson még párat. Most mitől gyógyult meg,a teától,vagy attól,hogy kivették a gyomrát ?

@phaszfej: Téged csak sajnállak,meg látszik,hogy az iskolát messze elkerülted.
Higyj azoknak akiknek akarsz,de hagyd meg ezt nekünk is.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.08.08. 17:44:47

@phaszfej: Ha meg tudod mutatni, akkor az milliárdokat ér, dollárban...

phaszfej 2011.08.08. 17:45:08

@kolbászoszsömle: Egyébként tényleg büszke lehetsz magadra, hogy ilyen kikfejezéseket tudsz. Csak tudod, azért mert valaminek nevet adok, az még attól nem létezik.

phaszfej 2011.08.08. 17:46:34

@sötétvödör: te meg akkor ne szennyezd a monitoromat a marhaságoddal, gyűljetek össze valahol egy magánlakásban és ott buzulhattok kedvetekre. de ha kinyitom az internetet és ilyen sületlenségeket kapok a pofámba, hadd emeljem már föl a szavam.

phaszfej 2011.08.08. 17:47:30

@kolbászoszsömle: ez igaz, haver. kösz a tippet. tényleg milliárdokat ér.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.08.08. 17:48:29

@phaszfej: Mi az, hogy nem létezik?
Már micsoda?
A neve, vagy az a dolog, amit ez a név takar?
Vagy mijafasz?

Bütyök 2011.08.08. 17:49:03

Az a baj, hogy phaszfej még nem állt a másik oldalon, amikor a rákos gyerekének megvesz n féle ilyen szart, aztán az mégis meghal.
És amikor a gyerek haldoklik, az n+1-ik cucc ügynöke, amikor elküldöd a fenébe megkérdezi: El fogsz tudni számolni a lelkiismereteddel, hogy itt van ez a jó kis csodaszer és te nem adod neki?

captpicard 2011.08.08. 17:49:08

@phaszfej: Asszem már legalább 3-szor kértük,bizonyíts!
Ha bebizonyítod mindenki előtt,mérhetően,utánozhatóan,hogy hat,ezt fogom inni egész életben.

gergel 2011.08.08. 17:50:30

Vágó úrnak is kb olyan hitele van(képzavar..) mint D.T.nak.
Még ha kuruzslás is sokan meggyógyultak 'tőle'. Azoktól pedig akik még hisznek benne, elvenni a reményt gyarlóság.

phaszfej 2011.08.08. 17:51:09

@sötétvödör: mit bizonyítsak? mert neked ez a mániád? semmit sem tudsz a világrú

Zsolesz14 2011.08.08. 17:52:11

@phaszfej: Huu ez jó lesz. Mégis kik használnak ki?

captpicard 2011.08.08. 17:52:47

@phaszfej: Kérdés: Ha fáj a fejed mit veszel be ? Ezek szerint semmit,csak hiszel benne és elmúlik.

dr Gergely Péter 2011.08.08. 17:53:38

Somodi Adalbert, mint mindenki, akinek kiveszik a daganatát, kezelésben részesül (leggyakrabban chemoterápiában, ill. sugárkezelésban). Ezzel próbálják elejét venni áttételek kialakulásának. A COD tea a folyékony C vitaminnal, és multivitaminnal együtt nagyban járulhatott hozzá ahhoz, hogy nem terjedt tovább a tumor, és a beteg felépült>

pounderstibbons 2011.08.08. 17:54:10

@dr Gergely Péter:

Kedves dr Gergely Péter!

Köszönjük, hogy ezen szerény cikk miatt úgy érezte hirtelen, hogy regisztrálnia kell a blog.hu rendszerébe. :)
-Ugye tudja, hogy anekdotikus esetek nem igazolnak valódi gyógyhatást?

-Bemutatná dr. Dávid Tamás (bécsi állatorvosnak), a nemzetközileg elismert munkásságának néhány példáját?

-Vagy bármiféle tanulmányt a COD teáról? Étrendkiegészítőként engedélyzéséről? Vajon miért nem készült ilyen? 360.000.000 Ft-os éves árbevételből nem futotta rá?

pounderstibbons 2011.08.08. 17:56:53

@dr Gergely Péter:
Bónusz kérdés:
Ha "Somodi Adalbert" részesül Chemoterápiában és sugárkezelésben, akkor miért pont a COD tea az, ami Ön szerint segít neki?

captpicard 2011.08.08. 18:02:05

@dr Gergely Péter: Ha maga valóban orvos akkor tudhatná,hogy 1 eredmény nem eredmény.
Van egy olyan dolog,hogy vak teszt.
Vesznek 3 csoportot,lehetőleg ugyanazzal a betegséggel.
Az egyik csoportnak adják az új szer,a másiknak placebót,a harmadiknak semmit,illetve a hagyományos kezelést.
Ha ezek után a tények,és a vizsgálati eredmények egyértelműen mutatják az új szer hatékonyságát,akkor tekinthető a hatás bizonyitottnak.
Ezt úgy írom,hogy semmilyen diplomám sincs,egyszerűen csak gondolkodok.

dr Gergely Péter 2011.08.08. 18:03:21

@pounderstibbons: Volt alkalmam elolvasni a COD teáról irt könyvet, ahol tájékozódhattam D. T. nemzetközi munkásságáról,valamint hallgatóként részt vettem két izben is kb. két éve a Magyarok Házában David professzor előadásán, ahol több olyan beteg is bemutatkozott, akikről a hagyományos onkológiai módszereket alkalmazó orvosok lemondtak, és akik azóta is (több esztendeje) élnek. Ezek az esetek meggyőztek. A többi kérdésre nem nekem tisztem válaszolni.

dr Gergely Péter 2011.08.08. 18:09:13

@sötétvödör: Nem vagyok orvos, és mint emliettem, nem nekem kell az Önök által felvetett kérdésekre válaszolni.
A COD teás kezelés nagy mértékben enyhitette a chemo kellemetlen tüneteit, valójában szinte semmilyen mellékhatást nem tapasztalt. Nem állitom, hogy kizárólag a COD teának köszönhető a gyógyulás, de biztos vagyok abban, hogy jelentősen hozzájárult ahhoz.

captpicard 2011.08.08. 18:13:03

Egy egyszerű googles kereséssel rákerestem az említett illetőre.
Nem sokat tudtam meg róla,csak azt,hogy a rákkal és ezzel a teával foglalkozik.
A teánal is utánanéztem,de semmi komolyabb leírást nem találtam,csak felületes leírást itt :
alternativak-kolozsvaron.webgarden.com/menu/el-adasok-konferenciak/cod-protokoll

Tonohaver 2011.08.08. 18:13:46

Sógorom öccse szedte e csodaszert, bár véleményem peetye' megvolt.
Feltették a nevét, arcképét, a Net-re mint a csodálatias' gyógyultak egyikét.

Mára: pénz, családi arany az ablakban, mehet Egerbe, az egyesek szerint fekete-mágiával foglalkozó, semmit érő, tudományos gyakorlattal foglalkozó orvosok szentélyébe: kórházba .
Ja, nála nem működött a hittel szopogatott Duna kavics, ill. tea.
Ez az apró hiba a család összes likvid tőkéjébe, valamint aranyába került...

pounderstibbons 2011.08.08. 18:17:33

@dr Gergely Péter:
"Volt alkalmam elolvasni a COD teáról irt könyvet, ahol tájékozódhattam D. T. nemzetközi munkásságáról,valamint hallgatóként részt vettem két izben is kb. két éve a Magyarok Házában David professzor előadásán"

Tehát Dávid professzor állítólagos nemzetközileg elismert munkásságáról, csak és kizárólag Dávid professzortól lehet értesülni?

Advanced Flight 2011.08.08. 18:19:18

@dr Gergely Péter: "Nem állitom, hogy kizárólag a COD teának köszönhető a gyógyulás, de biztos vagyok abban, hogy jelentősen hozzájárult ahhoz. "

Ez aztán a bizonyíték! :-)

dr Gergely Péter 2011.08.08. 18:20:07

Még egy gyógyult esetet emlitenék. Apám limfomát kapott, ami egy torok tji daganat. Szintén igénybe vette a Dávid professzor általi terápiát. Őis meggyógyult, bár chomoterápiás kezelésben is részesült. Senki nem tudja megmondani, mi használt jobban. De a felépülés tény. Örülünk neki, és bátran ajánlom minden bajba jutott betegnek, hogy több féle gyógymóddal próbálkozzon, ami növeli a gyógyulás esélyét.

Agent Cooper 2011.08.08. 18:20:24

@sötétvödör: Aha, azóta megtaláltam. Egy gyöngyszem.

www.harasztosi.hu/news.php

Ha a képen a kezei fölé viszed az egeret, megjelennek a kis varázscsillagok is.

captpicard 2011.08.08. 18:26:24

@Agent Cooper: Én vagyok a hülye,hogy munkából akarok megélni.
Elmegyek inkább parafenoménnak.

Szilágyi András 2011.08.08. 18:28:22

@dr Gergely Péter: Idézném a GVH unos-untalan ismételt bölcsességét:
"Nem tekinthetők tudományos ismeretnek a pozitív terméktapasztalatok (így pl. a betegektől, de még a kezelőorvosaiktól származó vélemények sem)"

dr Gergely Péter 2011.08.08. 18:29:13

Ha lenne egyértelmü, és hatásos gyógymód a daganatos megbetegedések gyógyitására, nem kellene ennyit beszélnünk róla, és nem halnának meg annyian idejekorán.
Én mélységesem tisztelem azokat a jóakaratu, segitőkész embereket, akik próbálnak tenni is valamit azok érdekében, akik sajnos tehetetlenek. Dávid professzort is közéjük sorolom.

pounderstibbons 2011.08.08. 18:32:05

@dr Gergely Péter:
Sőt, ha valaki beteg, adja el a házát is, mert akkor még több kúrát tud kipróbálni. Ha meg mégis belehal, úgyse viszi magával a túlvilágra, ugye?:(

A chemoterápia drága és nem is kicsit veszélyes. Ennek ellenére azért fizeti a TB, mert elvégezték a szükséges teszteket, és valódi gyógyhatást mutattak ki.
Ha BÁRMELYIK alternatív gyógymód legalább olyan jó lenne, mint a kemoterápia(vagy valóban hasznos kiegészítője lenne annak), akkor simán el lehetne végezni a szükséges teszteket és valóban lehetne ajánlani.

Advanced Flight 2011.08.08. 18:33:08

@sötétvödör: nem olyan eccerű az; veleszületett, csodás képességek kellenek hozzá, pl. rinocéroszbőr az arcon :-)

pounderstibbons 2011.08.08. 18:34:05

@dr Gergely Péter:
"Jóakaratú segítőkész ember", amint sokezer forintokért, bizonyítatlan hatású valójában néhányszáz forintos macskakarom teát ad halálos betegségben szenvedőknek?

captpicard 2011.08.08. 18:37:05

@Advanced Flight: a fenébe,akkor kiestem.

@dr Gergely Péter: Én épp mogyorót eszem,hirtelen jobban leszek tőle,ajánljam minden rákosnak ?

A gond az,hogy aki ilyenekre fecsérli az idejét,túl későn jut orvoshoz,aki akkor talán még segíthetett volna.

A gond az,hogy nincs bizonyítva,hogy bármilyen módon is segített volna.

A gond az,hogy nincs kivizsgálva mikor káros,vagy jó hatása van.

Mind egy D T nevű prof szavára legyen elfogadva ?
Csak nem találtam semmit a nemzetközi munkásságáról...

captpicard 2011.08.08. 18:40:48

Félreértés ne essék : én is szeretném,ha találnának egy olyan szert ami gyógyítja a rákot.
De olyan legyen amit a teljes orvostudomány elfogad!

khmm... 2011.08.08. 18:50:38

@dr Gergely Péter: Dávid "professzor" egy sarlatán pénzhajhász!

A legkiszolgáltatottabbak pénztárcáját csapolja meg a placebos löttyével!

Örülök a GVH döntésének.

khmm... 2011.08.08. 18:52:44

@sötétvödör: Nemcsak hogy későn jut orvoshoz, de más sarlatánok ill. "csodaszerügynökök" egyenesen lebeszélik a rákos betegeket a kórházról, a konzervatív gyógymódról. :-(((( És persze nyakra-főre ajánlják az éppen ügyeletes - havi százezrekbe kerülő - NASA-fejlesztésű hipergalaktikus "csodaszereiket". :-(

captpicard 2011.08.08. 19:03:23

Utánanéztem még jobban,15 ezerbe kerül,macskakarom nevű növény az alapja,amiről az indiánok rég tudják,hogy rákellenes szer (hogy honnan azt nem írták)
Ellenben a macskakarom nevű növényről semmi tudományos vizsgálati eredményt nem találtam.

morgo1229 2011.08.08. 19:10:07

Az Echo teve biztos nem adna teret egy olyan embernek, aki nem hiteles. Evek ota megy a musor.
Ha ez az egesz bogusz akkor az a tevenek is hatalmas ervagas.
A Vago meg egy balos ember, az Echo meg jobbikos. Szoval itt lehet a kutya elasva. Azert fikazza tutira.

captpicard 2011.08.08. 19:26:36

@morgo1229: tuti.
Ebben az országban mindenki jobbos meg balos,és ezzel mindent meg lehet magyarázni.

különvélemény 2011.08.08. 19:38:38

@dr Gergely Péter: "Még egy gyógyult esetet emlitenék. Apám limfomát kapott, ami egy torok tji daganat. Szintén igénybe vette a Dávid professzor általi terápiát. Őis meggyógyult, bár chomoterápiás kezelésben is részesült. Senki nem tudja megmondani, mi használt jobban."

Toroktáji? Valahol ott van?

"A nyirokrendszer daganatos megbetegedéseit limfómáknak nevezzük"

Milyen doktornak tetszik lenni? Bölcsész?

Limfóma: A leghatékonyabban gyógyítható rák.
www.webbeteg.hu/cikkek/leukemia_limfoma/9336/limfoma

De biztos a csodaszer segített...

különvélemény 2011.08.08. 19:40:09

@morgo1229: "Az Echo teve biztos nem adna teret egy olyan embernek, aki nem hiteles."

Még egy tudományos bizonyíték.

maycontainnuts 2011.08.08. 19:44:14

Dávid Tamás rajongók figyelmébe:

1., A fenti cikkben található GVH határozatban kb. 9 oldalon át sorolják a töredékét , hogy mi mindenre hivatkoztak Dávid Tamásék a termékről szóló tájékoztatásaikban. Ezek a tanulmányok az eljárásban valahogy mégse kerültek elő a COD tea mellett.
(14-23. oldal.)

2., Dr. Dávid cégének honlapjának legalján a saját és felesége aláírásával szerepel ez a szöveg:
The information about CoD™ - herbal tea , herbal Extract and Targeted Nutritional System, CoD™ Protocol is for informational and educational purposes only. It is based on over 25 years of serious scientific research, numerous preclinical investigations, clinical trials and experiences with some thousands of patients over the last 15 years. The clinical results reported may not necessarily occur in all individuals.
...
The content of this site are for informational purposes only and should not be construed as medical advice or substitute for professional care. As a consequence CoD™ Targeted Nutritional System, CoD(TM Protocol and involved products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. "
Copyright© by assoc.prof.prof.h.c.mag.dr.thomas david & TCM dr. Qin LI.All rights reserved!
www.codteainfo.hu/index.html
Ha maga dr. Dávid Tamás (és felesége) is azt írja, hogy a COD nem gyógyít semmit, akkor mi marad még bizonyítékként?

dr Gergely Péter 2011.08.08. 20:25:05

Dávid professzor valóban sosem igérte azt - sok orvossal ellentétben, akik kezelése hatására mégis meghal évente több tiz ezer beteg, pedig bizonyitottan tudományosan igazolt módszerekkel gyógyitanak-, hogy az általa ajánlott komplex terápia megszünteti a rákot. Azt mondja, segiti az immunrendszert olyan szintre emelni, hogy a szervezet maga gyógyitsa meg saját magát. Bizonyitottan sok ezer beteg gyógyult meg ennek eredményeként, olyanok, akikről az onkológusok lemondtak, s akikkel közölték, hány hónapjuk van még hátra. Szóval nem az a helyzet, hogy a betegek azért nem kezeltetik magukat a Kég golyó utcában, mert D.T lebeszéli őket erről. Sőt ő azt hangsulyozza, hogy vegyék igénybe az egészségügy által javasolt kezeléseket, viszont ne csak arra hagyatkozzanak, hiszen valamennyien ismerjük az eredményeket.
Azok fordulnak hozzá, akik előtt már bezáródik minden olyan ut, amiben korábban biztak, és kilátástalanságukban nincs kihez fordulniuk. Sajnos sok esetben tul későn mennek hozzá ezek a megpecsételt sorsu betegek, akik a bevizsgált, gyógyszerré minősitett szerek hatása ellenére sem gyógyultak meg.
Nagyhangu, kárörvendő blogozó társaimnak nem kivánom, hogy hasonló helyzetbe kerüljenek, és belássák, a mai orvostudomány sem mindenható.

Szilágyi András 2011.08.08. 20:28:47

@dr Gergely Péter: "Bizonyitottan sok ezer beteg gyógyult meg ennek eredményeként"

Hol a bizonyíték? Dávid úr miért nem adja elő?

pounderstibbons 2011.08.08. 20:58:50

@dr Gergely Péter:

Ha dr. Dávid Tamás teája mégis hatásos a rák ellen, az majdnem olyan szörnyű képet fest róla, mintha teljesen hatástalan lenne.

Mit gondoljak egy állítólagos altruista orvosról, akinek a kezében egy roppant hatásos rákellenes gyógyszer van, de még nemhogy gyógyszerként nem hajlandó kipróbálni, de még étrendkiegészítő tablettaként se akarja megjelölni, sőt, azt se meri kimondani róla, hogy gyógyhatású?

Eközben légből kapott tanulmányokra hivatkozik, vagy olyanokra, aminek semmi köze sincs a termékéhez, amikor pedig hivatalos eljárás indul ellene, ezeket az állítólagos tanulmányokat ő maga sem veszi elő.

sztrugackij 2011.08.08. 21:29:42

@phaszfej: "Kíváncsi vagyok, hogy amikor vágó rákos lesz pár éven belül, hogy fog mindenbe kétségbeesetten kapaszkodni és mennyi ilyen szerinte áltudományos szart fog beszedni. nyomorék egy pali. "

Ugyan! Nem kell mindig magadból kiindulni!

Tom Benko 2011.08.09. 00:17:22

Egyelőre subscribe, majd talán még hozzászólok. Öröm látni az ilyen döntéseket.

Lakatos Ásztonmártin 2011.08.09. 00:56:21

@dr Gergely Péter:

ez sajnos egy ordenáré hazugság, a modern orvoslás soha nem ígérte, hogy egy adott betegségből egy adott, bizonyítottan hatékony kezelés hatására biztosan meggyógyulsz.
Csak egy érdekes példa: énnekem kb. 14 éves koromban kivették a torokmandulámat, és a műtétet altatással csinálták. Bár ez egy pitiáner rutin műtét, az orvos nem mulasztt el tájokaztatni minekt afelől, hogy mind az altatásnak mind a műtétnek vannak bizonyos, kismértékű kockázatai, igen kicsi valószínűséggel előfordulhat például, hogy nem tudnak felébreszteni, vagy a műtéttel akpcsolatos egyéb szövődmny léphet fel, és ahelyett, hogy meggyógyulok, meghalok.
Csak egy apró sztori, a komment színesítése miatt írom.
Tudod, ha valaminek van valami hatása, akkor az mérni lehet. Ha valami létezik, és az hat más dolgokra, akkor az mérhető.
Ott van például a gravitáció, ami - bár működését, eredetét a tudomány nem ismeri teljesen pontosan, és teljesen megismerni soha nem is fogja - mégis, mitn oylan létezik, mérhető.
Vannak ennél köznapi értelemben sokkal nehezebben észlelhető dolgok, mint például az atommagon belüli kölcsönhatások, vagy egy gyógyszer hatékonysága, egy piti műtét kockázata. De amennyiben ezek léteznek, akkor hatásuk mérhető. Kimutatható.
És a dolog lényege az, hogy amíg valamit biztosan ki nem mutatunk, addig az csupán legjobb esetben is csak egy feltételezés. Aminek semmiféle hatása nem mutatható ki, az pedig tulajdonképen nincsen.
A kuruzslások pedig itt buknak el.
Hogy azt állítják magukról, hogy van hatásuk, ugyanakkor ez a hatás mégsem mutatható ki.

A cod teáról eddig még senki nem mutatta ki, hogy a rák gyógyításában hatásos lenne.
Enélkül pedig súlyos pénzeket elkérni érte bűn.
És nem számít, hogy a lódoktor jóhiszeműen jár-e el, vagy pedig rosszhiszemű csaló, mert a lényeg, hogy súlyos pénzekért árul kétségbeesett és reményvesztett embereknek olyan szert, amiről nem bizonyították be, hogy lenne hatása...
De a jelek arra utalnak, hogy inkább egy csaló gazemberrel van dolgunk, mint egy jóhiszemű bolonddal...

Lakatos Ásztonmártin 2011.08.09. 01:21:32

De játszásdiból képzeljünk el egy szituációt.

Az érzékletesség kedvéért képzeljük el, hogy egy olyan országban élsz, ahol a rákellenes kezelést nem a tb. fizeti, hanem az állampolgárnak kell előteremteni a rávalót.

Adott egy bizonyos rákban szenvedő hozzátartozód, akit meg szeretnél gyógyítani.

Van három lehetőséged:

Van egy ember, akinél van egy kristály. Azt mondja egy millióért neked adja, és ez a kő gyógyítnai tudja a rákot. Amikor megkérded, hogy hatásos-e a cucc, akkor előhozza Dviv bácsit fót mellől, aki megvette a kristályt, és bár az orvosok lemondtak róla meggyógyult.

Jön egy másik emebr, aki gyógyteát árul. egy millióért rendelkezésedre bocsát annyi füvet, ami szerinte meggyógyítja a rákot. Ha megkérdezed, hogy működik-e, akkor a kristályos palihoz hasonló példákat fog mondani.

Adott a harmadik ember, aki kemoterápiát javasol, aminek költsége szintén egy millió forint.
Ha megkérdezed, hogy és ez hatásos-e, akkor rendelkezésedre bocsát egy klinikai tesztet, ahol háromszor 10000, az adott rákban szenvedő betegen végeztek kísérleteket, akikről az orvosok már lemondtak. Abban, a csoportban, amelyiket ezzel a bizonyos kemoterápiával kezeltek, háromezer beteg meggyógyult, hétezer meghalt. Abban a csoportban, ahol nem alkalmaztak kezelést, háromszáz ember gyógyult meg, annak ellenére, hogy az orvosok lemondtak róluk. A placebóval kezelt csoportban hatszáz ember gyógyult meg hasonlóan csodálatos módon.
Ha kérdezed, nem tudja név szerint megmondani nekedm ki ez a háromezer és hol laknak, aki a kezelt csoportból felgyógyult, és ugyanígy nem ismeri névről a másik a kezeletlen csoportokból a másik kilencszázat sem, akik csodálatos módon nem haltak meg. De ha kéred, akkor sokkal részletesebb statisztikát is tud adni a részletekről, például hogy milyen korcsoportban, milyen neműeknél, stb. mennyire volt hatásos a diagnózis.

És akkor ugye van egymillió forintunk. Ki melyik gyógyítónak adná oda, és bízná meg a kezeléssel?

WhoTheHell 2011.08.09. 14:44:35

1. Nem akarok meggyőzni senkit. Itt úgyse tudnék.
2. Nem hiszem, hogy ez a tea magában gyógyítja a rákot.
3. Egyértelmű, hogy ebből a teából jól élnek emberek és ezért csinálják.
De ha a logika és a tudomány hívőinek valljátok magatokat akkor esetleg üljetek le és gondolkodjatok el a következőkön:
* Béres József sokáig harcolt hogy a Béres cseppet elfogadtassa. Jó párszor keresztbe tettek neki. Ma már elismert szerről van szó.
egeszseg.origo.hu/cikk/0845/148135/20081105_beres_csepp_immunrendszer_1.htm

* Az Avemar forgalmazóját 2009-ben megbüntették hogy 2006-2008 között fogyasztókat tévesztett meg. (327-es pont.) Az Avemar akkor is most is elismert szer volt.
www.gvh.hu/domain2/files/modules/module25/13804550596DCEF21.pdf
www.origo.hu/tudomany/elet/20020701magyar1.html?pIdx=5

Csak azt akartam mondani, hogy az, hogy valamiről nem bizonyított jelenleg, hogy jó valamire nem jelenti feltétlenül, hogy nem az. És esetleg pont az idő és a felgyülemlő tapasztalat és pénz teszi majd lehetővé azt, hogy bebizonyítsák róla, hogy jó. Viszont amíg nem „bizonyított”, hogy jó addig akiknek ez érdekük ott ütik ahol tudják. Akár jogosan akár nem mert a saját üzletüket így tudják jövedelmezőbbé tenni.

Lehet csak én nem hallottam de ti igen, hogy mondjuk a kamilla teát vagy a körömvirágot vaktesztnek vetették volna alá. Az ORVOS mégis javasolja. A kis csaló.

Továbbá a gyógyszerek nagy részéről amiről „bizonyították”, hogy hatásosak azokról az is bizonyított, hogy árthatnak.(Mellékhatás néven ismert jelenség)

Amit a fickó állít azoknak részei azért máshol is megtalálhatóak akár kis hazánkban is.(Mármint magyarul az idegen nyelvet nem beszélőknek.)
www.origo.hu/egeszseg/20110801-egeszseg-betegseg-immunrendszer-daganatok-szuperhatos-a-rak-megelozesere.html

Igen. Le a csalókkal. De kinek van joga eldönteni ki a csaló?

Szóval lehet nem csak azt kéne elhinni amire „bizonyíték” van mert akkor a fejlődés is azt hiszem megállna és még mindig lapos lenne a Föld.
Természetesen a blog írójának és olvasóinak világképet nem akarom megváltoztatni. Csak néha érdemes egy kicsit a múlt tapasztalataiból meríteni, hogy a jövő szebbé és jobbá válhasson. Az ellenkezőjén dolgoznak elegen. Te döntöd el melyik oldalra állsz és milyen eszközökkel élsz.

fordulo_bogyo 2011.08.09. 16:56:27

@WhoTheHell: Jok a peldak.
Ket okbol is.

1. Ugye szamos olyan peldat is tudsz, ahol allitottak valamit, de azota sem bizonyitottak? Sokkal tobb olyan eset van. Nem tudhatod, hogy ez a tea a kesobb bizonyitott, vagy a kesobb bizonyitottan szemet kategoriaba fog tartozni.

2. A Beres csepprol eredetileg azt allitottak, hogy gyogyitja a rakot. Ma is ezt mondjak rola? Ugye nem, messze nem azt?

Ennel a teanal is elobb bizonyitani kene, es utana allitani rola valamit, es utana arusitani arra, amire biznyitottan hatasa van.

fordulo_bogyo 2011.08.09. 17:00:59

@WhoTheHell: "Szóval lehet nem csak azt kéne elhinni amire „bizonyíték” van mert akkor a fejlődés is azt hiszem megállna és még mindig lapos lenne a Föld. "

Bocs, de a fold forgasat epp azert fogadtak el, mert bizonyitek van ra.
Ha minden bizonyitatlan allitast elfogadsz, akkor zagyva kaoszt teremtesz.

Milyen alapon valogatnal a bizonyitatlan allitasok kozott, hogy ket egymasnak ellentmondo bizonyitatlan allitas kozul melyiket hiszed el? Vagy egyszerre elhiszed mindkettot?
Akkor miert nem hiszed el bizonyitek nelkul, hogy ez a tea csalas, atveres?

Lakatos Ásztonmártin 2011.08.09. 18:14:59

@WhoTheHell:

1. hát errefelé valóban nehéz embereket meggyőzni, kiváltképp, ha olyan dolgoról vanszó, amit valahol hallottál egyszer, láttál a tévében, egy ismerősöd ismerőse mesélt róla, stb.

"Csak azt akartam mondani, hogy az, hogy valamiről nem bizonyított jelenleg, hogy jó valamire nem jelenti feltétlenül, hogy nem az. És esetleg pont az idő és a felgyülemlő tapasztalat és pénz teszi majd lehetővé azt, hogy bebizonyítsák róla, hogy jó. "

Te ezt te sem gondolhatod komolyan. Konkrétan a tea forgalmazója semmit nem nett annak érdekében, hogy a cucc hatásossága kiderüljön, csak árusítja azt, jó drágán.

Komoly helyeken a dolog úgy megy, hogy valamiről gyanítjuk, hogy hasznos lehet, és azt addig teszteljük, nyúzzuk, amíg ki nem derül róla, hogy mennyire használ, és mennyire árt, mik a hatásai és mellékhatásai.

Ezzel szemben te azt mondod, hogy elég, ha csak jópénzért áruljuk, és ha valaha kiderül, hogy hatásos, akkor örülünk, ha meg az derül ki, hogy szart sem ér, akkor majd egy vállrándítással elintézzük a dolgokat, akik pedig eladták a kocsit és a lakást, hogy a mamának megvehessék ezt a csodaszert, nos, azoktól bocsika.

A lapos földes példa amúgy remekül indul, csak valami egészen fura logikai bukfenccel valami hülye következtetést próbálsz meg levonni.
Hogy valaha laposnak gondoltáka földet, az pont azért volt, mert egyszerűen csak elég volt elhinni, hogy így van.
Eleve a szóhasználat is rossz, mert amire bizonyítékot szerzel, arról tudomást szerzel. nem hitet.
Pont azért _tudjuk_ ma, hogy a Föld gömbölyű, mert valaki nem elégedett meg annyival, hogy elhitte, amit hallott, hanem utánajárt.

Amúgy téged nem zavar, hogy ennek a teának a forgalmazója nem is próbálta meg megvizsgálni, esetleg gyógyszerként engedélyeztetni a szerét?
Pedig töb száz milliós árbevétele van a cuccból. Nem motoszkál benned ott, hogy esetleg attól fél, hogy ha egyértelműn kiderül, hogy szart sem ér, akkor annak komoly következményei lesznek?

captpicard 2011.08.09. 18:24:49

Következményei is lettek.
Az tény,hogy megbüntették,azt jelenti,hogy nem tudta,nem akarta bizonyítani,hogy bármit is hat.
Innentől kezdve az egész vita értelmetlen,hiszen ezzel ő bizonyította,hogy a tea nem jó arra amit állít.

captpicard 2011.08.09. 18:30:27

A Föld gömbölyűhöz meg annyit: A Föld nem akkor lett gömbölyű mikor elfogadták,hogy az,akkor is az volt mikor azt hitték,hogy lapos.
És ha ma azt hinnénk még mindig,hogy lapos,akkor is gömbölyű.

Lakatos Ásztonmártin 2011.08.09. 18:38:13

Továbbá nem tudom nem észre venni nem csak itt, hanem a többi "csodaszer" esetében is a termék sunyin épülő, átalakuló karrierjét.

Kezdetben indulnak, mint ígéretes csodaszer, hallani iylen olyan esteket, hogy hoyan gyógyítja a rákot. Beindul a vírusmarketing. Persze bizonyítottság hiányában a gyártó nem meri konkrétan kijelenteni, hogy a cucc gyógyítja a rákot. De igyekszik a nevét összefonni a rákgyógyítással, köztudatban tartani, hogy a cuccnak van valami szerepe a rákgyógyászatban.
Tévében leadnak olyan reklámot, ahol egy öregasszony elmondja, hogy rákos, de szedi a szert, és jól van. Persze nem mondja ki, hogy meggyógyította a halálos daganttól a szert, de a néző érezheti, hogy a szernek valami köze lehet ahhoz hogy ő most jól van.
Ügyes csűrés csavarás a szavakkal. Nem gyógyszer, de szerepe lehet a gyógyulásban.
Szóval egyszerű tápszerként eladják, de igyekeznek a szer köré valami csodálatos aurát építeni.
Persze előfordul, hogy a reklám túl messzire megy és mond egy olyan pofátlan hazugságot, hogy megfogja a GVH, mint ami jelen esetben is történt.

És az olyan romantikus lelkületű emberek, mint amilyen te is lehetsz, szeret elsikalni az ellentmondások fölött. Jól esik hinni a szép mesékben, és rosszul esik, ha valaki azt mondja, hogy a scokitojást nem a nyuszi tojja.

maycontainnuts 2011.08.09. 20:53:11

Aki minden bizonyíték dacára is úgy gondolja, hogy a COD teát, valamint egyéb alternatív gyógymódot igazol az egyéni tapasztalat, annak csak ezt a tragikusan őszinte oldalt ajánlom megtekintésre:

www.rakforum.hu/smf/index.php?topic=72.0

"másfél doboz cod tea számlával eladó, sajnos nekünk már nincs szükségünk rá.
...
Bontatlan doboz cod tea eladó 12000 Ft-ért. Eredeti ára: 19700 Ft.
...
Sziasztok! Maradt 1 doboz bontatlan eredeti COD teám
Édesanyámtól.
...
Sziasztok,
eladnék egy érintetlen doboz COD teát, sajnos nekünk már nincs ra szükségünk
...
Eladó egy CoD tea a hozzá való könyvvel, egyszer főztünk belőle.
Sajnos már nincs szükségünk erre a második dobozra. 10000 HUf-ért odaadom.
...
Jan. 5.-ig nem tudom sehonnan megszerezni a Cod-teát, szükségem lenne egy bontatlan dobozra!
...
Eladnék egy doboz (felbontatlan, nem rég megrendelt) COD teát 15000,-Ft-os áron. A megrendeléskor fizetett ára (eredeti ár) 19700,-Ft.
...
3 doboz bontalan Cod tea és 1 doboz bontott (1 adag hiányzik belőle) Cod tea eladó, ismertetőkkel. 19.700 Ft helyett a bontatlan doboz 17.000 Ft/doboz a bontott pedig 15.000 Ft-ért elvihető.
...
Sziasztok!

Eladó egy picit a felénél kevesebb Cod tea , könyvvel együtt 5000 Ft-ért.
...
Anyukám sajnos már nem tudja szedni, így eladó egy bontatlan CoD tea, egy másik bontottal együtt
...
300 g-os Cod tea eladó 7500Ft-ert. Mindossze 2 adag tea lett belőle főzve.
...
Sziasztok!

Kinek mi a véleménye? MIlyen hatásosak ezek a cod teák?
...
Kedves Mindenki!

A Dr. Ládi Szabolcs
<dr. Dávid Taméshoz mérhető kókler szerintem - P,>

által felírt étrendkiegészítőkből maradt meg pár dolog. ...
A következők maradtak meg:
Maximmun
univase forte enzim (B17 kúra mellé)
Tiny tabs C vitamin (2500 mg/szem)
E&Selenium tabletta
Every Man's one daily
Turmeric Force
Zyflamed
DMSO (gólyós, és krém változatban)
B17 vitamin 9 doboz
Cod tea

Avemar
2 db gyógyszertartó doboz

Ha valakit érdekel, meg tudom írni hogy mit mire írt föl.
...
Lenne egy doboz eladó Cod teám, amiből 3 adag hiányzik.
...
1 bontatlan doboz CoD teát és CoD Vital Plusz vitamint (szintén bontatlan) szeretnék eladni. Egy bontott csomag vitamint ajándékba adnék hozzá (kb. fele maradt meg).
...
Az árat mindenképpen jelöljétek meg, és hogy helyileg hol van, milyen módon tudnám átvenni, fizetni.
Ha van valakinek megmaradt CoD tea és CoD Vitál plusz, kérem értesítsen...
Még va 2 hétre való, de ha itt olcsóbban kaphatnám akkor nem rendelnék!
(ha mindenképpen hiányzik valakinek a tea, ezt tudnám neki javasolni, így legalább anyagilag segít néhány sorstárs családján, és nem Dr. Dávid bankszámláját hízlalja - P.)
Sziasztok!

Eladó egy cod tea amit 2011.01.25.-én vettünk és sajnos már nincs rá szükségünk 4 adag hiányzik csak belőle
...
Szomorúan, de bizakodva ajánlom föl a következő termékeket kedvezményes megvásárlásra:
- C vitamin ampulla: 240.000. mg ~38.000. Ft
- NaCl (infúziós sóoldat): 9 db 500 ml-es ~500 Ft/db
- infúziós szerelék: 4 db ~75 Ft/db
- fecskendő: 8 db 20 ml-es
- szárnyas tű: 9 db ~80 Ft/db
- CoD tea étrendkiegészítő trópusi teakeverék: 1-2 adag hiányzik belőle ~15.000. Ft
- Vital Plus étrend kiegészítő: kb. fél doboz ~8.000 Ft
- Máriatövis olajkapszula: 1 teljes és 1 bontott doboz, amiből 1-2 szem hiányzik ~2.000 Ft/doboz
- Q10 Extra étrend kiegészítő, pár szem hiányzik belőle ~9.000 Ft
Akit ezek közül bármi is érdekelne, az keressen meg bizalomma
...
Ha valakit érdekelnek az alábbi termékek, keressen fel a kszluxury@gmail.com e-mail címen, édesanyámnak vásároltam, de sajnos későn.
- cod tea, egy pár adag hiányzik belőle, betegtájékoztatóval 12.000 Ft
- Varga féle gyógygombák:
FlavoGenin pro 60 db/doboz, 10 kapszula hiányzik
GastroanaX 60 db/doboz, 10 kapszula hiányzik
Vitanax PX-4S 120 db/doboz, 8 kapszula hiányzik, a három doboz együtt kb 24.000 Ft volt, 15.000 Ft.
Édesanyámnak melanoma (bőrrák) betegségre vásároltam, de biztos más betegségekre is alkalmas gyógymód..."

WhoTheHell 2011.08.09. 21:36:30

Nem kívánok reagálni egyenként arra amit írtatok. Nem azért mert egyetértek hanem mert nem állítottam semmi olyat amit írtatok. Azt rátok bízom mit, hogy akartok érteni és megérteni abból amit írtam és miért csak a kiforgatásra van erőtök. Csak gondolkodásra kértelek és arra hogy csak azért mert valamire JELENLEG nincs bizonyíték ne mond, hogy biztos nem. (Nagy Fermat tetel hu.wikipedia.org/wiki/Nagy_Fermat-t%C3%A9tel )
Megismétlem NEM HISZEM HOGY A TEA GYÓGYÍTJA A RÁKOT. NEM IS ÍRTAM ILYET. Általánosságban kértelek benneteket gondolkodásra és arra, hogy esetleg egy leheletnyit finomítsatok az "ami nincs bizonyítva az nem létezik" filozófiátokon. Kár volt. EZT belátom.

Kívánok további "jó" érvelést és teljes elkötelezettséget a "bizonyítás" mellett.

A soha viszont nem látásra.

captpicard 2011.08.09. 21:42:43

@WhoTheHell: A gond ott van,hogy ezt mérhetetlen összegért árulták.
Tudom én,hogy rengeteg dolog van amit nem ismerünk,de nem áruljuk sok ezer forintért.

Lakatos Ásztonmártin 2011.08.09. 23:56:43

@WhoTheHell:

ejj, látod, pedig épp te forgatsz itt ki szavakat.
Nem látom, hogy bárki olyat írt volna, hogy ami nincs bizonyítva az nem létezik".

És nem tudom, miért feltétlezed, hogy amikor gondolkodásra kértél embereket, akkor ők nem gondolkodtak el egy kiscit sem, és gondolkodás nélkül elutasítottak bármiben.

Valóban leszögezted, hogy nem hiszel abban, hogy a tea gyógyíthatja a rákot.
És azután nem sokkal arról írtál, hogy ennek ellenére érdemes lehet megvenni, mert lehet, hogy később kiderül, hogy mégiscsak jó.
Nekem úgy tűnt, hogy senki nem vádolt azzal, hogy csodatea gyógyerejét akaord bizonygatni, viszont többen kifejtették azon álláspontjukat, hogy nem értenek veked abban, hogy érdemes pénzt költeni olyan dolgokra, amikről nem sikerült kimutatni, hogy hatásosak.

De ahogy újra és újra elolvaslak, úgy érzem a végére már te sem tudod pontosan, hogy mit is szeretnél, hát azt írod, gondolkozzunk, meg fontoljuk meg...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.08.10. 23:18:24

Ó igen, köszönöm, köszönöm, köszönöm... Ilyen hírt szerettem volna olvasni már egy ideje. Megnyugtató tudni, hogy a fogyasztóvédelem csinál is néha valamit...

@phaszfej: Rólad eszembe jut egy aranyos, és rendkívül tanúságos sztori.

Élt egyszer Kínában jó sok icipici kínai akik szentül hittek abban a nagy és magasztos tudásban, hogy a világot nem csak az anyag irányítja, hanem jó sok spirituális és egyéb dolog. Nagyon sokat gyakorolták hát misztikus tanaikat és harcművészetüket.

Ámde kaki volt szegény kis kínaiak rizses táljában. Tele volt az országuk mindenféle gonosz európaival, akik ahelyett, hogy nyomorogtak volna, mint minden tisztességes ember, nyersanyagot bányásztak lelki javak helyett, és otthon életszínvonalat építgettek. Mert ugye gonosz pénzuralom volt náluk, és rejtélyes módon azok az országok, akik ezt a rendkívül káros diktatúrát elég ideje folytatják, hallatlan, bűnös, és teljességgel felesleges jólétet élveznek. Tudom, ocsmány.

De a sok kis kínai nem volt rest! A tanaik kimondják, hogy aki 100 napig szakadatlanul gyakorolja harcművészetüket, azt bizony nem fogja a golyó. Neki is láttak a buzgó gyakorlásnak, és aztán fellázadtak, hogy megmutassák a sok gonosz európainak, hogy miért nem jó ötlet ezoterikus harcosok ellen hadba vonulni.

A probléma csak az volt, hogy az európaiakat nem lehetett meggyőzni, hogy ők golyóállók. Nem szólt nekik senki. A sok kis kínait szitává lőtték, és szépen rendet vágtak köztük.

A történelemtudomány ezt a boxerlázadásként ismeri. Máig gyönyörű példája annak, hogy miért síkhülye az, aki a nem látható, nem mérhető, és nem bizonyítható faktorokra helyezi a világképét.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.08.10. 23:19:47

@maycontainnuts: Ez hátborzongató. Különösen a "csak két adag lett főzve" meg hasonló megjegyzések. Mint megannyi gyászjelentés...

ment_a_lista 2011.08.11. 08:17:31

@WhoTheHell: "Továbbá a gyógyszerek nagy részéről amiről „bizonyították”, hogy hatásosak azokról az is bizonyított, hogy árthatnak.(Mellékhatás néven ismert jelenség)
"
Ez pontosan így van. Minden esetben mérlegelni kell a risk/benefit arány mekkora. Egy lázcsillapítónál nem elfogadható mellékhatás lenne a haj kihullása, egy rákellenes szernél elmegy. Ennek az aránynak a figyelembevételétől tekintenek el azok, akik az ilyen sárkányfűárusok cuccát veszik/ajánlják/árulják. Bizonyítottan létező "risk" mellett bizonyítatlan/bizonyítottan nem létező "benefit" aránya nem éppen kedvező érték, mondhatnám "snake oil" kategória.

Vágó István 2011.08.11. 11:11:57

@maycontainnuts: Szomorú, de tényleg tanulságos összeállítás.

carl badog 2011.08.13. 16:31:01

Fiúk! Hallanotok kellett volna D.T. kirohanását. Szörnyetegek, lények, bűnözők, népellenségek azok akik a teáját "bántják".
A NASA érdeklődik azután a különleges hőálló anyag után ami D.T. arcát borítja.:)))

captpicard 2011.08.13. 16:39:20

Érdekes,amikor vizsgálták,és bizonyítania kellett volna,akkor nem volt ekkora szája

Potibab 2011.08.26. 22:09:34

Elolvastam az összes hozzászólást. Érdekes. Én ott voltam DT egyik konferenciáján, ahol egy tucat ember is felszólalt. olyanok akiknek korábban azt mondta az orvosa hogy pár hónapj van hátra legjobb esetben is. COD és C vitamin. Plusz étrend.
Viszont én is kiváncsi lennék mit tenne Vágó I. ha kiderülne gyógyíthatatlan rákos. Egy biztos: a legtöbb ember ilyen esetben szinte mindenét feláldozza a gyógyulásért. Az egyik hozzászólásban eladó termékek voltak. Ha megfigyelitek majdnem mind épp felbontott doboz volt, vagyis olyan emberek megmaradt terméke akik már későn -. a végső stádiumban- vették meg a termékeket. Mondhatni ilyankor amikor már nincs visszaút.

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.08.27. 00:01:27

@Potibab: "olyanok akiknek korábban azt mondta az orvosa hogy pár hónapj van hátra legjobb esetben is."

Egyoldalú példálózás, mendemonda, torz statisztika. Ha majd elmész egy olyan ülésre, ahol a gyógy-gányokat szedők elhullását sorolják, megváltozik a véleményed? Nem, mert nem mész el, akkor se, ha van.

"Egy biztos: a legtöbb ember ilyen esetben szinte mindenét feláldozza a gyógyulásért."

Van, aki az eszét nem, de tény, hogy sokan erre is képesek. Sok szerencsét! Még szomorúbb, hogy sokan az eszüket már akkor feláldozzák, mikor még nem is betegek. A félelem és a butaság nagy úr...

"Ha megfigyelitek majdnem mind épp felbontott doboz volt, vagyis olyan emberek megmaradt terméke akik már későn -. a végső stádiumban- vették meg a termékeket. Mondhatni ilyankor amikor már nincs visszaút. "

Ez duplán hibás:
1) én is olvastam, és egyáltalán nem csak a végső stádiumról volt szó, volt aki már megevett/megivott dobozokkal, de az utolsó, vagy éppen megrendeltet adják el, mert méregdrága, és tudják a hozzátartozók jól, hogy ^$#%$!@#-t sem ér.
2) azzal érvelni nevetséges, hogy csak azért nem segített a kuruzslás, mert túl későn alkalmazták.
2a) Ezzel a klasszikus orvostudomány javára 100-szor inkább lehet érvelni. Ha ott időben felfedeznek, vagy megelőznek egy betegséget, akkor nincs baj.
2b) a "lett volna, de már nem igazolható" hol érv? Sehol. Annak csak, aki hisz benne és hinni akar. Épeszű ember ilyen cumit nem vesz be.

Szilágyi András 2011.08.27. 00:44:26

@Potibab: Amin te voltál, az nem konferencia volt, hanem egy marketingrendezvény.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.08.27. 15:53:00

@Potibab: Az a baj, hogy minden csodálatos gyógyulás mellett ott figyel rengeteg ember, akinek az orvosa azt mondja, hogy meg fog halni, és tényleg meghal.

Cser Gábor Péter 2011.10.04. 14:00:36

A sarlatán placebót adott a rákos kecskeméti nőnek és arra is rábeszélte, hogy utasítsa vissza az orvosi kezeléseket. A nő meghalt.
www.szoljon.hu/bacs-kiskun/kek-hirek-bulvar/belehalt-a-kegyetlen-atveresbe-a-rakos-no-403875

Usulkjt001 2018.02.22. 19:59:10

Én egyszer vettem COD teát. Édesanyámnak, aki rákot kapott alig két hét alatt, a kísérleti szívgyógyszertől amivel tömték szegénykémet. De már nem tudtam neki adni belőle, előbb meghalt. Rám maradt én ittam fél évig. Elég pocsék íze van, de nem nagyon tudok nyilatkozni se pozitív se negatív értelemben. Eleinte pocsékul voltam, légzési nehézségeim is voltak. Körülbelül a 3. hét után hirtelen kitisztult minden és egy kicsit javult az általános közérzetem. Ennyit tudok mondani.

Sokan itt számon kérik az eredményeket. A műsoraiban általában elég sok betelefonáló hálálkodott. Persze vehetjük ezt kamunak is, gondolom szkeptikus elvtársak, akarom mondani urak vagy polgártársak, vagy a mi a nyavalyák, alapból kamunak is tekintik. Arra volnék kíváncsi, hogy ezeken a Tv-s adásokon kívül hol adtak bármilyen lehetőséget akár COD tea, akár Dávid Tamás módszerének a vizsgálatára? Volt bármilyen akarat arra, hogy megvizsgálják, hatásos-e és mennyire?

És akik alapból szarnak az egészre, miközben a halált okozó kemoterápiákat istenítik, amelyikről ma már köztudott, hogy a 10 éven túli túlélési aránya kezelés esetén kisebb, mint azoknál, akik semmilyen kezelést se kapnak -szóval milyen alapon ítélnek meg embert és teát, holott semmit se tudnak róla?

Én nem mondom, hogy a tea nem lehet átverés, se azt, hogy Dávid Tamás nem lehet csaló. De már előre kikiáltani csalónak csak azért, mert nem kemo hívő.... már bocs de ez még tőletek is nagyon gáz!

Szilágyi András 2018.02.22. 20:03:41

@Usulkjt001: Be van linkelve Liktor-Busa Erika és Szendrei Kálmán cikke. Annál részletesebb elemzést nem találsz.

Usulkjt001 2018.02.22. 20:05:45

@mimindannyian: Ótvaros hülyeség az, hogy amit időben felfedeznek meggyógyítják, főleg a rák esetében. A kemoval, akármilyen korán fedezik is fel szart se tudnak gyógyítani. Valami elképesztően szerencsés ember az, aki a kemo mellett nem próbálkozik alternatív módszerekkel is, és 5 év múlva nem lesz újra rákos, méghozzá sokkal nagyobb és agresszívebb daganattal. A kezeltek kb 18%-a!!!!

Nevetséges, hogy miközben mindenki kuruzsló, aki nem kemozik, addig a spontán öngyógyulásnál is rosszabb arányokat mutató kemo-t még véditek is. Hiszékenyebb és hülyébb vagy a legostobább rákosnál is kishaver!

Usulkjt001 2018.02.22. 20:16:23

@Szilágyi András: Elemzés? Inkább vicc. Láthatóan semmi más nincs a két cikkben, csak feltételezések, alaptalan vádaskodás, tudományoskodó és semmitmondó szövegelés. Méghogy elemzés.... egy fikarcnyi tény sincs benne csak annyi, hogy mindenki kemozzon és ne szedjen be semmi mást.

Én meg azt mondom kaják be a kemosok! Ha valaha is lesz rákom, rajtam nem fognak a kemo gyártók, meg az általuk lefizetett orvos-üzletemberek villát venni!

Szegény anyummal is amit műveltek ezek az állítólagos orvosok, az kész szégyen. Ezeknek én kötelet adnék nem fizetést! Engem meg ők irritálnak, nem a gyógyteák!

Usulkjt001 2018.02.22. 20:48:07

Egyébként meg ez az egész vita parttalan: a rákról a tonnányi kutatások és reménykeltő eredmények ellenére sem tud senki szart se.

Az egyik rákfajta ellen el lehet érni egy szerrel egy picike eredményt a másik ellen meg szart se. És fingja senkinek se, hogy miért.

A kemo és sugárterápiát immár 40 éve alkalmazzák, azóta egyre drágább gépek, egyre drágább szerek jelentek meg, mindegyiket az üdvözítő csodaszerként harangozták be....

De a mai napig, 10 éven túl csak elenyésző töredéknek sikerült életben maradni.

Ezzel szemben minden alternatív szer csalás, mert nem gyógyul meg tőle azonnal mindenki és nem nő mellé szárnya is....

Fura, hogy magukat szkeptikusnak nevező emberek ennyire ostoba hívők.

És nincs csodaszer. Vannak alternatív gyógyszerek, amelyek segítettek már menthetetlennek ítélt betegeken, de vannak, akiken semmit se segített. Több mint ezer kommentet olvastam el különböző oldalakon csak a COD teáról és nagyon vegyes a kép. Gyógyult és nem gyógyult emberek is vannak, de azért a nagy többség a gyógyult kategóriába tartozik. Még ha a gyógyulásos kommentek fele mondjuk kamu, amit kötve hiszek, már akkor is jobb az eredmény, mint a kemo és sugárterápiánál!

Szóval sokan halnak bele a rákba, akár próbálnak alternatív módszert akár nem. De annyit mondhatok, hogy saját környezetemben, akik soha semmilyen alternatívát nem próbáltak, legalább a kemo mellé.... azoknak semmi esélyük se volt!

Szilágyi András 2018.02.22. 22:51:34

@Usulkjt001: Abszolút téves képet festesz. Jelentősen növekszik a rákból gyógyultak száma, egyre több rákfajtára vannak nagyon hatásos gyógymódok, célzott gyógyszerek, és egyre kevesebben halnak bele.

Írj nekünk! Kövess minket!

Kövess a Twitter-en 

Melléfogott az asztrológusod? Nem találsz már helyet az ágyadnak a földsugárzástól? Össze-vissza forog az Egely- kereked? Nem használt a macskádnak a homeopátiás bogyó?

Írd meg nekünk:
blog (kukac) szkeptikus.hu

Utolsó kommentek

  • Reactor: @Kovacs Nocraft Jozsefne: Pont ez a lényeg :))) Ha elég forró a cuccos, akkor a Carnot-tétel elmél... (2023.07.29. 22:19) Összeomlik a civilizációnk?
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @Reactor: Milyen módokon tartod elképzelhetőnek a magmaerőművek működését? Nem tudom, miért ho... (2023.07.29. 21:52) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: @tesz-vesz: Tehát a magma erőművek nem működhetnek majd, me' jön a Carnot-tétel és megvuduzza majd... (2023.07.29. 17:09) Összeomlik a civilizációnk?
  • tesz-vesz: @Reactor: ja, csak a fideszes, tehát agyhalott kovács józsefné a carnot-tétellel cáfolná a geoterm... (2023.07.29. 09:33) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: Korábban a civilizációt csak egy világkatasztrófa tudta volna összedönteni. A globalizáció "áldáso... (2023.07.27. 21:42) Összeomlik a civilizációnk?
  • Utolsó 20

Híreink

Nincs megjeleníthető elem

Fórum

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

akupunktúra (2) áldoktor (1) álhírek (1) állampolgári tudomány (1) alternatív medicina (23) áltudomány (37) antibiotikum (1) apollo (1) aromaterápia (1) ásványok (1) asztaltáncoltatás (1) asztrológia (6) atomenergia (2) attila domb (1) átverés (14) aura (2) béky lászló (3) bioenergetika (5) biofoton (1) biológia (2) biologika (1) bioptron (2) biorezonancia (5) biotechnológia (8) boszniai piramisok (3) bulvár (1) butaság (7) bűvészet (9) callahan (1) cam (1) ChatGPT (1) chemtrail (3) civilizáció (1) clairvoyance (1) cod tea (5) confirmation bias (1) covid-19 (1) criss angel (1) csalás (4) csillagászat (6) cunami (1) darwin (5) demarkáció (1) diéták (1) douglas adams (1) dr. csabai zsolt (2) dr. csabai zsolt phd (1) echo tv (1) ECSO (1) egely (2) egészség (36) egészségnap (2) éghajlat (1) einstein (3) elektroszmog (1) életmód (4) energia (1) eric pearl (1) értem (3) érvelés (1) etnográfia (1) étrend kiegészítő (6) eugenika (1) evolúció (22) ezóbióökó (7) ezotéria (27) fakír (1) fals pozitív (1) fekete mágia (2) felmelegedés (2) fenntarthatóság (1) filozófia (13) finnugor (1) fizika (13) fogyasztóvédelem (12) földönkívüliek (2) földsugárzás (3) gelencsér andrás (1) gender (1) glifozát (1) gondolkodás (7) grafológia (2) grapefruit (3) grapefruitmag (1) grape vital (3) gyermeknevelés (1) gyógynövények (2) gyógyszerek (1) gyógyszeripar (1) HAARP (1) hagyományos kínai orvoslás (3) hamisítás (3) hétköznapi bölcsesség (1) hipotézis (1) hold (2) holokauszt (1) homeopátia (22) horoszkop (3) humor (7) idegtudomány (1) ideomotoros (1) idősek (1) india (1) influenza (1) ingyenenergia (4) integratív medicina (2) intelligencia (1) intelligens tervezés (12) james randi (3) japán (1) járvány (2) járványtagadás (1) jeti (1) jövőbelátás (2) jövőbelátók egyháza (1) jövőbe látás (2) józan ész (4) kanálhajlítás (2) kapcsolatteremtő gyógyítás (1) kígyóolaj (1) kísérlet (3) kiválasztott (4) klímaváltozás (7) klub (89) konferencia (9) kongresszus (10) könyv (13) koplalás (1) környezetvédelem (1) koronavírus (4) közgazdaságtan (2) közlekedés (1) kozmológia (2) kreacionizmus (2) kristályok (1) kritika (1) lászló ervin (2) lebuktatás (1) légköroptika (1) lenkei gábor (1) levitt (1) lifewave (2) lottó (1) lúgosítás (1) magfúzió (1) mágia (1) mágnes (5) magyar őstörténet (4) magyar történelem (3) marketing (3) mars (4) matematika (4) média (6) megerősítési torzítás (5) mellrák (1) mentalizmus (3) mesterséges intelligencia (2) meteor (1) mobiltelefon (1) mta (4) művészet (1) nasa (2) neurális hálózat (1) nyelv (6) nyílt levél (1) oktatás (4) oltásellenesség (3) oltások (2) önámítás (1) online kísérlet (3) orgon (1) örökmozgó (5) orvostudomány (12) őssejtfokozó (1) összeesküvés elmélet (5) otthonszülés (1) paleolit étrend (1) pálmalevél (1) pályázat (1) pandémia (1) parafenomén (3) parajelenségek (6) paródia (1) PCR (1) phenomenon (2) podcast (1) pozitív gondolkodás (1) prána (2) probiotikum (1) proving (1) pszí (5) pszichiátria (1) pszichológia (1) racionalitás (1) radiesztézia (3) rák (8) randi (3) rendezvény (13) rezsicsökkentő (1) richard dawkins (2) sci fi (3) seti (1) spiritizmus (2) steorn (1) sugárzás (3) számmisztika (3) székesfehérvár (2) szekta (1) szellemidézés (3) szerencse (1) sziget (5) szkeptikus (21) szólásszabadság (1) találmány (4) tantra (1) táplálkozás (5) távgyógyítás (2) technológia (15) telekinézis (1) telepátia (1) televízió (5) teremtés (3) teremtéstan (2) természetgyógyászat (28) termográfia (1) tesztek (3) történelem (14) tudomány (32) tudományos módszer (2) tudománytörténet (1) turizmus (1) ufo (5) új germán medicina (2) űrhajózás (2) uri geller (8) űrszonda (3) vágó (6) vakcinák (2) vallás (2) villanyóralassító (1) vita (1) vízautó (2) Wikipédia (3) x akták (1) Címkefelhő

Creative Commons

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása