Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Írj nekünk! Kövess minket!

Kövess a Twitter-en iwiw klub

Melléfogott az asztrológusod? Nem találsz már helyet az ágyadnak a földsugárzástól? Össze-vissza forog az Egely- kereked? Nem használt a macskádnak a homeopátiás bogyó?

Írd meg nekünk:
blog@szkeptikus.hu

Hirdetés

Utolsó kommentek

Címkék

alternatív medicina (19) áltudomány (32) apollo (1) aromaterápia (1) ásványok (1) asztaltáncoltatás (1) asztrológia (4) attila domb (1) átverés (11) aura (2) béky lászló (3) bioenergetika (5) biofoton (1) biológia (1) bioptron (2) biorezonancia (5) biotechnológia (3) boszniai piramisok (2) bulvár (1) butaság (7) bűvészet (8) callahan (1) cam (1) chemtrail (2) clairvoyance (1) cod tea (5) confirmation bias (1) criss angel (1) csalás (4) csillagászat (4) cunami (1) darwin (5) demarkáció (1) diéták (1) douglas adams (1) echo tv (1) egely (2) egészség (32) egészségnap (2) éghajlat (1) einstein (3) életmód (4) eric pearl (1) értem (3) érvelés (1) etnográfia (1) étrend kiegészítő (6) evolúció (21) ezóbióökó (7) ezotéria (26) fakír (1) fekete mágia (2) felmelegedés (1) filozófia (9) finnugor (1) fizika (11) fogyasztóvédelem (11) földönkívüliek (2) földsugárzás (3) gondolkodás (5) grafológia (1) grapefruit (1) gyermeknevelés (1) gyógynövények (1) gyógyszerek (1) gyógyszeripar (1) hamisítás (3) hétköznapi bölcsesség (1) hipotézis (1) hold (2) holokauszt (1) homeopátia (18) horoszkop (3) humor (7) ideomotoros (1) india (1) influenza (1) ingyenenergia (2) integratív medicina (2) intelligens tervezés (12) james randi (3) japán (1) jeti (1) jövőbelátás (1) jövőbelátók egyháza (1) jövőbe látás (2) józan ész (4) kanálhajlítás (2) kapcsolatteremtő gyógyítás (1) kígyóolaj (1) kísérlet (3) kiválasztott (4) klímaváltozás (4) klub (49) konferencia (8) kongresszus (10) könyv (3) koplalás (1) kozmológia (2) kreacionizmus (2) kristályok (1) kritika (1) lászló ervin (2) lebuktatás (1) lenkei gábor (1) levitt (1) lifewave (2) lúgosítás (1) mágia (1) mágnes (5) magyar őstörténet (4) magyar történelem (3) marketing (3) mars (2) matematika (3) média (5) megerősítési torzítás (4) mellrák (1) mentalizmus (3) mesterséges intelligencia (1) meteor (1) mobiltelefon (1) mta (3) nasa (2) nyelv (5) nyílt levél (1) oktatás (2) oltásellenesség (3) oltások (2) online kísérlet (3) orgon (1) örökmozgó (4) orvostudomány (6) őssejtfokozó (1) összeesküvés elmélet (4) otthonszülés (1) paleolit étrend (1) pálmalevél (1) pályázat (1) parafenomén (3) parajelenségek (6) paródia (1) phenomenon (2) pozitív gondolkodás (1) prána (2) proving (1) pszí (5) pszichiátria (1) radiesztézia (3) rák (8) randi (3) rendezvény (11) rezsicsökkentő (1) richard dawkins (1) sci fi (2) seti (1) spiritizmus (2) steorn (1) sugárzás (2) számmisztika (3) székesfehérvár (2) szekta (1) szellemidézés (3) sziget (5) szkeptikus (17) szólásszabadság (1) találmány (4) tantra (1) táplálkozás (4) távgyógyítás (2) technológia (11) telekinézis (1) telepátia (1) televízió (5) teremtés (3) teremtéstan (2) természetgyógyászat (27) tesztek (2) történelem (11) tudomány (25) tudományos módszer (2) ufo (5) űrhajózás (1) uri geller (8) űrszonda (2) vágó (6) vakcinák (2) vallás (2) villanyóralassító (1) vita (1) vízautó (2) Wikipédia (2) x akták (1) Címkefelhő

Creative Commons

Creative Commons Licenc

2011.10.26. 06:26 Szilágyi András

Biorezonanciás vizsgálat a kamu egészségnapon

Pár napja telefonmarketing hívást kaptam egy cégtől, melyben örömmel tájékoztattak arról, hogy az én lakóhelyemen is egészségnapot rendeznek, és ha szeretnék többet tudni az egészségi állapotomról, akkor melegen ajánlják a részvételt a szűrővizsgálatokon. Némi kérdezősködés után kiderült, hogy valamilyen kvantum biorezonanciás vizsgálatot végeznének rajtam. Később kiderült, hogy a cég azonos lehet az „Impulser Hungary” vagy „Inpulsive Energy” nevű, panamai tulajdonosú céggel, melynek gyanús tevékenységéről nemrégiben a Népszava közölt cikket. A cég tevékenységi profilja: telefonon hívogatnak embereket többek között kamu egészségnapok ígéretével, majd akik bedőlnek és elmennek az „egészségnapra”, azokra masszázsfotelt, polarizált fényű lámpát és egyéb, jobbára hasznavehetetlen holmikat sóznak rá a termékek reális árának sokszorosáért. Emellett még gyanús körülmények között személyes adatokat is összegyűjtenek.

De mi lehet a „kvantum biorezonanciás” vizsgálat?

Nos, ez alighanem a sok más cég, természetgyógyászati rendelő, stb. által is használt „Kvantum Testelemző Készülék” (elég rákeresni, és dőlnek az ezt használó szolgáltatók weboldalai). Némi keresgélés után kiderítettem, hogy ezt a kínai gyártmányú kütyüt az internetről mintegy 200 dolláros áron lehet beszerezni – egyenesen Kínából szállítják! 

Az USB-kábellel számítógéphez kapcsolható készülékhez szoftver is tartozik. A működés lényege: a páciens kézbe fogja az elektródát, a számítógép képernyőjén mindenféle grafikonok és színes ábrák jelennek meg, majd mintegy 1 perc múlva a program egy részletes „jelentést” dob ki, ami 20-25 „vizsgálati eredményt” tartalmaz, és állítólag tájékoztat az összes fontos szerv állapotáról, az aminosavakról, a vitaminokról, az ásványi anyagokról, stb. stb.

Az egyperces vizsgálatért tipikusan 10 000 Ft-ot kérnek, de persze ezután a páciensnek még nyilván el lehet adni étrend-kiegészítőket, homeopátiás szereket, masszázsfotelt, mágneses gyógyító szerkentyűt, és a jó ég tudja, még mit.

Így a kb. 200 dolláros befektetés már 4 páciens után megtérül, a többi már tiszta profit... Íme, a gyors meggazdagodás receptje!

A Szkeptikus Társaság felhívja mindenki figyelmét, hogy a biorezonanciás vizsgálati módszerek kivétel nélkül mind áltudományosak! A bonyolultnak tűnő berendezések valójában véletlenszerű, színlelt eredményeket szolgáltatnak, az ezekkel kapott diagnózisoknak a valósághoz semmi köze! Biorezonanciás vizsgálatot ne fogadjanak el, ilyenért ne fizessenek, az ilyen vizsgálatokat kínáló egészségügyi szolgáltatókat messzire kerüljék el! Természetesen ugyanez vonatkozik a biorezonanciás kezelésekre is, amelyek puszta placebók.

A biorezonanciáról bővebben korábbi cikkünkben írtunk. Tömören: a készülékek működéséről szóló magyarázat egyszerűen blöff, az orvosi szakirodalomban közölt tesztek pedig egyértelműen a módszer teljes működésképtelenségét bizonyítják. Érdemes azt is tudni, hogy a Gazdasági Versenyhivatal már két alkalommal bírságolt meg biorezonanciás készülékeket forgalmazó cégeket, mivel a készülékekkel kapcsolatos állításaikra semmiféle bizonyítékkal nem tudtak szolgálni. Ezek a cégek az orvosokat, kórházakat, egészségügyi szolgáltatókat is megtévesztik – akiknek azonban lehetne több eszük is! Érdekes módon ugyanaz a három cég követte el visszaesőként a fogyasztók megtévesztését, érdemes a nevüket is kiírni: Hippocampus-BRT Kft., Eni-Med Kft., valamint Európai Utazásinformációs Központ Bt. Ezek a cégek a Mobi Cell-Com, Lenyo, BioXline Fractal és L.I.F.E System nevű készülékeket forgalmazzák. Bár ezek neve, kinézete más, mint a fentebb bemutatott kínai ketyeréé, ugyanolyan áltudományos, értelmetlen készülékek ezek is, akárcsak a Mora, a Vegatest, a SCIO, a Bicom, az MSAS, az ESG, a betiltott EPFX, és még hosszan sorolhatnánk... A készülékek egyébként többnyire nem is minősülnek orvosi műszernek, hanem „wellnesst” elősegítő eszköznek, s a szolgáltatók valahol apró betűvel rendszerint közlik is, hogy nem alkalmasak diagnózisra... de akkor mire alkalmasak? Becsapásra és haszonszerzésre...

Sajnos még olyan háziorvosok is vannak, akik biorezonanciás vizsgálatot javasolnak, esetleg maguk is végeznek – érdemes az ilyen, hiányos képzettségű orvosokat elkerülni. Ha pedig egy ismeretlen hívó telefonon invitál minket valamilyen egészségnapra, legyünk résen – nehogy a végén egy masszázsfotellel és egy hamis szűrővizsgálati eredménnyel, ugyanakkor alaposan megvékonyodott pénztárcával térjünk haza!

71 komment

Címkék: biorezonancia egészségnap


A bejegyzés trackback címe:

http://szkeptikus.blog.hu/api/trackback/id/tr393327751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

algi 2011.10.26. 07:20:53

Ha ismeretlen hívó telefonál, akkor amúgy is érdemes résen lenni.

Sőt, ismert hívónál is. :)

csereborgár 2011.10.26. 14:03:45

Ha létezne ilyen készülék, már rég megnyerte volna a Tricorder X Prize vetélkedőt. Vagy amazt ki sem írták volna.

www.xprize.org/prize-development/life-sciences#artificial

fairi 2011.10.26. 18:19:33

www.scientificmedicineonline.org/index.php?journal=smo&page=article&op=view&path%5B%5D=6

Quantum Magnetic Resonance csodakészüléket használják a teszt során, igaz ahogy eddig belenéztem nem volt kontrollcsoport akiket mondjuk rossz értékekkel kezeltek volna.

Szilágyi András 2011.10.26. 18:35:15

@fairi: Az egy teljesen más készülék a hasonló név ellenére. Egy nagy gép, amibe be kell feküdni és besugároz. Semmi köze a biorezonanciához, ne keverjük ide!
www.cytotrontreatment.com/

fairi 2011.10.26. 20:11:00

Jobban elolvastam feltűnt picit másabb szerkezet.

Aki nem figyel oda könnyen megtéveszthető valódi és álkészülékekkel.
Igazi és az álkészülékekre is ugyanazt írják, utána járjon utána az emberfia hogysmint van.

Szilágyi András 2011.10.28. 19:48:20

Ez is eléggé hasonló történet:
lealkudtuk.vatera.hu/item/view/?cod=1494123980
NES terápia - ugyanolyan kamu állapotfelmérés, mint a fenti kínai kütyüvel, utána pedig "info cseppeket" ajánlanak a feltárt energetikai rendellenességek korrigálására...

Tom Benko 2011.10.29. 13:55:01

Már iskolákban is terjesztik a biorezsós baromságot. Nem győzöm ellátni széljegyzetekkel. :(

mozila 2011.11.01. 13:44:48

@Szilágyi András: Bocs,de egy mas tema !Szeretnek itt a blogon Joao del Deus ,brazil csodadoktorol olvasni ,ha lehetseges .Koszi...

Szilágyi András 2011.11.01. 19:38:55

@mozila: vettük a lapot, de nem ígérek semmit :)

mozila 2011.11.03. 17:50:11

@Szilágyi András: Pedig jo lenne egy kicsit felhomalyositani a nepet :) .Egy ismerosom a csaladjaval tobb szaz kilometert utazott az iden,hogy reszt vegyen Ausztriaban ,Joao del Deus eloadasan,kezelesen,szeanszan ?

hajosattila 2011.11.08. 11:43:01

Tiszteletem!

Megmondom őszintén nagyon fel vagyok zaklatva. Szeretnék előre elnézést kérek az információhiányért de még annyira friss az élmény, hogy nem is igazán tértem magamhoz. :( Tegnap édesanyám lement a háziorvosához és sírva jött haza, miszerint kritikus végstádiumba van a tüdeje és a szíve, a baktériumok pedig már teljesen elszaporodtak a szervezetében és leölték az immunrendszerét. Nos tudni azt tudni kell, hogy édesanyámnak volt már közel 15 éve trombózisa de lényegében a mai napid panaszkodik a lábára mindegy milyen kezelést kap, csak bizonyos gyógyszerekkel tudtak eddig rajta enyhíteni. De ezen kívúl, szív tüdő panaszai soha nem voltak, nem dohányzik, alkoholt egyáltalán nem fogyaszt, még csak passzív dohányzásnak kincs kitéve, ezért nem is igazán értjük, hogyan lehetnek már-már szinte működésképtelenek a léghólyagjai... A lényeg: (és egyelőre jelenleg ennyit tudok) a műszert amivel vizsgálták a NASA-nál alkalmazzák, és részletes képet állít fel szó szerint tetőtől talpig az egész szervezetről.
Most vérvételre küldték, ha jól emlékszem valamilyen hormonszintet néznek csak utána pedig kezelésre kellesz járnia.
Bevallom őszintén tegnap délután óta sír az egész család, érthetetlenül állunk a végstádiumban álló szív és tüdő kifejezés előtt, azt sem értjük, hogy ha ekkora a gond (amit pár perc alatt megállapítottak) miért nem utalták be sürgősen a kórházba. Persze reggel egy ismerősömnek elmondtam mi a helyzet és azon nyomban felhívta erre az oldalra figyelmemet, miszerint már itt tart a világ, szegény ártatlan viszonylag egészséges emberektől ilyen módszerekkel próbálják meg kihúzni a pénzt.
Most lemegyek az orvosi rendelőbe, megpróbálom kideríteni pontosan milyen csodagéppel állapították meg ezeket a súlyos elváltozásokat.
Kérem ezen kevés információ figyelembe véve is nyugtassanak meg, hogy nagy valószínűséggel átverésről van szó, és nem kell a látszólag egészséges anyámtól pár hónapon belül megválni.

Összezavarodott és dühös vagyok...

Szilágyi András 2011.11.08. 12:03:31

@hajosattila: A leírás alapján ("a műszert amivel vizsgálták a NASA-nál alkalmazzák, és részletes képet állít fel szó szerint tetőtől talpig az egész szervezetről") biztosra vehető, hogy ez egy biorezonanciás készülék volt. Akkor pedig az eredmény teljes mértékben kamu.
Nagyon szomorú, hogy háziorvosok bedőlnek ilyen kamu eszközöknek és teljesen alaptalanul halálra rémítgetik a betegeiket.

hajosattila 2011.11.08. 12:15:52

Elnézést a sok helyesírási hibáért de az oldalt olvasván még csak most kezdek lassan megnyugodni. Kicsit pontosítani is szeretnék: nem a háziorvosnál van a készülék, hanem a lánya! üzemelteti a rendelőtermen belül, egy különálló rendelőben.

fordulo_bogyo 2011.11.08. 13:37:54

@hajosattila: Eddig azt hittem (ezek szerint alaptanul), hogy ennyire nem aljasok az emberek.

Egyetertek Andrassal, ez tisztan etveres, annak is az aljasabb fajtaja. Megerne egy rendorsegi feljelentest.

Felhaborito, sirni valo!
Ez az egyetlen eset is elegendo kene legyen ahhoz, hogy betiltsak ezt a fajta csalast.
Es nyilvan ez naponta ismetlodik, szerte az orszagban.

Edesanyadnak semmi uj betegsege nincs, es ezt egy kezelessorozat utan ok is kijelentenek, es buszkelkednenek, hogy meggyogyitottak egy kritikus vegstadiumban levo beteget.

Hanyni kell toluk.

pounderstibbons 2011.11.08. 14:11:43

@hajosattila:
Ha a doktor úr lánya nem orvos, és ellenszolgáltatást kapott a betegtől, vagy rendszeresen csinál ilyet, akkor akár a kuruzslás is megállhat.
Btk. 285. § (1) Aki jogosulatlanul, ellenszolgáltatásért vagy rendszeresen az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet fejt ki, vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a kuruzslást az orvosi gyakorlatra jogosultság színlelésével követik el.

hajosattila 2011.11.08. 14:16:11

Itt a teljes történet:

Összezavarodott és dühös vagyok!

Sokat gondolkoztam rajta, hogy menyire publikus ez történet, de egyszerűen képtelen vagyok szó nélkül elmenni a dolog mellett.

Tegnap:

Édesanyám egy 50 éves, dolgozó, nem dohányzó, alkoholt egyáltalán nem fogyasztó, viszonylag egészséges középkorú nő. Azért csak viszonylag, mert a lábára már közel 20 éve panaszkodik, trombózis, ízületi gyulladás... igen, ez több évtized kemény munkája... szomorú de ez valahol talán azt hiszem érthető, viszont ez már kevésbé:
Tegnap lement a háziorvosához ahol (mint utóbb kiderült) a háziorvosnak a lánya, (különálló rendelőben) üzemeltet egy berendezést, ami pillanatok alatt feltérképezi a test egész területét megmutatván mely szerv, milyen állapotban van, mi várható, az esetleges rendellenességeket hogyan kell! majd kezelni. Még egyszer szeretném hangsúlyozni: nem egy kuruzslónál vagy természetgyógyásznál tett látogatást, magasan képzett, tanult orvosnál volt, egy állítólag a NASA által is használt műszeres vizsgálaton!
A vizsgálat után a doktornő közölte vele, (mutatván a monitoron is) hogy a tüdeje és a szíve kritikus végstádiumban! van, a baktériumok pedig már teljesen elszaporodtak a szervezetében, és leölték az immunrendszerét! A hír hallatán termesztésen teljesen összeomlott, de a biztonság kedvéért azért rákérdezett: "Doktornő, nem erős túlzás ez egy picit?" Válasz: "Nem asszonyom, sajnos nem" Bevallom tanácstalanul, sírva jártam-keltem a lakásba, és folyamatosan az járt az fejembe, hogy lehet egy embernek ilyen állapotban a tüdeje és a szíve, miközben korábban egyáltalán nem voltak panaszai, még csak nem is köhög, ha pedig ennyire gyenge lenne az immunrendszere, minimum lenne egy megfázás értitek?
Ha az ember egyik percről a másikra, egy ilyen hírt kap az édesanyjáról, eluralkodik rajta a félelem, félelem a "valóságtól" ami bizony lehet hamarosan bekövetkezik, és bármennyire is szeretnéd, nem tehetsz majd ellene semmit...

Ma:

Reggel miután felkeltem nedvesre sírt ágyamból, első dolgom volt kutakodni a téma után, mert nem akartam elfogadni a tényt, hogy adott egy egészséges nő, és egy NASA által használt csodaműszer, ami szerint édesanyámnak a létfontosságú szervei az utolsókat rúgják.
Egyik ismerősöm felhívta a figyelmemet a következő weboldalra: szkeptikus.blog.hu/
azon belül is egy nagyon érdekes témára:
szkeptikus.blog.hu/2009/05/18/mi_rezeg_itt

Bizony! itt tart ma a világ, szegény ártatlan viszonylag egészséges emberektől ilyen módszerekkel próbálják meg kihúzni a pénzt. Olvassátok el figyelmesen a cikket, és ne tévesszen meg!!! nem feltétlen az orvos hibája!!! hogy egy ilyen "kamueszközt" üzemeltet, hanem a pénz iránti mohó vágy által szennyezett rendszeré, amiben élünk.

Mi van ha még mindig külföldön vagyok, hogy éljük ezt meg? Mondjam azt anyámnak, hogy mielőtt lemész az orvoshoz (de lassan már bárhová) google.com? Mert forgalomba vannak világszinten törvényesen! olyan gépek amik valójában nem ilyen vizsgálatokra lettek engedélyeztetve?

Szilágyi András 2011.11.08. 14:22:43

@hajosattila: A készülék nevét nem tudnád kideríteni?

Szilágyi András 2011.11.08. 14:27:15

@hajosattila: Egyébként már azért is elképesztő a történet, mert ilyet, hogy " tüdeje és a szíve kritikus végstádiumban! van, a baktériumok pedig már teljesen elszaporodtak a szervezetében, és leölték az immunrendszerét", képzett orvos nem mond. Ez ugyanis teljesen szakszerűtlen megfogalmazás, ilyen diagnózis nincs.

pounderstibbons 2011.11.08. 14:27:47

@Szilágyi András: Esetleg az orvos neve is hasznos lenne...

hajosattila 2011.11.08. 14:31:03

Délután már többet fogok tudni! Majd jelentkezem.

Igen érdekes, és az is, hogy a tüdőproblémára friss levegőt és sok pihenést javasolt! ? Persze kezelésre is szüksége lesz. Délután több információval tudok majd szolgálni.

ment_a_lista 2011.11.08. 15:26:48

@hajosattila: Bicskanyitogató sztori. Igen nagy valószínűséggel ez óriási átverés. Ha ma megismételné a mérést, szinte biztos, hogy nem találna semmi problémát a tüdejével ill. szívével, de kezdődő lábgombát és aranyeret diagnosztizálna.

hajosattila 2011.11.08. 16:29:38

Nos azt mondja édesanyám, hogy nem 100% biztos benne, de mintha Eni-Med lett volna ráírva a gépre.
A kórházba a vérvételen van egy ismerősünk, aki szólt egy orvosnak, megnézte az eredményeket és azt mondta a korához képest kifejezetten jók az értékek!
Nem nagyon akar anyám már erről beszélni amit meg is értek. Az orvos lányának nem emlékszik nevére, mivel korábban még nem találkoztak szinte mondhatni a napokba jött ide, viszont kiderült, hogy csak gyógyszert ment le kiíratni, aztán valahogy még is a gépen kötött ki. A háziorvosunk neve egyébként Dr. Salamon Terézia.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, örülök hogy létezik ez az oldal nagyon sokat segített! Reggel még nagyon borúsan láttam a jövőt...

hajosattila 2011.11.08. 16:32:23

ps.: A kislány aki a diagnosztikát végezte frissen végzett doktornő.

Szilágyi András 2011.11.08. 16:43:47

@hajosattila: A fenti cikkben is olvasható, hogy az Eni-Med Kft az egyik cég, amit a Gazdasági Versenyhivatal már kétszer megbírságolt a biorezonanciás készülékek forgalmazása miatt, ill. hogy a készülékkel kapcsolatos állításaikra semmilyen bizonyítékot nem tudtak felmutatni.

A helyzet teljesen világos, a diagnózisból egy árva szót sem szabad elhinni, ja és kezelésre nehogy járjon ezek után édesanyád, mert teljesen fölösleges. Kerülje el azt a doktornőt nagy ívben.

Szilágyi András 2011.11.08. 17:17:29

@hajosattila: Egyébként fizetett édesanyád a vizsgálatért?

Szilágyi András 2011.11.08. 18:13:08

Ez is hasonló történet, az alábbi oldalról:
lealkudtuk.vatera.hu/item/view/?cod=1494123980

"Egy rövid történet: nálunk a faluban egy háziorvos 6.000.- ért valami hasonló diagnosztikát csinál, sok embert kardiológushoz küld a "gép", a kardiológus megcsinálja a szükséges vizsgálatokat, mely során kiderül hogy semmi probléma. Már ki van akadva a háziorvosra mert odaküldi az egészséges pácienseket is, de nem tud mit tenni, kötelessége foglalkozni TB. alapon a beutaltakkal, a háziorvos meg zsebre teszi maszekban a 6 ezreket ...... "

nemjogasz 2011.11.08. 19:00:18

Döbbenetes, hogy háziorvosnál is lehet találkozni ilyen biorezonanciás szirszarral. Két esetet tudok elképzelni, nem tudom melyik a rosszabb:
egy, az orvos is bedől ennek. Ebben az esetben a szakmai tudása annyi lehet, mint egy utcáról találomra kiválasztott emberé. Elvenni a diplomáját.
kettő, tudatosan csal ki pénzt a betegeiből. Diplomát el kéne venni, és eljárást indítani ellene, mert az orvosi voltával visszaélve csal ki pénzt a betegektől.

nemjogasz 2011.11.08. 19:26:07

Szerintem(nem szakterületem az orvosi diagnosztika műszerek) nem nagyon van olyan készülék, ami "teljes körűen, tetőtöl talpig" minden szervet, eret stb. diagnosztizál, elvégre egy szervnek is sok-sok jellemzője van, amik általában más-más betegség esetén térnek el a normálistól. Fontos még, hogy gyakorlatilag minden műszeres diagnosztika mérés, és a mérési eredményt az orvos értékeli ki, nem pedig a gép, mivel egy adott eredmény az egyéb tünetektől függően több betegség jele lehet, a gép pedig nyilván nem ismeri a kórelőzményt.
Ha a diagnosztika eredményéről nem kapsz írásos leletet, orvosi pecséttel, aláírással, az azt jelenti, hogy nem orvos adta ki, nem vállal felelősséget a benne foglalt tényállásért, így ez valószínűleg annyit is ér. Ha kérésre nem ad ilyen leletet, akkor valószínűleg nem orvos az illető.
Hangsúlyozom, nem rendelkezek semmilyen egészségügyi képzettséggel.

Tom Benko 2011.11.08. 20:40:49

Fel illenék nyomni a kislányt az első bíróságon. Kegyetlenül.

pounderstibbons 2011.11.08. 23:01:36

Nem akarom elviccelni a dolgot, de ezt nem tudom kihagyni:

Mindenki nyugodjon meg, bizonyára nem folyik itt semmi ügyeskedés.

Hogy miért?

salamon-terezia.vagyok.net/
Numerológiai érték SALAMON TERÉZIA névre (teljes név karaktereiből számolva): 6. * A szám jelentése:

A kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jelképe. Szülöttei társaságkedvelők, értik a tréfát, jókedvűek, segítőkészek.

Megvetik az ügyeskedést, a törvénytelen dolgokat.(!)

Általában szerencsés kézzel nyúlnak mindenhez, s mert ők maguk is szívesen segítenek másokon, mindig akad, aki segít nekik.

dualiza 2011.12.14. 16:21:25

Engem az foglalkoztat nagyon, hogy miképp stimmelnek ezek az eredmények a hivatalos, orvosi laboratórium eredményeivel. Még kérdésem, hogy miért nem hatnak az allopátiás gyógyszerek ugyanolyan hatékonyan placeboként, mint pölö a homeopátiás, amit ugye már az orvosin is tanítanak, ám Önök itt boszorkányként üldözik. Aztán az is érdekelne, miként lehet, hogy nem szorult Önökbe egy csöppnyi alázat sem. Az élet nem megfogható, a tudomány pedig csak azt ismeri el, amit kontrollálni tud.

dualiza 2011.12.14. 16:31:28

Kedves András és sokan mások! A NASA is vizsgálja valamiképp az űrben lévők értékeit. Gondolom, nem megy fel senki megvizsgálni az ott lévőket, nem vesznek tőle vért, nem vizsgálják meg rutinlaborban, etc. A kivénhedt gépeik kerülnek ki közkézre, így nem kell azonnal elvétetni orvosok diplomáját. Ha valamit nem tud, az nem jelent az, hogy nem létezik, ha valaki azt választja, hogy vér nélkül vizsgálják meg, s ezért fizet is, hát tegye. Maguknak itt ettől miért rosszabb?

fordulo_bogyo 2011.12.14. 20:01:30

@dualiza: "A NASA is vizsgálja valamiképp az űrben lévők értékeit."
Nem biorzonanciaval, ebben biztos lehetsz.

"Engem az foglalkoztat nagyon, hogy miképp stimmelnek ezek az eredmények a hivatalos, orvosi laboratórium eredményeivel."

"Még kérdésem, hogy miért nem hatnak az allopátiás gyógyszerek ugyanolyan hatékonyan placeboként, mint pölö a homeopátiás"

Mar miert ne hatna placebokent ugyanugy? Hat. Csak ezen felul van meg specifikus hatas is (ami nagyobb, mint a placebo-hatas). A homeopatas szer meg csak placebo hatasu - azaz tokmindegy melyiket alkalmazod.

Nem stimmelnek.

dualiza 2012.01.01. 19:44:56

@fordulo_bogyo:
BÚÉK!
Két egészségügyi végzettségem is van, ebből az egyiket orvosi laboratóriumban lehet hasznosítani, így minden csínjával tisztában vagyok. Orvos, egy-egy kivételtől eltekintve - közelébe nem kerül a vérnek, csak "papíroz". És stimmelnek az eredmények, ha összeveted. Szerinted mi alapján írtam, az egyezésről? Tapasztalat. Első kézből.
Az allopátia/homeopátia kérdésekor konkrétan az foglalkoztat, hogy a speciális hatású gyógyszer miért nem hat placeboként? Hiszen duplán kellene, hogy hasson, egyrészt a placebo, másrészt az anyagtartalma miatt. Nos?

fordulo_bogyo 2012.01.02. 07:25:35

@dualiza: Orvosi Hetilap idei 37. számábanegzettseged irrelevans.
Nem tudom, milyen elsokezbol valo tapasztalati egyezesrol irtal, ha gondolod, hogy erdemes, reszletezd.
A hataoanyag tartalmu gyogyszernek is van placebo hatasa, ugyanannyi, vgy tobb, mint a hatoanyag nelkulinek.
Tevesen tetelezed fel, hogy a hatoanyag tartalmu szer nem hat placebokent is.

fordulo_bogyo 2012.01.02. 07:34:12

Bocs az elso sor az elozo hozzaszolasban egy V helyett ctrV miatt lett fura:
Ezt irtam:
" Orvosi Hetilap idei 37. számábanegzettseged irrelevans."

Ezt szandekoztam irni:" Vegzettseged irrelevans."

bocs

dualiza 2012.01.03. 20:26:49

@fordulo_bogyo:
Első kézből = a sajátom.
A vérvételi és egyéb vizsgálataim (engedd meg, hogy ne részletezzem) egyezéséről beszélek.
A terápiám során az allopátiás szer hatása részleges volt, az életminőségem markáns javulása a két szer együttes!!! alkalmazásával történt meg. Az orvos is azonnal azt mondta, hogy a homeopátiás szer csak placebohatás lehet. Az ő általa adott gyógyszer miért nem hatott akkor a lelkemre? Az orvos engem, vagy a betegségemet akarja gyógyítani? Ha engem, akkor miért nem arra törekszik, hogy ÉN jól érezzem magam, miért kell ilyen komoly harcokat vívni, akár az állapotom romlása árán is. Ha én és bármely beteg azt gondolja, hogy az hit és az ima gyógyítja meg, s valóban meggyógyul akkor miért nem lehet ezt a helyén kezelni. Meggyógyult, pont. Tök mindegy mitől. A tudomány azt ismeri el tudományosnak, amit kontrollálni képes. Erről szól az egész vita. Mert a tudomány nem képes mindent kontrollálni.
Mitől lenne irreleváns a végzettségem?

Kayassine 2012.01.14. 23:07:37

A placebo hatás talán a legizgalmasabb dolgok egyike. Kérdés ha azt mondanák a betegeknek, hogy tessék akarni (vagy imádkozni) és akkor meggyógyul, hány embernek segítene?

fordulo_bogyo 2012.01.15. 03:45:03

@Kayassine: Ha azt mondjak a betegnek, hogy ezt-vagy azt az orvossagot vegye be, attol meggyogyul, az miert nem segit mindenkin?
Pedig ott a valodi gyogyszer eseten a palcebohatas mellett meg valodi gyogyito hatas is van.

fordulo_bogyo 2012.01.15. 03:47:57

@dualiza: "A tudomány azt ismeri el tudományosnak, amit kontrollálni képes. Erről szól az egész vita. Mert a tudomány nem képes mindent kontrollálni. "

Tevedsz. A tudomany mindent elismer, ami objektiv korulmenyek kozott megismetelheto, reprodukalhato.

A homeopatias szerek kivaloan kontrollalhatoak, megis az a tudomany allaspontja, hogy a homeopatia azszemet, az becsapas, mert amikor komoly objaktiv vizsgalatnak vetik ala, akkor hatastalan.

A tudomany barmit elfogad, aminek bizonyitani tudod a letezeset, a hatasat.

dualiza 2012.01.15. 09:36:43

@fordulo_bogyo: Nem tévedek. Látogass el az orvosi egyetemekre! Már oktatják a homeopátiát.
A tudomány, amit mérni, reprodukálni, megismételni tud, az kontrollálja, így az állításom igaz.
Attól, hogy képtelen vagyok, mert korlátaim vannak, még létezik a létező. Csak a határaimat nem vagyok képes átlépni. A dogonok sem vitatták soha a spermium és a petesejt létezését, mitológiájukban mesélnek róla, mert az írást nem ismerik. A mikroszkópot éppen csak felfedező tudósok értetlenül álltak az eset előtt. Semmelweis és Koch ugyanerre jó példa. Őket is kinevették és megalázták tudós kollégáik a tudomány nevében...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.01.15. 14:49:47

@dualiza:

Akkor légyszíves linkelj egy tesztet, amin objektív körülmények között egyértelműen mutatott valamit a homeopátia a placebó hatáson kívül...

" Semmelweis és Koch ugyanerre jó példa. Őket is kinevették és megalázták tudós kollégáik a tudomány nevében..."

Már megint ez a hamis érvelés. Attól még hogy valakit megaláznak és kiröhögnek, még nem lesz automatikusan igaza, csak mert Semmelweis így járt...

(és jajj ne, a dogonok)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.01.15. 14:52:01

"Látogass el az orvosi egyetemekre! Már oktatják a homeopátiát."

Jó, légyszi nevezz meg egy egyetemet, egy kurzust, és egy oktatót, és azt is, hogy hol lehet ennek utána nézni.

fordulo_bogyo 2012.01.15. 14:57:47

@dualiza: En is tanultam a homeopatiarol, azt tanultam rola, hogy butasag.
Az nem erv, hogy valamit valahol tanitanak.
Az lenne a erv, hogy ha ilyen kiserletet vegzel, akkor ezt/azt az eredmenyt kapod.

A mikroszkopot felfedezokrol miert gondolod, hogye ertetlenul alltak?

Semmelweis es Koch melle vegyuk meg Galieleit, Szentgyorgyi Albertet is es vegyuk eszre, hogy a tudomany allapontja mi a kerdesben.
Tudod, ezek az urak olyan bizonyitekokat mutattak, amik meggyoztek a kollegakat. Ha nem azonnal, akkor evek alatt.

Minden altudomanyt vedeni probalo ervelesben elobb-utobb elojonnek. Ha ilyen hivatkozast olvasol, vigyazz, jo eselyyel a ervek es bizonyitekok hianyat probaljak leplezni vele.

Nagyon jol bevalt eljaras-modszer van a gyogyszerek es egyogyaszati eszkozok tesztelesere (placebo kontrollalt, dupla vak proba).
Erdekes, hogy az ilyen probakon megbukik, hatastalannak bizonyul a homoepatia.

Szemmelweis, Koch... a homeopatiat kb ketszaz eve talaltak ki. Maig sincs ra bizonyitek.

Gondolj bele: ha osszekeverek haromfele homeopatis bogyot, es a bogyok keverekebol kiveszek egyet. Senki, de senki semmilyen modszerrel nem tudja megmondani, melyik az. Sem az osszetetele, sem a hatasa alapjan nem lehet oket megkulonboztetni egymastol.
Gondold tovabb.

maycontainnuts 2012.01.15. 16:38:55

@dualiza:
A Társaság nagyon szívesen enné szerintem ha jelentkeznél, hogy milyen biorezonancia(vagy egyéb)-géppel, milyen ellenőrzött kísérlet keretében tudnád bemutatni annak képességeit.
Akár biztosítanánk hozzá helyszínt és vizsgálati alanyokat is.
Nem érdekel?

maycontainnuts 2012.01.15. 16:39:35

Jav: venné természetesen és nem enné.

dualiza 2012.01.15. 22:38:39

@stark: Te döntöd el, hogy mi hamis, mi nem? Gratulálok!

dualiza 2012.01.15. 22:52:15

@maycontainnuts: A saját példám számomra a bizonyíték. Nem kívánom, hogy hasonló helyzetbe kerülj, s a saját károdon tanulj! Minden jót, s talán a szepticizmusodat magadra is kiterjeszthetnéd. De ha nem, úgy is jó! Nekem 8.

Szilágyi András 2012.01.16. 00:57:16

@dualiza: Ez a szeminárium csak helyileg van a Semmelweis Egyetemen. Egyébiránt nem része az orvosi képzésnek.

Szilágyi András 2012.01.16. 22:40:56

@dualiza: Sőt! Az a helyzet, hogy az általad belinkelt hirdetményt annak idején visszavonták. A kurzus nem lett megtartva a Semmelweis Egyetemen.
Jelenleg a homeopátiás kurzusokat az egyetemtől teljesen függetlenül tartják, és még csak nem is az egyetem területén.

maycontainnuts 2012.01.17. 12:18:16

@dualiza:
Számomra bizonyíték lenne valamilyen reprodukálható kísérlet, ami alapján saját bizonyítékot szerezhetnék. De így kicsit nehéz, hogy te állítod,, hogy téged meggyőzött, de azt se mondod meg, hogy milyen gép, milyen teljesítménye.

Példa:
Én szerintem tudok repülni és örökké fogok élni. Ha nem hiszel nekem, magadra vess, engem meggyőzött a saját ezen a téren szerzett élményem.
Ez most neked hihető volt?

puncipöcögtető 2012.02.14. 03:59:46

- Tessék mondani, doktor úr, mennyi időm van hátra?
- Tíz...
- Tíz micsoda? Hónap, év...?
- Kilenc, nyolc, hét, hat...

Lizy44 2012.03.20. 20:33:53

Mi a véleményetek az Impulser pulzáló mágneses matracról? A Bemer matracról?

zeugma 2012.03.23. 08:32:38

Nagymamám elment egy ilyen "ingyen felmérjük az egészségi állapotát" rendezvényre, persze telefonos invitálásra. Ugyanilyen kamudumás (NASA-nál használják, egész testet vizsgálja, stb.) géppel "mérték fel", aztán az adatokat állítólag Kecskemétre küldték, "a központba", ahonnan kis idő után visszajött a kiértékelés. "Minden értékem nagyon rossz" - összegezte nagymamám. "Persze sejtettem, csak rossz így vele szembesülni" - mondta, és hetekre depresszióba zuhant. Pedig amúgy a korához képest meglepően jól tartja magát, kortársainál sokkal fittebb, de persze már ez fáj, az fáj, nem olyan fitt, mint régen.

Tudom, hogy az emberi hiszékenységet nem lehet kiirtani. De nagyon boldog lennék, ha az ilyen sarlatánságot betiltanák! Egy 80 éves nyugdíjasnál már szó szerint életveszélyes lehet, ha ilyen kamu diagnózisokkal rémítik szinte halálra. Mondtuk a nagymaminak, hogy legalább egy vérvételre menjen el, hogy néhány értéket leellenőrizzen a kamu-papírról, de valamiért nem hajlandó rá. Így persze nem tudjuk meggyőzni, hogy épp elég valódi betegsége van, ne keseregjen a nem létező, biorezonanciás bajai miatt.

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2013.10.08. 14:37:48

Kollega jár ilyen kezelésre.
Közölték, hogy magas az ólomszintje (városban lakik, csoda ez? látnák anyám ólomszintjét, aki elektronikai gyárban forrasztó-javító... :D ) , meg magas a sugárzó anyag szintje (Pécsett mindenkinek, alapból több az urán a földben).

Na, közölték vele, hogy mit ehet, hopp! Étcsokit szabad, más csokit nem... csomó kaját nem...
...azt ette, amit szabad, hát láss csodát, 2 kezelés múlva már nem volt magas az ólom, meg a radioaktív.
Na, következő alkalom, sok a vegyi anyag a szervezetében.
Hogy mi, arról nem volt szó.
De! Reggelente almát és diót kell ennie. Az kiviszi. (A mit?)

Amikor meséli, nem tudom, röhögjek, vagy a fejem fogjam.
Nem baj, hinni kell valamiben, a pszichoszomatikus alapú bajoknak jót tesz :D

fordulo_bogyo 2013.10.08. 15:41:50

@ColT: "Közölték, hogy magas az ólomszintje (városban lakik, csoda ez? " - ha nem is csoda, de nagyon meglepo. A benzinbe mar nagyon regen nem tesznek olmot... mi lehet az olom forrasa a varosban?

"meg magas a sugárzó anyag szintje (Pécsett mindenkinek, alapból több az urán a földben)" - me mar! Mennyivel tobb? Az uran jo melyen van a fold alatt, nem?

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2013.10.09. 09:59:55

@fordulo_bogyo: Az uránt tartalmazza a por, magasabb a koncentrációja a földben. Az épületekhez használt anyagokban is magasabb koncentrációban van jelen. Kimutatható, de senkit nem zavar. (Egyetemistaként TDK keretén belül volt dolgom GM számlálóval, pont tudom :) )

Ólom :
"Az ólmozott benzin megengedett ólomtartalma 0,15 gramm/liter, az ólmozatlan benzinre 0,014 gramm/liter ólomtartalmat engedélyez a nemzetközi szabvány."

www.lelegzet.hu/archivum/1996/04/1028.hpp.html

Na ha ezt sokat szívod, kimutatható lesz a véredből, de semmi komoly.

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2013.10.09. 10:01:10

@fordulo_bogyo: AZ a lényeg, hogy féligazságokat közöltek vele, amik akár meg is állhatnak, de annyira általánosságot, hogy ihaj. És érted, a környezeti hatásból adódó sugárzó anyag kiürül 2 hét alatt :D:D:D:D Biztos megszűnt a környezeti hatás, nem? :D

fordulo_bogyo 2013.10.09. 12:25:09

@ColT: 1996-os cikk... gondolod, hogy 17-18 evvel kesobb, meg mindig igaz?
Tudod, az olmoztt benzin gyartasat, forgalmazasat 1999-ben szuntettek meg Magyarorszagon.

1996-ban valoban szennyzeodhetett meg az olommentes.
De 18 eb utan mar csak homeopatias mennyiseg lehet benne, nem gondolod?

Uran: nagyon gyenge alfa sugarzo, 4.7 milliard ev felezesi idovel.
Mit mertel GM szamlaloval Pecsen?
Nezd meg itt a hattersugarzas adatait, Pecs valoban magasabb az orszagos atlagnal, nem kevesebb, mint masfelszer magasabb... nem jelentos.

Ja igen a jugarzas az nem halmozodik fel es urul ki, az vagy athalad a testen, vagy elnyelodik...a hattersugarzas, vagy az epuletekhez hasznalt anyagokat nem epulnek be a testbe.

A lenyeg, hogy meg csak nem is feligazsagokat, hanem hasrauteses alapon abszolut hazugsagokat kozoltek vele. Egymasnak ellentmondo dolgokat, nyilvan nem jegyeztek fel, hogy korabban mit mondtak.

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2013.10.09. 14:46:54

@fordulo_bogyo: A végén megmondtad a lényeget.

Ólom nem csak a benzingőzből jöhet. Lehet hogy valami olyan étkészlete van, vagy bármije, ami tartalmaz ólmot és lassan kildódik belőle. (Csak úgy mondtam valamit.) Szóval ha pl. a véredből kimutatnak ólmot, ám legyen. De hogy majd a biorezonancia :D Meg azt is, hogy az almától kiürül :D

"Ja igen a jugarzas az nem halmozodik fel es urul ki, a"
Minimálisan sugárzó por igen. Az lehet a szervezetedben, hiszen száll a levegőben, stb. Megesik, senkit nem zavar, ahogy a másfélszeres háttérsugárzás sem.

GM számlálóval csak annyit mértünk, hogy itt Pécsett viszonlyag gyakran kattog, gyakrabban, mint más településeken (volt hozzá gyenge uranil-nitrátunk tesztelni, attól rendesen recsegett a cucc).

Ja meg persze az is volt, hogy ne egyen fehér lisztet, mert az fuzáriummal szennyezett (szép is lenne, jönne az ÁNTSZ).

Csatos Csilla 2014.02.11. 13:21:59

Kövezzetek meg, de én voltam ilyen vizsgálaton és engem meggyőzött. Nem a fenti géppel végezték hanem egy másik típussal, de olyan betegségeket mutatott ki, amikről tudok, kezelt is vele, azóta a család rendszeresen visszajár a hölgyhöz. Egy védőnőhöz járunk, szinte mindenki visszajár hozzá. Ha kamu az egész, akkor Phd. orvos hogyhogy oktatja?
altkompmed.ws/alternativ/biorez_kurs1.htm

Csatos Csilla 2014.02.11. 13:38:51

A Pécsi Tudományegyetemhez tartozó Komplementer Medicina Tanészékén oktatják is. Ja, hogy sok kókler is kezel ilyennel? Az baj. Nekem más a tapasztalatom, úgy látszik szerencsém van mert olyan gépre és személyzetre találtam, akinél ez működik. Nem hirdeti magát, nem hívogat senkit. Aki hozzá fordul, olyanoktól tudja a címet, akik nála jártak vagy hozzá járnak és olyan bajain segített aminél az orvosok csak széttárták a karjukat. Szerintem nem szabad általánosságban lehúzni ilyesmit, de meg kell válogatni kihez mész. A módszer lényege egyébként, egy másik orvos szavaival: orvosok.info/bioenergetikai-informacioatvitel-skalaris-mezok-es-hullamok/
Nincs fekete és fehér. Szerintem.

zzsss 2014.03.07. 00:32:43

Ma én is részt vettem egy ilyen "vizsgálaton", részletes állapotfelmérés után kilistázott olyan problémákat amik mind összefüggésbe hozhatók azzal amit magamról mondtam a kérdések során. Miután fény derült arra, hogy valójában van egy lábsérülésem, amiről nem beszéltem az elbeszélgetés alatt, a hölgy egyből változtatott a keresési feltételeken és véletlen módon mégis jelzett panaszt a lábam környékéről - milyen meglepő, épp miután elmondtam a panaszomat. Miután minden 2. ember ugyanazt a diagnózist kapta, és így hogy elolvastam ezt a cikket, már teljes mértékben meg vagyok róla győződve, hogy ez egy nagy kamu...

Dr. Salamon Terézia 2014.04.28. 16:42:56

@hajosattila:
Tisztelt Szilágyi András!

Dr. Salamon Terézia nyíregyházi háziorvos vagyok. Megkésve és megdöbbenve olvastam a nevem mellett az Ön által létrehozott blogban 2011. okt .26 án kelt a Biorezonanciás vizsgálat a kamu egészségügyben című vitaindító cikket melyet "hajosattila" indított.Engedtessék meg,a megnevezett fél jogán,ennyi év távlatából reagálnom (most jutott a tudomásomra) 1988 óta vagyok Nyíregyházán háziorvos. Munkámat megpróbáltam mindig legjobb tudásom alapján lelkiismeretesen végezni.Több sikeres pályázattal két szakvizsgával, tutori képesítéssel rendelkezem. 2011 októberében a lányom aki szintén orvos, elvégzett Debrecenben egy Biorezonanciás tanfolyamot.Szabadsága alatti két hétben az én rendelőmben mely két helyiségből áll, megvizsgált 15 beteget, tehát szó sincs üzemszerű rendelésről. A készülék neve MEDBIOTECH az én ismeretem szerint is először a NASA-nál alkalmazták. Szeretném megjegyezni, hogy ezek a betegek az én rendelésemen jelentek meg,hívogatás nélkül,a vizsgálat az ők beleegyezésével,és nem rátukmálásukkal történt INGYEN.
A kiválasztásnál fő szempont volt, hogy olyan panasz, vagy betegség legyen a háttérben melynek okában nem voltam biztos, mert mi tagadás engem is érdekelt mit tud a biorezonanciás diagnosztika. Minden vizsgálat után konzultáltunk, és eltérés esetén célzott vizsgálatot végeztem
"hajosattila" édesanyja biorezonanciás vizsgálata után az a vélemény született, hogy "szervezetének immunrendszere le van gyengülve, aminek valószínűleg bakteriális, parazitás fertőzés lehet az oka melynek lokalizációja a tüdőben, vagy a bélben keresendő". Lehet hogy ijesztő mondat, amit a beteg végstádiumként érzékelt ,de ha megijedt vagy kérdése volt miért nem tudott rákérdezni. Hogy ,nem,csak a gépre hagyatkoztam és elküldtem laborba,hibának minősíteni?
Vallom, hogy a természetgyógyászatnak, alternatív medicinának igenis helye van az orvostudomány mellett.Kedves "hajosattila"miért nem ért rá még a mai napig se ha annyira aggódott,édesanyjáért ,hogy megkeressen,vagy netán telefonon érdeklődjön?Rögtön választ kapott volna rá,milyen vizsgálat történt, miért történt, mi a készülék neve, mi a végzettsége a lányomnak,mi is volt a vizsgálat eredménye. Igaz könnyebb a közösséghez fordulni,részletek ismerete nélkül,egy élet munkáját meggyalázni ,vitát folytatni arról,hogyan kéne elvenni diplomát,netán bíróság elé állítani azt az orvost aki jelen esetben ingyen az Ön édesanyja
érdekében megpróbálta segítségül hívni a biorezonanciát
Kedves "hajosattila",Öntől nem várom el ,hogy elnézést kérjen,megtette Ön helyett az édesanyja,de azt igen ,,hogy elérje eltűnjön a nevem mellől
,az Ön által indított rágalmazás .Egyébként megnéztem az édesanyja azóta 54 alkalommal járt nálam ,vajon miért nem keresett más háziorvost?.....
"hajosattila"édesanyjától a több mint húsz év óta, mióta háziorvosa vagyok nemhogy pénzt, még bonbont se kaptam, igaz nem is vártam.
Hát ennyit a "lenyúlasról" és arról hogyan kell a bolhából elefántot csinálni.

fordulo_bogyo 2014.04.28. 21:59:55

@Dr. Salamon Terézia: Kedves Terezia, mit tanult on az egyetemen, vagy a tovabbkepzeseken a biorezonanciarol?
Mi rezonal mivel? Milyen rezgesekrol van szo? mechanikai, vagy elektromagneses vagy valami mas? Hogyan merik oket, mi a meres elve?
Mi a vizsgalat elve, kik es hogyan hitelesitettek a muszert?

Nagyon kivancsian olvasnam nyilvanos valaszat.

fordulo_bogyo 2014.04.28. 22:05:58

@Dr. Salamon Terézia: "A készülék neve MEDBIOTECH az én ismeretem szerint is először a NASA-nál alkalmazták."

Mit tetszik gondolni, tud errol a NASA is? Komolyan kerdezem, mire tetszik alapozni ezt az allitast?

Tetszett olvasni akar egyetlen tudomanyos szakmai cikket is a biorezonanciarol? Tetszene citalni. erdeklodve olvasnam en is.

sztrugackij 2014.05.08. 12:11:00

@Dr. Salamon Terézia:

Az Ön érvelése tisztán tekintélyelvű érvelés.Pusztán a tudományos végzettségére és egy nagy hírű kutatási intézményre hivatkozva próbál velünk elhitetni valamit.
Sokkal meggyőzőbb lenne, ha inkább a hatásmechanizmus és a terápia működését igazoló kísérletek pontos leírását mellékelné.