Szkeptikus blog

A Szkeptikus Társaság tagjainak közös blogja

Hamisítással alátámasztott hamisításvád, avagy egy valódi auschwitzi fotó

Az auschwitzi haláltáborban elkövetett iparszerű népirtás folyamatáról értelemszerűen kevés helyszíni fénykép készült. A ritka kivételek egyike az a négy fotó, melyet 1944 nyarán a Sonderkommando, a nagy mennyiségű holttest megsemmisítésével megbízott foglyok egy kis csoportja készített egy becsempészett fényképezőgéppel. A filmet egy levél kíséretében fogkrémes tubusba rejtve sikerült a táborból kicsempészni. A négy fotó közül is a legismertebb az alábbi kép, mely az V. krematórium mögött kialakított halottégető gödör környezetét ábrázolja.

auschwitz_burningpit.jpg

A képen a Sonderkommando tagjai tevékenykednek a halottégető gödör körül. A gödörből nagy mennyiségű füst száll fel, a terepen pedig az égetésre váró holttestek tömegét látjuk.

Maga a fénykép már 1945 óta ismert. Bár eredeti negatívja elveszett, a negatívról készült kontaktmásolatokat ma is őrzi az auschwitzi múzeum, ahol egy kb. 45 cm szélességűre kinagyított változata is megtekinthető. Egy kevésbé kontrasztos változat is létezik, melyen több részlet kivehető.

A holokauszttagadók természetesen a legtöbb auschwitzi kép hitelességét vitatják. Ebbe a képbe azonban korábban nem nagyon sikerült belekötniük azon kívül, hogy a holttestek számát, furcsának tűnő testhelyzetét, haláluk okát próbálták vitatni. Nemrégiben azonban egyes holokauszttagadó fórumokon újabb ötlet született. Valaki ugyanis a Travel Channelen a Ghost Adventures című, amerikai szellemvadász műsort nézte, s feltűnt neki, hogy a műsorban egy 1912-es, Ohio állambeli vonatbaleset illusztrációjaként egy, az auschwitzi képhez meglepően hasonló képet mutattak be:

ghostadventures_ohio_auschwitz500px.png

A különbség csak az, hogy a műsorban bemutatott képen jóval kevesebb holttest látható – vagy talán nem is holttestek azok, csak valami törmelék. Rögtön megszületett tehát a vád: az auschwitzi fotó hamisítvány, valójában egy 1912-es amerikai vonatbaleset fotójának retusált változata.

Vizsgáljuk meg az állítást közelebbről! A Ghost Adventures szóban forgó, Prospect Place c. epizódjában több képet is bemutatnak (9:00 perc körül) a vonatbaleset illusztrációjára:

train1.jpgtrain2.jpg

Itt segítségünkre van a Google képkeresőjének az a képessége, hogy feltöltött kép alapján is tud keresni, így az epizódból kimentett képernyőmentésekre rákereshetünk. Így hamarosan kiderül, hogy az első kép valójában egy texasi (Bowie, TX), a második pedig egy kaliforniai vonatbaleset képe. Azt pedig már mások is észrevették, hogy az epizódban a vonatbaleset égési sérültjeiként bemutatott képek valójában a hirosimai atombomba áldozatainak képeiből lettek előállítva.

Világos tehát, hogy a Ghost Adventures nem az 1912-ben történt ohiói vonatbaleset tényleges képeit mutatta be. A film készítői valószínűleg a Google képkeresőjét használva kerestek olyan képeket, amelyeket a téma illusztrációjaként felhasználhattak, majd ezeket szükség szerint módosították céljaikra. Nem is lehet ezért nagyon megszólni őket – hiszen ez nem történelmi dokumentumfilm, hanem egy szórakoztató célú, szellemvadászatról szóló film. A vonatbaleset csupán érintőlegesen kerül szóba, a képeket is csak egy-két másodpercre villantják föl.

Ettől még persze továbbra is fennállhatna a lehetőség, hogy a Ghost Adventures-ben bemutatott kép az eredeti – lehet akár egy vonatbaleset képe is –, s az auschwitzi kép ennek felhasználásával készült. Ennek ellene szól persze, hogy nem világos, miért lenne egy sínpálya mellett befelé hajló drótkerítés. Továbbá, hiába keresgéltünk a neten, a Ghost Adventures-ben bemutatott képnek nem találtuk meg 2010-nél korábban a netre került változatát (az epizódot először 2010 januárjában mutatták be a Travel Channelen).

De vegyük csak szemügyre közelebbről a két képet! A fő különbség az, hogy az auschwitzi képen sokkal több holttest van. Vajon az eredeti kép volt a Ghost Adventures-ben bemutatott, s erre retusáltak rá több holttestet, vagy éppen ellenkezőleg, az auschwitzi kép az eredeti, s arról tüntették el a holttestek nagy részét?

Ha figyelmesen megvizsgáljuk a képek előterében lévő talaj mintázatát, észrevesszük, hogy a Ghost Adventures-ben bemutatott képen bizonyos mintázatok több helyen is előfordulnak. Az auschwitzi képen is megtalálhatóak ezek a mintázatok, de nem ismétlődnek:

hamisitas500px.png

A felső kép a Ghost Adventures-ban bemutatott kép, az alsó pedig az auschwitzi. Az azonos színű téglalapok egymással megegyező képrészleteket jelölnek.

Egyértelmű tehát, hogy az eredeti kép az auschwitzi. A másik kép készítésekor erről tüntették el a holttestek nagy részét a talaj bizonyos részeinek feljebb tolásával és megismétlésével. Az ügyes képszerkesztést valószínűleg a Ghost Adventures készítői követték el, feltehetően nem hamisítási szándékkal, csupán szerencsétlen módon éppen egy ikonikusnak számító, auschwitzi képet találtak a legalkalmasabbnak egy vonatbaleset illusztrálására, de mivel az nem volt egészen jó a céljaikra, igazítottak rajta. Az pedig már a holokauszttagadó fórumozók végletes elfogultságát bizonyítja, hogy minden különösebb vizsgálat nélkül rögtön arra a következtetésre jutottak, hogy nyilván az auschwitzi kép a hamis.

A fénykép helyszíne ma is azonosítható, hitelességét a mai helyszínnel való egyezése is alátámasztja. Mi több, egy 1944 augusztusában készült brit légifotón sűrű füstöt lehet látni felszállni éppen onnan, ahol a kép készült.

FRISSÍTÉS: Cikkünk már angol nyelven is elérhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://szkeptikus.blog.hu/api/trackback/id/tr544957079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.10. 08:47:06

bitang érdekes írás volt, köszi érte.

Pirx 2012.12.10. 09:02:09

Tiszteletem az alapos munkáért!

nalazo 2012.12.10. 09:07:51

Érdemes volt elolvasni. Az ember manipulálható, könnyen elhisz olyasmit, amit el is akar hinni.

Jyll 2012.12.10. 09:10:31

Figyelemreméltó írás, részemről is köszönet érte.

bcs222 2012.12.10. 09:29:36

Gratulálok, nagyon jó írás!

jégzajlás 2012.12.10. 09:37:23

Nézzük csak:

"nagy mennyiségű holttest"

1./ Kb. 20 holttestről van szó.
2./ Auswitzban (mint minden más táborban) voltak krematóriumok. Ha van krematórium, akkor holttestet szabadtéren égetni ésszerűtlenség, különösen ilyen hidegben.
3./ Állítólag 1 millió (valójában ki tudja mennyi,de jóval kevesebb) áldozat volt Auswitzben. De legyen 1 millió. Ugye nem gondolja senki, hogy ilyen módon égettek el ennyi embert, szabadtéren?
4./ Ezek után mit bizonyít ez a fénykép? A 301-es parcellába ennél több áldozatot földeltek el a kommunisták hasonló módszerek után.
5./ A Sonderkommandoba nem kijelölték az embereket, oda menni lehetett...

HgGina 2012.12.10. 09:42:38

@nalazo: mint pl. a 600 ezer magyar zsidó áldozatot, miközben az egyébként hitelesnek elfogadott összeírás szerint a székely szombatosokkal és a vegyesházasságban élőkkel együtt sem volt több 350 ezernél az összeírtak száma. S miközben a Mazsihisz is csak 90 ezret tart számon áldozatként. (Persze ez rengeteg. De azért a 90 ezer és a 600 ezer közt van egy hangyaf...nyi különbség.)

Fhmen 2012.12.10. 09:44:45

@jégzajlás: bizony, a sondercommandó annyira jó dolog. volt,hogy nem győztek jelentkezni oda. többet kellett várni a bekerülésre mint egy kombi wartburgra ugyebár

Anti Anyag (törölt) 2012.12.10. 10:00:19

@Fhmen: Annyira jó dolog volt, ugyanis szalonna és pálinka járt a munkával.

dögölj meg 2012.12.10. 10:02:32

Az "égetőgödör" kifejezést el kellene felejteni,gödörben égetni szinte lehetetlen.A gödör megtelik széndioxiddal,s a tűz kialszik.Ezt a németek is tudták,a drezdai terrorbombázás utáni képeken jól látszik,hogy a holttesteket gerendákra
halmozták fel és úgy égették el.

2012.12.10. 10:03:02

@jégzajlás: egy idő után a krematóriumok kapacitása kevésnek bizonyult.
Egyébként meg a lábad elé köpnék, ha egy icipicit kevésbé lennék kulturált, de büdös bunkó. Embertársaink halálát bagatellizálod, és csinálsz belőle számversenyt. Végül is akiknek a rokonaik meghaltak, azok is biztos hazudnak. Könyörgöm, ez nem valami hihetetlen messzeségben történt esemény, akiknek a rokonait elvitték, ITT ÉLNEK KÖZÖTTÜNK!!! Tudnak mesélni !

2012.12.10. 10:05:09

@HgGina: Mazsihisz weblapról:
www.mazsihisz.hu/6.000.000-aldozat-73.html

" a magyar Holocaust bizonyosan több mint 565000 fő meggyilkolását jelenti. Becsült számként 600000 főt szokás említeni, anélkül, hogy a pontos számok megállapítása a rendelkezésünkre álló források alapján lehetséges volna"

Te is egy hazug disznó vagy.

bcs222 2012.12.10. 10:09:26

@jégzajlás:

1., Olvasd el mégegyszer a mondatot. Nem azt írta, hogy ezen a képen nagy mennyiségű holttest van, hanem azt, hogy a Sonderkommando a nagy mennyiségű holttest megsemmisítésével megbízott foglyokat jelenti. Felteszem te sem vonod kétségbe, hogy (a) volt nagy mennyiségű holttest (b) ezek megsemmisítésével a Sonderkommando volt megbízva. Innentől remélem egyetérthetünk, hogy a mondat rendben van.
2., Így igaz. Pontosan ezért kényszerűségből kellett ezt tenni, amikor a krematóriumok (nem kicsi...) kapacitása már nem volt elégséges. Felteszem te is érzed, hogy ezt aligha a természetes halálozások tették szükségessé...
3., Nem, senki nem gondolja. Az igen túlnyomó többségüket krematóriumokban égették el. Ehhez a módszerhez csak akkor folyamodtak, amikor a krematóriumok kapacitása is kevésnek bizonyult időlegesen.
4., Azt bizonyítja, hogy Auschwitz-ban a meggyilkolt foglyok száma akkora volt, hogy egy idő után már szabadtéren kellett égetni őket, mert voltak időszakok, amikor már a krematóriumok kapacitása sem volt elég a holttestek megsemmisítéséhez.
5., Persze. A végén sorsolták a helyeket a nácik a tömeges jelentkezésre tekintettel.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.12.10. 10:10:45

"A gödörből nagy mennyiségű füst száll fel,"

Máshol ('rengeteg' helyen) azt olvastam, hogy égig érő lángnyelv tört föl a gödörből. Most akkor melyik az igaz?!

dögölj meg 2012.12.10. 10:11:08

@HgGina: Holokauszt vitában hallottam
régebben: "elfogadom,hogy a holokausztnak csak egy áldozata volt,de
az az egy az én édesanyám !"
De volt Zoltai Gusztávnak is egy érdekes televíziós nyilatkozata:a rabbiktól engedélyt kapott édesanyja holttestének kihantolására és hazahozatalára.És csoda történt,a teljes csontvázat megtalálták és hazahozták a lágerből !

bcs222 2012.12.10. 10:13:06

@HgGina: "S miközben a Mazsihisz is csak 90 ezret tart számon áldozatként."

A karórám szerint 1 perc 32 másodpercbe került a következő megtalálása:
"Népszám­lálási adatok alapján, az 1941. évi határok között élő zsidóság egészével számolva, amely zsidóság összesen mintegy 825000 fot tett ki, köztük mintegy 100000 kitért, akiket a diszkriminatív törvények zsidóként kezeltek, a magyar Holocaust bizonyosan több mint 565000 fő meggyilkolását jelenti. Becsült számként 600000 főt szokás említeni, anélkül, hogy a pontos számok megállapítása a rendelkezésünkre álló források alapján lehetséges volna."
Forrás: www.mazsihisz.hu/6.000.000-aldozat-73.html

(Egyébként hihetetlen, hogy emberek azt gondolják, hogy az internet korában az ilyen hazugságokat nem fogják utolérni...)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.10. 10:21:18

@jégzajlás:
"Nézzük csak:

"nagy mennyiségű holttest"

1./ Kb. 20 holttestről van szó."

csak a tisztázás végett, nálad mennyitől számít nagy mennyiségnek?

Mert szerintem már 20 is az...

spike179 2012.12.10. 10:22:33

@vilagnezet.blog.hu: Egely György egy vicc, szerintem senki sincsen aki komolyan venné. Egy szinten mozog a Best magazin mágikus karkötőjével.

Az a jó a fizikában és más természettudományban, hogy megismételhető mérésekkel lehet alátámasztani egy-egy állítást. Nem hiszel valaminek? Nembaj: dokumentált körülmények között bizonyítsd be, hogy az állítás hamis és kész is.

A történelemnél ellenben nehéz megcsinálni azt, hogy iziben megismételjük az egészet mondjuk 1940-1945-ig, de ezúttal küldünk megfigyelőket kamerákkal és fényképezőgépekkel a munkatáborokba.

Ez a baj ezzel a fránya idővel, sajnos szigorúan monoton a viselkedése, márpedig a történelem mint tudomány kizárólag ezen időtengely mentén tud vizsgálódni.

A múlton márpedig lehet és érdemes vitatkozni. A múlttal kapcsolatban általában csak ritkán vannak megdönthetetlen elméletek.

nalazo 2012.12.10. 10:29:49

A Holocaust kérdés nem a számokról szól, mert akárhányan is haltak meg, mind értelmetlen halál volt. a 350ezer ugyanannyi, mint a 600ezer. Ha csak egy embert zárnak ölnek meg a származása folytán, az is eggyel több, mint kellett volna. Ez éppúgy igaz a délvidéki magyarok legyilkolására, vagy a svábok halálra dolgoztatására.

Momina 2012.12.10. 10:33:42

Hát, én részemről úgy vagyok vele, hogy lehet vitatkozni, hogy akár a holokausztnak, akár bármelyik háborúnak a Földön 20, 100 ezer vagy 6 millió áldozata volt. Sztálingrádnál sem számolták meg őket egyenként, Pol Pot áldozatait sem, és az amerikai polgárháborúban sem. A szám ugyanis abból a szempontból mindegy, hogy bármi jön ki, az pont 20, 100 ezer vagy 6 millió áldozattal több, mint amennyinek meg kellett volna halnia. Utálom a háborút!

spike179 2012.12.10. 10:37:59

@bcs222: hollokoszt.wordpress.com/tag/nepszamlalas/

Stopperórám szerint 1perc 37 másodpercig kerestem a neten.

Annyit hadd jegyezzek meg, hogy mi lenne ha nem a legelfogultabb oldalt linkelnéd be, cserébe én is egy olyan oldalt hozok majd, ami nem elfogult.

A mazsihisz oldala nem közöl semmilyen forrást, csak számokat böfög fel valahonnan. Hiányolok egy linket a ksh oldalára, vagy egy beszkennelt dokumentumot ami összegzi a népszámlálási adatokat.
Tanuljátok már meg a történelmet elfogultság nélük vizsgálni! A rohadt életbe!

Ugyan nem akarok senkit sem arra bátorítani, hogy forrásokat olvasgassan egész nap, hogy a napi történelmi betevőjét megkapja. De, ha már megemésztjük egy történész (mazsihisz oldal?) okfejtését, akkor követeljük meg, hogy legyenek források megnevezve.

Ez nem forrás: "megbízható becslések szerint" .

bcs222 2012.12.10. 10:43:17

@spike179: "Annyit hadd jegyezzek meg, hogy mi lenne ha nem a legelfogultabb oldalt linkelnéd be, cserébe én is egy olyan oldalt hozok majd, ami nem elfogult."

Teljesen félreértetted a hozzászólásomat.

Abszolúte nem arról akartam bármit is szólni, hogy mi a helyzet a népszámlálási adatokkal, hanem a következő mondatra reagáltam: "S miközben a Mazsihisz is csak 90 ezret tart számon áldozatként."

Ez a kijelentés a Mazsihisz álláspontjára vonatkozik, gondolom egyetértünk. Márpedig ebben a kérdésben igenis a Mazsihisz a lehető leghitelesebb forrás.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.10. 10:43:27

@Momina: Az eltérést az okozhatja, hogy a vérbeli zsidók szerint csak az a zsidó, akinek az anyja is az, a zsidótörvények szerint viszont az is, akinek a családjában volt zsidó x ideig visszamenve.

Így egészen nagy szám is kijöhet, akiket a németek elvittek, viszont az egyes országokban vezetett nyilvántartásokkal nyilván nem fog egyezni.

A db. szám körüli hisztit én is nevetségesnek tartom, azt pedig pláne, hogy ennek megkérdőjelezése bűncselekmény, hiszen egyrészt pontos nyilvántartás nincs, másrészt rengeteg a holokausztcsaló.

pounderstibbons 2012.12.10. 10:43:51

@Attila64:
1., Milyen "rengeteg" helyen olvastad?
2., Szerinted minden hullaégetést pontosan ugyanolyan körülmények között tartottak? A felhasznált anyagok mennyisége, fajtája, hőmérséklete mindig, minden körülmények között tökéletesen egyezett? Azért a német precizitásnak is vannak határai szerintem...
3., Az égésnek szerinted nincsenek fázisai, aminek során a láng és füst aránya változik?

spike179 2012.12.10. 10:45:11

@vilagnezet.blog.hu: Te jó Isten! Jogos a felvetésed akkor, mea culpa!
A jövőben odateszem majd magam, hogy felfedjem a nevetséges "találmányait".

ámbátor 2012.12.10. 10:49:59

Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet: www.scribd.com/doc/7325266/Nyiszli-Miklos-Dr-Mengele-Boncoloorvosa-Voltam-Hu

1946-ban frissen Auswitzból hazaérve írta meg, mit llátott a Sonderben.

Aki nem olvasta, nemigen szólhat érdemben hozzá a Sonder témakörhöz.

spike179 2012.12.10. 11:00:33

@bcs222: Ami a mazsihisz idézését illeti, hogy tisztázzuk ők mit gondolnak az rendben van.

Ne haragudj, csak elkapott a hév, hogy már megint egy oldal, ami mindenféle forrás nélkül dobálózik számokkal.

Azon az oldal egy valami fogadható el fenntartások nélkül, mégpedig az, amit szerettél volna tisztázni: A Mazsihisznek mi a véleménye az elhunytak számáról.

@pounderstibbons: Csak pont az 1949-es népszámlálás maradt le arról az oldalról érthetetlen okokból. Mert én ugyan jó vagyok matekból, de talán pont nem 1941 után kellene a lakosságváltozás trendjét interpolálni, amikor tudjuk, hogy egy háború általában szakadást okoz a lakosság-idő függvényben.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.12.10. 11:02:40

Egyértelműen, hogy a hullás kép montage, ugyanis a testeknek az árnyékvetődése majd 45 fokos szögben eltér az álló alakok árnyékolásától!

Szűcslaci 2012.12.10. 11:05:21

Dől a vár, napról napra rogyadozik - persze, nem kell tudomást venni róla, elég, ha büntetik azt, aki felhívja rá a figyelmet.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.10. 11:08:27

@spike179: A zsidó nyilvántartásban alapból kevesebbnek kell lennie, hiszen az áldozatok többsége a zsidó nyilvántartás szerint nem volt zsidó.

Ezért van náluk akkora zavar, mert a németek zsidó címkével biztosan több embert öltek meg mint ami az ő könyveikben van.

Én egy 46-os magyar dokumentum filmben 400.000-es számot láttam, ami ma 600.000.

Valójában az ilyen pontos számokat nem lehet komolyan venni, ráadásul a németek nem csak zsidókat, hanem a hadifoglyokat, cigányokat is, sőt "véletlenszerűen" a civil lakosságot is nagy számban vitték munkatáborokba.
Az pedig eléggé hihetetlen, hogy zsidók esetében pontos számokat ismerünk, de az összes többiről nem tudunk semmit. Nyilván ezek számát is hozzáadhatták a zsidókéhoz.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.10. 11:14:04

@Attila64: Gödörben biztosan nem lehet égetni. A múlt héten próbáltam ki, persze nem pont ezért, az avart akartam elégetni. Pedig próbálkoztam mindenfajta éghető anyaggal.

Szóval a "behajigálták a holttesteket és saját zsírjukkal locsolták", az hazugság. Szerintem ha az ilyen fotó nem hamis, akkor ott a gödör mellett égetik a holttesteket, a gödör azért van ott, hogy oda temessék el őket.

okostojgli (törölt) 2012.12.10. 11:14:07

Ennyi kibaszott kretén nácit amit eltűr magában ez a kurva - gyengébbeknek még egyszer: KURVA - ország ...

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.12.10. 11:23:15

@pounderstibbons 2012.12.10. 10:43:51:

Ez ment a google-ba: "holokauszt hullák lángnyelvek"

Első találat (+267 további):
"éjszaka volt és láttunk a krematórium mögött óriási lángnyelveket felcsapni. A fürdő felé az út arra vezetett és szemtanúi voltunk annak, hogy óriási gödrökbe dobálták be a hullákat a Sonderkommandósok, még pedig ."

hardenberg 2012.12.10. 11:27:38

Mein Gott, de szánalmas ez az írás, meg az agresszív, magukat racionális kismalacként azonosító zsidók és zsidócsahos agymosottak kétségbeesett erőlködése, a holokamu irracionális mitizálásáért! Az igazság korszaka jön, kártyavárként fog összedőlni hazugságotok!

pounderstibbons 2012.12.10. 11:38:54

@spike179:
hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_n%C3%A9pess%C3%A9g%C3%A9nek_vall%C3%A1si_megoszl%C3%A1sa#A_n.C3.A9psz.C3.A1ml.C3.A1l.C3.A1sok_adatai

Magukat zsidóknak vallók aránya 5,1-ről 1,5-re zuhant (kb. 70%-os csökkenés) Magyarországon 1930 és 49 között, miközben a többi vallás híveinek aránya közel változatlan maradt és az ország összlélekszáma olyan 6,5 %-al csökkenhetett.

A számadatok tényleg nagyon zavarosak az ügyben, mert ugye a világháború nem csak vallásos zsidóknak okozott veszteségeket, a felmérések során, főleg a 2. világháború után nem igazán voltak zsidóságuk megvallására hajlók az érintettek, sőt tudtommal kifejezetten erre is lettek buzdítva vallási elöljárók által a zsidók, és a határváltozásokat se könnyű figyelembe venni, különösen Magyarország esetében. És akkor még nem számoltunk el azokkal a magyar zsidókkal, akik nem is Magyarországra tértek haza.

Mindazonáltal a számadatok bizonytalansága nem jelenti azt, hogy szükségszerűen nagyságrendileg téves volna az áldozatok történelmileg elfogadott becsült száma.

A Szovjetunió második világháborús veszteségeire is volt becslés 7 milliós és 43 milliós is. Pedig a Szovjetunió lakossága szerintem jóval egzaktabb, mint az, hogy ki, mennyire és mi szerint volt zsidó Európában és kit üldöztek emiatt.
en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_casualties_of_the_Soviet_Union#Soviet_and_Russian_Estimates

Mégse látom tolongani az oldalakat arról, hogy igazából a szovjetek csak százezres nagyságrendben haltak meg a második világháború alatt és az egész világháborút ők találták ki, hogy megszerezhessék Kelet-Európát 40 évre.

Szilágyi András 2012.12.10. 11:42:00

Lehet gödörben halottakat égetni. Filip Müller túlélő leírta. Német precizitással kidolgozták ennek a technológiáját. Felváltva fát és holttesteket rétegeztek, a holttesteket zsírtartalom szerint gondosan szortírozva. Az égést pedig benzinnel, olajjal gyorsították. Sőt, ez a módszer hatékonyabb, nagyobb kapacitású volt, mint a krematóriumban végzett égetés.

pounderstibbons 2012.12.10. 11:44:02

@Attila64:

És ahol láng van ott nincs füst? Nem is lesz, ha esetleg alábbhagy a lángolás?

/Off Kérlek használd a "válasz"-gombot, mert mindkettőnknek kényelmesebb.

2012.12.10. 11:48:52

A vöröskereszt áldozati listája: 1.bp.blogspot.com/_Cx5YSp-ghS8/TCyBzjS8fsI/AAAAAAAAF-s/3erh3Jyb0pY/s1600/document-2.jpg

Mindegy, egy halál is sok, de a megmásítása, más fényben feltüntetése a megtörténteknek nem korrekt. Aztán évtizedeken át emiatt országokat megbélyegezni és a holokauszt árnyékába bújva népírtani szintén nem az.

De sokan arra nem gondolnak, hogy pont a szövetségesek öltek meg több tízezer foglyot, amikor éppen lebombázták a gyárakat, amiben kényszermunkára voltak fogva a munkaszolgálatosok.

spike179 2012.12.10. 11:53:52

@pounderstibbons: Na ez már tetszik! Konstruktív vita forrásokkal. Mennyivel könnyebb mindenkinek, aki olvassa leszűrni az igazságot.

Hadd egészítsem ki még én is ezzel: hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_n%C3%A9pess%C3%A9ge

A korábban linkelt oldalnál meg megmondom mi volt a hiba: hollokoszt.wordpress.com/tag/nepszamlalas/

10 pontot kap, aki megtalálta a logikai bukfencet. Nem számolt a menekült áradattal, amit a vörös hadsereg kétségkívül betolt az országba keletről.

Megkérem minden honfitársamat, hogy gondolkozzon! Mert a nap végén nem az a lényeg, hogy kinek van igaza a múlttal kapcsolatban, hanem, hogy a jelenben használjuk az agyunkat, hiszen mint korábban írtam az idő szigorúan monoton viselkedésű. Az idő kereke nem forgatható vissza. Ha úgy tetszik: irreverzibilis folyamat.

Ha tehát ma használjuk a fejünket, akkor holnap lehet jobb irányba toljuk el a történelem sodrát, mintha csak bambán benyelnénk azt amit a megmondóemberek belénk adagolnak.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.10. 11:59:04

@Szilágyi András: Valahogy levegőt is kellett bejuttatniuk, mert még egy kis gyertyamécseshez is meglepően sok levegő kell. Max. úgy lehet elképzelni, hogy a gödör két oldalát szélirányban megnyitják, vagy maga az égés nem a gödörben van, oda a hamu esik, hanem "felette", tehát valamiféle támasztékot is építenek oldalra fémből.

Tippem szerint a gödörégetést épp a kevéssé hatékonysága és munkaigényessége miatt inkább szükséghelyzetben, illetve a bizonyítékok gyors eltüntetésére használhatták.

pounderstibbons 2012.12.10. 12:00:24

@HUN_Sector:
HA elolvasnád a linkelt dokumentumod utolsó mondatát, láthatnád, hogy a vöröskereszt adott intézményének IGAZOLT áldozatlistája, de nem gondolják, hogy akár csak a koncentrációs táborokban ennyien haltak volna meg, csupán ennyi embernek van a kiállító intézmény iratai között olyan adata ami alapján valószínűleg ott haltak meg. De ugye a nácik fő gondja a háború végefelé nem éppen az volt, hogy a lehető leggondosabban dokumentálják az emberülések áldozatainak nevét...

Grabbe · http://www.hirstart.hu/ 2012.12.10. 12:01:14

Tényleg nagyon érdekes írás - már volt "szerencsém" ehhez a képhez amúgy.

Nemrégiben ment a NGC-en egy "Auschwitz album" című dokumentumfilm, amiben a vonatról leszállást követően történő szelektálást mutatják be. Ez megvan egyébként a Páva utcai Holokauszt Múzeumban is. Szóval ott eléggé részletesen kielemezték a képeket, mindenféle digitális cuccot bevetve, hogy felfedjék a képeken látható zsidók, tábori őrök személyazonosságát.

Amit én különösen gusztustalannak tartok az az, ahogyan az írásban is szerepel, amikor egy adott baleset, tömegszerencsétlenség, vagy ilyesmivel kapcsolatos könyvben, filmben olyan illusztrációkat használnak fel, ami nem is az adott helyen, időben történt - pusztán azért, mert mondjuk a készítők lusták rendesen utánanézni. Amúgy például (ha már holokauszt) fel szokták használni a drezdai bombatámadás utáni halottégetések képeit is, mint holokausztos anyagot. Hiszen nem mindenki ismeri az ott készült képeket, ahogyan halomban égetik a német áldozatok holttesteit.

Valaki itt írt a gödörben való égetésről, hogy nem túl logikus, meg lángnyelvek szállnak fel a gödörből, stb. Nem túlságosan értek ehhez, de nem tudom, hogy nem használtak-e például benzint, gázolajat, ilyesmit, hogy a holttestek gyorsabban égjenek. Amúgy szerintem azért gödörben csinálták, mivel úgy gondolkozhattak, hogy utána úgyis betemetik. Továbbá az sem tiszta, hogy az eredeti képen a jobb szélén, azok lennének a német őrök, vagy szintén a Sonderkommando tagjai? Ja és az felcsapó lángnyelvek a gödörből: nem lehetséges, hogy az emberi zsír odalent egy helyre gyűlik és amiatt csapnak fel a lángok, vagy pedig a holttestekből kiszabaduló különféle gázok okozhat(ná)nak ilyet?

Szilágyi András 2012.12.10. 12:03:00

@HUN_Sector: www.h-ref.de/zahlenspiele/sonderstandesamt-arolsen.php
A Vöröskereszt listája azon emberek számát tartalmazza, akiknek az eltűnését a Vöröskeresztnél bejelentették és velük kerestették őket, és a Vöröskereszt az elhalálozásukra vonatkozóan konkrét dokumentációt talált, ezzel lezárva az ügyet.
Nem tartalmazza például azok számát, akiket gázkamrában semmisítettek meg, ugyanis azokról semmiféle dokumentációt nem vezettek.

Rendíthetetlen Álamkatona 2012.12.10. 12:04:40

@doggfather: Aztakurva, ilyen emberekkel vitatkozni? Azért én is fogok mindjárt. :-(

fda 2012.12.10. 12:06:30

Valaki magyarázza már el számszerűen, hogyan lehet 1 millió embert elégetni. Aki dobott már rá tűzre például döglött kismacskát, az tudja, hogy az emberi test nagyon nehezen ég. Sokszor kiszámolták már, hogy kb. mennyi időre, mennyi tüzelőanyagra (fa) lett volna ehhez szükség. Jelentős mennyiségű fa például sehonnan nem hiányzott a háború után, pedig a haláltáborok körül igen sok favágónak kellett volna dolgoznia.
Ezen kívül azt is sokfelé kiszámolták már, hogy milyen mennyiségű hamu keletkezne mindebből... az amit a mai múzeum-haláltáborokban mutogatnak, ennek jelentéktelen kicsi része. A többi hol van?

Bizony, sok bizonyíték van arra nézve, hogy a haláltáborok, sokkal kisebb nagyságrendben üzemeltek, mint ahogy utólag rájuk verik.

Szilágyi András 2012.12.10. 12:06:30

@Anti Anyag: A gödör fala ferde volt, így be tudott jutni oldalról elég levegő. Árkokat is ástak belőle kifelé a zsír elvezetésére.

Rendíthetetlen Álamkatona 2012.12.10. 12:07:17

@Attila64: Tekintsünk el a hozzászólásban elrejtett (számomra teljesen elfogadhatatlan) cinizmustól.

Nem láttál még tüzet? Attól függően, hogy mennyi oxigént kap, mi az alap gyúanyag, azoknak melyek azok a pontjai amikor már nem csak olvadnak, hanem meg is gyulladnak, stb.

Egyben biztos vagyok: nem vagy tűzoltó.

Rendíthetetlen Álamkatona 2012.12.10. 12:08:00

Annyira ijesztő, hogy egy ilyen poszthoz többnyire olyan hozzászólások érkeznek, amelyek ellen úm. a poszt létrejött.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.10. 12:08:23

@Grabbe: Megnézve a képet, szerintem nem gödörben égetnek, hanem gúlában. Ez logikusabbnak is tűnne, mint a gödör, hiszen hatékonyabb.

A gödröt az esetek többségében egyszerűen csak temetésre használhatták. A nagy gödröt kiásó foglyokkal kitermeltettek egy nagy halom fát és kiásattak velük egy hatalmas gödröt.

10 közül hét azt mondja, hogy gödörben égettek, ezekből kettő azt is mondja, hogy látta az égetési folyamatot.

nemjogasz 2012.12.10. 12:09:48

Na ezzel jól beletrafáltatok, téma a holokausztról, plusz még index címlap is... A nácik gyorsreagálású kommentosztaga meg már el is lepte a cikket a hülyeségeivel. (Mondjuk csak tudnám, hogy a sok náci hogy veszi észre az index címlapot? Netán azt a "zsidó szennyet" olvasgatja az igazmagyar kurucinfó meg barikád helyett?)

pounderstibbons 2012.12.10. 12:09:51

@fda:
"Aki dobott már rá tűzre például döglött kismacskát, az tudja, hogy az emberi test nagyon nehezen ég. "

WTF?

Rendíthetetlen Álamkatona 2012.12.10. 12:12:02

@spike179: Ezekből (is) azért kiderül, hogy indulatból reagáltok mindenre, ami nem fasza szerintetek.

Olvasni nem trendi, mi?
Csak itt pofázni...

Szilágyi András 2012.12.10. 12:14:00

@fda: Napi 9000 főt el tudtak égetni. A hamut a környékbeli mocsarakban szórták szét.

Rendíthetetlen Álamkatona 2012.12.10. 12:15:16

@okostojgli: És látod nemhogy nem szégyellik magukat, kötözködnek. :-( Nő lennék, már sírnék. Annyira reménytelen. És lehet, hogy ezek itt laknak velem egy utcában, köszönök nekik, visszaköszönnek, stb.

Csak ha eljön az idejük, akkor rólam is kitalálják, hogy nem úgy ég a zsírom, mint egy zsidónak. Próbáljuk ki!

Rendíthetetlen Álamkatona 2012.12.10. 12:17:43

@Attila64: Annyira abszurd, hogy ilyen alapon vitatkozom egy (lám!) gépelésre alkalmas sejthalmazzal.

A fotón éjszaka van, bazdmeg?
Lásd én előző és szerencsére még egy normális ember hozzászólását.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2012.12.10. 12:19:52

@nemjogasz: egynek az a dolga, hogy olvassa, aztán riasztja a többi agynélkülit, hogy jöjjön ide okádni magából a teljes sötétséget és sületlenséget.

Rendíthetetlen Álamkatona 2012.12.10. 12:20:43

@Grabbe: Bocs, folyamatosan olvasom a hozzászólásokat és egyesével reagálok. Én ILYEN hozzászólásokra számítottam. Álmomban nem gondoltam volna, hogy valaki úm. a "másik" oldalról (mégha úgy is gondolja) előmerészkedik.

Ezek szerint itt tartunk.
A Te nickedet mindenesetre megjegyeztem, mint Emberét.

mtam78 2012.12.10. 12:20:59

@nemjogasz:
:) én sem értem, hogy nem félnek a fertőzés veszélytől? :D mondjuk az agyatlan nácikat én sem félteném akárhova is kivezényelni, tuti nem tudnak megfertőződni, nincs agyuk ugyanis, ami fertőzhető lenne........

Anti Anyag (törölt) 2012.12.10. 12:21:45

@Szilágyi András: Biztos van olyan módszer, amivel hatékonyabbá tehető, de szerintem tömegméretekben inkább a bizonyítékok eltüntetésére használhatták a háború vége felé.

Ez a gödrös égetés inkább elkeseredett módszernek tűnik, mint előre eltervezettnek. Merle könyvében az SS tiszt (Majdanekben) pld. kifejezetten rossz módszernek tartja, pedig azt leírja, hogy ki kísérletezték a lehető legjobb megoldást. Maga a "főhős" is azért megy oda, hogy e helyett találjon ki valamit, ezt a módszert kell leváltania.

OK, a könyv fikció, de Merle nyilván valóságos adatokra támaszkodott.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2012.12.10. 12:24:08

Egyébként drága agyhalott fasiszták.

Lapozzunk a zsidókérdésről.

Enélkül is meghalt 55 millió ember az az őrület miatt, amit ti propagáltok.

Anyák, apák, gyerekek, idősek.

Több kontinens porig lett rombolva Hitler és hordája miatt. Generációk vagyonai pusztultak el.

Ti meg ezt a torz lényt éltetitek.

Gratulálok.

Martian (törölt) 2012.12.10. 12:26:14

Nem értem ezt az egész számháborúsdit... tudtommal a németek mindent precízen adminisztráltak (anno még az IBM is adott hozzá számológépeket, kellemetlen is lett számukra), a mikrofilmes nyilvántartás pedig a ruszkik kezébe került, így elvben validálható hogy a németek által feljegyzettnél kevesebb áldozat nem lehet.

Szűcslaci 2012.12.10. 12:26:41

@Szilágyi András: "A hamut a környékbeli mocsarakban szórták szét. " Persze. Ha nem volt a környéken mocsár, akkor a rabokkal csináltattak egyet. El is mocsarasították a lágerek környékét. Meg emberbőrből lámpaernyőt, húgyhólyagból lufit csináltak a barna inges német kisgyermekeknek. Szárkapocs csontból kitolható létrát, szemüregből camera obscurát. Megint mások pedig háborús tragédiából megfellebbezhetetlen legendát, biztos megélhetést.

Martian (törölt) 2012.12.10. 12:30:06

Bár az eredeti témához nem kapcsolódik az Egely-kerék, azért érdekelne, hogy akiktől "átvette" Egely az ötletet, azok mire is használták, illetve az általuk vélt alkalmazásra tudták-e hitelesíteni?

spike179 2012.12.10. 12:31:15

@Rendíthetetlen Álamkatona: Ha végigolvasnád a kommentjeimet, akkor láthatnád, hogy éppen arra törekszem, hogy alátámassza mindenki az állításait és ne higgyen el olyat, ami felé hajlana, de teljesen légből kapott. Főleg egy ilyen téma körül, ami annyira indulatoktól átszőtt.
Gondolom azt is észrevetted, hogy amint rávilágítottak a félreértésre, rögtön elnézést kértem.

Bocsánat, hogy nem tudom ezt olyan tárgyilagosan megtenni, mint ahogyan az MTA történelmi részlege folytat diskurzusokat Bizánc szerepéről a Földközi tengeren a 11. században.

Tom Benko 2012.12.10. 12:32:50

Bookmarked. Szeretek röhögni a sok holokauszttagadó szánalmas erőlködésén.
A cikk tetszik.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.12.10. 12:34:49

Micsoda érdekes felvétel.
Valóban kár volt elégetni a holttesteket. Hagyni kellett volna inkább, hogy felzabálják a patkányok őket. Higiéniai szempontból jobban meg is felelt volna egy átlagos zsidó lakás körülményeinek.

bgp 2012.12.10. 12:35:32

@doggfather: felesleges vitázni a nácikkal. Ők is tudják mi a helyzet.

A kép 1 pillanat megörökítése, és a táborok évekig üzemeltek.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.10. 12:38:53

@Szilágyi András: Szerintem a kifejezett megsemmisitő táborokban sem tudtak egy táborba éves viszonylatban napi 9000 embert odaszállítani, nem hogy megsemmisíteni. A mai korszerű módszerekkel is egy ember teljes elégetése vagy 3 óra.

De nem is csak az égetési technológia miatt, egyszerűen a közbülső folyamatok nem bírják el ezt a napi számot, egy táborban nem tudnak naponta ennyi embert szelektálni, adminisztrálni, elgázosítani, elégetni.

Olvastam egy lengyel írótól egy visszaemlékezést, a magyar cigányokat kb. 600 fő megsemmisítése tartott egy napig, beleértve az éjszakát is, pedig ez a háború vége felé volt, állt az összes kemence, kidolgozott infrastruktúra. 900 fő orosz hadifoglyok tömeges kivégzéséről is ír.

Szerintem az átlagos kapacitás napi 1000-1500 fő, azaz kb. egy teljes vagon lehetett. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehetett néha akár 3000.

Persze ez Aushwiztra értendő.

◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ► 2012.12.10. 12:42:33

Azért nem nyivákoltok, megélhetési hullarablók, amikor elevenen égettek el embereket atombombával vagy napalmmal amerikai barátaitok?

Ja, azokban a népirtásokban nem hullott felsőbbrendű választott?

Szégyelljétek magatokat!

Grabbe · http://www.hirstart.hu/ 2012.12.10. 12:49:10

@Szűcslaci: Nos az emberbőrből lámpaernyő az igaz -->

www.scrapbookpages.com/Buchenwald/Atrocities.html

Habár ezen az oldalon van egy olyan rész is, amiről én úgy tudom, hogy bebizonyosodott, hogy nem igaz, mégpedig az emberből készült szappan. Ennek ellenére ott ezt még tényként kezelik.

Még két írás erről a "lámpaernyő" dologról -->

www.whale.to/b/skin_lamp_q.html

www.thesun.co.uk/sol/homepage/features/3213084/Car-boot-lampshade-made-from-human-skin.html

És az ezeket cáfoló írás -->

exposing-the-holocaust-hoax-archive.blogspot.hu/2009/10/human-skin-lampshades-and-nazi-shrunken.html

Nehéz elhinni, hogy melyik igaz és melyik nem. Véleményem szerint azért is (többek között), mert azóta a holokausztra, mint olyanra, egész "iparág" és legendárium épült, ami azoknak az áldozatoknak az emlékét sérti, akik valóban ott pusztultak el a megsemmisítő táborokban.

Még valami: egyesek hajlamosak egyenlőségjelet tenni a koncentrációs táborok és a megsemmisítő táborok közé. Na ez nagy hiba, hiszen nem minden koncentrációs tábor volt következésképpen megsemmisítő tábor is, annak ellenére persze, hogy ott is haltak meg emberek. De összességében több koncentrációs, mint megsemmisítő tábor volt. Utóbbiak voltak többek között a leghíresebb Auschwitz, aztán Sobibór, Majdanek, Chelmno... Példának okáért Auschwitz maga mindkét feladatot betöltötte.

2012.12.10. 12:50:35

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Vagy egy kis Agent Orange biológiai fegyver, amit vietnámban használtak a jenkik, a betiltott kazettás és foszfor bombák, amiket izrael az elmúlt években is előszeretettel bevetett...

Shopping 2012.12.10. 12:51:06

Akkor a számok:
1.
Mao-30-40 millió áldozat
2.
Sztálin-20 millió áldozat
3.
Hitler- 6millió áldozat

Szörnyű az összes, de!

Jó a marketingjük maradjunk ennyiben...

Grabbe · http://www.hirstart.hu/ 2012.12.10. 12:58:48

@Shopping: Erről egy eléggé részletes Wikipédiás cik (angolul) -->

en.wikipedia.org/wiki/Genocides_in_history

Durva dolog ebben az esetben a "számháború", de összességében az Ukrajnában mesterségesen előidézett éhínségnek (az úgynevezett Holodomor) több áldozata volt, mint a későbbi Holokausztnak (csak a zsidó áldozatok számát tekintve).

Ja és ha visszaugrunk jó pár száz évet az időben, felsejlik előttünk az a "tatárjárás", amit mi viszonylag egészen könnyen megúsztunk, de a belső-ázsiai népek már nem. Ugye Timur Lenk, Dzsingisz kán & társai.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.10. 13:00:02

@Grabbe: Ez szerintem nem releváns dolog, tömeggyártásban biztosan nem készült, de simán el lehet képzelni, még ennél vadabb dolgokat is.

Némely USA katona pld. füleket gyűjtött, a hadvezetést ezt épp anyira nem érdekelte, mint a németet az, hogy X,Y lámpaernyőt, cigarettatárcát, talán még cipőt is készítetett.

A nép fia 2012.12.10. 13:03:26

@doggfather: Te minden blogon ott vagy? :-D

Szociknak vége 2012.12.10. 13:06:34

Egyértelmű tehát, hogy az eredeti kép az auschwitzi.

- Mi bizonyítja hogy ott készült?

- Bizonyítja ez hogy akár egyetlen zsidót gázkamrában megöltek?

- Mi bizonyítja hogy akkor(42-44)ben készült?

Ez a kép kb. semmit sem bizonyít a holokauszt szkeptikusoknak meg elég jogosak az aggályaik már az eddig bebizonyított hazugságok miatt is.

Szociknak vége 2012.12.10. 13:08:45

@Anti Anyag: X,Y lámpaernyőt, cigarettatárcát, talán még cipőt is készítetett.

Már nagyon soxor bevallotta a szövetségesek vezetése, hogy a fenti állítás általuk terjesztett háborús propaganda volt. Soha senki sem láttott se lámpaernyőt, se szappant ami zsidóból készült.

Grabbe · http://www.hirstart.hu/ 2012.12.10. 13:10:02

@Anti Anyag: Tömeggyártásban persze, hogy nem; nem is mondtam (írtam), pusztán csak azt, hogy megtörtént.

Martian (törölt) 2012.12.10. 13:15:03

@Grabbe: a náci propaganda a kezdetektől azzal oltotta a német népességet, hogy a zsidók fúj de undorítóak. Ezek után miért is akarna egy átlagos német halott zsidókból készült tárgyakat venni...? ugyanúgy, ahogy egy mohamedán vagy zsidó nem fog sonkát venni.

Szociknak vége 2012.12.10. 13:15:48

@Szilágyi András: Napi 9000 főt el tudtak égetni. A hamut a környékbeli mocsarakban szórták szét.

Hogyne. 88ig azt hazudták a világnak hogy 4 millió auschwitzi áldozat volt. A mai hivatalos szám a leuchter-jelentés óta 1.1 millió nem csak zsidó persze.

A 6 millión viszont nem csökkentettek, ezért a hiányzó 3 millára valamit ki kellett találni. Ez most az hogy Ukrajnában ölték le őket a sonderkommandók. Persze nem 3 milliót de 3000et sem találtak meg, egyetlenegy tömegsír sincs. Vö. pl. Katyini mészárlás, ahol mindenki meglett.

Nyehehe.

MoxNox 2012.12.10. 13:16:32

@spike179: No akkor plussz 10 pont jár neked, ha megtalálod a saját logikai bukfenced a felfedezni vélt logikai bukfencben :)

Grabbe · http://www.hirstart.hu/ 2012.12.10. 13:17:23

@Martian: A két linkben azt írják, hogy nem az "átlag német" számára készültek ezek a dolgok (furcsán is nézett volna ki mondjuk egy piacon), hanem az ottani tábor parancsnoka készíttette magának.

pounderstibbons 2012.12.10. 13:18:45

@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►:
@HUN_Sector:
Tagadja valaki ezen fegyverek-eszközök használatát? Hamisnak állít be ezek létezését igazoló bizonyítékot?

Ha nem, akkor tegyétek magatokat kicsit takarékra.
Ha igen, akkor mutassátok.

Aureliano Buendía ezredes 2012.12.10. 13:19:19

@MetroGoldwinMayer: milyen hivatalos szám, te nagyon szerencsétlen? Vannak Holokauszt-kutatók, mindenkinek más és más szám szerepel a kutatásaiban. Nincs semmiféle hivatalos szám. Csak a féleszű, hozzád hasonló nácik agyszüleménye ez az undorító számháború.

Anti Anyag (törölt) 2012.12.10. 13:19:58

@MetroGoldwinMayer: Mert akinek van, nem dicsekszik vele.

Simán megtörténhetett, egy ilyen táborban még egy sima tizedes is élet halál ura volt, hát akkor egy tiszt. Ha a szerbek horvát cscsemőt sütöttek meg sütőben, miért ne készíthetett volna egy betegebb német tiszt lámpaernyőt emlékbe.

Az emberi fantázia határtalan, én ezt simán elhiszem, még azt is, hogy szappannal kísérleteztek, legfeljebb nem jutottak el a tömeggyártásig. A német ráadásul kurvára praktikus nép.

Grabbe · http://www.hirstart.hu/ 2012.12.10. 13:20:50

Na jó, most már tényleg nem írok ide, mert már sok volt, de még azoknak egy link, akik a hitleri/sztálini uralom alatti áldozatokra kíváncsiak (az összehasonlítás kedvéért és amúgy sem releváns, hiszen Sztálin tovább volt uralmon, mint Hitler ugye...)

en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Nazism_and_Stalinism#Atrocities_of_the_two_regimes

Ezeket miért nem fordítja le senki sem magyarra a Wikipédián?

Szociknak vége 2012.12.10. 13:21:38

@Anti Anyag: Mert akinek van, nem dicsekszik vele.

-Ami nincs azt nem szokták perekben bizonyítékként felhasználni ügye(Nürnberg).

Szociknak vége 2012.12.10. 13:22:45

@Aureliano Buendía ezredes: Vannak Holokauszt-kutatók, mindenkinek más és más szám szerepel a kutatásaiban.

- Tényleg? Idézzél már párat. Segítek menj a Mazsihisz honlapjára adatokért.

2012.12.10. 13:24:37

@pounderstibbons: Amerika pl. máig nem ismerte el, hogy bevetette, nem fizet kártérítést a civileknek, míg a saját katonáinak igen.
Izrael nem ismeri el az atomfegyvereinek létét, miközben több ezres arzenálja lehet.

A bosszú népe nem tartja be a nemzetközi előírásokat, egyezményeket és 70 évvel ezelőtti eseményekbe burkolózva próbálja uralni a világot.

Szilágyi András 2012.12.10. 13:25:37

@MetroGoldwinMayer: Butaságot beszélsz. Hiába állt az auschwitzi táblán 4 millió, ez a 4 millió sohasem volt a 6-ba beleszámolva. A történészek tudták, hogy a 4 millió túlzás. A 6 milliós szám nem úgy jött ki, hogy különféle emléktáblákon lévő számokat összeadtak. Éppen ezért amikor a táblán lévő számot korrigálták, akkor a 6 milliós számot sem kellett korrigálni. Nyehehe.

pounderstibbons 2012.12.10. 13:27:01

@Martian:
Emberi zsírból jelenleg is készülhetnek pl. kozmetikai szerek, amelyek alapanyagai akár csatornaléből vagy zsírleszívásból is kivonhatóak.(Fight Clubot láttad?)

Ettől még nyugodtan megvennéd a boltban, ha nem az van ráírva, hogy "emberzsír-szappan" pedig konkrétan az is lehet az alapanyaga.

Szociknak vége 2012.12.10. 13:28:50

@Aureliano Buendía ezredes: Amint olvashatod mind 6 millió. Magadat röhögteted ki? Jól haladsz.

A Jad Vasem 1945-88ig(a szovjet levéltárak kutathatóságáig) 4.1 millió áldozatot tartott nyilván Auschwitzban. Ma meg 1.1-et.

A 4.1-et bizonyítékként, főleg tanúvallomások de szakértői vélemények szerint is bizonyítékként alfogadta a nürnbergi katonai bíróság 45-ben.

Szilágyi András 2012.12.10. 13:29:44

@Anti Anyag: Itt tájékozódhatsz bővebben az auschwitzi halottégetési módszerekről és kapacitásról:
www.holocaust-history.org/auschwitz/body-disposal/

Anti Anyag (törölt) 2012.12.10. 13:30:12

@MetroGoldwinMayer: Ez szerintem egy tömeggyilkos perben nem bizonyít semmit, legfeljebb azt, hogy az illető beteg. Mondhatni mellékszál, hiszen a kiszolgáltatottság ténye e nélkül is bizonyítható, pld. az, hogy bárkit bármikor megölhettek. Magyarul a táborparancsnokot, vagy magát a rendszert akár előkerül ilyen lámpabúra akár nem, el lehet ítélni.

Maga a téma is inkább bulvár, azzal együtt, hogy simán hihető.

Aureliano Buendía ezredes 2012.12.10. 13:30:48

@MetroGoldwinMayer: Ha nem megy az értő olvasás, akkor nem tudok veled mit kezdeni...

pounderstibbons 2012.12.10. 13:30:51

@HUN_Sector:
Amerika pl. máig nem ismerte el, hogy bevetette, nem fizet kártérítést a civileknek, míg a saját katonáinak igen.

A mondatod első fele olyan hazugság, amit cáfol a második fele, és még az se teljesen igaz.

en.wikipedia.org/wiki/Agent_orange

"U.S./Vietnamese government negotiations

In 2002, Vietnam and the US held a joint conference on Human Health and Environmental Impacts of Agent Orange. Following the conference, the US National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS) began scientific exchanges between the US and Vietnam, and began discussions for a joint research project on the human health impacts of Agent Orange.[67]

These negotiations broke down in 2005, when neither side could agree on the research protocol and the research project was cancelled. More progress has been made on the environmental front. In 2005, the first US-Vietnam workshop on remediation of dioxin was held.[67]

A breakthrough in the diplomatic stalemate on this issue occurred as a result of United States President George W. Bush's state visit to Vietnam in November 2006. In the joint statement, President Bush and President Triet agreed "further joint efforts to address the environmental contamination near former dioxin storage sites would make a valuable contribution to the continued development of their bilateral relationship."[69][unreliable source?]

In late May 2007, President Bush signed into law a supplemental spending bill for the war in Iraq and Afghanistan that included an earmark of $3 million specifically for funding for programs for the remediation of dioxin 'hotspots' on former US military bases, and for public health programs for the surrounding communities;[70] some authors consider this to be completely inadequate, pointing out that the U.S. airbase in Da Nang, alone, will cost $14 million to clean up, and that three others are estimated to require $60 million for cleanup.[12] The appropriation was renewed in the fiscal year 2009 and again in FY 2010. An additional $12 million was appropriated in the fiscal year 2010 in the Supplemental Appropriations Act and a total of $18.5 million appropriated for fiscal year 2011.[71]

Secretary of State Hillary Clinton stated during a visit to Hanoi in October 2010 that the US government would begin work on the clean-up of dioxin contamination at the Da Nang airbase.[72]"

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.12.10. 13:31:49

Budapesten tavaj nyílt egy nagyteljesítményű gázzal üzemeltetett krematóium!

kb. 30 ezer forint gáz ráfordítással 4 óra alatt eléget egy emberi testet, a magas víztartalom miatt!

Majd a 20 kiló csontot és hamut porrá őrlik egy malomban!

Rendíthetetlen Álamkatona 2012.12.10. 13:33:35

Aztakurva.
Most sokáig nem akarok felcsatlakozni a netre.

Inkább a tévé. Veszek(!) tévét.
És nézem a Spektrumon a cápákat, krokodilokat, világháborút.

Aztán majd úgyis kopogtat (dönget) valaki az ajtómon, oszt Elvis.

Nevem Earl 2012.12.10. 13:34:29

De szép trollmágnes poszt, nyilván nem véletlenül Index-címlapos. Úgy érzem, mintha megint a tavalyi holokauszt-vitát olvasgatnám a kurucon. Isteni ez.

Szociknak vége 2012.12.10. 13:34:38

@Szilágyi András: a 4 millió sohasem volt a 6-ba beleszámolva.

Ezt gondolom alá is tudod támasztani.

Nyehehe.

dr Smittpálelnökúr 2012.12.10. 13:36:20

Na, ez fasza, itt is megjelentek a nácik.

Nektek írom: senki nem akar titeket meggyőzni, elég baj nektek, hogy elmebetegek vagytok. Mind.

vomit 2012.12.10. 13:37:53

es arrol se feledkezzunk el, hogy mashol is megvolt a politikai akarat az egoaldozat megfelelo uzemeltetesere.

Pleas to rescue Jews in the Holocaust ignored by Zionist leaders
www.jewsnotzionists.org/pleasignored.html
"You, our brothers, sons of Israel, are you insane? Don't you know the Hell around us? For whom are you saving your money?"

Rendíthetetlen Álamkatona 2012.12.10. 13:38:40

@Con Storm: Felénk, Drágszélen is nemrég nyílt krematórium.
Csak errefelé tudunk még helyesen írni, így kisebb hőfokon is jobban elégett az anyósom, aki aztán egészen kis felületen tudtunk szintén itt, vidéken eltemetni. EZ mit is bizonyít?
Bár a kormány épp most igyekszik az urnákba is betolakodni. Nehogy már valaki csak úgy "ingyen" hazavigye. Semjén úr aktív asszisztálása mellett.

Tényleg. Megyek.

Szociknak vége 2012.12.10. 13:46:03

@Szilágyi András: Leszel szíves idézni. Az első linket elolvastam, ott egy szó sincs arról hogy a 4 millió nem volt beleszámolva a 6-ba.

Szilágyi András 2012.12.10. 13:46:51

@MetroGoldwinMayer: Akkor olvasd el a második linket is meg még ezt a harmadikat is:
www.nizkor.org/features/techniques-of-denial/four-million-03.html

Ez egyetlen cikk három részben.

Szilágyi András 2012.12.10. 13:48:25

@MetroGoldwinMayer: "Few (if any) historians ever believed the Museum's four million figure, having arrived at their own estimates independently. The museum's inflated figures were never part of the estimated five to six million Jews killed in the Holocaust, so there is no need to revise this figure"

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.10. 13:56:11

@Kiszámoló:

"Több kontinens porig lett rombolva Hitler és hordája miatt. Generációk vagyonai pusztultak el."

Aham.... akkor beszéljünk arról, hogy a kis kefebajuszú emberke miért is jutott hatalomra?!
Ha jól emlékszem ebben elég komoly szerepe volt az első vh.-t lezáró békediktátumnak, ami még a jobb érzésű Antant-oldaliak szerint is "egy 20 évre szóló fegyverszünet volt" béke helyett.

Ne kenjük már Hitlerre az egész rumelájt, vastagon benn volt a másik oldal is.

Szociknak vége 2012.12.10. 13:57:27

@Szilágyi András: Ezt Brian Harmon állítja? Az olyan mintha te állítanád.

Alikam 2012.12.10. 13:58:46

Hát szerintem nem normális dolog egy haláltáborban készült képet felhasználni egy vonatbalesetekkel foglalkozó műsorban retusálva közzétenni, ezért szerintem a holotagadók gondolatmenete, miszerint a haláltáboros kép a hamis, valahol érthető volt.

Szociknak vége 2012.12.10. 14:02:17

@Szilágyi András: Most nézem ez a Nizkort a Bnai Brith pénzeli. Hülye vagyok ezt azélőtt kellett volna megnéznem mielőtt rászántam 3 percet...:)

Szilágyi András 2012.12.10. 14:04:08

@MetroGoldwinMayer: Nemcsak állítja, hanem alá is támasztja, megadja a forrásokat, utánajárhatsz.

pounderstibbons 2012.12.10. 14:06:23

@közlekedési bűnöző:

Na jó, de az I. Világháború miért is tört ki?

Mert Szarajevóban lelőtték a trónörököst, és emiatt az Oroszok mozgósítani kezdtek és a németek meg akarták előzni őket.

De miért lőtték le a trónörököst?

Mert a Monarchia megszállta Boszniát.

De miért szállta meg a Monarchia Boszniát?

Mert a bosnyák parasztok fellázadtak az Oszmán Birodalom ellen.

Tehát végső soron a bosnyák parasztok tehetnek a haláltáborokról...

Szociknak vége 2012.12.10. 14:07:22

@Szilágyi András: Ja, ahogy te is megadtad a forrásokat....:)

Bnai Brith phásszeg. A holotagadásért nem pénz jár hanem börtön. A holotagadás-tagadásért meg pénz jár.

A holotagadást bünteti a tv. Túl sok ész nem kell ide csak egy picit több.

sorhajóhadnagy 2012.12.10. 14:09:18

@Grabbe:

"A kommunizmus fekete könyve" már sok évvel ezelőtt megjelent magyarul, a szerzőt, Courtois-t igen derekasan sztárolta Schmidt Mária, Kun Miklós és Gereben Ágnes, illetve testületileg a Fidesz.

pounderstibbons 2012.12.10. 14:14:42

@MetroGoldwinMayer:

Újabb zseniális érvet hallottunk. Pénzt kapott érte, tehát hazudik.
Gondolom a a kocsidat és a házadat is ingyen építették.

Én elég sok helyen láttam, hogy a holokamuzós könyvek szerzői is pénzért árulják a köteteiket. Azok akkor szintén rögtön hamisak?

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.10. 14:18:14

@pounderstibbons:

Szépen terelsz, de a II. vh.-t gyakorlatilag Németország és a vele szövetséges felek teljes ellehetetlenítése okozta.

Aureliano Buendía ezredes 2012.12.10. 14:21:27

@közlekedési bűnöző: Persze, mert ha egy országot "ellehetetlenítenek", akkor nincs semmi más megoldás, mint élettérrel, fajelmélettel, meg haláltáborokkal reagálni. Barom.

Szociknak vége 2012.12.10. 14:21:51

@pounderstibbons: A linkelt holotagadó-tagadó forrás biz. nizkor project. Rákerestem, a Bnai Brith pénzeli, ami nk-i zsidó lobbiszervezet. A zsidók eddig 92 milliárd dollár holokártérítést kaptak 45 óta. Ebből tellik bnai brithre, simon wiesenthalra, ellie wieselre és a többiekre, holotörvényekre.

A tagadók közül nem egyet kirúgtak az egyetemről vagy börtönben voltak.

Nem baj ha nem érted, akkor nem is fogod.

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.10. 14:23:52

@Aureliano Buendía ezredes:

Intelligens belépő volt, barátom. Veled kb. be is fejeztem a diskurzust.

Aureliano Buendía ezredes 2012.12.10. 14:27:07

@közlekedési bűnöző: Hogy fogom túlélni, hogy egy náci szardarab nem hajlandó beszélni velem? Sírok, b+

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.10. 14:32:05

@HgGina:

Kevered a deportáltak számát a meggyilkoltak számával.

Sokan életben maradtak a deportáltak közül, mert:
- eleve munkatáborba, s nem haláltáborba vitték őket,
- a haláltáborokban is "csak" a kisgyerekeket, az öregeket, az egyéb munkaképtelenek gyilkolták le azonnal,
- a rögtön le nem gyilkoltak között a halálozási arány magas volt, de nem volt 100 %, talán 20 % lehetett.

Azaz: a deportáltak kb. harmada biztosan túlélte az egészet, de lehet, hogy akár a fele is.

pounderstibbons 2012.12.10. 14:32:50

@közlekedési bűnöző:

"Szépen terelsz, de a II. vh.-t gyakorlatilag Németország és a vele szövetséges felek teljes ellehetetlenítése okozta. "

AZ I . világháború veszteségei és az azt lezáró szerződések lettek volna a teljes ellehetetlenítés? Akkor a II. világháború mi volt?

Pedig Németországot a második világháborúban még a korábbinál is jobban ellehetetlenítették, az összes főbb várost szarrábombázták, kettévagdalták, részben kommunizálták és emiatt meg is szűnt.

Ja nem is, valójában jelenleg az Európai Unió gazdasági húzóereje, és ezt mintegy 0 koncentrációs táborral érték el.

Akkor talán ha a II. világháború után így talpra tudott állni, akkor az I. világháború utáni feszkónak se kellett volna újabb háborúkba és haláltáborokba torkollnia.

De mesélhetsz hogy a II. világháborúban náci-szövetséges Olaszországot ugyan hogyan lehetetlenítették el, miután a győztesek oldalán állt az I.-ben.

Vagy a II. világháborúban pl. málenkij robotra hurcoltakat magyarázná, hogy idejekorán kiléptek az I-ből az oroszok és utána pláne nem szerették őket nyugaton?

Szociknak vége 2012.12.10. 14:37:01

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: - a haláltáborokban is "csak" a kisgyerekeket, az öregeket, az egyéb munkaképtelenek gyilkolták le azonnal

- vö. ma kb. 500.000 holotúlélő igényel kártérítést. Ezek nem gyerekek voltak 70 éve?

Uva 2012.12.10. 14:37:09

lófaszt az összes náci seggébe, menjetek el auschwitzba kutyák, ha nem hiszitek el, hogy mi volt ott

2012.12.10. 14:38:33

@pounderstibbons:
www.sg.hu/cikkek/91402/megkezdte_az_usa_az_agent_orange_vietnami_feltakaritasat
"Az Egyesült Államok kártalanította saját veteránjait, akik ki voltak téve a defoliánsoknak, a vietnami polgárokat azonban nem. Egy csoport pert indított az amerikai gyártók ellen, azonban keresetüket 2007-ben elutasították."
A per miatt kellett beszélni arról, hogy hoppá, ez mégsem olyan ártatlan cucc, tudták mit használnak.

Aureliano Buendía ezredes 2012.12.10. 14:39:45

@közlekedési bűnöző: Miért, mit lehet mondani valakire, aki szerint szegény kis Hitler csak a körülmények áldozata volt? Mert ezt sugallod.

2012.12.10. 14:43:00

@MetroGoldwinMayer: régen az volt az antiszemita, aki utálta a zsidókat. Ma az, akit a zsidók utálnak.

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.10. 14:44:30

Nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy a másik oldal is vastagon benne volt és ne kenjük Hitlerre a komplett II. világháborút.

Ugyanolyan agymosott vagy mint a Gyurcsány kezét csókolgatók, meg a Békemenetesek. Okádod vissza, amit az agyad helyére öntöttek és ha valaki más állásponton van, azt csak nácizni, komcsizni, fideszzsidózni tudod. Ennyire telik az egybites agyadból.

dr. mesterséges színezék 2012.12.10. 14:46:34

@bcs222: "Egyébként hihetetlen, hogy emberek azt gondolják, hogy az internet korában az ilyen hazugságokat nem fogják utolérni..."

Maguknak hazudnak, és erre a net mit sem ér.

Egyébként a holokauszttagadás nem egy tragédia: aki tagadja, az kínosnak érzi - vesd ezt össze a falkában ezavonatozókkal, és láthatod, hogy a tagadó egy széplélek... már-már humanoid.

2012.12.10. 14:50:44

@pounderstibbons: "Ja nem is, valójában jelenleg az Európai Unió gazdasági húzóereje, és ezt mintegy 0 koncentrációs táborral érték el."

A Marshall-segély azért sokat nyomott a latba az összes nyugati országnál. Ki jobban élt vele, ki kevésbé.

milyen szép a Vértes, ó 2012.12.10. 14:53:28

@közlekedési bűnöző:

"a II. vh.-t gyakorlatilag Németország és a vele szövetséges felek teljes ellehetetlenítése okozta"

Ez melyik magyar nyelven jelenti azt, amit utólag bele"magyarázni" próbálsz?

ohrana 2012.12.10. 14:53:28

Napi 9000 gödörben - érdemes összevetni hogy Drezdában a terrorbpmbázás után milyen módon mennyi holttestet tudtak eltüntetni.
Eltemetni esély sem volt.
Tömegesen égették el őket, mivel lényegében nyilvános volt, sok kép is maradt róla, leírások is hozzáférhetőek, de szó sincs arról, hogy gödörben égették volna el.
Pedig ugyanolyan emberi holttestek voltak.
Csaxólok, hogy miért csinálták kétféle módon?

Aureliano Buendía ezredes 2012.12.10. 14:56:23

@közlekedési bűnöző: Hát, ha ez a más álláspont ilyen Hitler buksiját simogató, náci-mentegető, történelemhamisító lázálmokat jelent, akkor nein, danke!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.10. 14:56:35

@A nép fia: te is. ;)

nem, ami érdekeset a blogketrec kidob, onnan szoktam szemezgetni. :D

Szociknak vége 2012.12.10. 14:57:48

@ohrana: A gödrök tudtommal az auschwitzi légifelvételeken sem látszanak, és nem is tártak fel egyet sem(mocsár-sztori). A hivatalos történetbe elég nagy lyukat ütött, hogy az 1979ben nyilvánosságra hozott 1944es amerikai légierős légifelvételeken nyoma sincs kemencefüstnek, sem halottrakásoknak, sem gödröknek. Pedig akkor ment a túlélők szerint a nagyüzemi termelés.

dr. mesterséges színezék 2012.12.10. 14:59:05

@ohrana: Drezdában egy városnyi placc állt rendelkezésre, míg Auschwitzban korlátosabb volt a hely, jobban igénybe kellett venni a 3. dimenziót.

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.10. 14:59:15

@Aureliano Buendía ezredes: Jó. Felesleges fáradni veled tovább.
Érezd jól magad!

ErrOr 2012.12.10. 15:01:21

@dr. mesterseges szinezek: miért, egymás alá is ástak gödröket? vagy hogyan kell elképzelni? a gödrös égetés amúgy is helyigényes, mert meg kell oldani a levegőztetést

dr. mesterséges színezék 2012.12.10. 15:11:54

@ErrOr: "miért, egymás alá is ástak gödröket?"

Ja. Kiástak egy tízcentist, az alá egy másik tízcentist, s.í.t. - miáltal látszólag egy kétméteres gödör jött létre, de mi tudjuk, hogy 20 db egyenként tízcentis.

A csak 2m-es gúlázással szembeni előnye, a 100%-os teljesítménynövekedés, amely a végső megoldásban oly fontos tényező, amikor frontátvonulások mián egyre rövidebb idő alatt kell egyre több embert eltüntetni a föld színéről a faj tisztaságának büszkeségére és érdekében.

pounderstibbons 2012.12.10. 15:12:33

@HUN_Sector:

"A per miatt kellett beszélni arról, hogy hoppá, ez mégsem olyan ártatlan cucc, tudták mit használnak."

Ez így ebben a formában nem igaz.

Amerikában már 1978-ban indultak az első perek, és 1984-ben már milliós peren kívüli egyezségek születtek a gyártócégekkel.

Amerikai persebességgel és az ügy méretéből adódóan ez nem is túl lassú ügymenet.
A civil áldozatokkal meg azért meg nehezen az egyezkedés mert az USA és Vietnam nem tudott megállapodni arról, hogy hogyan mérjék fel az áldozatokat és a permet okozta károkat, de a tárgyalások jelenleg is folyamatban vannak.

A 2007-es pert meg azért bukták a vietnámiak, mert nemzetközi jogi szempontból nem állt meg a keresetük. Semmi látható szerepe nincs tények tagadásához és bizonyítékok hamisításához az ügynek, ez szimpla jogkérdés.

A nép fia 2012.12.10. 15:24:38

@doggfather: Néha olyan vagy, mint a kötelező feka a filmekben: "minden blogon feltűnik-arc". :-D

De ezt nem rosszból mondom! :-D

dr. mesterséges színezék 2012.12.10. 15:26:53

@Szilágyi András: Ááááh, nincs arra bizonyíték, hogy ez nem egy éppen zárlat miatt elfüstölő memóriakártya.

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.10. 15:27:30

@milyen szép a Vértes, ó:

Miért szerinted eredetileg (mármint ahogy te érted) mit jelent?

pounderstibbons 2012.12.10. 15:39:47

@MetroGoldwinMayer:

"- vö. ma kb. 500.000 holotúlélő igényel kártérítést. Ezek nem gyerekek voltak 70 éve? "

1., Forrás? Nekem nagyon soknak tűnik az az 500.000.
2., És pontosan milyen kártérítésekről beszélünk? PL. Magyarországon tudtommal nem csak haláltáborba került túlélő kaphat kárpótlást, elég volt némi deportálás/gettósítás, munkatábor vagy hasonló is, és mintha egyes esetekben túlélő leszármazott is kaphatna.

Martian (törölt) 2012.12.10. 15:49:04

@pounderstibbons: Ja, Fightclub. :)
De azért a lámpaernyő bőrből az egy kicsit másabb...

Szilágyi András 2012.12.10. 15:50:03

Itt a brit légifotó jobb felbontásban:
bokertov.typepad.com/.a/6a00d83451bc4a69e20120a8c30694970b-800wi

Össze lehet vetni az auschwitzi tábor alaprajzával:
img692.imageshack.us/img692/9242/mape.jpg

Honnét jön a füst?
Pont onnan, ahol a fenti kép készült.

pounderstibbons 2012.12.10. 15:50:21

@HUN_Sector:

Vesd össze a Németországba érkezett Marshall segélyt csak a világháború utáni reparációk (a.k.a.: szabadrablás) 10 billiós becsült kárösszegével.
en.wikipedia.org/wiki/Aftermath_of_World_War_II#Germany
És abban még nincs benne egyetlen lebombázott német ház ára sem, ami a harcok alatt semmisült meg.

Szerintem a Marshall segély (németországba ment összesen ~1,5 billió) inkább csak sebtapasznak lehetett jó nekik.

És nem, nem azt mondom, hogy a Versailles-i békeszerződés ésszerű volt, hanem azt, hogy abból a haláltáborokat és a rasszista náci ideológiát nem lehet levezetni mint azokból okszerűen következő dolgot.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2012.12.10. 15:56:37

@fda:

"Ezen kívül azt is sokfelé kiszámolták már, hogy milyen mennyiségű hamu keletkezne mindebből... az amit a mai múzeum-haláltáborokban mutogatnak, ennek jelentéktelen kicsi része. A többi hol van?"

Mindet megőrizték, mert tudták, hogy lesznek akadékoskodó holocausttagadók. Csak az a gond, hogy Vona Gábor mindet felvásárolta. Szeret minden nap zsidó hamuban fürödni, mert azt mondják, jó fiatalkori elbutulás ellen.:)

pounderstibbons 2012.12.10. 15:58:50

@Martian:
Tudtommal a lámpaernyők miatt sose ítéltek el senkit. Nekem is inkább rosszabb esetben hangulatkeltő propagandafogásnak, jobb esetben félreértésnek tűnik, mint valóságnak.

Nemrég volt szerencsétlenségem utánaolvasni:
www.scrapbookpages.com/DachauScrapbook/DachauTrials/IlseKoch.html
Ami számomra különösen érdekes volt, hogy a lámpaernyők ügyében vádolt Ilse táborparancsnok férjét 1943-ban az SS ítélte halálra foglyok kizsákmányolása, kínzása és megölése miatt, és bár abban a perben Ilsét felmentették, az ügyben eljáró SS-es bíró is meg volt győződve arról, hogy felelős foglyok haláláért, csak nem tartotta elégségesnek az ellene szóló bizonyítékokat.
(Mellesleg az ügyben érintett SS bíró szerint is 6 millió zsidót öltek meg a táborokban, egészen Hitlerig visszavezethető parancsok alapján).
Az amerikaiak Ilsét elsőre életfogytigra ítélték, majd fellebbviteli eljárásban négy évre csökkentették a büntetését, azonban később német bíróság, más - de fogolytáborban elkövatett - bűncselekmények miatt ítélte megint életfogytigra.
Ha jól olvasom konkrétan emberbőr lámpák miatt nem ítélték el soha.

Ez a lámpaernyőzés leginkább egy olyan összeesküvéselméletes mániának tűnik, miszerint ha nincs emberbőr lámpaernyő, akkor biztos nem volt holokauszt se.

Mert ha nem vot Dugovics Titusz, akkor nem volt nándorfehérvári csata se..-

Szilágyi András 2012.12.10. 16:05:52

A lámpaernyős dolog úgy volt, hogy ismertté vált egy kép, amin többek között tetovált emberi bőrdarabok voltak egy asztalra kiállítva:
www.american-buddha.com/DACHAUILSE.2.jpg

Az asztalon volt egy lámpa is, bőr ernyővel. Ezért sokan azt gondolták, hogy ha már az asztal tele van emberi bőrdarabokkal, akkor biztos a lámpaernyő is emberbőr. Valójában az csak egy közönséges lámpaernyő volt, marhabőrből.

A tetovált bőrdarabok viszont sajnos emberből származtak.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.12.10. 16:12:49

@Szilágyi András: Buchenwaldban nekem még mutogatták a múzeumben ezeket a lámpaernyőket.

pengusz 2012.12.10. 16:17:18

@ámbátor: Te én beleolvastam: 46-ban hogyan hivatkozik 50-es évekbeli "forrásainkra"? (112.old)
Már itt megbukik a hitelesség kérdése...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.10. 16:20:44

@A nép fia: meg kell ismételjem, hogy te is, hiszen "látsz", megtalálsz. ;)

Péntek Esti Bankrabló 2012.12.10. 16:23:22

Vicces, hogy a magukat szkeptikusoknak nevezők böfögik a kánont, a kételkedőket meg csak foghegyről lenácizzák.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.12.10. 16:27:40

'Az ügyes képszerkesztést valószínűleg a Ghost Adventures készítői követték el, feltehetően nem hamisítási szándékkal, csupán szerencsétlen módon éppen egy ikonikusnak számító, auschwitzi képet találtak a legalkalmasabbnak egy vonatbaleset illusztrálására, de mivel az nem volt egészen jó a céljaikra, igazítottak rajta."
A drótkerítés vajon miért nem zavarta a "hamisítókat"?

ámbátor 2012.12.10. 16:29:01

@pengusz: Az megvan, hogy az már a függelék?
Az első oldalon meg ott van, hogy "az utószót stefan niemayer írta."

Meridian74 2012.12.10. 16:29:50

@Szilágyi András: igan, azokat emberekről nyúzták le. De mindig csak a áldozatokról meg a szörnyűségekről beszélnek. Arról már mindenki kussol, hogy az emberkísérletek eredményeit a győztes felek felhasználták később a gyógyszeriparban... nem kevés pénzt kaszálva rajta.

pounderstibbons 2012.12.10. 16:33:07

@pengusz:
Ha olvasnál Barikádot, tudnád:

"Nyiszli Miklós először a Világ című napilap 1946-os számaiban közölte sorozatban Dr. Mengele boncolóorvosa voltam az auschwitz-i (sic!) krematóriumban címen megjelent visszaemlékezéseit. A lap ezt az anyagot 1947-ben könyvben is kiadta; készült a „Debrecen város és a Tiszántúli egyházkerület könyvnyomda-vállalatában”. Ennek szövege mind nyelvi, mind stilisztikai, mind pedig helyesírási szempontból sok kívánnivalót hagyott maga után.

A második kiadás 1964-ben jelent meg Bukarestben Orvos voltam Auschwitzban címen. Szerkesztője alaposan megdolgozhatott azért, hogy kigyomlálja az említett hibákat. A könyv 2004-ben újra megjelent Budapesten a Magvetőnél az eredeti címen, de a bukaresti kiadás szövegével."

pounderstibbons 2012.12.10. 16:38:53

@ámbátor:
71-oldaltól valóban már a függelék van és ott írják, hogy onnantól már értelemszerűen minden 47 után íródott.

De ugye aki a 112. oldalon kezd el hirtelen olvasni...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.10. 16:52:42

@Péntek Esti Bankrabló: A szkepticizmus nem egyenlő az ún. "kánon" reflexszerű tagadásával.

Például ha valaki a gravitáció létét kérdőjelez meg, akkor ott a szkeptikus a "kánon"-t fogja felhozni, mert arra van több észérv. Ha valaki a kristályenergia létét kérdőjelezi meg, ott a szkeptikus szintén kételkedik, mert semmi nem mutat a kristályenergiára.

Ugyanez van itt is. A szkeptikus a hivatalos adatok és becslések felé húz, mert arra több adat van, és jobban egybevág, mint a holokauszt-tagadók egymásnak ellenmondó, sántító félmagyarázatai.

Erős Pista, a magyar szuperhős (törölt) 2012.12.10. 16:54:57

Szomorú, hogy a holokausztipar pont annak a pár százezer tényleg megölt zsidónak az emlékét gyalázza meg, akik valóban odavesztek a háború alatt.
Beindult a propaganda és már mindenki túl akarta licitálni a másikat, természetesen mindenkinek a saját, saját népe fájdalma, gyásza a legnagyobb, de pont a legyőzötteket fosztották meg a gyásztól, amikor letagadták a drezdai terrorbomobázást, a délvidéki magyarirtást, a csehországi németek lemészárlását.
Mert gyásza csak a győztesnek lehet, csak az ő sérelmeik emlegetése szabad.

A holokauszt biznisz leginkább a zsidógyűlöletet táplálja, de ez a zsidóknak meg is felel, hiszen így legitimálja a propagandájukat.

Az az igazság, hogy tucatnyi szörnyűbb népirtás volt a történelemben, mint a második világháborúban a zsidók elleni attrocitások. Gondoljunk csak Oroszországra, ahol Sztálin több ember haláláért felelős, mint Hitler... Ukrajna, Baltikum, Tatárföld, Lengyelország...
Magyar nők tízezreinek, német nők millióinak módszeres, szisztematikus megerőszakolása a szovjet állatok részéről nem bűncselekmény, senki nem ítéli el.
Vagy a japánok Kínában miket követtek el. De nem, nekünk csak a zsidókat szabad sajnálni, hiszen ők a nyertesei a háborúnak.

Kitalálni olyan ostobaságokat, mint emberbőr lámpa és emberzsír szappan... komolyan, ez a legdurvább propaganda.
A propaganda persze egy szovjet zsidó nevéhez kötődik Ilya Ehrenburg, akiről érdemes olvasni, hogy építette fel a gyűlöletgépezetét, ami milliók halálát okozta. A gyűlöletkeltés igazi mestere volt, ahogy a zsidók általában. A propaganda az igazi hatalom, amit ma médiának hívnak.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.10. 16:55:05

@dr. Kóser Malac: "A drótkerítés vajon miért nem zavarta a "hamisítókat"?

Talán mert egy két másodpercig felvillanó képen kevésbé feltűnő a háttérben alig látható drótkerítés, mint az előtérben nézelődő hullahegy.

Ha szerinted nem történt hamisítás (az "" miatt úgy néz ki ezt gondolod) akkor mivel magyarázod a képmanipuláció egyértelmű nyomait?

1912-ben használt photoshoppal?

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.10. 16:56:12

@Erős Pista, a magyar szuperhős:

Valószínűleg ez volt a legnagyobb hülyeség, amit az elmúlt hetekben olvastam.

Pár százezer tényleges halott, na ja...

A többi zsidó csak elbújt... szólni kéne nekik, hogy már előjöhetnek...

ámbátor 2012.12.10. 17:01:36

@Erős Pista, a magyar szuperhős: Ki mesélte neked, hogy Sztálin, a megerőszakolások, vagy a kínai népirtások, vagy akár az örmények pusztítása, vietnám, a hideg napok, a jugoszláv háború ügyei oda-vissza és még ezer más szörnyűség ne lenne rettenetes.
Ez nem von le és nem ad hozzá a zsidók tragédiájához. Ezek nem egymás ellen rettenetesek, hanem egymás mellett.

dr. mesterséges színezék 2012.12.10. 17:09:05

@rabelais: "Ezen kívül azt is sokfelé kiszámolták már, hogy milyen mennyiségű hamu keletkezne mindebből... az amit a mai múzeum-haláltáborokban mutogatnak, ennek jelentéktelen kicsi része. A többi hol van?"

Azt is kiszámolták, hogy ha tényleg létrejött volna a woodstocki fesztivál, hány centi magasan kellett volna állnia a szarnak a szegényes toalettkapacitásnak köszönhetően.
De nyoma sincs...

ámbátor 2012.12.10. 17:16:16

@pengusz: Ha ettől billenne meg a világképed, akkor elismerem:
a könyvet én hamisítottam még 1953-ban ürgebőrbe kötve. Akkor írtam bele azt is, hogy mi lesz Mengelével a későbbiekben.

Most tényleg ezen rezegsz, aheleyett, hogy elolvasnád, mit írt egy túlélő azon frissiben, ahogy kiszabadult?

dr. mesterséges színezék 2012.12.10. 17:16:57

@Meridian74: "Arról már mindenki kussol, hogy az emberkísérletek eredményeit a győztes felek felhasználták később a gyógyszeriparban... nem kevés pénzt kaszálva rajta. "

Közhely, hogy a sebészet pl. a háborúk gyümölcse - de mostan akkor röptessünk dögkeselyűt, vagy mit szeretnél ezzel mondani?

A Bajkál-Amur Vasútvonalon is utaznak, közben meg szidják itten Sztálint a képmutatók...

dr. mesterséges színezék 2012.12.10. 17:18:31

@stark: Álkavicsos elrendezésű mozaik volt az eredeti képen, amit a tuggyukkik átfotosoppoltak hullásra - mer ezek ilyenek.

bioLarzen 2012.12.10. 17:19:34

"Az ügyes képszerkesztést valószínűleg a Ghost Adventures készítői követték el, feltehetően nem hamisítási szándékkal, csupán szerencsétlen módon éppen egy ikonikusnak számító, auschwitzi képet találtak a legalkalmasabbnak egy vonatbaleset illusztrálására, de mivel az nem volt egészen jó a céljaikra, igazítottak rajta."

Öööö... mi ez, ha nem hamisítás?

amúgy pedig... Aki az említett tévéműsorból bármit is komolyan vesz, az meg is érdemli SZVSZ.

bio

dr. mesterséges színezék 2012.12.10. 17:25:30

@Erős Pista, a magyar szuperhős: "német nők millióinak módszeres, szisztematikus megerőszakolása a szovjet állatok részéről nem bűncselekmény, senki nem ítéli el."

FYI
"1975 tavaszán egy ismeretlen asszony vidékről felhívta telefonon Örkényt, és a segítségét kérte. Levélben is megírta, hogy 1944-ben, tizenöt évesen, ártatlan és tudatlan apácanövendék korában német katonák megerőszakolták, ennek következtében született szellemi fogyatékos fia. Azóta - harminc éve - egész élete emberfeletti, önfeláldozó küzdelem ezért a fiúért. Mint háborús bűntény károsultja az NSZK bíróságához fordult kárpótlásért, de a törvények értelmében elutasították."

pengusz 2012.12.10. 17:35:20

@ámbátor: És arról hallottál, hogy jelenleg is működnek koncentrációs táborok? És hogy az onnan szabadult elítélteknek senki nem hisz illetve túlzónak találják a beszámolóikat? (akárcsak ugye közvetlenül a háború utáni zsidó túlélőknek sem hittek) Érdekes módon Izrael és az USA nem rohannak karöltve felszámolni őket...

pengusz 2012.12.10. 17:38:20

Apropó valaki meg tudná mondani, hogy az USA és Izrael miért kímélte meg egy magas rangú SS tiszt életét, és miért élhetett büntetlenül az USA-ban? (segítek: atomtudós volt.)

pengusz 2012.12.10. 17:41:13

@ámbátor: Bevallom öszintén nekem a túl modern nyelvezete miatt lett gyanús. Sőt már az is gyanús volt, hogy egy bezárt marhavagonban tökéletesen le tudta írni, merre haladnak 100 kilométereken keresztül. Nem mondom, hogy kitaláció, csak ezek számomra gyanúsak voltak. És ebben a posztban pont a hitelességről volt szó, sokan a kommentekben is ezt teszik egyik- vagy másik oldalról.

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.10. 17:41:23

@pengusz: Ne fáradj! Feljebb én is hasonlót írtam, mármint hogy mindkét térfélen vannak állatok, és nem csak Hitler tehet a II. vh kirobbanásáról. 3 komment alatt náci lettem...

[c] 2012.12.10. 17:45:04

@Anti Anyag: Csak épp három hónap után kivégezték őket - a következő "turnusban" érkezők.
(Dr. Nyiszli Miklós Orvos voltam Auschwitzban c. műve alapján.)

ámbátor 2012.12.10. 17:47:19

@pengusz: Nem hiszem, hogy bármely mai koncentrációs tábor léte, vagy nem léte hogy hatna vissza a negyvenes évekre. Mellesleg a szövetségesek akkor sem siettek ezeknek a táboroknak a felszabadításával, megtámadásával.

Pajzs999 2012.12.10. 17:47:54

@Anti Anyag: Valóban készítettek lámpaernyőt emberi bőrből, mert a buchenwaldi táborparancsnok felesége Ilse Koch, maga is SS lévén kifigyelte, hogy melyik fogolynak van különleges tetoválása, azokat a foglyokat leölette, és a bőréből lámpaernyőt készíttetett!

Undorító aljasság!

pounderstibbons 2012.12.10. 17:48:53

@közlekedési bűnöző:

De ha nem Hitler tehet a II. világháború kirobbanásáról, akkor ki? Lengyelország fegyverrel kényszerítette, hogy rohanja le? A dán partizánok elözönlötték Berlint? A norvég flotta lőtte Hamburgot? A francia csapatok ostromolták Frankfurtot?

[c] 2012.12.10. 17:52:58

@Szűcslaci: Az, hogy ma is élnek olyanok, akiknek a rokonait, ismerőseit elvitték, cseppet se zavarjon.
Nagyanyám zsidó osztálytársai is csak nyaralni mentek, nyilván.

sanyix 2012.12.10. 17:53:56

@pounderstibbons: nem, az ideológiát a cionisták által meghirdetett német gazdasági bojkottból és nyomásgyakorlásból lehet levezetni, a gazdasági válság közepén.

Egyébként vicces látni a polkorrektkedő hozzászólásokat hogy egyéb népirtások is egy szinten voltak a Holokauszt™, de sajnos a médiából és az általánosan elfogadottnak mondott nyilatkozatokból az látszik, hogy 1 népirtás volt a Holokauszt™ minden más fing. Nem véletlen hogy minden hétre jut legalább 3 Holokauszt™ megemlékezés, másra meg max 1 egy évben, vagy még annyi sem. Ugye bizonyos népirtásokat egy az egyben tagadnak egyesek, gyakran azok akik a Holokauszt™-et hirdetik, erősen látszik a kettős mérce.

pengusz 2012.12.10. 17:54:12

@ámbátor: Pont fordítva: Nem azt harsogja a sok antifasiszta, hogy ez nem történhet meg mégegyszer? Pedig megtörtént és meg is történik, csak egy másik kontinensen...

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.10. 17:57:52

@pounderstibbons: Feljebb leírtam, hogy még egyes Antant képviselők is csak 20 évre szóló fegyverszünetnek tartották a versailles-i békét az I. vh. végén, mert akkora terheket rótt a vesztes felekre.

Természetesen Hitler is bűnös, de!:

A rossz életkörülmények, a hiperinfláció, amit a háborús terhek és persze a 29-33-as világválság okozott, lehetőséget teremtettek arra, hogy egy ilyen szélsőjobbos párt magához ragadja a hatalmat. Nem gondolom, hogy Hitler és az NSDAP ártatlan lenne.

[c] 2012.12.10. 18:02:26

@Martian: Nem hiszem, hogy tömeggyártásra termeltek, amúgy meg nem volt szükséges tudniuk. Nyiszli Miklós szerint erősen titkolták a megsemmisítő-táborok létét, az ott legyilkoltak is csak az utolsó pillanatban tudták meg, hogy hova kerültek.

Pajzs999 2012.12.10. 18:04:36

@sanyix: Azok akik kiállnak a holokauszt mellett, megemlékeznek róla, azok nem felejtik el a többi olyan sajnálatos eseményt, amely során sok ember halt meg. De leszögezném, hogy ennyi ember egy népből pár év alatt soha nem lett kiírtva, csak a holokausztban. Egyébként elég sok más egyéb ünnepnap van, amit megtartunk, és évente azért nem olyan sok holokauszt emléknap van. Az a szégyen, hogy valakik ezt megpróbálják egy szintre süllyeszteni más gyilkolásokkal, pedig nem lehet!

HgGina 2012.12.10. 18:08:26

@canahari: a Mazsihisz kb 10 évvel ezelőtt egy emléktáblát avatott, és ott mondta a beszédében az akkor főrabbi a 90 ezres számot, ami a név szerint is beazonosítottakat tartalmazta. Az 1942-es összeírást pedig a mai napig a leghitelesebbnek fogadják el mindenhol. Szóval aki hazug disznó, az nyilván a főrabbi, ha mára a saját maguk kutatási eredményének a hatszorosát hazudják. De te ehhez még süldő malacnak is ostoba vagy.

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.10. 18:09:41

@Pajzs999:

"De leszögezném, hogy ennyi ember egy népből pár év alatt soha nem lett kiírtva, csak a holokausztban. "

Tévedés: Szovjetúnió, Sztálin.

Martian (törölt) 2012.12.10. 18:09:47

@pounderstibbons: a Molotov–Ribbentrop-paktum tulajdonképpen arról szólt, hogy felosztják egymás között az észak-kelet-európai érdekszférákat.
Lengyelország kettéosztását a németek kezdték, a szovjetek késlekedtek, hogy ne tűnjenek agresszornak... de utána a finnek és a balti államok ellen alaposan belehúztak.
Tehát nemcsk a németek, de a szovjetek is agresszorként kezdték a II. vh.-t... és Lengyelországban a szovjetek lendületesebben likvidáltak, mint a németek (Katyn).

HgGina 2012.12.10. 18:11:42

@bcs222: igen. A Mazsihisz hazugságát igen hamar utolérted. Inkább magát a hivatalos népszámlálási adatokat keresd meg, abban ott lesz az a szép 350 ezer körüli szám.

Martian (törölt) 2012.12.10. 18:13:12

@közlekedési bűnöző: érdekes, hogy talán a '90-es évek elején (az állítólag zsidó származású) Hofi is mondott olyasmit színpadon, hogy "...megtudtuk, hogy Sztálinhoz képest Adolfka csak egy szerény polgárjogi harcos volt".

sanyix 2012.12.10. 18:14:18

@Pajzs999: erről beszéltem, megint az elmaszatolás bizony többet is kiirtottak már egy népből. Ukránokból ha jól hallottam 7+ millió halt éven, délkelet ázsiában is 6+ milliós irtások voltak.
De megy a relativizálgatás, hogy a Holokauszt™ a legnagyobb, az egyetlen...

Holokauszt emléknap hivatalosan nem sok van, de mint írtam minden héten legalább 3 alkalmat találnak egyesek akiknek érdekükben áll a megemlékezésre, mert a Holokauszt™ egy rohadt nagy biznisz. Pénzt lehet vele keresni, politikai tőkét kovácsolni, hisztériát kelteni, ellentéteket szítani, elsikálni más csúnyaságokat.

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.10. 18:18:15

@sanyix: és ha vagy olyan aljas és ezt észreveszed, akkor persze egyből náci vagy.

HgGina 2012.12.10. 18:18:27

@nalazo: 350 ezer közül 90 ezer az nem ugyanannyi mint 600 ezer. Főleg nem akkor, amikor sokadik generációsként még a te adódból is ezt a sok hazug tetvet kell kárpótolnod, mert szerintük a nagyanyjuk unokatestvérének a barátjának a gyerekkori zsidó barátnőjének az ükanyjának a nagynénje is áldozat volt, aki után persze még 70 év után is ő kap kártérítést a te munkád jövedelméből.
Bezzeg az én nagybátyám után, akit az oroszok vittek el, és 17 évesen lelőtték, egy büdös vasat se kaptam. Csak nem azért, mert nem vagyok a "kiválasztott nép" gyermeke?

bcs222 2012.12.10. 18:19:53

@HgGina: Nem. A te hazugságodat értem utol. Te ugyanis azt állítottad, hogy "a Mazsihisz is csak 90 ezret tart számon áldozatként". Ezt azt gondolom elég közvetlenül cáfolja az idézett hivatkozásom, mely a Mazsihisz honlapjáról származik...

$pi$ 2012.12.10. 18:29:01

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "- a haláltáborokban is "csak" a kisgyerekeket, az öregeket, az egyéb munkaképtelenek gyilkolták le azonnal,"

Azért ez így elég erős, merthogy naponta lehet olvasni túlélők nyilatkozatát, akik akkoriban gyerekek voltak és valahogy csak túlélték az ún. haláltáborokat.

bcs222 2012.12.10. 18:35:10

@$pi$: "Azért ez így elég erős, merthogy naponta lehet olvasni túlélők nyilatkozatát, akik akkoriban gyerekek voltak és valahogy csak túlélték az ún. haláltáborokat. "

Ilyet nem olvashatsz, nem hogy naponta, hanem szinte soha sem: a haláltáborokat (megsemmisítő táborokat) nem lehetett túlélni. A nagyságrendek érzékeltetése végett: Treblinkában több mint 800 ezer embert öltek meg, 40 túlélőről tudunk; Belzecben kb. 500 ezret és 2 (azaz kettő) túlélőről tudunk.

Amire te gondolhatsz, az minden bizonnyal Auschwitz (ahová a magyar vidéki zsidóság jórésze is került), csakhogy az nem tiszta megsemmisítőtábor, hanem vegyes, munka- és megsemmisítőtábor volt.

HgGina 2012.12.10. 18:37:21

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: már miért keverném? Nem azt írtam, hogy 90 ezret deportáltak és 600 ezer az áldozat, hanem, hogy összesen összeírtak 350 ezret, amiből 90 ezer a névvel is alátámasztott áldozat. Ha ezt megduplázod, mert nem írták fel őket, akkor is bőven igazam van a te számításoddal együtt is.

HgGina 2012.12.10. 18:40:39

@bcs222: 90 ezret tart számon név szerint. Ezt állítottam a Mazsihisz nyilvánosan közölt kutatási eredményeire hivatkozva. De bárcsak igazatok lenne a 600 ezerrel! Akkor az azt jelentené, hogy egyetlen kósza metszettpöcsű se rontaná a levegőt a környékünkön.
Szövegértési gondokkal terhelten inkább ne velem vitatkozz!

Pajzs999 2012.12.10. 18:42:45

@sanyix: Persze ezekről én is hallottam, hogy az Ukránoknál, Ázsiában is volt népirtás. Csak nem mindegy, hogy a magyarok is jelentős szerepet játszottak abban, hogy több százezer honfitársunkat a halálba küldjék. Ezért kell erről megemlékezni! Csak a zsidók ellen volt egy átfogó megsemmisítő terv, más népről nem. De azt is jó tudni, hogy a nácik a magyarokat szolganépnek az Urál keleti felére telepítették volna!
Én sajnálok minden embert, akit így lemészárolnak, vagy megölnek, legyen az bármilyen nemzetiségű!
Nem tudom, hogy kik azok, akik heti 2-3 ilyen emléknapot csinálnak, csak kérdem, abban hol az üzlet? Egyébként ebben az országban sajnos nagy a gyűlölködés, és egy bizonyos magát Jobbiknak nevező párt okozza ezt! Ha nem tagadnák a holokausztot, lehet, hogy nem lenne ennyiszer szóba hozva!

Pajzs999 2012.12.10. 18:46:50

@HgGina: Figyi,azért kicsit átgondolhatnád, hogy mit írsz! Az neked levegőrontás, hogy a zsidók nagy szerepet játszottak a magyar ipar felvirágoztatásában a korábbi évszázadokban? Az, hogy a legtöbb Nobel-díjasunk zsidó származású? Sok olimpiai bajnok sportolóról nem is beszélve!
A gyűlölködésre pazarlod az energiád! A beszédedből látszik, hogy milyen gyalázatos szövegekre figyelsz! Nem a gyűlölködés a megoldás a magyarországi problémákra! Azt csak békében lehet megoldani!

pounderstibbons 2012.12.10. 18:49:03

@pounderstibbons:
"nem, az ideológiát a cionisták által meghirdetett német gazdasági bojkottból és nyomásgyakorlásból lehet levezetni, a gazdasági válság közepén."

mesélj erről a cionista bojkottról. Hol tudnék utánanézni?

pounderstibbons 2012.12.10. 18:50:15

@sanyix:

Fenti kommentem neked ment.

krüger 2012.12.10. 18:57:59

@közlekedési bűnöző: A második világháború az első világháború uolsó csatája volt.

krüger 2012.12.10. 18:59:27

@pounderstibbons: Ugyan nem én írtam, de nagyon sok helyen, például itt:

www.jewsagainstzionism.com/zionism/jewishwar.cfm

Mint azt láthatod, a bojkottfelhívás 1933. március 24-én jelent meg.

pounderstibbons 2012.12.10. 18:59:34

@közlekedési bűnöző:
Magyarországon viszont ez volt a múltszázad legnagyobb népirtása, amelyben az áldozatok és elkövetők is jelentős számban magyarok voltak és ők és rokonaik is még köztünk élnek, így talán nem indokolatlan kiemelten emlékeznünk rá.

De persze minden más népirtásról is érdemes lehet emlékezni, csak ehhez nincs elég nap az évben...

És persze bármely más népirtást elbagatelizáló személyt is indokolt lehet minimum értetlenkedéssel nézni.

Szociknak vége 2012.12.10. 19:00:19

@Szilágyi András: Figyelj olvasol te mást is, vagy csak olyat, amit a bnai brith eléd tesz?

a, Eisenhower 1948-ban írta memoárjait, amikor még emlékei egészen frissek voltak. Több száz oldal, ír a zsidók nehéz sorsáról, de egy szót sem megsemmisítő táborokról, gázkamrákról stb.
b, De Gaulle 1954-ben adta ki visszaemlékezéseit. 2000 oldal, de egy szó sincs Auschwitzról, krematóriumokról, gázkamrákról.
c, Churchill visszaemlékezései 1948 és 1953 között születtek (4500 oldal). Bár ír a zsidók üldöztetéséről, de – már sejtjük – egy szót sem Auschwitzról, gázkamrákról, holokausztról.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.10. 19:01:40

Mindenesetre nagyon sajnálom, hogy nem sikerült megnyernünk a II. Világháborút.

Milyen boldogan élhetnénk zsidók és cigányok nélkül! Nem más fölözné le az ember munkájának gyümölcsét.

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.10. 19:07:28

@pounderstibbons:

"és ők és rokonaik is még köztünk élnek, így talán nem indokolatlan kiemelten emlékeznünk rá."

Az én falumban pl. tudtommal egyetlen zsidó sem élt (vagy minimális) viszont annál több sváb, akiket kitoloncoltak és magyar, akiket kinyírtak. Ehhez képest van egy zsír új kőemlékmű (3 éve épült részint zsidó adományokból, részint közpénzből), ami jó nagy, valamint plusz egy márványtábla 1 km-rel odébb a zsidó áldozatoknak, és egy darab obeliszk formájú 3 méteres márvány, mely az I. vh áldozatainak állít emléket. A II. vh. és a kommunizmus sváb és magyar áldozatairól szó sem esik.

És ez csak egy kis falu a végeken. Nagyban ugyanilyen aránytalanságok vannak a kárpótlás, az egyházi pénzek elosztása és gyakorlatilag minden területen.

Miért én fizessem?

sanyix 2012.12.10. 19:10:34

@pounderstibbons: gugli a barátod egy rakás találatot dob. itt egy tömörebb: www.jewsagainstzionism.com/zionism/jewishwar.cfm

krüger 2012.12.10. 19:12:54

@pounderstibbons: Például nagyon kevesen tudnak a britek által elkövetett bengáliai népirtásról, ahol 1,5-4 millióra teszik az áldozatok számát. Akiket a britek tudatosan ítéltek halálra azért, hogy ha esetleg betörnének a japánok, akkor ne találjanak ennivalót. Aztán nem jöttek, pech.

Pajzs999 2012.12.10. 19:13:03

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Jó, hogy nem nyertük meg a háborút, mert akkor már a német akarat jóvoltából a magyarok szolganépként élhetnének az Urál keleti felén, ahova a magyarok által éljenzett nácik akarták a csatlósukat telepíteni! Ez aztán csodás!
A másik, hogy a nácik utána nekiálltak volna mindenkit kiirtani aki nem szőke, és kék szemű!
Amúgy meg még jó hogy élnek zsidók, és cigányok, mert igenis akiket én ismerek rendesek tisztességesek! A magyarok közt is van jó és rossz (bűnöző). És ne mond, hogy nem tudsz miattuk boldogan élni, mert ez szerintem abszolút nem így van! Kicsit ne a bujtogató szövegeket hallgasd, aztán mindjárt reálisabban látsz!

Lacusch69(Sch.Lacika) 2012.12.10. 19:13:57

Azért lenne itt egy érdekesség...
A Yad Vashem honlapján azonosítottak 4millió zsidó áldozatot.
Mi a fészkes fenét keres köztük a sváb nagyapám szintén sváb bátyja, aki M.Kir. utász tizedesként tífuszban halt meg Ukrajnában???
Persze ez utóbbi tényt elfelejtették leírni, de a többi stimmel...

bcs222 2012.12.10. 19:14:02

@HgGina: Én már csak két megjegyzést tennék.

Egy: ezt soha nem értettem a hozzád hasonló nácikban. Amit leírtál, az hajszálpontosan az a mód, ahogy a náci elődeid gondolkoztak annak idején. Csakhogy nekik - szemben veled - operatíve is volt lehetőségük, hogy tegyenek az ügy érdekében. Akkor meg miért olyan baromira rettenetesen nehéz elhinni, hogy tényleg tettek is?

Kettő: felvilágosítanál pár mondatban, hogy miért jobb nekünk, hogy már nem rontja a levegőt a környékünkön König Dénes, Richter Gedeon, Grünwald Géza, Petschauer Attila, Szerb Antal vagy mondjuk Gerde Oszkár?

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.10. 19:14:08

@negondolkozz!majdénmegmondom!: A vérgőzös örjöngő zsidók bosszúját is elkerülhettük volna. Kistarcsát, Recsket és a többi haláltábort, rákosi, pétergábor és a többi mutáns rém tömeggyilkosságát. Akik elvtársai a mai napig is irányítják hazánkat rendszerváltás híján.

Lacusch69(Sch.Lacika) 2012.12.10. 19:16:04

@Pajzs999: látom, jól ismered a komcsi törikönyveket...

Szilágyi András 2012.12.10. 19:20:45

@MetroGoldwinMayer: Az angol légierőt is a Bnai Brith finanszírozta?

Amúgy meg leszel szíves elolvasni ezt a könyvet, amit egy ex-holokauszttagadó haverod írt:
holocaust-history.org/auschwitz/pressac/technique-and-operation/pressac0011.shtml

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.10. 19:23:01

@Pajzs999: A hazafiakat módszeresen kiirtották, elűzték. Csoda, hogy ilyen torz értékrend uralkodik itt? Csak az idegen érdekeket kiszolgáló szolgalelkűek vérvonala maradhatott fenn. Kisebb csoda, hogy létezik még egyáltalán Magyarország.
Nekem igenis akadályozzák a felhőtlen boldogságomat ezek a dolgok. A közérzetemre is negatívan hatnak a védtelen magyarokat érő folyamatos, népirtást idéző inzultusok. Az ehhez támogatást nyújtó szabadságjogi harcosokkal egyetemben.
Ha esetleg valakinek nem tűnne fel, falvakat irtanak ki és tesznek szemétteleppé, lepusztított romhalmazzá terrorista népcsoportok.
Csoda hát, ha örülnék hiányuknak?

krüger 2012.12.10. 19:24:28

@Pajzs999: Senki nem tudja, mi lett volna, ha a németek nyerik meg a háborút. Valószínűleg semmi különös, az egészen biztos, hogy nem irtottak volna ki mindenkit, aki nem szőke és kék szemű. És az is biztos, hogy a magyarokat nem telepítették volna ki sehová.

A háború előtt-alatt rengeteg mindent összeírtak, ennek a tizede sem volt komoly terv. Nyilvánvaló, hogy a németek a háború megnyerése után sem lettek volna abban a helyzetben, hogy azt csinálnak, amit akarnak, mert akkora túlerejük nem volt soha. Létrejött volna valamiféle modus vivendi.

Az amcsik is megalkották a Morgenthau-tervet, aztán mégsem hajtották végre, illetve csak részben. Nem eszik olyan forrón a kását.

Pajzs999 2012.12.10. 19:26:53

Ha nem csak olyan infót olvasnál , ami arra van csak, hogy a hogy a hazugságot terjessze, akkor te is tudnád ezeket a tényeket!

Szociknak vége 2012.12.10. 19:27:41

@Szilágyi András: Mi van az angol légierővel? Úgy gondolog hiteles a felvétel? És hogy bizonyíték arra hogy valakit elgázosítottak? Vagy igen vagy nem, az oldal amin van a Bnai Brith által finanszírozott. Én láttam a drezdai hullahegyeket is megpróbálták már haláltáboros fotónak eladni. Linkeljek 44 májusit ahol nincs füst? Please: www.cwporter.com/bild3.htm

Churchill semmit sem írt a háború után az elgázosításról....olyan titkos volt hogy neki senki sem szólt.

pounderstibbons 2012.12.10. 19:27:51

@közlekedési bűnöző:

Tehát a faludban van egy emlékmű meg egy márványtábla. Hát ez tényleg rengeteg.
Melyik faluról van szó?

Martian (törölt) 2012.12.10. 19:31:22

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Nyugi, lefölözték volna a fritzek!
Amikor anno elvitték a vidéki zsidó terményfelvásárlókat, a helyükre lépő nemzsidók elkezdték úgy lehúzni a parasztokat, hogy több helyen lázadás tört ki.
A történelemben jópárszor megesett már, hogy az elűzött zsarnok "forradalmár" utódja sokkal jobban nyúzta a népét, mint az elődje.

Martian (törölt) 2012.12.10. 19:33:12

@krüger: a jenkik által elkövetett indián holokauszt többmillió áldozatáról nem is szólva, akikről a hálaadás napján romantikázni szoktak...

Pajzs999 2012.12.10. 19:33:36

@negondolkozz!majdénmegmondom!:
A népirtás az tény és nem lehet elfelejteni! Nem az ártatlanoknak szól, hanem mindenkinek, hogy emlékezzen meg arról, ami megtörtént!
A zsidók nem uralják az országot, akárhogy erőlteted!
És tényleg csoda, hogy fennmaradt Magyarország! Csoda, hogy mi élünk, mert a 2. vh-ban Magyarország a végsőkig kiállt a németek ellen! Ha tovább folyik a háború, lehet, hogy minden magyar férfit föláldoztak volna a német sereg védelmére, ahogy a Don-kanyarnál...

Csingiz 2012.12.10. 19:34:59

@stark: Abszolút nyertes. Egyébként kár volt értelmesre átszerkesztened ezt a brilliáns szöveget. Az eredeti sokkal jobb volt:
"...annak a pár százezer tényleg megölt zsidónak ..., akik valóban odavesztek a háború alatt."
Akik persze a "gyűlöletkeltés igazi mesterei". "Általában."

Nagyon tisztelem azt a pár embert, aki itt humoránál tud maradni.

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.10. 19:38:20

@pounderstibbons: Nem arról van szó, hogy rengeteg, hanem arról, hogy egy zsidó sem élt ott (tudtommal, de ha tévedek akkor is csak pár) ezzel szemben sok sváb és még több magyar. Ehhez képest zsidó emlékmű 2 van, másikból meg van egy kicsi.

Nem kurvára mindegy melyik falu ez? A Moszadnak dolgozol, vagy mi? :-)

krüger 2012.12.10. 19:39:18

@Pajzs999: ?????

A Don-kanyarnál nem áldoztak fel minden embert. És igen, volt olyan, hogy a németek visszavonulásának a fedezésére, de olyan is volt, amikor német alakulatokat küldtek be a magyar visszavonulás fedezésére.

Nem igaz, hogy csoda, hogy Magyarország fennmaradt.

Nem igaz, hogy minden magyar férfit feláldoztak volna a német seregek védelmére. Budapestet például kb. háromszor annyi német katona védte, mint ahány magyar. Egyáltalán, sokkal több német katona harcolt Magyarországon, mint ahány honvéd.

Ne üljünk már fel primitív sztereotípiáknak.

Nyilvánvaló, hogy se Hitler, se Sztálin nem óhajtott spórolni magyar életekkel. Egyiküket se érdekelte Magyarország sorsa. De attól még nem igaz, hogy valamilyen népfeláldozás lett volna készülőben.

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.10. 19:40:06

@Pajzs999:

"Csoda, hogy mi élünk, mert a 2. vh-ban Magyarország a végsőkig kiállt a németek ellen! "

Azt nem értem, akkor miért jönnek nekem azzal, hogy Mo. kiirtott 600.000 zsidót. Az a németek bábkormánya volt.

krüger 2012.12.10. 19:40:55

@Martian: Közismert, hogy a németek a zsidók elleni lépéseket az indiánok kiirtásáról modellezték, a keleten alkalmazott elnyomást pedig Anglia indiai politikájáról. Vagyis mindkét esethez az angolszászok adták a mintát.

krüger 2012.12.10. 19:44:33

@bcs222:

>Petschauer Attila,

Berögzült hiedelem, hogy halálra kínozták a kitűnő Petschauer Attilát. Pedig nem.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
smét előkerült Petschauer Attila, a kitűnő sportoló, kardvívó olimpiai bajnok neve, illetve halálának körülménye is, akit ellentétben a most is megismételt állítással nem kínoztak halálra, hanem 1943. január 14-én szovjet hadifogságba esett, és ott hunyt el. Igaz, Szabó István A napfény íze című filmje – amelynek egyik főhőse Pet­schauer Attiláról „mintáztatott” – nem ezt a tényt sugallja.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

www.es.hu/szakaly_sandor;forrasjegyzek_ketkedoknek;2012-10-10.html

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.10. 19:44:40

@$pi$:

Sokféle dolog volt, de a jellemző az volt, amit írtam.

Szilágyi András 2012.12.10. 19:45:10

@MetroGoldwinMayer: Nem figyeltél. Az angol kormány weboldalát linkeltem be a képpel.

Pajzs999 2012.12.10. 19:45:18

@közlekedési bűnöző: Igen, lehet hogy bábkormány lett Magyarország, csak hogy nem Horthy idején. Horthy elindította a deportálásokat, és akkor még nem volt német megszállás!
Szóval valóban megöltek a magyarok 600ezer zsidót!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.10. 19:45:31

@közlekedési bűnöző:

"Azt nem értem, akkor miért jönnek nekem azzal, hogy Mo. kiirtott 600.000 zsidót. Az a németek bábkormánya volt."

Horthy német báb volt?

Szilágyi András 2012.12.10. 19:46:03

@MetroGoldwinMayer: Az már a vég, ha valaki whale.to-t linkel be. Tudvalévőleg az internet legnagyobb szeméttelepe.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.10. 19:46:33

Ha nem halt volna meg "hatmillió" zsidó, akkor már hazánk sem lenne. Így is alig tűrnek meg itt bennünket és mindent elkövetnek, hogy elvándoroljunk.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.10. 20:03:53

@közlekedési bűnöző:

Nem Szálasi csinálta a magyar zsidók deportálását. Szálasi alatt kb. a deportálások és gyilkosságok alig 10 %-a zajlott. 90 % Horthy alatt történt.

krüger 2012.12.10. 20:11:48

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Pontosabban a német megszállás alatt, nem úgy általában Horthy alatt. Nem mindegy. Ekkor Horthy hatalma jórészt névleges volt.

De szerintem a holokausztáló bűnös magyar nép című gumicsontot már úgy lerágták, ahogyan csak le lehet rágni valamit. Sőt, annál is jobban.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.10. 20:20:44

@krüger:

Horthy hatalma névleges volt? Ez egy fideszes-jobbikos mítosz.

Miért nem lettek deportálva a budapesti zsidók?

Pajzs999 2012.12.10. 20:23:45

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Ennyire ne légy már elvakult! A zsidók nem akarják, hogy te elvándorolj, mert én még sehol ilyet nem hallottam! Neked már mondták?
Az arab szélsőségesek azok, akik szivárognak be az országba, mert minden olyan területet el akarnak foglalni, amit valaha a muszlimok meghódítottak!

krüger 2012.12.10. 20:24:36

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Horthy hatalma mindig is névleges volt, az állami apparátust soha nem ő mozgatta, hanem a mindenkori miniszterelnök.

A német megszállás alatt meg főleg névleges volt a hatalma.

Nem egészen értem, hogy az általad említett pártoknak mi közük van a történetíráshoz, amely már akkor megállapította ezeket a dolgokat, amikor ezek a pártok még meg sem alakultak, jelesül a nyolcvanas években.

A budapesti zsidókat azért nem deportálták, mert addigra a szövetségesek partraszálltak Normandiában, és világossá vált, hogy a németeket hamarosan legyőzik. Persze több tényező volt, de ez volt a legfontosabb.

dr. mesterséges színezék 2012.12.10. 20:26:52

@negondolkozz!majdénmegmondom!: "Milyen boldogan élhetnénk zsidók és cigányok nélkül! Nem más fölözné le az ember munkájának gyümölcsét. "

Szóval nem vót népirtás, de milyen kár, hogy nem lehetett teljes.

Te legalább egy szép kerek kis náci vagy, nem olyan sunyi mismásolóféle. Te érdemelnéd a legdíszesebb sámlit, a legsíkosabb kötelet.

dr. mesterséges színezék 2012.12.10. 20:30:39

@negondolkozz!majdénmegmondom!: " A vérgőzös örjöngő zsidók bosszúját is elkerülhettük volna."

A genyák nem csak nem hagyják magukat az utolsó szálig kiirtani, de még zokon is veszik, és fel is emlegetik.
Ááááh, nem is emberek ezek.

krüger 2012.12.10. 20:31:27

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: A másik, hogy most piszok könnyű a háború után majd' hetven évvel azon filozofálni a kényelmes karosszékben, billentyű mellett, hogy miért nem csinálták ezt vagy azt.

1944. nyarán, főként a partraszállás előtt még nem lehetett tudni, hogy a németek hogyan és meddig húzzák. Benne volt a pakliban, hogy esetleg az oroszok összebalhéznak az amcsikkal, a németeknek lesz atombombájuk, vagy valami pusztító rakétájuk, stb. Következésképpen nem volt olyan magától értetődő, hogy na most akkor szembeszállunk a németekkel. Bármilyen szembeszállás a deportálásokkal azonnali és brutális német választ vont volna maga után (mint ahogyan történt Hollandiában is), szóval ne csináljunk már úgy, mint ha ez csak kedv meg elhatározás kérdése lett volna.

átlátó 2012.12.10. 20:39:02

1./ El kell menni Auschwitzba, ha már ott vagy, Birkenauba is.
2./ Ott egyszer fejet kell hajtani.
3./ Sokat kell olvasni a módszerekről, - van elég belőle.
4./ A történtekről való beszéd, esetleg kritikus hangvétel, nem egyenlő a tagadással.
5./ A tanulságokat le kell vonni.
6./ Az árok betemetése nem csupán a nem zsidó polgártársak feladata, ahogyan a cigányoknak is tenni kell valamit, az integrációs folyamatok beteljesüléséért.

Kívánok a feleknek ehhez kellő akaratot és nem visszamutogatni, meg menedzselni a problémák fönnmaradását. Nem feledve, ha a MÁV közlekedtetett vonatokat arra, a vagonok WeisManfred kerekeken gurultak.

Meridian74 2012.12.10. 20:45:40

@dr. mesterseges szinezek: ezzel csúsztatod azt, amire rávilágítottam. Ha elkezdeneém magyarázni miért, azzal vég nélküli vitát kezdeményeznék. De egyébként sem érted mit említetem meg mellékesen.

krüger 2012.12.10. 20:48:30

@Pajzs999:

>Az arab szélsőségesek azok, akik szivárognak be az országba, mert minden olyan területet el akarnak foglalni, amit valaha a muszlimok meghódítottak! >>>

Ezt melyik ujjadból szoptad?
Buda 150 évig volt muszlim hódoltság alatt, de tudtommal senki nem akarja visszafoglalni.

De ez még semmi, egész Görögország nagyjából 500 évig volt muszlim uralom alatt - te tudsz olyanról, hogy szélsőségesek vissza akarnák foglalni?

Szóval ez úgy hülyeség, ahogy van.

Ha Izraelre gondolsz, ott nem arról van szó, hogy muszlim uralom alatt volt, hanem arról, hogy azon a területen nagyjából 1500 évig arabok éltek, akiket egyszer csak igen durván kipateroltak arra hivatkozva, hogy a zsidóknak így adnak kárpótlást - a probléma csak az, hogy pont ezek az arabok nem nagyon bántották őket.

Most pedig a világ legnagyobb szabadtéri börtönében élnek, és ők a szélsőségesek...

Meridian74 2012.12.10. 20:49:48

@Pajzs999: igazán? Akkor miért nem mindjárt azzal kezdte az az "aljas" nő, hogy hozatott egy tetováló szakembert, akinek kiadta a mintákat, mit tetováljon a szerencsétlen kiválasztott delikvensek bőre alá, aztán pár hónap múlva megnyúzatta ezeket az alanyokat, kedvére való bőralapanyaghoz jutva ...

Meridian74 2012.12.10. 20:56:21

@tea fan: "Az, hogy ma is élnek olyanok, akiknek a rokonait, ismerőseit elvitték, cseppet se zavarjon.
Nagyanyám zsidó osztálytársai is csak nyaralni mentek, nyilván. "

Erről az jut eszembe, hogy nemrég Budaházit is elvitték (a rendőrök), majd előzetesben tartották tovább mint az érvényben lévő jogszabály azt engedi. Ma meg már otthon van, és rontja számotokra a levegőt...

krüger 2012.12.10. 21:01:10

@Pajzs999: Ez nagy valószínűséggel nem igaz, vagy legalábbis nincs rá bizonyíték (találtak emberi bőrt, de abból nem készült lámpaernyő, illetve találtak lámpaernyőt, az viszont kecskebőrből készült). Mint ahogyan az sem igaz, hogy emberekből szappant főztek volna (bár érdekes módon a szappanfőzős történet már az első világháborúban felbukkant, csak ott még szerb hadifoglyokkal kapcsolatosan).

dr. mesterséges színezék 2012.12.10. 21:05:15

@krüger: "Közismert, hogy a németek a zsidók elleni lépéseket az indiánok kiirtásáról modellezték,"

Az egyszemélyes körödben lehet közismert, ui. az örmény népirtást másolták tökéletesítve.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.10. 21:21:22

@krüger:

"A budapesti zsidókat azért nem deportálták, mert addigra a szövetségesek partraszálltak Normandiában, és világossá vált, hogy a németeket hamarosan legyőzik."

Tehát a németek megijedtek, hogy le lesznek győzve, ezért abbahagyták a deportálást? Aztán pedig októberben azt gondolták, hogy mégis nyerni fognak, ezért újra deportálni kezdtek?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.10. 21:22:08

@krüger:

"Horthy hatalma mindig is névleges volt, az állami apparátust soha nem ő mozgatta, hanem a mindenkori miniszterelnök. "

Ezt, ugye, csak viccnek szántad?

Martian (törölt) 2012.12.10. 21:22:54

@krüger: '44 nyarán már jóval Teherán után vagyunk, vagyis a németek már csak az időt húzták, a kimenetel nem volt kétséges.

De a későbbi (októberi) kiugrási kísérlet problémája akkor is ugyanúgy fennállt, vagyis a megszálló németek elég könnyen meg tudták osztani a (részben erősen németbarát) magyar katonai elitet, az általuk meghúzott határvonal átlépésére alaposan fel voltak készülve. Ugyanakkor az is érthető, hogy a magyar vezetéssel való békés együttműködés lehetősége számukra előnyösebb volt... úgyhogy mindkét fél "vékony volnalon járt"... ebben taktikailag volt, ami belefért (a budapesti gettó védelme), volt ami nem (a kiugrás a háborúból).

krüger 2012.12.10. 21:23:38

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nem, nem viccnek szántam. Horthy sem jogi értelemben, sem ténylegesen nem volt diktátor. Pont.

$pi$ 2012.12.10. 21:23:54

@bcs222: "Treblinkában több mint 800 ezer embert öltek meg, 40 túlélőről tudunk"

A wikipédia azt írja, hogy "but only 40 are known to have survived until the end of the war", de kapásból azt is írja, hogy "On August 2, 1943, the prisoners in the work details rebelled... ...about 600 managed to escape the camp"

De ez persze nyilván lényegtelen apróság. Meg aztán a wikipédia sem túl megbízható forrás.

krüger 2012.12.10. 21:25:18

@dr. mesterseges szinezek: @maxval, a gondolkodni próbáló birca: A németeknek a partraszállás miatt olyan erőforrás-átcsoportosítást kellett végrehajtani (na meg a vele párhuzamosan induló orosz offenzíva miatt), ami világossá tette, hogy nincs már elegendő erőforrásuk.

krüger 2012.12.10. 21:26:15

@Martian: Amit itt tőlem idéztél, azt nem én írtam, hanem valaki más.

Meridian74 2012.12.10. 21:26:22

@Pajzs999: "...mert akkor már a német akarat jóvoltából a magyarok szolganépként élhetnének az Urál keleti felén, ahova a magyarok által éljenzett nácik akarták a csatlósukat telepíteni"

Ez mondjuk nettó hülyeség, mivel a németek anygon is jóban voltak a magyarokkal. Főként azért mert mindkét ország különböző módon, de szopóágon volt a I. VH után.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.10. 21:27:28

@krüger:

"A másik, hogy most piszok könnyű a háború után majd' hetven évvel azon filozofálni a kényelmes karosszékben, billentyű mellett, hogy miért nem csinálták ezt vagy azt."

Senki sem azt kéri számon, hogy miért nem találta fel Horhy az időgépet Ellenben több esetben az akkori tudás alapján is hibás döntés született.

"1944. nyarán, főként a partraszállás előtt még nem lehetett tudni, hogy a németek hogyan és meddig húzzák. Benne volt a pakliban, hogy esetleg az oroszok összebalhéznak az amcsikkal, a németeknek lesz atombombájuk, vagy valami pusztító rakétájuk, stb. Következésképpen nem volt olyan magától értetődő, hogy na most akkor szembeszállunk a németekkel."

Tehát te is úgy látod, hogy Horthy önkéntesen volt a német ügy oldalán. Én is így látom.

"Bármilyen szembeszállás a deportálásokkal azonnali és brutális német választ vont volna maga után"

Nem igaz. Lásd Hitler másik szövetségesét, Bulgáriát, ahol 1943-ban megtagadták a deportálást és nem lett belőle semmi. Pedig 1943-ban jóval erősebbek voltak a németek, mint 1944-ben.

"szóval ne csináljunk már úgy, mint ha ez csak kedv meg elhatározás kérdése lett volna"

Pedig 2 dolog az volt:
- Horthy lemond-e a német csapatok bejövetelekor vagy a helyén marad és legitimálja a megszállást,
- Horthy jóváhagyja-e a zsidók deportálását Németországba vagy nem.

Mindkét ügyben Horthy hibásan döntött. Ez a tény.

krüger 2012.12.10. 21:27:30

@dr. mesterseges szinezek: Már hogy a fenébe másolták volna, amikor azt nem lágerekben hajtották végre (ellentétben az indián rezervátumokkal, amelyek már elég lágerszerűek voltak, noha egyébként közismerten az angolok alkalmazták először a koncentrációs tábor intézményét a búr háborúban).

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.10. 21:29:29

@krüger:

S októberben ismét lett?

Ne viccelj. A "zsidókérdés" megoldása mindig elsőrendű szempont volt náluk, még a háborúnál is fontosabb. A legutolsó napokban is működtek a táborok, pedig racionálisan gondolkodva minden fegyveres erőt a frontra kellett volna irányítani.

krüger 2012.12.10. 21:30:26

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Jaj, ne keverd már ide Bulgáriát. A németek nem foglalkoztak vele, és a Szovjetuniónak sem üzent hadat (csak az oroszok neki, így aztán később elkövette azt a bravúrt, hogy egyszerre állt hadban Németországgal és a Szovjetunióval néhány napig). Legyen inkább Hollandia a példa, ahol megpróbáltak ellenállni a deportálásnak, aminek az lett a következménye, hogy a németek gondosan ügyeltek arra, hogy mindenkit elvigyenek.

Az meg már csak kis apróság, hogy míg Bulgáriában kb. 40 ezer zsidó volt, Magyarországon úgy 800 ezer.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.10. 21:31:39

A vérszomjas zsidókon, pufajkás komcsi pribékjeiken és agyatlan talpnyalóikon kívül örül még valaki Trianonnak és az elvesztett II.Világháborúnak?

Értelmes magyar ember biztosan nem.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.10. 21:31:55

@krüger:

Horthy nem volt diktátor. De jelképes államfő sem volt, aminek beállítani próbáltad. Nem Áder volt. Ő volt az államhatalom egyik fő tényezője, komoly hatalommal és befolyással. Nézd meg a vonatkozó korabeli jogszabályokat.

krüger 2012.12.10. 21:33:53

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: októberben nem deportáltak zsidókat lágerekbe, hanem erődítési munkákra.

>A legutolsó napokban is működtek a >táborok, pedig racionálisan >gondolkodva minden fegyveres erőt a >frontra kellett volna irányítani.

Mert, mit kellett volna csinálni? Ott volt a táborokban több százezer ember, akiket nem lehetett szélnek ereszteni? Hová mentek volna? Mindenhová elhurcolták volna magukkal a tífuszt meg a többi fertőző betegséget. Az oroszok elől kiürítették a táborokat, akik nem voltak járóképesek, azokat ott hagyták. Jó részük meghalt a betegségek meg az alultápláltság miatt, de azért voltak túlélők is.

krüger 2012.12.10. 21:34:39

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Megnéztem, azt pedig még inkább megnéztem, hogy a gyakorlatban mennyi volt a befolyása.

Nem véletlen, hogy háborús bűnnel meg sem vádolták.

pounderstibbons 2012.12.10. 21:41:26

@krüger:
Emlékeim szerint pl. Sztálin közbenjárására, aki köztudott, hogy minden népirtók egyik legesküdtebb ellensége volt...

krüger 2012.12.10. 21:44:45

@maxval, a gondolkodni próbáló

>tehát te is úgy látod, hogy Horthy >önkéntesen volt a német ügy oldalán. >Én is így látom. birca:

Nono. Ez itten egy nagy csúsztatás. A háború elején Horthy nyilván önként támogatta a németek, ami aligha meglepő annak fényében, hogy nekik köszönhettük a bécsi döntéseket, na meg ismerve az akkori kelet-európai helyzetet.

1944-ben viszont már nem önként támogatta a németeket, sőt már 1943-ban sem, hanem azért, hogy időt nyerjen, és valamilyen alkut köthessen az angolszász hatalmakkal. Akik persze xartak a fejünkre.

Igen, lemondhatott volna már 1944 márciusában - ahogyan októberben meg is tette - de ennek nem igazán lett volna jelentősége. Sem bármiféle tiltakozásnak. Talán a külföldi diplomáciai visszhang kicsit kedvezőbb lett volna, de se a magyar zsidók nem jártak volna jobban (inkább rosszabbul), sem a békeszerződés nem lett volna kedvezőbb. Szóval kb. tökmindegy lett volna.

pounderstibbons 2012.12.10. 21:46:17

@közlekedési bűnöző:

"Nem arról van szó, hogy rengeteg, hanem arról, hogy egy zsidó sem élt ott (tudtommal, de ha tévedek akkor is csak pár) ezzel szemben sok sváb és még több magyar. Ehhez képest zsidó emlékmű 2 van, másikból meg van egy kicsi.

Nem kurvára mindegy melyik falu ez? A Moszadnak dolgozol, vagy mi? :-)"

Ha megmondod a falu nevét, talán kiderülne, hogy hány zsidó élt ott korábban, vagy milyen egyéb oka lehet az emlékműveknek.
Az, hogy szerinted egy zsidó se élt arra, de valamiért nem árulod el a falu nevét, nekem kicsit sovány.

Ja igen, és már nem a Moszadnak, dolgozom mióta megtudták, hogy a reptoidok kettősügynöke vagyok. :)

krüger 2012.12.10. 21:46:49

@pounderstibbons: Ez most egy nagy-nagy csúsztatás, amivel tulajdonképpen azt próbálod sugallni, mint ha Horthy pont azért lett volna népirtó, mert Sztálin nem akarta elítéltetni. Remélem, belátod, hogy ez nagyon átlátszó húzás. Ezen az alapon ugyanis teszem azt Szálasit vagy Tiso-t Sztálinnak még inkább távol kellett volna tartania a megvádolástól, szóval nézzük már egymást értelmes, felnőtt embernek...

gabcigirl 2012.12.10. 21:51:27

@tea fan:

Ja, meg ismerősömék rokonai is nyilván szaunázni mentek csak oda:S

Holokausztot tagadni annyira kb. tudományos, mint azt képzelni, hogy sajtból van a Hold. Csak a náci furkók szintjén elképzelhető...

gabcigirl 2012.12.10. 21:58:25

A másik tipikus náci taplóság a "nem volt haláltábor, "csak" munkatábor" című béna szövegek.

Egyrészt ez nem igaz: másrészt kapásból elszólja magát a náci, mert szerinte teljesen normális a neki nem tetsző embereket kényszermunkákra küldeni. Na kösz, normális embernek ez marhára nem pálya.

Nemrég beszéltem egy idős hölggyel: ő speciel még csak zsidó sem volt, de a jóindulatú szomszéd elintézte, hogy az legyen, mert félre akarta tenni az útból. A nácizmus meg az ilyen genyó rendszerek hibája, hogy nem nehéz ilyen helyzetbe kerülni benne:S

$pi$ 2012.12.10. 22:00:47

@gabcigirl: Nem nagyon tudod, hogy mi az a holokauszttagadás. :( Ha azt mondod, hogy szerintem 5 millió zsidó halt meg a haláltáborokban, akkor már holokauszttagadó vagy.

A holokauszttagadás ugyanis nem az jelenti, hogy azt mondon "nem haltak meg zsidók" vagy "nem vittek el zsidókat". Persze, hogy elvittek, elvittek magyarokat is, elvittek az oroszok is, koncentrációs táborokat csináltak az oroszok is, sőt az amerikaiak is.

Egyetlen holokauszttagadó sem olyan ostoba, hogy azt állítsa, hogy nem léteztek táborok, nem haltak meg emberek. Ezt csak a propaganda állítja róluk, klasszikus szalmabáb érveléssel próbálva meg ellehetetleníteni a gondolatát is annak, hogy valaki kételkedjen a "hivatalos" sztoriban.

Egyébként ha már a tudományt említed, akkor azt is érdemes tudnod, hogy éppen a holokauszttagadók azok, akik tudományos módszereket próbálnak használni. Képeket, számításokat, térképeket, kémiai vizsgálatokat, ásatásokat, korabeli dokumentumokat. Nem elégednek meg a hivatalos politikai véleménnyel, hanem vizsgálatokat akarnak folytatni. Ez azonban hihetetlen ellenállásba ütközik, törvény van arra, hogy a kételkedésednek nem adhatsz hangot, ami pedig ugye a természettudományok lényege lenne.

$pi$ 2012.12.10. 22:06:05

@gabcigirl:
"Egyrészt ez nem igaz: másrészt kapásból elszólja magát a náci, mert szerinte teljesen normális a neki nem tetsző embereket kényszermunkákra küldeni."

Ez pedig két okból is csacskaság: egyrészt a háború alatt gyakorlatilag minden résztvevőnek voltak munkatáborai, sőt koncentrációs táborai is. Az amerikaiak például a japán származású amerikai állampolgárokat vitték koncentrációs táborokba Pearl Harbor után...

Másrészt viszont munkatáborokba azokat vitték, akiket megbízhatatlanoknak tartottak a frotszolgálatra. A munkatábor alternatívája tehát a frontszolgálat volt, ami adott esetben semmivel sem volt jobb, sőt...

Tehát ha nem "elfogadható" a kényszermunka szerinted, akkor nyilván a szövetségesek viselkedése sem az, valamint a frontszolgálatra kötelezés sem az.

gabcigirl 2012.12.10. 22:06:38

@negondolkozz!majdénmegmondom!:

Tipikus náci tévhit, hogy aki zsidó, az kommunista és az is, hogy a náci különb egy fokkal is, mint a kommerek, sőt... Ha ez így lenne, akkor nem lenne a kő komcsi Észak-Koreában ma is pont az auschwitzi mintájára felépített koncentrációs tábor. És van is, sajnos.

Szóval az összes totalitárius rendszer valahol egykutya. És ott van pl. Szeles Rita, az 56-os forradalomban hősi halált halt, oroszok ellen harcoló 15 éves kislány, akinek a zsidó szüleit Auschwitz-ban ölték meg. Mégsem támogatta a komcsi rendszert, na ezt kapd ki.

krüger 2012.12.10. 22:06:55

@gabcigirl:
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
mert szerinte teljesen normális a neki nem tetsző embereket kényszermunkákra küldeni. Na kösz, normális embernek ez marhára nem pálya.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Eszerint tehát nácik voltak az amerikaiak, akik a nekik nem tetsző japánokat kényszermunkára küldték, és természetesen az oroszok is, akik a náci lágereknél jóval több embert tartottak a GULÁG-ban, igaz? Nicsak, mennyi náci lett itt hirtelen...

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.10. 22:07:35

@pounderstibbons:

"Az, hogy szerinted egy zsidó se élt arra, de valamiért nem árulod el a falu nevét, nekem kicsit sovány."

Azért van itt emlékmű, mert idézem a feliratot: "a láthatáron belül 2.000 zsidót irtottak ki a náci gonosztevők"

Namost a láthatár a dombról, ahol ez írva vagyon, vagy 30 km sugarú kör. Szóval nem sok köze van a faluhoz.

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.10. 22:12:46

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Akkor nem tom miért van az, hogy meg sem vádolták Horthy-t a zsidók 90%-ának deportálásáért, miközben Szálasit ugye ki is végezték a 10%-ért.

Szóval kicsit sántít az elméleted...
Ne csak próbálj gondolkodni!

gabcigirl 2012.12.10. 22:15:05

@$pi$:

Az viszont nem mindegy, hogy valaki "csak úgy" beleesik a szórásba, vagy akikkel annyira kegyetlenkednek, hogy az ilyen "intézményeket" kifejezetten miattuk hozzák létre. Pl. a zsidók esetében.

És a mai munkanélküliségi ráták fényében érdemes lenne azon elgondolkodni, hogyha a méltatlanul elhurcolt zsidóság utódai/produktumai/ cégei/gyárai meglennének, fennmaradtak volna és nem teszik tönkre eszetlenül e németeknek elvtelenül csicskázó mű magyar hazaárulók, akkor lehet, hogy minimális lenne a munkanélküliségi ráta és olyan lenne az életszínvonal, mint Ausztriában. Az elhunyt többszázezer ember nagyon hiányzik ebből az országból sajnos.

dr. mesterséges színezék 2012.12.10. 22:19:19

@krüger: "Már hogy a fenébe másolták volna, amikor azt nem lágerekben hajtották végre"

Tényleg nem, ez volt a tökéletesítés - a törökök pofás kis mobil gázkamráinak kopija után már csak a keretszámok kellettek az evolúcióhoz.
A szándékban semmi eltérés nem volt - igaz, a törököknek az nem jutott eszébe, hogy az életerő erőltetett menet helyett hasznosabban is elfogyhat, de ehhez már az NSDAP zsenije kellett.

Rosie McGann 2012.12.10. 22:21:00

@$pi$:
"Egyetlen holokauszttagadó sem olyan ostoba, hogy azt állítsa, hogy nem léteztek táborok, nem haltak meg emberek. "

Ennek a mondatnak egy meglehetősen egyértelmű cáfolója tart éppen akadémiai székfoglalót a szkeptikus fórumon, ha jól láttam, épp az ő ténykedése eredményeképp született meg a fenti poszt...

"Ez pedig két okból is csacskaság"

Csacskaság. Azt mondja, csacskaság. Ejnye, te komiszka.

@krüger:
A szobanácikról beszélt gabcigirl, nem az amcsikról vagy az oroszokról, ne terelj. Szerinted miért szokták megkérdezni, hogy ha a haverjaid leugranak egy hídról, te is utánuk ugrasz-e? Egyesek gaztettei miért mentenek fel másokat?

Pajzs999 2012.12.10. 22:21:06

A zsidó áldozatoknak ugyanúgy emléket kell állítani, mint minden más népnek! Az, hogy kiirtottak közülük 6 milliót, az tagadhatatlan!
A holokausztot nem lehet letagadni, és nem is szabad! Nem lehet hagyni, hogy újra megtörténjen az, ami egyszer már megtörtént!

krüger 2012.12.10. 22:21:51

@gabcigirl: Ez nagyon-nagyon sántít.
Egyrészt például az amerikaiak is kifejezetten a japánok számára hozták létre a munkatáborokat.

Másrészt a német koncentrációs táborokat nem kifejezetten a zsidóknak hozták léte, hiszen voltak ott homoszexuálisok, kommunisták, lengyelek, jehovisták, háborúellenes aktivisták, stb. stb.

Az utolsó gondolatot meg nem hiszem, hogy komolyan gondoltad, hiszen ha egy kicsit elgondolkodsz, akkor rájössz, hogy a zsidók cégei/gyárai/ produktumai azért szűntek meg, mert A KOMMUNISTÁK ÁLLAMOSÍTOTTÁK ŐKET. A kommunista rendszerben, a pártvezetők és az ÁVH-sok között viszont elég nagy számban ott voltak a túlélő zsidók, szóval nem hiszem, hogy nagyon más lett volna a helyzet, ha több zsidó marad életben.

Mellesleg Lengyelország zsidók által legsűrűbben lakott része (Galícia) viszont nem tartozott a prosperáló régiók közé, szóval nem ilyen egyszerűek ezek a dolgok.

krüger 2012.12.10. 22:23:34

@Rosie McGann: Nos, egyesek gaztettei nem mentenek fel másokat, de nem is teszik azokat meg nem történtté.

Ha valaki szerint a politikailag nemkívánatos egyéneket táborba zárni náculás, akkor legyen szíves, és alkalmazza a mércét egyformán! A kettős mérce elutasítása nem terelés, hanem éppenséggel a terelés akadályozása.

dr. mesterséges színezék 2012.12.10. 22:23:44

@$pi$: "Egyetlen holokauszttagadó sem olyan ostoba, hogy azt állítsa, hogy nem léteztek táborok, nem haltak meg emberek."

Alábecsülöd a neonáci önhipnózist.
A munkahelyemen két méterre ül tőlem egy ilyen. A másik ilyen szintén két méterre ült, amíg nem távozott a cégtől.
Egyiküket sem hatotta meg az az észrevétel, hogy egykori szomszédom apja is így veszett oda.

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.10. 22:24:49

@gabcigirl:

"és nem teszik tönkre eszetlenül e németeknek elvtelenül csicskázó mű magyar hazaárulók, akkor lehet, hogy minimális lenne a munkanélküliségi ráta és olyan lenne az életszínvonal, mint Ausztriában."

Az életszínvonal hiányát a volt Szovjetúnió hathatós közreműködésében kellene keresned szerintem. Ők Ausztriából elhúztak '55-ben, innen viszont csak 35 évvel később. Ez a 35 év megmaradt a fejekben is.

krüger 2012.12.10. 22:25:08

@dr. mesterseges szinezek: Azért az indiánokra sokkal jobban hajaz a dolog. Már csak a sikerességi arányok miatt is: ugyanis az indiánok sokkal nagyobb százalékát sikerült kiirtani, mint akár a zsidók, akár az örmények esetében - az angolok voltak az igazi mesterek (mellesleg a koncentrációs tábort is ők találták fel, és nem a németek vagy a törökök).

krüger 2012.12.10. 22:27:04

@közlekedési bűnöző: És akkor tegyük hozzá, hogy mind Ausztriából, mind Németországból elég alaposan kiirtották a zsidókat, ez mégsem akadályozta őket abban, hogy a háború után rövid idővel prosperálni kezdjenek (Németország esetében persze csak a nyugati rész, ami megintcsak azt húzza alá, hogy nem a zsidók meglétén vagy hiányán múlott a prosperitás).

dr. mesterséges színezék 2012.12.10. 22:29:34

@negondolkozz!majdénmegmondom!: "Akkor most mi jövünk a bosszúval?"

Nem tudom, de ilyen gondolatok fontolgatása közben vigyáznék arra az utcán, nehogy marokkói pincérnek nézzek ki.

"Te ökör. "

Megtisztelsz, tinó.

$pi$ 2012.12.10. 22:30:20

@gabcigirl: "A nácizmus meg az ilyen genyó rendszerek hibája, hogy nem nehéz ilyen helyzetbe kerülni benne:S "

A nácik a kommunistáktól tanultak (javaslom nézd meg a "szovjet sztori" c. filmet[1]), gyakorlatilag az összes kommunista ország irtotta a népet. Az amerikaiak a saját hadseregüket rendelték ki atombombát nézni, hogy megtudják mennyire lehet túlélni a sugárzást.

Ez egyesült állomokban jóval a második világháború előtt ismert volt az eugenika (eugenics) mozgalom, aminek a lényege a népesség genetikai tisztítása volt kényszersterilizálással és az elmebetegek és genetikiailag értéktelenek megöléséval. Bernard Shaw a fent emlegetett filmben arra kéri a tudósokat, hogy fejlesszenek ki egy humánus gázt, amivel fájdalommentesen lehet megölni azokat, akik a társadalom számára értéktelenek.

Szóval a "nácizmus meg az ilyen..." kifejezés nem túl szerencsés. A nácik kismiskák voltak a kommunistákhoz képest, nem az elsők voltak és nem is az utolsók. :(

[1] www.youtube.com/watch?v=I6Oga43xmvI

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.10. 22:32:09

@gabcigirl: Minden tiszteletem (a rettenetes széllel szembe pisilés miatt főleg) a magyar hazafi zsidóké.

És a józan zsidóké: barikad.hu/ortodox_talalkozo-20121210

dr. mesterséges színezék 2012.12.10. 22:32:42

@krüger: Indiánok ma is élnek (és a rezervátumaikban több joguk van, mint bármely más polgárnak) - most gondold el, hogy az NSDAP nem 12 évet kap az ő megoldására, hanem tucatannyit!

dr. mesterséges színezék 2012.12.10. 22:34:10

@negondolkozz!majdénmegmondom!: " Minden tiszteletem (a rettenetes széllel szembe pisilés miatt főleg) a magyar hazafi zsidóké."

Radnóti üdvözöl, és reméli, hamarosan személyesen is átadhatod neki jókívánságaidat.
Rejtő csak legyint rád.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.10. 22:35:02

Az amerikaiak pedig kiirtották az őslakosokat és behurcolták szegény néger testvéreimet rabszolgának, ami szintén népirtással ért fel.
Az ember ilyen, most is irt mindent, főleg a saját fajtáját.

$pi$ 2012.12.10. 22:35:32

@dr. mesterseges szinezek: Nos igen, igaz. Idióták mindig voltak és lesznek, a lehető legnagyobb baromságra is van hívő. :) De azért nyilván értetted mit akarok mondani. :)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.10. 22:40:54

@dr. mesterseges szinezek: Elnézést, nem tudom, hogy erre hogy nem gondoltam :D

pounderstibbons 2012.12.10. 22:41:38

@krüger:
Szóval egy néhányezer zsidót megmozgató, teljes mértékben eredménytelen bojkottfelhívás Németország ellen indokolná a második világháború kitörését, 6,5 évvel később, amelynek során Németország lerohant minden környékbeli országot, amelyben egyben se éltek felelősök a bojkottért?

Kezdek félni, hogy az egykori kisantant nem rohan-e le minket a nmindenkori magyar kormányiok "vásárolj magyar árut"kampányai miatt...

krüger 2012.12.10. 22:43:23

@dr. mesterseges szinezek: Joguk biztos van, csak tisztességes életük nincs, többségük iszik, kábítószerezik, nem találja a helyét.

Való igaz, hogy az eredeti indián populációnak akár 1%-a is megmaradt Észak-Amerikában, míg európai zsidóságnak talán 20-25%-a menekült meg.

>NSDAP nem 12 évet kap az ő >megoldására, hanem tucatannyit!

Nono. Ez NAGYON erős csúsztatás. Mivel azt sugallja, mint ha a nácik 12 éven keresztül zsidókat irtottak volna. Éppen csak azt "felejted" el, hogy a 12 évből legalább 8-ban a kivándoroltatás, és nem a kiirtás politikája volt a jellemző. Még 1940-ben is, ha teszem azt az angolok vállalták volna, hogy az összes zsidót letelepítik Palesztinában, vagy az amerikaiak befogadták volna őket, a németek kiengedték volna valamennyit. Szóval ne csúsztassunk, ha kérhetem.

krüger 2012.12.10. 22:45:43

@pounderstibbons: Elnézést, én ilyet soha nem mondtam és nem is írtam - nézz utána nyugodtan. Csak kérdezted, hogy hol van erről forrás, én meg leírtam, hogy hol.

Azt egyébként honnan veszed, hogy eredménytelen lett volna? Amikor a bojkottal összefüggésben gondolkodsz, a "zsidó" szóról ne feltétlenül Grün Izsák úri szabóra gondoljál, hanem esetleg a Rotschild név jusson az eszedbe. És akkor mindjárt nem az lesz a lényeg, hogy hány ember, sokkal inkább az, hogy hány dollár vagy hány tonna arany.

krüger 2012.12.10. 23:00:17

@dr. mesterseges szinezek: És persze meg is fordíthatjuk a nézőpontot, és belegondolhatunk, hogy valószínűleg egy darab indián se maradt volna akkor, ha az amerikaiknak olyan géppuskáik, tankjaik meg teherautóik lettek volna, mint a németeknek, nem revolverrel meg himlővel fertőzött takarókkal kell vacakolniuk.

pounderstibbons 2012.12.10. 23:08:39

@krüger:
Te tényleg nem tettél ilyen kijelentést, de a rasszista ideológiát vélte levezetni korábban sanyex a bojkottból.
Viszont a bojkott már éppen az antiszemita-rasszista NSDAP hatalomra kerülésére volt válasz.
Gondolom ők meg azért voltak antiszemiták, mert nem szolgálták ki őket a szatócsboltban...

Ha szerinted a bojkott sikeres volt biztos tudsz róla adatokat mutatni.
Én nem igazán látom kimutatható hatását.
en.wikipedia.org/wiki/File:BSPDRWeltkriseEngl.PNG

Esetleg van bármi további cikked róla, főleg a következő hat évből?

pounderstibbons 2012.12.10. 23:24:36

@krüger:
"Való igaz, hogy az eredeti indián populációnak akár 1%-a is megmaradt Észak-Amerikában"

Ez így ebben a formában nem igaz.
1 és 18 millió közé tippelik Észak-amerika őslakosságát az európaiak előtti időkből. Jelenleg olyan 3 millió amerikai vallja magát teljesen indiánnak, olyan 2 millió fél-indiánnak.
en.wikipedia.org/wiki/Native_Americans_in_the_United_States#Population_and_distribution

Persze voltak időszakok, amikor 3-600.000-re teszik az amerikai indiánok számát, de ezek évszázados trendek alatt alakultak ki és nagyrészt tényleg a betegségek eredményei voltak. Persze így is történt nem kevés lokálisan népirtás jellegű atrocitás velük szemben.

krüger 2012.12.10. 23:36:00

@pounderstibbons: Ez amit belinkeltél, ebben a formában nem a témáról szól. A bojkott hatása annyiban volt jelentős, amennyiben a Rotschildok és a Warburgok csatlakoztak hozzá. De soha nem állítottam, hogy ez kulcstényező lett volna, valószínűleg nem volt az.

krüger 2012.12.10. 23:40:45

@pounderstibbons: Csak ezzel senki nem foglalkozott. Szóval az egészből csak azt akartam kihozni, hogy ha egyenlő mércével akarunk mérni, akkor ez sem volt jobb, mint a zsidóirtás, és még eredményesebb is. Ismert az eset, amikor himlővel fertőzött takarókkal betegítettek meg indiánokat, na meg azt is föl lehet hozni, hogy tulajdonképpen az európai zsidók egy jó része is azokban a betegségekben halt meg, amelyeket a lágerban vagy munkaszolgálatban szedtek össze. Az arányokon persze már lehet vitatkozni, DE nem hinném hogy az arányokon múlna a dolog.

Az mindenesetre érdekes, hogy amikor közeledtek az oroszok pl. Auschwitz felé, akkor a németek a foglyok egy részét elindították nyugat felé, más részüket ott hagyták helyben. Pedig ha mindenáron az lett volna a cél, hogy kiirtsák őket, akkor nyilván nem lett volna lehetetlen feladata géppuskával meg kézifegyverekkel megoldani. De nem ez történt.

Az szintén figyelemreméltó, hogy Auschwitzban volt gyengélkedő (Kertész Imre is feküdt ott, ha jól emlékszem), ami elég furán hangzik, ha a teljes kiirtás volt a cél.

Ala74 2012.12.11. 00:53:15

Addig a napig, míg személyesen nem jártam végig Auschwitzot pár éve, eszembe sem jutott kételkedni bármiben, ami hivatalos. Nem is tudtam arról, hogy létezik olyan, hogy holokauszttagadás (tényleg). Kiléptem a kapuján, és csak azon tudtam gondolkodni, hogy hol az átverés. Mert olyanok voltak a tárlatok, olyanok voltak a túravezetők, minden, hogy sütött róla: itt valamit nekem el akarnak adni. Aztán hazamentem, megkérdeztem édesapámat, ő meg jót röhögött rajtam, és felhomályosított a sok-sok csúsztatásról, ami a holokauszttal mind a mai napig kapcsolatos.

Engem igazából nem érdekel mi történt ott, mármint volt elég sok egyéb helyen népirtás ahhoz, hogy ne változzon emiatt a világnézetem. Engem csak az érdekelne, hogy mi az igazság, de ez az a valami, amit sajnos valószínűleg már nem fogok megtudni, ugyanis minden kutatót, történészt ellehetetlenítenek, aki ezzel a témával tudományos szempontból szeretne foglalkozni. És ugye az a jobbik eset, ha ellehetetlenítik, mert van, amikor simán csak megy a börtönbe.
Valakiknek nem érdekük, hogy kiderüljön, mi hogy volt ott.

És közben bárki kimondja akár csak azt, hogy a zsidók így, vagy úgy, felforr a vérem a rasszizmustól, utálom, amikor valaki arról beszél, hogy így meg úgy irtaná ki őket stb. Bizonyára mindazonáltal náci vagyok, csak mert úgy gondolom, a hivatalos propagandával szemben sok minden egészen másképp történt a holokauszttal kapcsolatban.

Édesapám nemrég kutatást végzett a szülőfalujában, egy holokauszttal kapcsolatos könyv alapján, ami annak a térségnek a hivatalos áldozatairól szólt. Megnézte még más helyen is, 6 emberről megállapította, hogy hivatalosan holokausztáldozatokként szerepelnek mind a mai napig. Kiderült, hogy a 6 emberből 3 hazatért és vígan élt, egyikük még a 2000-es években is.
És akkor ne vetődjön föl az emberben, hányan is haltak meg? Persze 1 halál is sok, de ez nem érv az ellen, hogy pontos adatokkal dolgozzunk. Valójában nem a holokauszt lefolyásának mikéntjét, számadatait megkérdőjelezők vonhatók etikailag kérdőre, mindaddig, amíg tények alapján próbálnak érvelni, hanem azok, akik foggal körömmel kapaszkodnak valami rejtélyes okból mindig a nagyobb számokba. Nekik vajon mi érdekük lehet olyan emberek halálát terjeszteni, akik nem is haltak meg? És akkor még csak a számokról beszéltünk, pedig mennyi egyéb probléma van még itt.

Szilágyi András 2012.12.11. 01:11:02

@Ala74: "Aztán hazamentem, megkérdeztem édesapámat, ő meg jót röhögött rajtam"

Jó érv. Ha édesapád röhögött, akkor nyilván igaza volt.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.11. 01:54:28

@Ala74: "Édesapám nemrég kutatást végzett a szülőfalujában, egy holokauszttal kapcsolatos könyv alapján, ami annak a térségnek a hivatalos áldozatairól szólt. Megnézte még más helyen is, 6 emberről megállapította, hogy hivatalosan holokausztáldozatokként szerepelnek mind a mai napig. Kiderült, hogy a 6 emberből 3 hazatért és vígan élt, egyikük még a 2000-es években is.
És akkor ne vetődjön föl az emberben, hányan is haltak meg? Persze 1 halál is sok, de ez nem érv az ellen, hogy pontos adatokkal dolgozzunk."

Ez így nagyon meseszerűen hangzik...

Melyik térségről és milyen könyvről is van szó?

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.11. 02:06:19

@negondolkozz!majdénmegmondom!:

Ja igen, én is kivándoroltam Magyarországról. Elegem lett abból, hogy szombatonként sehova se lehetett menni, mert a Kóserkommandó kényszerített, hogy otthon Sabbatoljak... sajnos nem tudom fizetni a hiteleket sem amit a köztudottan zsidó bankárok felvetettek velem - addig ütötték a kezem kalapáccsal, amíg alá nem írtam - és sajnos már azt is nehezen bírtam ki, hogy nem ordítozhatok mindenféle antiszemita faszságot csak úgy nyilvánosan...

De most a viccet félretéve, ha te amit leírtál mind komolyan gondolod, nagyon nagy bajok lehetnek a fejedben.

De olyan igazi durva.

Sose nyomjál full kretént, hallod?

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.11. 02:14:08

@krüger:

"Az szintén figyelemreméltó, hogy Auschwitzban volt gyengélkedő (Kertész Imre is feküdt ott, ha jól emlékszem), ami elég furán hangzik, ha a teljes kiirtás volt a cél."

Akik nem értik, hogy miért voltak orvosi létesítmények a megsemmisítő táborokban, azok elfelejtik, hogy ott ipari termelés is folyt, és bizony ahhoz egy adott időben egy adott mennyiségű rabszolgamunkást használható állapotban kellett tartani.

Mivel finoman szólva is hulladék állapotban voltak ott az emberek, ezért a járványok is gyakoriak voltak, ahhoz, hogy azért egy munkára fogható tömeg maradjon, kellettek elfekvők is, ahol a fertőző betegségekben haldoklók már max. csak egymásnak bírnak ártani.

Mondjuk úgy, hogy azért a náciknak is elég kellemetlen lett volna, ha valamelyik megrendelő cégnek nem tudják időre teljesíteni a megrendelést, mert meggondolatlanul elfüstölték még használható munkaerőt, vagy mert a fél tábor tífuszos az elfekvő helyett szanaszét haldokló betegek miatt.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.11. 02:16:44

@stark: Arról már nem is beszélek, hogy milyen csúnya beégés lett volna a drága Herr Kommandantnak, ha a tábori őrség egy-két tagja is elkap valami iszonyatosan rusnyát - vagy netán az odalátogató Himmler, vagy egy hasonló fejes betegszik meg - mert az SS képtelen a járványokat kordában tartani.

indiscriminating power 2012.12.11. 03:43:17

@krüger:
"Az mindenesetre érdekes, hogy amikor közeledtek az oroszok pl. Auschwitz felé, akkor a németek a foglyok egy részét elindították nyugat felé, más részüket ott hagyták helyben. Pedig ha mindenáron az lett volna a cél, hogy kiirtsák őket, akkor nyilván nem lett volna lehetetlen feladata géppuskával meg kézifegyverekkel megoldani. De nem ez történt. "

Valóban nagyon érdekes, hogy az őrség nem akarta bevárni az oroszokat és még ürügyet is talált a rugalmas elszakadásra. Kész misztérium (a hülyéknek).

indiscriminating power 2012.12.11. 03:44:08

@indiscriminating power:

*az oroszokat

szovjet hadsereget

elnézést

$pi$ 2012.12.11. 06:51:39

@stark: Elfekvők mi? Ha egyszer kimondottan gázkamrákat tartanak fenn, akkor mire jók az "elfekvők"? Nagyon nem illik a képbe...

Jut eszembe ezeket a fotókat láttad már?

www.scrapbookpages.com/DachauScrapbook/DachauBabies.html

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.11. 08:47:24

@krüger:

Miért nem tettek a németek semmit Bulgária ellen? Mert nem tettek, hanem belenyugodtak. Mert Bulgária a fronton a németekkel harcolt (a balkáni fronton) és ez mégis fontosabb volt, mint az, hogy a bolgár vezetés nem ugyanazt gondolja a zsidókérdést illetően, mint a németek. S mindez 1943-ban.

Horthy ugyanezt megtehette volna. A németek magyar segítség nélkül nem tudták volna megoldani a magyar zsidók deportálását, egyszerűen nem volt erre elég emberük.

Egy államfő, aki a saját állampolgárait elküldi a halálba - nos, ez az erkölcsi kiállás hiányát jelenti. Horthy egyszerűen egy erkölcstelen majom volt. A bolgár államfő (cár) meg nem. Ez a különbség.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.11. 08:48:44

@krüger:

Befolyása óriési volt. Kb. mint egy mai félelnöki köztársaságban - a döntéseket a kormányzó és a miniszterelnök hozták.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.11. 08:51:08

@közlekedési bűnöző:

Sztálin megvédte Horthyt, nem engedte a felelősségre vonását. A pontos okok nem ismertek.

pounderstibbons 2012.12.11. 10:16:51

@$pi$:
Én már láttam.
Mi az állításod azzal kapcsolatosan?

És pl. ezeket is olvastad?
www.cjp.org/page.aspx?id=197307
www.seattlecatholic.com/article_20050104.html

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.11. 10:28:09

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Ahogy mondod: Sztálin (a véres kezű antifasiszta, náciellenes) megvédte Horthy-t (aki állításod szerint tevékenyen részt vett a magyar zsidók 90%-ának kiirtásában)

pounderstibbons 2012.12.11. 10:31:06

@krüger:
"Az arányokon persze már lehet vitatkozni, DE nem hinném hogy az arányokon múlna a dolog. "

A célzott népirtás szerintem igenis az arányokon (és a szándékon) múlik.

Szerintem nincs olyan magyarországi vallási/etnikai közösség, ami ilyen rövid idő alatt bármikor hasonló arányban szenvedett volna veszteségeket, mint a hazai zsidóság.
A II. világháborúban a zsidóság nálunk kb. 10* akkora veszteséget szenvedett, mint az ország nem zsidó közösségei.
A harmadik birodalom zsidókkal kapcsolatos szándékai szintén elég jól dokumentáltak.
Ha nem ez a népirtás mércéje, akkor mi?

"És persze meg is fordíthatjuk a nézőpontot, és belegondolhatunk, hogy valószínűleg egy darab indián se maradt volna akkor, ha az amerikaiknak olyan géppuskáik, tankjaik meg teherautóik lettek volna, mint a németeknek, nem revolverrel meg himlővel fertőzött takarókkal kell vacakolniuk. "

Népirtást lehet kifejezetten low-tech eszközökkel is csinálni. Ruandában machetékkel is egész jól ment. Amerikában viszont tényleg nagyrészt a járványok vitték el az indiánokat, mert az immunrendszerük nem volt felkészülve az európai betegségekre. (Lásd még: hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1bor%C3%BAk,_j%C3%A1rv%C3%A1nyok,_technik%C3%A1k )

Mellesleg a himlővel fertőzött takaróról viszont legutóbb azt olvastam, hogy az inkább legenda, mint valóság.
(Hahner Péter 100 történelmi tévhit, ha jól emlékszem, mellesleg még jó, hogy az indiánok elleni népirtás számainak kutatása/
vitatása nem bűncselekmény)

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.11. 10:34:14

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: És eből logikusan következik, hogy Horthy náci volt. (mármint szerinted)

Szerintem meg az, hogy nem volt az.

pounderstibbons 2012.12.11. 10:37:27

@közlekedési bűnöző:

"Sztálin (a véres kezű antifasiszta, náciellenes) megvédte Horthy-t"

Hadd ne kelljen már megítélni Sztálin antifasizmusát csupán az alapján, hogy Hitlerrel összeakasztotta a bajszát. Sztálin a II. világháború előtt és után is támogatott véreskezű diktátorokat(sőt, maga is toplistás a listájukon), sőt kezdetben Sztálin Hitler szövetségese volt, és el se akarta hinni, hogy Hitler megtámadhatja.

(aki állításod szerint tevékenyen részt vett a magyar zsidók 90%-ának kiirtásában)

Ilyet nem állított senki szerintem, csak te most.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.11. 10:42:19

@pounderstibbons:

Az indiánok ellen népirtás sosem zajlott. Ez inkább a hagyományos területfoglalás és elűzés kategóriája, ami Észak-Amerikát illeti

Ami pedig Közép- és Dél-Amerikát illeti, ott a kezdeti halálra dolgoztatás a XVI. sz. közepén megszűnt, miután a katolikus egyház kiharcolta a spanyol királynál, hogy nyilvánítsa egyenrangú embereknek az indiánokat. Itt 2 érdek volt egymással szemben: a gyarmatosítok érdekes az volt, hogy az indiánok olcsó munkaerő legyenek, minden jog nélkül, míg a katolikus egyház pedig megtérítendő híveket látott. Szerencsére az utóbbi álláspont nyert, így "csak" a felfedezés utáni első 50 évben ment az indiánok de facto irtása. A karibi térségben gyakorlatilag ki is lett irtva a teljes népesség. Viszont a kontinensen megmaradtak az indiánok. Sőt egy sor mai latin-ameriai országban ma is indián a lakosság többsége.

Sok rossz dolgot szokás mondani a katolikus inkvizícióról, de ezt a nagy pozitívumot sosem mondják: de facto ők mentették meg az indiánokat a spanyol és portugál gyarmatokon a teljes pusztulástól.

Igazi népirtás a történelemben kevés volt. Sajnos a XX. században több is előfordult: a zsidók elleni, az örmények elleni, az asszírok elleni, s a ruandai.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.11. 10:43:13

@közlekedési bűnöző:

Nem volt náci. Magyarországon a zsidóüldözések zömét nem nácik csinálták, hanem horthysták.

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.11. 10:43:15

"Ilyet nem állított senki szerintem, csak te most."

Tegnap 20:03-kor írtad ezt:
"Nem Szálasi csinálta a magyar zsidók deportálását. Szálasi alatt kb. a deportálások és gyilkosságok alig 10 %-a zajlott. 90 % Horthy alatt történt. "

"sőt kezdetben Sztálin Hitler szövetségese volt, és el se akarta hinni, hogy Hitler megtámadhatja. "

De aztán mikor elhitte, mert megtörtént, akkor jött a hadjárat, a nürnbergi per, meg a propagandahadjárat és a svábok kitelepítése a háború után és még tartott vagy 1953-ig. Szóval nyugodtan kijelenthetjük, hogy antifasiszta volt és náciellenes.

pounderstibbons 2012.12.11. 10:51:42

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

"Igazi népirtás a történelemben kevés volt. "

Definíció kérdése, hogy mit tekintünk annak.
en.wikipedia.org/wiki/Genocide

"legal definition is found in the 1948 United Nations Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (CPPCG). Article 2 of this convention defines genocide as "any of the following acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such: killing members of the group; causing serious bodily or mental harm to members of the group; deliberately inflicting on the group conditions of life, calculated to bring about its physical destruction in whole or in part; imposing measures intended to prevent births within the group; [and] forcibly transferring children of the group to another group."[3]"

Ebbe szerintem szinte a világ összes háborúja belefér.
Azokból azért volt néhány.

Meg már mintha az Ószövetségben is lenne pár, és pl. csimpánzok is szerveznek efféle népirtó-célú hordatámadásokat.
Csak annyira jó lenne, ha ezeken a törzsi szinteken felül tudnánk emelkedni végre, ha már okosabbnak gondoljuk magunkat a csimpánzoknál.

Már rég nem egymás, hanem a baktériumok és a talejerózió, globális felmelegedés, stb. ellen kéne küzdenie az emberiség csoportjainak, de ha nem nézünk szembe a gyűlölködés általában rettentő idióta okaival, akkor ez nehezen fog menni.

pounderstibbons 2012.12.11. 11:01:49

@közlekedési bűnöző:

Nem látod a különbséget?

"Nem Szálasi csinálta a magyar zsidók deportálását. Szálasi alatt kb. a deportálások(!!!) és gyilkosságok alig 10 %-a zajlott. 90 % Horthy alatt történt. "
vs
"(aki állításod szerint tevékenyen részt vett a magyar zsidók 90%-ának kiirtásában) "

Segítek:
Valakinek az uralma alatt zajló deportálás ÉS gyilkosságok 90%-a nem azonos a zsidók 90%-nak kiirtásában való tevékeny részvétellel

Szerintem tény, hogy Horthy próbált tenni valamit a zsidóság elhurcolása ellen, de az elég kevés volt a valódi hatalmához képest.

Nácinak én se nevezném, de idealizálni se lehet a tevékenységét, mert főleg kormányzósága utolsó éveiben Magyarország olyan mélyre süllyedt mint korábban soha.
Lehet keresni persze más felelősöket is(és vannak is bőven), de az ő felelősségét se lehet megkérdőjelezni.

Egy életrajzi filmjében láttam olyat, hogy Hitlerrel való személyes találkozója előtt állítólag azon is gondolkodott, hogy visz magával egy pisztolyt és lelövi, de végül elvetette a gondolatot. Utólag persze jó öletnek tűnne, de azért tényleg nem kárhoztatnám, mert ezt nem vállalta magára.

A nácizmust és a hungarizmust szerintem egyaránt lenézte, de sajnálatos módon a magyarországi zsidók érdekében cselekvés se volt az erőssége, bár tény, hogy erre is tett kísérleteket.
Csak kevésnek bizonyult, pl. a Dániához képest, igaz a körülmények is sok szinten mások voltak.

Ala74 2012.12.11. 11:05:17

@Szilágyi András: mondtam én, hogy igaza lett volna, csak azért, mert röhögött? Nem csak tőle tájékozódtam az ügyben utána, ha erre céloztál volna.

@stark: nem érdekel, hogy meseszerűen hangzik, nem akarlak meggyőzni semmiről.

Mindegy, melyik térség, főleg mindaddig, míg börtön jár a holokauszttagadásért (és nem, nem érdekel, ha emiatt nem veszed komolyan az érvemet).

pounderstibbons 2012.12.11. 11:09:40

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

"Nem volt náci. Magyarországon a zsidóüldözések zömét nem nácik csinálták, hanem horthysták. "

Ezt nem tudom értelmezni. Kb. mintha egy mai idióta kormánytisztviselőt Áderistának neveznél.

Voltak zsidóellenes elemek magyarországon, akik jogszabályok és parancsok alapján eljártak magyar zsidók ellen. Horthyhoz ennek annyi köze volt, hogy egyes jogszabályok végül az ő aláírásával is mentek ki, de azokat nem ő találta ki, nem is ő kezdeményezte, hanem általában a kormány.
Igen, ez ellen fel lehetett volna lépnie, ki lehetett volna állnia ellene és ennek elmaradása felróható neki. De a végrehajtók messze nem "Horthystaként" deportáltak és gyilkoltak.

pounderstibbons 2012.12.11. 11:16:13

@Ala74:
Már miért járna börtön azért, mert holokauszt áldozataként nyilvántartott személyről kijelented, hogy nem az, ha egyszer igazolhatóan igazad van? Ráadásul azt se tudja senki, hogy ki a fene vagy? Nem is érdekel senkit.

Ha viszont gyáva vagy konkrét ellenőrizhető adatokat adni inkognitóban is nélkül, akkor csak számok szintjén miért teszed? Akkor szerinted már nem érvényes rád a jogszabály ha nem nevezed meg a kamu-áldozatot, csak a számukat vonod kétségbe? Mert a tényállásba sajnos ez is belefér...

(Ettől még persze az adott jogszabály(ami már nem csak a holokausztra vonatkozik) szerintem is ökörség és főleg kontraproduktív, mint látható...)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.11. 11:24:11

@$pi$: Most magyaráztam meg, hogy mire jók...

Gondolom szándékosan nem akarod érteni...

Ala74 2012.12.11. 11:24:12

@pounderstibbons: igazad van, a tényállásba belefér.

Amúgy nem is annyira magamról beszéltem, hiszen a kutatás nem az enyém. A szerzője pedig nem hajlandó közreadni a hatályos törvények miatt. És mivel minden részletre kiterjedően emiatt nem tudok válaszolni a kutatást illetően (mert alapból ugye dobnék egy linket, és kész), így nem érzem érdemesnek mélyebben belemenni a témába.

Valóban, igazad van, fölösleges volt leírni bármit is a részemről. De nem azért, mert baromságokat beszélek (bár természetesen ez sem zárható ki), hanem mert a törvények ellehetetlenítik a tiszta beszédet. Hagyjuk.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.11. 11:26:49

@krüger: ""Az mindenesetre érdekes, hogy amikor közeledtek az oroszok pl. Auschwitz felé, akkor a németek a foglyok egy részét elindították nyugat felé, más részüket ott hagyták helyben. Pedig ha mindenáron az lett volna a cél, hogy kiirtsák őket, akkor nyilván nem lett volna lehetetlen feladata géppuskával meg kézifegyverekkel megoldani. De nem ez történt. "

Hatalmas rejtély, hogy a háború végére lőszer-, élelmezési- és egyéb utánpótlási problémákkal küszködő SS miért nem használta fel az összes maradék lőszerét akkor, amikor az oroszok már a spájzban voltak.

Ez most hetekig ébren fog tartani...

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.11. 11:29:10

@stark: Talán ha majd nem fosnak a képünkbe folyamatosan a cionisták és pribékjeik, akkor lesz alapja a röfögésednek. De ha önfeláldozóan belekukkantasz az ATV műsorába és meghallgatod a nemzetellenes fröcsögést, vagy egyszerűen csak megnézed Magyarország teljes tönkretételét 1920-tól napjainkig, akkor talán derengeni kezd némi értelem üres fejedben, hogy vajon miért nem kedvelik a zsidókat ezen a földön (sem).
Talán nekik kellene alkalmazkodni, ha képesek lennének emberi értékek mentén mozogni. Ott van inkább a nagy baj, szerintem.

pounderstibbons 2012.12.11. 11:47:54

@negondolkozz!majdénmegmondom!
"De ha önfeláldozóan belekukkantasz az ATV műsorába és meghallgatod a nemzetellenes fröcsögést, "

Miért nézel olyat ami nem tetszik? Nem megy nálad az Echo TV?

"vagy egyszerűen csak megnézed Magyarország teljes tönkretételét 1920-tól napjainkig"

Ez a műsor is az ATV-n megy? Kár hogy nem nézem...

Majd ébressz fel, ha mondasz végre valami konkrétumot is, mert eddig mintha te röfögnéd itt tartalom nélkül a legtöbbet.

Tom Benko 2012.12.11. 12:51:51

@negondolkozz!majdénmegmondom!: 1920-tól? Abba beleesnek a kedvenceid is... Fail...
Valami konkrétumot is tudnál mondani, vagy csak a szokásos "akinek a tevékenysége nekem nem tetszik, az zsidó" logikai bukfencet hányod?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.11. 12:58:51

@pounderstibbons:

A horhyzmus egy eszme. 1920-1944 között mindig ugyanaz a párt vot hatalmon, s a párt szellemi vezetője Horthy volt.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.11. 12:59:41

@pounderstibbons:

"Voltak zsidóellenes elemek magyarországon, akik jogszabályok és parancsok alapján eljártak magyar zsidók ellen. Horthyhoz ennek annyi köze volt, hogy egyes jogszabályok végül az ő aláírásával is mentek ki, de azokat nem ő találta ki, nem is ő kezdeményezte, hanem általában a kormány."

Horthy szentesítette az egészet. Ez a nagy helyzet. Kár tagadni.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.11. 13:02:52

Az egész ortopéd eszmefuttatásotokra az teszi fel a koronát, hogy szinte kötelezővé akarjátok tenni népünk árulóinak és gyilkosainak kedvelését. Ünnepeljünk velük, gyászoljunk, sírjunk, nevessünk a zsidókkal.
Hát nem. Bekaphatjátok!

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.11. 13:18:23

@negondolkozz!majdénmegmondom!:

Én röfögök, nagyon jó.

Azért nem kedvelik egyesek a zsidókat, mert a hülyéknek mindig kell egy etnikum, vagy társadalmi csoport, amin kiélhetik a saját frusztrációjukat. Plusz a középkorban a katolikus Európában jól jött, hogy van egy népcsoport, amely kereskedelemmel és pénzváltással foglalkozik (mert nagyon mást nem szabadott nekik csinálniuk) és időnként ki lehetett rabolni és meg lehetett ölni őket, mert nem volt saját fegyveres erejük.

Erre a törököknek például ott voltak az örmények, náluk meg az örménygyűlölet divatos, és pont hasonló hülyeségeket hoznak fel arra, hogy miért rosszak az örmények.

Érdemes megfigyelni, hogy a muszlim országok közül is ott van komoly zsidógyűlölet, ahol komolyan veszik a Korán nevű mesekönyvet. A szekulárisan gondolkodó muszlim országok (pl.: Törökország, Azerbajdzsán) meg közös fegyveres gyakorlatokat tartanak Izraellel, és masszívan kereskednek, mert nagyon jól tudják, hogy a zsidók partnerek az iszlám fanatikusok elleni szervezkedésben, merthogy a szekuláris országok igen csak félnek az eszehagyottak hatalmi ambícióitól.

Az ATV pont azt a fajta fost nyomatja, amit a Kuruc vagy az Echo TV, csak ellentétes előjellel. Ugyanaz a hülyítés megy, mint a jobboldalon, egykutya mind.

Magyarország 1920 óta tartó tönkretételében pedig leginkább egy népcsoport jár élen: a magyar.

Legalábbis ha már tudunk mutogatni arra, hogy Rákosi, Kun Béla zsidó volt, akkor azért említsük már meg, hogy az a Horthy gyerek, akinek az uralma alatt botrányos volt a gazdasági helyzet, vagy a Gömbös Gyuszi, aki éppen a szakadék szélén táncoltatta az országot, és tömegbe lövetett, vagy éppen a majdhogynem áruló Kádár és Szálasi, akik idegen hadseregek kezére adták az országot, pont nem voltak azok.

Ellenben a magyar gazdaságot pártoló, és Csepelt felvirágoztató Weiss Manfréd, akit a Tanácsköztársaság pribékjei öngyilkossági kísérletbe kergettek, na az meg pont az volt.

Vagy éppen zsidó volt a tömegeket foglalkoztató, a Munkaadó Központot alapító, a magyar háborús erőfeszítéseket támogató Chorin Ferenc, aki a háború után anyagilag támogatta Horthyt, és magyar könyvtárakat és hírügynökséget támogatott New Yorkban.

És még sorolhatnám, pro és kontra...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.11. 13:25:07

@negondolkozz!majdénmegmondom!:

Soha, senki nem akarta neked kötelezővé tenni a zsidókkal való ünneplést. Le is lehet ám szarni a holokausztot és a megemlékezéseket - én speciel azt teszem, mert az ilyen megemlékezések engem valahogy hidegen hagynak - csak a széljobbosoknak mániája a dolog, folyton azzal foglalkoznak.

Szerintem egy átlag zsidó kevesebbet beszél a holokausztról, gondol a holokausztra, vagy foglalkozik a holokauszttal, mint a Kuruc.info bármelyik olvasója.

Szkeptikus Blog · http://szkeptikus.blog.hu 2012.12.11. 13:32:54

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Fogd vissza magad, mert kapsz egy végleges kitiltást! Ez nem az antiszemiták fóruma!

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.11. 13:36:01

@Szkeptikus Blog:

Most jön az, hogy keseregni fog a szólásszabadság hiányán a blogon, meg a zsidó terrorral fog előjönni, mert hogy lépten-nyomon korlátozzák az esztelen gyűlölködéshez való jogát...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.11. 13:42:58

@Ala74: "Mindegy, melyik térség, főleg mindaddig, míg börtön jár a holokauszttagadásért (és nem, nem érdekel, ha emiatt nem veszed komolyan az érvemet)."

Ha utánanézel, láthatod, hogy azért jár börtön, ha szándékosan kisebbíteni és jelentéktelennek feltüntetni próbálod Holokausztot, nem azért, mert olyan adatok birtokába jutottál, amely megváltoztat egy-két dolgot. Azért még senki sehol nem került börtönbe, mert konkrét és megcáfolhatatlan adatokat találta a Holokauszttal kapcsolatban, és ezt a nyilvánosság elé tárta - azért már igen, mert valami légből kapott hülyeséget némi zsidózással fűszerezve próbáltak tényként eladni.

Amíg nem vagy hajlandó minimális erőfeszítéseket tenni a mondandód bizonyítására, addig feltételeznem kell, hogy ezt így nem igaz, csak előadsz egy sztorit, hogy alátámaszd az állításod - sikertelenül.

Sorry, na, csak láttam már karón varjút.

pounderstibbons 2012.12.11. 13:46:35

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

"A horhyzmus egy eszme. 1920-1944 között mindig ugyanaz a párt vot hatalmon, s a párt szellemi vezetője Horthy volt. "

Most eszme vagy párt? Párt biztos nem volt ilyen néven és szerintem eszmeként is csak mint kommunista történetírásban bukkanhatott elő.

Szerintem akkor lehetne "Horthyzmust" egyértelműen főfelelőssé tenni, ha pl. az eltávolítása után a párt és eszmetársai tömegesen tagadták volna meg az újabb embertelen parancsokat, amik már a Horthytól nyilvánvalóan távol álló hungaristáktól jöttek.

A németeknél a népirtásra irányuló eszme és utasítási lánc visszakövethető egészen Hitlerig és közvetlen köréig, de Horthynál szerintem ez nincs így. Viszont meggyőzhető vagyok, ha van bizonyítékod.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.11. 13:57:36

@pounderstibbons:

Nem a Horthy lemondása utáni időszakról beszélünk, hanem utolsó hünapjairól. Akkoriban egy szál hungarista nem volt a hatalom közelében sem.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.11. 13:58:18

@pounderstibbons:

"Most eszme vagy párt? Párt biztos nem volt ilyen néven és szerintem eszmeként is csak mint kommunista történetírásban bukkanhatott elő."

Párt is, eszme is. A hivatalos pártnév változott többször is.

pounderstibbons 2012.12.11. 14:22:49

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Mert akkor szerinted pontosan mit is csinált Horthy?
Szerintem ezt:
hu.wikipedia.org/wiki/Horthy-aj%C3%A1nlat

Előtte meg pont hozzánk menekült a környező országok zsidósága.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.11. 14:31:19

@pounderstibbons:

"Előtte meg pont hozzánk menekült a környező országok zsidósága."

Ez egy nagy magyar urbanlegend.

Hülye lett volna a zsidó pl. Romániából Mo-ra menekülni, mikor onnan jellemzően nem deportálták őket Németországba,

Ala74 2012.12.11. 15:07:53

@stark: bármit mondok, válaszolhatsz rá azzal, hogy nem hiteles, hiszen nem tudom egy tudományos kutatás keretében alátámasztani. Azt pedig nem lehet lefolytatni. Mondhatod, hogy dehogynem, de erről Haiti jut eszembe, miután egy diktátor kijelentette, hogy több fehéret már nem mészárolunk le, nyugodtan előjöhet mindenki, aki eddig bújkált. Képzelheted, mi is történt azokkal, akik hittek neki.
És hát ugye bármire rá lehet sütni, hogy szándékosan bagatellizál.
Határozottan értem, hogy pontosítást szeretnél, de sajnos ez nem az a téma, amin végig lehet vezetni egy ilyen kérdést rendesen alátámasztott érvekkel. Mindaddig nem, míg az egyik oldal börtönt, a másik oldal pénzt kap az érveiért. És igenis van, hogy börtön jár érte.
Elmeséltem egy sztorit, ha szerinted varjú, akkor nézelődj másfelé, nekem nem lesz rosszabb tőle.

pounderstibbons 2012.12.11. 15:26:55

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Nono. Más országokban volt, hogy összességében tényleg kevesebb embert küldtek munka/haláltáborokba mint nálunk, de mivel pl. Romániában korábban kezdődtek a nyíltan zsidóellenes pogromok, sokan idemenekültek hozzánk, nem sejtve, hogy nálunk meg mi fog történni később.

Romániában már 1940-ben erőteljes zsidóellenes intézkedések voltak antiszemita gyilkosságokkal de az amúgy kevés zsidót tartalmazó központi részen tényleg nem került sor nagyarányú deportálásra (bár tervezték), viszont a románok által elfoglalt Szovjet területeken igen.

AZ első magyarországi zsidó áldozatokból kb. 20.000 pont hozzánk menekült lengyel-galíciai-egyéb zsidó volt, akiket 41-ben kitelepítettek a magyar hatóságok a németekkel együttműködve, de a németek által ellenőrzött területen bekövetkezett SS és ukrán milicisták által végrehajtott mészárlások hírére a leállították az újabb vonatokat.

Utána 44-ig, Magyarország német megszállásáig nem indult újabb deportálás Magyarországról.
hu.wikipedia.org/wiki/Zsid%C3%B3_holokauszt_Magyarorsz%C3%A1gon#1942-1944-es_id.C5.91szak

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.12.11. 15:31:41

@pounderstibbons:

A tény tény marad: Dél-Erdélyben életben maradt a zsidók 90 %-a, Észak-Erdélyben meg nem. Horthy egy aljas gazember volt, bárhogy is mentegeted.

pounderstibbons 2012.12.11. 15:31:59

@Ala74:
Továbbra se értem miért ne lehetne a kritikát akár név nélkül elérhetővé tenni.

Ha kijelentem, hogy tudomásom van arról, hogy Recsken csak egy ember sérült meg, de annak is csak kihullott a haja(de visszanőtt), de részleteket nem árulok el, mert azt IS bünteti a törvény, akkor szerinted számít valamit, amit mondtam?

pounderstibbons 2012.12.11. 15:41:52

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Nem mentegetem.
Szerintem is csúnyán leszerepelt 44 tavaszán mint kormányzó, amikor a németek bevonulását követően elindultak a tömeges deportálások.

De nyáron már próbált javítani a helyzeten és korábban is legalább részben miatta volt volt a magyarországi zsidóság relatíve biztonságban a környékhez képest.

Alkalmatlansághoz nekem ez bőven elég, de gazemberséghez kicsit kevés, mivel nem tudhatjuk, hogy ha jobban ellenáll, mi történt volna.
A lelkiismerete (és sok más emberé is) nyilván tisztább maradhatott volna, de az áldozatok száma nem feltétlenül lenne kisebb.

Ala74 2012.12.11. 16:09:15

@pounderstibbons: a kommentem után megkérdeztem, hogy hajlandó-e közzétenni, azt mondta, amíg ilyen törvények vannak, addig nem. Ennyi, innentől én nem foglalkozom ezzel tovább, amúgy is lényegtelen az egész.
Minden úgy volt, ahogy a hivatalos propaganda állítja. Hurrá.

$pi$ 2012.12.11. 16:16:47

@stark: "Plusz a középkorban a katolikus Európában jól jött, hogy van egy népcsoport, amely kereskedelemmel és pénzváltással foglalkozik (mert nagyon mást nem szabadott nekik csinálniuk)"

Jah, ezt a mesét én is ismerem, tetszik is. Szóval mondták nekik, hogy vécépucoló, meg földet túró, meg sóbányász, meg sírásó nem lehetsz, de a pénzügyeket meg a kereskedelmet átengedlyük nektek, ahhoz marhára nem fűlik a foga senkinek. MegaLOL.

"Azért nem kedvelik egyesek a zsidókat, mert a hülyéknek mindig kell egy etnikum, vagy társadalmi csoport, amin kiélhetik a saját frusztrációjukat."

Ezt a mesét is ismerem. Ebből persze következik, hogy tök véletlenül nem szerették a zsidókat egész európában, de mindenki mást nyilván imádtak, merthogy bűnbaknak ott vannak a zsidók. Hazánk ma is legendás arról, hogy imádja a cigányokat, a románokat, a szlovákokat, merthogy bűnbaknak ott a zsidó. Vicces vagy, hogy ilyen propagandakijelentéseket elhiszel. :) Mesélj még. :)

Siru La Melech 2012.12.11. 18:35:43

El kéne jutni arra a szintre, h fel kéne nőni! Ettől gyerekesebb dolgot ki se lehet találni...
Azt nagyon nehéz meggyőzni, h nem volt holokauszt, akinek a szülei ott haltak meg...stb! Ez már halottgyalázás!

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.11. 19:43:12

@$pi$: "Jah, ezt a mesét én is ismerem, tetszik is. Szóval mondták nekik, hogy vécépucoló, meg földet túró, meg sóbányász, meg sírásó nem lehetsz, de a pénzügyeket meg a kereskedelmet átengedlyük nektek, ahhoz marhára nem fűlik a foga senkinek. MegaLOL."

Képzeld, alulművelt polgártársam.

A LOL jogos, ugyanis ilyen hülyék voltak akkor is a vallások.

Ugyanis a katolikusok szerint pokolra jut, aki kamatot kér, és azt bizony a katolikus igyekszik elkerülni.

Mellesleg nem az árokásást tiltották meg nekik, hanem a földbirtoklást, és a mesterségek űzését a városokban, továbbá jobbágyok sem lehettek. Így a zsidó vagy koldult, vagy éhenhalt, vagy kereskedett, vagy olyan szakmát végzett, amit nem nagyon szabályoztak: például halászott - ami szintén egy egész jól jövedelmező szakma, még ma is.

"Mesélj még. :)"

Örülök, hogy ilyen büszke vagy a tanulatlanságodra, és hogy képtelen vagy megérteni egy régebbi kor gazdasági és társadalmi szerkezetét.

Nem csodálkozom, hogy elvesztettük a háborút, ha a jobboldalon akkor is annyi észlény volt, mint most.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.11. 19:44:31

@Ala74:

Süket duma.

Te is pontosan tudod, hogy nem kerülnél börtönbe azért, mert megtalálsz egy halottnak hitt zsidót.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.11. 19:50:18

@stark: Akarja a fene. Sőt, az németek segítségével kaptunk vissza területeket, melyeket a tudjukkik miatt és közbenjárására csatoltak el tőlünk.
Ne beszélj butaságokat, szerintem te EU-pártibb vagy, mint én.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.11. 20:04:47

@negondolkozz!majdénmegmondom!:

Nem is gondoltam komolyan, amit mondtam, csak mivel te reflexből lezsidóztad az összes szkeptikust, csak mert nem értünk egyet a baromságokkal, amiket összehordasz, gondoltam én is mondok valami akkora baromságot, mint te.

Csak hogy ne érezd magad egyedül.

Siru La Melech 2012.12.11. 20:23:43

stark 2012.12.11. 20:04:47

Ezzel már én is találkoztam, h nem értettem egyet, így le lettem zsidózva...
És az egyik bizonyíték a nevem, pedig csak el dalból vettem!

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.11. 22:04:55

@Siru La Melech:

Érdekes a világ! Én is találkoztam már ezzel. Nem értettem egyet és le lettem nácizva.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.11. 22:21:12

@stark: Azért rendes ember vagy te valahol nagyon mélyen.

@közlekedési bűnöző: :)

Ala74 2012.12.11. 22:28:26

@stark: az lehet, de nem én találtam. És persze nehéz lenne megállni, hogy ne azt mondjuk, biztos nem csak 3 emberről van szó.

Gumi 2012.12.11. 23:58:54

Hosszú, keserves időszak után lettem "náci".
Kezdetben egy tök átlagos gondolkodású fiatalember voltam, aki hallott valamit a holokauszttagadókról. Érthetetlen volt számomra, hogy létezhetnek ilyen vélemények, de pont emiatt saját magam akartam megismerni ezeket a lehetetlen álláspontokat, érveket. Egyre többet olvastam ezekről, és rá kellett ébrednem néhány dologra, amit soha sehol nem tanítottak meg nekem:
- Az a tudás erősebb, amit először hallunk. Ha egy ennek ellentmondó információt kapunk, azt zsigerből tagadjuk (Azaz előítéletesek vagyunk az először megszerzett tudás előnyére, az új információ hátrányára. Pedig ez nem minősíti az új információ tartalmát).
- Kevesen veszik a fáradtságot, hogy a meglévő tudást folyamatosan ellenőrizzék és összevessék az újabb információkkal. (Helyette dogmatikus gondolkodás.)
- Többnyire lebecsüljük a mindenkori politikai hatalom befolyásolási szándékát, ezért megbízunk a hivatalos információkban annak ellenére, hogy számos történelmi példán keresztül tudhatnánk, ez súlyos hiba.
- Minden történelmi mozzanatnak, ténynek van valami előzménye, tehát gazdasági, logikai, katonai érveket kellene keresni a lépések között. Ezek megannyi további kérdést vethetnek fel, amikre ritkán van objektív válasz. Ezt a lelki terhelést el kell tudni viselni.
- Véletlenül nem történnek nagy politikai vagy gazdasági események. A jó reakció az, ha a véletlen helyett magyarázatokat próbálunk keresni.
- A korabeli sajtó tanulmányozása nélkül kár véleményt formálnunk. Bár a sajtó akkor is tudott hazudni vagy tévedni, ezek mára már leleplezhetők, illetve kevésbé visznek mellékvágányra, mintha nem is ismernénk ezeket.
- Nincs új esemény, hasonló vagy részleteiben már valamikor valahol megtörtént. Ez utóbbiakat kell körüljárni, és többnyire ezek megválaszolják a kérdéseink egy részét.
- A "kinek az érdeke?" illetve a "ki finanszírozza és miért?" kérdéseknek mindig ott kell lennie.

Még folytathatnám, de minek. Akit érdekel, majd bejárja ezt az utat saját maga. Ezt tanítani nem lehet. Tanítani a "tényeket" szokták.

Gumi 2012.12.12. 00:09:01

Volt időszak, mikor a zsidókból főzött szappan, lámpaernyő a hivatalos politikai propaganda része volt, azt állították teljesen komolyan, hogy ez megtörtént. A néptömeg jelentős része pedig el is hitte ahogy kell.
A Yad Vashem később elismerte, hogy ez az egész a valóságot nem fedi.
Na, akkor miről beszélünk, uraim?
Norman G. Finkelstein, aki maga is zsidó, megírta a Holokauszt Ipar című könyvében, hogy ami ma folyik ebben a témában, az nem is a múltról szól, hanem a máról, politikáról, azaz dollármilliárdokról.

Szilágyi András 2012.12.12. 00:34:33

@Gumi: Külön kell választani a történelmi tényeket attól a módtól, ahogyan ezek emlékét ma felhasználják, akár politikai célokra, akár anyagi haszonszerzésre.

Történelmi eseményekből politikai tőkét kovácsolni nem ismeretlen dolog nálunk sem: gondoljunk csak a Trianon-kultuszra. Sőt, Trianon-iparról is lehetne beszélni. De ettől még a trianoni békeszerződés ugye tény marad, s nem kezdjük el tagadni, hogy egyáltalán megtörtént, vagy nem kezdjük el azt állítani, hogy nem is csökkent annyival Magyarország területe, mint ahogy mondják, stb.

Nos, Finkelstein sem a holokauszt megtörténtét vonja kétségbe (még jó, hiszen szülei is megjárták a haláltáborokat, rokonságának jó része pedig ott pusztult), hanem az ezt saját önös céljaikra felhasználó törekvéseket bírálja az egyébként meglehetősen vitatható könyvében.

komplikato 2012.12.12. 00:50:26

@stark: Mondjuk speciel járványokat nem gyógyították arrafelé, inkább összes lehetséges érintettet szanálták. A lényeg, hogy tényleg nem kellett utána félniük fertőzés veszélytől.

komplikato 2012.12.12. 00:54:44

@Gumi: "Tanítani a "tényeket" szokták."
Tanítani a gondolkodást, annak fejlesztését, meg a logikát lehet vagy szokás. amik alapján eldöntöd mi tény és mi nem. Ami alapján eldöntöd, hogy két ténynek vagy események van logikai köze egymáshoz vagy nincs.

pounderstibbons 2012.12.12. 08:32:17

@Gumi:
"- Az a tudás erősebb, amit először hallunk. Ha egy ennek ellentmondó információt kapunk, azt zsigerből tagadjuk (Azaz előítéletesek vagyunk az először megszerzett tudás előnyére, az új információ hátrányára. Pedig ez nem minősíti az új információ tartalmát)."

Kamaszt láttál már közelről? Voltál olyan? Nekem úgy tűnik igen.

Szerintem vannak ez embernek korszakai amikor hol a korábbi, hol az újabb információkat részesíti előnyben, de szinte soha se csak az egyiket, vagy csak a másikat.

MosoMasa 2012.12.12. 10:30:04

@Grabbe: Nem rég volt talán a nationalon, hogy többszörös dns vizsgálat igazolja, hogy a lámpa marhabőrből van.
ez persze a lényegi dolgokon mit sem változtat.

Judenrein 2012.12.12. 15:53:50

Na, üdvözlök mindenkit.

Két alapvető állíítást szeretnék bemutatni.

1) Auschwitzban és más helyeken SOSEM LÉTEZTEK gázkamrák a II. VH-ban

2) A z állyítólagos "haláltáborok" léte merő fantázia, kitaláció, hamisítás.
Munkatáborok természetesen voltak, amielyekben a foglyokat dolgoztatták.

Ahogy a háború rosszabbodott a németek számára, úgy jutott egyre kevesebb élelem és gyógyszer a táborokba.

Amikor az egyszerű német frontkatona is éhezett meg alultáplált volt, (és beteg), akkor érthető módon nem a munkatáborok őrizetesei voltak az első számú prioritás....

Ami a fotót illeti: hulllákat égetnek rajta. És akkor mi van? Ahogy pusztultak bele a rabok az éhezésbe-betegségbe-munkába, úgy váltak egyre kevésbé elégsegéssé a krematóriumok, hullaégető kemencék. Ezért szorultak rá, hogy egy kis nyiltszíni égőáldozatot (holokauszt = "teljes égőáldozat" -név is innen jön) rendezzenek. A hullaégetés amúgy is üdvös dolog, hiszen a hullák így nem fertőznek tovább.

Úgy az első, mint a második állításomra bizonyíték David Cole, zsidó származású (és bevallottan ateista) történész fiatalember által készített dokumentumfilm, amely legjobb tudomásom szerint a jutúbon is megtalálható, ráadásul magyar szinkronnal.
www.youtube.com/watch?v=Uwg2FwN9SNo&bpctr=1355324919

Semmi bajom a szinkronnal, de én személyszerint az eredeti (angol nyelvű) verziót ajánlom megtekintésre (a hozzám hasonló maximalistákat jobban kielégíti az eredeti nyelv)....
www.youtube.com/watch?v=PWCOjOj4RAU

Természetesen Mr. Cole nem kerülhette el sorsát: A cionisták tönkretették az életét, valamint rávették, hogy írjon egy bocsánatkérő levelet, amelyben "sajnálja hogy annyi fájdalmat okozott a túlélőknk és családjaiknak", a történettudomány szerencséjére egyetlen állítását sem vonta vissza, viszont ezután már nem hallatta hangját többé...

Pár technikai észrevétel: köszönet a bajtársaknak, akik eddig tartották a frontot, és sikeresen elkerülték az aljas provokációt, amelyet ez a cikk jelent: a liberális véleményterrorizmus ugyanis börtönnel bünteti azokat, akik a holokamuval kapcsolatban az igazság kimondására törekednek. Már nem sok van hátra aliberális véleményterrorizmus szabad gondolkodást megfojtó fülledtségéből.
Közeleg az Igazság napja.

DER SIEG WIRD UNSER SEIN!

Judenrein 2012.12.12. 16:18:06

Még néhány dolog:

-a nizkor.org cionista zsidó történelmi portál, kb annyira hiteles, mint amikor Karsai vagy Ungváry közismert zsidó tröténészek hablatyolnak a témáról (stílusosan pl. az "antiszemitizmus elleni konferencián"....)

-nyiszli miklós "emlékiratai": nyiszli olyanokról is ír, hogy "120 méter hosszú gázkamrák", aminek semmi nyomára nem akadtak edig sem, több tízezer ember elégetése naponta, amely nek kapcsán azt kell megjegyezni, hogy ha ez lett volna, akkor 30-40 millió ember halt volna meg, _csak_Auschwitzban_....
a visszaemékezésekkel amúgy is csinján kell bánni, most nem sorolom el a többezer képtelen tanúvallomást, kezdve a "földből feltörő vérpatakokkal", a "gázkamrai meztelen tündérekkel", valamint az egyéb képtelenségeket.

Egyébként bármilyen eljárásban, a vallomásokat megelőzik a tárgyi bizonyítékok.
A gázkamrák létére vonatkozó hiteles tárgyi bizonyíték pedig mindeddig hiányzik. És innnetől bukik a haláltábor/megemmisítő tábor - elmélet is, hiszen látható, hogy elsősorban dolgozni vitték őket oda.
És ez még akkor is igaz marad, ha nagy volt a halálozási arány. Amibe persze a romló katonai helyzet is vaskosan belejátszott.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.12. 16:53:49

@negondolkozz!majdénmegmondom!:

Igazából a felszínen is, kérdezd meg azokat a vadidegen magyarokat, akiket segítek itt Angliában.

Benned viszont annyi ostobasággal kevert rosszindulat van, hogy az agyad legmélyebb rétegeiben - már ahol pislákol még aktivitás - sem hiszem, hogy lehet találni akármit is, amivel a "rendes ember" titulust kiérdemelnéd.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.12. 16:56:09

@komplikato: Az elfekvőnek nem is az a lényege, hogy ott meggyógyul az ember, hanem az, hogy a reménytelen állapotú (és valószínűleg) fertőző betegeket oda különítik el, amíg meghalnak.

A nagyfater feküdt egy ilyenben még itt Magyarországon is tífusz miatt, és megjárt egyet a gulágon is.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.12. 17:01:45

@Judenrein:

Persze, az utolsó szóig igazad van.

A zsidók csak elbújtak, azért nem lehet őket megtalálni, meg némelyik orvul fejbe és hátba lőtte magát, hogy aztán a németekre foghassák.

A viccet félretéve: nem mutatsz te itt be semmit, legalábbis semmi újat nem. Ezzel a szánalmas nácimentegető hazudozással már találkoztam a 2000-es évek elején is.

Az a baj, hogy tonnányi bizonyíték mutat arra, hogy azok a germánok, akikbe szerelmes vagy, bizony lemészároltak vagy 5-6 millió zsidót, és még ugyanannyi nem zsidót is azokban a táborokban.

Az egyetlen érvetek ez ellen, hogy ti nem hiszitek el. Lelketek rajta.

A győzelem nem lesz a tiétek, nagyon csúnyát buktatok '45-ben, és a világ azóta is látja és tudja, hogy mennyire a pancser barmok gyülekezete a nácizmus.

Persze, gondolom neked szükséged van hagymázas ábrándokra az Endsiegről, mert különben szembesülnöd kéne azzal, hogy nem egy zsidó összeesküvésből kifolyólag szar az élet, hanem az emberektől en block.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.12. 17:02:41

@Judenrein: "A gázkamrák létére vonatkozó hiteles tárgyi bizonyíték pedig mindeddig hiányzik. És innnetől bukik a haláltábor/megemmisítő tábor - elmélet is, hiszen látható, hogy elsősorban dolgozni vitték őket oda."

Meg bujúcskázni.

Ugyanis ha igazad van, akkor több millió zsidó tényleg csak elbújt - mert más magyarázat nincs az eltűnésükre...

Judenrein 2012.12.12. 18:56:44

@stark: "Ja, és mellesleg. Művelődj:"

Ostoba, hülye zsidó...nem tudsz olvasni? Pont az ilyen retardáltaknak írtam a nizkor.org-ról. Egy cionista zsidó portál, ahol az a feladat, hogy minél nagyobbea fújják a hazugságot.

"Ugyanis ha igazad van, akkor több millió zsidó tényleg csak elbújt - mert más magyarázat nincs az eltűnésükre..."

De van. Például a zsidók hamisított statisztikái. Gondolok itt az agymosódra, a nizkor.org-ra például.

"bizony lemészároltak vagy 5-6 millió zsidót, és még ugyanannyi nem zsidót is azokban a táborokban."

Itt most nem is említeném, hogy az ausvicci 4 millió is már csak 1 millió, tehát a 12 milliós szám (6 mill. zsidó+ 6 mill. nemzsidó) full kamu ahogy van...

"A győzelem nem lesz a tiétek, nagyon csúnyát buktatok '45-ben, és a világ azóta is látja és tudja, hogy mennyire a pancser barmok gyülekezete a nácizmus."

Vigyázó szemetek Athénra vessétek. Valóban lejárt a nácizmus? Szerintem inkább bejutott a görög parlamentbe.

Ja: több idők nem kívánok az iostoba alzsidókra fecsérelni. a geci blog.hu amúgy sem engedett belépni, kb. másfél órája próbálkoztam, mire sikerült. Amúgy is vannak fontosabb dolgaim, mint hülye zsidókkal vitatkozzak.

Judenrein 2012.12.12. 19:14:12

De, csakhogy érveljünk egy kicsit, vegyük sorra a cikk állításait.

"1. Written documents--Orders for Zyklon-B gas, blueprints and orders for building materials for the crematoria, etc."

ciklon-B rendelési papírok? Ez mire bizonyíték? A ciklon-b-re szükség volt, hogy a tetvektől és egyéb élősködőktől mentesítsék a ruhákat. Standard eljárás volt, hogy a foglyok ruháit így tisztították.

Az utókor szemszögéből nézve én egyébként a nácik helyében hagytam volna, hogy a tetvek megzabálják a foglyokat. Mekkora aljasság, hogy a fertőtlenítőből gyilkos szert faragtak?

"blueprints and orders for building materials for the crematoria, etc. "

tervrajzok ás parancsok a __krematóriumok__ építéséhez szükésges anyagok beszerzésére

krematórium = hullaégető kemence.
gázkamra= gázkamra.
Tehát ez a nagy büdös lófaszt bizonyít.

"2. Eyewitness testimony--Sonderkommando diaries, confessions of guards and commandants, etc. "

_egyedül_ a tanuvallomásokra nem lehet hagyatkozni. Mint már említettem: bármelyik jogi eljárásban pl. az orvosszakértő, halottkém, helyszinelő véleménye többrt ér, mint a tanúé: ha ellentmond a szakvélemény a tanú véleményének, akkor a szakvéleménynek adnak igazat.

"3. Photographs--Not only of the camps, but especially interesting are the secret photos taken of the burning of bodies that were smuggled out of Auschwitz. "

És ez hol bizonyítja a GÁZKAMRÁK létét? az égő testek látványa? SEHOL.

A kremák persze hogy működtek, amikor naponta hullottak a zsidók bazmeg. Hagyták volna őket ott rohadni a napon?

"4. The camps themselves--forensic tests have now been conducted demonstrating the homicidal use of both the gas chambers and the crematoria for the express purpose of exterminating large numbers of prisoners (Pressac, 1989; Pressac and Van Pelt, 1994). "

David Cole dokumentumfilmje pontosan Pressac álításait szedi szét darabokra, úgyhogy ez is megbukott.

"5. Negative evidence--we have documentation of the numbers of prisoners shipped to the various camps, the numbers that were transferred, and the number liberated. The difference between the latter with the former two figures gives an approximation of the numbers who died or were killed (see Hilberg, 1961). "

ad egy becslést, hogy hányan haltak meg.... ez mind szép és jó, de hol van a gázkamrák létezésére ebben bizonyíték? SEHOL.

Látod? aennyibe kerül szétszedni a zsidó hazugságokat.

maycontainnuts 2012.12.12. 20:00:20

@Judenrein: Te most arra a David Cole-ra hivatkozol, aki az állításait visszavonta?

www.vho.org/GB/c/DC/censgunpoint.html

"...I would like to state for the record that there is no question in my mind that during the Holocaust of Europe's Jews during World War Two, the Nazis employed gas chambers in an attempt to commit genocide against the Jews. At camps in both Eastern and Western Europe, Jews were murdered in gas chambers which employed such poison gases as Zyklon B and carbon monoxide (in the Auschwitz camp, for example, the gas chambers used Zyklon B). The evidence for this is overwhelming and unmistakable.

The Nazis intended to kill all of the Jews of Europe, and the final death toll of this attempted genocide was six million. This atrocity, unique in its scope and breadth, must never be forgotten.
...
Therefore, to all of the above people, let me offer my most humble and very, very sincere apology. I am sorry for what did, and I am sorry for the hurt I caused.

And just as I must set the record straight concerning my views, it is also incumbent on me to set the record straight regarding the video "documentaries" and media appearances I did from 1991 to 1994. These "documentaries" are merely videotaped garbage filled with self-hatred and pseudo-intellectual nonsense. My "media appearances" were nothing but an embarrassment. My glazed look, specious reasoning, and talking-in-circles during my talk show appearances would have hopefully alerted any astute viewers that this was a man not in touch with reality."

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.12.12. 20:07:36

@stark: Az a féreg ami számodra a rendes embert jelenti, arra még halványan emlékeztetni sem szeretnék, te féleszű.

Judenrein 2012.12.12. 20:18:59

@maycontainnuts: igaz, akkor csak azt a részt olvastam, amiben bocsánatot kért.

Egyébként
"These "documentaries" are merely videotaped garbage filled with self-hatred and pseudo-intellectual nonsense. My "media appearances" were nothing but an embarrassment. My glazed look, specious reasoning, and talking-in-circles during my talk show appearances would have hopefully alerted any astute viewers that this was a man not in touch with reality."

Saját maga ellen egy ad hominem érv...sehol sem írja le, hogy MIBEN tévedett a dokumentumfilmjeiben, és hogy az ellenfeleknek MITŐL van igaza. Sehol egy érv. csak a hivatalos dogma papagájkodása.

"The Nazis intended to kill all of the Jews of Europe,

Ez pl. egyáltalán nem igaz. Palesztinába karták őket telepíteni, de a brit hatóságok visszafordították a hajókat.

Két iratra szoktak az "Endlösung" kapcsán hivatkozni:
A Hossbach-memorandumra
valamint a wannsee-i "jegyzőkönyvekre"

Az elsőről még A.J.P. Taylor bizonyította be hogy hiteltelen("A II. VH. okai" c. művében), a wansee-i jegyzőkönyvek nagy részéről pedig hiányzik a Sieg-rúna, az "SS" írásáná, helyette rendes s-betűvel van írva. Pedig minden egyes birodalmi hivatalban volt egy birodalmi írógép, amely írógépeken külön volt egy gomb a Sieg-rúnának.

Tehát az egész "Endlösung" úgy baromság, ahogy van.

És még soprolhatnám naphosszat.
Ha David Cole komolyan gondolta volna a "bocsánatkérését", akkor kifejtette volna, hogy miben és miért tévedett ő, és van az ellenfeleinek igaza.
Egyébként nyilván azért vonta vissza állításait, mivel a hitsorsosok megdologzták egy kissé. Természetesen nem voltam ott, nem láttam a saját szememmel, de bőven el tudom képzelni.
Kár érte. Egy igazságkeresővel kevesebb.

maycontainnuts 2012.12.12. 21:14:56

@Judenrein:
A palesztinai kivándorlás megakadályozása tényleg az angolokon is múlt, de ugye már a milliós deportálás se éppen egy épeszű cselekedet, semmilyen néppel szemben, és nem is csak a deportálás/kényszermunka/megsemmisítés között lehetett volna csak választani a németeknek, ráadásul a világháború kitöréséig együttműködtzek ezügyben a nácik a cionistákkal, utána viszont mindenféle egyéb fantázia felé fordultak, pl. a Madagaszkárra telepítés, majd az egészet elvetették, mert kitört a háború.
en.wikipedia.org/wiki/The_Holocaust#Resettlement_and_deportation

Hossbach memorandumnak szerintem nincs köze a Holocausthoz, de lehet te tudod jobban.

A wannsee-i jegyzőkönyvek hiányzó rúnáiról most hallok először, de talán megmutatnád, hogy neked hol hiányzik.
www.holocaustresearchproject.org/holoprelude/Wannsee/wannseedocs.html
Viszont az ottani eseményeknek se elsősorban a jegyzőkönyvek a bizonyítékai, hanem pl. Eichmann vallomása az ott történtekkel kapcsolatosan.

De persze a nácik különféle szándékait (és pl. a gázkamrákat)messze nem csak ezek dokumentálták.
Ezekhez pl. mit szólsz?
en.wikipedia.org/wiki/Posen_speeches

Himmler:
"I ask of you that that which I say to you in this circle be really only heard and not ever discussed. We were faced with the question: what about the women and children? – I decided to find a clear solution to this problem too. I did not consider myself justified to exterminate the men - in other words, to kill them or have them killed and allow the avengers of our sons and grandsons in the form of their children to grow up. The difficult decision had to be made to have this people disappear from the earth. For the organisation which had to execute this task, it was the most difficult which we had ever had. [...] I felt obliged to you, as the most superior dignitary, as the most superior dignitary of the party, this political order, this political instrument of the Führer, to also speak about this question quite openly and to say how it has been. The Jewish question in the countries that we occupy will be solved by the end of this year. Only remainders of odd Jews that managed to find hiding places will be left over."

SS-tagok véleménye a gázkamrákat tagadókról:
en.wikipedia.org/wiki/Holocaust_denial#Former_SS_members

en.wikipedia.org/wiki/Aktion_Reinhard

Judenrein 2012.12.12. 21:50:33

@maycontainnuts: a posen-i beszédekről: a cikkben egyetlenegyszer szerepel a "gázkamra"-szó, és az sem Himmler beszédjével összefüggésben

"Himmler ordered the liquidation of all Polish ghettos on 11 June, and all Soviet ones on 21 June. As of 25 June, four new crematoria and gas chamber installations were completed in Auschwitz-II Birkenau at Auschwitz concentration camp"

lábjegyzet, hivatkozás: nulla. Tehát csak úgy higyjük el, mert a cikkíró biztos olyan jó arc. aha...

"The Jewish question in the countries that we occupy will be solved by the end of this year. "

Hát pedig kurvára nem lett az "év végére" (1943 év vége) megoldva... lehet hogy csak Hitlernek akart egyet nyalni egy-két hangzatos beszólással. Himmlerrről bőven el bírom képzelni.

"Only remainders of odd Jews that managed to find hiding places will be left over."

Hát ez mondat nem éppen a _teljes_ kiirtásról szól...akkor ugyanis még a búvóhelyen rejtőzködőket is fel akarta volna kutatni.

az ss tagok véleményére is igaz amit a tanúvallomásokról írtam, felteszem képes vagy olvasni és értelmezni az általam írt szöveget.

Operation Reinhard:
"During Operation Reinhard, Globocnik oversaw the systematic killing of more than 2,000,000 Jews from Poland, Czechoslovakia, France, the Reich (Germany and Austria), the Netherlands and Soviet Union. An undetermined number of Roma were also killed in these death camps, a large number of whom were children"
(7)
Ez a Reinhard-cikk egyetlen lényeges, számbavehető hivatkozása: írója: Yitzhak Arad...no comment.
(Yitzhak Arad (Hebrew: יצחק ארד) (né Itzhak Rudnicki) (born November 11, 1926),[1] is an Israeli historian, retired IDF brigadier general and a former Soviet partisan who has served as director of Yad Vashem from 1972 to 1993.)

IDF hadseregtábornok, szovjet partizán... mintha kissé "vonalas" (mármint ideológiailag) figurának tűnne....

Az áldozatokra vonatkozó becslések: "united states holocaust memorial museum"...na ne vicceljünk már, jó?
Az nem szakirodalom, hogy egy múzeumban fölpingálnak pár számot egy poszterre, és akkor a tanítónénik viszik oda a gyerekeket szörnyűlködni. Mert kb. erről van szó.
Ami agymosásnak nagyszerű, elismerem, de a tényekhez vajmi kevés köze van.

maycontainnuts 2012.12.12. 22:23:27

@Judenrein:
Himmler biztos Hitlernek akart nyalni egy beszéddel, ott, ahol nem is járt Hitler. de ha így volt, akkor azzal elismerted, hogy az ilyesmi a Führer kedvére volt.

Az, hogy 43-ban nem végeztek mindenhol a zsidókkal, sehol nem cáfolja a Holocaustot, lásd tetszőleges állami nagyberuházás ígért és valós elkészülési ideje.

Az hogy nem említ gázkamrákat, miért fontos? Más módszereket is használtak és egyiket se említi. Mivel a beszédnek egy mellékszála volt a zsidó téma, és nem az volt a beszéd címe, hogy "Hogyan fogjuk kiirtani a zsidókat Achemtől Zünmannig".

De ugye látod a beszédben, hogy nem éppen a Palesztinába telepítésről beszél. Nem is kényszermunkáról.
Az meg, hogy az elbújtakat nem ölik meg, az meg tényleg rémes trehányság. Egy igazi népirtó azt is megölné, akit meg se talál?

De képzeld, hogy mondjuk Piréz csapatok megszállják Magyarországot, és kiszivárog, hogy a Piréz belügyminiszter és rendőrfőnök egy elit katonáknak mondott beszédben azt vázolta, hogy 2014-ig kiirtják a föld színéről az összes magyart, aki nem bújt el.
Akkor te nem gondolnád, hogy hoppá-hoppá, itt valami nagyon nincs rendben?

A Reinhard cikknek 16 hivatkozása van, ebből 2 Yitzak Aradé.

Judenrein 2012.12.12. 22:30:07

wannsee:

ott van rajtuk a sieg-rúna, viszont:

kuruc.info/r/6/91490/

egyenes hivatkozások a taglalt haarec-cikkekre, Karsaira is, aki maga is elismeri, hogy wannsee-ban nem a teljes kiirtásról volt szó, csupán "részleteket tervezgették"

de itt van egy angol nyelvű cikk, izraeli portálról (a kurucon is hivatkozzák, de direkt belinkelem ide is): www.gilad.co.uk/writings/gilad-atzmon-the-wannsee-conference-truth-and-myth.html
természetesen Atzmon se egy ma született bárány, csak utalnék arra, hogy a téma annyira sokrétű, és annyira hatalmasak a szakadékok, hogy nekem már annyi is elég, ha azt mondjuk, hogy jelen keretek között a politika annyira rátelepedett az egészre, hogy a történelemtudomány alkalamatlannak bizonyul (egyelőre mindenképpen), hogy_hivatalos_keretek_között_ akármerre is eldöntsük a témát. Természetesen magánvéleménye mindenkinek lehet és kell is hogy legyen.
Az általam képviselt álláspont tehát, egy 3. állásponttal kiegészülve:
A történelemtudomány mély megosztottsága ebben a kérdésben eleve eldönthetetlenné teszi, hogy végleges ítélete mondjunk. És amíg nincs végleges ítélet, addig mindkét oldalnak "igaza" van.

És ennek fényében különösen aljas és gonosz húzás a szájkosártörvény, mely pont ezt a vitát gátolja, fojtja meg ezerrel. Politikai rohadt liberális véleményterror. Amíg nincs egységes történészi álláspont, addig hogyan is lehet a holokamut tagadni? Aki szerint egy kicsit kevesebb halt meg, az máris bűnös a kibaszott törvény szerint.

Na mindegy, nagyjából mindent elmondtam amit lehet, a cikkírónak is figyelembe kellett volna vennie ezeket at ényeket, mielőtt ostobán belevágott a vállalkozásba.

Részemről egyébként folytathatjuk a vitát, csak jelzem: nagyon nehéz a valóban független véleményt a politikailag motivált véleménytől elválasztani, mikor melyik.Tehát természetesen továbbra is fenntartom a véleményem.

Judenrein 2012.12.12. 22:46:24

"akkor azzal elismerted, hogy az ilyesmi a Führer kedvére volt"

Legalábbis Himmler ezt gondolta. Lehet hogy a harci szellemet akarta erősíteni az ss-bajtársakban. spekuláció, gondolati játék.

"Az hogy nem említ gázkamrákat, miért fontos? Más módszereket is használtak és egyiket se említi."

Ja. a Cole-film tanúsága szerint Nürnbergi perben még "gőz-kamrák" (steam-chambers), meg "elektromos kamrák" ("electro-chambers") is voltak. valahogy ezekről nem írnak a zsidó szerzők. Az jut erről eszembe, mint amikor különböző forgatókönyvek versenyeznek, és a legjobbnak választottból lesz végre film...

"A Reinhard cikknek 16 hivatkozása van, ebből 2 Yitzak Aradé."

3 meg a united states holokamu múzeumé. Kit néztek hülyének?

a 3 állításom továbbra is áll:
1) nem voltak gázkamrák.
2)a zsidók biztos nem akarták az összes zsidót kiirtani.
3) a történelemtudomány képtelen egységes véleményt formálni, a politikai motivációk miatt

Tehát mindkét fél azt mond, amit akar, mivel a vita még nincs - és egy jó darabig nem is lesz -lezárva.

Judenrein 2012.12.12. 22:55:25

@Judenrein: 2). nácik nem akarták...

maycontainnuts 2012.12.12. 23:26:25

@Judenrein:

1) nem voltak gázkamrák.

Biztos?
www.scrapbookpages.com/Poland/Majdanek/Majdanek02.html
www.holocaust-history.org/dachau-gas-chambers/photo.cgi?43
www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/gastoc.html

" 2)a zsidók biztos nem akarták az összes zsidót kiirtani."
A zsidók nem is... De elárulhatnád, vajon mi alapján és mi célból tereltek össze többmillió embert a nácik, és vajon miért a zsidók voltak messze felülreprezentálva.
Himmler miről beszélt? Ja igen, megkímélte volna azokat, akik elbújnak...

" 3) a történelemtudomány képtelen egységes véleményt formálni, a politikai motivációk miatt"

5-6 millió zsidó halt meg a második világháború alatt a tengelyhatalmak által megszállt területeken, ezzel messze túlszárnyalva bármely más ott élő népcsoport veszteségeit. Ennek felmérésére szerintem elég végignézni a funkciójukat vesztett zsinagógákat az érintett területeken.
Az ennél pontosabb szám meghatározását lehet, hogy nehezítik politikai indokok, de azok nem elsődlegesek.
Nehéz felmérni már azt is, hogy ki minősült zsidónak, ki minősült szándékos népirtás és ki egyéb tragikus körülmény áldozatának és olyan számú halott borította a kontinenst, mint soha korábban.

A történelemtudomány viszonylag egységes képet tud formálni az eseményekről, persze van helye vitának a mértékről, módszerekről, és az áldozatok számáról is.
De akkor kéretik jobb indokot találni annál, minthogy "zsidók mondják, tehát hamis".

Szilágyi András 2012.12.12. 23:26:52

@Judenrein: Voltak gázkamrák, ahogy azt Pressac részletesen dokumentálta könyvében:
www.holocaust-history.org/auschwitz/pressac/technique-and-operation/pressac0429.shtml

Amennyiben nem voltak gázkamrák, akkor vajon mivel lehet magyarázni például, hogy a II. krematórium hullatároló pincéjének leltárában szerepel 14 darab zuhanyfej (melyek a tervrajzok szerint nem voltak a vízvezeték-hálózatba bekötve), valamint 1 darab gázbiztos ajtó is? Mire véljük az egyik megrendelésben a "Vergasungskeller" szót? És még sorolhatnám. Pressac összese 39 bizonyítékot gyűjtött össze, ott van, el lehet olvasni.

Judenrein 2012.12.13. 00:12:24

@maycontainnuts: "5-6 millió zsidó halt meg a második világháború alatt a tengelyhatalmak által megszállt területeken, ezzel messze túlszárnyalva bármely más ott élő népcsoport veszteségeit."

Ostoba. legalább 13 millió orosz civil halt meg "a tengelyhatatalmak által megszállt területeken", azonkívül:
"Roughly 7.5 million civilians died in China under Japanese occupation"
a zsikipédia szerint
Kapásból mondtam két népet, amely a tengelyhatalmak által megszállt területeken vesztete életét nagyobb számban, mint a júdék.

"De elárulhatnád, vajon mi alapján és mi célból tereltek össze többmillió embert a nácik, és vajon miért a zsidók voltak messze felülreprezentálva."

Egy európai gondolkodástól idegen kultúra-nép-vallás voltak (és azok ma is). Többször kísérletet tettek hogy Palesztinába zsuppolják őket, az angolok megakadályozták.

Tehát a nácik_ eleve_ biztos nem akarták az összes zsidót kiirtani. _Később_sem_, mivel az arra alkalamas zsidókkal szemben birodalmi politika volt, hogy ha lehet, az árja fajba kell őket integrálni. Ez nem jelentett valami nagy százaléknyi zsidót, de nem is kell hogy nagy százalékot jelentsen, lényeg hogy cáfolja az állítást, miszerint: "a nácik _az_összes_ zsidót_ ki akarták irtani"

Példa: Ha csak 1%-ot be akartak intergálni, az már nem az összeset akarták kiirtani. Ennyire kurvára egyszerű a dolog.

Egyébként most már a hivatalos tudomány is elismeri, hogy auschwitzban a 4 milla helyett alig 1 milla halt meg. Na most itt megbukik a "6 milla zsidó + 6 milla nemzsidó" (a nizkor.org cionista portál szerint) haláláról szóló könnyes mese is, mivel ha extrém nagyvonalúan feltételezzük kizárólag a példa kedvéért, hogy a 3 millió mínusz az mind gój volt, akkor is csak 9 millió összesen. Persze egyébként ez a változás a zsidó halál-adatot is súlyosan befolyásolja, lévén, hogy különböző számítások az ausvicci foglyok számában a zsidók arányát 60-85% közé teszik.

Ami az első fotót illeti a "majdaneki gázkamráról": a kép aláírása szerint zuhanyzónak IS használták. Ezzel magam is egyetértek, csak azt vitatom, hogy a zuhanyzáson kívül más szerepe is volt.

Sem időm, sem türelmem (éjfél van) nincs arra, hogyí ebbe most belemenjek. Lehet hogy holnapra törlik a felhasználónevem is a blog.hu-ról. Lényeg hogy David Cole filmje -amelyet minden híresztelésel szemben senki sem cáfolt tételesen/hitelt érdemlően, legkevésbé maga David Cole - pont az auschwitzi gázkamrák rejtélyét boncolgatja. Esik szó benne Pressacról is, meg a többi dologról. Van benne külön interjú az auschwitz-múzeum igazgatójával, Frantisek Piperrel is.

Lényeg: Auschwitzban a film tanúsága szerint _nem_ volt gázkamra. És ezen akárhány könnyes bocsánatkérő(nek szánt) levél sem változtat egy jottányit sem.

Nézzétek meg filmet, remélhetőleg nem fogtok elholokausztálódni közben, és írjátok meg amit gondoltok. ennyi. Ha még itt leszek, akkor folytatjuk.

dvhr 2012.12.13. 07:13:16

Judenrein 2012.12.12. 20:18:59

"wansee-i jegyzőkönyvek nagy részéről "

nagy reszerol

"Tehát az egész "Endlösung" úgy baromság, ahogy van."

Igy ervelsz.

maycontainnuts 2012.12.13. 07:56:59

@Judenrein:

Akkor légy oly kedves összehasonlítani a második világháború orosz-kínai-német, vagy akár kimagaslóan sok lengyel áldozat arányát a teljes megszállt területen a háborút túlélt azonos nemzetiségű lakossággal. Utána tedd ezt meg a zsidókkal is.

És igen, más emberek vesztesége is fontos, az is háborús bűnök kategóriájába tartozik, de pl. Magyarországon valahogy mégis csak a háború előtti lakosság 5%-át kitevő zsidóság csökkent egyedül kb. 50%-al, miközben az ország lakosságának a veszteségei olyan 6-7% volt.
Kb. mintha Trianon ellen valaki azzal érvelne, hogy nem kell azt annyira siratni, hogy elvesztettük a területünk kétharmadát, mert a lengyelek a második világháború elején mennyivel rosszabbul jártak, amikor nem maradt az országukból semmi.

Az is érdekes, hogy mindenféle kibúvót igyekszel találni tetszőleges történésztől származó adat alól a zsidók veszteségeit illetően, de a kínai adatokra már elég egy szimpla wiki utalás is neked.

"Egy európai gondolkodástól idegen kultúra-nép-vallás voltak (és azok ma is)."
A zsidó keresztény kultúrkörről hallottál? Mi meg a környező szláv népek között vagyunk idegen kultúra, akkor most minket is dobjanak ki?

"Példa: Ha csak 1%-ot be akartak intergálni, az már nem az összeset akarták kiirtani. Ennyire kurvára egyszerű a dolog."
És akkor most ennek kurvára örüljünk?

"Többször kísérletet tettek hogy Palesztinába zsuppolják őket, az angolok megakadályozták."
Idézd már hány kísérlet volt erre, és milyen méretekben.
De ez szerinted jogos lett volna? Nem minősülne népirtásnak, ha hirtelen kitennének 4 millió magyart fejenként néhány bőrönddel az Urál mellé, azzal a felkiáltással, hogy innen jöttetek, hess vissza? Az Orosz hatóságok mondjuk nem akarnák ezt megakadályozni szerinted?

"Egyébként most már a hivatalos tudomány is elismeri, hogy auschwitzban a 4 milla helyett alig 1 milla halt meg. Na most itt megbukik a "6 milla zsidó + 6 milla nemzsidó" "

A 4 milliós tábla nem történészi munka eredménye, hanem egy nyavalyás, már eltávolított emléktábla. Sosem volt beszámítva a 5-6 milliós áldozatszámba. De ezt szerintem már feljebb is írták, nézz vissza.

" Ami az első fotót illeti a "majdaneki gázkamráról": a kép aláírása szerint zuhanyzónak IS használták. Ezzel magam is egyetértek, csak azt vitatom, hogy a zuhanyzáson kívül más szerepe is volt."
Akkor ennek fuss neki mégegyszer:
"The gas chamber NEXT to the shower is the largest of the three rooms and it has the heaviest blue stains, caused by repeated use of Zyklon-B."
Vagy most mire módosult az állításod? Nem volt olyan gázkamra, amiben nem lett volna zuhany?

A lényeg pedig, hogy több egybehangzó történészi munkával szemben te még mindig csak egy olyan filmre tudsz hivatkozni, amiről a készítője is kijelentette, hogy hazugság.

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.13. 08:44:28

"Kb. mintha Trianon ellen valaki azzal érvelne, hogy nem kell azt annyira siratni, hogy elvesztettük a területünk kétharmadát, mert a lengyelek a második világháború elején mennyivel rosszabbul jártak, amikor nem maradt az országukból semmi."

Trianont nem érdemes felhozni példának, mert a klasszikus kettős mérce azonnal kiviláglik.

Ha valaki Trianonra akar emlékezni, vagy csak megemlíti, hogy igazságtalan volt, akkor a PC társaság egyből megbélyegzi, miközben a holocaust-ra évvel később történt gyakorlatilag KÖTELEZŐ emlékezni, ha nem akarod, hogy furcsán nézzenek rád.

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.13. 08:45:42

"évvel később történt " kihúzva

maycontainnuts 2012.12.13. 09:13:37

@közlekedési bűnöző:
"Ha valaki Trianonra akar emlékezni, vagy csak megemlíti, hogy igazságtalan volt, akkor a PC társaság egyből megbélyegzi"

Te nem egy olyan országban élsz, ahol van hivatalos trianon emléknap?
hu.wikipedia.org/wiki/A_nemzeti_%C3%B6sszetartoz%C3%A1s_napja

Trianon emlékműből se látsz évente egyre többet és többet?
http://www.google.hu/search?q=trianon+emlékmű

Miért ne lehetne mindkettőre emlékezni? Mert ebben a kommentfolyamban is csak az jött le nekem, hogy ha valaki megemlíti a holocaustot, arra viszont tényleg ugranak egyesek.

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.13. 11:05:46

@maycontainnuts:

Mert teljesen más megítélés alá esik. Hiába van emlékmű, aki Trianont emlegeti az hamar irredenta, revizionista és ezzel együtt gyorsan náci lesz.

Esetleg leönti vörös festékkel valami dánielpéter féle, akit a végén még meg is dícsérnek ezért.

maycontainnuts 2012.12.13. 11:13:00

@közlekedési bűnöző:

"Mert teljesen más megítélés alá esik. Hiába van emlékmű, aki Trianont emlegeti az hamar irredenta, revizionista és ezzel együtt gyorsan náci lesz."

Kire gondolsz? Ki volt az, aki csupáncsak "Trianont emlegette" és emiatt náci-revizionista-irredentának kiáltották ki?

maycontainnuts 2012.12.13. 14:28:39

@közlekedési bűnöző:
Ha így van, akkor biztos annál könnyebben tudsz rá példát mutatni. Miért nem teszed?

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.12.13. 15:21:43

Nézd pl. vissza a legelső kommentjeimet. Volt egy nagyeszű, aki két mondat után lenácizott. Igaz ott nem Trianonról volt szó, hanem Hitlerről, de édes mindegy.

Aki egy kicsit is nemzeti szempontból nézi a dolgokat, az mindjárt szélsőjobbosnak számít egyesek szemében.

Szilágyi András 2012.12.13. 19:27:25

@Judenrein: Az európai zsidóság kétharmadát irtották ki. Melyik másik néppel esett meg hasonló arányú veszteség?

A 4 millió vs. 1 millió kérdést már megbeszéltük, olvass vissza a kommentekben.

Elolvastam a David Cole film szövegét. Nem látok benne semmi érdekeset. A következő állításokat teszi:

1. Auschwitz I gázkamráját utólag rekonstruálták. Igen, OK, tudtuk eddig is.

2. Leuchter-jelentés: nem találtak cián származékot a gázkamrák falán. Rég meg van cáfolva, rossz volt a vizsgálat, azóta egy szakszerű vizsgálat kimutatta.

3. szappan ügy: rég tudjuk, nincs köze a gázkamrákhoz

4. nem találták meg a Pressac könyvében ismertetett gázkamraajtót. Na és.

Pressac 39 bizonyítékot sorol fel a gázkamrák létezésére. A David Cole-film nem foglalkozik ezekkel, ezt az egy ajtót kivéve, ott is csak arra jut, hogy nem találták meg.

Judenrein 2012.12.13. 19:39:28

"Akkor légy oly kedves összehasonlítani a második világháború orosz-kínai-német, vagy akár kimagaslóan sok lengyel áldozat arányát"

Azzal egyetértehtek, hogy _arányaiban_ a legtöbben azsidókból haltak, meg, bár hozzátenném, hogy mivel a Soá a modern értelmeben vett izraeli identitás alapja, ezért politikai érdekek fűződnek az áldozatok nagyságrendjének fölfújásához.

De te nem arányokról, hanem _számokról_ beszéltél. Ezért pirítottam rád, és ajövőben is megteszem, ha hasonlóan ordító hülyeséget látok leírva.

"a kínai adatokra már elég egy szimpla wiki utalás is neked. "

Persze, mivel egyikünk sem szakavatott ismerője és lelkes kutatója a kínai történelemi áldozatok számának a II. VH-ban, ezért gondoltam, hogy megfelel egy zsiki-hivatkozás. Remélem nem kaptál tőle agyvérzést....

"A zsidó keresztény kultúrkörről hallottál? Mi meg a környező szláv népek között vagyunk idegen kultúra, akkor most minket is dobjanak ki?"

A vallást kevered az etnikummal. A kettő kissé különbözik egymástól.

"És akkor most ennek kurvára örüljünk?"

Nem kell neki örülni, csupán annyi történt, hogy formál-logikailag megsemmisítettem "az összes zs-t ki akarták irtani"- című mesét.

"Nem minősülne népirtásnak, ha hirtelen kitennének 4 millió magyart fejenként néhány bőrönddel az Urál mellé, azzal a felkiáltással, hogy innen jöttetek, hess vissza? Az Orosz hatóságok mondjuk nem akarnák ezt megakadályozni szerinted?"

Palesztina esetében volt pl. egy Balfour-nyilatkozat.
en.wikipedia.org/wiki/Balfour_Declaration
Hamis párhuzam.

"A 4 milliós tábla nem történészi munka eredménye, hanem egy nyavalyás, már eltávolított emléktábla. Sosem volt beszámítva a 5-6 milliós áldozatszámba."

Téverdsz, mivel nekem volt még olyan, egyetemek számára kiadott történelmi atlaszom, ahol még a 4 millás szám volt odaírva ausvicchoz. Tehát igenis keményen benne volt a mainstream-gondolkodásban.

"több egybehangzó történészi munkával szemben te még mindig csak egy olyan filmre tudsz hivatkozni, amiről a készítője is kijelentette, hogy hazugság. "

Ex cathedra bármit ki lehet jelenteni. David Cole levelén egyébként látszik, hogy kényszerítés hatására írta.

Mi lenne ha a film állításaival vitatkoznál? ja azzal már nem tudsz. (David Cole sem vitatkozott filmjének állításaival, abban az értelemben, hogy nem cáfolta őket tételesen, de még csak általános logikai magyarázatot sem fűzött hozzá, hogy miért tévesek az állításai.)

@közlekedési bűnöző:
"Aki egy kicsit is nemzeti szempontból nézi a dolgokat, az mindjárt szélsőjobbosnak számít egyesek szemében."

Így van, ez a judeoliberális(-buzeráns beütésű) _túlérzékenység_ iskolapéldája.
A zsidó lélek alkatilag biszex. androgün. Erre már O. Weininger is rájött, a "Nem és Jellem" c. művében.
www.tradicio.org/kvintesszencia/weininger.htm

Judenrein 2012.12.13. 20:05:58

@Szilágyi András: a teljes megértéshez szüskésges a képi világ (videó), ez nem maximalizmus, ez a tények minimális ismerete.

58 perc, nem fogsz belehalni ha megnézed.

"Auschwitz I gázkamráját utólag rekonstruálták. Igen, OK, tudtuk eddig is."

Akkor miért állította a túravezető, hogy "original state"?

"Rég meg van cáfolva, rossz volt a vizsgálat, azóta egy szakszerű vizsgálat kimutatta."

Ja, csak nem mindegy, hogy mennyi ciánt mutattak ki. van különbség az 1ppm és mondjuk a 800 ppm között, ugye?

"szappan ügy: rég tudjuk, nincs köze a gázkamrákhoz"

Nem olyan rég tudjuk, még 4-5 éve is olvastam mindenhol az ezzel foglalkozó cikkek kommentjeiben. Tehát suttogó propaganda révén jól el lett terjesztve, a lámpaernyő-baromsággal együtt. most már mindegy hogy mi az igazság, a zsidó nagymamiknak van mire "emlékezni".
Így gyártják a legendákat.

"nem találták meg a Pressac könyvében ismertetett gázkamraajtót. Na és."

"I guess it's just vanished, like magic."

"Pressac 39 bizonyítékot sorol fel a gázkamrák létezésére. A David Cole-film nem foglalkozik ezekkel, ezt az egy ajtót kivéve, ott is csak arra jut, hogy nem találták meg."

Pressac 39 bizonyítékát azért iderakhatnád, hadd tanuljon a jónép belőle. Amúgy meg ha egy "idézett" bizonyítékot nem találnak, akkor az elég súlyos csapás a bizonyíték létére nézve.

Szilágyi András 2012.12.13. 20:14:33

@Judenrein: Az emberölési célú gázkamrákban sokkal kevesebb gázt használtak, minta tetvetlenítőkben. Ugyanis a tetvek sokszorta jobban bírják a ciánt. 16000 ppm kell nekik 20 órán át, hogy elpusztuljanak, míg az ember 800 ppm-től elpusztul percek alatt. Nem beszélve arról, hogy a gázkamráknak csak a romjai vannak meg, 50 éven át áztatta a romokat az eső, stb., mielőtt Leuchter a vizsgálatait elvégezte. A szakszerű vizsgálat viszont kimutatta a ciánmaradványokat a környezethez képest magasabb koncentrációban.

Pressac bizonyítékait már belinkeltem.
www.holocaust-history.org/auschwitz/pressac/technique-and-operation/pressac0429.shtml

Judenrein 2012.12.13. 21:20:21

@Szilágyi András: Ez a kremákról szól nagyrészben, nem pedig a gázkamrákról. a kettő különbözik egymástól, különböző helyiségekről van szó.

Hiába van 5000 fotó a kremákról, az nem bizonyíték a gázkamrákra.

Az állítólagos tervrajzról, amit említ a 429. oldalon: "This document, held in the “October Revolution” Central State Archives in Moscow was sent by this body in 1964-65 to the Warsaw Central Commission for the investigation of Hitlerite crimes in Poland,"

Azért itt fölmerül a kérdés, hogy a sztálinista elvtársak nem bütyköltek-e valamit a tervrajzon, illetve nem-hamisították-e egészben úgy ahogy van. A szovjeteket nem feltétlenül a tudományos elfogulatlanság és pártatlanság, valamint az "eredeti állapotban való megőrzés" eszméje vezérelte. Ginoman fogalmaztam, valójában aszovjet rezsim a legnagyobb történeelemhamisyítók közé tartozott. Gondoljunk itt a katyni mészárlásra (amit 40 évig többé-kevsésbé sikeresen varrtak a németek nyakába), a molotov-ribbentropp paktum letagadására, a titkos szovjet-náci jegyzőkönyvek letagadására (Berija, Heydrich aláírásával, lásd "Soviet story", bár nyilván abban is vannak pontatlanságok) stb stb

Tehát a szovjetekről nem állt távol, hogy kissé a saját ízlésvilágukra formálják az eseményeket.

Példa a szovjet álláspont ostobaságára és tarthatatlanságára az Ota Kraus-Erich Kulka által írt "Halálgyár" című közönséges hamisítvány (Kossuth könyvkiadó, _1957_). egymásnak ellentmosnó tanúvasllomások, célzatosan összeválogatott fotók (egyik képaláírás, peronon áll egy csomó ember: "szegények még nem tudják, hogy a biztos halál karmaiba igyekeznek") elégé nyilvánvaló a "mondanivaló" koncepciózus természete.... Ja igen, a dicsőséges szovjet felszabadítókról is hosszú tirádák vannak benne... egyszóval kész élvezet olvasni (én szarás közben szoktam a vécén)....:)

szóval óvatosan az elvársak megbízhatóságával.

Szilágyi András 2012.12.13. 21:43:23

@Judenrein: Nem tudom, mit olvasol te, de Pressac könyve alapvetően a gázkamrákról szól, ahogy a címe is mutatja.

Judenrein 2012.12.13. 21:50:13

@Szilágyi András: nyilván ahhoz hogy egy 500-valahány oldalas könyvet érdemben megcáfoljon valaki, legalább ugyanekkora terjedelmű művet kell írnia.

Tőlem ezt most hiába várod... annál is inkább, mivel neked kéne összefoglalnod a főbb bizonyítékokat, amire aztán reagálhatnék.

Szilágyi András 2012.12.13. 22:25:02

@Judenrein: A 8. fejezet csak 30 oldal.
Kezdjünk bele:
II. krematóriummal kapcsolatos dokumentáció:
1. Egy jelentésben a "Vergasungskeller" szó használata

2. 10 darab gázdetektor megrendelése

3. 1 db kézifogantyú rendelése a gázbiztos ajtóhoz

4. A hullakamra mellett egy "Auskleideraum", azaz vetkőzőszoba.

5. "Auskleidekeller" azaz vetkőzőpince.

6. Gázbiztos ajtó rendelése a hullakamrához.

Stb. stb. Vajon miért kell egy krematórium hullakamrájához gázbiztos ajtó, mellette pedig vetkőzőszoba? Mit keres 14 darab zuhanyrózsa a hullakamrában? Stb.

maycontainnuts 2012.12.14. 11:08:22

@közlekedési bűnöző:
"Volt egy nagyeszű, aki két mondat után lenácizott. Igaz ott nem Trianonról volt szó, hanem Hitlerről, de édes mindegy."

Szóval a Trianoni tragédiáról l megemlékezés vagy Hitler II. világháborúért való felelősségének (sikertelen) mentegetése az "édesmindegy"?

Visszautalva korábbi DánielPéterezésedre: Éppen most derült ki, hogy másodfokon mégse buksisimogatást kap, hanem pénzbüntetést (ha kitart az elhatározása mellet, hogy nem fizet, akkor pedig egyenesen szabadságvesztést). Sőt, még az ecsetjét is elvették. :)

@Judenrein:
A vallást kevered az etnikummal. A kettő kissé különbözik egymástól.

Zsidóságnál ez nem éppen egyszerű, emiatt kényszerülsz maszatolásra te is amikor azt írod, hogy "Egy európai gondolkodástól idegen kultúra-nép-vallás voltak (és azok ma is)."

Akkor most kik az idegenek az európai gondolkodástól? Akik izraelita hitűek? Az orthodoxok? A neológok? Akik a zsidó vallás szerint zsidónak számítanak? Akik a nürnbergi törvények szerint annak számítanának? Akik zsidó identitásúnak mondják magukat?
És mi alapján tartjuk normálisnak, hogy ilyesfajta homályos kijelentések alapján tartsunk valakit idegennek az európai gondolkodástól? Ráadásul egy (vélelmezem) olyan sztyeppei nép leszármazottjaként akik kifejezetten erőszakosan törtek be Európába alig több mint 1100 éve, miközben zsidók már jóval korábban is érkeztek ide?

"Palesztina esetében volt pl. egy Balfour-nyilatkozat.
en.wikipedia.org/wiki/Balfour_Declaration
Hamis párhuzam."

Több mint 30 évvel a II. világháború előtt tette az akkori brit külügyminiszter, azzal a kikötéssel, hogy "miközben világosan kell látnunk, hogy semmi sem csorbíthatja a Palesztinában fennálló nem zsidó közösségek polgári és vallási jogait", de az arabok értelemszerűen nem akartak több zsidót a környékre, emiatt velük meg volt egy olyan megállapodásuk a briteknek, hogy mégse megy oda bizonyos számú fix számú zsidónál több.

A Balfour nyilatkozattól függetlenül még mindig emberiségellenes bűntett lett volna többmillió, hazáját elhagyni nem szándékozó zsidó deportálása egy számukra vadidegen és ellenséges vidékre, legyen az Palesztina, vagy Madagaszkár.
És az se javít a helyzeten, hogy olyan körülményeket idéztek elő, hogy után a már a többségük inkább el akarta volna hagyni a lakhelyét.

"Téverdsz, mivel nekem volt még olyan, egyetemek számára kiadott történelmi atlaszom, ahol még a 4 millás szám volt odaírva ausvicchoz. Tehát igenis keményen benne volt a mainstream-gondolkodásban."

Akkor biztos meg tudod jelölni ezt az atlaszt. Várom.

"Mi lenne ha a film állításaival vitatkoznál? ja azzal már nem tudsz. (David Cole sem vitatkozott filmjének állításaival, abban az értelemben, hogy nem cáfolta őket tételesen, de még csak általános logikai magyarázatot sem fűzött hozzá, hogy miért tévesek az állításai.)"
Pressac könyvével meg David Cole se vitatkozott, hiszen pont te írtad, hogy ahhoz hogy egy "500-valahány oldalas könyvet érdemben megcáfoljon valaki, legalább ugyanekkora terjedelmű művet kell írnia."
Akkor a Cole féle videó, ahol minden Pressac-féle oldalra kb. 0,1 percnyi film jut, nyilván nem lehet elégséges kritika szerinted se.

Frizuravarjú 2012.12.14. 15:38:46

Jól mondja a fickó. Miért kéne szeretni a zsidókat és folyton őket siratni?
Tessék megemlékezni a muszlimokról, Al-kaidásokról is. Őket is népirtják. Tessék szeretni őket. A palesztinokat is és felvonulni, tüntetni értük. Semmivel sem rosszabbak, mint a zsidók.

Sőt!

Tom Benko 2012.12.14. 17:30:59

@Frizuravarjú: Ki siratja?
Az al-Kaida nem érdemel megemlékezést, ők nem igazán ide tartozók, a muszlimok, kurdok, hutuk, tuszik, ukránok, cigányok, indiánok stb viszont igen. A különbség csak az, hogy az ellenük elkövetett genocídumot senki nem akarja negálni vagy relativizálni. A zsidók esetében azonban bárki benyög egy számot, azonnal jön valaki, és pontosít. Általában aki lefelé szeretné nyomni a számot, az egyben kifejezetten ellenséges módon viselkedik a zsidókkal szemben (mégha ez a meghatározás inkább azt jelenti, hogy neki nem tetsző világnézetű/pártállású személy), és jellemzően kirekesztő, ellenséges megnyilvánulásokat mutat fel mind a népcsoport, mind a partner irányában.
Másrészt pedig a többi térben vagy időben elég távol esik tőlünk, tehát kevésbé izgalmas téma az átlagember számára.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.14. 19:47:29

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Helyette a legundorítóbb kreatúrákra emlékeztetsz.

Egyébként nagyon szépen látszik, hogy milyen nyomorultul buta vagy. Semmilyen érvre nem tudtál válaszolni, semmit nem tudsz cáfolni, csak ismételgeted az agyatlan marhaságaidat, beszólogatsz, és zsidózol.

Nyilván, mert olyan védhetetlen hülyeségekben hiszel, hogy nálad okosabb emberek sem tudnak rá épkézláb érveket előhozni, hát még te...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.14. 19:54:40

@Judenrein:
"Ostoba, hülye zsidó...nem tudsz olvasni? Pont az ilyen retardáltaknak írtam a nizkor.org-ról. Egy cionista zsidó portál, ahol az a feladat, hogy minél nagyobbea fújják a hazugságot."

Na te elmész a büdös picsába, ostoba félművelt fasz.

Zsidó a te összes felmenőd. Előbb mint én.

Undorító ocsmány és mocskos féreg az, aki csak úgy bír ellenérvet felhozni, hogy előtte zsidózik egyet.

A felhozott érveid nevetségesek. A többiek válaszoltak már rá, én inkább csak röhögve nézem, ahogy téblábolsz a saját és a náci elvbarátaid hazudozásai és ellentmondásai között.

Tök jó, hogy ahhoz, hogy az érveid igazak is legyenek, több párhuzamos univerzum együttes megléte szükségeltetik.

Barom.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.14. 19:59:04

@Frizuravarjú:

Nem kell szeretni a zsidókat. Én sem szeretem őket. Az arabokat sem, és a magyarokat sem. Embereket szeretek és nem szeretek, egész népcsoportokra így gondolni hülyeség.

Azért a zsidókra emlékezünk (meg a kommunizmus áldozataira is, csak az kevésbé van előretolva, mert a széljobb nem kap sírógörcsöt azonnal, ha valaki megemlékezni mer) mert éppen ez a mi házunk táján (is) történt, és a mi felelősségünk (is) hogy se a zsidókkal, se mással ne nagyon történjen ilyesmi.

Hozzátenném a törököknek is ott van az örmény népirtás, ők nem néznek szembe vele, ők állami szinten tagadják. Ugyanez van a japánoknál is a kínaiakkal szembeni bűnökkel kapcsolatban. Ott, azon a fertályon erről van szó gyakrabban, és nem a holokausztról.

Nekünk ez a csúnyaság jutott, nekünk ezzel kéne szembenézni, nem azzal, hogy mit tettek az amerikaiak az indiánokkal vagy a japánokkal. Az az ő ügyük.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.14. 20:01:14

@Judenrein: "nyilván ahhoz hogy egy 500-valahány oldalas könyvet érdemben megcáfoljon valaki, legalább ugyanekkora terjedelmű művet kell írnia."

Ugyanezt alkalmazod is magadra, amikor a Nizkor hazug voltát eldöntötted?

Áttanulmányoztad az összes anyagukat, és összeraktál magadban egy hasonló méretű elemzést?

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.14. 20:14:10

@maycontainnuts:

Ez a beszólás nekem is egy külön kedvencem volt:

"Egy európai gondolkodástól idegen kultúra-nép-vallás voltak (és azok ma is)."

Ugye egyrészt előbb volt Európában, mint a magyar, másrészt meg - ahogy leírtad - pont annyira homogének, mint a magyarok.

Érdekes egyébként, ahogy elképzelik ezek az emberek a zsidókat. Olyan homogenitást feltételeznek róluk, amelynek az emberiség hajnala óta milliós lélekszámú, nagyon sok nyelven beszélő, területileg szétszórt népcsoport nem bír megfelelni. Soha semmikor.

Nagyon sokat elárul az, hogy egy ilyen irracionális képbe ilyen erősen kapaszkodnak.

Frizuravarjú 2012.12.14. 22:18:03

@Tom Benko: Ez talán azért lehet, mivel nem látni különösebb hiányt a zsidók mennyiségében. Különösen annak fényében, hogy nem divat náluk sem a cigány módra 10-15 gyerek családonként.
Tehát, ha olyan sokan elhaláloztak, mint ahogyan állítják, akkor itt minden második embernek zsidónak kellett lennie a háború előtt.

@stark: A nagy szembenézősdivel csak erodálják a történtek jelentősségét és kiröhögtetik magukat. Pont az ellenkező hatást váltják ki a népből, hiszen a hullarablókra mindenki megvetéssel tekint. Nincs még egy nép a világon, mely pénzt szed a halottaiért és mindenek felett állónak tartja magát. Szentírásaik a Mein Kampfon is túltesznek rasszizmusban.

maycontainnuts 2012.12.14. 23:22:18

@Frizuravarjú:
"Ez talán azért lehet, mivel nem látni különösebb hiányt a zsidók mennyiségében. Különösen annak fényében, hogy nem divat náluk sem a cigány módra 10-15 gyerek családonként."

www.origo.hu/itthon/20120710-a-tarki-felmerese-szerint-a-magyarok-tulbecsulik-a-ciganyok-zsidok.html

Judenrein 2012.12.14. 23:54:33

@Szilágyi András: A tetvetlenítő szobát is lehet vergasungskellernek hívni, ugye? ugyanez elmondható a gázdetektorra, gázbiztos ajtóra, vetkőzőhelyiségre stb

Egyébként gázkamrába minek levetkőzni? Ruhástul nem lehet elégetni az embereket? egyszerűen rájuk zárják az ajtót oszt' kinyitják a csapot.

Erre mondhtja valaki, hogy
"mer' a nácik így terelték el a figyelmet a közelgő halálról"
könyörgöm, fegyveres őrök voltak mindenhol, a foglyoknak miféle ellenállóképességük maradhatott? Szükségtelen volt az elterelés. egyszerűen "zsidók befele" azt kész. már ha így lett _volna_.

@maycontainnuts:
"Akkor most kik az idegenek az európai gondolkodástól? Akik izraelita hitűek? Az orthodoxok? A neológok? Akik a zsidó vallás szerint zsidónak számítanak? Akik a nürnbergi törvények szerint annak számítanának? Akik zsidó identitásúnak mondják magukat?"

Többé-kevésbé az összes. Nyilván fölsoroltál hat fajta zsidót, most nem fogok pontos arányt mondani.
Vallási alapon. Talmud és társai. Kamatszedés tilalma a zsidó felé, és ugyanennek kötelessége as gój felé. Ilyen pici apróságok.

"És mi alapján tartjuk normálisnak, hogy ilyesfajta homályos kijelentések alapján tartsunk valakit idegennek az európai gondolkodástól?"

Európai gondolkodás: keresztény gondolkodás. Arisztotelész alapjára épülő gondolkodás. Idealista gondolkodás. Mindhárom szerves része az európai gondolkodásnak. Hozzátenném, hogy a nácik pl. nem voltak keresztények (hanem újpogányok) de a szellem elsőségét ők is vallották. a zsidó szellemiség a pénz, a földhözragadtság, a matéria elsőségét vallja: Isten szeretetének jele a zsidóknál, ha gazdag , tehetős ember vagy.

"akik kifejezetten erőszakosan törtek be Európába alig több mint 1100 éve, miközben zsidók már jóval korábban is érkeztek ide? "

Azért kicsit jobban ismerhetnéd magyar eleink történetét. Számos bizonyíték utal rá, hogy őseink az "Árpádok népe" előtt is jelen volt, ez a hun-avar-magyar kontinuitás-elmélet.

"Akkor biztos meg tudod jelölni ezt az atlaszt. Várom."

bookline.hu/product/home.action?id=47551&type=22&_v=Kinder_H_Hilgeman_W_Vilagtortenelem_Atlasz_14_

ennek az egyik előző kiadása, emlékeztem a címlapra, de azt nem találom sehol. mindegy: ha ebben megnézed, ("II. VH veszteségei, főbb népirtások és népmozgások", valami ilyesmi címmel van benne, és már ki van javítva (állítólag bővített és javított kiadás), akkor elismerem, hogy legalábbis lépést tartanak a korral. Ha még a régi számok vannak benen, akkor fölösleges tovább magyaráznom.

Hozzád közel lévő könyvtárban érdemes megnézni, ott sztem biztos van korábbi kiadás. Ugyanattól a kiadótól, szerzőtől, mint a linkben. Egyébként is egyszerű, II. Vh-hoz kell lapozni és kész.

"Akkor a Cole féle videó, ahol minden Pressac-féle oldalra kb. 0,1 percnyi film jut, nyilván nem lehet elégséges kritika szerinted se. "

Szerintem Pressac állításait cáfolták már elégzer: Zündel, Irving és társaik. Cole nem Pressackal vitatkozott, hanem saját állítást fogalmazott meg (A. nem volt megsemmisítő tábor, hanem munkatábor volt), aminek csak részlete a gázkamra léte/nemléte. Így kell érteni, amit mondtam.

Egyébként állításom, ami nyilvánvalóan igaz: a nácik nem akarták az _összes_ zsidót kiirtani. Ez a lényeg, és ettől már megbukik a holokamu "történelmen felül álló", egyedi jellege is, amiről a káderjani hablatyolt Jeruzsálemben.

A holokmau sosem állt történelmen felül: ez zsidók hazugsága, hogy a "bűnös népből", mely "hagyta hogy ez megtörténejen" milliárdokat csikarjon ki. szimpla politikai propaganda, mely történelemhamisítás eszközét használja aljas céljai eléréséhez.

(Egyébként egyetlen történelmi esemény sem áll történelmen felül, mekkora ordító baromság ez már, hihetetlen...)

Szilágyi András 2012.12.15. 00:17:21

@Judenrein: Pont a krematórium egyik pincéje lett volna tetvetlenítő szoba? Minek, mikor volt a táborban jó pár egyéb tetvetlenítő létesítmény, a krematóriumokon kívül? Egyébként a tetvetlenítést Entlausungnak hívták.
A hullakamrához miért rendeltek gázbiztos ajtót, s miért voltak benne bekötetlen zuhanyrózsák?

maycontainnuts 2012.12.15. 01:17:56

@Judenrein:

Arisztotelész, de jó, hogy említed!

"Az emberiség tanítója volt az ós középkorban s ma is tanulunk tőle; Keletet ő hódította meg a nyugat tudományának, a keresztényeknél, araboknál, zsidóknál egyaránt a legnagyobb tiszteletben állott. ... a középkori zsidó filozofia is innét merít (Gabirol, Maimonides). "
www.mek.iif.hu/porta/szint/egyeb/lexikon/pallas/html/006/pc000697.html#4

"Isten szeretetének jele a zsidóknál, ha gazdag , tehetős ember vagy."
Olvasgass kicsit:
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_protestáns_etika_és_a_kapitalizmus_szelleme

"A protestáns etika és a kapitalizmus szelleme

Weber szerint tehát a kapitalizmus szelleme nem egyszerűen üzleti bölcsességek halmaza, hanem etikusan színezett életszabály – ethosz –, etikai mezben fellépő, normákhoz kötött meghatározott életstílus, hivatásbeli kötelesség. A mai tőkés rendszernek persze már nincs szüksége vallásos hatalmak támogatására ahhoz, hogy a pénzszerzést a társadalom tagjai kötelező öncél gyanánt, hivatásként értelmezzék. De látnunk kell, hogy ez a felfogás egykor ellentétes volt egész korszakok erkölcsi gondolkodásával: erkölcsileg aggályos, legfeljebb megtűrt volt, mint például a középkori Firenzében.

A protestáns etika megszabadította a javak szerzését a tradicionalista etika gátlásaitól, úgy rombolta le a nyereségvágy korlátait, hogy nemcsak legalizálta, de egyenesen isteni akaratot látott benne. Fontos persze, hogy a Weber által az irracionális keleti típusú kapitalizmussal szembeállított nyugati kapitalizmus nem csupán felszabadította a szerzési ösztönt, de egyben meg is fékezte azt a fogyasztás korlátozásával, ideális feltételeket teremtve a tőkeképződésnek.

Ma persze, mikor az utilitarista világiasság uralkodik, a győzedelmes kapitalizmusnak már nincs szüksége túlvilági hatalmak erkölcsi támogatására, de a nagy átalakulás beindulásában döntő szerepet játszottak a protestáns eszmék."

Ki Európából az európai(keresztény) eszmétől idegen protestánsokkal! :P

Atlaszt majd megnézem, ha a közelébe jutok.

"Azért kicsit jobban ismerhetnéd magyar eleink történetét. Számos bizonyíték utal rá, hogy őseink az "Árpádok népe" előtt is jelen volt, ez a hun-avar-magyar kontinuitás-elmélet."

Forrásod oszt van-e? De legyen legalább olyan jó, mint amiket a Holocausttal kapcsolatban nem akarsz elfogadni!

Áder János meg nem tudom hogyan került hirtelen elő nálad, de nem látom hol mondott olyat a Holokausztról, hogy a "történelmen felül álló" lenne.

dvhr 2012.12.15. 08:55:30

@Judenrein: "Egyébként gázkamrába minek levetkőzni? Ruhástul nem lehet elégetni az embereket? egyszerűen rájuk zárják az ajtót oszt' kinyitják a csapot."

Tudod, akkortajt es most is, meztelenul szoktak zuhanyozni az emberek. Ha nem hiszed, kerdezz meg valakit az utcan.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.15. 14:43:12

@Frizuravarjú: Ugye tudod, hogy a kárpótlást nem a megöltek miatt kapják a zsidók, hanem a hatalmas mennyiségű szétlopott zsidó vagyonért? (Bár asszem Gyurcsány akart fizetni a megölt családtagok után is, de még a Mazsihisz se találta a ízlésesnek)

Mellesleg MINDEN NÉP elfogad kárpótlást a megölt rokonok után. Például a muszlimok biztos:

ajobbik.network.hu/blog/a-jobbik-hirei/holland-allam-karpotlas-fizet-a-meggyilkolt-muszlin-hozzatartozoknak

Meg mellesleg ha bármely állam vagy cég felelős egy rokonod haláláért (például mulasztásból, gondatlanságból kifolyólag) akkor fizetnek, nem is keveset, mert a törvény - minden országban - kötelezi rá őket.

És ezt az emberek nem szokták visszautasítani.

Na meg: a nagyfaterom és a túlélő fogolytársai pénzt, és földet (vagy erdőt) kaptak a kommunizmus alatt elszenvedett sérelmeik miatt (gulág és társai).

Egy ordenáré nagy kamu, hogy a zsidókon kívül mások nem kapnak kárpótlást, csak egyedül a zsidók kárpótlása szúrj a szemeteket.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.15. 14:47:14

@maycontainnuts:

"A Tárki szerint a kérdezettek társadalmi-gazdasági helyzetétől függ leginkább, hogy magasabbra vagy alacsonyabbra becsüli valaki az egyes csoportok lakosságon belüli arányát. A magasabb iskolai végzettségűek és a jobb anyagi helyzetűek, ha kevéssel is, de jellemzően szignifikánsan alacsonyabb százalékot tippeltek az említett csoportok arányára, mint a kevésbé iskolázott, kevésbé jó anyagi helyzetű válaszadók - olvasható a tájékoztatóban."

Ez sokat elmond...

Szilágyi András 2012.12.15. 14:56:28

@dvhr: Más magyarázat is van. Az elgázosított zsidók ruháit felhasználták. Azokból ruházkodott Németország.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.15. 15:09:21

@Judenrein: "Egyébként gázkamrába minek levetkőzni? Ruhástul nem lehet elégetni az embereket? egyszerűen rájuk zárják az ajtót oszt' kinyitják a csapot.

Erre mondhtja valaki, hogy
"mer' a nácik így terelték el a figyelmet a közelgő halálról"
könyörgöm, fegyveres őrök voltak mindenhol, a foglyoknak miféle ellenállóképességük maradhatott? Szükségtelen volt az elterelés. egyszerűen "zsidók befele" azt kész. már ha így lett _volna_."

Ja, és véletlenül sem jut eszébe a biztos halálba igyekvő 50-100 zsidónak, hogy talán le bírják gyűrni azt a pár őrt, aki épp vigyáz rájuk... mert ugye véletlenül sem próbálkozhatnak, minden mindegy alapon. Én ha tudnám, hogy mindjárt elgázosítanak, akkor nem ijednék meg annyira attól a lehetőségtől, hogy lelőnek... és szerintem sok ember így van ezzel.

Arra sem gondolsz, hogy mi van, ha 100 zsidó elkezd 50 irányba szaladni, és az őket üldöző, utánuk lövöldöző őrök nem csak hogy esetleg kárt okoznak a berendezésben, de lelőhetnek egy kollégát, vagy esetleg egy olyan foglyot, amelyiket pont még tudják használni a bádogos műhelyben, vagy egyéb helyeken?

Arról nem is beszélve, hogy milyen időrabló dolog az esetlegesen ellenálló, menekülő foglyokkal foglalkozni.

Mellesleg nem a szerelmeid az első emberek, akik a kivégzés előtt elaltatták az áldozat gyanúját, a vietnami kommunisták például nagyon sokszor meglépték azt, hogy a kivégzendő személyhez elmentek, nagyon udvariasan megkérték, hogy jelenjen meg ekkor és ekkor, itt és itt, és hozza a papírjait.

Aztán vártak, és aki felbukkant, azt megölték. Egyszerűbb volt, mint házról házra járni, ajtókat berugdosni, és menekülő embereket kergetni.

"Többé-kevésbé az összes. Nyilván fölsoroltál hat fajta zsidót, most nem fogok pontos arányt mondani.
Vallási alapon. Talmud és társai. Kamatszedés tilalma a zsidó felé, és ugyanennek kötelessége as gój felé. Ilyen pici apróságok."

Jó, hát a katolikusok meg anno mindenkivel szemben tiltották a kamatszedést (azért sunyiban ment) a protestánsok meg megengedettnek tartották. Ilyen logika alapján a katolikusok a legeurópaibbak...
És az a zsidó, amelyik ateista, de zsidó származásúnak vallja magát, az is idegen Európától?

"Számos bizonyíték utal rá, hogy őseink az "Árpádok népe" előtt is jelen volt, ez a hun-avar-magyar kontinuitás-elmélet."

Számos bizonyíték nincs, viszont rengeteg mese, amihez képest a "Rege a Csodaszarvasról" bizonyító erejű mű.

Az archeológia, a nyelvtudomány, és a történelemtudomány éppen pont nem talált párhuzamot a magyarok és a hunok között, de ettől függetlenül mutathatsz bizonyítékot, csak jó legyen.

"Egyébként állításom, ami nyilvánvalóan igaz: a nácik nem akarták az _összes_ zsidót kiirtani. Ez a lényeg, és ettől már megbukik a holokamu "történelmen felül álló", egyedi jellege is, amiről a káderjani hablatyolt Jeruzsálemben.

A holokmau sosem állt történelmen felül: ez zsidók hazugsága, hogy a "bűnös népből", mely "hagyta hogy ez megtörténejen" milliárdokat csikarjon ki. szimpla politikai propaganda, mely történelemhamisítás eszközét használja aljas céljai eléréséhez.

(Egyébként egyetlen történelmi esemény sem áll történelmen felül, mekkora ordító baromság ez már, hihetetlen...)"

Jó, és itt most ismét elérkeztünk az érvelésed lényegéhez: neked baromság, ezért biztos nem igaz, meg amúgy is a zsidók céljai aljasok, na.

Az neked nem tűnik fel, hogy mennyi baromságot, és logikátlan hülyeséget kell felhoznod, hogy védd az állításaidat? (pl.: a németeknek a tetvetlenítőt gázkamrának kéne valamiért nevezni, az őröknek valamiért sebezhetetlennek kellett volna érezniük magukat egy esetleges támadó tömeggel szemben, valamiért a tetvetlenítőkbe kellett bekötetlen zuhanyrózsa, stb. stb.)

Pont olyan mesék ezek is, mint a hamis holokauszt memoárok, erdőben farkasok által nevelt gyerekekkel.

Egyébként egy állításoddal egyetértek: a holokauszt sem áll mindenen felül, nagyon jól is van, hogy még mindig kutatják. De egy dolog a holokausztot kutatni, más dolog tagadni csak azért, mert nem tetszik, és sületlenségekkel érvelni.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.15. 15:10:03

@Szilágyi András: Na ja, a nácik semmit nem szégyelltek ellopni, miért pont a ruha lett volna kivétel...

Tom Benko 2012.12.15. 21:06:30

@Frizuravarjú: Vagy csak nem akarsz látni. Szokás szerinti érvelés a "mindenki zsidó, aki nekem nem tetszik" formula alkalmazása. Zsidó a bankár, aki többet keres, mint én, zsidó a szomszéd, aki nem dekorálja ki a portáját "népnemzeti" szeméttel, zsidó a tanár az iskolában, akinél bukásra áll a gyerekem, zsidó az egész baloldal, még az is, aki tőlünk ment át, zsidó a fűszeres, mert drágán adja a fűszert, stb... Így tényleg sokan vannak. De ha elkezdünk vájkálni benne, akkor kiderül, hogy a zsidó jelző valójában csak egy befőttesgumi, amivel az általunk nem kedvelt emberek listáját próbálom összefogni. A gumi nem bírja, másrészt a listát elnézve el kéne gondolkodni, hogy a hiba hol is van...
Egyébként ezzel a nagy zsidózással egy baj van - mint látható, bárki lehet zsidó (mármint ilyen zsidó). Őszintén, te szeretnél egy olyan államban élni, ahol bármikor elkövethetnek bármilyen atrocitást ellened és a családod ellen, csak azért, mert valakinek esetleg nem tetszik a tevékenységed. Ahol emiatt extrém fegyelmezettséggel kell még akkor is kitartanod az Állam mellett, ha valószínűleg senki nem észlel téged? Mert ez oda vezet.

Frizuravarjú 2012.12.15. 23:58:13

@Tom Benko: Ez csak a szokásos ködösítés. Miért kellene szerencsétlen "kis zsidókat" gyűlölni, hiszen ők maguk is csak áldozatai a hatalmas cionista gépezetnek? Legfeljeb a mantrázott magyarellenes maszlag miatt. Odavetett prédái ők is a nagymenőknek, akik már rég amerikából röhögtek a medence partján az ittrekedteken.
És ha nem akarták volna izrael államot létrehozni, talán nem is rántják be az USA-t Britannia védelmében, mint ahogy sztalin által zsidók millióinak kiirtásakor sem zengett az ajvékolásuk.
Érdekes sakkparti volt, nem kevés parasztáldozattal. Ezért én a cionistákat szidom.
Ez onnan nem látszik, ahol ti ültök?
Segítek: www.karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article&id=8346:szabadrugas-izrael-haboruba-akarja-doenteni-a-vilagot&catid=76:mihalyi-molnar-laszlo-szepsi-felvidek&Itemid=72

Tom Benko 2012.12.16. 09:37:25

@Frizuravarjú: Nem ködösítés. Tapasztalat. A kettő minden esetben elkezd egybemosódni, ha egyszer valamelyik is megjelent.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.16. 13:36:49

@Frizuravarjú: Ez a "híranyag" nettó baromság. Összeesküvés-elmélet sima és primitív fajgyűlölettel vegyítve.

Szar lehet így élni.

Tom Benko 2012.12.16. 18:13:11

@stark: Már a domain alapján sejthető volt... Egyébként elég addig olvasni, hgoy "szélsőségesen emberellenes liberális", és nyilvánvaló, mennyire valószerű lehet az írás.

Frizuravarjú 2012.12.16. 20:35:04

@stark: @Tom Benko: Jó, nekem sem szentírás. Csak mint érdekes szemléletet és másik nézőpontot mutattam.
De mégis közelebb áll a valósághoz, mint a "hivatalos" kép. Legalábbis a tények, a világ mozgása, átrendeződése erre utal. Nem?

Gumi 2012.12.16. 21:19:22

1948-ban az auschwitzi áldozatok száma összesen 300 ezer volt.

reichsarchiv.com/Filme/02_Nach_1945/1948-Welt-im-Film.php

Szilágyi András 2012.12.16. 23:37:16

@Gumi: Félreértés. 300 ezer regisztrált ÉS 3-4 millió nem regisztrált halálesetről volt szó az ítéletben. A filmhíradóban az utóbbit elfelejtették említeni.

Advanced Flight 2012.12.16. 23:56:02

Őszintén sajnálom, hogy a szkeptikus blog, amit eddig szívesen olvasgattam, kommentmaximalizálás céljából politizálni kezdett.

Judenrein 2012.12.17. 00:07:37

Na végre bazz. Ma már legalább ötöször akartam belépni, kurva blog.hu nem engedett. De térjünk a tárgyra.
@Szilágyi András:
"Pont a krematórium egyik pincéje lett volna tetvetlenítő szoba? Minek, mikor volt a táborban jó pár egyéb tetvetlenítő létesítmény, a krematóriumokon kívül? Egyébként a tetvetlenítést Entlausungnak hívták.
A hullakamrához miért rendeltek gázbiztos ajtót, s miért voltak benne bekötetlen zuhanyrózsák? "

Szem elől veszted a nagyobb képet. A nácik Hitler hatlomra kerülésétől kezdve a lehető legtöbbet tették a cionozmus ügyének előmozdításáért, és a jövőbeli zsidó állam felépítéséért.
dollár- font- és birodalmi márkák millióit öntötték a nácik a palesztinai zsidók támogatására.

A náci németországban ÁLLAMILAG támogatott kibbucok sokasága működött. a hivatlos iratok szerint legalább 1 még 1942-ben is működött.
Ezeken a kibbucokon a jövőbeli zsidó állam zászlaját lengette a szél.

A Stern terorcsoport 1942-ben hivatalos szövetséget akart kötni a Náci németekkel.

Full életszerű, hogy a nácik pumpáltálták a lóvét milliószámra, utána meg ki akarták irtani az egész zsiodó népet, MIUTÁN leglább 10 ezer telepest kivittek Palesztinába.

Olvass, művelődjk, és akkor van remény hogy nem egy hülye seggként halsz meg.
tinyurl.com/yob5b8

Egyébként: feltéve -de nem megengedve- hogy a dokument igazi:
Hát istenem, Mengelének volt egy eredeti ötlete, csinálni akart egy gázkamrát, kísérletképpen föl is húzott egyet, hogy megnézze, hogy bírják az ájert odabenn. lehet egy-két transzportot be is áldozott az ügy érdekében. Semmiképpen sem minősíthető ipari szintű népirtásnak mondjuk párszáz ember halála.

"Az elgázosított zsidók ruháit felhasználták. Azokból ruházkodott Németország."

Ja. az 1 milliós ausvicci áldozatból ruházkodott az akkor 60 milliós Németország. Igen, hihető.

A civilizáltabb publikum számára:

@maycontainnuts:
"Ki Európából az európai(keresztény) eszmétől idegen protestánsokkal! :P"

Kreatív vagy! Csakhogy Werner Sombart szerint a kapitalista és a protestáns etika is végső soron a zsidó etikára megy vissza. Tehát a kapitalizmusban a zsidó etika jelentkezik markánsan, ennek bizonyítására csak ki kell nyitni a szemed, és körülnézni a kapitailsta világban. Tehát természetesen Max Webernek is igaza van, csak nem ásott elég mélyre, és elmulasztotta észrevenni a prot. etika mélyén rejtező zsidó jelleget.

"Áder János meg nem tudom hogyan került hirtelen elő nálad, de nem látom hol mondott olyat a Holokausztról, hogy a "történelmen felül álló" lenne."

Ha szószerint nem is, de hasonlót mondott: "semmi máshoz nem fogható"

www.mon.hu/ader-izraelben-ader-a-holokauszt-semmi-mashoz-nem-foghato-tragedia/2033582

"Forrásod oszt van-e? De legyen legalább olyan jó, mint amiket a Holocausttal kapcsolatban nem akarsz elfogadni!"

Kiszely István: "A Magyarok története"
istvandr.kiszely.hu/ostortenet/

ha kiszely nem elég jó, akkor Bakay Kornél: Árpádok országa c. könyvét ajánlom figyelmedbe. Meglehetősen száraz mű, viszont szinte minden mondat lábjegyzetelve, hivatkozva van. (Ha már úgyis mész könyvtárba, megnézheted!)

@stark: ignore. van pár jó gondolatod, de overall egy dreck vagy.

Egyébként asszem minden lényegeset elmondtam a témával kapcsolatban, viszont eléggé lefoglalt ez a dolog, és ha hiszitek ha nem, fontosabb dologom is van, minthogy dummkopfokkal vitatkozzom. Mondjuk itmaycontainnuts jó arc, még akkor is ha néha "tartalmazhat hülyeséget".:p

Szilágyi András 2012.12.17. 00:17:09

@Judenrein: "Full életszerű, hogy a nácik pumpáltálták a lóvét milliószámra, utána meg ki akarták irtani az egész zsiodó népet, MIUTÁN leglább 10 ezer telepest kivittek Palesztinába."

Hol látsz te itt ellentmondást? Mindkettőnek az a lényege, hogy meg kell a zsidóktól szabadulni, nem? Nem sikerült őket mind kitoloncolni, akkor likvidálni kell őket. Ez volt az Endlösung.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.17. 13:30:03

@Advanced Flight: Súlyosan tévedsz. A fóromon merült fel ez a téma egy jó hónappal ezelőtt, Szilágyi csak írt egy bejegyzést a fotóról, mert gondolom érdekesnek találta.

Bővebben láthatod a fórumon elharapódzó vitát, már ha érdekel egyáltalán...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.17. 18:00:21

@Judenrein: " ignore. van pár jó gondolatod, de overall egy dreck vagy."

Hát akkor téged nem is minősítelek, mert nehéz szavakat találni arra, amit a ganajtúró is undorodva otthagy...

Imádom egyébként, amikor ostoba vitapartnerek akik gané mód sértegetéssel kezdik a vitát utána pont azzal hátrálnak ki belőle, hogy én vagyok a rohadék...

Képmutató és hiteltelen, de hát mit is várok...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.17. 18:45:04

@Judenrein:

"Szem elől veszted a nagyobb képet."

Te meg témát váltasz (tipikus taktika) és nem válaszolsz arra, hogy mégis mi a francot keresett a tetvetlenítőkben bekötetlen zuhanyrózsa.

"Full életszerű, hogy a nácik pumpáltálták a lóvét milliószámra, utána meg ki akarták irtani az egész zsiodó népet, MIUTÁN leglább 10 ezer telepest kivittek Palesztinába."

Sőt, Hitler milliószámra pumpálta a lóvét a hadseregbe is, aztán a visszavonulás ostoba megtiltásával felmorzsolta a keleti fronton őket. Ezzel az erővel akár agyon is lövethetett volna párt százezer német fiatalt és elégethetett volna egy kazal lóvét. Vagy éppen megtiltotta egy időre az állatkísérleteket, és majdnem kinyírta vele a német gyógyszeripart. Vagy iszonyat mennyiségű pénzt és erőforrást ölt a V1 és V2 rakétákba, holott nem is voltak valami hatásosak.

Hitler tömérdek irracionális döntése közül miért pont azt nem érted, amikor miután nem sikerült máshogy megszabadulnia tőlük, úgy dönt, hogy megöleti a zsidókat?

"Olvass, művelődjk, és akkor van remény hogy nem egy hülye seggként halsz meg."

És én vagyok a dreck, mit? :D

Bár betartanád a saját tanácsod, és most nem kéne ekkora baromságokkal égetned magad az interneten.

"Ja. az 1 milliós ausvicci áldozatból ruházkodott az akkor 60 milliós Németország. Igen, hihető. "

Miért, hihetetlen tán, hogy ha a magyaroknak jó a britek használt ruhája, akkor a németek is elvoltak a zsidókéval?

Persze nyilván nem egész Németország hordott zsidó ruhát az kicsit irracionális lett volna. De ha el bírták lopni a zsidó pénzt...

"Kreatív vagy! Csakhogy Werner Sombart szerint a kapitalista és a protestáns etika is végső soron a zsidó etikára megy vissza."

Akkor Werner Sombart igen nagy hülyeséget mondott. Legalábbis Luther Márton biztosan felsírt a sírjában, amikor a kijelentés elhangzott. De nyilván érthető, hisz Sombart amolyan mérsékelt kommunista elveket vallott a piacról, az ilyenek mindig ostobaságokkal érvelnek, amikor arról van szó, hogy miért rossz a sikeresebb kapitalizmus.

A kereszténység előtt normális volt kamatot kérni. A rómaiak is tették, a görögök is, a zsidók is. Aztán a katolikusok kitalálták hogy nem szabad. A protestánsok csak visszatértek az ésszerűbb gazdasági gondolkodáshoz. Ennek annyi köze van a zsidókhoz mint Botswana GDP-jének a kengurukhoz.

"Tehát természetesen Max Webernek is igaza van, csak nem ásott elég mélyre, és elmulasztotta észrevenni a prot. etika mélyén rejtező zsidó jelleget."

Weber csak szimplán épelméjű volt, ezért nem talált "zsidó jelleget" ott, ahol nincs.

Honnan tudtam, hogy Kiszelyt fogod felhozni? :D

Olyanod nincs, amit olyan ember írt, aki tudja a különbséget egy férfi és egy női csontváz között?

Viccen kívül, miért biológia-földrajz szakosok történészkednek az alternatív oldalon?

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.17. 18:49:48

@Judenrein: Egyébként megdöbbentő, hogy mennyire klisé minden megnyilvánulásod.

Az összes félcédulás holokauszttagadó ugyanekkora arccal hülyéz le mindenkit, miközben sírva menekül a válaszadás előtt (egy A4-es oldalnyi kérdést hagytál figyelmen kívül) és soha, semmit nem tud alátámasztani, csak spekulálgat hogy neki ez nem hihető, meg nincs bizonyíték (vagyis van, csak ti úgy döntötök, hogy nem hiszitek el) és még sorolhatnám.

Nyugodtan mondhatom, hogy az összes hozzászólásodat már olvastam, csak más ember írta. Úgy látszik egy bizonyos értelmi szint alatt uniformizálódnak a gondolatok.

dvhr 2012.12.18. 10:09:31

@Judenrein: "Roughly 7.5 million civilians died in China under Japanese occupation"

Visszataszito aljas hazugsag. Nehany tizezer kinai halt meg a japan megszallas alatt, egyszeru betegsegek, konyhai baleset, tulsagosan kiados etkezes miatt. Az eltulzott szamra nincs semmilyen bizonyitek, ami van hamisitvany.

pounderstibbons 2012.12.18. 10:58:35

@stark:

"Nyugodtan mondhatom, hogy az összes hozzászólásodat már olvastam, csak más ember írta. "

Tényleg vannak visszatérő elemek (Auschwitz emléktábla mégvalaki?), de azért vannak érdekes eltérések is.

Pl. az egyik általad ismert tag azért tart megfellebbezhetetlen forrásokkal rendelkezőnek egy holokauszttagadót, mert (bizonyítatlan) állítása szerint hozzáfér a szovjetek titkos archívumaihoz, Judenrein szerint meg azért nem kell elfogadni a szovjeteknél található bizonyítékokat, mert "Azért itt fölmerül a kérdés, hogy a sztálinista elvtársak nem bütyköltek-e valamit a tervrajzon, illetve nem-hamisították-e egészben úgy ahogy van. A szovjeteket nem feltétlenül a tudományos elfogulatlanság és pártatlanság, valamint az "eredeti állapotban való megőrzés" eszméje vezérelte. Ginoman fogalmaztam, valójában aszovjet rezsim a legnagyobb történeelemhamisyítók közé tartozott."

Hiller Józsué 2013.03.10. 23:00:55

Már csak azt kellene tudni, hogy ezek az emberek mitől haltak meg. Morális szempontból mindegy, hogy a körülmények (betegségek stb) áldozatai vagy elgázosították őket, de történelmi szempontból nem mindegy. Ha igazságosak akarunk lenni, nem tudjuk azok az emberek mi által haltak meg. A holokauszt kutatást totál lebénította a törvény és ez a történelmi korszak gyakorlatilag nem vizsgálható, holott a mai napig minden történelmi korszakról származó tudásunk radikálisan változik. Az pedig, hogy azokat az embereket akik revizionista szemszögből nézik az eseményeket, gyakran történészként, lenácizzák, csak a zsidóknak és holokausztnak árt.

agarik 2016.02.28. 08:59:09

Mi a fenének áll neki az ilyen hamisítgatni? Elvégre a kép nem bizonyít népírtást. Sok halottat, azt bizonyít. De azt tudtuk.

De ne feledjük: csak mert van egy hamisító, a többi attól még nem automatikusan az.

A kép elkészültével kapcsolatban viszont alábbi kérdéseim lennének:
- milyen típusú géppel készült a felvétel? Felteszem elég nagy volt még akkoribana kiszerelés. Hogy nem vették észre az őrök, hogy sikerült "becsempészni"?
- hogyan sikerült megőrizni a képet? Bevinni a kamerát és elkészíteni a képet ha lehetséges is volt, hogyan nem vették el míg kijutott a táborból?
- földtani elemzések igazolják-e a fotót? Egy halottégető-gödör állat jó nyomokat hagy maga után elkerülhetetlenül: vastagon megégett talaj, hamu, egyéb maradványok. Valahogy sehol nem láttam a térképen "halottégető gödör" feliratot, az Auscwitzi Túrának sem része. Szóval?

Szilágyi András 2016.02.28. 14:51:51

@agarik: Itt olvashatsz bővebben a fénykép történetéről:
en.wikipedia.org/wiki/Sonderkommando_photographs

Röviden:
- Vélhetően Leica típusú géppel készült, amit egyes források szerint egy dupla fenekű kondérban csempésztek be, de mivel a Sonderkommando tagjainak a dolga volt az áldozatok holmijainak szétválogatása, az is lehet, hogy egy áldozattól vették el. Ezután egy dupla fenekű vödörben tárolták.
- mint a cikk is írja, a filmtekercset egy fogkrémes tubusba rejtették, majd azt Helena Szpak Dalton csempészte ki a táborból, ő az SS büfében dolgozott és rendszeresen csempészett ki-be dolgokat.
- a területen ma is elszenesedett csontdarabok találhatóak a földben.

Scientific Visioner 2016.03.01. 22:07:49

Leading causes of preventable death worldwide (2001 - millions per year)
Hypertension 7.8
Smoking tobacco 5.0
Malnutrition 3.8
Sexually transmitted diseases 3.0
Poor diet 2.8
Overweight and obesity 2.5
Physical inactivity 2.0
Alcohol 1.9
Indoor air pollution from solid fuels 1.8
Unsafe water and poor sanitation 1.6

Various injuries are the leading cause of death in children 9–17 years of age.
Traffic collision 260,000 per year
Drowning 175,000 per year
Burns 96,000 per year
Falls 47,000 per year
Toxins 45,000 per year

Road injuries resulted
(2.5% of all deaths)
1.4 million deaths in 2013
1.1 million deaths in 1990
India 105,000
China 96,000
United States 45,800

Holocaust (Raul Hilberg)
1933-1940 100 000<
1941 1 100 000
1942 2 700 000
1943 500 000
1944 600 000
1945 100 000

Szilágyi András 2016.03.01. 23:57:30

@Scientific Visioner: Ez most valami vicc akar lenni, mert valahogy nem tudok röhögni rajta?

Scientific Visioner 2020.01.22. 19:52:56

"God gave me my money. I believe the power to make money is a gift from God-to be developed and used to the best of our ability for the good of mankind."

Írj nekünk! Kövess minket!

Kövess a Twitter-en 

Melléfogott az asztrológusod? Nem találsz már helyet az ágyadnak a földsugárzástól? Össze-vissza forog az Egely- kereked? Nem használt a macskádnak a homeopátiás bogyó?

Írd meg nekünk:
blog (kukac) szkeptikus.hu

Utolsó kommentek

  • Reactor: @Kovacs Nocraft Jozsefne: Pont ez a lényeg :))) Ha elég forró a cuccos, akkor a Carnot-tétel elmél... (2023.07.29. 22:19) Összeomlik a civilizációnk?
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @Reactor: Milyen módokon tartod elképzelhetőnek a magmaerőművek működését? Nem tudom, miért ho... (2023.07.29. 21:52) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: @tesz-vesz: Tehát a magma erőművek nem működhetnek majd, me' jön a Carnot-tétel és megvuduzza majd... (2023.07.29. 17:09) Összeomlik a civilizációnk?
  • tesz-vesz: @Reactor: ja, csak a fideszes, tehát agyhalott kovács józsefné a carnot-tétellel cáfolná a geoterm... (2023.07.29. 09:33) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: Korábban a civilizációt csak egy világkatasztrófa tudta volna összedönteni. A globalizáció "áldáso... (2023.07.27. 21:42) Összeomlik a civilizációnk?
  • Utolsó 20

Híreink

Nincs megjeleníthető elem

Fórum

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

akupunktúra (2) áldoktor (1) álhírek (1) állampolgári tudomány (1) alternatív medicina (23) áltudomány (37) antibiotikum (1) apollo (1) aromaterápia (1) ásványok (1) asztaltáncoltatás (1) asztrológia (6) atomenergia (2) attila domb (1) átverés (14) aura (2) béky lászló (3) bioenergetika (5) biofoton (1) biológia (2) biologika (1) bioptron (2) biorezonancia (5) biotechnológia (8) boszniai piramisok (3) bulvár (1) butaság (7) bűvészet (9) callahan (1) cam (1) ChatGPT (1) chemtrail (3) civilizáció (1) clairvoyance (1) cod tea (5) confirmation bias (1) covid-19 (1) criss angel (1) csalás (4) csillagászat (6) cunami (1) darwin (5) demarkáció (1) diéták (1) douglas adams (1) dr. csabai zsolt (2) dr. csabai zsolt phd (1) echo tv (1) ECSO (1) egely (2) egészség (36) egészségnap (2) éghajlat (1) einstein (3) elektroszmog (1) életmód (4) energia (1) eric pearl (1) értem (3) érvelés (1) etnográfia (1) étrend kiegészítő (6) eugenika (1) evolúció (22) ezóbióökó (7) ezotéria (27) fakír (1) fals pozitív (1) fekete mágia (2) felmelegedés (2) fenntarthatóság (1) filozófia (13) finnugor (1) fizika (13) fogyasztóvédelem (12) földönkívüliek (2) földsugárzás (3) gelencsér andrás (1) gender (1) glifozát (1) gondolkodás (7) grafológia (2) grapefruit (3) grapefruitmag (1) grape vital (3) gyermeknevelés (1) gyógynövények (2) gyógyszerek (1) gyógyszeripar (1) HAARP (1) hagyományos kínai orvoslás (3) hamisítás (3) hétköznapi bölcsesség (1) hipotézis (1) hold (2) holokauszt (1) homeopátia (22) horoszkop (3) humor (7) idegtudomány (1) ideomotoros (1) idősek (1) india (1) influenza (1) ingyenenergia (4) integratív medicina (2) intelligencia (1) intelligens tervezés (12) james randi (3) japán (1) járvány (2) járványtagadás (1) jeti (1) jövőbelátás (2) jövőbelátók egyháza (1) jövőbe látás (2) józan ész (4) kanálhajlítás (2) kapcsolatteremtő gyógyítás (1) kígyóolaj (1) kísérlet (3) kiválasztott (4) klímaváltozás (7) klub (89) konferencia (9) kongresszus (10) könyv (13) koplalás (1) környezetvédelem (1) koronavírus (4) közgazdaságtan (2) közlekedés (1) kozmológia (2) kreacionizmus (2) kristályok (1) kritika (1) lászló ervin (2) lebuktatás (1) légköroptika (1) lenkei gábor (1) levitt (1) lifewave (2) lottó (1) lúgosítás (1) magfúzió (1) mágia (1) mágnes (5) magyar őstörténet (4) magyar történelem (3) marketing (3) mars (4) matematika (4) média (6) megerősítési torzítás (5) mellrák (1) mentalizmus (3) mesterséges intelligencia (2) meteor (1) mobiltelefon (1) mta (4) művészet (1) nasa (2) neurális hálózat (1) nyelv (6) nyílt levél (1) oktatás (4) oltásellenesség (3) oltások (2) önámítás (1) online kísérlet (3) orgon (1) örökmozgó (5) orvostudomány (12) őssejtfokozó (1) összeesküvés elmélet (5) otthonszülés (1) paleolit étrend (1) pálmalevél (1) pályázat (1) pandémia (1) parafenomén (3) parajelenségek (6) paródia (1) PCR (1) phenomenon (2) podcast (1) pozitív gondolkodás (1) prána (2) probiotikum (1) proving (1) pszí (5) pszichiátria (1) pszichológia (1) racionalitás (1) radiesztézia (3) rák (8) randi (3) rendezvény (13) rezsicsökkentő (1) richard dawkins (2) sci fi (3) seti (1) spiritizmus (2) steorn (1) sugárzás (3) számmisztika (3) székesfehérvár (2) szekta (1) szellemidézés (3) szerencse (1) sziget (5) szkeptikus (21) szólásszabadság (1) találmány (4) tantra (1) táplálkozás (5) távgyógyítás (2) technológia (15) telekinézis (1) telepátia (1) televízió (5) teremtés (3) teremtéstan (2) természetgyógyászat (28) termográfia (1) tesztek (3) történelem (14) tudomány (32) tudományos módszer (2) tudománytörténet (1) turizmus (1) ufo (5) új germán medicina (2) űrhajózás (2) uri geller (8) űrszonda (3) vágó (6) vakcinák (2) vallás (2) villanyóralassító (1) vita (1) vízautó (2) Wikipédia (3) x akták (1) Címkefelhő

Creative Commons

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása