Szkeptikus blog

A Szkeptikus Társaság tagjainak közös blogja

Az EU-ban sincs tervező

Hír az Index Hírblogon:

Darázsfészekbe nyúlt az Európa Tanács parlamenti közgyűlése: a testület keddi ülésére jelentés készült a darwini evolúciós tanokkal szembenálló isteni teremtéselméletnek az oktatásban való megjelenéséről, ennek veszélyeiről, de a közgyűlés végül úgy döntött, hogy nem vitatja meg a dokumentumot. A jelentés szerzője, egy francia szocialista képviselő felháborodottan reagált: mint mondta, a teremtéselmélet már kontinensünkön is kezd teret nyerni, írja az MTI. A vita elhalasztásában fontos szerepet játszott a közgyűlés konzervatív-kereszténydemokrata pártcsoportja, amelynek vezetője azt mondta, hogy a dokumentum kiegyensúlyozatlan volt. "Készek vagyunk a vitára, de tisztázni kellene, hogy politikai szerv vagyunk-e, vagy tudományos akadémia" - tette hozzá.


Ez önmagában is érdekes hír, de amiért itt is feldobtam, az NIL7 hozzászólása, ami megér - ha nem is egy misét :) - de egy kis vitát a blogon:

efi: A teremtéselméletet tűzzel-vassal irtani kell, nehogy az emberi ostobaság elhatalmasodjon rajtunk, aztán visszazuhanjunk a setét középkorba.

NIL7: Speciel ilyen kérdésekben - szerintem - tökmindegy ki mit gondol, egyiktől sem lesz olcsóbb a kenyér, se nekem nem árt vele. Én például azt gondolom, hogy a lapos a föld egy teknősbékán billeg, és a nap tekereg körülötte ... és sosem volt e miatt problémám. Olyanok izgulnak csak ilyesmi miatt akiknek valami rejtélyes okból fontos az "igazság". Csak azt nem értem miért aggasztja őket, hogy én mit gondolok?

A bejegyzés trackback címe:

https://szkeptikus.blog.hu/api/trackback/id/tr59107220

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jayaputra06.com 2017.10.24. 04:03:21

Hogyan tovább zeneipar? - Web Koncept

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ropian 2007.06.27. 17:55:14

NIL7,

Nem az aggaszt, hogy mit gondolsz, hanem hogy miért. Ha az ellenérvekre fittyet hányva azt gondolod, hogy a Föld lapos, egyben egy irracionális gondolkodásmódot is hirdetsz. Ha ez másokban fanatizmussal párosul, akkor egyszer majd arra ébredsz, hogy valakik tényleg jönnek és szó szerint tűzzel-vassal irtanak, mert nem azt gondolod, amit ők.

Ezért érdekel egyeseket az "igazság", de leginkább a józan ész.

Rigor 2007.06.27. 18:27:29

Hja, meg itt arról lenne szó hogy "igazságként" terjed a lapos föld dolog. Sőt akkor miért csak a teremtéselméletet vegyék be az oktatásba? Legyen kétszer kettő öt!
A történelmet meg írjuk át, legyen helyette egy mese ami nekünk tetszik.
A gyereket a gólya hozza! - ezt kéne ütköztetni jelenlegi erkölcstelen szexista biológiai marhasággal.

És két láb rossz négy láb jó!

zenészpéter 2007.06.27. 20:46:03

Szerintem itt az egyházak tehetnének a dologért valamit. Ha azok az egyházak, amelyek elfogadják a darwini tanokat nem mismásolnák el a dolgot, hanem mondjuk egy mise, vagy istentisztelet keretében (akár püspöki körlevél formájában, vagy akárhogy) világosan állást foglalnának, akkor az átlagosnál birkább nyáj is "tiszta lelkiismerettel " bízhatná magát a józan eszére. A politikusoknak le kéne ülni és tárgyalni erről az egyházi vezetőkkel. Szerintem lehetne a jó ügy érdekében párbeszédet folytatni erről is. Már, ha van olyan politikus, aki ezt fontosnak tartja.

Tgr 2007.06.27. 22:44:13

Ez a "tűzzel-vassal irtanak majd" kicsit demagógabb a kelleténél, mindenesetre az evolúciótól igenis olcsóbb lesz a kenyér (GM), hogy az orvosságokról ne is beszéljünk. Az orvostudománytól a mezőgazdaságon, pszichológián és szociológián át a számítástechnikáig rengeteg gyakorlati alkalmazási területe van az evolúciós elméletnek.

tibi09 2007.06.28. 07:25:38

A tolarancia és az elfogadás, vélemény- és szólásszabadság, valamint a lelkiismereti szabadság élharcosa:

"tűzzel-vassal írtani"

Írtsad a parlagfüvet, meg a patkányokat.

A liberálisok nem bírják elviselni a más véleményen lévőket, sőt ők nem is ismerik az "igazság" szót.

nordkiki 2007.06.28. 07:49:50

Szerintem az itt a probléma, hogy a két elmélet hívei túlzottan elkötelezettek a sajátjuk mellett, nincs kompromisszumkészség. Egyik elmélet sem kizárólagos alternatívája az élet kialakulásának, és nem is zárják ki egymást. A darwini elmélet működik, és alakítja az élőlényeket napjainkban is, de a kezdet bizonyos kérdéseire (főleg termodinamikai vonatkozásban) nem tud választ adni, de a mai teremtéselméletbe se illenek bele pl. az ősi fosszíliák. Az értelmes tervezés elméletének az evolúciót is magába olvasztó modern változatának lehetne sikere, de ez a vita így csak annyi eredménnyel jár, hogy a vallásos szemléletet még jobban lejáratják a tudományos gondolkodással szemben, a megalapozott érvek eltűnnek a demagógia útvesztőiben.

zenészpéter 2007.06.28. 08:10:11

"Az értelmes tervezésnek evolúciót is magába olvasztó modern változata"-ról hol lehet bővebben olvasni? Arról van itt is szó, hogy a Teremtőt mindig oda tologatjuk, ahol még van valami homályos folt? A tudománynak sajátossága, hogy mindig vannak újabb és újabb megválaszolatlan kérdések. Ezekre mindig frappáns, ám semmitmondó választ adhat egy isten. A dolog nem a két elmélettel való elkötelezettséggel van, hanem a két fajta gondolkodásmóddal. Az egyik csak azt fogadja el valóságosnak, ami bizonyított, illetve azt veszi komolyan, ami egyáltalán bizonyítható. Istenről tudni lehet, hogy megismerhetetlen, hogy transzcendens, hogy az értelem, a logika fölött áll. Csodákat képes művelni. Mindenható. Ha bármilyen elméletbe beleteszünk csak egy csipetnyit is egy ilyen tényezőből, akkor bárhova kilyukadhatunk. A másik tábor pedig ezt teszi.

zenészpéter 2007.06.28. 08:35:11

"de a mai teremtéselméletbe se illenek bele pl. az ősi fosszíliák" Nem biztos, hogy jól vagy informálva a dologról. "de a kezdet bizonyos kérdéseire (főleg termodinamikai vonatkozásban) nem tud választ adni" Mire gondolsz? A nagy bummra, vagy az egyszerű molekulák bonyolultabbá szerveződésére? Ez utóbbival nincs gond termodinamikailag.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.28. 09:20:09

Amerikában több pert elvesztettek a kreák az ügyben ás az ottani Alkotmánybíróság is elenük döntött. Tehát itt sem aratnak majd babért:-)

Cikkem a támában:

Intelligens Design - Babona új köntösbe húzva

vilagnezet.blog.hu/index.php?s=kre%C3%A1cionizmus&sentence=OR&submit=Keres%C3%A9s

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.28. 09:22:46

Még egy fontos momentum. A háborus úszító II PéterPalkó Wojtyla tudtommal tett valami beismerést, hogy Darwin elmélete jó.

Tessék szótfogadni a híveknek a fürrerüknek.:-)

gerebjanos · http://konyhafilo.blog.hu/ 2007.06.28. 09:50:48

zenészpéterrel értek egyet, vagyis a kettőnek semmi köze egymáshoz, hit és tudomány alma és körte, ami épp ezért ellentmondás mentessé teszi a vallásos tudós fogalmát is. Vagyis ha egy tudós valódi tudós, csakis a tudományos igazolás, a tudományos bizonyítás módszereit fogadja el tárgyában, függetlenül attól, hogy vallásos-e.

Ropian 2007.06.28. 10:24:22

Hát, nem vagyok biztos benne, hogy zeneszpeter ezt akarta mondani, de ha az alma-körte hasonlatnál maradunk, akkor a konfliktus inkább abban van, hogy mikor kell almát, és mikor körtét enni. Pl. ha a világ megismeréséről van szó, akkor a körtére szavazok, néhányan (= a vallásos emberek nagy része) viszont mellényúlnak, és almát szakítanak... :)

ferkopa 2007.06.28. 10:36:08

Én biztosan sírva fakadnék ha valamelyik gyerekem azzal jönne haza az iskolából, hogy a biológia órán tanult az intelligens tervezéről. Valószínű, azonnal másik iskolát keresnék neki.

Azt gondolom, hogy a teremtés elméletnek vallásórán a helye. Az szerencsére (még) nem kötelező.

Nem hiszem, hogy az evolúció-teremtés kérdésében kompromisszumot kellene, vagy lehetne kötni.

Ropian 2007.06.28. 10:45:38

Visszatérve az ID-re, jó felvetés a "történelmi" egyházak állásfoglalása, vagy állás-nem-foglalása. Talán kijelenthetjük, hogy európai keresztény körökben ma már általában elfogadják az evolúciót, de az ID mozgalom nekik is jól jön, hiszen visszahozza a teremtőt modern köntösben.

Mivel az ID nem fogalmaz meg konkrét elméletet a tervezéssel kapcsolatban (Tasi István, az ID hazai apostola erre a kérdésre átment kitérőbe egy evolúciú vs. intelligens tervezettség vitán), így nincs is igazán mi ellen állást foglalni, legfeljebb a tudománytalansággal szemben, de hát azt ugye aligha várhatjuk az egyház részéről. Az evolúció elméletét pedig úgy általában szintén nem fogják védelmükbe venni...

Szóval szerintem sokkal inkább az van, hogy jól jön ez nekik, passzívan hagyják, hadd bomlassza ez az evolúció és a tudomány pozicióját. Már ha tudja.

Tgr 2007.06.28. 17:05:12

nordkiki, mégis hogyan lehetne egy tudományos kérdésben kompromisszumot kötni? Az egyik fél szerint hatezer éves a világ, a másik szerint tizennégymilliárd, akkor hétmilliárdban kiegyezünk?

Vagy vannak egy elméletnek új, falszifikálható, helyesnek bizonyuló állításai, vagy nem. Az ID-nek nincsenek. Ennyi a történet. Ezen nincs mit kompromisszumozni.

Tgr 2007.06.28. 17:11:11

Ropian, a katolikus egyház ebben a kérdésben eléggé megosztott (gondolom a kisebbek is, csak azokról kevesebbet hallani). Vannak a vezetői között kifejezetten ID-pártiak és kifejezetten ID-ellenesek is. Úgyhogy óvakodnak állást foglalni a kérdés olyan aspektusaiban, amikben nem muszáj.

Persze ez egy átmeneti állapot, a katolikus egyház egyszerűen a sokkal rugalamasabb hitelvei miatt tovább tudott hátrálni a tudomány elől, mint pl. a neoprotestánsok, de ez sem tart örökké. A kognitív tudomány vagy az evolúciós pszichológia például már olyan területekre hatol be, amiket nem fognak ilyen könnyen feladni, úgyhogy lesznek itt még véres harcok. Ajánlom mindenki figyelmébe a Nature két héttel ezelőtti editorialját, az lényegében erről szól:

www.nature.com/nature/journal/v447/n7146/full/447753a.html

Ropian 2007.06.28. 17:16:48

Hát igen, a lélek naturalizációja még hátravan...

bolhabetu 2007.06.28. 19:15:29

Legjobb tudomásom szerint az ID semmit sem fogalmaz meg. Az evolúcióelmélet bírálatán túl semmit sem tud felmutatni. Angolul tudóknak ajánlom figyelmébe a Youtube-on a Ken Miller on Intelligent Design videót, ahol Ken Miller biokémikus (mellesleg hívő) beszámol a Kansasi evolúció kontra ID perről. Kiütéses győzelem. Az ID semmit sem tud felhozni a maga mentségére, olyan mintha a Fajok eredetében Darwin kizárólag arra hozna fel érveket, hogy a teremtés miért nem lehetséges, miért gyengék a bizonyítékai. És kizárólag falsakat persze.

bolhabetu 2007.06.28. 19:28:20

Nem kansasi , hanem doveri
Keverem a majomperrel

Czihaki Viktória 2008.08.25. 14:48:31

Ezzel is úgy vagyunk, mint a rendszerváltással. A fürdővizzel a gyereket is kiöntjük. Nem a teremtés elmélet a hibás, hanem akik megírták. Az szorulna reformációra, igazítva a haladó szellemhez.
A Földön először spontán született az élet, az akkor idővallum szerinti környezeti hatásokra. Majd utána lett játékos, tanuló, és végül, egy tudatos teremtés. A teremtés engedett az evolóció erőszakának, mit túlélési szükség. Ha nem lett volna teremtés, nem lehetett volna evolúció. De ha a vallások és az ember kihelyezi a Mindenségbe a Teremtőket, ahol emberi léptékben ugye nem érzékelhető, nem meg magyarázható, nyilvánvalóan teret krephat az az értelmetlen hipotézis, hogy az ember egy moszatból, baktériumból majd gyikból és madárból, ragadózóból született. Akkor viszont nem csodálkozom, hogy vannak köztünk csúszómászók, ide-oda tartozni akaró pillék, rókaképű sumákok, és vérengző ragadozók, mások vérét szivó élősködő politikusok és tőkések. Ha nem lett volna két Teremtő erő, akkor ma nem lenne az embernek két életet adó lelke! Amely közül azegyik az idegrendszer, a másik a tudat lelke. Én hajlandó vagyok azt is bebízonyítani, hogy a tudati lélek képes kilépni a testnek szorításából is még életben. Persze csak abban az esetben bizonyitom a valóságban is, ha megkapom James Randi által beigért egy millió dollárt! Helló Vágó István! Jelentkezem!

cseppkő 2008.08.25. 15:18:39

Egyszer régen, mikor először ébredt fel bennem a kíváncsiság és elindultam keresgélni, beléptem az emberiség szellemi tárházába, hogy ott válaszokat keressek. Legnagyobb megdöbbenésemre, két egymástól távoli, hatalmas, jól erősen lezárt, felcímkézett dobozt találtam. Egyikre az volt írva Tudományok, a másikra Vallások. Kissé csodálkoztam, de azért felbontottam mind kettőt, de ismét dobozokat találtam. Sok-sok dobozt mind kettőben, jól lezárva, össze ne keveredjen tartalmuk! Mikor megelégeltem a megannyi sok kicsi doboz látványát, ki-becsukását, fogtam az egészet kiborítottam halomba, és beleültem a közepébe. Szép lassan, komótosan elkezdtem olvasni, ahogy a kezembe akadt és összevetettem saját tapasztalataimmal, amit úgy éreztem, nem egyezik saját érzéseimmel, saját látott élményeimmel, bizony félre tettem. Két tekintélyes kupac lett előttem; az egyik, amit elvetek és bírálok a másik, amit elfogadhatónak ítéltem, csak sorba kell tenni, hogy azt logikus gondolkodással nálam okosabbak értékelhessék, felhasználhassák. Miután sorba tettem a megannyi ismeretet, rádöbbentem, hogy evolúció nem létezne, tudatos teremtés nélkül, viszont egy teremtés, okszerűen enged az evolúciós erőszaknak. Vagy is az élet a Földünkön –e kettő által együtt létezik. Na de ha volt tudatos teremtés ki, vagy Milyen szellemi erő-erők voltak a teremtők? Ezt kellene kikutatnunk, értenünk. Na de ha az ember és a vallások kihelyezik ezeket a teremtő erőket a végtelen Mindenségbe és még azt is mesélik Ők teremtették azt is, akkor olyan hatalmas teremtőket sejtetnek, hogy az emberi szellem már felfogni sem képes ilyen nagyságot.Vagy is azt mondják eszi-nem eszi fogadd el hidd el.Na persze, hogy oda a végtelenbe nem hallik az emberi jaj az jó a hatalomnak és jó a vallásoknak is. Igy élvezhetik a maguk teremtett Matrixokat, ahová becsalják a megannyi embert, teremtve számukra illúzió életet, miközben nem veszik észre szerencsétlenek, hogy csak bábok, csak szolgalelkek, akiken élősködnek! Függetlenül attól hogy teremtményei egy evolúcós, vagy egy vallásos Matrixnak.

cseppkő 2008.08.25. 15:25:07

A mai modern világunkban, mikor az emberi tudás oly magaslatokat ért el, még is vannak olyan kérdések szellemi életünkben, melyeket nem válaszoltunk meg a mai napig sem, holott úgy feszül felettünk, mint feszültséggel telített megannyi viharfelhő, melynek hatása időről- időre végigsöpör világunkon pusztító lángokat gyújtva. Két szellemi nagyság határozza meg az emberek gondolkodását, - na persze a pénzen kívül, mert valljuk be az ember első sorban, a pénzben hisz, a pénzre alapozza életét, építi jövőjét, majd csak az után következik bármi más, még a szerelembe is besegít olykor, holott annak a tiszta, romlatlan, természetnek kellene lennie. –
Attól kezdve, ahogy az ember megszületik, szellemét megtöltik ilyen- olyan tudással, melyet tudományok tanítanak, a szülői háttér és a sokszínű vallások, mindig egy népnek hagyományai szerint. Aztán felnő és kérdés, csupán kopírozza a szellemi tanításokat, mert belesulykolták, vagy képes lesz-e felülemelkedni és körülnézve a sokféle elmélet között, kialakítani egy saját látásmódot az életről, annak létezéséről, annak tökéletesebbé tételéről.
Nem az a bajom, hogy sokszínű vallás létezik, hisz csodálatos mesevilágot tükröznek, melyet az emberi fantázia teremtett az idők folyamán sajátos képességű emberek megtapasztalásai nyomán, kornak megfelelő tudással értelmeztek, színeztek, vallásírók felülírták, mindig egy adott korszak szájíze szerint. Generációkon keresztül átadták, belesulykolták egy-egy népnek tudatába annyira, hogy szinte törvénnyé lépett elő még akkor is ha az, sok tekintetben életellenes volt, emberi jogokat is sérthetett. Vallásra szüksége van az esendő lelkületű embernek, de elméleteik, elmaradtak a szellemi haladástól, az emberiség eddig elért tudásától melyet az idők során felhalmozott. –egy újabb, reformációra lenne szükség! --
Nem lehet a csillagos eget csak egyféleképp látni, mint ahogy a teremtés elméletét is egyféleképp lehet csak meghatározni. –Bár ez a kérdés még ma is nyitott, csupán egy mese szolgál magyarázatul, amely úgy, ahogy leírva van, mai tudással már nem nevezhető igazságnak. Hisz teremteni csak AZ képes, aki létezik, ha viszont létezik, akkor létezése meghatározható, de ez idáig valójában nem meghatározott, csupán sokan azt mondják, VAN, LENNIE KELL, Maga a Mindenség teremtője…stb. Ha csak idáig jutok, kiráz a hideg még a gondolatra is, ha a Mindenséget (!) teremtette Valaki” akkor mekkora lehet a teremtő? Akkor én mi vagyok, ki vagyok? Talán semmi? Talán csak egy baktérium, méretemet számítva ehhez a valamiféle hatalmashoz? Ha viszont, méretem ehhez az állítólagos VANhoz szinte semmi, akkor azt gondolhatnánk, nem is volt egy tudatos teremtés, csupán egy vizes közegnek tenyészetei vagyunk úgy, véletlenül, spontán….brr, inkább keresgéljünk tovább, mert ez az elméleti okoskodás azoknak való, akik mivel nem tudják a választ, olyan méreteket sejtetnek, melyet a mi kicsiny emberi léptékünkkel úgy sem tudunk belátni, tehát következésképp nyugodjunk bele, fogadjuk el, eszi- nem eszi, ez van. Hát, őszintén? Elég kényelmes megoldása egy olyan fontos kérdések megválaszolására, mint a teremtés, még inkább a Teremtő létezésének meghatározására! Aztán minél okosabb egy ember, minél magasabb a képesítése, annál inkább válik az ész által, racionális gondolkodása által ateistává, és azt mondja, már pedig nem teremtve lett az élet tudatosan, hanem bizony spontán tenyészetek utótermékei, leszármazottai vagyunk! BRRR….
Nem csodálatos elmélet, egyszerű, nem kell vele sokat bíbelődni, sőt mióta Darwin megírta a fejlődés elméletet, nyugodtan alhatunk, mert az élet örök, épp a legkisebb lények által, melyeknek utódai vagyunk a baktériumoké és moszatoké akiknek elég egy kevéske poshadt víztócsa és újraélednek és mi újraszülethetünk jaj de jó, és mivel nincs „felettünk Senki”, így vidáman elpusztíthatunk bárkit, bármit, még a világunkat is, mert hisz újraszülethetünk reinkarnáció révén egy baktérium tenyészetből!
Szóval, ilyen és ehhez hasonló gondolatok születtek bennem, amikor olvastam nem olyan rég egy nagy genetikus kutató, tudósnak Richard Dawkins Isteni téveszme című könyvét. Tegyem hozzá, azért úgy láttam sorai mögött olvasva, hogy egyértelműen szemtől-szembe” nem volt mersze kiírni ÉN NEM HISZEK ISTEN létezésében! Bármelyik fejezetet olvastam, főleg idegen tollakkal érvelt, felsorakoztatva jó pár ateista elméletet másoktól, ezzel a tétellel kapcsolatban. Ha valamiben határozottan kifejtette álláspontját az inkább az evolúciós fejlődés menete volt, azt is több szemszögből alátámasztva, úgyhogy némi remény is ébredt volna bennem, hogy egyszer talán lepke leszek, majd madár, majd ragadozó, ha már mindent kitanultam, akkor elég fejlett leszek ahhoz, hogy emberként jöjjek a világra. Szóval, ha csak a darwini elméletet fogadom el, akkor világosan megmagyarázná számomra, miért élősködő az egyik ember, miért száll ide-oda a másik, mért oly véresen agresszív a harmadik, szóval ezért vagyunk olyan diszharmonikusan különbözők, attól függően melyik állatnak a génje erősebb bennünk? Nem volna jobb akkor a birkánál megállapodni, az még is egy csendes állat, vegetáriánus és milyen jól tűri, ha elvágják a nyakát, némán, szó nélkül, megadón… birkamód- hát nem egyszerűbb lenne a háború az emberiségnek? Csendben zajlana, képzeljük csak el, micsoda kényelmes is lenne, mert ugye még ma is, korunkban is legyilkolnak népeket, csak hát a jajszó és fájdalom elér bizony az Istenig. Bocsánat, elfeledtem, hogy az ember előrelátóan, Isten hivatalát kihelyezte a Mindenségbe, oda pedig nem ér el a jajszó, ami felhangzott ismételten az idők folyamán, mióta az ember társadalomban él, és megtanulta mit jelent a hatalom. Csak azt felejtette el az ember, ha annyira kihelyezi a Mindenségbe ezt az Istent, hogy már elérhetetlen, akkor rimánkodásunk, fohászunk sem jut el hozzá mikor saját gyermekünknek életéért, könyörögnénk.-
De térjek vissza a nagy genetikusunk írásához, mert azért sok igazságot leírt benne, rámutatva a vallások végtelen egyszerűségére, na és bigottságára is, akik ha valamire nincs logikus magyarázat, azt tanítják, ne aggódj, Isten alkotta, ha valamit nem tudsz elérni, ne aggódj, Isten megsegít. Szóval a vallások úgy tüntetik fel Istent, mint valami Róbertbácsit, vagy télapót, csodát- teremtőt, aki ad, ha nélkülözöl, segít ha bajba kerülsz, és ha eleget imádkozol, böjtölsz alázattal, akkor még protekciód is lehet nála nem kell sorszámot tépned, sorban állnod előszobájában, hanem soron kívül fogad téged ha eljön az IDŐ! Hogy a tornácon várakozok, ma hol vannak, nem tudom, mert időközben lebontották a tornácot, lehet átépítés van ott is? Mi emberek, szeretünk átépíteni, úgy látszik még a túlvilágon is….Hová helyezték azokat a kisgyerekeket, akik nem lettek megkeresztelve, de azért a tornácon lehettek eddig? Szegény kis árvák remélem, nem áznak, fáznak? Mert ha már teremtettek, akkor legalább a hozzájuk érkezők részére, főleg ha ártatlan gyermekek, illik fedélről gondoskodni, ha egyszer azt mondja minden vallás, van valahol egy mennyország.
De bármennyire „lélegzetelállítóan idiótának” nevezi is a vallások” intelligens tervezés” elméletét”, --- ami idézet, mert egy Michael Behe nevezetű talált ki – saját szavaival nem merte kinyilatkoztatni, ugyan akkor ellentmondásba is kerül saját írásával, mert tulajdonképpen bármennyire miszlikre szedte is mint genetikus az élő sejtet, bármennyire belemagyarázza az, egy élő, azt egyetlen sorából sem értettem meg, akkor mitől élő, mitől eleven az élő? Az igaz nem lehet a tudás, az ismeret hiányosságát valami isteni pótlékkal betömködni, de nem lehet az élet mozgékonyságát sem valamiféle mesterséges mozgással se összehasonlítani, még akkor sem, ha egyetlen sejten belül, különböző mechanizmusok zajlanak. Mert a többféle cselekvéssornak van egy közös irányítója, okkal, céllal. Ez viszont már tudatos cselekvést feltételez! Bár mennyire kicsiny egy élet, annak működését, igenis egy központi tudat vezérli. De hogy miképp létezhet ez a tudat, egy későbbi fejezetben elmesélem.
Dawkins több elméletet is felsorakoztat, a vallási elméletekkel szemben, de bármennyire is csűri-csavarja a szót, semmivel se magyaráz meg többet, mint a vallások meséi. Sőt a felsorolt nagy gondolkodok, matematikusok, fizikusok elméleteit olvasva, --mondanom sem kell megdöbbenéssel – egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy sok kilométer hosszú gyorsítókat építenek föld alatt, csak azért, hogy megválaszolhassák a nagy Bumm elméletet, ami tulajdonképpen számomra legalább is elfogadhatatlan. Majd egyszer, ha már egy kissé leegyszerűsíteni lesznek képesek logikájukat, mert ma túl komplikálnak mindent, akkor rájönnek, hogy sokkal de sokkal egyszerűbb mindennek a keletkezése. Remélem, még megélem .- Talán ami számomra tetszett, az antropikus elv, mely idézve, Brandon Carter matematikustól ered 1974-ből, majd, mint írta Dawkins, Barrow és Tipler fizikusok fejlesztettek tovább. Ami számomra szimpatikus volt, hogy elméletükkel visszatértek a végtelenségből Földünkre és az élet keletkezését a bolygónk sajátos és egyedi tulajdonságának feltételezték, nem pedig egy Mindenségben székelőre hivatkoztak. Mint matematikusok, inkább a létezésnek fizikális lehetőségeit vették számba, hisz hiába lenne egy Teremtő, ha a feltételek nem megfelelőek. Ha nem is tételezik egy teremtő létezését, de lerakták azt a tézist, mi szükséges egy zord Mindenségben, hogy egyáltalán élet létezzen, és számomra azt igazolta, hogy igen is, a Földünk maga is tett hozzá”, valamiképp sajátos tulajdonságának kellett lennie, mert volt Egy spontán, majd egy tudatos Teremtés, és az óta semmi! Ha viszont a körülmények az antropikus elv szerint egy életkeletkezésre megfelelőek, és csak az evolúció elmélet lenne az igaz, mely egy folyamatos változást és újnak születését is írja, akkor viszont, a mai időben is kellene, hogy szülessenek vadonatúj életek. Viszont nem születik újabb és újabb élet. Mert a nagy Teremtés egyszeri volt mindig, egy időzónán belül zajlott, mint aktus. Igazuk volt a matematikusoknak, hogy egy a milliárdhoz az esély az élet keletkezésére, mert bizony a Mindenség egy véletleneknek sorozataként született. Ha lenne egy Mindenség teremtő, akkor azt feltételezhetnénk, hogy több olyan bolygót is teremtett, mellyen eljátszott a teremtéssel, na persze lehet, hogy smucig volt, anyagtakarékos? De ahhoz, hogy élet legyen egy bolygón, nem csupán egy ideális úgynevezett Goldilocks-zóna szükséges, ahol a Földünk is van, mert az még nem garantálja sem ezt a sokszínű életet, sem pedig a magasabb rendű fajok létezését. Különben is, ha már élet keletkezik, az itteni életek a példa rá, hogy extrém hideg és meleg mellett is keletkezhet élet. Vagy is azt kellene felismernie a tudományoknak, hogy mi az, ami létezik a Földön és mi az, ami nem létezik például a Marson? Úgy gondolom, Földünk születési helye, életútja, és az, hogy ide a Naprendszerbe megfelelő helyre érkezett, együttesen tette alkalmassá, hogy először is élővé, élő bolygóvá válhasson. Szerintem nem csak egy holtnak látszó anyagtömörülés, egy bolygó a sok földszerű bolygó közül, hanem egy sajátosan élő bolygó, a maga fantasztikusságával, olyan erőkkel rendelkezik, amelyekkel már, teremteni volt képes. Miképp, hogyan teremtett, majd kitérek könyvem másik fejezetében.
Szintén ellent mondanék Dawkinsnak, mikor azt állítja, el lehet fogadni az univerzumok sokaságát feltételező extravagáns ötletet, de Istennek, vagy bármiféle fajta magasabb intelligenciát nem tartja valószínűnek, bár itt is Smolin nevezetű fizikusra hivatkozik.
Mesélhet nekem a pillangók szárnyáról, vagy épp a méhek tökéletes szemfelépítéséről, de ez mind csupán az életet, annak fejlődését igazolja, mely mindig a tökéletes felé halad, na de miért, milyen információ, vezérlő tudat van benne, hogy a tökékesebb felé tart? Haladhatna ellenkezőleg is, az elefánttól visszamenőleg a pocokig nem? Mi határozza meg a nagyságot egy életnél, vagy mi határozza meg meddig él? Vagy mi határozza meg tudatát, kényszeres cselekedeteit? Erre nem elég az evolúció elmélete! De még a DNS-elmélete sem. Hiába van egy sejt tömörülés, mondjuk egy tengeri csillag, benne DNS, nem lenne tisztességes, ha elhitetnénk vele egyszer, emberré fejlődik .- Na persze lehet,hogy kimenekülne a világból, mert talán boldogabb saját állapotában?
Megírta ezt a könyvet azzal a címmel, Isteni téveszme, hivatkozva mások ateista gondolataival, de megcáfolni létezését még sem tudta egyértelműen, viszont teljesen feleslegesnek tartottam pellengérre tűzni az olyan papokat, akik mint pedofillok elméjükben már aberráltak és gyermekeket molesztáltak. Ez a fajta szégyenletes vád, még ha igaz is, sugallja a vallás ellenességet mások felé, és ez így, ilyen formán, nem tisztességes, egy hiányos állításunk nem teszi egésszé. Az ilyen típusú beteges hajlam az átlag emberek között is létezik, tehát semmi köze nincs a vallásossághoz, illetve az általam se helyeselt papi cölibátushoz. Bármilyen foglalkozású, hivatású embernél bekövetkezhet ez a fajta elmebetegség, kortól függetlenül. ( mert a pedofilia, már az elmének torzulása! - nem pedig ahogy egyszer hallgattam egy kriminál pszichológust aki azt nyilatkozta, vannak ártalmatlanok, csak túlzottan szeretik a gyerekeket…- csak simogatják szexuális töltéssel? Nem tudom, mit szólna, ha egyszer az Ő unokáját szeretgetnék ilyen módon, és hogy ki ne derüljön, átsimogatnák angyalkának? ) Szerintem, amíg az orvostudomány nem tudja gyógyítani ezt a fajta elmebajt, olyan közösségbe helyezzék őket, ahol elzártan, még is szabadon mozoghat, de nem kerülhetnek gyermekek közelébe soha, de gyakorolhatja foglakozását, ha nem fajult el gyilkosságig, mert az már súlyosabb. De ha nagyon odafigyelnénk, és őszintén szembenéznénk az igazsággal, sajnos elég magas százalékban élnek közöttünk olyan férfiak, akik ha jól titkolják is, de hajlamosak erre az elmebeteg szexualitásra, mert bár emberekként járnak közöttünk, de szexualitásukban ragadozó fenevadak. Tessék vigyázni gyermekeinkre, és észre venni, ami abnormális közeledés idegen részéről, és sajnos néha, saját szülőtől is!
Az életet élni kell, ahogy teremtetett, vágyainkat természetesen és egészségesen megélve. De emberien egészséges vagy aberrált vágyainknak, semmi köze sincs sem az isteni létezés igazolásához, sem a Teremtés elmélethez vagy evolúcióhoz! Lehet bírálni a vallási dogmák elavult meséit, vagy a vallások fanatizmusát, mely torzítja az egyszerű emberek tudatát, és bizonyos tételeik, már-már sértik az emberi méltóságot, valamint az egyes ember saját életével-utódlással –illetve, halálával kapcsolatos döntési jogait. Gondolok itt egy abortuszra, szexuáliséletben használatos védekezésre, valamint az emberséges halálhoz való jogra, amelyekhez valóban semmi köze a vallásnak. A vallások foglalkozzanak az emberi lélekkel, de nincs joguk beleavatkozni, korlátozni, valamiféle isteni büntetéssel fenyegetőzni, az egyes ember életéhez tartozó nagy döntésekbe. Ha egy nő nem képes anyagilag eltartani egy gyermeket, vagy egyetlen porcikája sem kívánja azt az életet, akkor sokkal egészségesebb időben megszakítani, mint sem úgy világra hozni egy embert, hogy itt senki se várja, mert sajnos, emberi világunk hajlamos átgázolni felette. Annak ellenére írom, hogy egészségügyileg helyesebbnek tartanám a tudatos védekezést, egy nem kívánt terhesség elkerülésére.
Viszont nagyon igaza volt, a vallásos mesék képtelenségeivel kapcsolatban, különösen a fanatizmusra való rávezetés képességére. Nem szükséges kiutaznom sehová elég, ha bekapcsolom a tv-t és meghallgatok egy-egy vasárnap délelőtti hegyi beszédet” amitől, ha rendszeresen hallgatnám, kinőne a hátamon a szőr is, megnyílna az idő csatornája és visszazuhannék a kőkorszakba, de a sötétközépkorba biztosan. Ha ilyen sok emberrel megtöltött termet látok, hol egy, Hozzáértő” jó érzékkel ontja a képtelenségeket, és elnézem azt a sok embert, aki megbűvölten rámered, eszembe jut egy film, a MATRIX .
Ha idáig jutok gondolataimmal, bevallom minden csipkelődésem ellenére, fejet hajtok Richard Dawkins előtt, hogy képes volt kiszakadni a matrix illúziót elhitetni képes hatásából, és maga stílusában ugyan, de még is csak egy lázadó. Ha viszont így belegondolunk, akkor nem is olyan reménytelen az emberiség szellemi fejlődése, -- talán erkölcse se, mert hát az is hagy némi kívánnivalót maga után --- mert minden generáció még egy matrix- építette világban is, kitenyészteni – hogy maradjak stílusos --képes önmagából a tökéletes lázadót, aki fenekestül felforgatni képes ezt a poros világot.
Szóval hasonló lázadóként írtam meg könyvemet, bár én nem vagyok vallásos, még sem lettem ateista, sőt hiszem, hogy a Teremtés Valamik által” tudatossá lett. De ahhoz, hogy mindezt felfogni legyek képes, arra volt szükség, hogy olyan képességekkel szülessek, és olyan mértékben megnyílni legyen képes tudatom, hogy megláthassam a láthatatlant, megtapasztalhattam az eddig elérhetetlent. Azzal is tisztában vagyok, hogy az ilyen meglátással, megtapasztalással kapcsolatban azt mondják az okosok” téveszme….
De ha mindig csak mások szavára, véleményére hallgatunk, „behúzzuk fülünket, farkunkat” akkor elvesztjük emberi méltóságunkat, és csak szolgalelkűként élhetünk. Tanuljunk meg gondolkodni, tanuljuk meg saját véleményünket kinyilvánítani, egyes Egyedi Embernek lenni, a mátrixokból” kilépve élni.
Az életem során érzékeltem, láttam olyan dolgokat, csodákat, amelyek szabad szemmel nem láthatók, illetve a valóság másik oldalán van. Amelyet élő léleknek nem lett volna szabad látni, nem lett volna szabad a „Holtak- útjára”lépni. Ezt szeretném elmesélni úgy, ahogy láttam, éreztem, értelmeztem, e - csodákat. Nem volt könnyű döntenem, hogy milyen „formában” írjam, racionális gondolkodás felé tereljem soraimmal az olvasót, és olyan formán erősítsem hitében, reményében, vagy pedig misztifikáljam, meseszerűen fogalmazzak, mint előttem tették. De bármelyik stílust választom írásomhoz, - a mesést, vagy racionálist – az a fantasztikum, amivel szembesültem, így is, úgy is, nehezen felfogható, már-már hihetetlen. Pedig amit elmesélek, IGAZ. – Talán értelmezéseim, nem lesznek elég tudományos nyelvezettel fogalmazva, hisz amit elmesélek még nem igazolt tudományosan, csak saját, szubjektív tapasztalataimnak emléke. Egy biztos, miközben írom könyvemet, egyik oldalamon a tudomány van, fél szemét lekötve, másik oldalamon a vallások, ellenkező szemüket letakarva, majd csak ellavírozok kettőjük között egy arany középúton… Vajon mennyit látnak meg elmeséléseimből? Találkozik-e nyitott tekintetük…..miközben elhaladok kettőjük között? Biztosra veszem, szinte hallom; képtelenség, téveszme, Isten káromlás…

2008.08.25. 15:44:13

Kedves Cizhaki Viktória!

Mielőtt jelentkezel, fogadd meg James Randi tanácsát:

jelentkező

Kérem, vegye figyelembe, hogy nem egy pályázó súlyos személyes kudarcként élte meg, hogy nem tudta teljesíteni a tesztet, amire vállalkozott. A legkomolyabban tanácsolom, hogy még mielőtt szorítóba lép a díjért, megfelelő kettős-vak kísérletben ellenőriztesse, valóban rendelkezik-e azzal a képességgel, amit be akar mutatni. Ez nekem és számos pályázónak eddig már sok időt és munkát takarított meg azzal, hogy bebizonyította: a leendő pályázó képességei csupán a képzeletében léteztek. Kérem, tegye ezt meg, és ne hanyagolja el ezt az elővigyázatosságot.

— James Randi

2008.08.25. 15:45:44

Carl Sagan ajánl egy módszert:

Létezik egy egyszerű módszer az asztrális projekció valóságosságának ellenőrzésére. Kérjük meg egy barátunkat, hogy távollétünkben tegyen egy könyvet címoldalával fölfelé könyvtárunk egy hozzáférhetetlen polcára. Ha ezután asztrális projekció élményében van részünk, lebegjünk oda a könyv közelébe és olvassuk el a címét. Ha újra tudatunkra ébredve pontosan tudjuk, mi a könyv címe, akkor sikerült bizonyítékot szolgáltatnunk az asztrális projekció fizikai realitása mellett. Természetesen ki kell zárni bármilyen egyéb lehetőséget arra, hogy elolvassuk a könyv címét, például leselkedünk, amikor senki sincs a közelben, vagy a könyvet elrejtő barátunk elfecsegi valakinek a címet, aki azután visszamondja nekünk. Az utóbbi lehetőséget úgy kerülhetjük el, ha a kísérletet „kétszeresen vakon" végezzük. Ez azt jelenti, hogy egy számunkra teljességgel ismeretlen személyt - akinek még csak a létezésünkről sincs tudomása - kérünk meg a könyv kiválasztására és elhelyezésére. Ugyanennek a személynek kell azután megítélnie, hogy helyes választ adtunk-e. Legjobb tudomásom szerint soha senki nem számolt be még az asztrális projekció ilyen, ellenőrzött körülmények között, kételkedők jelenlétében történt ellenőrzéséről.

2008.08.25. 16:02:45

"na de miért, milyen információ, vezérlő tudat van benne, hogy a tökékesebb felé tart?Haladhatna ellenkezőleg is, az elefánttól visszamenőleg a pocokig nem?"

Cseppkő! Te nem értetted meg az evolúció lényegét:

hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9p:Mutacio_szelekcio.svg

cseppkő 2008.08.25. 16:42:40

KÁ! Köszönöm a tanácsokat, de én sokkal szigorúbb prokákkal ellenőriztem képességemet. Nem saját könyvtáramban, hanem a másik ember szobájában hogy mit olvas, egy azon időpontban, mikor én kilépek testem szorításából. Függetlenül attól hogy köztünk a távolság 100-200 km.
Nem cáfolom az evolúciót, de szükségesnek tartom, és létezőnek a tudatos teremtést is. Naivitásnak tartom megcáfolni a szellemi Létezők létezését, akkor hacáfolatunk is sántit.

szemet 2008.08.25. 17:11:41

cseppkő!

"-képes önmagából a tökéletes lázadót, aki fenekestül felforgatni képes ezt a poros világot.
Szóval hasonló lázadóként írtam meg könyvemet"

Ez valamilyen könyv előszava amit becopyztál? Kiváncsi vagyok ki ez a "kiválasztott" szerző... Milyen új messiás?

Mindenesetre ez a töményen felvezetett elég paneles bölcsességsablon-gyűjtemény elég irritáló/undorító.

"Az életem során érzékeltem, láttam olyan dolgokat, csodákat, amelyek szabad szemmel nem láthatók, illetve a valóság másik oldalán van." stb...

És mindenről tudja a tutit, abortusztól pedofíliáig. Elképesztően bölcs és nagy ember lehet hisz ő maga állítja magáról!

ááááááááááááááááááááá szinte már fizikai fájdalmat okoz az olvasása... :(

2008.08.25. 17:38:07

Ezt a Szintézis Szabadegyetem honlapján találtam, Kutatásaink cím alatt:

Testelhagyás laboratóriumi vizsgálata: Az elsősorban a halálközeli élményekből ismert testelhagyás kísérleti igazolása alapjaiban változtathatná meg a testhez, a tudathoz és a halálhoz kapcsolódó ma hivatalos szemléleteket.

Azt meghiszem! De ezek szerint ez még nekik sem sikerült.

zenészpéter 2008.08.25. 18:13:15

cseppkő!
Amikor kinyitottad azt a két dobozt, gondolom, nem csecsemő voltál. Vagyis birtokában voltál valamiféle ismeretnek a vilábból. Ezek lehetnek igazak és hamisak is, vegyesen. Te ezeknek az ismereteknek a birtokában szelektáltál. Ami egyezett az addig ismertekkel, az lett az egyik kupac, ami nem egyezett, az lett a másik. Így tulajdonképpen megerősítetted önmagadat az addigi tudásodban, világnézetedben.

Elképzelhetőnek tartod, hogy a két kupac nem feltétlenül az objektív igaz-hamis kupacot alkotja?


"Nem csodálatos elmélet, egyszerű, nem kell vele sokat bíbelődni, sőt mióta Darwin megírta a fejlődés elméletet, nyugodtan alhatunk, mert az élet örök, épp a legkisebb lények által, melyeknek utódai vagyunk a baktériumoké és moszatoké akiknek elég egy kevéske poshadt víztócsa és újraélednek és mi újraszülethetünk jaj de jó, és mivel nincs „felettünk Senki”, így vidáman elpusztíthatunk bárkit, bármit, még a világunkat is, mert hisz újraszülethetünk reinkarnáció révén egy baktérium tenyészetből!"

Van itt egy pici csúsztatás. Isten lététől vagy nem lététől teljesen függetlenül az élőlények azokat az atomokat használják, amit más élőlények eldobtak. Te is állatot és növényt eszel, minden részed ugyanabból van. A baktériumok majd téged is lebontanak, abból fa nő, abból megint valami más élőlény. Kár ezt a tényt összekeverni a létező, vagy nem létező Istennel.

"ha a Mindenséget (!) teremtette Valaki” akkor mekkora lehet a teremtő? Akkor én mi vagyok, ki vagyok? Talán semmi? Talán csak egy baktérium, méretemet számítva ehhez a valamiféle hatalmashoz?"

Ha téged örömmel tölt el a hú de pici vagyok érzése, nyugodtan érezheted ezt teremtő nélkül is. Amikor evidensnek vették még a tudósok is Isten létét, akkor néhány szférányinak képzelték a világot. Azóta tapasztaltuk meg, hogy felfoghatatlanul hatalmas.
Ez most érv Isten mellett?

"Ha valamiben határozottan kifejtette álláspontját az inkább az evolúciós fejlődés menete volt, azt is több szemszögből alátámasztva, úgyhogy némi remény is ébredt volna bennem, hogy egyszer talán lepke leszek, majd madár, majd ragadozó, ha már mindent kitanultam, akkor elég fejlett leszek ahhoz, hogy emberként jöjjek a világra."

Valamit nagyon nem értesz az evolúcióból. Olvasgass még a "nem tetszik" kupacból!

"Sőt a felsorolt nagy gondolkodok, matematikusok, fizikusok elméleteit olvasva, --mondanom sem kell megdöbbenéssel – egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy sok kilométer hosszú gyorsítókat építenek föld alatt, csak azért, hogy megválaszolhassák a nagy Bumm elméletet, ami tulajdonképpen számomra legalább is elfogadhatatlan. Majd egyszer, ha már egy kissé leegyszerűsíteni lesznek képesek logikájukat, mert ma túl komplikálnak mindent, akkor rájönnek, hogy sokkal de sokkal egyszerűbb mindennek a keletkezése. Remélem, még megélem"


Majd ha kicsit differenciáltabbá leszel képes tenni a logikádat, akkor rájössz, hogy miért is építenek sok kilométer hosszú gyorsítókat. Rájössz, hogy sokkal, de sokkal bonyolultabb a világ működése. Remélem, még megéled.

2008.08.25. 18:13:36

Kedves cseppkő!
Miért van az hogy ez a pár milliócska (dollárban) senkit sem érdekel:

skepdic.freeweb.hu/randi.html

(bár Viktória most szólt hogy érdekli)
De ha a pénzért nem, a tudományért könyörgöm!

cseppkő 2008.08.25. 21:26:28

Amit fentebb írtam az irónia, ércelődés volt, az sajnálatos, hogy nem értettétek meg.
Ha a vallások azt mondják, hogy a mindenséget Isten teremtette, hogy kint van valahol a Mindenség felett, ami mára kiderült felfoghatatlan méretű, akkor bizony az ember nem több mint egy baktérium ehhez a teremtőhöz. Azt gondolom és utalok rá, hogy itt a Földünkön kellene keresgélni....
A gyorsítokat, pedig olyan világban ahol éhen halnak emberek és gyermekek, hol munka nélkül, tisztes emberi élet nélkül vegetálnak sok-sok millióan, igen is értelmetlennek tartom, pénz kidobásnak, mert a mindenség keletkezése egyszerübb, de ha még sem, számolgassanak tovább, mint annak idején Albert Einstein. Sokkal égetöbb problémák elött áll az emberiség az pedig a felmelegedés, az elsivatagosodás, energia kérdés. Na és a világunkon a béke megteremtése, hogy minden ember és élő, jól érezze magát benne.

Azt remélem talán lesz más jelentkező is. Sokkal komolyabb okok miatt. De az független a pénztől Nekem valóban szükségem lenne erre a pénzre is.

cseppkő 2008.08.25. 21:46:56

szemet! Te melyik Matrix része vagy.? Miért háborított a pedofiliáról írt rész, csak nem az vagy?

Ha ez a felvezetés nem tettszik, mert leirtakból idéztem, akkor ne olvasd el ezt a könyvet. Nem venném a szivemrem, ha hányingered lenne.

Amit egyébként írtam, egy könyv előszava, felvezetése több gondolatnak, valamint egy válasz az ateisták felé.

cseppkő 2008.08.25. 21:57:13

Valóban, mikor kinyítottam azokat a "dobozokat" zenészpéter, már 31 éves voltam, de az addigi tudásom kevés volt érteni mind azt amivel "sajátos módon" szembesültem, muszály volt kinyitni minden dobozt hogy értsem és aszerint szortiroztam, rakosgattam a mozaikokat ahogy számomra érzékelhető és látható volt világunk valósága és a valóságon túli. Nem értettem meg még én sem mindent, és sok mindent másképp láttam meg, mint ahogy tanultam, mint ahogy mesélték a két doboz"

szemet 2008.08.25. 23:03:20

cseppkő!

Lefordítom az előző postomat ha félreértetted:

Nem a nézeteiddel volt bajom elsősorban, hanem hogy az egész írásból az sugárzik, hogy úgy gondolod a te tudásod/tapasztalataid különleges(ek), egyedi vagy és bölcs, kiválasztott és különleges, túlhaladtad eszmeileg az "egyszerű embereket", "kiléptél a Mátrixból", olyan dolgokat értesz amit a tévelygő tudósok csak szeretnének stb...

Ha tényleg így lenne, akkor miért szorulnál rá hogy ezt egy könyvben bizonygasd? Fórumozgatás helyett meg inkább váltsd meg a világot! :)

cseppkő 2008.08.26. 09:51:08

Először is örülök, hogy sikerült egy kis port felverni” írásommal és ajánlatommal. Mert hisz reagáltatok hárman; KÁ,szemet, zenészp. Megvallom, évek óta nem lépek ki lelkemmel, és felajánlott vállalkozásom, nem is lesz olyan könnyű megvalósítanom, mivel drasztikusan tudtam csak visszaszorítani. De ha ismét vállalom, legyen belőle a családomnak is haszna. - Szükségük van rá.- De az- az összeg amennyit kitűztek, semmi ahhoz képest, és nincs megfizetve, ami utána saját részem lesz. Sokan mondogatják, kilépek de fogalmuk sincs, hogy mit jelent kilépni. Nálam is csak spontán történt először, csak már felnőttként figyeltem fel ennek fantasztikumára, és tettem tudatossá. De bármennyire fantasztikum, egy idő után maga a pokol. Mert jó lehet sikerült tudatos cselekvéssé tennem, de sajnos leállítani, már nem sikerült önmagamtól, pedig egy idő után ez a képesség pokollá válik. Külső segítség igénybe vétele a leállításhoz, bizony a második pokol!

Az, hogy egy szkeptikus oldalon provokálok, és hívom a kilépegetőket” csupán önmagam védelmében teszem. Megnyugtató az tudat, hogy pl. a magukat Fénylényeknek nevezőkkel szemben, nem vagyok egyedül. Inkább választom a kételkedőket, mint a fanatikusokat.

A materialista rendszerek viszont elvetik az istenbizonyítéknak szükségességét, mert az anyagnak örökkévalóságát, elsődlegességét tarja igaznak. Minden istenhez kötődő elméletet, de még létezését is a józanész számára logika nélkülinek, elfogadhatatlannak tartja.
Azt mondják továbbá, hogy az isten fogalmat a vallások találták ki és az emberi, társadalomi viszonyok teremtették meg annak alapját. Ha az emberek jól érzik magukat a világban, társadalmukban, nem keresgélik az istent.

Nem adok igazat a materialista szemléletnek, hogy a józanésszel, logikával nem lehet megmagyarázni isten létét. Mert bizony csak és kizárólag maga a józanész, a logika képes megmagyarázni, felfogni, a fizika törvényeinek segítségével.
Abban viszont igaza van, hogy ha az emberiség, minden egyes embere „istenbocsá”jól érezné magát a bőrében ebben az egyetlen rövidke életben, nem válna olyan kiszolgáltatottá esendő lelkével, és nem járna ide-oda csodát keresni, remélni, hogy végre Sorsa jobbra forduljon. Oly nagy a különbség ember és ember életminősége között, hogy ha isten bármikor is beavatkozna az életünk folyásába, bizony mondom rég, nem lenne Emberiség! Mert ha én isten lennék, bizony igencsak lesújtanék, és megtanítanám az embert egyszer és mindenkorra, a tisztes életre, mértékletességre, szeretetre. Hogy egyszer a Földön, már béke és boldogság lehessen, ahol jól érzi magát minden élő.


De az, hogy időtlen idők óta a vallások kihelyezzük Istent a Mindenségbe, ahol méretét tekintve valóban felfoghatatlanná, megmagyarázhatatlanná válik, részint túl egyszerű így kibújni egy magyarázat alól, másrészt megteremti a maga logikátlanságával az ateizmust, nem utolsósorban elbizonytalanítja tartásában magát az egyszerű embert is, hisz ha oly messze van, mi köze az itteni bűneimhez, fel sem hallatszik semmi a végtelenségig, ha netán-tán még is, imádkozom kicsit.-
Talán itt kellene keresgélni Földünkön, hisz nem a csillagos egünkről integet számtalan élet, hanem itt létezik, itt teremtetett „Valamik” által, Földünkön.

Még Isten is meghatározható, a ma létező tudományos elméletekkel, törvényekkel. Milyen az isteni Erő? Maga a fantasztikum, csodálatos fizikai Energia! Így Istennek létezése, nagyon is meghatározott, valódi, még akkor is, ha nem tartozik a „dolgok világához”. Akkor is, ha „reprezentálhatatlan”, DE(!) képes Önmagát megjeleníteni! DE,(!) nem abszolútum! Mert sem energia, sem szellem, sem semmi nem létezik önmagában, saját maga révén, minden csak más jelenléte által, más erőnek meglétével képes megvalósítani önmagát. Vagy is még az isteni erő sem képes egyedüli, önmaga révén, létezővé válni, csak a vele ellentétes erő által, amely az anyagnak energiája!. Vagy is a tudománynak meg kell határozni a valódi gravitációs energiát, és meg kell határozni a mágneses energiát. Mert –e két energia a Földünk két Lelke, vagy is az Isteni tudat és Teremtő erő!
Mindennek bizonyítására két eszköze van a tudománynak; gyakorlati és elméleti. Az isteni erők létezése, az energialétezésnek tudattal való teremtése, elméletileg, bizonyítható, mert a mai gondolkodók elérték azt a tudati szintet, és azt a gyakorlati tudást is, hogy csak a „tiszta” elmélet absztrakt logikájával, mélyre behatoljon a természeti jelenségek lényegébe. Egy teoretikus megközelítés, nem jelenti azt, hogy az csupán illuzionista megközelítés. Hisz ha nagyon őszinte önmagával szemben a tudós világ, a legtöbb tudományos megállapítása és törvénye a teoretikus, absztrakt logikával való megközelítésből származik ma is. Akár a csillagászatban, akár az élet keletkezését illetően, akár egy pusztítani képes atombomba előállítását megelőzően! Vagy nincs igazam? Ha a tudomány világa képes volt kitalálni emberiséget veszélyeztető atom és hidrogénbombát, amely az élet elpusztítására alkalmas, akkor szedje össze logikáját sürgősen és határozzák meg a Teremtő Erőket is, mert bizony égetően szükség lenne rá, mert az emberiség egyik fele sötétté lett a babonaságtól, a másik fele ridegen, túlzottan racionálissá vált és csak a hatalom és a mindent megszerezni akarok” lebeg szeme előtt! Valahogy a józan, gondolkodó Embernek kell megmutatni, hogy hol van az arany középút!

Hogy Valódi Hite legyen az embernek, de beleremegjen úgy „istenigazából”és végre valóban Emberré, a valóság istenévé váljon!

Ropian 2008.08.26. 09:59:32

(Re: cseppkő)

Ha mások hülyesége fájna, már én is kiléptem volna a testemből.

zenészpéter 2008.08.26. 10:51:55

Cseppkő!
Ha szeretnéd, hogy továbbra is legyen, aki reagál a gondolataidra, akkor kicsit rövidebbre fogd. Próbáld a lényeget leírni. Kicsit csapongó vagy. Ez nem feíltétlenül baj, de ne várd, hogy így bárkit is érdekeljen, amit írsz.

"A materialista rendszerek viszont elvetik az istenbizonyítéknak szükségességét, mert az anyagnak örökkévalóságát, elsődlegességét tarja igaznak."

Ennek a mondatnak pl mi az értelme? Az én olvasatomban semmi. Épp, hogy a materialista rendszerek igénylik az istenbizonyítékok szükségességét.

Az, hogy a világ kutátása másodrendű a szegény emberek életének javításához képest, szintén nevetséges. Gondolj bele, hogy a mai nyugati társadalom milyen életszínvonalon él, mennyire gyötrik a betegségek, mekkora a várható élettartama. 200 évvel ezelőtt tizedennyien éltünk ezen a bolygón úgy, hogy nem létezett fogamzásgátlás. Az emberek születtek, és meghaltak. Mindennapos volt a gyermekágyi láz, a szifilisz, a lepra, a pestis, a kolera, a tüdőbaj, stb. Így éldegéltek az emberek, és hullottak, mint a férgek. Most mindezek nélkül élhetünk, így hát jól elszaporodtunk. Ez pedig másfajta problémákat vet fel. Olyanokat, amit szintén csak a tudomány képes megoldani. Nézz körül egy kicsit pl. a katonai kiadások, vagy a politikai kampányok terén, aztán sajnáld a pénzt a tudománytól!

Tulajdonképpen mit szeretnél mondani?

cseppkő 2008.08.26. 11:55:30

Tudod, zenészp. ha én most felsoroltam volna a politika és hatalom által feleslegesen elköltött milliárdokat, akkor nem lenne elég még az oldal sem.

Ha az emberiség nagy hányadának életminőségének javitását emlitem, akkor abban benne van az egészségügy a mezőgazdaság vagy ipart nézem, mindenben benne van a tudomány, és az Ő tudásuk képes előbbre vinni az embert. De amig egy olyan országban, mint a mienk ami kicsinynek mondható, elfogadhatatlan több, mint 130 bejegyzett vallás, akiket bizony, dotál az állam a Te adódból is! A vallások önmaguktól, soha nem fogják elhagyni a bigottságukat, csak akkor lennének kénytelenek ha a szellemi elitt, a tudósok, egyszer végre kijelölnék az arany középutat. Akkor talán vége lehetne a babonaságnak is, mert bizony az elmúlt években egyre nagyobb méreteket ölt hazánkban. Félelmetes, amikor beszélgetek egyszerű emberekkel, és azt látom teljesen megszédítették őket. Amikor azt mondja, a betegség, Isten büntetése, és Ő elhiszi, mert az XY gyülekezetben minden tudnak..!

A vallásokat, nem lehet megszüntetni, de igen is szükség lenne reformálni, de sem Te, sem Én erre nem vagyunk hivatott, csak a tudós világnak van hozzá hatalma szelleme révén!

ment_a_lista 2008.08.26. 12:56:57

cseppkő,
az oldaladon olvastam: "De ma már a civilizáció következtében, az emberi tudat követelménye, és az erkölcsi élethez nélkülözhetetlen, Isten létezésének logikus, tudományos meghatározása." Miért? Szerinted egy ateista nem lehet erkölcsös? Szerintem ez nem kizáró ok. A logikus, tudományos magyarázat isten létezésére? Ez fából vaskarika számomra. Ugyanitt olvasható: "Vagy is, szükséges isten létének meghatározása logikailag, hogy értelmet kapjon az élet..." Szerintem ez badarság.
További kedvencem az oldaladról: "A Földnél a fehér lélek az isteni tudatenergia. A fekete lélek pedig a gravitációs energiának kisugárzott pozitív töltésű energiája" Whaaaooo! Egy utolsó idézet: "ha ezt a kockát lehűtenék mínusz 300 C, fokra" A mai fizika alapvető elvei borulnának!

2008.08.26. 15:57:54

"Vegyük szemügyre a néha asztrális projekciónak nevezett jelenséget. Vallásos extázisban vagy hipnotikus álomban, esetleg hallucinogének hatása alatt egyesek arról számolnak be, hogy kiléptek saját testükből, teljesen elhagyták azt, és erőlködés nélkül a szoba egy másik helyén lebegtek (rendszerint a mennyezet közelében). Az élmény akkor ér véget, amikor ismét egyesülnek saját testükkel. Ha ilyesmi valóban megtörténhet, akkor annak igen nagy a jelentősége, elsősorban az emberi személyiség természetére és a „halál utáni élet" lehetőségére vonatkozóan. Sokan, akik halálközeli élményre tettek szert, vagy akiket sikerült a klinikai halálból visszahozni, hasonló tapasztalatokról számolnak be. Önmagában az a tény, hogy valaki beszámol egy tapasztalásáról, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy az pontosan az elhangzottak szerint történt meg. Lehetséges például valamilyen közös tapasztalat vagy az emberi neuronok valamilyen azonos, anatómiailag hibás kapcsolódása, ami bizonyos körülmények közt az asztrális projekció mindenkiben hasonló élményét idézi elő."
Carl Sagan

cseppkő 2008.08.26. 18:33:34

Válaszom az erkölcsre. Nem szükséges hinni egy isteni erőben, egy természeti erőben ahhoz, hogy valaki erkölcsös és becsületes életet éljen, viszont hiába hisz valaki egy mesében, és ismétli hiszek, ha hacsak addig tart, míg kezét összekulcsolja. Hogy mi a jó és mi a helytelen cselekedet, azt mindenkinek önmagában kell, hogy érezze, önmagában kell felismernie, hogy nem egyedül él a világban, és ha már része ennek a világnak, törvényeihez alkalmazkodnia szükséges úgy, hogy elvárom közben, hogy saját emberi jogaim sem csorbulnak..

Istennek meghatározását, tudatosítását azért tartom fontosnak, mert a valódi isteni erő sokkal, de sokkal bonyolultabb, mint akit a felhők csücskére, egy képzelt mennybe ültettünk. Azok- az isteni energiák, amelyekkel szembesültem, azért teremtették az életet, a természetet a Földön, hogy általa, annak egyensúlya által tovább Létezzen a Föld. Az egyik istenség, átöleli védőn az életet, míg a másik teremtő ellátja, biztosítja az életet. Nem teremtenek csodát, nem segítenek bajunkban, nem ítélkeznek, és nem osztanak megbocsátást. Minden ember, saját életével, előre meghatározza lelkének sorsát. Van egy út, melyet minden léleknek meg kell tennie, ha elérkezik az eltávozás ideje. Az, ha nem is pokol, mert ilyen nincs, de a gyenge emberi holtléleknek, még is maga a pokol. Ott vagy ellobban örökre, anyagnak részévé válva, vagy eljut, az isteni energiához, ami által, halhatatlanná válhat. --- A Fénybe lépés után mi lesz, azt nem tudom, mert nem léptem be, csak azt éreztem, részévé válhatunk a Nagy energiának. ---

De ha az ember felelőtlenül pusztítja a természetet, szennyezi a levegőt, vizet és földet, és kipusztítja az élővilágot környezetében, mely az egyensúly megtartásért teremtetett, ha felelőtlenül olyan energiákat szabadít fel, mely ellentétes mind a biológiai, mint pedig a Föld energiáival szemben, Ha felelőtlenül pusztít mindent ismételten csak a hatalomért, ha nem tanulja meg saját fajának szaporodását szabályozni és túlnépesedik, melyet már nem képes még egy Föld sem ellátni, a betegségek, az éhhalál és éhezés miatti fertőzések olyan vírusok elterjedését okozhatja, hogy a ma civilizáltnak mondott népesség is belerokkanhat!

Ha a felsorolt megannyi negatív tényező kisugározza a maga nyomorúságát, ezekhez az energiákhoz, mint minden Létezés, így a Föld is, regenerálódni lesz kénytelen, ami már katasztrófákkal jár! DE ha még ezt is kevésnek „érzékelik” megfordulhat a Föld Pólusa is.! Akkor viszont megszűnne, vagy csak egyhelyben topogna az IDŐ! Az már, olyan katasztrófát jelentene, hogy jobb, ha nem is gondolunk rá!

Tudom, hogy amit írok, nagyon nehéz értelmezni, és hihetetlennek tűnik. Nem kell elfogadni, de az olyan emberek, tudósok, akik magasabb képesítésűek, szeretném, ha elgondolkodnának azon, amit írok annak dacára, hogy egyszerű, középszintű tudással fogalmaztam. Információimat, egy pokoli, és csodálatos képességgel szereztem. Ha leírom azt, hogy a Földünk szerkezete a szilárd után nem folyamatosan izzó anyag, akkor azt úgy hihetik el, mintha saját maguk győződtek volna meg róla!.

kuangeleven 2008.08.26. 20:13:21

" DE ha még ezt is kevésnek „érzékelik” megfordulhat a Föld Pólusa is.! Akkor viszont megszűnne, vagy csak egyhelyben topogna az IDŐ! Az már, olyan katasztrófát jelentene, hogy jobb, ha nem is gondolunk rá!"

Nem tudok róla, hogy a Föld mágneses pólusának megfordulása bármilyen hatással lenne az idóre. Ahhoz fényéhez közeli sebesség vagy nagy gravitációs tér kell. De akkor sem fordul meg.

"Ha leírom azt, hogy a Földünk szerkezete a szilárd után nem folyamatosan izzó anyag, akkor azt úgy hihetik el, mintha saját maguk győződtek volna meg róla!."

A vulkánokat meg csak képzelik.

szemet 2008.08.26. 21:09:18

"megfordulhat a Föld Pólusa"

nem tudom mágneses pólusra gondolsz?

Mert ilyen fordulás volt már sok:
en.wikipedia.org/wiki/Geomagnetic_reversal

utóljára becslések szerint 780000 éve, akkor miért nem állt meg az IDŐ? (Meg a többi rengeteg alkalommal...)

ment_a_lista 2008.08.27. 08:17:57

cseppkő,
nagyon becsülöm és tisztelem azt az aggódást amit kifejt a Föld sorsa iránt.
Az időről alkotott fogalma erőteljesen eltér a tudományosan elfogadott és igazolt valóságtól. Idézet az oldaláról: " Mágnesesség nélkül, pislákol az idő, mert nagyon lelassul, majd kialszik. . Gravitáció nélkül lassul, majd megdermed!" Nem hallottam (ez nem jelenti, hogy nincs) olyat, hogy a mágneses tér befolyásolja az időt (a karórára tett mágnes biztosan:). Az viszont biztos és igazolt, hogy a gravitáció fordítva hat az idő múlására, mint azt írni tetszett. (tessék csak a GPS rendszerre gondolni)

cseppkő 2008.08.27. 10:53:11

Köszönöm KÁ a tudatmódosított állapotokkal kapcsolatos idézeted. Enged meg, hogy sajátos képességeim alapján, valamint az olvasott, és életrajzi. valamint riportfilmek, alapján elmondjam véleményem.

Különböző népeknél, más-más tudatot megváltoztatni képes technikát, szert használtak. Azok a technikák, amik például órákig tartó mozgással, tánccal érnek el, illetve különböző narkotikumhatású szerekkel, hallucinációs látomások, és nagyon sokszor örökre egy „sámánná””jóssá” válhat, mert elmezavart idézhet elő.
A keleten divatos szóismétléses, mormolásos meditáció, sem valódi, csupán egy kiszakadás az élet rohanásából. Amire persze egy tibeti szerzetesnek igazán nincs szüksége. Viszont igen alkalmas elmélkedésre, ha nem mormol, csak kikapcsol.
Vannak jogik, akik egy értelmetlen éhezéssel provokálják ki a testből való kilépést, de azt gondolom, már előtte az éhezés miatt az agysejtek kórosan működnek és ez által hallucináció lép fel. Mikor elérik a kilépést, az már a halál állapota, szószerint éhen halnak. Az indiai vallási hiedelem erre az éhezéses hallucinációs technikával elért látomásokra alapozta a ma is ismert hiteit, és Buddha önsanyargatása révén született buddhizmus. Na persze Őt a gazdag család kigyógyítatta , és „észheztérve” megteremtette a buddhizmus tanát Abban igaza van, ha nem is nirvána, hogy az égiszféra a léleknek pusztulását okozza, mert az emberi gyenge lélek nem bírja a hideget, megfagyott elektronoknak füzérévé lesz.

Aztán vannak, akik ön szugesszíóval úgy meditálnak, hogy képesek megváltoztatni a test energiájának sebességét, és másképp érzékelik a külvilágot. Nem reagál a test hidegre, illetve melegre, fájdalomra. Az ilyen típusú meditációt végző emberek –nem tudom milyen technikát használnak --- sajnos legtöbbször színpadi illetve vásári mutatványosokká válnak, mint jogik, szükségből, vagy puccéra vetkőzve, fehérre mázolva, kiülnek, mint „szent emberek”egy vásártérre . Pedig ez a típusú előzmény, testállapot a legalkalmasabb a tudatos kilépésre.

A ma divatos különböző meditációs gyakorlattal, - mint az agykontrol is -- lelassítják az agyműködést és tulajdonképpen a lélek, egy vágyteljesítő képsort vesz elő az agysejtek képi tárházából. Azt mutatja, amit az egyén szeretne, ami őt megnyugtatja, ha kell angyalokat, mennyországot, bármit, amire maga az ember vágyik, amitől szorongásai megszűnhetnek

A zsidó profétáknál is divat volt a böjt, az éhezés,- vagy azért mert tényleg egy csóringer volt - ha látni szerettek volna valamit.. Ezt a technikát alkalmazta például Jézus a pusztában. Itt van olyan részlet a leírtak szerint, hogy először is, perelt Istennel, majd a leírás szerint angyal képében az ördög jelent meg, hogy megkísértse. Az hogy megjelent Neki bármi egy nagy üvöltözésre, ellehet hinni. DE! Ezek az energiák, ha megjelenítik magukat, - parányi részletből megrajzolva, de még mindig kétembernyi nagyságban --csak saját színükben saját egyedi tulajdonságaikkal teszik! Képesek, de bármilyen fantasztikusak, de még is csak energiák!
Ha úgy igaz, ahogy leírva van, -- mert mindent szeretünk átírni—Akkor bizony Jézus az éhezéstől nem volt képes reálisan érzékelni, gondolkodni, felfogni, hogy az isteni energia jelenítette meg magát. Érdekes módon, röviden, lényegre törően fogalmaz. – „tanulhatnék belőle”! – Van olyan részlet, hogy : Ha Istennek fia vagy, változtasd a követ kenyérré. Tulajdonképpen figyelmeztetés volt. Azt gondolom még a jelenés is rájött, hogy itt baj van, és azt gondolom az a baj meg is maradt! Mert minden józan értelemmel bíró ember, elhúzta volna csikot”, mint feladatja magát, megvárja, megfeszítsék!.Csodát reméltek…elmaradt!

Az embert, ha kíváncsiság hajtja, a felfedezésnek vágya, minden őrültségre képes rávenni az embert, így igaz. Ami nagyon veszélyes, ha ezt a vágyat valamiféle vallásos nézet, fanatizmus hatja át, mert akkor már csodára számít, akkor már önmagát is természetfelettinek érezheti, s mint ilyen már nem képes kontrolálni saját cselekedetének következményeit, nem képes észre venni, hogy maga a valóság is torzult..

Az hogy én kilépni voltam képes már gyermekkorban, spontán vágytól vezérelten, valószínűnek tartom, hogy vagy születésemkor újraélesztettek, vagy még 4 éves korig bezárólag két trauma ért, lehet, hogy az egyik szintén egy halál közeli volt, mert egy patakba eszem és csak akkor láttak meg mikor már fel-felvöröslött a piros gatya. Vagy ugyan ebben az időben, szinte naponta éltem át olyan félelmeket, hogy talán mikor rettegve egy sarokba szorultam, lelkem menekülni akart és ismételten fellazult. Valami hasonló idézi elő nagy félelemre, idős embereknél a halált.

Egy biztos, nem voltam vallásos, hiányzott az istenfogalom, lélek fogalom még a szókincsemből is. Akkor foglalkoztam először ezzel a témával, mikor kinyitogattam a „dobozokat”válaszokat keresve.

Bárki szembesül ezekkel, az Erőkkel megbetegszik ilyen-olyan formában.
Ha valaki a Föld anyagi energiájának jelenésével szembesül, képes jövőt látni általa, -- lássd Mózes történetét,ahogy leírták, az nem jellemző az isteni jelenésre! -- de minden nagy próféta, látnok átmeneti, vagy végleges elmezavart kapott, ha ismételten idézte. Most talán nem illő, mit írok, de János Jelenések írása már az elmének megbetegedését sugallja számomra. Miért? Ha kilépett és elvitte egy lélek, az csak a Fekete jelenés lehetett DE! Az viszont nem képes hangot adni! Csak képekkel kommunikál!.De ezzel a jelenéssel való ismételt, vagy közeli kontaktus, már súlyos elmezavart okozhat! Lássd a leghíresebb francia Nostradamust, szegényen, elmebetegen halt meg az, „úgynevezett, igazi fekete mágiától”!

Többieknek később válaszolok, nem mindig van időm, illetve gépem.

cseppkő 2008.08.27. 19:31:53

Azt kérdezed kuangeleven; a vulkánokat meg csak képzelik? Nem a vulkánok ott maradnak, megnyugtatlak. A Föld szerkezetét „láttam” másképp mint ahogy tanultam, mondhatom, nagyon ledöbbentem azon amit találtam. A szilárd után, amit szinte idő nélkül, zúgtam át, majd a lávában a lélek annyira lassított, hogy bár így is nagyon gyorsan haladtam, szinte éreztem, összeállok, mint egy nyíl, még annyira lassultam, hogy látni, hallani voltam képes. Félelmetesen gyönyörű volt! Látszott az izzása, az állandó örvénylő mozgása, hallottam iszonyú hangos morajlását, és mint ha a sebességtől vagy nem tudom mitől, de mindig nyílt, ahogy haladtam. Mikor kiértem a láva rétegből, a legnagyobb csodálkozásomra, egy szürkeszerű üres térbe érkeztem. Olyan mélységes csend volt, hogy a valóságban nem hallottam ilyet, és nagyon kellemes, éltető sugárzásfélét érzékeltem, s valami, talán gázféleség nem tudom, talán tőlem, de szikrázott kékes-lilán.. Úgy éreztem abszolút nem létezik az idő. Majd visszanéztem fel, ahol, megláttam a lávát, és fantasztikus látvány volt, mint simára hasított menyezett egy tömbben, egy irányba, nagyon gyorsan forgott! Ami különös volt, hogy még a sima felületen belül is látszódott az örvénylése, körkörösen, miközben tova is futott. Fantasztikus és döbbenetes! Mivel nem érzékeltem időt siettem, hogy megyek tovább, és akkor egy teljesen sima, mint valami porcelán, falhoz érkeztem, Valahogy, ahogy ott álltam, nem tudom miért, de úgy éreztem, innen, talán nem mehetek tovább, aztán elkapott makacs természetem,” ha már idáig eljöttem, csak megnézem, mi van a fel mögött?! - és mivel eléggé vad természet vagyok, szinte hallottam, ahogy hallatszik a hangom rezonálása, mint valami húros hangszer… Akkor váratlanul, megnyílt a fal, mint valami Senem-ajtó” Mert mint tolóajtó két szárnya nyílt, de minden sima maradt! Elvakított a Fény, és attól az energiától ami kivágódott, arrébb vágódtam, hogy lelkem is összerezonált, semmit nem láttam, csak az iszonyatos dübörgést hallottam. Akkor eszembe jutott, itt fogok elpusztulni, ez a vég.! Váratlanul csillapodott az ereje, halkabb lett egy kicsit, de lelkem így is rezonált, váratlanul megannyi hihetetlenül sok apró, gombostű fejnyi fények áramoltak ki sebesen körbefogtak, mintha átmentek volna rajtam is, majd azt érzékeltem, hogy színekre vált, és pergő képeket mutatnak, mintha mesélnének, ne csak érzések száguldottak bennem, megmagyarázhatatlanul és csodálatosan és mintha magam mögött is látnám ezt a vibrációt, arra gondoltam, ez maga a születése és a teremtés lehet. Váratlanul meghallottam saját lelkem szinte kiabáló rezdülését, lehet hogy csak gondolat volt, de úgy tűnt, szinte hallottam, „élő lelkem, nem adom!”Akkor vettem észre, hogy sokkal közelebb kerültem az ajtóhoz. Szinte megbűvölt!
És fordultam és tiszta erőből, visszazúgtam, hogy visszafelé semmit sem láttam.
Két napig olyan voltam, mint hold kóros, mert nem akartam elhinni amit láttam, hogy ott jártam, és úgy nagyon tele voltam megannyi érzéssel, olyan kézzel foghatatlan gondolattal. Majd két nap elteltével, --miután egy újabb ellenőrzést végeztem magammal, hogy valóban ott vagyok-e ahová megyek, túl jól sikerült, mert valakinek egy nagy ijedtséget okoztam --- leültem, hogy mindent megírok a tudósoknak. Sok-sok oldalt teleírtam, mikor egy hatalmas kéz megfogta a vállam hátulról. Éreztem, hogy leér szinte a mellkasom feléig, miközben lágy volt az érintés, alig, még is szinte meleg lett a szobában. Csak egy pillanat volt, de a frászt hozta rám, mert az ablak ami előtt ültem zárva volt, felugrottam, minden papírom földre esett. Átrohantam a másik szobába és azt mondtam magamnak, itt és most mindent abba hagyok! Nem gyógyítok, nem lépek ki se rokon se idegen miatt ennyi volt nem tovább, mert ez már meghaladja törékeny emberi tudatom! Valóban, attól kezdve, semmit nem tettem, bár időnként szörnyű volt hallani valamit, érezni valamit, és én fogtam a fejem, vagy épp tus alá tettem, de nem tettem semmit soha! Nyolc hónapig tartott, ez az őrület, mikor kerülő úton de drasztikus segítséget kértem, hogy végre ne halljam meg ha jajgat bárki, ha valaki épp betört hozzám távollétemben, ha valaki karambolozott valamelyik országúton, szóval semmit, de semmit!

Sajnálom, ha hosszú volt, de hát ezt röviden hiába írom, azt kérdeztétek volna honnan az infó?

kuangeleven 2008.08.27. 19:55:00

Jó, biztos érdekes volt. De rajtad kívül senkitől sem várható el, hogy ennek nagy jelentőséget tulajdonítson. Nem bántásból mondom, ez a szubjektív, belső élmények természete. neked fontos lehet, másnak nem, hiszen semmi módja, hogy ellenőrizze, hogy tényleg úgy van. Viszont egyelőre semmi sem utal arra, hogy a Föld belül üreges, nem vagyok geológus, se csillagász, de számos ellenvetésem van.
Először ennél egyszerűbb eszközökkel lenne érdemes leellenőrizni az asztrális projekciót. Ha ott megy, akkor esetleg máshol is használható. Addig legfeljebb az elme játékának tekinthető, amit ekkor tapasztal valaki.

cseppkő 2008.08.27. 21:00:38

A következő válaszom men.ta-lista, hozzád szemet Az Idő és a nagy energiák megléte,--mondhatnám úgy is lelkek megléte --vagy nem léte összefügg egy emberi vagy bármilyen életnél az élet létezésével, illetve nem léte miatt, vegetálóvá válásával. Nem csupán dobozokat nyitogattam” ha nem, ahogy betöltöttem a 30-at, felálltam az íróasztaltól, és elmentem a klinikára dolgozni, tanultam, vizsgákat tettem, majd állandó éjszakát vállaltam, és ismét kutattam, tanultam, érzékeltem és majd apróbb, majd nagyobb úgymond csodákat” tettem. A komás betegeknél, tudtam megkülönböztetni kit lehet várni, hogy visszatér és ki lesz az aki sajnos soha., Mert érzékeltem az egyik energia hálózatot, valamint a műszerek mutatták a másik energiát, ha meg volt mind kettő, vagy hiányzott valamelyik. Akkor éreztem rá a biológiai időre, mely más gyermeknél, más középkorban és más idős korban. Ha csak egy nagy energia van, az idő lelassul, csak egyhelyben topog: Amikor kiléptem, azt éreztem, hogy az idő nem egyforma a Földön. Más a felszínen, gyorsul egy repülőn, és mint hallom lassul kint az űrállomáson. Ami érdekes, hogy bent a Föld belsejében, nem volt idő az üres térben sem. Mint ahogy számomra lélekként sem létezett idő, rengeteg minden történt, nagy távolságokat zúgtam át, és a valóságban a max. idő csupán 8-9 perc volt a távollétem, ha tovább maradtam volna, nem tudtam volna visszatérni testembe!
Bármit olvastam, kutattam mindhiába, a tudomány a mai napig sem határozta meg mi az idő? Mi teremti az időt? Az idő akár hogy is olvastam, csak mint kiegészítő, negyedik dimenzió, tér-idő van meghatározva, de egymagában való valamiféle létezésként abszolút nincs. Megalkottuk az órát, beosztva napjainkat, ne hogy véletlen elkéssünk fene nagy rohanásunkban, azt gondoljuk, hogy az idő csupán egy szellemi absztrakt fogalom. Attól függetlenül, hogy némely tudományok azt mondják az idő a Mindenség keletkezése óta létezik, na de mi által? Ha egy biológiai formációnál a két energia által létezik az idő, amely közül az egyik az anyagi energia, a másik a mágneses tudat energia, akkor ahogy érzékeltem, hogy létezik a valóságban is időnélküliség, illetve sebessége változó. Azt gondolom, hogy a Nagy Időnek létezése is a Föld energiái által létezik, illetve bármely energia hiányzik, megáll vagy egyhelyben topog a Nagy Idő. Attól tartok, hogy a Nagy Időnek lelassulása túlzottan, kihatással lehet az életre. Ami ebben a témában ráadásul a közeljövőben nagy bajt okozhat, ha elindulnak emberek a Marsra. Mert ha itt vannak időnélküli udvarok” elképzelhető, hogy két égitest között is lehet Idő-nélküli udvar. Vagy ott a Marson, mivel ha nincs mágneses-tere, elképzelhető, hogy csak tömegi energia mellett szintén topogni fog akkor pedig ha kihatással van az életre, bizony attól tartok, az asztronauták, komába esnek!

Persze azért nem kell véresen komolyan venni, hisz nem több mint logikai hipotézis, és én még tudós sem vagyok. Csak egy nagyon-nagyon kíváncsi, mindent érteni kívánó ember.

Valami levelem érkezett – sajnos angolul. Én csak oroszt tanultam. Tud közületek valaki angolul? Az igazság az, hogy szétküldtem mindenfelé az írásaim, épp a fent írt aggodalmam miatt, meg egyéb érdekes dologgal kapcsolatban, mint a leszállás a Föld közepéig, a NASA-tól volt valaki és egy Japán, akik tervezik.- Most jött az első válasz. Mire, nem tudom? Azt mondja az unokám, bár még gyerek, hogy amerikai az imél.

cseppkő 2008.08.27. 21:31:04

kuangeleven igazad van a Föl belső szerkezetét talán valóban csak én láttam. De úgy gondolom, hogy minden apróság fontos Földünkkel kapcsolatban. Hisz még a tudomány sem tudja pontosan, mi várható ha netán lemennek? Nem sértődtem meg, de tudod ez az Életünk, egyetlen otthona! Én úgy gondolom, és azt hiszem eddig minden kutató aki olyan helyre ment ahol még nem jártak elötte, szintén érteni akarta ezt az otthont. Nem írtam az előbb, de most leírom, mikor visszanétem a lávára, ahogy hihetetlen erővel nekifeszül a szilárd vékony kéregnek, végig futott rajtam egy megdöbbenés: Úramisten, a Föld nem kihülő, hanem fokozatosan felmelegszik! Az a láva mindig szélesebb lesz és egyre több katasztrófa várható az utódaim életében! Nem csak, élni kell, hanem tovább vinni, örökíteni az életet és annak itt, vagy máshol, egy otthon kell ismét!

szemet 2008.08.27. 22:38:37

cseppkő!

Nehéz kérdés mások tapasztalataival vitatkozni mondok két példát ami (előre leszögezem) nem konkrétan rád vonatkozik:

- sokan beszámolnak arról hogy drogok hatása alatt gyakran előfordul hogy az időérzékelés megváltozik, néha több millió évig tartó halluciánciókról is szó van (pl. Csáth Géza: Ópium)

- Hipnózis alatt az emberek azt érzékelik valóságként amit a hipnotizőrtől hallanak

Mindkét esetben ezek az emberek gyakorlatilag egy "másik valóságban" vannak, persze az, hogy ezt egy konkrét kiváltó okhoz közhetik (hopnózis / drog) segít nekik feldolgozni/megfelelő helyen értékelni a dolgokat, és késöbb ezeket nem tartják valóságnak. (Csak hihetetlenül valóságosnak!)

Mivel nálad (gondolom) nem volt semmilyen természetellenes oka a tudatváltozásaidnak, emiatt szerintem tejlesen normális és természetes hogy az így szerzett tapasztalataid részévé válnak a valóságképednek!

Én nem hiszem hogy ez rossz dolog volna, vagy kárt okoz, csak fogadd el, hogy mások számára a tapasztalataid nem jelentenek/jelenthetnek semmit sem.

szemet 2008.08.27. 22:44:54

"mások számára a tapasztalataid nem jelentenek/jelenthetnek semmit sem"

Mielött félreérted itt főleg a tudósokra gondolok, a hozzád közelálloknak nyilván fontosak a te tapasztalataid....

Írj nekünk! Kövess minket!

Kövess a Twitter-en 

Melléfogott az asztrológusod? Nem találsz már helyet az ágyadnak a földsugárzástól? Össze-vissza forog az Egely- kereked? Nem használt a macskádnak a homeopátiás bogyó?

Írd meg nekünk:
blog (kukac) szkeptikus.hu

Utolsó kommentek

  • Reactor: @Kovacs Nocraft Jozsefne: Pont ez a lényeg :))) Ha elég forró a cuccos, akkor a Carnot-tétel elmél... (2023.07.29. 22:19) Összeomlik a civilizációnk?
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @Reactor: Milyen módokon tartod elképzelhetőnek a magmaerőművek működését? Nem tudom, miért ho... (2023.07.29. 21:52) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: @tesz-vesz: Tehát a magma erőművek nem működhetnek majd, me' jön a Carnot-tétel és megvuduzza majd... (2023.07.29. 17:09) Összeomlik a civilizációnk?
  • tesz-vesz: @Reactor: ja, csak a fideszes, tehát agyhalott kovács józsefné a carnot-tétellel cáfolná a geoterm... (2023.07.29. 09:33) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: Korábban a civilizációt csak egy világkatasztrófa tudta volna összedönteni. A globalizáció "áldáso... (2023.07.27. 21:42) Összeomlik a civilizációnk?
  • Utolsó 20

Híreink

Nincs megjeleníthető elem

Fórum

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

akupunktúra (2) áldoktor (1) álhírek (1) állampolgári tudomány (1) alternatív medicina (23) áltudomány (37) antibiotikum (1) apollo (1) aromaterápia (1) ásványok (1) asztaltáncoltatás (1) asztrológia (6) atomenergia (2) attila domb (1) átverés (14) aura (2) béky lászló (3) bioenergetika (5) biofoton (1) biológia (2) biologika (1) bioptron (2) biorezonancia (5) biotechnológia (8) boszniai piramisok (3) bulvár (1) butaság (7) bűvészet (9) callahan (1) cam (1) ChatGPT (1) chemtrail (3) civilizáció (1) clairvoyance (1) cod tea (5) confirmation bias (1) covid-19 (1) criss angel (1) csalás (4) csillagászat (6) cunami (1) darwin (5) demarkáció (1) diéták (1) douglas adams (1) dr. csabai zsolt (2) dr. csabai zsolt phd (1) echo tv (1) ECSO (1) egely (2) egészség (36) egészségnap (2) éghajlat (1) einstein (3) elektroszmog (1) életmód (4) energia (1) eric pearl (1) értem (3) érvelés (1) etnográfia (1) étrend kiegészítő (6) eugenika (1) evolúció (22) ezóbióökó (7) ezotéria (27) fakír (1) fals pozitív (1) fekete mágia (2) felmelegedés (2) fenntarthatóság (1) filozófia (13) finnugor (1) fizika (13) fogyasztóvédelem (12) földönkívüliek (2) földsugárzás (3) gelencsér andrás (1) gender (1) glifozát (1) gondolkodás (7) grafológia (2) grapefruit (3) grapefruitmag (1) grape vital (3) gyermeknevelés (1) gyógynövények (2) gyógyszerek (1) gyógyszeripar (1) HAARP (1) hagyományos kínai orvoslás (3) hamisítás (3) hétköznapi bölcsesség (1) hipotézis (1) hold (2) holokauszt (1) homeopátia (22) horoszkop (3) humor (7) idegtudomány (1) ideomotoros (1) idősek (1) india (1) influenza (1) ingyenenergia (4) integratív medicina (2) intelligencia (1) intelligens tervezés (12) james randi (3) japán (1) járvány (2) járványtagadás (1) jeti (1) jövőbelátás (2) jövőbelátók egyháza (1) jövőbe látás (2) józan ész (4) kanálhajlítás (2) kapcsolatteremtő gyógyítás (1) kígyóolaj (1) kísérlet (3) kiválasztott (4) klímaváltozás (7) klub (89) konferencia (9) kongresszus (10) könyv (13) koplalás (1) környezetvédelem (1) koronavírus (4) közgazdaságtan (2) közlekedés (1) kozmológia (2) kreacionizmus (2) kristályok (1) kritika (1) lászló ervin (2) lebuktatás (1) légköroptika (1) lenkei gábor (1) levitt (1) lifewave (2) lottó (1) lúgosítás (1) magfúzió (1) mágia (1) mágnes (5) magyar őstörténet (4) magyar történelem (3) marketing (3) mars (4) matematika (4) média (6) megerősítési torzítás (5) mellrák (1) mentalizmus (3) mesterséges intelligencia (2) meteor (1) mobiltelefon (1) mta (4) művészet (1) nasa (2) neurális hálózat (1) nyelv (6) nyílt levél (1) oktatás (4) oltásellenesség (3) oltások (2) önámítás (1) online kísérlet (3) orgon (1) örökmozgó (5) orvostudomány (12) őssejtfokozó (1) összeesküvés elmélet (5) otthonszülés (1) paleolit étrend (1) pálmalevél (1) pályázat (1) pandémia (1) parafenomén (3) parajelenségek (6) paródia (1) PCR (1) phenomenon (2) podcast (1) pozitív gondolkodás (1) prána (2) probiotikum (1) proving (1) pszí (5) pszichiátria (1) pszichológia (1) racionalitás (1) radiesztézia (3) rák (8) randi (3) rendezvény (13) rezsicsökkentő (1) richard dawkins (2) sci fi (3) seti (1) spiritizmus (2) steorn (1) sugárzás (3) számmisztika (3) székesfehérvár (2) szekta (1) szellemidézés (3) szerencse (1) sziget (5) szkeptikus (21) szólásszabadság (1) találmány (4) tantra (1) táplálkozás (5) távgyógyítás (2) technológia (15) telekinézis (1) telepátia (1) televízió (5) teremtés (3) teremtéstan (2) természetgyógyászat (28) termográfia (1) tesztek (3) történelem (14) tudomány (32) tudományos módszer (2) tudománytörténet (1) turizmus (1) ufo (5) új germán medicina (2) űrhajózás (2) uri geller (8) űrszonda (3) vágó (6) vakcinák (2) vallás (2) villanyóralassító (1) vita (1) vízautó (2) Wikipédia (3) x akták (1) Címkefelhő

Creative Commons

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása