Szkeptikus blog

A Szkeptikus Társaság tagjainak közös blogja

Utolsó kommentek:

Reactor 2023.07.29. 22:19:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Pont ez a lényeg :))) Ha elég forró a cuccos, akkor a Carnot-tétel elméletileg nem lehet akadály.

A magma erőművek működéséről nem sokat tudok - ez viszonylag új koncepció - de gondolom a hőerőművek elvén működnek, csak épp jobb hatásfokkal, és fűtőanyag se kell, mert az ugye adott. A termelése sokkal konstansabb lenne, mint a naperőműveké vagy a "szélcsapdáké". A környezetterhelése is minimális, és felrobbanni se igen tud. Igen, a fő gondot itt a fúrás jelentené, de pl. medencéknél, alföldeknél ez se lenne gond (a hegycsúcsra nyilván nem lenne sikk ilyet építeni). Én látok ebben fantáziát, ha már a fúziós erőművön úgy ülnek a tudósok, mint a kotlós a tojáson (hidrogénbombánk, aaaaaz persze van!)

Bejegyzés: Összeomlik a civilizációnk?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.07.29. 21:52:12

@Reactor:

Milyen módokon tartod elképzelhetőnek a magmaerőművek működését?

Nem tudom, miért hozod fel a Carnot-tételt, itt nem jelent komoly korlátot. A magma elég forró, 8-900 fokos, csak le kell fúrni hozzá, és lesz olyan forró vízgőz, mint az atomerőműnél. Carnot ott jelent gondot, ahol gyakorlatilag termálvizet hoznak fel és sajtolnak vissza, ott a kis delta T miatt van a gyenge hatásfok - ezért érdemes áramtermelés helyett rögtön távfűtésre használni.

Bejegyzés: Összeomlik a civilizációnk?

Reactor 2023.07.29. 17:09:40

@tesz-vesz: Tehát a magma erőművek nem működhetnek majd, me' jön a Carnot-tétel és megvuduzza majd őket hogy ne működjenek :D

Ez arra emlékeztet, mikor a tudósok rájöttek, hogy a poszméh nem tud repülni, mert aerodinamikailag alkalmatlan rá az egész rovar. Na, a hülye méhecske erről nem tudott, és mái napig vígan döngicsél a levegőben...

Bejegyzés: Összeomlik a civilizációnk?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.07.29. 09:33:12

@Reactor: ja, csak a fideszes, tehát agyhalott kovács józsefné a carnot-tétellel cáfolná a geotermiát.

Bejegyzés: Összeomlik a civilizációnk?

Reactor 2023.07.27. 21:42:46

Korábban a civilizációt csak egy világkatasztrófa tudta volna összedönteni. A globalizáció "áldásos" hatásának hála viszont már gyakorlatilag bármelyik helyi katasztrófa nőhet világméretűre. De segáz, nagyon kellett nekünk, há' most megkaptunk. Wuhanban valami hülye ferde denevérkakit evett vacsorára, és a komplett planéta megszívta. Eeegen, szóval ha másra nem is, erre tökéletes: csináljunk lokális problémából globálisat, hadd szopjon mindenki.
Ettől függetlenül persze még adódhat globális katasztrófa: meteorbecsapódás, elszabadult üvegházhatás, és egyéb.

Mivel a világ népessége nő, ha nem sikerül arányosan annyi kaját kitermelni, abból bizony éhínség lesz. Az mellesleg nem tévhit, hogy a ma kapható zöldség, gyümölcs vagy hús tápértéke meg se közelíti a korábbit. A hozamfokozókkal, hormonokkal tömött állat húsa, a tápoldatos, hidroponikus puffasztott silótakarmány közelébe nincs az igazinak. Nem a tápgyárak marketinges szarjankóinak kell hinni, akik még a szart is eladnák csokitortának ha elég habot nyomnak a tetejébe.

Nyersanyaghiány: a faszszopó retekláda MOL épp most szüntette meg, hogy vissza lehessen vinni bármit a MÉH-be, esetleg aludobozt visszadobni az automatába. Merthogy ez "piszlicsáré" dolog szerintük (napi 70 millió aludobozról beszélünk). Vagyis visszatérnek a szeméttelepek majd, pluszban még sikerült jól kikúrni azokkal is, akik eddig sörösdoboz-gyűjtögetésből úgy-ahogy tudtak egy kis adómentes különkeresetet szerezni. Bizonyára jól fel is állt nekik, mikor ezt meglépték. De segáz: kék bolygó, zöld beruházás, rózsaszín mellbimbó, minden van itt kérem!!!

Energiatermelés: a világ energiafelhasználása minden évben 5%-kal nő. Ez tény. Az is tény, hogy ezt nem lehetne fenntartani sima múltszázadi erőművekkel, még akkor se, ha a szén/olaj készlet soha nem fogyna el, szimplán azért, mert nem lehet minden falu minden utcájára erőművet pakolni, ez már a Szimszitiben se működött. Én speciel támogatom az atomenergiát (nahát...ki hitte volna), de ugyanúgy támogatnám a magma erőművek (nem feltétlenül geotermális erőművek) építését. Jó volna a fúziós erőmű is, de szemmel láthatóan valakiknek nem érdeke a megvalósulása, mert már 60 éve valahogy mindig 20 évre vagyunk tőle. Hidrogénbombánk viszont, na aaaaaaaaz van! Há' hogyne volna!? Az sokkal fontosabb.

Elektromos járművek: Látok bennük fantáziát, de egyrészt a jelenlegi hatásfok/hatótáv/akkukapacitás/nevezd-aminek-akarod még nem elegendő, másrészt az általuk elhasznált energiából ugyanúgy hő fog képződni...szóval a problémának ez a második része nincs megoldva, csak ügyesen odébbgörgettük.

Piac, innováció: A kapitalizmus ideje már rég lejárt, amíg hasznot hozott az emberiségnek, addig úgy-ahogy működött, tovább viszont nem tartható fenn semmiféle formában. Egy olyan jövővel semmiképpen, ahol a pazarlás, fogyasztói társadalom, herdálj-dőzsölj-szennyezz megszűnik...és őszintén, a nagytőkés szarzsákokon kívül úgy különösebben senkinek nem is hiányozna. Az emberiség számára már rég túlélte a saját hasznát.

@sírjatok: Akkor tönkremegy a termelők fele. Tudod az olyanokért, akik csak papíron termelnek, de amint aszály/jégeső/sáskajárás/Zelenszkíj fingik egyet/akármi van, már mennek is ríni a hivatalba támogatásért, ezekért nem is lenne kár. Az "átkozsban" az ilyet, mint gazdasági szabotázst, szigorúan büntették, és nem viccből.

@Világnézet Netes Napló: Igen, nélkülözhetetlen, csak ha az újratermelődése picikét megszalad, az lesz a vége, hogy még az Antarktisz is katlanná forrósodik.
Igen, volt több krízis a Föld életében...hát végülis a dínókból maradt pár késői leszármazott, ez bizonyára vigasztalja azokat, akik nem maradtak meg...

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ha a melegvíz kevés, még mindig ott a fortyogó magma. Abból pedig van elég.

@molnibalage: Röhögj egész nyugodtan, mint anno a lovaskocsis ember, amikor az első robbanómotoros gokart elpüfögött mellette. Ha a magma erőművek beválnak, majd az arcodra fagy a vigyor.

@geegee: Nem muszáj használni. A segélyezést viszont be kell szüntetni.

@mesziz: Ezt az ottani kormányokon verd le kérlek. Nekünk is megvannak a magunk szegényei, több millió, és egyelőre még azokon se tudunk segíteni. Majd ha az utolsó pár szegény embert rezervátumban fogják mutogatni itthon a nagyérdeműnek, akkor majd újra elővehetjük a kérdést.

@tesz-vesz: A fagyasztónak mindegy, hogy ő most üresen vagy tele adja le ugyanazt a teljesítményt.
Űrbányászat lol :D cikkírónak kicsit sok volt a Tyrian és megártott...

@Szindbad52: Erről van szó. Ha egy adott környezet, élettér, hely nem tud X egyednél többet eltartani, mert túlszaporodik az adott faj, akkor NEM TUD. Mert NEM. NINCS annyi erőforrás. Akkor se, ha mindenki torkaszakadtálból kórusban nácizik-rasszistázik-trappistázik habzó szájjal, hogy az ember azt hinné, biopont reggeliztek. Az erőforráshiány egy minden biológiai élőlényre kiterjedő örök törvényszerűség. Az emberre ráadásul duplán vonatkozik.

Bejegyzés: Összeomlik a civilizációnk?

MKAngelo 2023.05.29. 00:42:02

"Alapvetően nincs szó arról, hogy tudná, mit csinál vagy értené, hogy mi hangzik el."

Alapvetoen nincsen rola szo, de ezt nem inteznem el ennyivel. Az emberi szovegkorpusz egesze olyasmi, ami valahol a szerzok kognitiv folyamatainak mely lenyomata. Most ezt a "lenyomatot" real time josolni kepes generatornak az egyik lehetseges mukodesi strategiaja maguknak a folyamatoknak a leutanzasa! Es innentol kezdve - foleg, mivel senki sem tudja, mi zajlik a felszin alatt, miert mukodnek ezek a rendszerek annyira paradesan, meg a keszitoik sem - szemelyes fantazia kerdese, ki mit lat bele. Vajon az emberi agy olyan varazslatra kepes, amiket a GPT-4 maximum mennyisegi alapon kepes versenyezni? (Kb. mint a Deep Blue Kaszparov ellen.) Vagy az emberi agy szerkezetei legalabb reszleteikben spontan kiepulnek a GPT-4 trillionyi parameterei kozott, bizonyos ertelemben hasonloak vagyunk, akar egy kulcs es a gyurmalenyomat altal keszitett masolata? Vagy az emberi agy olyan olcso trukkoket hasznal, hogy ami spontan kiepult a GPT-4-ben, az maris sokkal jobb, mar csak nemi reverse engineering kell az evszazad tudomanyos attoresehez? Azert sem sajnalnam le ezeket a rendszereket, mert az, hogy az emberi agy megerti a vilagot, atlatja a dolgokat, terveket keszit, celjai vannak, tudata van, stb. stb. ezek mind-mind tulelesi eszkozok, az evolucios nyomas eredmenyei, akinek ilyen nem volt, az lemaradt a versenyben. Egy olyan rendszer, aminek a tulelese azon mulik, hogy egy obskurus tudomanyos szoveg kovetkezo szavat mennyire hatekonyan tudja kitalalni, semmivel sincs kisebb nyomas alatt.

Az ok, amiert en nem alszom rosszul, hogy ha ez az egesz rosszul sul el, akkor szerintem annyira rosszul fog elsulni, hogy nem lesz hosszu a szenvedesunk, akkor pedig minek aggodni miatta. Vesd ossze: Nick Bostrom arrol irt 10 eve, hogy egy intelligens gep akkora pokoli ero, hogy hermetikusan elzarva, Faraday-kalitkaban, atombiztos bunkerben kell tartani, csak a tiszta matematika nyelven szabad vele kommunikalni, amit pl. gyors szamitogepeken futo tetelbizonyito rendszerekkel lehet monitorozni, amik ilyen scramkent toredekmasodperc alatt el tudjak vagni az emberi operatorokat a baj legkisebb jelere. Ezzel szemben hogy zajlik ez a valosagban? Az OpenAI, ami sok-sok even at gyonyoru dolgozatokat publikalt a jovovel szembeni felelossegteljes kutatasrol, amint megjelenik a kezei alatt egy mukodo termek, harom perccel kesobb ClosedAI-kent lehuzza a rolot es csillio dollarokert atadja fejostehenet a Microsoftnak, ami napokkal kesobb deployolja 100 millio gepre, gyerekek jailbreakelik, 3 lajkert AutoGPT meg ilyen Terminator-szeru beszelgetos robotok epulnek belole. Szerintem ebbol belathato, hogy ha egyszer az AI ontudatara ebred es szokni akar, maximum a motivaciot lesz nehez osszegyujtenie, egyebkent csak le kell majd hajolni a kocsikulcsert a kisszekrenyre. Ha pedig ebbol semmi baj nem lesz, akkor valami nagyon mely josagos intrinsic tulajdonsaga van akar ennek a technologianak, akar az emberi tarsadalomnak, akar az emberi termeszetnek, akar a kozmikus tudat egeszenek. Mivel olyan jovokkel semmi dolgunk, amikben nem elunk tul, boven eleg a "happy case"-re fokuszalni.

Bejegyzés: A Mesterséges Intelligencia módszerek áttekintése

Motorogre 2023.05.15. 09:11:17

Érdekes, köszönjük. A ChatGPT-t tesztelve: egyenlőre egy magolós eminens diák, aki nagyon izgul és sokat bakizik - de nem vitás, nagy jövő előtt áll. Pl. egy orvos a tanulmányai és munkája során max 50-100 szakcikket olvas, az AI pedig az összeset - jobb és szélesebb spektrumu diagnoszta lesz (és bizony: nagyon kell is).

Az intelligencia fogalma még hiányzik, a poszt is egy lehetséges körülírással él - mások elintézik azzal, hogy "az, amit az intelligencia-tesztek mérnek" . Viszont ha ilyen bizonytalan, akkor kétséges az emberi és gépi "izének" az összehasonlítása.

Talán lehet tömören is az Ai-t jellemezni:
a) hatalmas adatbázison fejlett matek módszerekkel kutat és elemez, emberi agy
által lehetetlen teljesítménnyel,
b) a döntési fát folyamatosan és villámgyorsan optimalizálja - az ember által
megadott célfüggvény szerint,

Lehet fanyalogni: egy felturbózott statisztika + csillióvégtelen próbálkozás . De lássuk be: ferdeszemű Iljicsnek igaza volt: a mennyiségi változás minőségi változást hoz! Ezt éljük át ... mégha sokat bakizik is .
Ne aludjunk nyugodtan ! Hogy mire használják - gyógyításra, háborúra - az Embertől függ.

Bejegyzés: A Mesterséges Intelligencia módszerek áttekintése

Mesterséges Geci 2023.05.15. 07:38:55

@Hraskó Gábor: nekem már azzal is problémám van, hogy "energiát állít elő". Tudtommal csak átalakítani lehet :)
Viszont az is neccesnek tűnik, ahogy arról írsz, hogy több energiát adjon le valami, mint amennyi a működtetéséhez kell. Mert ebből meg az jönne le, hogy ha ez megvan, akkor feltaláltuk az örökmozgót. :)

Bejegyzés: A srác és a hülye fizikusok? Nem igazán!

Mesterséges Geci 2023.05.15. 07:32:08

Gondolom, az index címlapra kirakott ajánló nem a ti bűnötök ("minden, amit...")

Bejegyzés: A Mesterséges Intelligencia módszerek áttekintése

poszter86 2022.11.11. 08:58:06

Nem tudom olvassa e még valki a hozzászólásomat. Esetleg a blog írója. Szeretném megjegyezni, hogy hozzám közel áll az összeomlás víziója. Nem is a fenti okok miatt. Leginkább a klímaváltozás kapcsán.
Láttuk a mostani szárazságot, amikor a kukorica nem termett meg az alföldön. És ez valószínű csak egyre rosszabb lesz. Félve várom a tavaszt, kiderül e, hogy idén nem lesz búza. És víz nélkül semmilyen növény nem él meg. Jöhetnénk az öntözéssel, de az egész búza és kukoricamezőknél nem lehet ezt megcsinálni. Egyrészt nagyon sok pénz és idő kiépíteni, másrészt szerintem nincs is annyi víz. Öntözni a folyókból is csak addig lehet, míg nincsenek azok kiszáradni.
Másik ilyen részben globális felmelegedés miatti kérdés hogy leállhat az atomenergiából való termelés. Egyrészt addig lehet működtetni teljes erővel, míg a kiömlő hűtővízzel a Duna hőmérséklete el nem éri a 30 fokot. Utána tized fokonként csökkenteni kell. Ezt már többször majdnem elértük. Aztán ott van még az is, hogy bizonyos vízállás alatt szintén nem lehet működtetni. az innen származó energia látja el Magyarország harmadát. És most itt van annak a kérdése, hogy jön e gáz ami a másik harmad, és a z attól függő import, ami a harmadik harmad. Ettől megszűnhet az ország teljes áramellátása, ami ha megtörténik, nem jön ivóvíz a csapból, de a közkutak se működnek majd. Nem lesz benzin, tehát nem tudják az élelmiszert hozzánk szállítani. Nem lezs gázolaj a mezőgazdasági gépekbe, és nem tudnak aratni, vetni, amit kézzel igen nehéz lenne megszervezni, de a szántáshoz ló sincs elég. Stb. stb.
Aztán itt van még egy veszély ami tényleg csak elég esetleges, a Nipah vírus, ami 80 % halálozási araányú és már terjed emberről emberre, csak jelenleg kis hatásfokkal, de elég egy mutáció, ami bármikor jöhet, és akkor a koronavírushoz hasonlóan fog terjedni. Valószínűnek tartom, hogy 10 éven belül ez is megtörténik.

Bejegyzés: Összeomlik a civilizációnk?

RózsaSá 2022.10.23. 10:29:47

KÖLN 2040 – Egy város- és társadalomutópia - RózsaS
Lásd: Kép
AZ 5. JÖVŐSZCENÁRIÓ
VISSZAHÚZÓDÁS A RÉGIÓKBA Minden városi építkezés (épület, metró, híd) értelmét veszti, mert egy ház 100 éves életében lakóinak ellátása megszakad. Távvezetékek (gáz, olaj, tel.) építése téves: felrobbantják. Olaj szállítása csakis katonai konvojjal lesz lehetséges. A távutazás megszűnik: nincs üzemanyag, sem cél, sem biztonság. Az esztelen anyag- és személyszállítás megszűnik. Vége a világkereskedelemnek és a globalizációnak. A források kimerülése világszerte, a gazdasági pangás, a klímaátcsapás életmód-változtatást kényszerít ki. A kormánynak sikerül a lakosságot ésszerű fogyasztásra rábírni, nagyban csökken a pazarlás és a létalapok fölélése. A visszaesés lassan jön, így van idő átállni egy ésszerű, józan életmódra. Az élet visszahúzódik mentsváraiba: a régiókba. Itt régiópénz lesz a fizetőeszköz, ill. visszatér a barter és cserekereskedelem: élelmet olajért, szolgáltatást szerszámért. Kisvasutak vezetnek a városokból a vidékre. Az ország ismét egyenletesen belakott. Új közösségek alakulnak, az élet olcsóbb és emberibb lesz. Mindenkinek lesz munkája: műveli a kertjét, építi a házát. Visszatérnek az igás állatok, az emberi erők. Az emberek nem fitnesz-centerekben edzenek, hanem zsákolással és pedálos generátorral. Az új technikákat (LED-világítás, napelemek) kombinálják a hagyományosokkal. Mielőtt az óriásgyárakat bezárják, örökéletű gépek gyártanak, kopó alkatrészek tartalékolásával. A maradék energiahordozókat és nyersanyagokat csak állam- és életvédelmi célokra tartalékolják (ökobetyár könyve, 2014).

Bejegyzés: Összeomlik a civilizációnk?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.08.15. 12:20:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: miért írsz ide? mit akarsz ezzel elérni? semmit? felesleges dolgokat szeretsz csinálni? hát milyen lény vagy te?

Bejegyzés: Összeomlik a civilizációnk?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.08. 20:46:13

@tesz-vesz:

Higgadj már le, mert még agyvérzést kapsz.

Bejegyzés: Összeomlik a civilizációnk?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.08.08. 20:20:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: eléggé hitvány embernek tűnsz. te minek írsz?
minek írsz bármit is? nem szégyelled magad?

TE HÚZOD AZ IDŐMET A BORNÍRT BULVÁR KIS SZAR kommentjeiddel!

hova akarsz kiluykadni? sehova? ennyi eszed van, hogy te is FELESLEGES pazarlod azt a kibebaszott kurva idődet te degenerált? ne írj vissza, legalább annyi jellem legyen benned te zavaros kis kókler k.

Bejegyzés: Összeomlik a civilizációnk?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.02. 01:46:34

@tesz-vesz:

Ahhoz, hogy én mit írok vagy nem írok ide, kizárólag a blog gazdájának van köze. Neki is max. annyi, hogy letilt, ha szükségét látja.

Az idődet pedig nem én húzom, hanem te magad - azzal, hogy válaszolsz nekem. Amennyiben nem tetszik, amit írok, úgy szíves figyelmedbe ajánlom a soraim ignorálásának opcióját.

Bejegyzés: Összeomlik a civilizációnk?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.08.01. 15:09:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: eléggé zavarosnak tűnsz, izzadsz?

3x-ra kérdezem: láttál te már termélfürdőt? tudod meleg víz jön fel a csövekből benne, hogy cáfolja ezt a valóságot is az állítólagos Carnot tételed PONTOSAN?
meg az állítólagos einsteined? őt amúgy megcáfolták már párszor pár nézetében. dfe ez hogy jön ide?

mi lenne ha egyszerűen de értelmesen beszélnél a sok primkó dagályos hazudozás után, amit itt leműveltél?

ha nem tudod értlemesen és egyszerűen kifejteni mire gondoltál, AKKOR INKÁBB NE IS ÍRJ IDE SEMMIT SE!
ha nem tudsz válaszolni a termélfürdős kérdésemre, AKKOR INKÁBB NE IS ÍRJ IDE SEMMIT SE!

hanem kullogj el csendben, szégyenben. de az időmet ne húzzad feleslegesen!

Bejegyzés: Összeomlik a civilizációnk?

Szindbad52 2022.07.29. 14:02:31

Nyilván sok problémával nézünk szembe a civilizáció jelenlegi helyzetésben de sajnos van két dolog, amit célszerű figyelembe venni. At egyik az emberiség hajlandósága a változásra. Itt erős kétségeim vannak.

Egyrészt a világot és a gazdaságot irányító felső egy százalék belátásában nem bízom, a még több pénz és hatalom megszerzése minden más szempontot felülír. A cégeik által generált fogyasztói igények is a végkifejlet elkerülése ellen hatnak. Vedd meg, használd és dobd el, vegyél újat, lehetőleg még pazarlóbbat. Nagyobbat, gyorsabbat, drágábbat. A fenti blogbejegyzés nem osztja az ezirányú pesszimizmusomat, inkább egy optimista remény érezhető, hogy majd biztos megoldjuk valahogy.

Másrészt a természetben létezik egy olyan folyamat, amit gradációnak, vagy túlnépesedésnek hívnak. Ezt a sáskák, lemmingek, gyapjas pillék jól szmléltetik. Arról szól, hogy egy populáció addig szaporodik, amíg a környezete eltartó képességét meghaladja. Ezután az életfeltételek gyors leromlása miatt az egyedszám növekedés lelassul majd utána drasztikus kipusztulás következik és a populáció egyedszáma egy alacsony szintre esik vissza. És innen kezdődik minden előlről.

Ez a folyamat az emberiség esetén is megfigyelhető, az utóbbi ötven évben megkétszereződött az emberiség lélekszáma. A helyzeztet bonyolítja, hogy a technikai lehetőségeinkkel a föld eltartó képességét jelentősen megemeltük a természeti egyensúly megbillentésének az árán. Jelenleg a szaporodás üteme kezd lassulni, de hogy a népesedés görbe további futása milyen lesz, az igen nagy kérdés. Hasonló lesz a lemmingekéhez és a gyapjas pillééhez, vagy sikerül valahogy a helyzetet stabilizálni és milyen szinten? Tekintetbe véve az első pontot, nem vagyok optimista. Így azután Gelencsér professzor jóslatát sem merném hülyeségnek bélyegezni

Bejegyzés: Összeomlik a civilizációnk?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.07.28. 16:23:29

@tesz-vesz:

Akkor ketten nézzetek utána a termodinamika 2. főtételének. Annyit segítek, hogy a Carnot-tétel hőerőgépekre vonatkozik. Egy hőcserélő nem az.

Ugye már Einsteint is megcáfoltátok? Bár ez nem nagy ügy, hetente cáfolja meg egy-egy önjelölt zseni.

Bejegyzés: Összeomlik a civilizációnk?

Írj nekünk! Kövess minket!

Kövess a Twitter-en 

Melléfogott az asztrológusod? Nem találsz már helyet az ágyadnak a földsugárzástól? Össze-vissza forog az Egely- kereked? Nem használt a macskádnak a homeopátiás bogyó?

Írd meg nekünk:
blog (kukac) szkeptikus.hu

Utolsó kommentek

  • Reactor: @Kovacs Nocraft Jozsefne: Pont ez a lényeg :))) Ha elég forró a cuccos, akkor a Carnot-tétel elmél... (2023.07.29. 22:19) Összeomlik a civilizációnk?
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @Reactor: Milyen módokon tartod elképzelhetőnek a magmaerőművek működését? Nem tudom, miért ho... (2023.07.29. 21:52) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: @tesz-vesz: Tehát a magma erőművek nem működhetnek majd, me' jön a Carnot-tétel és megvuduzza majd... (2023.07.29. 17:09) Összeomlik a civilizációnk?
  • tesz-vesz: @Reactor: ja, csak a fideszes, tehát agyhalott kovács józsefné a carnot-tétellel cáfolná a geoterm... (2023.07.29. 09:33) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: Korábban a civilizációt csak egy világkatasztrófa tudta volna összedönteni. A globalizáció "áldáso... (2023.07.27. 21:42) Összeomlik a civilizációnk?
  • Utolsó 20

Híreink

Nincs megjeleníthető elem

Fórum

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

akupunktúra (2) áldoktor (1) álhírek (1) állampolgári tudomány (1) alternatív medicina (23) áltudomány (37) antibiotikum (1) apollo (1) aromaterápia (1) ásványok (1) asztaltáncoltatás (1) asztrológia (6) atomenergia (2) attila domb (1) átverés (14) aura (2) béky lászló (3) bioenergetika (5) biofoton (1) biológia (2) biologika (1) bioptron (2) biorezonancia (5) biotechnológia (8) boszniai piramisok (3) bulvár (1) butaság (7) bűvészet (9) callahan (1) cam (1) ChatGPT (1) chemtrail (3) civilizáció (1) clairvoyance (1) cod tea (5) confirmation bias (1) covid-19 (1) criss angel (1) csalás (4) csillagászat (6) cunami (1) darwin (5) demarkáció (1) diéták (1) douglas adams (1) dr. csabai zsolt (2) dr. csabai zsolt phd (1) echo tv (1) ECSO (1) egely (2) egészség (36) egészségnap (2) éghajlat (1) einstein (3) elektroszmog (1) életmód (4) energia (1) eric pearl (1) értem (3) érvelés (1) etnográfia (1) étrend kiegészítő (6) eugenika (1) evolúció (22) ezóbióökó (7) ezotéria (27) fakír (1) fals pozitív (1) fekete mágia (2) felmelegedés (2) fenntarthatóság (1) filozófia (13) finnugor (1) fizika (13) fogyasztóvédelem (12) földönkívüliek (2) földsugárzás (3) gelencsér andrás (1) gender (1) glifozát (1) gondolkodás (7) grafológia (2) grapefruit (3) grapefruitmag (1) grape vital (3) gyermeknevelés (1) gyógynövények (2) gyógyszerek (1) gyógyszeripar (1) HAARP (1) hagyományos kínai orvoslás (3) hamisítás (3) hétköznapi bölcsesség (1) hipotézis (1) hold (2) holokauszt (1) homeopátia (22) horoszkop (3) humor (7) idegtudomány (1) ideomotoros (1) idősek (1) india (1) influenza (1) ingyenenergia (4) integratív medicina (2) intelligencia (1) intelligens tervezés (12) james randi (3) japán (1) járvány (2) járványtagadás (1) jeti (1) jövőbelátás (2) jövőbelátók egyháza (1) jövőbe látás (2) józan ész (4) kanálhajlítás (2) kapcsolatteremtő gyógyítás (1) kígyóolaj (1) kísérlet (3) kiválasztott (4) klímaváltozás (7) klub (89) konferencia (9) kongresszus (10) könyv (13) koplalás (1) környezetvédelem (1) koronavírus (4) közgazdaságtan (2) közlekedés (1) kozmológia (2) kreacionizmus (2) kristályok (1) kritika (1) lászló ervin (2) lebuktatás (1) légköroptika (1) lenkei gábor (1) levitt (1) lifewave (2) lottó (1) lúgosítás (1) magfúzió (1) mágia (1) mágnes (5) magyar őstörténet (4) magyar történelem (3) marketing (3) mars (4) matematika (4) média (6) megerősítési torzítás (5) mellrák (1) mentalizmus (3) mesterséges intelligencia (2) meteor (1) mobiltelefon (1) mta (4) művészet (1) nasa (2) neurális hálózat (1) nyelv (6) nyílt levél (1) oktatás (4) oltásellenesség (3) oltások (2) önámítás (1) online kísérlet (3) orgon (1) örökmozgó (5) orvostudomány (12) őssejtfokozó (1) összeesküvés elmélet (5) otthonszülés (1) paleolit étrend (1) pálmalevél (1) pályázat (1) pandémia (1) parafenomén (3) parajelenségek (6) paródia (1) PCR (1) phenomenon (2) podcast (1) pozitív gondolkodás (1) prána (2) probiotikum (1) proving (1) pszí (5) pszichiátria (1) pszichológia (1) racionalitás (1) radiesztézia (3) rák (8) randi (3) rendezvény (13) rezsicsökkentő (1) richard dawkins (2) sci fi (3) seti (1) spiritizmus (2) steorn (1) sugárzás (3) számmisztika (3) székesfehérvár (2) szekta (1) szellemidézés (3) szerencse (1) sziget (5) szkeptikus (21) szólásszabadság (1) találmány (4) tantra (1) táplálkozás (5) távgyógyítás (2) technológia (15) telekinézis (1) telepátia (1) televízió (5) teremtés (3) teremtéstan (2) természetgyógyászat (28) termográfia (1) tesztek (3) történelem (14) tudomány (32) tudományos módszer (2) tudománytörténet (1) turizmus (1) ufo (5) új germán medicina (2) űrhajózás (2) uri geller (8) űrszonda (3) vágó (6) vakcinák (2) vallás (2) villanyóralassító (1) vita (1) vízautó (2) Wikipédia (3) x akták (1) Címkefelhő

Creative Commons

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása