Szkeptikus blog

A Szkeptikus Társaság tagjainak közös blogja

Mi ébressze fel kételkedésünket?

"Ideális életmód A-tól Z-ig" hirdeti a weboldal és rögtön olvashatunk is a csodaszerről, amely "napjainkban az antibiotikumok kudarca, hanyatlása miatt ismét előtérbe kerülhetett". Ez a szer nem más, mint az ezüst-kolloid. A cikk kitűnő tárháza azoknak a frázisoknak, kifejezéseknek, amelyek olvasásakor meg kell szólalnia a szkeptikus vészcsengőnek. Nézzük ezeket végig...

mellékhatása nincs   Nos ez az első pont, amikor elkezdhetünk gyanakodni. Ha valaminek van hatása, akkor bizonyos esetekben, bizonyos embereknél, bizonyos adagokban biztos lehet mellékhatása. "No free lunch" (nincs ingyen ebéd) mondja a tapasztalt angol.
   
Az ezüstkolloid diadalmenetét a gyógyszeripar érdekei megállították, ui. a szintetikus antibiotikumokkal többet lehetett keresni…   Tipikus összeesküvéselmélet. Milyen értelemben lehet ilyesmit megállítani? Nem adnak TB támogatást? Sok mindenre nem adnak. No meg ehhez gyógyszerként engedélyeztetni is kéne. Eetleg vadásznak azokra, aik ilyet árulnak?
   
... napjainkban az antibiotikumok kudarca, hanyatlása miatt ismét előtérbe kerülhetett az ezüstkolloid   Az antibioikumok kudarca??? Az antibiotikumok sikerét mutatja minden adat az elmúlt egy évszázadban.
   
A kollodiális ezüst katalizátorként működik a szervezetben...   Katalizátor. Kitűnő tudományos szakszó, amihez a köznyelv valamilyen pozitív érzetet köt, pedig vannak pusztító katalizátorok (lásd pld. az ózonréteget katalizátorként csökkentő freon gázokat).
   
... hatására a testnedv – víz – átrendeződik, szervezetünk pedig ezt a kiváló struktúrájú vizet használja fel feladatai ellátásához   "A víz speciális struktúrája" - többek közt a homeopátia fő "szakkifejezése" is. A víznek természetesen lehetnek különféle struktúrái, de ezek túl labilisak és rövid életűek ahhoz, hogy bármi hasznos információt hordozhassanak. A víz, mint valamiféle misztikus anyag mindig vészjelzés kell hogy legyen az ilyen hirdetések olvasásakor.
   
Az ezüst elektromágneses tulajdonsága zavarja a kórokozókat, kitaszítja azokat.   Huhh, ez már nagyon feltűnően badarság. Az elektromágneses, mágneses tér érdekes módon egyrészt pozitív mágikus erőt is sugall, másrészt meg sokszor halálosnak is kikiáltják.
   
Szinte mindent gyógyít, legyen szó vírusos agyhártyagyulladás, tbc, gyermekbénulás, szemölcs, bélféreg stb. kórokozójáról.   A "mindent gyógyít" formula megint egy fontos vészjelző. Ilyesmi sajnos nincs.
   
Spirituális hatás: Az ezüst az élet vitalizáló erőivel áll kapcsolatban, emiatt képes az energiablokádok feloldására, az elektromos egyensúly helyreállítására.   Kulcs kifejezések: "spirituális hatás", "vitalizáló erő", "energia(blokád)", "elektromos egyensúly". Ez az egyetlen mondat definiáltalan fogalmak és tudományos fogalmak értelmetlen zagyvaléka.

 

Gyors kereséssel is temérdek hasonló magyar weboldalt lehet találni. Az Eltitkolt orvosság: az ezüstkolloid internetes cikk szerint a szer gyakorlatilag mindenre jó: AIDS, herpesz, gombásodás, candida, szifilisz, pattanások, ótvar, skarlát, bőrrák, szemgyulladás, fülgyulladás, szájfertőzések, égés, fagyás, napégés, szemölcsök, herpesz, szénanátha, allergia, tüdőgyulladás, megfázás, influenza, Staphylococcusos és streptococcusos fertőzések, légzőszervi, orrüregi megbetegedések, vérpanaszok, leukémia, agyhártyagyulladás, gyomorfekély, Lyme-kór, szifilisz, cukorbetegség, horzsolás, nyílt seb, ekcémára, szúnyogcsípésre, körömágyi gomba, lábgomba, hüvelygomba. A cikk természetesen előveszi a tipikus gyógyszergyári össeesküvéselméletet is.

Az ezüstkolloid tulajdonképpen mikroszkopikus (atominál nagyobb) méretű ezüstrészecskék oldatát jelenti. Az ezüstkolloidot az antibiotikumok felfedezése előtt (!) használták. Ekkor a főleg orrcseppekben használt ezüstkolloid kiterjedt ezüstmérgezésekhez vezetett. Az ezüstmérgezés során az ezüstsók a bőrben, szemben és a belső szervekben rakódnak le és a bőr ezüstszürke színűvé válik. Amikor ezek a mellékhatások (úgy bizony, mellékhatások!) nyilvánvalóvá váltak, akkor az orvosok befejezték a szer használatát. Az amerikai gyógyszerkönyv 1975 óta nem tartalmazza az ezüstkolloidot.

Az FDA (az amerikai élelmiszer és gyógyszer termékeket engedélyező szervezet) felmérése szerint a vizsgált ezüstkolloid szerek hatóanyagtartalma a csomagolásukon feltüntetetthez képest 15.2% és 124% között mozgott. Az ezüstmérgezést kiváltó dózismennyiség pontos értéke nem ismert. Az FDA álláspontja szerint az ezüstkolloid által okozott károsodások semmiképpen sem indokolhatók a kétséges pozitív hatással. Hivatalos szervezetek publikációi alapján tucatnyi halálos ezüstmérgezésről tudok én is a szerrel kapcsolatban.

Az Ezüstcsepp nevű oldal hivatkozik a termék KERMI engedélyére. Ez egy újabb vészcsengő! A KERMI nem ellenőrzi semmilyen gyógyhatásúnak mondott szer hatékonyságát! Az oldal ugyancsak hivatkozik egy németországi ISO 9001-es minősítésre. Itt ugyan nincs pontos hivatkozási szám, de az ISO megintcsak nem igazol semmilyen gyógyhatást, legfeljebb gyártástechnológiai szabályok betartását stb., de még ez is az adott ISO minősítéstől függ. E bizonyítványok legfeljebb (és ez azért önnmagában nem hátrány) azt igazolhatják, hogy a termék csomagolásán feltüntetett összetevőlitának megfelel a forgalmazott termék.

A szer magyarországon (és valószínűleg a legtöbb más országban sem) nincs gyógyszerként törzskönyvezve. Táplálékkiegészítőként forgalmazzák, ami egyébként igen furcsa dolog, mivel az ezüst nem esszenciális szer (esszenciális szernek az olyan anyagot nevezzük, amely a szervezetnek szükséges, de önmaga azt nem tudja előállítani).

Szeretném leszögezni, hogy nem állítom, hogy az ezüstkolloid nem hatásos bizonyos (!) esetekben. Azonban mellékhatásai miatt ma már használata nem javasolt. A tudomány nagy eredménye volt a biztonságosabb, sokkalta hatékonyabb szerek (elsősorban antibiotikumok) felfedezése. Az ezüstkolloid nem lett "elfeledve", illetve nincs "eltitkolva", csupán egyszerűen elavult.

A bejegyzés trackback címe:

https://szkeptikus.blog.hu/api/trackback/id/tr98118805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2008.07.07. 15:57:56

ment_a_lista!

"Ha a hivatalos gyógyszerkönyvben szereplő ezüst tartalmú szereknek hosszan sorolják a mellékhatásait, akkor ezt nem kellene megtenni, az egyéb ezüstoldatok esetében is?"

Jól mondod, én is mindig erre hivatkozom.

Egyébként az ezüst tartalmú gyógyszereket egyre inkább kivonják a forgalomból, mivel egyrészt - ha nem is sok, de van káros mellékhatása - másrészt mert nem specifikusan minden bacit öl. Azt meg tudjuk, hogy az nem igazán jó.

Tehát ez az ezüst megoldás nem valami barátságos kezelés - mondhatni lórugás inkább, ami leginkább azzal okoz kárt, hogy mindent kipusztít, aztán ezzel nyit utat minden egyéb fertőzésnek.

ZDF 2008.07.09. 21:44:39

Ezeknek nem szabad hinni!
Senki nem veszi észre, hogy a képek egy HÁZILAG KÉSZÍTETT NEM MEGFELELŐ TÖMÉNYSÉGŰ EZÜSTKOLLOID OLDAT SÚLYOS TÚLADAGOLÁSÁNAK KÖVETKEZMÉNYEIT MUTATJÁK??

Miért riogatjátok a jónépet?
A mai kereskedelmi forgalomban kapható készítmények teljesen veszélytelenek, és valóban mindenre hatásosak. Mellékhatásuk nincs. Viszont van sok ezer elégedett ember, köztük jómagam is.

A "más gyógyszerekkel nem lép kölcsönhatásba" kifejezés nem arra utal h ez egy gyógyszer!!!

Olyasvalamit támadtok amit nem kéne minden alap nélkül.

zenészpéter 2008.07.09. 21:52:23

mégis, mi mindenre hatásosak? Az ismert antibiotikumok helyett használhatók csak, vagy mást is gyógyít? Hogyan?
Mi a hatásmechanizmusa? Hol vannak a kísérletek leírásai, amik a hatásosságát alátámasztják?
Ha valóban olyan jó, hogy lehet, hogy a gyógyszergyárak nem foglalkoznak vele?
Továbbá hogy lehet, hogy táplálékkiegészítőként forgalmaznak egy egyértelműen gyógyszer funkciójú készítményt?

ment_a_lista 2008.07.10. 10:15:30

zenészpéter,

olvasd el ezt : www.gordonresearch.com/Presentations/GRI_mar07/articles/promising_cure.html

Townsend Letter (The Examiner of Alternative Medicine), itt a szerzők meglepően dicsérik az ezüst-tartalmú szereket, mint antimikrobiális gyógyszereket. Például felső légúti fertőzéseknél hatásosnak találták. Ami engem meglepett, az az, hogy az ADME (Absorption, Distribution, Metabolism and Excretion) paraméterei, amivel egy gyógyszert lehet jellemezni, igen jók. Sok 1913-tól 1926-ig terjedő cikk foglalkozik a klinikai alkalmazásokkal (magát az ezüst-tartalmú antibakteriális szert Albert C. Barnes 1899-ben találta ki). Mostanában megjelent cikkekben (The Lancet 1998; 351:960 2002; 360:689 2004; 363:532) főleg az alkalmazásának a kockázatos mivoltát emelik ki. Egy érdekes rész az elején idézett cikkből : "Four steps are required for proper jurisprudence concerning Ag+ hydrosol administration when used off-label: (1) A well written Informed Consent form should be read and signed by any patients undergoing nebulized or I.V. Ag+ hydrosol treatment. (2) Clinical progress notes must be complete and thorough. (3) Careful regular monitoring with urine dip sticks for hemolysis, and if warranted, follow-up CBC counts and liver function tests (LFTs) may be advisable. "

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2008.07.10. 16:25:50

ment_a_lista!

Hát éppen erről van szó! Az ezüstoldat egy elavult gyógymód! Nem azt mondjuk, hogy hatástalan, hanem azt, hogy elavult. Elavult, mert túl általános a hatása (mindent bacit gyilkol), másrészt meg több a mellékhatása, mint a modern szereknek.

Egyrészt erről van szó! Másrészt nézd meg az elős oldalakat, amelyeket az ezüstkolloidra kiad a Google:

www.suryan.hu/kolloid-oldatok/ezustkolloid.html
www.sansz.net/termekek/
www.ezustcsepp.hu/

Korpásodás, AIDS, rák, csontgenerálódás, gyermekbénulás, szemölcs, madárinfluenza...

Ezek felsorolása ilyen kontextusban szerintem törvénysértő. A törvényt nem azért sérti, mert egyébként nem gyógyítja ezeket az állapotokat, hanem azért, mert nincs gyógyszerként regisztrálva, ezért nem szabadna orvosi javallatot írni hozzá.

Mindeközben ilyeneket írnak:

"Egyetlen ismert kórokozó organizmus sem képes megélni, ha az ezüstkolloid megfelelő mennyiségben jelen van a szervezetben."

"Egy antibiotikum legjobb esetben is csak féltucatnyi organizmust képes elpusztítani, az ezüstkolloid viszont közel 650-et."

Csak azt nem írják, hogy nemcsak a kórokozó, hanem a minket segítő mikroorganizmusokat is válogatás nélkül irtja.

MaciLaci68 2008.11.04. 22:09:16

"Az ezüstkolloid nem lett "elfeledve", illetve nincs "eltitkolva", csupán egyszerűen elavult."

A cikknek ez a megállapítása biztosan nem igaz (sok más mellett) mert manapság a legmodernebb technológiával állítják elő az ezüst kolloidot. Persze van házi készítésű egyszerű elektrolízissel készített is, amivel én inkább nem próbálkoznék.

Az FDA véleményét pedig azért fogadom kétségekkel mert úgy tudom hogy a működésükhöz való pénzt a gyógyszergyártóktól kapja mostanában.

Az antibiotikumok állítólagos sikerével sem értek egyet. Hacsak azt nem értjük sikeren hogy nagyon elterjedt. Olyan sok mellékhatásuk van, hogy kétséges hogy ezt felülmúlja-e a hasznosságuk.

nyari mikulas (törölt) 2008.11.04. 22:28:13

MaciLaci: nem az eloallitas modja az elavult, habnem a keszitmeny maga.

Az FDA nem a gyogyszergyaraktol kapja a penzt, hanem az allami koltsegvetesbol.

Szived joga, hogy ne ert egyet az antibiotikumok sikerevel. Ha bakterium okozta fertozesed lenne, sajat felelossegdre elutasithatod az antibiotikumot es probalkozhatsz az ezusttel.

MaciLaci68 2008.11.04. 22:29:10

"Csak azt nem írják, hogy nemcsak a kórokozó, hanem a minket segítő mikroorganizmusokat is válogatás nélkül irtja."

Eddig semmilyen mellékhatásról nem tudnak, kivéve a bőr elszíneződését, de ez csak rossz minőségű kolloid túlzott mértékű fogyasztásakor fordul elő. Az elszíneződés csúnya, de más káros hatása nincs.

MaciLaci68 2008.11.04. 22:36:55

tamaskodo: nem egyfajta készítmény van, van kolloidos meg ionos. Az ionos talán veszélyes lehet de a kolloidos ha jó minőségű akkor az egy modern és jó készítmény.

Az FDA szerintem a gyógyszergyártóktól kapja a pénzt (állításunkat mindkettőnknek hivatkozással kellene alátámasztani)

Szilágyi András 2008.11.04. 23:13:40

Az FDA-val mindkettőtöknek igaza van, vagy ha úgy vesszük, mindketten tévedtek. A gyógyszerjóváhagyási osztály költségvetésének mintegy a fele a "user fee"-ből származik, vagyis azoktól a gyógyszercégektől, akik jóvá akarják hagyatni a gyógyszereiket. Ez bizony egy gyakran bírált aspektusa az FDA működésének. Lásd pl. content.nejm.org/cgi/content/full/NEJMp078041

nyari mikulas (törölt) 2008.11.05. 02:56:50

A "user fee" csak akkor jar, ha jovahagyjak a gyogyszert?

Vagy fuggetlen az FDA dontesetol, eljarasi dij?

Az elobbi esetben MaciLacinak van igaza, a masodik esetben viszont nekem.

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2008.11.05. 08:19:14

MaciLaci68!

"manapság a legmodernebb technológiával állítják elő az ezüst kolloidot"

Nem attól avult el az ezüstkolloid, mert eddig házilag állították elő. Hanem azért, mert nem elég specifikus a hatása, illetve vita van a hatásáról egyáltalán in-vivo.

"Az antibiotikumok állítólagos sikerével sem értek egyet. Olyan sok mellékhatásuk van, hogy kétséges hogy ezt felülmúlja-e a hasznosságuk."

Ha az ezüst kolloid hatásos in-vivo, akkor az a széles spektrumú (teljes) antibakteriális hatásának tulajdonítható. Tehát legalább ugyanazon mellékhatásai vannak - nevezetesen a hasznos bacikat is kiirtja. Ebből a szempontból a specifikus antibiotikumoknak kevesebb mellékhatása van.

Én legalábbis nem tudom, hogy az ezüstkolloid máshogy hatna. A hirdető weboldalakon is ezt írják, hogy mindent kiirt. Csakúgy, mint a brutálisabb (!) antibiotikumok.

Vagy mi egyéb mellékhatásáról tudsz az antibiotikumoknak?

MaciLaci68 2008.11.06. 00:13:27

Hraskó Gábor,
A kolloid nem jut le vastagbélbe, mert a nyálkahártyán keresztül hamarabb felszívódik, legkésőbb a vékonybélben, tehát nem írtja a bélbaktériumokat. Az antibiotikum pedig irtja, használata után gyengül az immunrendszer és könnyebben visszatér akár ugyanaz a betegség. Én még nem használtam ezüst kolloidot, de az antibiotikumok fenti káros hatását saját gyermekeimen tapasztaltam. Gyors megoldást jelentettek, gyors visszaeséssel. Mióta természetes antibiotikumokat használunk (grapefruitmag kivonat, water shield, torma, propolisz, stb...) azóta szinte nem is betegek, vagy gyorsan elmúlik és nem tér vissza.
Antiboitikumok túlzott használatánál rezisztens baktériumok alakulhatnak ki. Az orvos például tüszős mandulánál azt mondja hogy itt a vég ha gyorsan nem kap antibiotikumot a beteg. Persze hogy komoly szövődmények lehetnek ha semmit sem csinálunk. Az én gyermekemnek viszont egyszerű grapefruitmag kezelésre elmúlt. Kolloidos kezelésre is biztosan elmúlt volna. Ha nem alkalmazunk antibiotikumokat, képes az immunrendszer megerősödni, ha megfelelően táplálkozunk és a lelkünkre is odafigyelünk.

nyari mikulas (törölt) 2008.11.06. 01:35:01

Maci, jobb, ha tudod, agrapefruitmag-kivonatban csak a mestersegesen hozzaadott tartositoszernek van mikrobaellenes hatasa... baromi kinon... ;-)

Zavaros a logikad az immunrendszer es a kemiai bevatkozasok viszonylataban.

Ha immunrendszert akarsz erositeni, akkor ne hasznalj semmi korkokoz ellenes szert! ha tuleled, erosebb lettel, ha nem, akkor legkozelebb ujra probalkozhatsz.

Ha meg valami mesterseges beavatkozassal gyengited a mikrobakat, akkor tok mindegy, hogy mi az a beavatkozas. Ezust, higany, antibiotikum, kloros viz, szenteltviz... ha hatasos, akkor ugayaz a hatasa az emminrendszer es a korokozoak kuzdelmeben. Ha hatastalan, akkor meg ugyanolyan, mint a szentelt viz.

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2008.11.06. 05:39:30

Macilaci68!

tamaskodonak igaza van. Az antibiotikumok hatása azon alapul, hogy kórokozókat puszítanak - és mellette kisebbnagyobb mértékben (ez függ a típusuktól) a nem kórokozó, hasznos mikrobákat is pusztítják.

Az ezüstkolloid is így hat - pusztítja a mikrobákat; hasznosakat és károsakat egyaránt. Senki, soha olyan hatást nem írt le, ami valami rejtélyes "immunerősítő" hatásra utalna.

Ez a kifejezés amúgyis mindig gyanús. Az immunrendszer erősítése se nem egyszerű feladat, se nem feltétlen előnyös. Az immunrendszer is pusztít: bekerült anyagokat, mikrobákat és saját sejteket is. Nagyon kényes az egyensúly. "Erősödése" saját sejt pusztuláshoz vezethet és úgy tűnik, hogy a lappangó rákos gócok hirtelen szétterjedéséért is a rákos fertőzés által "átvert" immunrendszer a felelős - vagy legalábbis részt vesz benne.

Hozzá kell tennem, hogy valójában egyelőre nem találtam olyan klinikai teszteket, amelyek az ezüst kolloid hatékonyságát vizsgálták volna. Azaz még azt se tudom, hogy in-vivo, azaz elő emberben tésnylegesen kimutatták volna-e, hogy hatékony. Petricsészében (in-vitro) igen, de hát ott gyakorlatilag minden szokatlan anyag irtja az életet. Az ezüsz kolloid is szokatlan.

A klinikai vizsgálatok mindenképpen fontosak annak eldöntésére, hogy valami hatásos-e, vagy sem. Lám-lám te csak úgy elhiszed minden ilyen bizonyíték nélkül. Mások azért hiszik el, mert "kipróbálták és hatott". Sokat írtunk már róla, hogy az ilyen személyes tapasztalatok mennyire félrevezetőek, de a te esetedben még csak ez sincs.

Szilágyi András 2008.11.06. 11:08:37

Kicsit pontosítanék. Mikrobákat kétféle anyaggal lehet irtani: antibiotikummal és antiszeptikummal. Az antibiotikum elég specifikusan a baktériumokat irtja, az emberre nem káros, ezért belsőleg is használható. Hátránya viszont, hogy a baktériumok viszonylag könnyen rezisztenssé válnak ellene. Az antiszeptikum durvább anyag, nemcsak a bacikat pusztítja, hanem általában minden életet irt, ezért antiszeptikumot beszedni sem szokás, hanem csak külsőleg használatosak. Az antiszeptikum előnye viszont, hogy nem, vagy sokkal nehezebben válnak rezisztenssé ellene a baktériumok, mint antibiotikum ellen.

Namost az ezüst inkább antiszeptikum, mint antibiotikum, és valóban használják is külsőleg, pl. sebkötöző anyagokban. Előnye az antibiotikumokkal szemben, hogy a baktériumok nehezebben válnak rezisztenssé ellene, de azért válhatnak: leírtak már ezüsttel szembeni rezisztenciát. Hátránya viszont, hogy az emberre is mérgező, ezért belsőleg nem ajánlatos szedni. Itt jön be viszont az, hogy nem mindegy, milyen formában és milyen mennyiségben kerül a szervezetbe. Kevés adat van arról, hogy kolloidális formában mennyi ideig, mekkora adagot bír el károsodás nélkül a szervezet, és hogy egyáltalán mennyire használ baktériumok ellen belsőleg.

ment_a_lista 2008.11.06. 14:04:02

Mild Silver Protein (MSP) készítmény 19-23% Ag-öt tartalmaz, kevésbé ionizált fomában van jelen és kevésbé irritál. Bakteriosztatikus tulajdonságai vannak. Strong Silver Protein készítmény 7.5-8.5% Ag tartalommal, erősen ionizált állapotban van, erősen irritál, baktericid hatása van.

MSP az FDA listán potenciális antiszeptikumként szerepelt. Az FDA Advisory Expert Panel (nem tudom minek lehet fordítani) szerint nem volt elég adat a humán felhasználás hatékonyságáról. Bekérték az erre vonatkozó adatokat, ill. ha nincs végezzenek el ilyen vizsgálatokat. Nem érkezett semmilyen adat, ezért az FDA 1992-ben törölte az OTC listáról.

A használat veszélyeségéről még további ismeretek:
Biol. Pharm. Bull. 1993, 16, 372-74. A szerzők vizsgálatai szerint a szervezetbe került ezüst megszünteti a laktát-dehidrogenáz enzim aktivitását, valamint a glutation-peroxidáz enzimét is. Ezüst jelenlétében adott sejtmembrán lipidjeinek fokozott oxidációját tapasztalták.
Acta Neuropathol. Berl. 1983, 60, 92-98 szerzői egy addig feltételezett tényt cáfoltak, miszerint az ezüst nem lépi át a vér-agy gátat, mert megteszi. Az ezüst felhalmozódik az agyban és a gerincvelőben is.

Ha valaki visszafelé szeret lépkedni a "jó öreg szerek" irányába, akkor esetleg kipróbálhatja a "régi, jó" arzén- és higany-tartalmú szereket is.

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2008.11.06. 15:56:03

András és ment_a_lista!

Köszönöm a kiegészítéseket, javításokat! Ha jól látom, egyikünk se tudott előbányászni publikációt, elemzéseket az ezüstkolloid in-vivo hatásáról szóló tesztekről. Mintha ilyen tesztek nem lettek volna. Őszintén szólva ez azért még engem is meglep, bár épp most olvastam egy összefoglalóban, hogy tulajdonképpen nem is lehetünk biztosak benne, hogy az ezüstkolloid hatásos arra, amire ajánlják. Majdnem biztos voltam benne, hogy hatásos, csak legfeljebb nem optimális.

Szóval in-vivo alkalmazás hatékonyságáról nem találtunk teszteket.

MaciLaci68 2008.11.06. 23:09:19

"Maci, jobb, ha tudod, agrapefruitmag-kivonatban csak a mestersegesen hozzaadott tartositoszernek van mikrobaellenes hatasa... baromi kinon... ;-)"

Összetétel:nedvesítőszer,glicerin, grapefruitmag kivonat(25%),ioncserélt víz.
Melyik ebben a tartósítószer amely mikroba ölő ?

"Ha meg valami mesterseges beavatkozassal gyengited a mikrobakat, akkor tok mindegy, hogy mi az a beavatkozas. Ezust, higany, antibiotikum, kloros viz, szenteltviz.."

Nem mindegy. Egyik ismerősöm gyerekorvosa belement egy "kísérletbe". Két fertőtéses gyerek egyikének szokásos antibiotikum, másiknak grapefruitmag kivonat. Mindkettő egyforma időn belül meggyógyult, csak az antibiotikumos 1 hét múlva kaphatta a másik adagot.
Antibiotikummal szemben rezisztenssé válhatnak a bacik. Irtja a jó bacikat is. A grapefruit cseppnek nincsenek ilyen mellékhatásai. A természetes szerek jobbak szoktak lenni a kémiai vegyületeknél.

MaciLaci68 2008.11.06. 23:13:51

"Az ezüstkolloid is így hat - pusztítja a mikrobákat; hasznosakat és károsakat egyaránt."

Az előbb írtam hogy miért nem pusztítja a hasznosakat, elolvastad ?

Szilágyi András 2008.11.07. 00:32:08

"Összetétel:nedvesítőszer,glicerin, grapefruitmag kivonat(25%),ioncserélt víz.
Melyik ebben a tartósítószer amely mikroba ölő ?"

Pl. a benzalkónium klorid, ami szennyezésként benne maradt.

en.wikipedia.org/wiki/Grapefruit_seed_extract

nyari mikulas (törölt) 2008.11.07. 03:23:29

Maci: "Az előbb írtam hogy miért nem pusztítja a hasznosakat, elolvastad ?" - mire gondolsz? Nem talalom.

A grapefruitmag-kivonat eseten egyertelmu, hogy hatasa csak a hozzaadott tartositoszernek van, a magkivonat magaban hatastalan, ahogy Andras is utalt ra.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2008.11.07. 14:37:14

Kedves Csetneki,
Nem tudom, hogy azóta leírta-e valaki, nem olvastam végig a kommenteket...
Nekem a biológiakönyvem azt mondta, hogy az influenza vírusos eredetű. Ez azt jelenti, hogy az antibiotikumot cseszheted vele kapcsolatban.
Másik, hogy ha az ezüst kolloid egy antibakteriális cucc akkor azt is.

Aki jobban tudja szóljon, nem vagyok orvos, de úgy tudom, a vírusok ellen egyáltalán nem hatnak az antibiotikumok. Tévedek?

ment_a_lista 2008.11.07. 14:52:02

Nem tévedsz.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2008.11.07. 14:56:21

ez LoL, rengeteg helyen, rengeteg hozzászólásban olvastam az influenza meg az antibiotikum ilyen kombinálásáról... azután meg lehet bizonygatni, hogy milyen hatástalan az antibiotikum :S
csak én figyeltem anno bioszórán??

ment_a_lista 2008.11.07. 15:09:47

Influenza esetén gyakori bakteriális felülfertőződésre írják fel az antibiotikumot.

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2008.11.07. 15:24:15

Úgy tűnik, hogy sok orvos tényleg túlhasználja az antibiotikumokat, de ez semmit sem mond az ezüstkolloid hatékonyságáról. Nota bene ez az argumentum inkább azt a kérdést veti fel, hogy akkor az ezüstkolloidot miért akarják hónapokig, évekig szedetni mindenkivel? Ahogy már leírtuk a felesleges kezelés nem csak a rezisztencia kialakulása miatt kerülendő, hanem azért is, mert a temérdek hasznos, szükséges bacikat is lenyomja.

Egyébként a rezisztencia kialakulása éppen azt jelenti, hogy az adott antibiotikum tényleg hatásos (volt). Ha nem lett volna az, akkor nem lett volna evolúciós hajtóerő a rezisztens változat elterjedésére.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2008.11.07. 15:35:34

bocsi OFF
mikor lesz a legközelebbi Szkeptikus Klub összejövetel? Lehet már tudni róla valamit?A honlapon nem látom....
ON

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2008.11.08. 09:27:37

MaciLaci68:
"A kolloid nem jut le vastagbélbe, mert a nyálkahártyán keresztül hamarabb felszívódik, legkésőbb a vékonybélben, tehát nem írtja a bélbaktériumokat."

Szintén középiskolás biosz: a vastagbélben már csak a víz felszívása történik, minden emésztés a gyomorban és a vékonybélben zajlik...
tipp: ha a bélbacik az emésztést segítik elő, valszeg a vékonybélben vannak...
ment_a_lista? mit gondolsz?

Szilágyi András 2008.11.08. 10:10:11

"ha a bélbacik az emésztést segítik elő, valszeg a vékonybélben vannak"

Nem nyert.

Legtöbbjük a vastagbélben tenyészik. A gyomorban és a vékonybél felső szakaszában nem élnek meg. A vékonybél alsó szakaszában van néhány.

Wikipedia is your friend.
en.wikipedia.org/wiki/Gut_flora

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2008.11.08. 10:19:09

simán :)
nem voltam biztos benne, azért kérdeztem :)
de legközelebb megnézem.

Akkor most bizonyítva van hogy az ezüst-kolloid nem irtja a "jó" bacikat? Feltéve, hogy amit MaciLaci írt az igaz...

Szilágyi András 2008.11.08. 12:04:17

Feltéve. De erre sem vennék mérget. Az ezüst nagyobb része a vizelettel ürül, de egy kisebb része a széklettel, tehát azért jut belőle a vastagbélbe is.

www.silver-colloids.com/Papers/AltmanStudy.PDF

nyari mikulas (törölt) 2008.11.08. 12:51:08

Ha felszivodik, akkor a keringessel eljut a szervezetben mindenhova. Ha a felszivodas utana koncentracio bakteriumolo, akkor bakteriumokat ol mindenhol.
Ha nem akkor meg nem ol sehol.

"Barati" bakteriumok valoban a vastagbelban vannak legtobben, de nem csak ott vannak.

A vategbelben is lehetnek korokozo bacik.

Nem ismerek olyan szert, amelyik kulonbseget tud tenni peldaul ket kulonbozo E. coli torzs (egy barati es egy korokozo) kozott.

Szerintem arrol van szo, hogy a hasznalt koncentracioban a szervezeten belul az ezustkolloid nem bant semmilyen bakteriumot.

ment_a_lista 2008.11.08. 21:30:32

Olvastam egy cikkben, hogy helyileg (!) alkalmazva használták (használják) szemben, torokban, orrban, bőrön és vastagbélben (!). Gondolom, akkor jut jócskán oda is és irt.

MaciLaci68 2008.11.08. 23:26:05

"Pl. a benzalkónium klorid, ami szennyezésként benne maradt."

Amit én használok az nem a keserű fajta. Úgy tudom csak a keserű fajtában vannak káros anyagok, de majd érdeklődöm a gyártása iránt.
Bárki kipróbálhatja ha beteg hogy grapefruitmagokat rágcsál, nekem ez elég bizonyíték arra hogy baktériumölő, a wikipédia ellenére is.

qilem 2008.11.15. 11:59:12

ment-a-lista:
"...helyileg alkalmazva...vastagbélben(!)."

Szerintem beöntéssel kerül oda, nem az emésztőrendszeren keresztül.

Joco74 2008.11.15. 12:12:10

Én is szeretnék ezüstöt sz@rni :D

ezhülyeségkérem 2008.11.16. 13:18:03

Mérhetetlenül ostoba és legfőképpen tájékozatlan cikk. Ahhoz képest, hogy eme blognak pestiesen szólva meg kéne mondania a frankót, ordít az egész cikkről a tudatlanság (ami nem baj, nem érthet egy ember mindenhez) de legfőképp h a szerző nem járt utána 100%ban a dolognak.
Argyriával riogatni a népet több mint szánalmas... Ha kicsit utánajárt volna tudná h rettentő rossz minőségű okozhat csak max ami a piacon nincs is jelen csak ha házilag "barkácsolja" vki és úgy ahogy van elrontja az egészet és rossz anyagokat használ.
"Az antibiotikumok sikerét mutatja minden adat az elmúlt egy évszázadban." - ez télleg a no comment kategória, ezen csak röhögni tudok.
"Szokásos gyógyszeriprai összeesküvéselmélet"- ilyen valóban van és túl van lihegve de az alapjai bőven megállják a helyüket.
"Az ezüstkolloid tulajdonképpen mikroszkopikus (atominál nagyobb) méretű ezüstrészecskék oldatát jelenti." - a rántotthús meg karajból készül.. de hogy?! minden benne van a lényeget leszámítva.
"Ekkor a főleg orrcseppekben használt ezüstkolloid kiterjedt ezüstmérgezésekhez vezetett. Az ezüstmérgezés során az ezüstsók a bőrben, szemben és a belső szervekben rakódnak le és a bőr ezüstszürke színűvé válik." - aki a mai, biopiacon lévő (nem házi) EKtól argyriát kap, állom az orvosi kezelését!!!!
"Az ezüstkolloid nem lett "elfeledve", illetve nincs "eltitkolva", csupán egyszerűen elavult." - ahogy a francia mondaná: you know...

Nah, kikopizhatnám az egész cikket, tényleg idegesítő az egész és azért mert a szerző egyáltalán nem járt utána és ásta be magát a témába és így osztja a "bölcsességet"!
Jó minőségű (Mesosilver, itthon sajna nem kapni, de a gyártótól rendelhető) EKtól nemhogy bajod nem lesz, de igen sok dologban igen gyorsan igen hatásos dolgokra képes...

zenészpéter 2008.11.16. 14:58:32

Ezhülyeségkérem!

A hozzászólásod elejéből kiindulva azt várnám, hogy te majd megmondod a frankót. Leírod, hogy a régi ezüstkolloidtól miért lehetett argyriát kapni, és az általad reklámozott csodatípustól miért nem. Ezek hiányában egy ostoba ügynöknek tűnsz, akinek annyi lövése sincs a témához, mint a cikk írójának.

Laktózgolyó 2008.11.16. 15:19:39

"aki a mai, biopiacon lévő (nem házi) EKtól argyriát kap,"

biopiaci ezüstkolloid?
LOL

ment_a_lista 2008.11.16. 17:49:23

qilem, megfejtetted a talányt.

ment_a_lista 2008.11.16. 17:57:00

ezhülyeségkérem, ezt írod: "EKtól nemhogy bajod nem lesz, de igen sok dologban igen gyorsan igen hatásos dolgokra képes..." pld. mikre, adatokkal alátámasztva. Olvastam hirdetésben, hogy az AIDS-re is nyerő választás. Mi a fenét akar akkor az újabb és újabb proteázgátlókkal a BadBigPharma a HIV vírus ellen, mikor az ezütkolloiddal gyógyítható.

ygan111 2009.03.26. 19:24:23

www.femina.hu/egeszseg/ezustkolloid

A cikk alján olvashatunk többet az AIDS elleni hatásról egy linken.

A link:www.hivpozitiv.hu

Google-val rákerestem azon az oldalon, hogy mi van az ezüstkolloidról. Itt találtam az oldal alján egy magáért beszélő mondatot:
www.hivpozitiv.hu/index.php?idmenuitems=78

Szóval itt van a kutya elásva, istenkém szóval ez még bénázás is...

Lusták kedvéért idézem:

"Biztosan nem hat, sőt ártalmas a HIV-fertőzés esetén:

* ezüstkolloid kezelés
* hipertermiás kezelés
* agyhullám-szinkronizálás
* bármi, ami csodálatos gyógyulást ígér vagy tagadja a HIV vagy az AIDS létezését"

ment_a_lista 2009.03.26. 22:30:59

@ygan111: Ez tetszik. Az ezüstkolloid-párti írás szép öngólt rúgott a link feltüntetésével. Ennyi erővel a szkeptikus blogot és fórumot is feltüntethette volna kijelentései alátámasztására ;-)

NICKTELEN 2009.11.10. 08:37:01

Látom, a történet már több éves, de én magam csak mostanában találkoztam a dologgal.

Olyanok esetében a célzott nehézfém bevitelt nem is értem, akik az amalgám tömésüket új műanyag alapúra cserélik. Aztán ezüstöt, aranyat isznak rá.

Nyilvánvaló az alkímia hatása ezekre a termékekre, hisz a "tiszta" fémeknek mindig is gyógyhatást tulajdonítottak. De ne mondja nekem senki, hogy a régiek bölcsek voltak, mert egyrészt a kínaiak 3000 éve szívják az ópiumot, másrészt azok a bölcs emberek nagy része nem érte meg a 40. életévét, mert antibiotikumok hiányában egy mezei tüdőgyuszi is elvitte őket.

Ami súlyos, hogy a H1N1 érkezését követően szinte azonnal felkerült az influenza is a gyógyítandó betegségek köré. Sőt érdekes adalék, hogy több termékismertető összejövetelen az egyetlen megfelelő megelőző és gyógyító módszernek tartják, akár, sőt leginkább a védőoltás ellenében.

Gyógyszergyárakat egyébként mindig megvádolják, hogy lobby érdekek miatt támadják az ilyen szereket, hogy a mega-giga bevételeiket megőrizzék, illetve szaporítsák. Vajon mennyit kaszálnak a kolloid gyártók, ha fél liter színtizta víz, amiben nyomokban van ezüst 2500 forintot kóstál a rosszabbik fajtából. Mert ugye már a gyártók között is van vita. Nyilvánvaló, de mégis sokan szemet hunynak afelett, hogy a járvány a gyógyszergyártók mellett ezeket a cégeket is gazdagítja. Annyi különbséggel, hogy az orvosok talán nem, de a termékismertető ügynökök anyagilag is érdekeltek a terjesztésben. Olyanok igyekeznek meggyőzni a szer hatásosságáról, aki el is mondja, ha mi magunk is tovább áruljuk, meggazdagodhatunk belőle.

Gondolkodjunk el, hogy milyen lesz az ezüst nyakláncunk a Zsóry fürdőben kb 20 perc alatt, pedig az alig savas. A gyomor viszont...

NICKTELEN 2009.11.10. 09:08:43

Még egy apróság.

Mit jelenthet vajon az immunerősítés?

A szervezetet segíteni abban, hogy a kórokozókat elszigetelje, elpusztítsa. Annak erős az immunrendszere, akinek a szervezete erre képes.

Kinek nem lesz erős immunrendszere? Akinél megszüntetjük a szervezet számára a kihívásokat. Nem kap semmi olyat, ami miatt az immunrendszer tréningben lenne. Kvázi előzékenyen elpusztítunk mindent helyette. Beviszünk a szervezetbe olyan anyagokat, amik baktériumölő hatásúak. Ha feltűnően nem is ártunk magunknak (rosszabb esetben másoknak, gyermekeinknek, akik helyett döntünk, akiknek javasoljuk, akiket meggyőzünk) mindenképpen egyfajta függőséget, dependenciát alakítunk ki. A szervezet ellustul, ha elvégzünk helyette mindent. Gyengülnek az ízületek, ha sokáig hordunk csukló-térd-bokaszorítót, nem hogy ezüstöt, de magunktól már semmit nem tudunk sz@rni, ha folyamatosan hashajtón élünk. Persze mondhatja azt bárki, hogy eztán majd mindig szedi, de ez vajon kinek is az érdeke, hogy egy életre állandó adót fizessen valaki az egészsége érdekében? És akkor káros hatást még nem is tételeztem fel.

Másik.
Többen állítják, hogy csak otthon, nem megfelelő cuccokkal lehet argyriát kapni, amit aztán le is kicsinyelnek, hisz "csak" bőr elszineződéssel jár. Aztán elmondják, hogy otthon, saját készülékkel állítják elő.

Nekem már az is elég, ha a hajam, meg a szakállam csavarodik ezüstös színűbe.

Szerintem, ha nehéz fémet visza szervezetbe, de az nem rakódik le a bőr alsó sejt rétegeiben, akkor a baktériumokkal sem köt semmilyen kapcsolatot. Kvázi napi 4 liter desztillált vizet ivott meg (mert ugye a kolloid szigorúan ebből készül). Nos, aki azt elhiszi, hogy megiszik 4 liter desztillált vizet, ami semmi egyéb anyagot, sót nem tartalmaz, csupán nyomokban ezüstöt, és attól semmi baja nem lesz, az tényleg nem járt be a biológia órákra. Napi 4 liter folyadék mellé feltehetőleg más folyadékot nem visz be, és ha nem pótolja a sókat, akkor legkevesebb az infarktus az, amit a nátrium-kálium háztartás felborításával reszkíroz. Pótolja? Mivel is? Újabb adalékokkal? Újabb termékekkel? Kinek is fizet értük?

Én csak azt tudom javasolni, aki az immunrendszere miatt aggódik, nem szeretne betegeskedni, az azon a pénzen, amit egy hónapban ezekre a vackokra költene, vegyen egy márkás futócipőt, és napi fél óra kocogással (télen is) töltse el azt az időt, amit egyébként a termékismertetőkön ücsörögne.

Igaz futásból csak nagyon kevesen tudnak meggazdagodni.

NICKTELEN 2009.11.10. 09:09:11

Bocs, ha nagyon terjengős voltam.

NICKTELEN 2009.11.10. 09:41:44

De nem tudom visszatartani az"egészséges" életmód kritikáját.

Nem rágunk tökmagot, hanem eszünk kapszulát, ami ezt tartalmazza.

Nem eszünk fokhagymát, mert büdös, de kivonatát elfogyasztjuk.

Teljesen természetesnek tartjuk a desztillált vízben kolloid formában előforduló ezüstöt.

Aggódunk a nagyfeszültségű távvezetékek 300 méteres körzetében, de otthonra beszerelünk a csap alá egy elektromágnest.

Nem oltatjuk be magunkat gyengített vírussal, hogy az immunrendszerünk maga legyen képes legyőzni a járvány okozóját, mert hosszú távon mellékhatásai vannak (nincs olyan vakcina a h1n1-el kapcsolatban, ami pár hónaposnál régebbi lenne, hisz maga a járvány sincs fél éves).

Ja és margarinos kenyeret eszünk, mert az egészséges és a vegyileg kezelt pálmaolaj még természetes is. Ráadásul viszont legalább az íze és az állaga is pocsék.

Nyáron, ha barnulni akarunk, akkor nem répát eszünk, hanem karotin kapszulákkal színezzük magunkat.

Büszkén hirdetjük, hogy a régiek milyen egészségesen éltek, de haragszunk a férjünkre, ha a tévé előtt a már az egyiptomiak által is főzött sört kortyolgatja.

És kérem tegye fel a kezét az a kolloid fogyasztó, aki a 80-as évek elején már felnőtt volt és az egészsége érdekében rendszeresen leitta a japán kristálynak nevezett gombáról, az annak a cukros vízbe ürített kicsit alkoholos végtermékét! Nem ér csalni! Nos, aki feltette a kezét, vagy csak sunyin lapít, az kérem függ ezektől a szerektől, mert mindig valahonnan kívülről várja a megoldást a hosszú életre. Nézzen be az ágya alá! Van ott egy csomó olyan felszerelés, amivel nem megerőltető a mozgás, de mégis a legjobb dolog, hogy oda befért. Lassan új ágyat is kell venni, hogy legújabb cuccot is el lehessen tüntetni szem elől!

Csuta 2010.08.11. 14:17:50

Kedves Hraskó Gábor!
Őszintén remélem,hogy ön nem orvos,vagy legalábbis soha senki nem helyezte még az egészségét bármilyen szempontból az ön kezébe.Ami engem illet és már csak legyintek az ilyenekre,mint ön.Sőt kicsit inkább sajnálom és néha keresem az okokat is,hogy mi vezet rá embereket,hogy megosszák agyrémeiket az interneten :pénz, unalom,nemlétező magánélet, személyes bosszú.No de ne személyeskedjünk : maga biztosan tudja miért.Normális ember/orvos manapság már nem tartja olyan nagy csodának az antibiotikumot,mint ön.Már persze,ha nem ragadt az elméje a negyvenes években,amikor elkezdték idehaza alkalmazni a penicillint az orvoslásban : akkor nyilván mindenkinek leesett az álla tőle.Csakhogy azóta mint tudjuk,eltelt egy kis idő.Szívesen elkalauzolnám néhány fórumra,ahol nőtársaim százai kissé hm.. szkeptikusak az antibiotikumokkal szemben,miután már a legerősebbek sem használnak egy nyamvadt hólyaghurut ellen,ellenben már tiszta gomba a szervezetük,a gyomruk cafatokra marva,az immunrendszerük pedig lényegében már nem létezik.Remélem nem bánja,ha belinkelem nekik a cikkét,amiben legalább annyi a félrebeszélés,mint az ön által támadott írásban.Sebaj. A lényeg: én kipróbáltam,nekem jó volt,ajánlottam és a többieknek is jó volt.Pedig az orvosok csak a vállukat vonogatták,hogy fölírhatnak még antibiotikumot,de úgysem fog hatni.Egyébként sokáig én is hittem az antibiotikumokban,aztán jöttek a rettenetes mellékhatások(amit gondolom ön szerint még véletlenül sem az antibiotikum okozott) és persze visszatért a betegség,egyre agresszívebben,szörnyű fájdalmakkal.
Kérem , meséljen bővebben az ezüst kolloid mellékhatásairól! Én már régen használom és jól vagyok,de hát az ördög nem alszik, ez nyilvánvaló.
Kedves Gábor!
Be kell vallanom : szkeptikus vagyok.De azt hiszem, akkor a legjobb helyen járok :-)
Ön egyébként beteg lett tőle, esetleg egy rokonának okozott ne adj' Isten maradandó károkat?Komolyan érdekel,nem viccelek.Tudja, egyébként azt gondolom nincs két egyforma szervezet, elképzelhető,hogy van akinek gyógyulást hoz az antibiotikum,mellékhatás és a betegség kiújulása nélkül.De akinek (és ez a többség) nem hoz enyhülést,sőt ,azoknak találniuk kell valami alternatív megoldást.Nekem sikerült és hál' Istennek még sokaknak.És akkor jön valaki,aki el akarja hitetni,hogy ez csak illúzió,valójában nem vagyok tünetmentes,nem érzem magam erősnek stb...Na mindegy.Tényleg nem értem miért kell ez,de ismétlem, ön biztosan jobban tudja.Csak remélni merem,hogy nem a pénz áll a háttérben,mert az tényleg nagyon szomorú és közhelyes volna.Bár sajnos a stílusa erre enged következtetni.Végül is aggodalomra nincs okom,mert a társadalom napról napra szkeptikusabb a nyugati orvoslással szemben (közel egyéves kórház látogatás alatt megértettem miért),egyre többen utasítják el a szintetikus gyógyszereket.Úgyhogy egy ilyen cikk végül is nem oszt nem szoroz,de az én oldalamat mégis fúrja a kíváncsiság. Jó rendben, maradjon az ön titka.
További minden jót és jó munkát kívánok.
Üdvözlettel : Kovács Judit
U.i.: Szkeptikusnak lenni jó :-)

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2010.08.11. 14:50:07

@Csuta: Kedves Kovács Judit! Nem tudom, hogy elolvasta-e a cikkemet, vagy csak rögtön a saját konklúziójára ugrott? Én azokra a szövegekre reagáltam, amelyekkel útonútfélen hirdetik az ezüstkolloid készítményeket. Ha megtenné, hogy személyeskedés helyett azokra reagálna, akkor megkösöznném.

Egyébként köszönöm, jól megvagyok és szerencsére nem az egészségügyből élek. A "Big Pharma" még nem keresett meg, hogy lefizessen.

Csuta 2010.08.11. 16:58:56

Kedves Gábor!
Igen,elolvastam a cikket.Nyilván nem egy mondat elolvasása után ragadtam "klaviatúrát".
Nos akkor nézzük :- mellékhatásról most sem tudtam meg többet
-Ha olyan kártékony a szer,nem tudom,hogyan kerülhet a patikák polcaira
-ami a működési elvét illeti,nem érdekel.Hat és ez a lényeg.Kíváncsi volnék,hogy az antibiotikum bevétele előtt hányan ütik fel a biológiai,vagy kémiai lexikont.Én boldog voltam,amíg hatott(elhanyagolható pár hetes időszak),nem gondolkoztam azon,hogy hogyan működik.
- a mindenről nem tudok,de annyi bizonyos,hogy hpv eltűnt a szervezetből : a patológus nem találta nyomát sem két magas kockázatú vírusnak a kenetben(erre ma nincs hivatalos gyógyszer forgalomban,csak a megelőző oltás,ami fertőzés után nem megoldás sajnos.),szemölcsöt gyönyörűen lehúzott,streptococcus okozta kötőhártya gyulladást a több heti hiábavaló antibiotikumos szemcsepp használat után rövid idő alatt megszüntetett,hüvely gombát eltüntetett és ez csak a szűk környezetem esetei.Nem szedtek más szert,nem volt ráolvasás,vagy ördögűzés,egyszerűen hatott,valami pofon egyszerű dolog,ami mindig az orrunk előtt van,de nem veszünk róla tudomást És ami nagyon fontos :én tisztában vagyok vele,hogy az embernek élete során igenis szüksége van gyógyszerekre,olykor antibiotikumra is,számomra a nyugati orvoslás és a természetes gyógymódok együttese jelentené a biztonságot.Szerintem egyiket sem szabad kizárni,de lássuk be,ha az embernek hullani kezd a haja és lazulni kezdenek a fogai a harmadik havi antibiotikumos kezeléstől,akkor ideje valami új után nézni.És minden tiszteletem azoké az orvosoké,akik támogattak,pedig ebből aztán végképp nem volt semmi hasznuk.
-spirituális hatás : kinevetni könnyű,de,amikor az ember hónapok után először alszik végig egy éjszakát,fájdalom nélkül,hát nézze nekem nem szokásom,de minden létező erőnek köszönetet mondtam.Lehet,hogy nem az ezüsttől nőtt a lelki erőm,de,hogy elmúlt a fájdalom,nekem az is elég volt és ezt nem az antibiotikummal értem el.Kívánom,hogy soha ne tudja meg miről beszélek.
És mindezek után még annyi, fiatal vagyok,huszonéves,a korcsoportom egyre betegesebb,gyerekkorunktól kezdve kaptuk az antibiotikumokat a legelső köhögésre,mert szüleink,akik a legjobbat akarták nekünk,azt akarták,hogy ne kelljen átmennünk azokon a betegségeken,amik az ő generációjukat még telibe találták.Jót akartak.Nem tudhatták.Bennem olyan masszív baktériumtörzs fejlődött ki,hogy az orvos azt mondta,hogy ha 20- ból!!! mindegyik antibiotikum rezisztens lesz,akkor tulajdonképpen csak kemo hatna-De én nem vagyok rákos!!!!!!!Egyébként világ életemben próbáltam egészségesen élni,a higiéniára odafigyelni és mégis ez történt.És még rengetegen vannak odakint.
A személyeskedésért elnézést kérek, egyébként nem szokásom,de most úgy éreztem utólag le vagyok hülyézve valamiért,ami nekem is és másoknak is csak jót tett és nem tudom miért.Mostantól pókerarc :-)
Üdvözlettel : Judit

Tom Benko 2010.08.11. 20:59:26

@Csuta: Nos, az a vicces, hogy az ezüst kis mennyiségben nem mérgező, ellenben elég lassan ürül ki egyes szervekből (pl. máj esetén 52 nap a felezési ideje), úgyhogy könnyen akkumulálódik. Másrészt a hatása elsősorban a fehérjék denaturálásának köszönhető, abban viszont nem válogat, ti. minden fehérjét kicsap. Legjellemzőbb tünete a túl sok ezüst felhalmozódásának a bőr és szövetek kékes/szürkés elszíneződése. Egyébiránt pont ugyanúgy mérgező, mint a többi, a patikák polcain lévő szer, tehát ezt a kifogást nem értem.
Lehet, hogy Önt nem érdekli a hatásmechanizmus, azonban ettől függetlenül fontos annak tisztázása, ugyanis ennek ismeretében esetleg kevésbé kártékony, de hasonló hatású szerekkel lehet helyettesíteni. Azt azonban helyesen látja, hogy az ész nélküli antibiotikum-használat okozza a megerősödő, esetleg rezisztens kórokozók megjelenését, így egyre nehezebben gyógyulnak az egyébként eredetileg jól kezelhető betegségek is. (Nem mellékesen a hatása alapján az ezüst is tekinthető antibiotikumnak...)
Azt nem tudom, hogy mi alapján különböztet meg "nyugati" és "természetes" gyógymódokat, de, gondolom, olvasmányélményei alapján. Nos, nincs igazán különbség, csak egyesek szeretnék ezt így beállítani.
Egyébként pedig nem árt ismerni hozzáértő emberek véleményét is, nem csak a kérdéses eladók és érdekkörükbe tartozókét, eme bejegyzésnek is ez volt a célja, kár, hogy Önnek ebből csak a "le lettem hülyézve" érzés jött le. További jó tájékozódást kívánok!

fordulo_bogyo 2010.08.11. 22:09:56

@Csuta: "-ami a működési elvét illeti,nem érdekel.Hat és ez a lényeg."

Nem kell, hogy erdekeljen a mukodesi elve, az a szakemberek dolga.

De az erdekelhetne, hogy valoban hatasos vagy nem az.

Ezt egyedi "tapasztalatok" alapjan sajnos nem lehet megallapitani. Azert nem, mert egy betegseb lefolyasat sokfele tenyezo befolyasolja. Csak ugy lehet objektiven megallapitani egy ezelesrol, hogy hataos valamire, vagy sem, hogy egy napgyobb csoport kiserleti alanyt (beteget, vagy kiserleti allatot, stb) ket csoportra osztunk, es az egyik csoportot kezeljuk a kerdeses anyaggal, a masikat pedig nem.

Altalaban mindket csoportban lesznek olyan egyedek, akik meggyogyulnak, es olyanok is akik nem.
Akkor allithatjuk, hogy a vizsgalt dolog hatasos, ha a vele kezelt csoportban jelentosen tobb a gyogyult eset, mint az osszehasolitasra hasznalt ellenorzo, kezeletlen csoportban.

Te egyedi tapasztalakokkal probalsz ervelni.
Sajnos ez nem ervenyes erveles.

ment_a_lista 2010.08.16. 11:48:37

Egyszer benyelte a commentemet ezaaa ... Most megpróbálom újra.

Az elmúlt időszakban új hírek jelentek meg az ezüst nanorészecskékkel kapcsolatban. Azt jól ismerjük, hogy ez a rendkívül hatékony antimikrobiális anyag milyen jól pusztít "idebent", de hogy mit csinál "odakint" azt csak a legutóbbi időkben vizsgálták. A környezetbe kikerülő ezüstrészecskék "odakint" is végzik a dolgukat. A szennyvizek tisztítását, szerves anyag ill. nitrogén tartalmát eltüntető mikrobákat is bőszen aprítják.
"Silver nanoparticles are used as an antibacterial agent in a wide range of products, from odour-free socks to wound-healing bandages. They can find their way into waste water, and have been shown to reduce the activity of bacteria used to remove ammonia when the water is treated."
"Two months on, the microbial population in the outdoor tub containing silver had significantly declined relative to the lab sample measured after one week. What's more, the activity of the enzymes they produce to break down organic matter was 34 per cent lower in the tub that had been dosed with nanoparticles than in the tub to which only sludge had been added."
"The team also used a gas chromatograph to measure the gases produced by the microbes. They found that the level of nitrous oxide, a greenhouse gas, given off in the tub containing nanoparticles was four times that in the tub in which only sludge was used."
További "áldásos" hatásuk megjelenik a talajban is. Az ott élő, bizonyos növények tápanyagfelszívását segítő mikrobákat is erősen ritkítják. Eredménye, hogy a rossz tápanyagfelvétel miatt sokkal kevésbé fejlődnek a növények.
"The antimicrobial properties of silver in its ionized form have been recognized for centuries. When it is nanosize—between one and 100 nanometers, which is smaller than many viruses (a nanometer is one billionth of a meter)—silver is even more effective at killing microbes."
"Although the microbicidal effects of silver nanoparticles are well documented, their impact on the environment is less understood."
"The nanoparticles reduced the growth of one of the tested plant species by 22 percent as compared with silver-free biosolid treatment. Similarly, microbial biomass was reduced by 20 percent."
A természetbe kikerülő antibiotikumoknak is van hasonló pusztító hatásuk, egy ideig. Az evolúciónak hála megjelenik az antibiotikum-rezisztencia. Az ezüstrészecskékkel szembeni rezisztencia kialakulása ugyanolyan valószínű, mint a kéntartalmú-aminosav-mentes fehérjékből álló baktériumok kialakulása, IMHO. Az EK az emberi szervezetbe bekerülve vagy deponálódik vagy kiürül. A fentiek ismeretében kérdem, melyik a jobb eset?

fordulo_bogyo 2011.09.02. 13:23:58

@Brill.: erdekes olvasmany, koszi a linket.
Egy komoly szakmai hibat latok a kiserletben (ez egy klinikan vegzett kiserlet volt, nem klinikai kiptobalas gyogyszertani ertelemben): a kiindulasi erteket meghatarozasa vitathato. En vegzetem volna egy probat ezust nelkuli oldattal is, hogy lassam, az eredmeny mekkore hanyada az ezust hatasa es mi az oblites hatasa ezust nelkul.
De mindegy.

A lenyeg azonban az, hogy TOMENYEN alkalmazva is a bakteriumok 10-50%-a tulelte a kezelest!
Akkor most gondoljatok bele, hogy ha egy 50kg-os ember megiszik 5ml (ez az ajanlott adag) tomenyen, ez 50 000 (otvenezer)-szeres higitas.
Mit gondoltok, mi a hatasa ugy?
Nulla.

Erdemes idezni a kutatasi eredmenyt mashol is, megfelelo ertelmezo komment kisereteben.

Ez kiserletes bizonyitek a hatastalansagara.

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2011.09.02. 15:59:31

@Brill.: Köszönöm a cikket! Ez is igazolja az ezüst(kolloid) baktériumölő hatását. Ezt senki nem tagadta; én sem a cikkben. Lásd kiemelten az utolsó bekezdésemet. Nem itt van a probléma a mostani ezüstkolloidos "csodaszerekkel", de ezt nem akarom ismételgetni.

Mindazonáltal a "holisztikusan" gondolkodó emberek figyelmét felhívom arra, hogy az ezüstkolloid (számos antibiotikumhoz hasonlóan) széles spektrumú baktériumölő, tehát egyáltalában nem mellékhatás-mentes. Bizony kiirtja a hasznos bacikat is.

Ennél már vannak jobb szerek!

Szilágyi András 2011.09.02. 16:18:57

@Brill.: A kutatás irreleváns, mivel az ezüstkolloid külsőleg történő használatáról szól, míg mi a belső használatát kritizáltuk és a fenti cikk is erről szól. Az ezüsttartalmú kenceficék külsőleges használata régóta ismert, a gyakorlatban rutinszerűen alkalmazott, elfogadott. A kutatás ezenkívül teljesen fölösleges is volt, mivel régóta közismert és sokszorosan bizonyított dolog, hogy az ezüst baktériumölő hatású, ezt nem kell újra igazolni. Itt a spanyolviaszt találták fel újra a kísérletet végző kutatók. Ennek fő célja alighanem pusztán a kutatás-fejlesztési pályázati pénzek elnyerése volt, látszatkutatás tényleges innováció nélkül.

Szilágyi András 2011.09.02. 16:29:40

@Brill.: Mellesleg a file neve ellenére a SOTE-nak ehhez a kutatáshoz semmi köze nincs. Ezt a DEAK Zrt. végezte a Bay Zoltán intézet részére.

musi 2012.04.16. 22:12:23

van egy butaság is a cikk végén: NEM csak esszenciális tápanyagok tartoznak a táplálékkiegészítőkbe... Táplálékkiegészítő = speciális táplálkozási igényeket kielégítő (általában) koncentrátumok, amik VAGY tápanyagok, VAGY valamilyen hatással vannak a szervezetre és gyógyszernek nem minősülnek. Ez lehet olyan is, ami 1. nem esszenciális, a szervezet is elő tudja állítani 2. esszenciális 3. a kettő közül egyikbe sem tartozik: pl gyógynövények, koffein, mesterséges szénhidrátok stb.

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2012.04.17. 07:53:25

musi: jogos. Alapvetően nem befolyásolja a lényeget, de majd igyekszem finomítani.

kela-bá 2012.07.15. 13:20:11

@Hraskó Gábor: @musi: @Szilágyi András: @fordulo_bogyo: @Brill.: @ment_a_lista: @Csuta:

Kedves Blogolók! A HERPESZ vírus eltűnt belőlem az ezüst kolloid néhány napos szedése után. ( Napi egy kávéskanálnyi minél tovább a szájban tartva, hogy a nyálkahártyán át minél előbb felszívódjon.)
Jó egészséget mindenkinek !

Tom Benko 2012.07.15. 20:01:41

@kela-bá: Na és? Én meg tegnap babot ettem, és ma nem történt az utcánkban baleset.

fordulo_bogyo 2012.07.16. 02:44:21

@Tom Benko: A herpesz az mar csak ilyen. Jon es megy. Ezettol fuggetlenul is.

Tom Benko 2012.07.16. 08:37:50

@fordulo_bogyo: És ezt miért nekem mondod? Én is tudom.

fordulo_bogyo 2012.07.16. 10:29:01

@Tom Benko: bocs, az eggyel elozo hozzaszolasra irtam volna valaszul. @kela-bá -nak valaszoltam volna.
Elnezest a felreertesert.

kela-bá 2012.07.16. 13:27:03

@Tom Benko: Kösz az értékes és ínteligens hozzászólását a bejegyzésemhez, csupán egy információt osztottam meg.
Jó egészséget Önnek !

VilMarci 2012.07.16. 14:02:43

@kela-bá: Tom csak arra próbált rámutatni, hogy a ezüst kolloid szedése és a herpesz vírus eltűnése (tényleg, azt miből gondolod, hogy "eltűnt a szervezetedből"?) között nem feltétlenül áll fenn ok-okozati összefüggés.

Tom Benko 2012.07.16. 15:27:12

@kela-bá: Szívesen. Amúgy a két kommentnek ugyanannyi volt az információtartalma.

Antonia40 (törölt) 2012.08.10. 11:41:24

Én kb. 6 éve használom - több kevés rendszerességel - külsőleg és iszom is az ezüstkolloidot. Télen torokfájásra kiváló, pillanatok alatt eltünteti és egy súlyos kötőhártyagyulladásból is az ezüstkolloid segítségével gyógyultam ki. Az antibiotikumok egyáltalán nem segítettek és mázlim volt véletlenül találtam meg ezt a "csodaszert." A szkeptikusoknak még annyit, hogy én pl. nagyon súlyos asztmából gyógyultam ki az aranykolloid segítségével. A porproblémáimra kezdtem inni és azzal is csodát tett. Alig tudtam járni, 3 hónap után viszont szaladtam. Az arany kitöltötte a porcokat.

maycontainnuts 2012.08.10. 11:53:10

@Antonia40:
Ha jól értelek, szedtél antiobiotikumokat, aztán egy idő után átálltál ezüstkolloidra, vagy az antibiotikumok mellett szedted azt is. Ezt követően megszűntek a panaszaid.

De honnan tudod, hogy nem az antibiotikumok segítettek, vagy akár nem múlt volna el a betegséged bármelyik nélkül is?

Az összes általad emlegetett probléma olyan, hogy hol jön, hol megy. Honnan tudod, hogy bármi valódi szerepe van az egészségedben a dolognak a placebo hatást leszámítva?
Honnan tudod, hogy nem lesz kifejezetten káros hatása hosszútávon a kolloidfogyasztásodnak?
Effajta negatív hatásokat természetesen a gyógyszerek körében sem lehet kizárni, de legalább vizsgálják.
Ha pedig vizsgálják hasonló alapossággal a szereidet, akkor miért csak táplálékkiegészítőként, vagy egyéb nem ellenőrzött termékként forgalmazzák?

fordulo_bogyo 2012.08.10. 19:57:05

@Antonia40: Semmi meglepo nincs abban, hogy az ezustkolloid _kulsoleg_ alkalmazva segitett a fertozesek ellen. Jo altalanos fertotlenitoszer.

Olvastad a blog utolso bekezdeseben: "Szeretném leszögezni, hogy nem állítom, hogy az ezüstkolloid nem hatásos bizonyos (!) esetekben. Azonban mellékhatásai miatt ma már használata nem javasolt."

Az asztma es aranykolloid kapcsolataban ketelkedek, es biztos vagyok benne, hogy az arany nem toltotte ki porcokat.
Teszt: a repteri femdetektor bejezez, ha atmessz rajta? Ugye nem. Nincs benned arany.

Tom Benko 2012.08.21. 13:59:55

@Antonia40: Egy esetből nem lehet statisztikát csinálni. Ez olyan, mintha én tíz dobókockával egyszerre dobnék hatost, és utána azt állítanám, hogy a dobókockáimmal csak hatost lehet dobni.

lesz 2013.07.31. 21:06:04

nem tudom mire ez a nagy szájkarate, de az tény, hogy régebben a kisgyerekeknek ezüst, vagy ezüstözött kanalat adtak rágcsálni, amiből ugyanúgy feloldódik a különböző összetevő, és bejut a szervezetbe. az ezüst mint olyan ma is használatos a sebészetben, mégpedig sebek gyógyítására ecseteléssel, ebből következik hogy hivatalosan használatos gyógyszer. a gyógyszertárakban minden nehézség nélkül lehet kapni hivatalos forgalmazási engedélye, amit bevizsgált a gyógyszer minőségi valamilyen hatóság, és hivatalos forgalmazási engedélye is van. csak ha jól tudom itthon 2 gyártónak van hivatalos engedélye.
a többi valamiért nem forgalmazzák gyógyszertárban. Lehet kapni külsőleg, belsőleg és orrcsepp helyett használhatót is. tehát nem kéne egyből nekiesni egy cikknek, csak azé me nem tudunk róla, vagy nem akarunk tudni róla, és nekünk más a véleményünk.

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2013.08.01. 08:44:20

@lesz: Pontosan mi is a kritikád a cikk megállapításaival kapcsolatban?

lesz 2013.08.01. 21:09:01

a ti hozzászolásotokkal van bajom nem a cikkel. a cikk teljessen korrekt és tapasztalatokon alapul, nem ugy a sok tapasztalatlan hozzászóló véleménye. mindenröl csak akkor mondhatsz véleményt ha kiprobáltad. de azé megin megjegyzem, hogy ezüst és arany kolloidot a gyogyszertárak árulnak tehát nem csak füalatt lehet kapni, és nincs betiltva. de ha orvosvagy akkor tudod hogy a sebészeteken is alkalmaznak ezüst kolloidos kezeléseket seb fertötlenitésre. ez meg hozzátartozik a korrekt tájékoztatáshoz szerintem.

Tom Benko 2013.08.02. 18:14:25

@lesz:
"mindenröl csak akkor mondhatsz véleményt ha kiprobáltad"

Biztos?

"ezüst és arany kolloidot a gyogyszertárak árulnak"

Meg homeopátiás szemetet is. Ez nem érv.

"sebészeteken is alkalmaznak ezüst kolloidos kezeléseket seb fertötlenitésre"

És ez a lényeg - fertőtlenítésre és külsőleg. A szervezetbe kerülve ugyanis az ezüst meglehetősen izgalmas dolgokat okoz.

lesz 2013.08.02. 23:11:08

ha valamit nem tudsz vagy nem probáltáld ki, akkor nehézkes korrekt véleményt mondani. bár a papok és az apácák tudják a legjobban hogy kell kisgyereket nevelni.igaz hogy pelenkát csak saját magukon cseréltek.
az orrsprayé az is külsőleg van.
a seb is külsőleg vérzik, de ha lehet akkor nézd meg kisgyerekedet honnan vérzik és talán rádöbbensz valamire.
az aranyat használják tudógyógyászatban a rák gyógyítására.
a reptéri beléptető kapu csak a beállítás hatására jelzi a fémet, bennem is van fém és nem mindig jelez be.
az arany ezüst az nemesfém és nem nehézfém.
ha ismernéd a történelem és az antikvitás kis történetét, akkor tudnád hogy minden kisgyereknek volt ezüst(ezüstözött) vagy arany kiskanálja, és azt rágcsálta.
engem a fehér bab héj, a csalánlevél és a fekete áfonya teája mentett meg az inzulintól.bár lehet hogy az is gyógyszer?
szóval azé me más a véleményünk azé nem kell egyből lelőni a másikat, hanem utána kell olvasni.
hiába írjátok hogy be van tiltva, nincs betiltva
hiába mondjátok hogy normális adagolás mellett káros, akkor nem használná mind kettőt az egészség ügy.
hiába mondjátok hogy nehézfém, ami rongálja a szervezetet, ezek nemes fémek amik segítik a szervezetet.
de azért hogy megtermékenyüljön a pete ahhoz szükség van aranyra, és a sperma tartalmaz is aranyat.
lehet más a véleményünk, csak a tényeket nem szabad elhallgatni vagy elferdíteni.

crazydog 2013.08.03. 00:49:27

@lesz:

"de azért hogy megtermékenyüljön a pete ahhoz szükség van aranyra, és a sperma tartalmaz is aranyat."

Bocsi, ezt a kijelentésedet mire alapozod? Én leragadtam az általános iskolai biosznál, és ott csak spermára meg petére van szükség, na meg az anya szervezetére. Bár volt egy ismerősöm, akinél a terhességet az Arany Ászok fogyasztása okozta...

kriz42 2013.08.03. 11:51:35

Többhöz most nem szólok hozzá de ez kicsit kvierte a biztosítékot most:

"az arany ezüst az nemesfém és nem nehézfém."
és:
"hiába mondjátok hogy nehézfém, ami rongálja a szervezetet, ezek nemes fémek amik segítik a szervezetet."

Most komolyan. Miért abba kapaszkodunk bele, hogy mit hogy neveznek el? Miért ennyire fontos a Név? Az hogy valamit valamikor elneveztek annak, a dolognak a Történetéről mesél, és nem a Tulajdonságairól. Azért nemes fém mert ritka, mert nemesi előjog volt bányászni és veretni, illetve mert nehezen lép reakcióba bizonyos savakkal. Hogy következne egy elnevezésből az hogy milyen tulajdonsága van, ha mégcsak nem is Emiatt nevezték el annak aminek, és miért ragaszkodunk ahhoz hogy ha valamit nemesnek nevezünk el akkor a nemesség egyéb tulajdonságai is átruházódnak rá? Pl az arany dekadens, sznob és lenézi a pórnépet? (És ha igen, miért is akarnánk beadni valakinek? :) )
hu.wikipedia.org/wiki/Nemesf%C3%A9m
Itt az utolsó két bekezdés akár meglepő is lehet. Ha elég az hogy nemesfém legyen valami ahhoz hogy gyógyítson, miért nem használunk pl higanyt?
Az hogy valami nemesfém e vagy sem a kémiára tartozik, ahogy az is hogy valami mérgező e vagy sem. Az hogy e két halmaz milyen módon érintkezik, az is kémia-biológia területe, és semmiképp nem az etimológiáé.

Tom Benko 2013.08.03. 14:49:30

@lesz:
"ha valamit nem tudsz vagy nem probáltáld ki, akkor nehézkes korrekt véleményt mondani."
Akkor próbáld ki, légy szíves, a botulinotoxint, mielőtt a kolbászmérgezésről véleményt mondasz! Igaz, hogy rengeteg beszámoló van róla, de egyik sem a saját tapasztalatod.

"bár a papok és az apácák tudják a legjobban hogy kell kisgyereket nevelni."
Önkritika vagy öngól?

"a seb is külsőleg vérzik,"
Ugye, elsősegély tanfolyamot nem végeztél? A külsőleg kezelés nagyjából azt jelenti, hogy a szervezetbe nem juttatunk az anyagból, csak a külső borításra. Sebek esetében az ezüstöt a környékének fertőtlenítésére használják, hogy idegen és esetlege káros anyag a seben keresztül ne jusson a szervezetbe.

"az aranyat használják tudógyógyászatban a rák gyógyítására."
1; Melyik rák gyógyítására?
2; Valami hivatkozás erre?

"a reptéri beléptető kapu csak a beállítás hatására jelzi a fémet, bennem is van fém és nem mindig jelez be."
Ahogy tévedsz...
1; Igen, van fém, például rengeteg vas a véredben, de az nem jelez be.
2; A jelzés egy egyszerű törvény következtében történik: ha fém test mozog mágneses mezőben, akkor benne örvényáramok jönnek létre. Ezek maguk körül mágneses mezőt keltenek, ami a generáló mezőt gyengíteni igyekszik. Ezt a változást észleli a kapu rendszere. A változás maga függ a fémtárgy méretétől, helyzetétől és a környezete anyagától. Nekem például a jegygyűrűmet csak akkor jelzi a börtön beléptetőkapuja, ha nincs zsebre rakva a kezem. Amúgy nem tudom, ez hogyan jön ide, de mindegy.

"az arany ezüst az nemesfém és nem nehézfém."
Valld be, még nem vagy hetedikes. A nehézfémeket sűrűségük alapján határozzuk meg. Technikailag nehézfém az, aminek sűrűsége szobahőmérsékleten nagyobb, mint 7000 kg/m^3. A nemesség pedig kémiai fogalom, a reakcióképesség szerint határozható meg. És kapaszkodj meg, az összes nemesfém nehézfém...

"ha ismernéd a történelem és az antikvitás kis történetét, akkor tudnád hogy minden kisgyereknek volt ezüst(ezüstözött) vagy arany kiskanálja, és azt rágcsálta."

Szimpatikus mágia. Ha gyerekkorában sokat volt a kezében drága dolog, akkor később valószínűbb, hogy gazdag lesz. A rágcsálás meg egyszerű okokból történik: a kisgyerekek mindent meg akarnak ízlelni. A fémkanál még ráadásul hideg, úgyhogy fogzáskor még külön jó is, hogy kicsit hűti az izgatott ínyt.

"engem a fehér bab héj, a csalánlevél és a fekete áfonya teája mentett meg az inzulintól.bár lehet hogy az is gyógyszer?"

Biztos? Egyébként való igaz, minden gyógyszer valamilyen növényi anyagból fejlődött ki.

"szóval azé me más a véleményünk azé nem kell egyből lelőni a másikat, hanem utána kell olvasni."

Így van. Te mikor teszel ilyet?

"hiába mondjátok hogy normális adagolás mellett káros, akkor nem használná mind kettőt az egészség ügy."

A kettő között van némi különbség. De pl. a morfin is tiltott szer, az egészségügy mégis használja. Igaz, a normálisnál némileg kisebb adagolásban...

"hiába mondjátok hogy nehézfém, ami rongálja a szervezetet, ezek nemes fémek amik segítik a szervezetet."

Hm. A vas is nehézfém, és ráadásul még csak nem is nemes. A réz nemesfém és nehézfém. Az alumínium nem nehéz és nem nemes. A higany nemes és nehéz. Soroljam még?

"de azért hogy megtermékenyüljön a pete ahhoz szükség van aranyra, és a sperma tartalmaz is aranyat."

Akkor azért fizet érte annyit a spermabank? :) Amúgy: forrás?

"lehet más a véleményünk, csak a tényeket nem szabad elhallgatni vagy elferdíteni. "

Te miért teszed?

lesz 2013.08.03. 23:29:16

@Tom Benko:
tüdőgyógyászatban szerintem a prosztatarákot értjük
ha valami nehézfém akkor az nehézfém, ha valami nemesfém akkor az nemesfém
ha valami külsőleg vérzik akkor az külső vérerekből származó folyadék, de jó hogy az emberen nincsenek külső vér erek
olvasd el a sperma összetételét és megtalálod benne az aranyat
de a szervezetünkben van arzén is és mégsem kapunk arzén mérgezést
a vas bennem van és nem rajtam, és nem a véremben levőről beszélek, ezt hívják tudásnak tapasztalatnak mert összevan csavarozva a térdem
a kiskanalat nem a gazdagság miatt kapták a gyerekek
ne is vegyél olyan hűtőt meg mosógépet, ami ezüsttel fertőtlenít, mert még megbetegszel tőle
igen biztos hogy a gyógyteák vitték le a cukor szintemet, csak ezt sem tudatosítják az emberekben az orvosok, mert akkor kevesebbet mennének az emberek orvoshoz
ha olvastad volna az előző hozászolást akkor rájöttél volna hogy a tapasztalatról mondtam az apácás célzást, mert ők aztán még a gyerek csináláshoz sem értenek nem hogy a gyerek neveléshez
de a legtöbb ember aki itt hozzászól nem használta sem az ezüst kolloidot sem az arany kolloidot, így nem is ismerik a hatásukat sem az általam nem tapasztal mellékhatásukat
mint te sem érted hogy mi az hogy van bennem vas, pedig egyszerű
a megfejtése
de úgy látszik te nem az elejétől olvastad a bejegyzéseket, és nem tudod hogy miért beszélünk ezüstről meg aranyról, de azért van saját véleményed
itt jön be a régi bölcsesség hogy mi lett volna ha jobban jársz.
de szerintem azt sem érted és nem is magyarázom el
olvasd el a majd 140 hozászolást

crazydog 2013.08.04. 10:56:48

"tüdőgyógyászatban szerintem a prosztatarákot értjük"
hehehehehe de tényleg? Ezt olvasd el és megtudod, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz:
www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/prosztatarak/301
"ha valami külsőleg vérzik akkor az külső vérerekből származó folyadék,"
nem feltétlen ugyanis létezik olyan hogy belső vérzés, ami kívülről nem látszik. Egy embernek leszakadhat a lépe, mondjuk valamilyen baleset következtében, a vért megtölti a hasüreget, és ha nem látják el még halált is okozhat. És hát az agyvérzés esetén sem kívül vérzik az agy.... :D
"olvasd el a sperma összetételét és megtalálod benne az aranyat"
Ok megtettem: hu.wikipedia.org/wiki/Ond%C3%B3
a sperma a hímivarsejt, az ondóban esetleg lehet pl cink is, de arany ahogy látod nincs.
"ne is vegyél olyan hűtőt meg mosógépet, ami ezüsttel fertőtlenít, mert még megbetegszel tőle"
akkor most szögezzük le, hogy a hűtő nem fertőtlenít! :D sőt magában a mosógép sem! A mosógép a hozzáadott anyagok segítségével és meleg vízzel TISZTÍT.
"a kiskanalat nem a gazdagság miatt kapták a gyerekek"
Így van a fogzáskor szoktak fém kanalat adni a gyerekeknek, esetleg fémkulcsot, hogy az íny kevésbé fájjon neki...
"de úgy látszik te nem az elejétől olvastad a bejegyzéseket, és nem tudod hogy miért beszélünk ezüstről meg aranyról, de azért van saját véleményed"
méghozzá azért mert tudományos ismeretekkel tudom alátámasztani a véleményemet.
"itt jön be a régi bölcsesség hogy mi lett volna ha jobban jársz."
A régi bölcsesség úgy szól. "Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna" Ezek szerint ez rád is vonatkozik!
Meggyőződésem szerint te csak egy agent provocateur vagy, aki itt ugratja a többieket :)

Tom Benko 2013.08.04. 20:19:22

@lesz:
"tüdőgyógyászatban szerintem a prosztatarákot értjük"
Szerinted hányféle tüdőrák van?

"ha valami nehézfém akkor az nehézfém, ha valami nemesfém akkor az nemesfém"
A kettő egymástól független fogalom, már mondtuk, többen is.

"olvasd el a sperma összetételét és megtalálod benne az aranyat"
Kérek rá forrást.

"a kiskanalat nem a gazdagság miatt kapták a gyerekek"
Nem, hanem az eljövendő gazdaságot is szándékoztak előidézni vele. Fémkanalat elsősorban, mint már írtam, a fogzás megkönnyítésére, az íny nyugtatására alkalmaztak.

"ne is vegyél olyan hűtőt meg mosógépet, ami ezüsttel fertőtlenít, mert még megbetegszel tőle"
Mosógépről még nem hallottam, de hűtő van ezüsttartalmú bevonattal. Ennek célja, hogy a hűtő falán ne tapadjanak meg mindenféle élőlények, amik aztán a többi ételre továbbadódhatnak. A táplálékot viszont nem fertőtleníti. Be is baszna, fertőtleníti a camambert-t mondjuk.

"igen biztos hogy a gyógyteák vitték le a cukor szintemet,"
Ezt mi alapján állítod?

"akkor kevesebbet mennének az emberek orvoshoz"
És az orvosoknak pont ez a céljuk.

"de a legtöbb ember aki itt hozzászól nem használta sem az ezüst kolloidot sem az arany kolloidot, így nem is ismerik a hatásukat sem az általam nem tapasztal mellékhatásukat"
Attól, hogy nem próbáltam valamit, még nem biztos, hogy nem ismerem a hatását. Vannak ugyanis róla igen alapos vizsgálatok, amiknek utána lehet nézni. Hogy nem tapasztaltál mellékhatásokat, az örömteli, de ez alapján nem állíthatod, hogy más sem fog tapasztalni.

"mint te sem érted hogy mi az hogy van bennem vas, pedig egyszerű
a megfejtése"
Megnyugtatlak, nem vas, mert az kellemetlen lenne. Félve írom le, de az valamilyen nemesfém, valószínűleg platina, hogy a szervezetbe _ne_ kerüljön belőle...

"de úgy látszik te nem az elejétől olvastad a bejegyzéseket, és nem tudod hogy miért beszélünk ezüstről meg aranyról, de azért van saját véleményed"
Ez inkább rád érvényes, mert ha az elejétől olvastad volna, akkor már találkoztál volna velem...

"itt jön be a régi bölcsesség hogy mi lett volna ha jobban jársz."
Huhh, ez így kissé meredek, ki is köptem a vacsorámat... De ha már bölcsességeknél tartunk, van egy szép külön neked a szálkáról meg a gerendáról.

"de szerintem azt sem érted és nem is magyarázom el"
De, értem, és azt is tudom, mit akartál mondani, úgyhogy magyaráznod sem kell, szóval nyugi, nem fogom emiatt a párnámat telesírni.

KeMa 2013.08.05. 13:08:06

@lesz: "csak akkor mondhatsz véleményt ha kiprobáltad."

Neked mi a véleményed az öngyilkosságról?

szikjáró 2014.01.31. 18:53:34

Azt azért viccesnek tartom, hogy a cáfolat hoz fel olyan szervezeteket, mint a jenki FDA, amely a Mostanto miatt gyakorlatilag vizsgálat nélkül, illetve a meglévő vizsgálati anyagok visszamenőleges és bizonyított(!) meghamisításával pár hét alatt engedélyezte a GM-növények termesztését az usában, mint "lényegében azonos" termékét a hagyományos termékekkel összehasonlítva. Nem komoly szervezet, nem komoly vélemény :)

Szilágyi András 2014.01.31. 22:42:48

Azt azért viccesnek tartom, hogy egy kommentelő a GM-növényeket hozza fel egy ezüstkolloidról szóló topikban, ráadásul semmi konkrétumot nem mond, bizonyítékot emleget, de nem linkeli be azt. Nem komoly kommentelő, nem komoly vélemény :)

Vén Bolond 2014.08.12. 20:46:44

Egyiptomban voltunk 2 hetes jógatáborban. 4* hotelkaját evett az egész csapat. A kedvesemmel evés után leküldtünk egy kiskanál ezüstkolloidot. Mindenki végigfostahányta a 2 hetet rajtunk kívűl.

Gyakorlatilag fertőtlenítő szernek használtuk belsőleg (tudom, para) ideiglenesen, nem antibiotikumként. Antibiotikumot még sosem fogyasztottam, nem tudok róla nyilatkozni, de nem is szeretnék fogyasztani.

Értem, hogy ez egy elavult módszer. Szeretném valami modernebbel de nem antibiotikummal kiváltani az ezüstkolloidot, ha legközelebb a közel v. távol keletre megyek.

Mit ajánl kedves Hraskó úr e célra az ezüstkolloid helyett?

fordulo_bogyo 2014.08.14. 04:37:29

@Vén Bolond: Neomagnol tabletta.

Amugy nem vagyok meggyozodve arrol, hogy pont az ezustkolloid segitett elekrulni... nem eves utan kellett volna bevenni, hanem az etelbe keverni eves elott, ha valami hatast akarsz.

Tudod, az ezust es gyomorsav... :-( Ezust-klorid, feher csapadek, ami nem oldodik vizben... igy hatasa sincs sok.

Vén Bolond 2014.08.14. 07:33:58

Én sem vagyok biztos, hogy az ezüstkolloid miatt sikerült a fertőzéseket elkerülni. Más szert nem fogyasztottunk.

A svédasztalos kajába körülményes bekeverni.
A neomagnolt sem tudom bekeverni a svédasztalos ételbe, bár végül is egy jó turmixgéppel és akkor még rágni sem kell az étteremben :D

Neomagnol elég durva szer, biztos hogy kellemesebb a hatása, mint az ezüstkolloidnak?
Nem úgy tűnik, mint amit belsőleg kéne használni, bár lehet vele vizet fertőtleníteni, de azt állni kell hagyni 2 órán keresztül. Megfőzött kajával ezt hogyan csináljam meg?

4. Lehetséges mellékhatások
A Neomagnol 1000 mg tabletta alkalmazásakor a kloramin, klór és nátrium-hipoklorit okozhatnak panaszokat. A kloramin az alábbi reakciókat válthatja ki:
- szemirritációt, könnyezést,
- szemhéjduzzanatot,
- tünetmentes szaruhártya-duzzanatot,
- a szaruhártya kimaródását okozhatja.
Mind bőrirritáció, mind allergiás bőrreakció előfordulhat.
Gyökérkezelés során a nátrium-hipoklorit gyökércsúcson túli injektálása az ideg blokkolását eredményezheti.
A kloramin- és a klórgáz belégzése:
- köhögést,
- fuldoklást és légzési nehézséget,
- nagymérvű belégzése vegyi tüdőgyulladást,
- tüdővizenyőt és a légzés összeomlását is eredményezheti.

www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/neomagnol_1000_mg_tabletta/1132

fordulo_bogyo 2014.08.14. 16:45:42

@Vén Bolond: Szamoljunk.
Mennyi ezust kollidot fogyasztottatok? Abban mennyi ezust volt?

A minimalis koncentracio, ami gatolja a bakteriumok szaporodasat az 10-40 ug/ml a szakirodalom szerint.
Raneztem, milyen koncentracioju ezust kolloidokat lehet vasarolni, 10-500 ppm kozottieket talaltam.
10 ppm = 10ug/ml 500 ppm = 500ug/ml

A 10 ppm koncentracio csak tomenyen hatasos, vagy ugy sem. Az 500 ppm koncentracioju 1:10 higitva meg epp hatasos.
Egy felnott ember gyomra egyszerre kb 1 liter terfogatu taplalekot kepes befogadni. Hogy ebben fertotlenito hatast erj el, ahhoz a tomeny, 500 ppm-es ezust kolloidbol 1 decilitert kell elfogyassz.

Milyen koncentracioju ezust kolloidot hasznaltatok es milyen mennyisegben?

Vén Bolond 2014.08.15. 16:28:48

Én sem vagyok biztos, hogy az ezüstkolloid miatt sikerült a fertőzéseket elkerülni.

1 kiskanálnyit szopogattunk el alkalmanként. Szóval kvázi lényegtelen mennyiséget.
De nem is ez a kérdésem.
A kérdés az, mit fogyasszak helyette ilyen célból?

fordulo_bogyo 2014.08.15. 21:11:25

@Vén Bolond: Ugy tunik, egyetertunk az alkalmazoatt kis mennyisegu ezust kolloid hatastalansagaban.
Ez felveti a kerdest: kell "helyette" valami? Vagy elegendo a megfelelo higienia, kello ovatossag, elovigyazat a masok altal keszitett etelekkel szemben.

Szerintem a taplalekot nem lehet kemiai uton fertotleniteni, hogy nem legyen benne se korokozo bakterium, se virus.
Meg kell elozni azt, hogy szennyezodjon.
Egyebkent a fozes eleg jol elpuszttja a korokozokat.
Nyers etelt ketseges videken csak akkor fogyassz, ha te magad tisztitod meg (alapos lemosas utan meghamozod).
Vizet csak palackozottat, vagy steril-szurtet ES UV sterilezettet (en ezt hasznalom: www.steripen.com/ ).

Az ezust-kolloid fogyasztasa csak a biztonsag hamis illuziojat kelti.

Vén Bolond 2014.08.17. 12:00:38

"Meg kell elozni azt, hogy szennyezodjon.
Egyebkent a fozes eleg jol elpuszttja a korokozokat.
Nyers etelt ketseges videken csak akkor fogyassz, ha te magad tisztitod meg (alapos lemosas utan meghamozod).
Vizet csak palackozottat, vagy steril-szurtet ES UV sterilezettet"

Ez teljesen alap, ezeken már túl vagyunk, nem ez a kérdés. Jóga táborban voltam. A jógások nem arról híresek, hogy minden vackot, szutykot összeesznek nem higiénikus módon.
4* éttermi svéd asztal volt végig, máshol senki nem próbált meg enni az ismert egyiptomi körülmények miatt.
Mégis, mindenki kiesett pár napra hasmenéssel a gyakorlatból, kivévé én és az exem.

Szóval van egy tapasztalat, ami tudományos ismereteink szerint nem valószerű.

Úgy tűnik kedves fordulo bogyo, hogy a válaszaid alapján nincs tudományos v. tudományosan igazolható módszer a kész ételt fertőtleníteni.
Az is a fentiekből elolvasható, hogy ilyen kis mértékben nincs említésre méltó mellékhatása az ezüstkolloidnak. Ugyanakkor valamennyi baciölő hatás (válogatás nélkül) kimutatható.

Mikor fogyasztottuk a szert tisztában voltunk ezekkel az ismeretekkel. De úgy gondoltuk, ha nem árt, és ha mégis valamelyes csökkenti a kórokozók számát ami végül is segíthet az immunrendszernek a védekezésben, mert kevesebb megmaradt bacira kell koncentrálnia, akkor végül is miért ne. És az eredmény úgy alakult, ahogy reméltük, de tény, nem bizonyított, hogy volt a két esemény (ezüstkolloid bevétel - nem fosás) között kimutatható kapcsolat.

fordulo_bogyo 2014.08.17. 13:59:00

@Vén Bolond: Nem ismerem a joga es a higienai kozotti oszefuggest.

Nem tudjuk azt sem, mi okozta a hasmenest a tobbieknel (pl az is lehet, hogy te arra a fertozesre immunisak voltatok).
Nem tudjuk, hogy mi egyeb kulonbseg volt a tobbiek a ti taplalkozasotok, es egyeb viselkedesetek kozott.

Azt tudjuk, hogy ilyen adagban egyaltalan nincs semennyi baciolo hatasa az ezust kollidinak, de placebo hatasa van.

Nem tudjuk elfogadhato modon tisztazni a kerdest, marad erdekes anekdota.

Szilágyi András 2014.08.18. 00:39:36

@Vén Bolond: Svédasztal volt, így mindenki mást evett. A többiek nem ugyanazt ették, mint ti. Így az összehasonlítás érvénytelen.

Írj nekünk! Kövess minket!

Kövess a Twitter-en 

Melléfogott az asztrológusod? Nem találsz már helyet az ágyadnak a földsugárzástól? Össze-vissza forog az Egely- kereked? Nem használt a macskádnak a homeopátiás bogyó?

Írd meg nekünk:
blog (kukac) szkeptikus.hu

Utolsó kommentek

Híreink

Nincs megjeleníthető elem

Fórum

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

akupunktúra (2) áldoktor (1) álhírek (1) állampolgári tudomány (1) alternatív medicina (23) áltudomány (37) antibiotikum (1) apollo (1) aromaterápia (1) ásványok (1) asztaltáncoltatás (1) asztrológia (6) atomenergia (2) attila domb (1) átverés (14) aura (2) béky lászló (3) bioenergetika (5) biofoton (1) biológia (2) biologika (1) bioptron (2) biorezonancia (5) biotechnológia (8) boszniai piramisok (3) bulvár (1) butaság (7) bűvészet (9) callahan (1) cam (1) chemtrail (3) civilizáció (1) clairvoyance (1) cod tea (5) confirmation bias (1) covid-19 (1) criss angel (1) csalás (4) csillagászat (6) cunami (1) darwin (5) demarkáció (1) diéták (1) douglas adams (1) dr. csabai zsolt (2) dr. csabai zsolt phd (1) echo tv (1) ECSO (1) egely (2) egészség (36) egészségnap (2) éghajlat (1) einstein (3) elektroszmog (1) életmód (4) energia (1) eric pearl (1) értem (3) érvelés (1) etnográfia (1) étrend kiegészítő (6) eugenika (1) evolúció (21) ezóbióökó (7) ezotéria (27) fakír (1) fals pozitív (1) fekete mágia (2) felmelegedés (2) fenntarthatóság (1) filozófia (12) finnugor (1) fizika (13) fogyasztóvédelem (12) földönkívüliek (2) földsugárzás (3) gelencsér andrás (1) gender (1) glifozát (1) gondolkodás (6) grafológia (2) grapefruit (3) grapefruitmag (1) grape vital (3) gyermeknevelés (1) gyógynövények (2) gyógyszerek (1) gyógyszeripar (1) HAARP (1) hagyományos kínai orvoslás (3) hamisítás (3) hétköznapi bölcsesség (1) hipotézis (1) hold (2) holokauszt (1) homeopátia (22) horoszkop (3) humor (7) idegtudomány (1) ideomotoros (1) idősek (1) india (1) influenza (1) ingyenenergia (4) integratív medicina (2) intelligens tervezés (12) james randi (3) japán (1) járvány (2) járványtagadás (1) jeti (1) jövőbelátás (2) jövőbelátók egyháza (1) jövőbe látás (2) józan ész (4) kanálhajlítás (2) kapcsolatteremtő gyógyítás (1) kígyóolaj (1) kísérlet (3) kiválasztott (4) klímaváltozás (7) klub (89) konferencia (9) kongresszus (10) könyv (13) koplalás (1) környezetvédelem (1) koronavírus (4) közgazdaságtan (2) közlekedés (1) kozmológia (2) kreacionizmus (2) kristályok (1) kritika (1) lászló ervin (2) lebuktatás (1) légköroptika (1) lenkei gábor (1) levitt (1) lifewave (2) lottó (1) lúgosítás (1) magfúzió (1) mágia (1) mágnes (5) magyar őstörténet (4) magyar történelem (3) marketing (3) mars (4) matematika (3) média (6) megerősítési torzítás (5) mellrák (1) mentalizmus (3) mesterséges intelligencia (1) meteor (1) mobiltelefon (1) mta (4) művészet (1) nasa (2) nyelv (6) nyílt levél (1) oktatás (4) oltásellenesség (3) oltások (2) önámítás (1) online kísérlet (3) orgon (1) örökmozgó (5) orvostudomány (12) őssejtfokozó (1) összeesküvés elmélet (5) otthonszülés (1) paleolit étrend (1) pálmalevél (1) pályázat (1) pandémia (1) parafenomén (3) parajelenségek (6) paródia (1) PCR (1) phenomenon (2) podcast (1) pozitív gondolkodás (1) prána (2) probiotikum (1) proving (1) pszí (5) pszichiátria (1) pszichológia (1) racionalitás (1) radiesztézia (3) rák (8) randi (3) rendezvény (13) rezsicsökkentő (1) richard dawkins (2) sci fi (3) seti (1) spiritizmus (2) steorn (1) sugárzás (3) számmisztika (3) székesfehérvár (2) szekta (1) szellemidézés (3) szerencse (1) sziget (5) szkeptikus (21) szólásszabadság (1) találmány (4) tantra (1) táplálkozás (5) távgyógyítás (2) technológia (14) telekinézis (1) telepátia (1) televízió (5) teremtés (3) teremtéstan (2) természetgyógyászat (28) termográfia (1) tesztek (3) történelem (14) tudomány (31) tudományos módszer (2) tudománytörténet (1) turizmus (1) ufo (5) új germán medicina (2) űrhajózás (2) uri geller (8) űrszonda (3) vágó (6) vakcinák (2) vallás (2) villanyóralassító (1) vita (1) vízautó (2) Wikipédia (3) x akták (1) Címkefelhő

Creative Commons

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása