Szkeptikus blog

A Szkeptikus Társaság tagjainak közös blogja

O-vitamin
Képes Újság - 2007. augusztus 30. (kibővítve)
A csodaszerként hirdetett vizek körülbelül annyi oldott oxigént tartalmaznak, mint amennyi egy zacskónyi levegőben van

Olyan nyilvánvalónak tűnik az ügy! „Az oxigén és a víz az élet alapjai, a KQN víz pedig ezt a kettőt ötvözi”.

„A szervezetünkben különböző okokból adódóan (környezeti ártalmak, életkor, helytelen életmód) a vér oxigénszintje a kívánatos szint alatt marad. Ilyen esetekben a tüdőn keresztül történő légzéssel az oxigénadósság nem szüntethető meg. A megivott oxigéndús vízből a molekuláris oxigén a gyomor- és bélnyálkahártyán keresztül felszívódva a véráramon keresztül jut a szövetekbe, izmokba, valamint a létfontosságú szervekbe (szív, máj, agy ...stb.)” – írják az Aqua Oxigén Plusz termékről.

Comix néven „mágneses téren belül oxigénnel dúsított ivóvíz” kerül forgalomba. Az Oxigénes Víz forgalmazója szerint a „plusz oxigén megfékezheti bizonyos ráktípusok esetén a daganatok fejlődését”. A Life O2 „Daganatos, asztmás, allergiás érzékenység esetén is ajánlott”.

Nos ezen állítások zöme minimum félrevezető! „A tiszta levegő oxigén tartalma 21%, a tiszta vízé 40%, a KQN vízé pedig ennek többszöröse! A KQN víz egyedi technológia útján stabilis formában tartalmazza az oxigént oldott állapotban” – írja az ismertető. A levegő valóban 21 térfogatszázaléknyi molekuláris oxigént tartalmaz. Ez literenként 200 milligramm oxigént jelent. A víz azonban szobahőmérsékleten és egy atmoszféra nyomáson csupán 8 milligramm oxigént képes feloldani literenként. Ez kevesebb, mint 1 ezred tömegszázalék (és nem 40%)! Ez az érték minden plusz atmoszféra nyomással 40 milligrammal növelhető, ami azonban még mindig az egy százalék századrésze körül van. Értjük már, hogy miért is van olyan nehéz dolguk a halaknak?

Egyébként persze a halak sem bélrendszerükkel lélegzenek, hanem a kopoltyúrendszerrel, ahol az „oxigéndús” víz áramoltatása meg van oldva.

Tegyük fel azonban, hogy a bélrendszeren keresztül tényleg hatékonyan felszívódik az oldott oxigén! Amint már láttuk, a levegő literenként minimum kétszer annyi oxigénmolekulát tartalmaz, mint az oxigénben leginkább dúsított vizek. Normál légzéssel percenként 250 milliliter oxigént vesz fel a szervezetünk. Ezt figyelembe véve percenként liternyi oxigénnel dúsított vizet kéne meginnunk, hogy a normális tüdőlégzéssel összemérhető mennyiségű oxigén egyáltalán bekerüljön a bélrendszerünkbe! A forgalmazók által javasolt napi egy-két liter víz által tartalmazott oxigénmennyiség egy-két perc alatt szervezetünkbe jut rendes lélegzéssel.

Amennyiben kimutatható bármiféle oxigénkoncentráció-növekedés a vérben egy palack ilyen víz elfogyasztása után, akkoris ez a hatás nem tarthat néhány percnél tovább, hiszen a szervezet folyamatosan fogyasztja az oxigént.

A forgalmazók Prof. Dr. Pucsok Józsefre, Sportegészségügyi Intézet, az orvostudományok kandidátusára és Dr. Malomsoki Jenőre, a biológiai tudományok kandidátusára hivatkoznak. Dr. Pucsokkal folytatott telefonbeszélgetésem szerint hozzávetőlegesen 30 évvel ezelőtt végeztek néhány kísérleteket sportolókkal. Az ötletet az akkor világhíres szovjet vízilabda válogatott sportorvosa adta nekik egy Leningrádba tartó vonaton. Az oxigénmennyiségre vonatkozó fentebbi érveimmel Dr. Pucsok egyetértett (illetve nem cáfolta), ennek ellenére  fenntartotta az állítását, hogy az ivókúra hatásos lehet. Állítása szerint nem tudott róla, hogy nevét a termék forgalmazói felhasználják és butaságnak tartja a betegségek gyógyításáról szóló megállapításaikat.

Az egyik legutóbbi Orvosi Hetilapban (148. évf. 30. sz.) Tóth József dr. írt ismertető cikket Az oxigenizáció hatása a daganatok biológiai viselkedésére címmel. Ebben azokat a jórészt in-vitro (azaz laboratóriumi) szövettani kísérleteket elemzi, amelyek a rákos szöveteknek a kemoterápiás és sugárterápiás kezelésre való reakcióját vizsgálták megnövelt oxigénkoncentrációban. A nemzetközi kutatásokat is figyelembevéve azt állapíthatjuk meg, hogy az összefüggés bonyolult, és bizonyos körülmények között a célzott oxigénkoncentráció-növelés javíthatja a szokásos kezelések hatékonyságát. E kísérletek tehát zömében edényben (in-vitro) történtek.

Mindez eddig tudomány. Azonban Tóth az egyik paragrafusban említi azokat az új módszereket, amelyekben oxigénnel dúsított vizes ivókúrával lehet a rák fejlődését befolyásolni. A cikkben általában felhasznált referenciák korrektnek tűnnek, ennek az egy résznek a kivételével. Az itt idézett könyv (Mohl, Paul – Oxigénterápiák, Az energiával való feltöltődés egészséges módja, Z-Press Kiadó, 2005.) leginkább az ezoterikus könyvespolcokon található. Kérdésemre Tóth megállapította, hogy ez "valóban nem tudományos igényű könyv, de arra alkalmas, hogy megismerjünk a Németországban már több mint 50 éve nagy beteganyagon, - részben klinikai-kórházi körülmények között - alkalmazott oxigén-kezelési formákat...". Az oxigenizált vizek teljes oxigéntartalmára vonatkozó megjegyzésemet Tóth se cáfolta, pontosabban nem is reagált rá. Azt a nehezen értelmezhető - de a reklámokból már ismert állítást - hangsúlyozta, miszerint "a levegő oxigén tartalmából tüdőnk csak limitált mennyiségű oxigént tud felhasználni és a vörösvértestekbe közvetíteni ép és egészséges állapotot feltételezve". Az oxigenizált vizeket tudomása szerint speciális katalizátorok segítségével elektromágneses keveréssel állítják elő, így a víz egy évig is megőrzi oldott oxigántartalmát. A katalizátor összetétele hétpecsétes titok. Az így dúsított víz "fizikokémiai tulajdonságai megváltoznak, -10°C van a fagyáspontja, nem képez buborékot, pH. 8,2 stb".

A termékeket hirdető weboldalakon, szórólapokon temérdek tudományos badarságot és egészséggel kapcsolatos ígéretet olvashatunk még, ezek elemzésére itt most nincs lehetőség. Azonban nem érdektelen megemlíteni, hogy mi történt néhány éve az O vitaminnak is nevezett termékekkel az Egyesült Államokban!

1999 márciusában a washingtoni Fogyasztóvédelmi Felügyelet beperelt két céget, mivel azok olyan tudományosan nem alátámasztott egészségügyi állításokkal reklámozták terméküket, mint „rák, szív- és tüdőproblémák gyógyítása a vér oxigénszintjének növelése által”, illetve hogy „a Vitamin O lehetővé teszi az oxigénnek az emésztőrendszeren keresztüli felszívódását”. A 2000 májusában létrejött megállapodás szerint a cégek összesen 375,000 dollár (körülbelül 65 millió forintnyi) büntetést fizetnek a felügyeletnek kártérítés címén. Ezen kívül a megállapodás megtiltja az olyan megalapozatlan állítások használatát, mint hogy:

  • a „Vitamin O”, illetve bármely hasonló termék hatékony olyan súlyos betegségek kezelésében, mint a rák, szív- és érrendszeri, tüdő- és léguti betegségek stb.
  • a „Vitamin O” hatékonyságát orvosi és tudományos kísérletek igazolták.

A fogyasztók védelme érdekében nem lenne haszontalan a Magyarországon forgalmazott termékek ilyen irányú átvizsgálása sem!

A bejegyzés trackback címe:

https://szkeptikus.blog.hu/api/trackback/id/tr53152327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morlock 2007.09.03. 08:06:45

Radar: ha a tekintélytiszteletet megőrizzük, csak a papokat tudósokra cseréljük, akkor sokat nem léptünk előre. A nagy problémát pont abban látom, hogy a tudomány fejlődését az általános tájékozottság szinte egyáltalán nem követi. Még mindig középkori babonák sötétjében éli le az életét az átlag :(

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.09.03. 08:10:18

Hihetetlen dolgokra vetemednek egyesek, hogy a kiszedjék a beteg emberekből a pénzüket.
Ismerek valakit, akinek jóindulatú daganata van, de azért már épp gyógyulófélben van. Ennek az embernek eladtak egy 430e Ft-os víztisztítókészüléket azzal a felkiáltással, hogy a tisztított víz jó a rák ellen és a koleszterinszintet is csökkenti...
Gusztustalan...

Guga 2007.09.03. 08:15:11

Mi a helyzet a topiknyitóban említett 50 évnyi , sok beteget érintő német kutatási anyaggal?

Radar · radar.blog.hu 2007.09.03. 08:22:10

Egyébként az a helyzet, mint már többször megjegyezték, hogy a fogyasztóvédelem fő szempontja az, hogy az adott cucc ne legyen káros (bár ezt is sokszor figyelmen kivül hagyják). Egy oxigénben telitett viz, bár pénztárcánkat tekintve megtévesztő és káros, de egészségileg ártalmatlan, ezért nehéz lenne elérni, hogy ezzel foglalkozzanak...

Őszintén szólva ezek legalább megadják a szkepticizmus, a választás esélyét a fogyasztónak, mig mondjuk amikor iskolába adom a gyereket, kötelezően el kell fogadnom az oktatási minisztérium agymenéseit (helyettesits be bármi kötelező dolgot, amit barmok felügyelnek), igy utobbit sokkal veszélyesebbnek tartom. (Ööö izé lebarmoztam az oktatási minisztert? Fel fognak jelenteni? Akkor már legyen kövér liba, kiterjesztem az elődjére is.)

NB többek között azért hoztam fel az oktatást példának, mert többek között ott is dől el, hogy a gyerekeink nem tanulnak meg szkeptikusan gondolkodni (és az ilyenek mint szülők se tudják ezt továbbadni), csak a fogyasztói társadalom alapelvét tanulják meg.
Két (rántott csirke)láb rossz, négy (rántott csirke)láb jó. Dupla kólával.

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2007.09.03. 08:38:05

[Guga írta:]
"Mi a helyzet a topiknyitóban említett 50 évnyi , sok beteget érintő német kutatási anyaggal?"

Nem találtam nyomát semmilyen tudományos újságban. Valójában igazából sehol sem találtam - főleg nem 50 évet. A könyv szerzője "Paul Mohl" sem található sehol (kivéve egy amerikai pszichiátert).

Mintha német területen lenne valamelyest irodalom, de ilyesmi:

"At sea level, approximately 20 per cent of the atmosphere is supposed to be oxygen, but due to the high levels of smog and low numbers of trees in cities, the available amount of oxygen can reduced to 10 per cent."

"Cooking or heating food reduces the oxygen content in vegetables and fruits, and processed foods have little or no oxygen content."

Ilyen badarságok alapján valaha próbálkoztak ózon és oxigén-peroxid terápiákkal, de hát ezt nem is ragozom tovább, mivel a kiindulási pont is hülyeség.

Mindenesetre itt az oxigenizált ivóvizekről írtam, és mindaddig, ameddig valaki be nem bizonyítja, hogy ezek szignifikáns mennyiségben tartalmaznak oxigént, addig mindez csak vakítás.

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2007.09.03. 08:43:14

Radar! Ha jól értem, te azt boncolgatod, hogy mely esetekben van esély arra, hogy a hivatalok foglalkozzanak az üggyel. Lehet (sőt gyakorlatilag biztos), hogy igazad van abban, hogy ezek a vizek nem károsak az egészségre, de ez semmiképpen sem elegendő mentség.

Ezek a dolgok épp azért veszélyesek, mert teljesen hiteltelenné teszik a hivatalos szabályzást. Itt megint arról van szó, hogy konkrét betegségek kezelésére ajánlják a vizeket. Ez pedig - hmmm - furcsa.

Guga 2007.09.03. 08:44:32

Oké, vettem. Meg kellett kérdeznem, mert felvetődött a topiknyitóban.
dr.Tóth nem mondaná-e meg, honnan vette, és mik ezek az eredmények? Hátha ő tudja...

Guga 2007.09.03. 08:52:01

Már csak azért, mert ezeket is árulom. Eddig köbö úgy vették, mint a többi ásványvizet, nem volt körülötte semmi felhajtás. Pár hete azonban érezhetően többen keresik, rákos betegek is. Ezek szerint elindulhatott valami kampányféle ezügyben...

A Flavin termékekről már leálltam, amíg nem teszik helyre a dolgaikat, és ezt mondom a vevőimnek is.
Elkezdeném felvilágosítani erről is a vásárlóimat, és ehhez kellenének konkrétumok.

Nagyon kérem, sok hozzám járó rákos nevében, tudja meg dr. Tóth-tól azokat az adatokat.

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2007.09.03. 09:31:44

Guga!

Feltettem a kérdést a professzor úrnak, várom a válaszát. Többek közt ezt kérdeztem:

"... többen kérdezték, hogy lehet-e többet tudni arról a németországi 50 évnyi klinikai kísérletsorozatról, amelyet Ön említett? Jelent meg azokról valamelyik folyóiratban publikáció?

A klinikai tapasztalatokon kívül természetesen továbbra is érdekelne az, hogy a vízzel bevitt oxigénmennyiség hány percnyi normál légzésnek megfelelő oxigénbevitelnek felel meg? Számításaink szerint ez egy üveg víz esetén maximum 1-2 perc, ha a gyomorban az oxigénfelszívódást 100% hatásfokúnak is tételezzük fel. E a számítás így természetesen arra utalna, hogy az oxigenizált vizek fogyasztásának nem lehet semmilyen komolyabb élettani hatása.

A különféle oxigenizált vizeket forgalmazó cégek weboldalaikon megtévesztő módon komoly betegségek kúrálására ajánlják a szert, ami véleményem szerint akár törvényellenes is lehet. Ezért is szeretném, ha ön, aki szaklapban publikált erről, nyilatkozna ezekről a kérdésekről!"

Jeleztem a professzornak azt is, hogy a blogon, illetve a Képes Újságban olvashatja a cikkemet. Várjuk a válaszát.

Guga 2007.09.03. 09:36:01

Nagyon-nagyon szépen köszönöm!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.03. 10:02:11

Tudósok átesése a másik oldalra, vagy a gazdasági érdekek mentén való ténykedés (lebuktatás) kérdésében van egy eset ilyen vízvizsgálatra is. Tudományossság látszatát magán viselő kritikát annak idején a pivíz is kapott még egy a TTT-hez közel álló személytől Vassy Zoltántól. Cikk jelent meg és a TV híradói is leadták.

Vassy a tudományosság látszatát próbálta magán tartani és aztán nagyon hamar kiderült, hogy annyira nem figyelt, hogy nem is Pivízet vizsgált. Továbbá a kísérletei és következtetései még ezen kívül is tele voltak önellentmondásokkal. Lehet, hogy érdemes lenne a tanulságok miatt feleleveníteni és kitárgyalni egy kicsit ezt a témát.

Tgr 2007.09.03. 10:41:57

"A tiszta levegő oxigén tartalma 21%, a tiszta vízé 40%, a KQN vízé pedig ennek többszöröse!"

Többszöröse az ugye legalább kétszerese, vagyis 80%. Cseppfolyós oxigént forgalmaznak, vagy mi?

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2007.09.03. 10:49:00

A 40% az teljesen értelmetlen. Lásd bohókás fejtörésemet erről a 2007.09.03. 08:05:57-i hozzászólásomban.

ferkopa 2007.09.03. 11:06:37

Gábor, igazad van a 40% cak úgy jöhet ki, ha a vízmolekula oxigénjét is beleszámoljuk valahogy. (Nekem nem jött ki ilyen szépen, mint neked, mert az atomtömegekkel próbáltam számolni.)

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2007.09.03. 11:33:44

De remélem nem vettétek komolyan a "számításomat"! Félek, hogy egy ezo lapon látom úlra :)

ferkopa 2007.09.03. 11:47:37

Természetesen nem vettem komolyan, csak én is arra próbáltam rájönni, hogy aki állítja honnan veszi azt a 40 százalékot. Persze lehet, hogy tudományos módszerrel állapította meg: bal kézzel közepes ütés a has közepére :)

Rigor 2007.09.03. 12:23:14

Ja, hát a PI víz már lejárt, kellett valami új módszer a "A fillér forintosítására":)

Panta 2007.09.03. 12:57:53

Helló Gábor!

Én is kaptam már oxigénes "csodaszerről" spam-et. Minden betegségre jó, elég egy pár csepp...kimásolom , bocs, kicsit hosszú:
Tudjuk, hogy az élet alapfeltétele az oxigén és a víz. A legfontosabb (és szerencsére a legbőségesebb) földi elem az oxigén. Nélküle ez az élet, amit mi ismerünk, nem létezhetne. Tudunk emberekről, akik hetekig éltek víz, és hónapokig étel nélkül. Viszont oxigén nélkül az élet legfeljebb percekig tartana. Az emberi testet felépítő elemek közül egyedül az oxigént kell másodpercről másodpercre, percről percre cserélni az élet fenntartásához. Az oxigén adja a test élet energiáinak körülbelül 90 %-át, de az életfunkciók 100 %-át határozza meg.
Vannak a földgolyónak olyan pontjai, ahol sokkal többen érik meg az időskort, mint máshol, például Kína, Tibet, India, Mexikó, Peru. Ez a kristálytiszta víznek és levegőnek köszönhető. Sajnos, a Föld oxigén készlete hanyatlóban van és a kutatók megállapították, hogy az atmoszféra oxigénje ma egyharmadával kevesebb, mint az ősi időkben volt. Becslések szerint a legutóbbi 230 évben az oxigén készlet 11 %-át veszítettük el a földön és ijesztő módon a legfrissebb tudományos vizsgálatok is arról tudósítanak, hogy a levegő oxigéntartalma további csökkenésben van, ráadásul felgyorsult ütemben. Az utóbbi száz évben például 4% a csökkenés (22%-ról 18%-ra csökkent a nagyvárosokban).
Ennek három fő oka van: a) az üzemanyagok elégetéséből származó szénmonoxid kibocsátás b) világméretű szennyeződés és c) a fák és esőerdők nagymértékű elpusztítása. Civilizációnk összetett technológiái majdnem 20-szor annyi oxigént emésztenek fel, mint 5 billió lélegző ember.
Erdők, őserdők, planktonok (mikroszkopikus méretű vízi növények) és fű hiányában a fotoszintézis (a folyamat, amiben a növények széndioxidot fogyasztanak és oxigént termelnek) súlyosan károsodik. Természetes erőforrásaink lerombolása miatt kevesebb oxigén kerül vissza a légtérbe és kevesebb széndioxid szívódik fel és bomlik el. Ennek eredményeképpen a levegőben amit belélegzünk, az összes gázokhoz viszonyítva továbbra is csökken az oxigén százalékos aránya. Néhány nagyobb városban, sőt még némely erdős területen is 15%-kal kevesebb oxigént mértek az utóbbi időben.
Étkezési szokásaink, az élelmiszerekben és vízben lévő mérgező anyagok, a légszennyezettség, az elektroszmog, a túlzott gyógyszerfogyasztás, a dohányzás, a testmozgás hiánya, a rossz testtartás (főleg az ülőmunka miatt), a felületes légzés, jelentősen csökkentik a rendelkezésre álló oxigént a sejtekben.
Az egészséges emberi szervezetben az oxigénkoncentráció körülbelül háromszorosa a levegőének. A mai alacsony oxigén szint nagy stresszt jelent a szervezetnek, mivel arra törekszik, hogy fenntartsa a működéshez elégséges oxigén szintet. Ahogy az oxigénszint csökken a testben, úgy kezd el gyengülni az immunrendszer, a sejtek felújulása lecsökken és sebezhetőbbekké válunk a betegségekkel szemben.
Az oxigénhiány következményeiről számos tudományos cikk számol be.
Dr W. Spencer Way, az Amerikai Orvos Szövetség folyóiratában ezt írja: "Elégtelen oxigén elégtelen biológiai energiát jelent, ami számos rendellenességet okozhat, a közepes méretű fáradtságtól egészen az életveszélyes betegségekig. A kapcsolat az elégtelen oxigén és a betegségek között már megállapított tény." „Minden krónikus betegséget az oxigén hiánya okozza a sejtek szintjén. Az oxigénelégtelenségre úgy tekinthetünk, mint a betegségek egyetlen legnagyobb okozójára” állítja Dr. Parris Kid ugyanebben a folyóiratban.
„Az oxigénhiány, avagy számos betegség velejárója” című kiadványában Dr Stephen Levins, neves molekuláris biológus állítja: „Minden súlyos betegségnél megállapítható az alacsony oxigén szint. Minden szervezetet romboló betegség alapvető oka a hipoxia, vagyis az oxigénhiány a sejtek szintjén.”
A nagyhírű biokémikus és kétszeres orvostudományi Nobel-díjas, Dr. Otto Warburg „egy létfontosságú méregtelenítőnek” nevezi az oxigént és rámutatott, hogy az oxigénhiány az alapvető oka a ráknak és más komoly betegségeknek, alapjában a sejt halálának. Őt idézve: „A ráknak csak egyetlen fő oka van. A test sejtjei normál oxigéncseréjének valamilyen anaerobikus (oxigénhiányos) sejtlégzésre való átállása.” Amikor ugyanis nem jut elég oxigén a sejtekbe, a sejt egy másik energiaforrás felé fordul, vagyis átáll az anaerób anyagcserére (cukor erjedés), ami felborítja a sejt normális anyagcsere folyamatát. Ezt igazolja Philip Isely, a Phytoplankton Projekt vezetője is, amely a megfelelő oxigén mennyiség visszaállítását tűzte ki célul: „Egyre több a bizonyíték arra, hogy a rák és más szervezetet romboló betegségek részben a Föld nagymértékben csökkenő oxigénszintjének következményeként jönnek létre”
Megemlítenénk még Dr. Way és számos más kutató megállapításait, hogy az oxigénhiány – ami tulajdonképpen a test 7 millió sejtjének halálához vezet – tünetei közé tartoznak a következők: korai öregedés, általános testi gyengeség, izomfájdalmak, aggodalom, depresszió és stressz, szédülés, ingerlékenység, fáradtság, emlékezetkiesés, irracionális viselkedés, krónikus rosszindulat, keringési zavarok, rossz emésztés, gyomorégés, csökkent ellenálló-képesség, megfázás és influenza, hörgő problémák, daganatok és lerakódások, különféle bakteriális, gombás, vírusos, valamint élősködők okozta fertőzések és még sok más. Az oxigén fertőtlenítő, gombaölő hatását referencia laboratóriumok igazolják. Tény, hogy a vírusok, amőbák, élősködők, fertőzések és baktériumok a fémes hulladékokon és a szervezetben felgyülemlett méreganyagokon élnek és szaporodnak. Az oxigén egyben a szervezet tisztítója is, vagyis megszabadítja a szervezetet a felgyülemlett mérgektől. A hasznos baktériumok oxigénben gazdag közegben élnek, az ártalmasak ennek jelenlétében elpusztulnak.

Miben segít még az oxigén?
sejtek felújításában
méregtelenítésben
az energia szint növelésében
emésztési zavarok helyreállításában
szív- és tüdőproblémák okozta oxigénhiány pótlásában
vérkeringés javításában és a hajszálerek oxigén ellátottságában
megelőző hatású agyvérzés, szívinfarktus és magas vérnyomás ellen
központi idegrendszer élénkítésében
memória funkciók javításában
betegségekből való gyorsabb felépülésben
légzési panaszok csökkentésében
légzőszervi megbetegedések következményeinek csökkentésében
tápanyagok beépülésében a szervezetbe
fájdalomcsillapításban
Külsőleg:
sebek, égési sérülések, karcolások, vágások gyors, hegmentes gyógyulásában
ráncok kisímításában (belső és külsőleges használattal)
bőrelváltozások, fertőzések, kiütések kezelésében
pattanások kezelésében
candida és egyéb hüvelyfertőzések ellen (hüvelyöblítés stabilizált oxigénnel dúsított vízzel)
fejbőrbe masszírozva serkenti a hajnövekedést, megszűnteti a korpásodást
torokgyulladáskor öblögetésre
Az oxigén elengedhetetlenül fontos elem, amely megadja a testnek az oxidációs puskaport a káros mikroorganizmusok és egyéb káros elemek ellen (egyszerűen a legtöbb fertőző kór nem tud oxigéndús környezetben élni) és felszabadítja azt az energiát, amely az életet biztosítja. Egyben segíti testünket a könnyebb légzésben.

Több módja is van annak, hogy elegendő oxigént juttassunk a véráramlatba: minél gyakoribb tartózkodás oxigéndús környezetben, például a tengerparton vagy az erdőben, a napi többszöri mély belégzés gyakorlása, a természetes táplálék-kiegészítők, ásványi sók fogyasztása. Mivel nem tudunk napi szinten oxigéndús környezetben sétálni, a mély légzést sem gyakoroljuk rendszeresen, a leghatásosabb módszer arra, hogy emeljük testünk oxigénszintjét a Stabilizált Oxigén fogyasztása, amely naponta teszi elérhetővé számunkra a tiszta oxigént a test bármely pontján, a véráramláson keresztül.
Az Egyesült Államokban, Japánban és már Nyugat-Európa nagyobb városaiban is oxigén bárok felállításával oldják meg az oxigén pótlást, ahol a betérőknek különféle illatú oxigén ellátást biztosítanak. Budapesten is van ilyen kezdeményezés, de megfelelő ismeretek hiányában az ötlet még csak divatos újdonságnak számít.

Az otthoni használatra alkalmas oxigénpótlókat az Egyesült Államokban fejlesztették ki. Előnyük, hogy kis helyen elférnek, folyadékba csepegtetve könnyen és egyszerűen alkalmazhatók, nem drágák és folyamatos oxigénszint növelést biztosítanak. Kiváló alternatívát jelent mindazoknak, akiknek nem áll módjukban rendszeresen a friss levegőn tartózkodni. Molekuláris állapotban állnak rendelkezésre és csak negatív töltésű stabil oxigén molekulákat tartalmaznak.

Panta 2007.09.03. 13:10:57

Gábor, az nem világos nekem, hogy ha igazat adott Neked Pucsok úr, illetve nem vitta , amit írtál, akkor mégis mivel indokolta az oxigénes ivókúra hatékonyságát?

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2007.09.03. 13:16:28

Panta!

Köszönjük az info-t, de az a helyzet, hogy épp azért írtam meg a cikket, hogy ne kelljen az olvasóknak ilyesmiket végigolvasniuk - én megtettem.

"Egyre több a bizonyíték arra, hogy a rák és más szervezetet romboló betegségek részben a Föld nagymértékben csökkenő oxigénszintjének következményeként jönnek létre"

Természetesen badarság az, hogy a légkör oxigénszintje csökkent volna az elmúlt évszázadokban (évtízmilliók alatt igen, de ez egy más kérdés).

"gyakoribb tartózkodás oxigéndús környezetben, például a tengerparton vagy az erdőben"

Se a tengerparton, se az erdőben nem magasabb a levegő oxigénszintje. Más eltérés persze van.

"a leghatásosabb módszer arra, hogy emeljük testünk oxigénszintjét a Stabilizált Oxigén fogyasztása"

Természetesen nincs olyan, hogy stabilizált oxigén.

"csak negatív töltésű stabil oxigén molekulákat tartalmaznak"

Kémiából bukta.

Valaki, aki tényleg ért hozzá, írhatna arról, hogy hogyan növekedne a vér oxigénmegkötése (szállítása) ha megnövelnénk a belélegzett levegő oxigénszintjét. Gyanítom, hogy nem sokat. Persze kivételt jelenthet valaki, aki CO mérgezésben (azaz a haemoglobint a CO telítette), vagy valami hasonló defektusbsan szenved. Gyanítom, hogy egy erőltetett oxigénkoncentráció-növelés a vér PH-ját is eltolná természetellenesen.

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2007.09.03. 13:24:51

[Panta:]
"az nem világos nekem, hogy ha igazat adott Neked Pucsok úr, illetve nem vitta , amit írtál, akkor mégis mivel indokolta az oxigénes ivókúra hatékonyságát?"

Szerintem ez az emberi gyarlóság - miszerint ragaszkodunk az igazunkhoz, még ha ellene szólnak is a tények. Szerintem Pucsok és Tóth doktor urak is értelmes tudományos teszteket végeztek az oxigénkoncentrációval kapcsolatban, és aztán hibásan terjesztették ki az eredményeket.

Tóth leginkább in-vitro tesztekről beszélt, ahol közvetlenül a rákos sejttenyészethez juttattak extra oxigént. A rákos szövetekben a lecsökkent oxigéntartalom gátolja a kemo és sugárterápia hatását, ezért ott (az üvegedényben) megnövelve az oxigénkoncentrációt, javítani tudták a terápiák hatékonyságát. Azonban élő ember esetén nem igazán lehet célzottan megnövelni így a rákos szövetekbe jutó oxigén mennyiségét. Legalábbis erről szóló beszámolókat nem olvastam.

Krityó 2007.09.03. 13:41:06

Kicsit viccesen ugyan, de válaszolok Gábor korábbi felvetésére, a vér oxigenizációjáról.
Szedjünk EPO-t (eritropoetin) és sokkal jobb lesz az oxigén-telítettségünk a vérben. Ja, és persze ne induljunk holmi kerékpáros versenyeken...
:):):)

Panta 2007.09.03. 13:45:33

Pedig az úr benne van egy csomó tudományos szervezetben, közte a Nemzetközi Zsiradéktudományi Társaságba. Zsíradéktudomány? Elég mókásan hangzik

Wormie 2007.09.03. 15:37:16

"Zsíradéktudományi Társaság" - LOL! :-))

OFF: ehhez képest szinte kismiska a
www.aquajebbo.com/idx.php?sess_id=1201368294&struct_id=180

Padló és Rongyszőnyeg Vizsgáló Intézet (a' la Zepter.... )

:-DDDDDDDD

erg 2007.09.03. 15:40:22

A vízbű veszi ki a zoxigént. Tecik érteni?

Guga 2007.09.03. 15:43:31

Höhö, itt röhögöm be magam az asztal alááá:-) Mégmég! Nyomjátok!

Wormie 2007.09.03. 15:55:26

Guga, ha nem ismernéd, van még ilyen is:
(üzemanyag fogyasztáscsökkentő tabletta magasan kvalifikált ügynökétől)

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9123617&go=61113492

"kivonja a fosszilis anyagokat (megj: a benzinből)"

"megakadályozza a fosszilis anyagok keletkezését"

Hi-hi-hi... :-)))

Panta 2007.09.03. 16:32:02

Én már láttam olyan palackozott vizet, aminek az alján egy kis mágnes volt!mert az állandó mágnes állítólag jó a szervezetnek..hm..

Álompolgár 2007.09.03. 16:45:28

Persze, hogy jó a mágnes. Aztán el lehet adni mágnesárnyékoló szettet.

Wormie 2007.09.03. 17:44:12

Álompolgár, rátapintottál a lényegre. :-)

Van olyan kolléganőm, aki jól kimérette a hálószobájában a mágneses mezőket, vett soktízezerért mágnes-ellenes derékaljat. Majd nemsokra rá szintén soktízezerért mágneses karkötőt meg nyakláncot egy másik gagyiügynöktől. :-D

Mottó: az embereket nem lehet megvédeni a saját hülyeségüktől. :-D

Fospunpa Bizottság 2007.09.03. 19:33:57

szeretnék egyszer megélni egy olyan vállalkozádból, amiben:

- olcsón,
- nagy mennyiségben előállított
- szarságot adok el
- jó sok köcsögnek.

mindenki jól jár, ne mondja senki, hogy a hülyevevő nem, aki igenis imádja elkölteni a pénzét. segíteni kell nekik, sokan élnek ebből.

Fospunpa Bizottság 2007.09.03. 19:41:46

pl. lehetne csinálni "időkapszulába" integrált magas oxigéntartalmú vízzel teli kúpot, gazdag úszók számára kitűnő döntés.

aztán nem is értem, miért nincsenek bőrre tapaszok, amelyek kis cserélhető elemmel, és egy kis ventillátorral hajtják a bőrre a levegőt, növelve ezzel a bőrlégzés hatékonyságát. síbottal gyaloglóknak jó választás. több színben.

bolhabetu 2007.09.03. 20:05:38

Teccikérteni!

Egyszer már fórumot kellene biztosítani Igé-nek, hogy elmondja mi volt a baj Vassy Pi-víz tesztjével, mert, ha álmából felébresztik az első mondata: Vassy Pi vízes kisérlete a rossz szkepticizmus penetráns példája.

Bocs, közöm nincs az egészhez, csak balszélről ugatok, de ez a 6746464. alkalom, hogy elmondja amióta a szkeptikus fórumokat figyelemmel kísérem.

nyari mikulas (törölt) 2007.09.03. 20:49:59

En is kivancsi lennek ra, ha egy linket kaphatnank...
Ezt talaltam a Vassy-tol a neten pi-viz ugeben, nekem korrektnek tunik:

mek.oszk.hu/00600/00654/html/piviz.htm

Es talaltam ilyen megjegyzeseket a temaban, de nem tudom errol van-e szo?
forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9025132&na_order=
Nagyon erosen szemelyeskedo forum, a 80-as hozzaszolas kornyeken erdemes kezdeni, ha sietsz.
--idezet kezdete---
Fő gondok:

Vassy nem pi-vízet mért, mert a gyártási előírás szerint csak az minősül pi víznek, ami a pi-esítés előtt átesik egy több lépcsős vízszűrésen.
Tehát itt a Mekdönci és Bulgerdönci esete. Ha valaki Megdönci előírás szerint készült hambucit vesz, az nem szidhatja az alapján a Bulkerkirályt.

Nos ha pedig a csapvíz átesik ilyen előszűrésen, akkor megváltozik a szennyezettsége, így az elektromos vezetőképessége is.

Vassy el sem ment egyetlen pivíz árusító üzletbe sem. Én elmentem. A vízet nagyon komoly berendezésekkel, több lépcsőben szürik. Állandóak, tehát havi rendszerességüek az ANTSZ és egyébb más ellenőrzések. Az lehet, hogy a pivíz nem csodavíz, de hogy a csapvíznél egy sokkal tisztább tisztított víz, azt aligha lehet kétségbe vonni. E miatt viszont másnak kellett volna lennie az elekromos vezetőképeségének.

--idezet vege--
(megjegyzes tolem: a szures legjobb tudomasom szerint nem valtoztat a vezetokepseegesen, mivel azt oldott anygok -ionok- okozzak)

nyari mikulas (törölt) 2007.09.03. 21:34:05

Azutan meg keresgeltem egy darabig a temaban, de nem talaltam olyan adatokat, amelyek cafoltak volna a Vassy altal vegzett kiserletek eredmenyeit.

Radar · radar.blog.hu 2007.09.04. 03:08:54

Már megint elkövettem a szokásos esetet, hogy nem frissitettem, mielőtt második komment készült, igy nem láttam a párszáz új bejegyzést.

Morlock: természetesen nem úgy gondoltam, hogy a tekintélytisztelet az hű de jó dolog, vezessük be újra (nem kell, az egyházak ma is léteznek és etetik az embereket az óvszer meg a szex tilalmával,stb). Arra gondoltam, hogy ha már létezik a tekintélytisztelet, mert ez úgy látom alapvető emberi tulajdonság (levezethető a falkaszellemből), akkor használjuk ki mi is, ne csak a másik oldal. Ha olvashatjuk itt-ott azt, hogy dr prof med eng msc bsc XYZ kutatásai szerint a vizből autót lehet csinálni, akkor igenis jelenjen meg minél több helyen az is, hogy harmincöt másik dr prof szerint nem lehet. Végülis nem várhatjuk el mindenkitől, hogy megértse a magyarázatot. Én is hajlamosabb vagyok elhinni egy neves biológusnak, ha azt mondja, hogy xzy anyag káros, mint hogy megpróbáljam a tizévnyi biosz lemaradásomat behozni. Persze itt sem mindegy, hogy helyből elhisszük, vagy legalább más forrást is keresünk.
Tehát azt mondom, hogy jelenjen meg a szakszerű magyarázat-leleplezés, azt olvassák el szakértők, és utána nyilatkozzák, hogy egyetértenek vagy sem vele. szerencsésebb esetben persze lehet a többség által is érthető magyarázatokat késziteni, de ezeknél sem mindegy, hogy kinek a nevével van eladva. Az áltudomány pontosan azért van mindig előbbre, mert ő bármilyen eszközt használhat, mig mi túl szigorúan vesszük magunkat. Ha az embereknek az kell, hogy Albert Einstein cáfolja meg dr Lenkeit, akkor kreálnunk kell egy háromdés Einstein-fejet ami a tévében kijelenti hogy Lenkeinek nincs igaza (ezt most erősen karikirozott, komolyságoldó példa volt).

Gábor: pontosan erre akartam rámutatni. Nem állitom, hogy jó a mostani szabályzás, de a helyzet sajnos ez, amig nem káros, nincs erejük/szándékuk vele foglalkozni. Örülhetünk ha a mérgező paprikát ki tudják szűrni meg a romlott húst. (Igazából azt sem... nagy ritka esetben ha hatósági állatorvos áruházban jár, tud találni érdekes dolgokat a húspolton.)

Annyit persze megtehetnének, hogy csak olyan holmit engedélyeznek árulni hatástanulmány nélkül, ami nem hirdeti magát gyógyszerként. Ez végülis most is létező szabály. Az a probléma tehát, hogy elég valamit "kiegészitő" néven beadni, és máris nem ellenőrzik, hogy miként reklámozzák.Ez persze nem is egyszerű, tehát legalább annyit tegyenek meg hogy utánanéznek ha valaki feljelenti. Kérdés persze, hogy jelentette-e fel már valaki mindezeket a többezernyi kamu termékeket.
És akkor még ott van a hatástanulmány kérdése. Ki dönti el, hogy az adott szer hatásos-e? Dr XY 50 évi kutatása? A hivatalban dolgozók el tudják dönteni, hogy a beadott tanulmány korrekt-e, amikor a specialistáknak is néha nehéz?

Egyébként Randi fórumán lehet hasonló esetekről olvasni, vagy UK-ban vagy USA-ban volt hasonló, hogy betiltottak valami táplálékkiegészitőt, mert szintén rákgyógyszernek vagy ilyesmi reklámozta magát; de aztán kiderült, hogy ezt csak a "hagyományos" reklámozási módoknál tehetik meg, és asszem pl netes reklámozásra váltva tovább folytathatják. Majd leirom ha újra megtaláltam eredetit, sajnos a memóriám a részleteket illetően cserbenhagy.

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2007.09.04. 08:06:17

"betiltottak valami táplálékkiegészitőt, mert szintén rákgyógyszernek vagy ilyesmi reklámozta magát; de aztán kiderült, hogy ezt csak a "hagyományos" reklámozási módoknál tehetik meg, és asszem pl netes reklámozásra váltva tovább folytathatják."

Ez könnyen elképzelhető. De minden épeszű ember érzi, hogy jogi nonszensz, és csak azért van, mert amikor a törvényt hozták, azt se tudták, hogy mi az az internet.

Tehát törvénymódosítást, pontosítást kell kezdeményezni.

Panta 2007.09.04. 12:14:44

Gábor!
Az hogy lehetséges, hogy egy kétszeres Nobel-díjas kémikus azt mondja a C-vitamin nagy mennyiségben hatásos, máshol meg ezt lazán cáfolják ( Te is). Tudom, egy tudós is tévedhet, de hát ekkorát? Egyszerűnek látszik, mégis bonyolult..

nyari mikulas (törölt) 2007.09.04. 13:32:11

Kedves Panta,
miert ne tevedhetne egy tudos, akar Nobel dijas tudos is? A C-vitaminnal kapcsolatos allitasa maganvelemeny volt, nem tudomanyos eredmeny. Ugy ertem nem vegzett kiserleteket, amikbol ezt az eredmenyt kapta volna.
Sajnos ezt nagyon nehez megkulonboztetni, es ez a tudosok felelossege lenne, hogy elesebben szetvalasszak a tudomanyos eredmenyeket a maganvelemenyuktol.

Panta 2007.09.04. 14:08:47

Köszi tamás55, ha csak egy vélemény volt, akkor nem szép dolog, hogy Assoc.prof.prof.h.c.mag.dr. Dávid Tamás
( hú, de sok cím) úgy hivatkozik rá, mintha kutatta volna a C-vitamin hatását.Már egy "magiszternek" sem lehet hinni?

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2007.09.04. 14:17:03

Igen, tamás55 elég jól megfogalmazta. Szent-Györgyi Albert volt ugye az egyike a kutatóknak, akik kimutatták, hogy a C vitamin nem más, mint az aszkorbinsav (azaz nem felfedezte a C vitamint). A C vitamin központi szerepet tült be az anyagcsere-folyamatokban, ezért nem véletlen, hogy Szent-Györgyi - egyébként azt hiszem, hogy már csak jóval később -, amikor elég vad ötletei (hipotézisek) kezdtek lenni a rákkal kapcsolatban, akkor felvetette, hogy azt a C vitamin gyógyíthatja. De tudtommal erre vonatkozó ísérletei egyáltalán nem voltak.

A tudomány lényege, hogy ne authoritásokra - nagy nevekre - hivatkozzunk, hanem bizonyítható elméletekre.

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2007.09.04. 14:34:23

[Dr. Dávid Tamás]
"A lényeg pedig az, hogy nincsenek mellékhatásai a CoD-teának"

"Közismert tény, hogy a rákos megbetegedések hatvan százalékban a helytelen táplálkozás következményei."

Ezek után elég szkeptikus lettem. Nézzük, mit tudunk a profról?

egeszsegvar.uw.hu/IX/index.php?p=adok&id=2

"...ma az Osztrák-Magyar Sejtkultúra Kutató Laboratórium tudományos főigazgatója"

Hát ennek a társaságnak nem találom sehol a weblapját. Létezik? Tudományos publikációit se találtam a profnak így elsőre. Tud valaki?

Használjuk akkor ezt a témát egy "tanulásnak". Hogyan tudjuk megítélni, hogy valami áltudomány-e? Erről én sem tudom, csak megszólalt a vészcsengőm.

Krityó 2007.09.04. 14:35:39

Dávid Tamás doktor állatorvos, itthon végzett, sebész volt, de külföldre került, Ausztriába és átnyergelt a rákkutatásra. Szerte a világban keresi/kereste a növényekben a megoldást, nem mellesleg fotóművészként csinál szép képeket.
A címei közül a magiszter egyedül nem "magyar", a többit itthon is kap(hat)ta. Egyébként sajnos nem tudom, pontosan melyik itthoni címnek (egyetemi vagy tudományos) felelne meg, de pusztán attól, hogy magiszter, még nem tévedhetetlen.

Panta 2007.09.04. 14:45:36

codtea.oditech.hu/
Gondolom itt találtad...van egy könyve is erről a témáról, én könyvesboltban láttam, ott vannak klinikai vizsgálatok ( legalábbis annak tűnnek)
Krityó, nem az a baj, hogy téved-e vagy sem, hanem az, hogy mi, laikusok hiszünk neki, mert prof.mag...stb..ezekkel a címekkel én azt feltételezem, hogy amit leír, az igaz is. Ezek alapján várásolnak az emberek..a hitelesség miatt. Ha már ez sincs meg..

Krityó 2007.09.04. 15:02:07

Hát Dávid doktor pedigréje tényleg nem rossz :), meg azért mégiscsak orvosi végzettségű, továbbá sebészeti vonalon letett valamit az asztalra. Ezt most csak úgy, Szabó Lászlóval kapcsolatosan, összehasonlításként írtam le, mert végül is mindketten valami hasonlót szeretnének. Nálunk, állatorvosi körökben az kisállatos sebészeti vonalon elég elismertnek tartják, de a szintén gyakori vélemény, hogy az anyagi vonzat sem hagyja hidegen...
A CoD-teás dolgairól nem tudok semmi különöset, azonkívül, ami pár éve nagy divat volt, igazából akkor tört be Magyarországra is az ő munkássága és elmélete a rákról, stb. Akkoriban ez volt az aktuális "kapszula", de ahogy a honlapokon láttam, sikerült fenntartani a hírt és az érdeklődést. Talán lehet, hogy hasznos, talán lehet, hogy jobb a marketing, nem tudnám eldönteni.

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2007.09.04. 15:07:16

Panta, ez nagyon érdekes oldal. Le is töltöttem onnan a 211 oldalas könyvet. Szerencsére van benne irodalom is. Itt végre találtam Dávid referenciákat.

Egyik sem tudományos referencia. Csupa ismeretterjesztő könyv ("győzd le a rákot" stb), valamint nevenincs konferenciák Peruban és Olaszországban - valószínűleg marketing-események.

A "Assoc.prof.prof.h.c.mag.dr." is persze egy vészjelző. Normális ember ilyet nem használ.

Az Amazonon van egy könyve: "Miracle Medicines of the Rainforest"

A főoldal az, amit te találtál Panta. Ez pedig elszomorító, mert ezek szerint ez egy fantomintéznény. Semmi tudományos referencia sehol.

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2007.09.04. 15:13:52

Hmmm.. Fázis 3-as klinikai tesztek:

codtea.oditech.hu/hir_fazis_3_human.htm

2000-2001-es tervek. És hol tervezték ezt, vagy hol végezték el? Szerintem sehol.

Itt egy Thomas David Ausztriából:
www.tieraerztekammer.at/tierarztsuche_dtl.php?id=00217

Mást Ausztriában nem találtam róla, pedig "az osztrák állam becsületrenddel jutalmazta".

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2007.09.04. 15:26:45

Ühüm... Hát ez a "klinikai teszt", ez nevetséges.

Panta 2007.09.04. 15:39:53

Hát ez nem jó hír...nagyon sok rákos beteg ezt szedi, mert nagyon tudományosnak tűnik

Panta 2007.09.04. 15:55:44

És állítólag még az íze is rossz. Jó üzlet ez a rák..

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2007.09.04. 15:57:06

Panta! Ezt nevezzük mi áltudománynak.

Panta 2007.09.04. 16:05:23

Ah..most olvastam, hogy Linus Pauling felesége rákban halt meg...miközben tömte magába a C-vitamint

Dr. Szemán Péter 2007.09.04. 16:11:45

"És állítólag még az íze is rossz. Jó üzlet ez a rák.."


Ha valami csodaszernek rossz az íze, az segíti a placebo-hatást! A betegek köztudatában mélyen benne van, hogy a gyógyszer rosszízű. Talán a nagymamáknak a gyerekkori csukamájolaj, a fiatalabbak számára a gyerekkori Fagifor köptető utóhatása??

Dr. Szemán Péter 2007.09.04. 16:17:14

"Hraskó Gábor:

Hmmm.. Fázis 3-as klinikai tesztek:"

Azt hiszem, adott esetben a FRÁZIS-3 vizsgálat helyesebb kifejezés lenne... :)

Ez a "Assoc.prof.prof.h.c.mag.dr. Dávid Tamás" megnevezés pedig vagy erősen beteges, vagy épp ellenkezőleg, józan számítással betegek elkábítását szolgálja, hogy itt azután dübörög a tudomány.

Panta 2007.09.04. 16:27:22

Van olyan forrás ami hitelesnek számít? Pl.: a Pubmed?

nyari mikulas (törölt) 2007.09.04. 16:35:58

Igen, orvosi kerdesekben a PubMed az nagyon jo.
www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez
"David T"[AUTHOR] kereses azokat a szakmai cikkeket listazza, amiket erdemes elolvasni, mert megfelenek bizonyos alapveto szakmai koevtelmenyeknek.
Nem feltetlenul az igazsag, a tiszta igazsag, es csakis az igazsag, ami ezekben a cikkekben van, am itt le van irva a modszer es e vannak irva az adatok, amit amodszer alkalmazasaval kaptak, igy mindenki maga is levonhatja a kovetkeztetest belole, es megprobalhatja reprodulani, ha ketsege tamad.
Itt nyolc olyan cikket talaltam, amelynek a szerzoje David T.. Nincs kozte egy sem, ami rak gyogyitasaval lenne kapcsolatos.

udv: Dr. tamas55 Ph.D., senior scientist, a biologia tudomany kandidatusa

nyari mikulas (törölt) 2007.09.04. 16:43:05

Cimekrol meg ennyit: X Y "V.I.P. prof Mt." ha valakinek ez ismeros lenne...

Dr. Szemán Péter 2007.09.04. 17:20:48

Panta!

A PubMed szerintem is korrekt forrás!

Én pl szoktam ezt is használni: www.sciencedirect.com/

Panta 2007.09.04. 17:25:54

Szóval tamás55 Ph.D a Pubmed-en találtál cikkeket az említett magisztertől, de ott nem ír a rákról? A Pubmed független? Az ott leírtakat szakmailag ellenörzik?

Panta 2007.09.04. 17:27:47

Köszönöm Péter és tamás55

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2007.09.04. 17:55:00

Panta:
"Szóval tamás55 Ph.D a Pubmed-en találtál cikkeket az említett magisztertől"

Ez nem az az illető, hanem egy francia:
Thierry David (T. David). A mi emberünknek nincs ott cikke.

Panta 2007.09.04. 17:59:21

"Ez nem az az illető, hanem egy francia:
Thierry David (T. David). A mi emberünknek nincs ott cikke."
Ja, pardon..

nyari mikulas (törölt) 2007.09.04. 19:10:06

Igen, ahogy irjatok, David T. neven vannak publikaciok, de ezek egyike sem David Tamas.
Elenezest, hogy ezt nem hangsulyoztam ki az en hibam.
A lenyeg szamomra az volt, hogy David T. neven senki sem irta rakgyogyitassal kapcsolatos cikket, ez utan az, hogy a mas temaban cikket publikalo David T. kicsoda, engem nem erdekelt tovabb.
(utoirat: az elobb kapkodtam, nem 8 cikk, hanem nyolc oldalas lista van a talalatokrol, David T. szeroju cikkekbol, 156 cikk. Ez egyben annak demonstracioja is, hogy a Ph.D. meg stb is tevedhet, az is emberbol van, es neki is negy laba van)

A PubMed (es a Sciencedirect) nem egy ujsag, ahova cikket lehet irni, hanem egy szamitogepes adatbazis, amelyben az osszes valamit is szamito szakmai folyoirat osszes cikkeinek a cime es a kivonata megvan, es keresheto. Olyan, mint a google keresoje, de csak a szakmailag ellenorzott forrasokat keresi.

Egyebkent a google is hasznalhato igy, ha nem a fo keresojet, hanem a "scholar" opciot hasznalod.

Panta 2007.09.04. 20:03:49

Köszi tamás55, a lényeg, hogy szakmailag ellenörzött forrás.

Ha valaki rosszul ír valamit a nagy kapkodásban, az nem ugyanaz, mint amikor valaki azt állítja, hogy megtalálta a rák ellenszerét..

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.04. 20:40:52

tamas 55 2007.09.03.-nek. Vassy egyértelműen nem is pívizet vizsgált. Már önmagában elég nyomós indok a lebőgésre. Ja az elektromos vezetőképességet ő feszegeti, hogy meg kellett volna változnia. Tehát az akár így, akár úgy nézzük mindenképpen saját ostobasága.

LÁMLÁM:

"A második tulajdonsággal kapcsolatban sokkal konkrétabb következtetést vonhatunk le. A vizsgált fizikai jellemzők - elektromos vezetőképesség és elektromágneses elnyelési spektrum - kimutathatóan megváltoznak, ha a csapvizet gyakorlatilag bármilyen tisztítási eljárásnak alávetik. Az a tény, hogy mintáinkban ezek a jellemzők nem különböztek a csapvízétől, igen valószínűvé teszi, hogy ezekkel a mintákkal egyáltalán semmit nem csináltak."

Dr. Szemán Péter 2007.09.04. 21:01:36

"igen valószínűvé teszi, hogy ezekkel a mintákkal egyáltalán semmit nem csináltak"


És mivel a mágnesezés és egyéb beavatkozások hatása még erős szemüveggel sem látható, így bizony ez a kockázat nem nulla.

nyari mikulas (törölt) 2007.09.04. 21:16:11

Kedves IGe, koszi a valaszt.

Arrol megjegyzesemrol mi a velemenyed, hogy a szures szerintem nem valtoztatja meg a vezetokepesseget (az ultraszures igen, az valtoztathat, de meg egy steril szures sem valtoztatja), aktiv szenes tisztitas sem valtoztatja, mert az ionokat az nem koti, ioncsere visoznt valtoztathatja. Szoval en nem mernek ennyire kategorikus kijelentest tenni a fenti adatok alapjan.

A fenyelnyelest nem tudom, valtoztatja-e a tisztitas, attol fugg, hogy mennyi reszecske es/vagy milyen szerves szennyzesek voltak a csapvizben es attol, hogy milyen tisztitasi eljarasnak vetik ala.

Tenyleg, ismert, hogy milyen tisztitasnak vetik ala?

Arrol tudsz valamit, hogy esetleg valaki mas megismetelte volna a mereseket (bizonyitottan igazi pi-vizzel), vannak erre nezve adatok, vagy a pi-viz annyira nyilvanvaloan "parvak", hogy enm erdekes, nem erdemes megismetelni?

Krityó 2007.09.04. 21:43:57

"Ez a "Assoc.prof.prof.h.c.mag.dr. Dávid Tamás" megnevezés pedig vagy erősen beteges, vagy épp ellenkezőleg, józan számítással betegek elkábítását szolgálja, hogy itt azután dübörög a tudomány. "
Aki nem ismerős a rangok, címek között:
ebből a címtömegből ugye a dr.-t kapta itthon az orvosi végzettsége miatt,
a prof. a professzor rövidítése, egyetemi fokozat, az "egyetemi tanár"-ral ekvivalens, lehet igazi és címzetes, de mindkét esetben lehet használni,
a prof. h.c. "professor honoris causae" a tiszteletbeli profeszori cím, egyetemek adják ismert szak- és nem szakembereknek is, általában komolyabb életpálya után,
assoc. prof., ezzel vagyok legnagyobb bajban, mert ez nem magyar cím, és amit tudok róla, az nem túl kedvező információ(megszerzése finoman szólva csak némi pénzmag kérdése tőlünk keletebbi országban!), de láttam már az egyetemi docens (a prof. alatti kategória) fordításaként is.
mag. (magister), szintén nem magyar cím, amennyire tudom, a magiszter fokozat jelentené ezek közül a legalacsonyabb rangot.

nyari mikulas (törölt) 2007.09.04. 22:00:42

Az assoc. prof. onmagaban egyaltalan nem negativ, itt a nagy viznek ezen az oldalan a egyetem elvegzese utan a doktori fokozat kovetkezik (Ph.D.) ezzel szokas valaki masnak a laborjaban dolgozni/kutatni (ezt a poziciot hivjak "postdoc"-nak), majd sajat labort alapitni. A sajat laborral es sajat temaval rendelkezo kutato beosztasa a professzor. Egy tanszeken lehet ot, tiz vagy husz professzor is, nem ugy, mint amikor en jartam egyetemre Magyarorszagon, hogy csak a tanszek vezetojenek volt professzori rangja.
Errfele a kezdo professzor az assistant professor, a nehany eves gyakorlat utan eloleptethetik associate professorra, majd tovabbi evek utan kinevezik "full" professorra, amit elotag nelkul csak prof(essor) kent jelolnek.

Itt a nagy viznek ezen az oldalan vagy egy dr. vagy a professzor cimet hasznaljak a szakmaban, vagy (leggyakrabban) egyiket sem.

Amikor valaki a cimeit tolja maga ele, az nekem is zavaro es furcsa.

Nem arrol van szo, hogy emgkerdojelezzuk, hogy valoban rendelkezik-e ezekkel a cimekkel. Bizonyara rendelkezik. A szakmaban szokatlan az, hogy valaki egynel tobbet hasznal. Legalabb is eros onbizalomhiany jele szamomra, de valoban, ahogy Gabor irta, lehet, hogy elsosorban a "betegek elkábítását szolgálja, hogy itt azután dübörög a tudomány".

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.05. 09:19:50

tamas 55 2007.09.04.

"A vizsgált fizikai jellemzők - elektromos vezetőképesség és elektromágneses elnyelési spektrum - kimutathatóan megváltoznak, ha a csapvizet gyakorlatilag bármilyen tisztítási eljárásnak alávetik."

Ezt Vassy és csipet cspata írta és számos helyen puplikálta is. Magam csak az önellentmondásokat vizsgáltam a cikkben és ez is az egyik a sok közül. Vassy fizikus és voltak mellette kémikusok, biológusok is. Nekik illene azt jól tudni. Magam mérnök (automatizálási) vagyok + két felsőfokú végzettséggel amelyek közgazdasági és jogi területüek.

A lényeg az, hogy akár igaz, akár nem mindenképpen Vassyék állítása, mindenképen önellentmondásos a leírt dolguk.

Volt ezen kívül még legalább 5-6 önellentmondásuk még. Palackozott pívizről írtak, holott a pívízet tilos palackozottan árulni. A folyamat leírásában és az index fórumos vitában csak egy (energizáló)kütyüről írtak, amin a víz átment, holott a valóságban egy 4-6 kütyün folyik át a víz. Ezek többsége ilyen olyan mechanikai és aktív (talán szenes) vegyi szűrő.

Már régen volt és elő kellene keresni az akkori írásaimat, mert az Élet és Tudományba is írtam, hogy hülyeségeket talán nem kellene megjelentetni. Olvasói leveleimet le is közölték.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.05. 09:20:43

Egyik levelem részlete:

Tisztelt Fülöp Úr !

Vassy Zoltán „fizikus” személye miatt keresem meg Önt. Elérhetőségét a Zuglói Pi-víz Bt. boltjában kaptam meg az ottani vezetőtől.

Vassy Zoltánnal Ön már találkozott egy pi-vizes kísérlet miatt talán az ELTE Izabella úti épületében. A kísérletek elvégzése után véleményem szerint Vassy Zoltán a televízió adásaiban (RTL-KLUB), újságcikkekben (Népszabadság, Élet és Tudomány) és nagy nyilvánosság előtt az 1999. évi szkeptikusok konferenciáján is mind a pi-vízet, mind személyét név szerint is megemlítve érdemtelenül nevetség tárgyává tette. Többek közt azt állítva, hogy a pi-víz mérései szerint semmilyen tisztításon nem esik át, szerinte az semmiben nem különbözik a sima tisztítatlan csapvíztől. Állítása szerint ő csak egy dobozt látott a víz útjába téve, amin szerinte minden beavatkozás nélkül csak átfolyik a víz.

Vassy Zoltán ezen állításai után személyem elment kíváncsiságból a Zuglói pí-víz boltba és ott az teljesen az ellenkezőjét tapasztaltam Vassy rosszindulatú állításainak. A vízet 4-5 lépcsőben komoly berendezésekkel nagy tisztaságúra megszűrik és csírátlanítási eljárással is kezelik. A víz állandó minőségét az ÁNTSZ és az OKI is rendszeresen ellenőrzi.

Vassy Zoltán valótlan állítási szerintem alkalmasak voltak az üzleti hírnév és kár okozására ....

Budapest, 2000.05.04

Szilágyi András 2007.09.05. 09:39:27

IGe, ha volnál szíves mellőzni az off-topic hozzászólásokat, azt megköszönnénk.

erg 2007.09.05. 10:58:37

assoc. prof. az a docensnek felel meg
assistant prof. pedig az adjunktusnak

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.05. 11:47:57

Szilágyi András 2007.09.05

Nem offtopik,hiszen csaodavízekről írok én is, csak téged zavar, mert te is hibáztál számtalan esetben és könnyebb a dolgot elhallgatni, mint bevallani, hogy szorry:-)Itt lenne a lehetőséged, hogy megtedd!!!


Érintett vagy.

"(A kísérleteket végezte a szerzőn kívül: Barabás Zoltán, Berkics Mihály, Gräff Zoltán, Pap Éva, Szilágyi András, Takács Gyula.)"

Panta 2007.09.05. 12:14:03

IGe a pí vizet miért nem lehet palackozottan árusítani? Ezt más is tudja? Itt pl van bőven ilyen víz:www.tunderviz.hu/

Szilágyi András 2007.09.05. 12:21:38

IGe: Te nem csodavizekről írsz, hanem általad nem kedvelt személyeket próbálsz bemocskolni. Ez pedig nem csupán offtopik, hanem ízléstelen is.

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2007.09.05. 12:53:35

IGe!

Írd meg nekem röviden, összefoglalva, hogy mi volt a problémád azokkal a Pi-víz kísérletekkel és meg fogom szerezni az érintettek hivatalos reakcióját.

De ezt a blogot ne Offold szét. Utálom, ha valaki homályosan vádaskodik. Mindenesetre személyes emailemre kérem a levelet, mert ha a blogra írod, akkor - most először - ki fogom moderálni.

Ádám 2007.09.05. 13:13:02

Bevallom, én örülnék némi moderálásnak. Szeretném látni a kérdéseket, a válaszokat, a bizonyításokat, a reprodukálható kísérleteket. Nem akarok a hitből és érzelemből írott levelek között bolyongani. (Ha ilyet írok, engem is ki lehet moderálni.)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.09.05. 13:22:17


Szóval a szkeptikusokkal szemben nem lehet szkeptikusnak lenni? Saját hibáikat nem ismerik el? A jogos és egyértelmű kritikát mocskolódásnak és offtopiknak állítják? (régi, azaz ócska trükk)

A jogos kritikákat, lebőgéseket a háttérben a közélet elől eldugottan kellene kezelni?

Mitől is más a Szkeptikusok Társasága, mint a TTT ?

Kedves Hraskó Gábor!

Nem akarom a háttérben megtenni. Nyiltan akarom a nyilvánosság előtt. Fogok írni róla akkor egy cikket és felteszem 5-10 helyre a neten. Végül is már rég meg kellett volna tennem, csak azért nem tettem, mert egyik oldal sem érdemelte meg a témában, hogy kiálljak mellette.

A kritikáim egyértelműek és a csoda vízekkel egyértelműen összefüggőek.

Többet nem írok ebbe a témába és kérem, hogy ezért ezen hozzászólásom maradjon bent. Ha nem, akkor máshol teszem közzé.

Üdv: IGe

nyari mikulas (törölt) 2007.09.05. 13:32:46

Ige:
en meg nem latom az ellentmondast, mivel nem tudom, hogy a negy ot lepcsoben mit es hogyan tisztitanak a vizen. A valaszod alapjan Te sem tudod.

A kerdes legegyszerubb eldontese az, hogy ha valeki veszi a faradsagot es megismetli a mereseket. Amig ez nem tortenik meg, addig en elfogadom az utolso meresek publikalt eredmenyet. Kulonosen azert, mert mint irod, ez komoly uzlet, tehat ha a meresek eredmenye teves, hamis, akkor az uzlet legelemibb erdeke volna a tiltakozas vagy birosagi vagy tudomanyos uton.
Volt birosagi eljaras? Volt megismetelt meres publikalva?

A leirt kiserletek olyan egyszeruek, hogy valoban barmikor megismetelhetoek. Hutoszekreny, tuzhely szinte minden haztartasban van.
En maris ismetelnem, ha megadod, hogy az USA-ban hol lehet pi-vizhez jutni. Raadasul en tudok vezetkepesseget is merni es spektrofotometer is van a laborban.

nyari mikulas (törölt) 2007.09.05. 13:51:24

Vakprobat ajanlok.
IGe es valaki a szkeptikus tarsasag tagjai kozuk kozosen vasarolnak pi-vizet, beletoltik par palackba, es ugyanott par palack csapvizet is veteleznek. A es B jellel ellatva elkuldik nekem, en nem fogom tudni, melyik a csap- es melyik a pi-. Megmerem. Megirom ide az eredmenyt. Ti ekkor kibontjatok a boritekot, hogy melyik volt az A es melyik a B minta.
Kuldjetek legalabb haron kulon palack A-t es 3 B-t, eleg 50ml az osses mereshez, tehat nem lesz sulyos (=draga) csomag.

Ha ugy gondoljatok, hogy valoban nyitott kerdesrol van szo.

Addig en elfogadom a publikalt meresek eredmenyet.

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2007.09.05. 14:19:27

Tamás!

Én egyáltalán nem tartom lehetetlennek, hogy az úgynevezett PI-víz átmegy valamilyen tisztítási, szűrési stb folyamaton. Ezért aztán csodálnám, ha nem lehetne megkülönböztetni azt a többi víztől.

A PI vizet azonban nem ezért veszik az emberek, hanem mert speciális egészségügyi hatást tulajdonítanak neki.

A gyártó a biológiai hatáson kívül még bizonyos, a normál víztől eltérő fizikai tulajdonságokat is említ (olvasáspont, forráspont, vezetési képesség stb.). Ez utóbbiak akár igazak is lehetnek - de lehet, hogy nem. A régi kísérletek azt mutatták ki, hogy a PI víz ilyen paraméterei belül voltak a különféle budapesti ivóvizek paramétereinkek szórásában - sőt a leginkább azzal a csapvíz mintával egyeztek meg, amely a gyártó körzetéből származott.

A kísérletezők a hivatalos PI-víz forgalmazóknál vették a vizet, sőt a gyártó fő boltjából is - ezen nincs mit vitatkozni.

A kísérletek tehát azt VALÓSZÍNŰSÍTETTÉK, hogy a beszerzett PI vizek nem mentek át komoly szűrésen, vagy egyéb kezelésen. A lényeg viszont az, hogy a gyártó könyvében közölt fizikai eltéréseket nem lehetett kimutatni.

Panta 2007.09.05. 17:07:43

Újra a rák..úgy látom, arra minden jó.

"Dr. Makino a Japán Institut of Bio-Energy professzora és Dr. Fülöp László agrárkutató, személyes tudományos kapcsolata folytán kerülhetett az életvízgyártó készülék hazánkba.

A Japán kutatók Szentgyörgyi Albert elméleti eredményeinek továbbfejlesztésével jutott el az életvíz elõállításához.
Ha közönséges csapvizet a periódusos rendszer elemeit jelentõ kerámiákon folyatják keresztül, csodálatos hatású vízhez jutnak, amit pi-víznek, mindennapi szóhasználatban életvíznek neveztek el.

Japánban 44 év óta folynak az életvízzel kapcsolatos kísérletek és miután hatásai kétséget kizáróan bebizonyosodtak, elterjedt a használata. Amerikában, Kanadában, Koreában, Kínában és Tajvanban már egy éve bevezették és farmergazdaságokban és humán célú kipróbálása is folyik, Japánban 42 rákos betegbõl álló tesztcsoportnál 40-nél sikerült életvízzel gyógyulást elérni. Kaliforniában hasonló kísérleteket végeznek.

Magyarországon egy éves utánvizsgálatokat végeztek a kaposvári agrárfõiskolán. Dr. Stefler József és felesége munkacsoportja 10 kukorica fajtán igazolta az elõzetes japán eredményeket.

A siófoki bányász labdarúgócsapat a féléves kúra alatt a középmezõnybõl a második helyre jutott. Mérkõzés végére nem készültek el erejükkel, 24 gólból 16-ot második félidõben rúgta, kiállítás, sárga és piros lap nem fordult elõ. A szerzõdés lejárta óta nem fogyasztják az életvizet, a csapat visszaesett a középmezõnybe."

nyari mikulas (törölt) 2007.09.05. 18:08:00

Koszonom Panta es Gabor az informaciot.

Panta adatai szerint csak keramiakon folyik keresztul, azaz nem szurodik, tehat teljesen logikus az, hogy nem lehet megkulonboztetni fizikai-kemiai modszerekkel a csapviztol.

A biologiai/egeszsegugyi es futballogiai hatasarol meg nincsenek adatok, csak legendak.

asd 2007.09.06. 14:40:07

Sziasztok!

Bocsi, hogy ideírom, de utánna tudnátok ezeknek nézni?

www.carol.hu/text_hun/tanfolyamok_cd.html
www.carol.hu/

nekem eléggé lehúzásnak tűnik...

gyuri 2007.09.06. 15:50:22

Tipikius elemekkel operal: lathatatlan energiamezok, Nobel dijas emlitese mint tudomanyos erv. Keleti nevek emltese a misztikussag miatt. Szoval leri rola hogy csak kamu..

Ez max egy relaxacios tachnika ha nagyon jondulatu vagyok

asd 2007.09.06. 18:31:52

emiatt is írtam:
index.hu/info/carolpr/
---
állítólag van egy kis antenna amit csatlakoztatsz a zenelejátszódhoz, amibe előzőleg beleraktad ezeket a "csodalemezeket" (amelyeket gondolom nem kevés pénzért vesztegetnek, ami már a fogyasztó megtévesztése - hitet lehet olcsóbban is vásárolni)

ferkopa 2007.09.07. 09:47:28

"Carol Ann Hontz
Kineziológiai Stresszoldó és Tanácsadó Kft."
---
Elég a nevét elolvasni, és máris láthatod, hogy miről van szó.

törpe lucifer 2007.09.07. 10:22:10

Sziasztok/Jó napot kívánok.
Most tévedtem először ide és roppant elégedetten olvasgattam az itt megjelent cikkeket,kommenteket.Eddig azt hittem,hogy csak én vagyok ennyire szkeptikus,aki az ismerőseim szerint az "élő fába is beleköt".
Az eredeti témához:
Egy normális embernek a tüdőkapacitása bőven elég a megfeleő mennyiségű oxigén felvételéhez a levegőböl.Az,hogy a sejtekhez az oxigén eljusson nem a tüdőkapacitáson múlik,hanem a vér hemoglobin szintjétől.Ha kevés a hemoglobin,bármennyi oxigént - bármilyen módszerrel bevihetek a szervezetbe - nem jut el a megfelelő helyre.Sportolók - régebben az úgynevezett vérdoppinggal,manapság pedig a szervezetben is jelenlévő EPO-val (ami doppingnak számít) próbálják a hemoglobin szintet magasra tornázni.Lásd.országúti kerékpársport.
Dr.Tóth "kisérletéhez."
Apám pár éve,áttétes prosztatarákban halt meg.A kemoterápia legyilkolta a vörösvértesteket,ezért "vérátömlesztésre" volt szükség.Az oxigéndús vér rendkívüli módon fölgyorsította a ráksejtek növekedését és szaporodását.Teljesen logikus.A ráksejtnek is szüksége van oxigénre.Választhattam:Felgyorsíttatom a folyamatot,ami apám életét megrövíditi,vagy hagyom megfulladni.Én az előbbit választottam és a mai napig nem tudom,jól döntöttem-e.

noirp 2007.09.07. 15:06:28

Jó napot kívánok az egybegyűlteknek.Rettenetesen profán hozzászólást tennék.
Már hogy: amikor a széndioxiddal dúsított vizet lenyeljük, a CO2 nagyrészét gáz formájában legott viszontlátjuk; legföljebb kultúrember hang nélkül vagy egyáltalán nem...hm, büfizik. Nem ugyanez történik-e az oxigénes vízzel? Hasznodra válik-e a felbüfizett O2? Költői kérdés... Ebbe még senki sem gondolt bele? még egyszer bocs mindenkitől, de bizony ilyen tajparasztságok is felmerültek bennem, mikor (jó régen: 2000 nyarán) először láttam, hogy ilyefféle varázsvizet árulnak, s a víz nem, de az ára borsos.

Rigor 2007.09.07. 15:14:25

tpps: co2-őt kilélegezni szoktunk:) oxigént meg amúgy a levegővel be. Én inkább a tüdőmet használom erre a célra.:))

sideroredis 2007.09.16. 00:22:16

Kedves ferkopa!
Gondolom a cd-s honlaphoz fűzted hozzá ezt a kommentárt. Megnéztem és tényleg nem valami hihető, viszont nem kéne általánosítani, nekem pl a kineziológiával kapcsolatban eléggé megdöbbentő tapasztalaim vannak. Kuruzslók mindenhol akadnak, ám nem szabad rásütni mindenkire a bélyeget. Ha már így szóba került, nem tudom, hol lehet "témát kérni", de szívesen olvasnék és cserélnék eszmét pl a jógáról, aurafotózásról, asztrológiáról egy szkeptikus szemléletből tálalva.

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2007.09.16. 07:14:17

sideroredis!

A www.szkeptikustarsasag.hu/ oldal fórumán felvethetsz bármilyen témát. Esetleg gondold át, hogy konkrétan mit szeretnél. Egy téma felvetése - mondjuk "aurafotózás", "asztrológia" - önnmagában túl általános. Fogalmazz meg velük kapcsolatban néhány elvárást, jellemző állítást, és akkor a köré lehet szervezni egy vitát.

Joco74 2007.11.12. 12:17:25

OFF
Aki ért egy kicsit a vízhez ránézne erre?

www.szkeptikustarsasag.hu/forum/vizes_kerdesek_keszulekek

Köszönöm!
ON

Hraskó Gábor · http://xaknak.hrasko.com 2007.11.12. 13:15:08

Joco74! Kösz az infot. Ez egy ismert dolog. Legjobb tudomásom szerint áltudomány. A leírt hatásmechanizmus egyértelműen badarság.

A szombati szkeptikus konferencián a Fogyasztóvédelmi Hivatal és a Versenyhivatal emberei ismertették velünk, hogy hogy folynak a kivizsgálások ha ilyen dologról bejelentés érkezik. Ahogy értettem, a forgalmazónak kell igazolnia tudományosan (!) hogy a készüléke azt csinálja, amit ígér.

Ez a termékcsalád jelölt lehet egy "próbaperre".

Panta 2007.11.12. 17:30:16

Nem tudom, hogy hallottátok-e, hogy a Szentkirályi is kijön egy oxigénes vízzel:
www.btl.hu/cgi-bin/oregano/hirek.cgi?siteidx=1&hiridx=7886

Huszár József · http://www.vitaminbank.hu 2008.07.26. 22:57:07

Nagyon érdekes a cikk, hogy mennyivel több oxigént tartalmaz a víz, Szerintem azonban inkább a vizet kellene tisztábbá tenni és akkor valóban több anyagot megköthetne, nem akadályozná meg az a sok szennyezőanyag. Ahol lakom, szerencsére nagyon jó minőségű karsztvíz van, de sajnos sokan ennél jóval gyengébb minőségű vizet isznak. Ugyan megfelel az egészségügyi normáknak, de korántsem annyira egészséges. Végső soron én a vizet tisztítanám, amire nagyon jók a fordított ozmózis (RO) technikán alapuló víztisztítók.

pounderstibbons 2010.11.12. 16:11:17

Az O-vitamin visszatérő bosszújának a visszavágása:

KQN volt, Kaqun lett?

kaqun.hu/

Írj nekünk! Kövess minket!

Kövess a Twitter-en 

Melléfogott az asztrológusod? Nem találsz már helyet az ágyadnak a földsugárzástól? Össze-vissza forog az Egely- kereked? Nem használt a macskádnak a homeopátiás bogyó?

Írd meg nekünk:
blog (kukac) szkeptikus.hu

Utolsó kommentek

  • Reactor: @Kovacs Nocraft Jozsefne: Pont ez a lényeg :))) Ha elég forró a cuccos, akkor a Carnot-tétel elmél... (2023.07.29. 22:19) Összeomlik a civilizációnk?
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @Reactor: Milyen módokon tartod elképzelhetőnek a magmaerőművek működését? Nem tudom, miért ho... (2023.07.29. 21:52) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: @tesz-vesz: Tehát a magma erőművek nem működhetnek majd, me' jön a Carnot-tétel és megvuduzza majd... (2023.07.29. 17:09) Összeomlik a civilizációnk?
  • tesz-vesz: @Reactor: ja, csak a fideszes, tehát agyhalott kovács józsefné a carnot-tétellel cáfolná a geoterm... (2023.07.29. 09:33) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: Korábban a civilizációt csak egy világkatasztrófa tudta volna összedönteni. A globalizáció "áldáso... (2023.07.27. 21:42) Összeomlik a civilizációnk?
  • Utolsó 20

Híreink

Nincs megjeleníthető elem

Fórum

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

akupunktúra (2) áldoktor (1) álhírek (1) állampolgári tudomány (1) alternatív medicina (23) áltudomány (37) antibiotikum (1) apollo (1) aromaterápia (1) ásványok (1) asztaltáncoltatás (1) asztrológia (6) atomenergia (2) attila domb (1) átverés (14) aura (2) béky lászló (3) bioenergetika (5) biofoton (1) biológia (2) biologika (1) bioptron (2) biorezonancia (5) biotechnológia (8) boszniai piramisok (3) bulvár (1) butaság (7) bűvészet (9) callahan (1) cam (1) ChatGPT (1) chemtrail (3) civilizáció (1) clairvoyance (1) cod tea (5) confirmation bias (1) covid-19 (1) criss angel (1) csalás (4) csillagászat (6) cunami (1) darwin (5) demarkáció (1) diéták (1) douglas adams (1) dr. csabai zsolt (2) dr. csabai zsolt phd (1) echo tv (1) ECSO (1) egely (2) egészség (36) egészségnap (2) éghajlat (1) einstein (3) elektroszmog (1) életmód (4) energia (1) eric pearl (1) értem (3) érvelés (1) etnográfia (1) étrend kiegészítő (6) eugenika (1) evolúció (22) ezóbióökó (7) ezotéria (27) fakír (1) fals pozitív (1) fekete mágia (2) felmelegedés (2) fenntarthatóság (1) filozófia (13) finnugor (1) fizika (13) fogyasztóvédelem (12) földönkívüliek (2) földsugárzás (3) gelencsér andrás (1) gender (1) glifozát (1) gondolkodás (7) grafológia (2) grapefruit (3) grapefruitmag (1) grape vital (3) gyermeknevelés (1) gyógynövények (2) gyógyszerek (1) gyógyszeripar (1) HAARP (1) hagyományos kínai orvoslás (3) hamisítás (3) hétköznapi bölcsesség (1) hipotézis (1) hold (2) holokauszt (1) homeopátia (22) horoszkop (3) humor (7) idegtudomány (1) ideomotoros (1) idősek (1) india (1) influenza (1) ingyenenergia (4) integratív medicina (2) intelligencia (1) intelligens tervezés (12) james randi (3) japán (1) járvány (2) járványtagadás (1) jeti (1) jövőbelátás (2) jövőbelátók egyháza (1) jövőbe látás (2) józan ész (4) kanálhajlítás (2) kapcsolatteremtő gyógyítás (1) kígyóolaj (1) kísérlet (3) kiválasztott (4) klímaváltozás (7) klub (89) konferencia (9) kongresszus (10) könyv (13) koplalás (1) környezetvédelem (1) koronavírus (4) közgazdaságtan (2) közlekedés (1) kozmológia (2) kreacionizmus (2) kristályok (1) kritika (1) lászló ervin (2) lebuktatás (1) légköroptika (1) lenkei gábor (1) levitt (1) lifewave (2) lottó (1) lúgosítás (1) magfúzió (1) mágia (1) mágnes (5) magyar őstörténet (4) magyar történelem (3) marketing (3) mars (4) matematika (4) média (6) megerősítési torzítás (5) mellrák (1) mentalizmus (3) mesterséges intelligencia (2) meteor (1) mobiltelefon (1) mta (4) művészet (1) nasa (2) neurális hálózat (1) nyelv (6) nyílt levél (1) oktatás (4) oltásellenesség (3) oltások (2) önámítás (1) online kísérlet (3) orgon (1) örökmozgó (5) orvostudomány (12) őssejtfokozó (1) összeesküvés elmélet (5) otthonszülés (1) paleolit étrend (1) pálmalevél (1) pályázat (1) pandémia (1) parafenomén (3) parajelenségek (6) paródia (1) PCR (1) phenomenon (2) podcast (1) pozitív gondolkodás (1) prána (2) probiotikum (1) proving (1) pszí (5) pszichiátria (1) pszichológia (1) racionalitás (1) radiesztézia (3) rák (8) randi (3) rendezvény (13) rezsicsökkentő (1) richard dawkins (2) sci fi (3) seti (1) spiritizmus (2) steorn (1) sugárzás (3) számmisztika (3) székesfehérvár (2) szekta (1) szellemidézés (3) szerencse (1) sziget (5) szkeptikus (21) szólásszabadság (1) találmány (4) tantra (1) táplálkozás (5) távgyógyítás (2) technológia (15) telekinézis (1) telepátia (1) televízió (5) teremtés (3) teremtéstan (2) természetgyógyászat (28) termográfia (1) tesztek (3) történelem (14) tudomány (32) tudományos módszer (2) tudománytörténet (1) turizmus (1) ufo (5) új germán medicina (2) űrhajózás (2) uri geller (8) űrszonda (3) vágó (6) vakcinák (2) vallás (2) villanyóralassító (1) vita (1) vízautó (2) Wikipédia (3) x akták (1) Címkefelhő

Creative Commons

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása