Szkeptikus blog

A Szkeptikus Társaság tagjainak közös blogja

Az Ősmagyar Táltos Egyház a Magyar Televízióban

Roppant boldoggá tesz, hogy ezúttal nem ostorozni vagyok kénytelen a közszolgálati magyar tévécsatornát, hanem az elismerés hangján szólni róla. Azt teszi, ami a dolga: a Kékfény 2008. március 3-i adásában bulvárszenzáció helyett közérdekűen leleplező anyagot tett közzé a Táltos-cseppekről (lásd a fenti videót).

Hosszú évek óta folyik a hókusz-pókusz Kovács-Magyar András főtáltos „szentélye” körül. (Őt régebben csak Kovács Andrásnak hívták – a Wikipédia szerint az Ősmagyar Táltos Egyház alapítója, a Táltos hagyaték őrzője –, de a neve most már így kétségtelenül „táltosabb”-nak hangzik.) A szkeptikus bírálatok mind ez ideig leperegtek róla, sőt, amikor láttuk őt „szellemet irtani” egy kereskedelmi televízió stúdiójában, mindezt háborítatlanul, kellemetlen közbekérdezések nélkül tehette.

Most azonban majdnem rajtavesztett. Azért mondom, hogy majdnem, mert végül is nem sikerült a magyar törvények alapján azért megbüntetni, ami a józan gondolkodású emberek szemében a legnagyobb bűn: visszaélt a betegek jóhiszeműségével. Ő maga mondta el, hogy a tőle származó Táltos-cseppekben semmiféle hatóanyag nincs. A gondos vizsgálatok ugyanis kimutatták, hogy a Táltos-cseppek anyaga voltaképp nem más, mint – (gondosan?) tisztított csapvíz. Igaz, a főtáltos áldása van rajta.

A rendőrség – a műsorban elhangzottak szerint – kuruzslás gyanújával vizsgálja Ősmagyar Táltos Egyház „gyógyító központját”, vagyis azt, hogy végeztek-e gyógyító eljárást arra jogosító képzettség nélkül. Főleg az érdekli a nyomozókat, hogy alkalmaztak-e hipnózist. Pedig a fő kérdés nem ez. A társadalmi érdek alapján sokkal fontosabb: vizsgálja-e bárki azt, hogy ha valamiről azt állítom, hogy hatásos valamely (a szóban forgó cseppek esetén számtalan) betegség ellen, akkor arra van-e bármilyen bizonyítékom, klinikai adatom, vizsgálati jegyzőkönyvem vagy egyéb hiteles dokumentumom. De ilyen jogszabályi előírás tudtommal nincs – és ez a legnagyobb baj.

Ezt a kis elemzést azért írom, hogy elinduljon egy közös gondolkodás: megfelelő-e a törvénykezés ezekben az esetekben. Ha én diplomás orvos lennék, és betegeimnek Táltos-cseppet (egyszerű csapvizet) adnék valamely bajukra, akkor a törvény előtt már feddhetetlen lennék?

A műsor szerint Czene Gábor újságíró kolléga, aki a témáról a Népszabadságban közölt riportot, a vallásszabadság oldaláról közelíti meg tisztességgel a kérdést. Jó volna, ha végre jogászok is szemügyre vennék ezt a problémát!

A bejegyzés trackback címe:

https://szkeptikus.blog.hu/api/trackback/id/tr49367749

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Széljobb prognózis 2010.01.24. 17:11:20

A Budapest szomszédságában náculó kedves település tavaly város lett, bár pont úgy néz ki mint egy falu, sáros, kátyús utcák, járda csak elvétve, a portákon szárnyas kárál, birka béget, disznó bűzlik, csatorna sincs mindenhol, jobb helyekre szippantó j...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyari mikulas (törölt) 2008.04.29. 18:31:18

Arrol nem beszelve, hogy az osszes homeos bogyo azonos, ugyanolyan osszetetelu.
Tehat elegendo egyet gyartani es kulonfele cimkeket ragasztani ra.

Homeopatikus patikust kerdeztem: ha leesne a cimke ket homeos keszitmenyrol, tudna-e valaki azonositani, hogy melyik cimke melyikrol esett le?

A valasz: nem. Nem lehet kulonbseget tenni kozottuk.

vje 2008.04.29. 19:01:06


Miből derült ki, hogy nincs gyártástechnológia?
Pl.:
www.remedia.at/homeopatia/index.html
www.boiron.com/
www.homeoint.org/site/master/index.htm


Homeopatikus patikust, vagy homeopátiás készítményt forgalmazó patikust kérdeztél, Tamás?
Az allopátiás gyógyszereket mi szerint lehet egy patikában megkülönböztetni? A doboz formája, vagy rá van írva a pirulára a neve? vagy esetleg ha folyadék?
Azért nem hiszem, hogy aki csak kicsit is ért a homeopátiához egy leesett cimkéjű 100M-es szert odaadna Neked, még ha tejcukor is a hordozóanyag. Ne próbáld ki! :-)))

nyari mikulas (törölt) 2008.04.29. 19:23:17

A normalis gyogyszerekben hatoanyag van. A hatoanyagot kemiai reakciokkal vagy fizikokemiai analitikai eljarasokkal lehet azonositani.

Egyetemen masodevben tanultunk analitikai kemiat, a gyakorlat resze abbol allt, hogy kaptunk egy, vagy tobb ismeretlen anyagot es gyakorlat vegere me kellett mondani, melyik kemcsoben mi volt.

A homeopatikus szerek eseten meg elviseg sem lehetseges utolag az azonositas, sehol a vilagon.

En vallalom, hogy a kiserlet kedveert beveszek 10-szeres adagot vagy meg tobbet a legerosebb homeos altatobol es/vagy nyugtatobol. Azon tul, hogy ebren fogok maradni, mindenfele ugyessegi teszteken is vizsgalhatjuk, van-e barmilyen hatasa.

Ha akarod a legerosebbet meg utogetve higithatod (potencialhatod)tovabbi ezres (M) lepesekben tetszesed szerint. Ugy is hajlando vagyok a probara.

vje 2008.04.29. 19:34:19

Én nem... :-)
Itt nem mennyiségről van szó. Az információt beveheted 100x-es mennyiségben is, az információ marad...
A homeopátiában is megkülönböztethetők a szerek, gyógyszervizsgálattal, ahol a tünetek alapján beazonosítható, ha elveszett a cédula... :-) És fontos.
Nincs legerősebb homeós altató, olyan van, amelyik Neked való, és olyan, amelyik nem.
És persze, még azt is elhiszem, hogy ébren fogsz maradni, hiszem ismerek olyan embert is, akit még nem sikerült elaltatni orvosi beavatkozásoknál sem, mindent le tudunk győzni, ha ez elég fontos. És ez a cél.

bolhabetu 2008.04.29. 19:40:08

"De még jósnőt is ismerek --áttételesen -- akinél az általam ismert 9 esetben 8-nál "bejött". Ez több a ráhibázásnál, bár kicsi a minta."

De semmit sem ér, ha nincs összehasonlítási alapunk. Asztrológiai jellemzések nem ritka, hogy 90% körüli értékelést kapnak. Mindenkitől, aki elolvassa, és azt hiszi neki szól.

"Hallottál az életfáról, amit a családok a gyerek születésekor ültettek. Bizonyára véletlen egybeeséssel a legkézenfekvőbb magyarázni, hogy ki tudott száradni, mielőtt a halálhír megérkezett stb."

Ha kellően sokan ültetnek ilyet, akkor biztosan.

nyari mikulas (törölt) 2008.04.29. 19:41:32

Mennyisegrol van szo. Kulonben nem keszitenenek annyi kulonbozo higitast, es nem mondanak, hogy a magasabb higitas (potencia) erosebb hatasu.

Itt nem arrol van szo, hogy azt allitom, hogy legyozom a homeos bogyo hatasat. Azt allitom, hogy nincs neki hatasa.

Nincs olyan gyogyszervizsgalat, amivel egy homeos szer azonosithato lenne.
Ha lenne, az meggyozne arrol, hogy hatasos.

Ez is oyan informacio, hogy ha odanezunk, akkor nincs ott, csak addig letezik, amig nem nezunk oda. Csak addig hisszuk azt, hogy letezik, amig nem probaljuk megnezni.

vje 2008.04.29. 19:56:16

Nem a bogyók mennyiségén múlik, hanem a higításon és a potenciáláson az, hogy hogyan hat az információ. Nem erősebb a magasabb potenciál, másra való... Fejfájásra nem vesz be senki magas potenciált, akkor sem, ha nagyon fáj a feje...
Hogy ne lenne olyan gyógyszervizsgálat, amellyel azonosítható, csak nem kémiailag, hanem mint mondottam, tünetileg.
Minden repertórium a gyógyszervizsgálatok alapján áll össze.
Szerencsére ma már a holisztikusan működő homeopáta egyre több embert húz ki az allopátiás emberszeletre figyelő orvoslás spiráljából. Ha ki akarsz maradni ebből, tedd... :-))))
De azt tudom, hogy én nagyon rosszul érezném magam, ha bárki az én előítéletem, megalapozatlan információm miatt nem tudna meggyógyulni -- vagy "csak" esélyt kapni a gyógyulásra.

vje 2008.04.29. 20:04:56

Bolhabetű, értelek, tehát nem érdemes vizsgálni. Talán elég, ha annak segít, akinek szüksége van rá... :-) A jósnő nem ugyanazt mondta nekik, még a téma sem volt azonos, amivel felkeresték... De nem hiszem, hogy ez valóban fontos... Van ilyen is, olyan is, jósnőben is, ez a hiteles "látó" értékéből nem von le. Magam az asztrológiát távol tartom a jóslástól, és állíthatom, hogy nincs két egyforma képlet, ikrek esetében sem. Tendenciák vannak időnként, de az általában nem fontos, mert az azonosságokkal tudnak mit kezdeni az emberek. A különbözőségek értelmezése jelenthet problémát.

Joco74 2008.04.29. 20:12:00

"A homeopátiában is megkülönböztethetők a szerek, gyógyszervizsgálattal, ahol a tünetek alapján beazonosítható, ha elveszett a cédula... :-)"

Nah ez is megérne egy kisérletet... de van egy olyan érzésem, hogy az utolsó pillanatban valamilyen indokkal kibújnának alóla :)))))

nyari mikulas (törölt) 2008.04.29. 20:20:10

A homeopatias szereket nem vizsgaljak, hogy van-e hatasuk.

Azt vizsgaljak, hogy milyen tuneteket okoz egeszseges onkenteseken tomenyen, higitatlanul a kiindulasi anyag.
Az ehhez hasonlo tuneteket okoz betegsegek kezelesre ajanjak ennek a higitasait.
Tuneti kezeles es annak is teves.

vje 2008.04.29. 20:24:35

Nem tudom, kibujnának-e, hiszen folyamatosan vizsgálnak be gyógyszereket, lehet, hogy csak az időt nem fecsérelnék rá, mert van fontosabb és hasznosabb dolguk. A szerek bevizsgálása folyamatosan történik, folyamatosan bővítik a repertóriumokat, gyógyítás céljából, az egész világon. De bizonyára fel lehet keresni az orvosok egyesületét, www.homeopata.hu/, gondolom, adnak eligazítást... :-)

vje 2008.04.29. 20:44:27

"Tuneti kezeles es annak is teves." :-))) Ez aztán a kinyilatkoztatás! :-)))
Tamás, nem látom értelmét a további vitának, mindenki mondja a magáét, nincs elmozdulás... Talán annyi, hogy "
igen, jol erted, pontosan arrol van szo, hogy ontudatlanul is azt az eredmenyt hozza ki az ember amit elvar". Ezt egy fontos mondatnak tartom, mert ez azt jelenti, hogy önkéntelenül is befolyással vagyok a világ működésére, tehát az elvárásom áttevődik a környezetemre, nem tevőlegesen, az információ szintjén...
Erre próbáltam utalni.

nyari mikulas (törölt) 2008.04.29. 21:00:13

vje: nem vizsgaljak a homeopatas szereket.

Olvass utana.
Epp olyan kinyilatkoztatas, mint a Te allitasod, hogy folyamatosan vizsgaljak oket.
Felreertes, tevedes.

Tuneti kezeles: a homeopatia elveibol kozvetkezik: olyan szert kell adni, ami tomenyen a betegseg tuneteit okozza. Nem foglalkozik a betegseg okaval.
Teves: a higitastol az anyagok nem ellenkezo hatasuva valnak, hanem hatasuk csokken, majd megszunik.

draco draconis 2008.04.29. 22:06:07

Homeopátia=placebo. Azaz nulla vagy nagyon minimális hatóanyagú szer. Iagzából a tudatunkban kialakl magunkról egy egészséges ember képe fejlődésünk során. Ez a benső kép segít nekünk a gyógyulásunkkor. A placebo(homeopátia) semmi másra nem alapoz, mint ennek az egészséges énképnek a felidézésére, amely segít nekünk önmagunk regenerálásában. Vagy ahogy tetszik másképpen a gyógyulásban való hitre.

No igen, a víz kristályos állapotában tud némi-nemű informácót hordozni. Hasonlóképpen mint bárminemű fraktálos szerkezetű anyag. Talán a káosz tudomány megszállottak bírnak erről némi-nemű elképzeléssel.

A folyékony víz is a másodlagos hidrogénhíd kötései révén is felvehet valamiféle idézőjeles szerkezetet - azaz hordozhat pillanatnyi információt-, de az időben sohasem állandó, és változásánek leírására igen nehéz bármiféle szabályt alkotni. Kezdve a molekulák Brown mozgásától (amely még úgy ahogy követhető) a nagyobb léptékű szerkezetváltozásokig. Az az információ ami meg időben nem állandó - vagy legalábbis rövid időre - az nem is tekinthető információnak ... Pláne ha hozzávesszük a klf. oldott ionos állapotú és nem oldott szennyeződéseket. Nem egyszerű. Azonban megfelelő szaktudású vegyész számára a H2O sok újdonságot nem tud már mutatni.

De hát biztosan vannak itt szervetlen kémiában jártasabb emeberek akik jobban elmondják.

zenészpéter 2008.04.29. 23:54:05

vje!
Ez a kérdés már többször szerepelt a homeopátiáról szóló vitában. Neked is felteszem:
Van egy deci benzin, ami egy Riga motorban elég. A benne lévő hidrogén a levegő oxigénjével reakcióba lépve vízpárává alakul. Ez a pára hajnalban lecsapódik egy levélen, onnan lecsöppen a földre, ott megissza egy giliszta, a gilisztát megeszi egy madár, kikakálja, a kaka megszárad, a víz elpárolog belőle. Aztán belekerül egy patakba, onnan kínkeservesen leszivárog egy kútba, onnan a vízvezetékbe, majd egy homeopátiás gyógyszerbe. A homeopátiás gyógyszerben érintkezik 1 darab arany atommal, plusz a keverőedény többmilliárdszor milliárd atomjával, amiknek szintén megvan a maguk története. A fent említettek közül melyiknek az "információját" fogja hordozni a víz és milyen mértékben?

frank 2008.04.30. 00:54:38

Arrol nem is beszelve, hogy ezek az atomok hany ember es allat hugyholyagjan es belrendszeren mentek at, mire a homeopatias gyogyszerbe kerulnek. Minden pohar viz tartalmaz olyan vizmolekulakat, amelyeket egy pestises vagy lepras ember mar egyszer kipisilt. Ha mukodne a homeopatia alapelve, akkor nagyon veszelyes lenne ezeket meginni.

Joco74 2008.04.30. 08:08:43

És még azt is tegyük hozzá, hogy egy pohár csapvíz tartalmaz "nyomokban" ólom, arany, ezüst, arzén, kobalt, nikkel, nitrit-nitrát, karbonát satöbbi-satöbbi és még kb. soktizezer egyéb iont, sokezer szerves molekulát (peszticidek, növényi és állati hormonok, aromások, szénhidrogén láncok)

Ezek miért nincsenek hatással ránk?

nyari mikulas (törölt) 2008.04.30. 13:25:48

Joco: azok az anyagok benne vannak a csapvizben, szemben a homeopatikus dolgokkal, amik nincsenek benne.

Joco74 2008.04.30. 14:12:39

"ARGENTUM NITRICUM
Ezüstnitrát. Népies neve: pokolkő.

Javallatok:
Szorongás; idegesség; önbizalomhiány; hasmenés, idegességhez társuló; gennyes szemgyulladás (főleg újszülött kori). Hangszálak megerőltetése következtében fellépő rekedtség."

A csapvíz tartamaz ezüstöt, igen kis mennyiségben... nitrátot is...

Tehát van venne ezüst-nitrát, tehát a magyar ember nem szorong, nincs genney szemgyulladása...és sosem reked be :)

vje 2008.05.01. 09:28:15

Tamás:"Azt vizsgaljak, hogy milyen tuneteket okoz egeszseges onkenteseken tomenyen, higitatlanul a kiindulasi anyag." Tehát adnak egy adag sólyomszárnyat, kikericset, nadragulyát, sósavat, tarantulát, farkastejet stb, és vizsgálják, mit okoz...
"Az ehhez hasonlo tuneteket okoz betegsegek kezelesre ajanjak ennek a higitasait." Eszerint melyekre? Hogy a sósav szétmarta a nyelőcsövet?
"vje: nem vizsgaljak a homeopatas szereket."???
"Tuneti kezeles: a homeopatia elveibol kozvetkezik: olyan szert kell adni, ami tomenyen a betegseg tuneteit okozza. Nem foglalkozik a betegseg okaval." Nyílván a töröttszárnyú, fehérfejű sas-szert az általa okozott betegségre javasolják.
Vagy mondjuk az oroszlántejet is...
"Teves: a higitastol az anyagok nem ellenkezo hatasuva valnak, hanem hatasuk csokken, majd megszunik." Senki nem állította, hogy ellenkező hatásúvá válnak. Az információt, a "szellemiségét" hordozza a szer.

draco draconis: a placebóval teljesen egyet értek. Ezért sem lehet placebó a szer, mert ha nem jól válsztják, komoly bonyodalmat okozhat.
Köszönöm, amit a vízről írtál...

zenészpéter, frank, joco: A szerek hordozó anyaga általában tejcukor. Az oldatokat nagyon tiszta forrásvízzel készítik. (Az általatok írtak miatt, mi a főzéshez sem használunk csapvizet.)

joco: az ezüstnitrát jó ötlet. Bár a csapvíz tartalmaz ezüstöt, mégis egy igen kedvelt szer az ezüstkolloid (nem homeopátiás) az immunrendszer erősítésére, gyulladásos folyamatokra...

vje 2008.05.01. 09:42:45

Arg-n.: "Az elmére hat, és neurotikus tüneteket okoz..." Azért fogadjunk, hogy ilyet már láttál! :-) (Ezért fontos a higítás és potenciálás, hogy a dolog követhező, becélozható legyen.)

vje 2008.05.01. 09:45:58

Ja, joco, bocs, nem hangsúlyozatm újra, mert nekem természetes, ha nincs dolgod a szerrel, jelen esetben az arg-n-mal, akkor okozza ezeket a tüneteket. (Mert nem placebó), Tehát ezen az alapon a csapvíztől bizony sokminden összeszedhetünk... :-)

Joco74 2008.05.01. 09:55:50

Összeszedhetünk? Nem, nem, nem... ezen logika alapján gyógyulunk tőle, hiszen kis mennyiségben tartalmaz olyan anyagokat amelyek a homeopátiás szerekben is megtalálhatók. Megközelítőleg ugyanolyan töménységben.

Addig hogy a szervezetünknek szüksége van jónéhány mikroelemre nincs is vita köztünk. Ezek általában (vagy kivétel nélkül nem tudom) szervetlen anyagok, konkrétan fémsók.
De az, hogy a 1:nagyonsokmillio higitásban a pasztörizált,szárított,illatosított patkányherétől nem fáj a fejem... hát az kicsit erős.

vje 2008.05.01. 10:06:10

Joco, ez az allopátiás szemlélet... Ha nincs dolgod a szerrel, akkor betegít... Ezen alapul a szervizsgálat, egészséges emberek veszik be a szert, és a tüneteik alapján állítják fel a szer képét. És amikor valakinak ugyanolyan a "témája" , mint a szernek, akkor gyógyít...
"1:nagyonsokmillio higitásban a pasztörizált,szárított,illatosított patkányherétől nem fáj a fejem..." nem ismerem a szerképét... :-) lehet, hogy nem fejfájásra való. :-)

vje 2008.05.01. 10:14:50

Tamás, itt pontosítom magam, mert félreérthető: "Nyílván a töröttszárnyú, fehérfejű sas-szert az általa okozott betegségre javasolják." helyett: Nyílván a töröttszárnyú, fehérfejű sas-szert a töröttszárnyú, fehérfejű sas által okozott betegségre javasolják.

nyari mikulas (törölt) 2008.05.01. 13:29:32

vje: valoban emeletes hulyesegnek tunik igy leirva, de a haomeopatak komolyan igy gondoljak:

"A homeopátiás gyógyítás alapja ugyanis a hasonlóság elve. Eszerint valamely anyagból készült szer azt a betegséget képes meggyógyítani, melynek tüneteit egészséges embernél előidézi. "


"Ez azt jelenti, hogy egy anyag segíteni fog az olyan tünetek gyógyításában, melyek hasonlóak az anyag által egy egészséges vizsgálati személyen kiváltott tünetekhez. Például a mérges szömörce (Rhus toxicodendron) kiütéseket okoz, ezért a belőle készült homeopátiás szer bizonyos bőrkiütéseknél javasolt."

vje 2008.05.01. 13:51:28

"anyagból készült szer ":
Igen Tamás, a szer idézi elő... A vizsgálatokban a szert használják. Viszont léteznek megfigyelések a kül növények stb. mérgezéseinek lefolyásáról, tüneteiről, és ezt is figyelembe veszik. Azonkívül magát az anyagot, vagy élőlényt, annak sajátosságait, viselkedését életterét stb... A szellemiségét, hogy mondjak megint valami "nemlétezőt". :-))

vje 2008.05.01. 14:01:26

A szömörcét bizonyára a szemléletesség kedvéért hozták így példának, ugyanis reumatikus fájdalmakra, tífuszhoz hasonló lázas állapotokra, ideg és gerincvelői bántalmakra, paretikus hatásokra stb-stb használható, és persze bizonyos kiütésekre is.

zenészpéter 2008.05.01. 14:42:09

vje, ne röhögtess már!

"az oldatokat nagyon tiszta forrásvízzel készítik"

Szerinted a forrásvíz nem tartalmaz olyan vízmolekulát, ami évekkel azelőtt megjárt már egy-két bélrendszert? És a tejcukor miből van? Amíg a homeopátiás szerig eljutott, addig millió "információs" hatás érhette. Amúgy meg miért gondolod, hogy csak azok az anyagok hatnak rám homeopátiásan, amit úgy hívok, hogy homeopátiás szer? Ha megeszem a homeopátiás bogyót, de előtte vajaskenyeret vacsiztam, ahol ugye a vaj tehéntejből van, aki olyan füvet legelt ami... a kenyér alapanyaga hozzáért a cséplőgéphez, amit azelőtt lepisilt a kutya, stb, stb. Olyan "információ" dzsungel vesz körül, olyan mértékű zaj, ami mellett teljesen elenyésző az a hatás, amit egy homeopátiás szer produkál.
Arról még nem beszéltünk ugye, hogy létezik-e egyáltalán bármiféle ún. információ, amit az anyagok hordoznak. Munkahipotézisként jóindulatúan elfogadtam, hogy persze, létezik információ, az az információ úgy hat az emberre, ahogy azt a homeopátiás "szakértők" gondolják.
Ha így is van, akkor is használhatatlan a homeopátia, pont azért, mert ha mindennek van hatása, akkor a minket ért rengeteg hatás tökéletesen ki kellene, hogy egyenlítse egymást.
A "tiszta forrásvizen" röhögnöm kell. Szánalmas, nevetséges.

vje 2008.05.01. 14:51:54

A forrásvíz a lehető legtisztább víz az információs halmazban, ez talán elég nyílvánvaló... Még ha számodra kacagtató is. A desztillációs folyamat, a napsugárzás stb. mind tisztítja a vizet (és mindent, amivel érintkezik) információs szempontból. Azért amíg egy magashegyi forrásból előbogyog, jelentősen harmonizálódik a víz állapota.
Pontosan a minket körülvevő információs zaj okozhatja, hogy felborul az egyensúly bennünk, ekkor segít egy olyan információ, ami visszaránt a harmónia irányába. Nem ellentmondassz, alátámasztod, amiről beszélek.

zenészpéter 2008.05.01. 15:02:32

tehát az anyagok képsek elveszíteni az információtartalmukat? Milyen hatások, amik ezt okozzák? Desztilláció, napsugárzás, és még? Ha napoztatok valamit, akkor az "információsan" lenullázódik? A homeopátiás szerek is -ugye. Ha van két egyforma gyógynövényem, az egyiket kiteszem a napra, a másikat árnyékban tartom, akkor a napoztatott kevésbé lesz hatásos? Ez esetben többet, vagy kevesebbet kell belőle használnom, hogy ugyanazt a hatást érjem el?

vje 2008.05.01. 15:21:01

Igen, ha napon szárítod a növényt. kevesebb lesz benne az információ, a hatóanyag, ezért száritják árnyékos, szellős helyen.
De roncsolja az információt a mágneses tér pl. (a mikrósütő teljesen törli pl. az információt).
Ha a gyógynövény teáját iszod, a napon szárítottból többet kell inni, hogy hasson -- allopatikusan. Homeopátiásan nem szárítják napon, egyáltalán nem is szárítják, nem napoztatják.
Amennyiben élő növényről beszélsz, akkor a "legjobb", ha az ő számára legkedvezőbb körülmények között neveled. Ekkor tud leginkább "önmaga lenni". Ha a napot szereti, napon, ha az árnyékot, árnyékban.

A homeopátiás szereket nem napoztatják, nem tárolják elektromos vezetékek közelében, a kávés doboz mellett sem :-))), a mentol és erős illóolaj-tartalmú dolgokat is kerülik.

zenészpéter 2008.05.01. 15:56:30

a mikrosütőben mágneses tér van? Ezt honnan veszed?

Az, hogy egy gyengébb hatású teából többet kell inni ugyanahhoz a hatáshoz, mint egy erősebből, az evidens. Az én kérdésem a homeopátiás szerként használt gyógynövényre vonatkozott, ahol ugye a hatás nem egyenesen arányos a mennyiséggel.

A legelső hozzászólásomban leírt képzeletbeli víz útja arra szolgált, hogy megvilágítsa, hogy egy anyag nagyon sok hatáson keresztülmehet, mire homeopátiás szer lesz belőle, rengeteg olyan információ érheti, ami teljesen elnyomja a cél információt. Ezt a problémát egy huszárvágással megoldottad azzal, hogy bizonyos módszerekkel információtlanítani, semlegesíteni lehet a hordozóanyagot. A probléma azért még mindig ott van. Egyrészt a hatóanyag, ami szennyezve lehet ezerféle információval, másrészt maga az ember, aki használja. Ha a homeopátiában használatos hígítási arányok mellett működik az energia, akkor teljességgel lehetetlen kiiktatni pl a szájpadlásomon, a gyomromban stb. maradt kajamaradéknak a hatását. Lehetetlen kiiktatni a belélegzett levegőben lévő milliárdnyi különböző anyag hatását, ami ugyanolyan mennyiségben van jelen egy lélegzetvételnyi levegőben, mint a hatóanyag egy tablettányi homeopátiás szerben.

vje 2008.05.01. 16:21:03

Nem mondtam ilyet. Azt mondtam, hogy csökkenti, illetőleg teljesen hatástalanítja...

A szer használatában követendő néhány szabály -- pontosan emiatt. A szádba kerülve hat, s mivel az információ hat, nem kell emészteni, .. Tehát javasolják, hogy a szer bevétele előtt fél órával vizet se igyon az ember, s utána se kb fél óráig.
Nyílván nem lehet minden zavaró körülmányt kiiktatni, de minimalizálni igen. És az eredmények azt igazolják, hogy sikerrel.
A homeopátiában nem használnak mesterséges információtlanítást, a körülményeket teremtik meg a lehető legtisztább előállítási módhoz.

A természet önmaga semlegesíti az információkat, ameddig bírja.. Tartok tőle, hogy egyre túlterheltebb...

frank 2008.05.01. 16:42:27

vje-re raferne mar egy kozepiskola, mert igy nagyon gaz.

frank 2008.05.01. 16:53:32

elnezest az elozo szemelyeskedo megjegyzesert. eloszor komolyan akartam valaszolni, de vegigolvasva vje irasait elkedvetlenedtem...

zenészpéter 2008.05.01. 17:17:56

"A természet önmaga semlegesíti az információkat, ameddig bírja.. Tartok tőle, hogy egyre túlterheltebb..."

Hát ennek így ebben a formában se füle, se farka.
Mi az, hogy egyre túlterheltebb?
A homeopátiások azt állítják, hogy egy-két atomnyi valamilyen anyag olyan hatással van az emberre, hogy képes meggyógyítani. Minket nem egy-két atom vesz körül, hanem olyan menniységű, hogy nincs szám, ami leírja. Ezek mind-mind információt közölnek velünk, vagyis hatnak ránk. Ez így volt 1000 évvel ezelőtt is, meg így lesz holnapután is.
Igen, a természet az, ami ezzel az információmennyiséggel bombáz minket.
Félreértés ne essék, ezt nem én mondom, ekkora baromságot nem állítok. Ezt a homeopátiások állítják, illetve ez következik abból, amit állítanak.
A napsugárzás -mint megtudhattuk- képes meszüntetni ezt az információt.
Kérdés, hogy honnan termelődik újra, hiszen a nap évmilliárdok óta süt.
A szavaidból úgy vettem ki, hogy a túl sok információ nem jó a természetnek:
" A természet önmaga semlegesíti az információkat, ameddig bírja.. Tartok tőle, hogy egyre túlterheltebb..."
Ezen tudunk segíteni, ha sok-sok elektromos vezetékkel, telefontoronnyal, rádióadóval stb semlegesítjük ezeket az információkat.

vje 2008.05.01. 17:32:05

Rongáljuk.
Felborítjuk a természetres egyensúlyt, és ennek beláthatatlan következményei lehetnek.
De ehhez nem értek, úgyhogy nem is bocsátkoznék vitába.
Amitől nem sikerül eszakadni, hogy nem egy-két atomnyi anyagről van szó. A C30-as készítmények fölött nincs anyag a homeopátiás készítményekben a szerből, egyáltalán.

vje 2008.05.01. 17:36:53

Nem volt egyértelmű -- a C30 az anyaghatár, e fölött csak a hordozóanyag van anyagként jelen a készítményben.

zenészpéter 2008.05.01. 17:45:36

Kérlek, szedd már össze magad!
Az előbb még úgy látszott, hogy értesz hozzá. Most, hogy kicsit megpiszkáltuk a dolgot, akkor máris nem értesz hozzá?

Úgy kezdted az előbbi bejegyzésedet, hogy "Rongáljuk." itt elvesztettem a fonalat. Mit rongálunk? Hogy jön ez most ide?

Az, hogy még egy-két atomnyi anyag sem kell, hogy kifejtse a kívánt hatást, méginkább erősíti azt, amit írtam. Ahhoz, hogy összezavarjuk egy homeopátiás szer hatását, nem kell enni, vagy inni sem, elég, ha megsimogatom pl. a macskámat. Vagy ha például felöltözöm.
Hogy lehet mindezeket a hatásokat kiküszöbölni?

vje 2008.05.01. 17:55:30

A természet regenerációs torzulásaihoz nem értek. A természetet rongáljuk.

Nem, a macskasimogatás az azért nem elég, hogy semlegesítse... De egy mentolos rágó már lehet, hogy elég. Vagy egy kávé. Vagy az eukaliptusz illóolaj. Ilyesmik már befolyásolják a hatást. Elnyomják.

De ha kb. fél órán át meg tudod tartóztatni Magad, akkor már az információ a Tied... :-)

zenészpéter 2008.05.01. 18:05:29

Hogy lehet az, hogy egy macska nem befolyásolja az egészségemet, miközben egy hatóanyag, ami ott sincs, az meg igen? A fogamban lévő amalgámtömés az nem befolyásol? A poratkaürülék, ami hozzáért a lábamhoz, miközben a homeopátiás bogyót ettem az nem hat? A poratka lehet, hogy az eukaliptuszos üvegről mászott le. Ilyenkor meg kell ismételni a kezelést? Miért pont annak az anyagnak az energiája hat rám, amit a homeopátiás oldószernek mutattak meg? Miért nem hat az, ami nem tejcukorral együtt kerül velem kapcsolatba, hanem anélkül?
Miért pont fél óra kell hogy hasson?

vje 2008.05.01. 18:12:28

Tulajdonképpen értem, hogy miért gondolod, hogy minden összevissza keveredik. A dolognak az a lényege, hogy máshol hat. Ugye a fizikai valóság az energia legsűrűbb formája, így az embernek is vannak "finomtestei", ismertebb megközelítésben aurája. Az információ, aszerint, hogy milyen higítású és potenciálú, a fizikai test finomabb energetikai kiterjedésében fejti elsődlegesen a hatását, innen hat a "fizikai" megvalósulásra. Persze, ez mind fizikai megvalósulás, csak különböző finomságú. A macskával való kapcsolatod is sokszintű, nyílván, de ez egy olyan információ, ami jelen van "benned", a szert ahhoz képest kapod, amilyen vagy... Tehát a normál viszonyod a dolgokkal "be vannak kalkulálva." De azt hiszem, ennek a taglalása már nem ennek a blognak a témája.

vje 2008.05.01. 18:16:34

Csak nem vagyunk máris telepatikus kapcsolatban? :-)

Azért pont az hat, mert arra van szükséged. A többi jelen van -- volt. Ha hírtelen megváltozott állapotba -- környezetbe kerülsz, más szerre lesz szükséged.

Joco74 2008.05.01. 18:25:38

"Igen, ha napon szárítod a növényt. kevesebb lesz benne az információ, a hatóanyag, ezért száritják árnyékos, szellős helyen.
De roncsolja az információt a mágneses tér pl. (a mikrósütő teljesen törli pl. az információt)."

Nem ezért szárítják száraz árnyékos helyen. Egyszerűen a hatóanyagokat a nagy hő, az UV, a mikrohullámú sugárzás lebontja.
Pl. C-vitamin bomlása 70 C fok felett...

Ezeknek semmi köze nincs az "információkhoz".

A forrásvizek kb. 20-30 az ásványvizek 200-1100 mg/l ásványi anyagokat tartalmaznak.

Ennyit a kristálytiszta vízről.

zenészpéter 2008.05.01. 18:29:41

NEm biztos, hogy értem, amit mondasz. Az, hogy a macskám be van kalkulálva az vicces, hiszen a homeopátiás orvos honnan tudná, hogy van macskám. De a macska az csak egy példa volt. VAn ott még néhány, amire nem tértél ki. Ugye nem elképzelhetetlen az, hogy én kapcsolatba kerülök olyan anyagokkal és információkkal, ami nincs bekalkulálva?
Az, hogy egy homeopátiás szer úgy hat, hogy ott sincs, számomra (az összes többi ide írogató számára is) tömény marhaság. Én türelmes ember lévén veszem a fáradtságot, és felülemelkedek ezen, megpróbálok eltekinteni a természettudomány eredményeitől, és tisztán azok szerint a szabályok szerint gondolkodni, amit te itt felkínálsz nekem. Viszont ha ezeken a szabályokon belül is ellentmondásosnak látszik a dolog, akkor nincs mit tenni. Nem titkoltan azzal a céllal teszem ezt, hogy a Te számodra is világossá tegyem a dolog ellentmondásos mivoltát. Nyitott vagyok arra, hogy ezen a rendszeren belül meggyőzz, de kérlek légy következetes azokhoz, amiket egyszer már leírtál, és ne csak a felére válaszolj annak, amit itt felvetek.

Tehát itt van a macska kérdése, aki mint az én macskám, tulajdonképpen már a része a lényemnek, így nem tud érdemben befolyásolni. Ez bár mosolyogtató, mondjuk, hogy rendben van. De hadd ne kelljen már részletekbe menően ecsetelnem, hogy van még többmilliárd különböző olyan anyag, ami a homeopátiás szernek megfelelő mennyiségben van jelen a testemben, vagy a testemen kívül, másodpercenként cserélődve. Ezek ugyanúgy kéne hogy hassanak, mint maga a szer.

vje 2008.05.01. 18:33:14

"Homeopátiásan nem szárítják napon, egyáltalán nem is szárítják, nem napoztatják"

Így van, a hatóanyagokat is. Az információt is, de ennek a gyógynövények szárításakor nincs jelentősége, hiszen allopatikusan használod, és a kíméletes szárítással benne marad a hatóanyag és az info nagy része is.

Igen, de van ennél tisztább víz? A desztillált víz... Ma már az esővíz nem az igazi... sajnos.

De mint mondtam, főként tejcukorgolyócskákat forgalmaznak, és a gyakorlatban nem jelenik meg mellékhatás -- illetőleg így vannak bevizsgálva...

vje 2008.05.01. 18:45:36

Te egy állapotban vagy, amit az az összes információ létre hozott, vagy amihez hozzájárult amivel találkoztál, találkozol, körülvesz. Ezek az információk, amire Te hivatkozol, jelen vannak Benned. Ez létre hozott egy egységet, amiben, mondom, mindaz benne van, ami információ jelen van-volt az életedben. A macskád is.
Adódik egy problémád... Ne legyen, csak tételezzük fel, úgy érzed, hogy túl sokat vitatkozol, és ez zavarja társas kapcsolataidat. Elmész egy homeopatához, és elpanaszolod. Elmondod azt, is, hogy a dolgot ugyan hülyeségnek tartod, de teszel egy kisérletet. A homeopata türelmesen leültet, és min. másfél órán keresztül kérdéseket tesz fel Neked ebből kialakít egy képet arról, hogy mi a Te témád... Mi lehet a hátterében ennek a vitás kedvnek. És miért zavar ez Téged -- amikor nem segítő, rávezető szándékkal teszed. Feltérképezi a fizikai működésedet, a láthatót és belsőt, a szokásaidat, ebből kap egy képet. ERRE a teljes állapotra keres Neked szert. Amit a macska már nem befolyásol, mert nem közöl új információt.

nyari mikulas (törölt) 2008.05.01. 18:58:54

vje: gondolj csak bele, mennyi egyeb anyag kerul a szervezetbe egyetlen nap alatt.
Megiszol egy liter vizet, etkezel... az mind tartalmaz "informaciot".
Mi ehhez kepest a tiz-harminc ures kis tabletta amit a hmeopatikaban vasarolsz?
Miert pont az befolyasolna, es nem az osszes tobbi?

Ne mondd, hogy a tobbi valtozatlan, mert minden nap mast eszel, masfajta viz folyik a vizcsapodbol...

Komolyan gondolj bele, az miert nem hat? Miert csak az hat, amit a homeopatikaban vasarolsz?

vje 2008.05.01. 19:04:16

Nem tudom, még mire nem válaszoltam... A fél órára? Az biztonsági ráhagyás -- szerintem. Sok homeopata szerint szükséges. Szerintem sem árt.
Ami miatt úgy érezheted, hogy nem válaszoltam, hogy előbb írtam, mint Te kérdeztél. nézd meg az időpntot.

zenészpéter 2008.05.01. 19:04:50

Látom, nem érted.
Próbálom L A S S A N mondani.
Nem csak olyan anyagokkal vagyok kapcsolatban, amik folyamatosan bennem vannak, hanem olyanokkal is, amik az előbb még nem voltak itt, de most már itt vannak, fél perc múlva megint nem lesznek itt. Ilyen a légzés, a por, stb.
Amúgy meg nagyon aranyos ez a fajta okosság az aurámmal, meg a hozzám tartozó és nem hozzám tartozó anyagokkal, de ugye tudod, hogy ezt csak úgy kitalálta valaki, mint a Lolka és Bolkát.

A rejtett üzenetedet értem én. Köszi, semmi bajom a "vitás kedvemmel", úgy tűnik, hogy neked inkább van vele bajod. A társas kapcsolataimra valóban hatással van. Sok barátom van, akikkel nagyon jókat tudunk vitázni. Vannak olyanok is, akik a vitát bántásként élik meg, azok meg lekopnak. Olyanok is vannak, aki annyira buták, hogy kár velük vitatkozni, azokra szépen mosolygok, nagyon jól megvagyunk.
Olyasmi a legrosszabb álmomban sem fog előfordulni, hogy bármi problémámat egy homeopátiás valaki orrára kössem.

vje 2008.05.01. 19:12:59

Tamás... De igazán, már a csontot rágjuk.
Azért, mert nem új információ, most nincs vele különösebb dolgod. Attól, hogy most kicsit más a víz összetétele, nem közöl olyan új információt, amivel még nem találkoztál, amit nem tudsz könnyedén befogadni. Nap mint nap mást eszel, de ezekről az ételekről már tárolsz információt.
Ha egy gyökeresen új környezetbe kerülsz, vagy gyökeresen új szokásokat veszel fel, az hat. De az amivel már találkoztál, amiről "képed" van, az már nem befolyásol az információ szintjén. Nem befolyásolja az egységet.

vje 2008.05.01. 19:22:13

Zenészpéter, megbántani nem akartalak, nem is gondolom, hogy baj van valakinek a vitás kedvével... :-) Pont azért artam ezt a példát. És nem valamilyen betegséget.
Csak -- úgy tűnik, a dolog lényege nem ment át...
Az, hogy az információ megörződik, amivel találkoztál már, az nem közöl új információt. Az információs nem lélegzed k a porral együtt.

nyari mikulas (törölt) 2008.05.01. 19:36:31

vje: szerinted semmi nem uj egy ember eleteben, kiveve a homeopatikus informaciot?

Honnan tudod, hogy a mai csapviz nem nem olyan Dunavizbol szarmazik, amibe belesett egy most nyilo kecskeborbolya-barkadarab? A tegnapiban meg nem volt.
A holnapiba meg inflenzas vadkacsa fog belekakalni.
Azutan meg belferges kutya furdik benne.
Vagy epp terhes kismama pisil bele...

Akkor a homeopatkus izebol is eleg egyszer egy tabletta vagy csepp, mert akkortol mar talalkoztal vele, es nem kozol uj informaciot?

vje 2008.05.01. 19:44:33

Sajnos a Duna vizében ezek az információk jelen vannak... Biztosan kerülhet bele olyan, ami még nem volt, de most nehezen tudok ilyet elképzelni, nem hétköznapi dolog lenne.
Igen a magas potenciálú, hígitású homeopátiás szerből elvben elég lehet egyetlen bogyó. A gyakorlatban azért, míg az alapproblémáig eljutnak, mint a hagyma héját bontogatni kell a rétegeket.
De elvben elég egy bogyó. És amikor gyengül az információ, lehet ismételni, ha szükséges.

nyari mikulas (törölt) 2008.05.01. 19:48:08

Nem erted.
Ma ez van benne a vizbe, holnap az a homepatika szerint.
Es minel jobban higul, annal magasabb a potencialja.
Hogy lehet az, hogy ezek mind teljesen hatastalanok, mig amiket szandekosan higitanak, azok allitolag hatasosak?

Mi az, hogy gyengul az informacio? Ha higul, akkor erosodik!

nyari mikulas (törölt) 2008.05.01. 19:49:29

Alapetoen, valamilyen higitasban minden benne van a csapvizben!

Akkor minek kulon hp szert kesziteni?

vje 2008.05.01. 19:53:24

Minden nincs benne. Vagy lehet, hogy pont van valami olyan Benne, ami Téged betegít. Mert ugye tudjuk, hogy a szer tünetet hoz létre egészséges emberen.

Nem azért gyendül az információ, mert hígul, hanem mert esetleg valami elfedi, és mégis erre van még szükség.

nyari mikulas (törölt) 2008.05.01. 20:03:40

Minden benne van. Csak kulonbozo higitasban.

A hp szer egeszseges emberre nem hat. Azzal kevered, hogy higitas nelkul milyen tunetet okoz.

Hogy lehet elfedni az informaciot?

vje 2008.05.01. 21:03:48

Tamás, ezt a szerhatzás dolgot már többször megbeszéltük. A szer hatását egészséges embereken vizsgálják be. Egészséges emberen okoz tünetet.
Az információt sokféleképp el lehet fedni, a legegyszerűbb valami erős hatással, erős információval... De működhet mentális ellenállás stb.
Nem hiszem, hogy ezen a blogon többre mennénk ebben a témában, ha gondolod, írj magánban: vijue@rubicom.hu

Zoli1019 2008.05.27. 18:13:45

Tamás, nagyon egyszerű dolgot kell tenned, hogy meggyőződj a magad igazáról. (Egyébként ezt fel is ajánlottad) Annyit kell csak tenned, hogy ellátogatsz a 3. kerületben található Lajos utca 35. alatti (T:3352144) patikába ahol kérsz egy olyan homeopathia-s szert amit ha jól emlékszem cantharis-nak hivnak Utána számolj be mindenkinek, hogy mit tapasztaltál magadon! Remélem állod a szavadat!

nyari mikulas (törölt) 2008.05.27. 18:51:25

Zoli,
kulfonldon elek, nagyon messze van nekem az a gyogyszertar.

A weben cathrais nevu hp szert a kovetkezo higitasokban lehet vasarolni:
3X, 6X, 12X, 30X, 3C, 6C, 12C, 30C, 200C, 1M, 10M, 50M, CM, 1LM, 2LM, 3LM, 4LM, 5LM, 6LM, 7LM, 8LM, 9LM, 10LM, 11LM, 12LM, 13LM, 14LM, 15LM, 16LM, 17LM, 18LM, 19LM, 20LM, 21LM, 22LM, 23LM, 24LM, 25LM, 26LM, 27LM, 28LM, 29LM, 30LM

Melyikre gondoltal?

$7-13 kozotti aron lehet vasarolni (plusz szallitasi koltseg es ado), ha finanszirozod a kiserletet, benne vagyok.

Mit nyerek vele?

Es miert kivanod, hogy eppenseggel pont higitott korisbogar-kivonatot fogyasszak?
Te probaltad?

bolhabetu 2008.05.27. 21:17:48

"30LM"?

Azt hittem, hogy 200C a plafon.


Common uses for Cantharis:
Used for intense inflammations, highly sensitive body parts, and burning pains. Symptoms are usually worse with touch or while urinating. Used for burns and scalds, as well as painful urination. It is commonly used for people exhibiting restlessness and increased sex drive (Jonas 256, Panos 38, Lockie 107).*


*This statement has not been evaluated by the Food and Drug Administration. This Product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

www.affordable-natural-supplements.com/cantharis.html

nyari mikulas (törölt) 2008.05.27. 21:34:12

Meg a 30LM sem a plafon:

Boiron remedies are shipped from San Diego, California, and standard shipping will therefore be quicker for customers on the West coast.
Cantharis is available from this supplier in the following:
Pellets, Liquid Dilutions
3X, 6X, 12X, 30X, 3C, 6C, 12C, 30C, 200C, 1M, 10M, 50M, CM, 1LM, 2LM, 3LM, 4LM, 5LM, 6LM, 7LM, 8LM, 9LM, 10LM, 11LM, 12LM, 13LM, 14LM, 15LM, 16LM, 17LM, 18LM, 19LM, 20LM, 21LM, 22LM, 23LM, 24LM, 25LM, 26LM, 27LM, 28LM, 29LM, 30LM


Hylands remedies are shipped from Pennsylvania. Wide choice of combination remedies available.
Cantharis is available from this supplier in the following:
Pellets, Soft Tablets, Liquid
3C, 3X, 6C, 6X, 12C, 12X, 30C, 30X, 200C, 200X, 10M, 1M, 50M, CM


WHP remedies are shipped from Berkeley Springs, West Virginia, and standard shipping will therefore be quicker for customers on the East coast. Remedies from WHP are generally cheaper than Boiron for larger quantities.
Cantharis is available from this supplier in the following:
Pills, Pills - Kit Refill, Granules, Ointment - made to order, Liquid Dilution
6X, 12X, 24X, 30X, 6C, 12C, 13C, 14C, 15C, 16C, 17C, 18C, 19C, 20C, 21C, 22C, 23C, 24C, 25C, 26C, 27C, 28C, 29C, 30C, 200C, 1M, 10M, 50M, CM, 1LM, 2LM, 3LM, 4LM, 5LM, 6LM, 7LM, 8LM, 9LM, 10LM, 11LM, 12LM, 13LM, 14LM, 15LM, 16LM, 17LM, 18LM, 19LM, 20LM, 21LM, 22LM, 23LM, 24LM, 25LM, 26LM, 27LM, 28LM, 29LM, 30LM, 31LM, 32LM

gyuri 2008.05.28. 00:39:39

Komolyan megneznem, hogy ezeket tenyleg higitjak vagy csak raragasztjak a csore hogy 32LM...

nyari mikulas (törölt) 2008.05.28. 02:33:11

LM az ugye 1:50 000-hez valo higitas.
1 literhez 20 mikrolitert (0.02ml) hozhato letre. Technikailag nem problema.

Az is igaz, hogy nincs olyan eljaras, amivel ki lehetne mutani a kulonbseget a tiszta viz es az 5LM vagy magasabb higitasu kulonbozo akarmik kozott. Tehat csak hinni lehet benne, hogy vegigcsinaljak a bohockodast a razogatva higitassal.

emberke 2008.05.29. 17:59:51

Szerintetek az információ mint olyan az létezik ? Úgy értem, pl az agyatokban. van információ ? És ha el akarod mondani egy másik embernek, akkor mit teszel ? Leírod, vagy beszélsz(mutogatsz) nem ? Valahogy átadod az információdat. ami a fejedben van. A sejtjeidnek ami a testedben vannak bent. annak hogy adod át az információt ? hogy mit kell tenniük. Mert akár hiszed akár nem, a sejtek tudják a titkos információkat. hogy mit kell tenniük. és az nem a dns-ben van, mert minden sejtnek ugyanolyan a dns-e és mégse teszi minden sejt ugyanazt, hanem csak a dolgát. az információ szerint.
Akkor miért lenne már elképzelhetetlen, hogy a sejteknek is tudsz információt küldeni. Nem olyan egyszerű, hogy baszólsz : ezt meg ezt tegyétek. De van rá mód. Ez a homeopátia alapja. Nem hülyegyerekek találták ki, hogy félrevezessék az embereket. Alászolgája!

nyari mikulas (törölt) 2008.05.29. 20:09:50

Emberke: teged becsaptak.

Az agyamban az informacio kemiai anyagok, elektromos jelek es sejtek kozotti kapcsolatok formajaban van jelen.

Az iras eseten papir, tinta (vagy apro elektromos vagy magneses csomagok a szamitogepben). ha elmondom, akkor a levego rezgesei, ha radion tovabbitom, akkor az elektromagneses ter hullamai.
A sejtekben a DNS bazissorrendje egyforma, de a a DNS kemialiag modositva lehet, es feherjek ulnek rajtam amik ki es be kapcsoljak egyes szakaszait.

Ezek mind ismert, kimutathato, merheto dolgok.

A homeopatia alapja nem merheto, nem mutathato ki. Az az informacio nem letezik.

Ha letezne ellentmondasos lenne, feloldhatatlan logikai hibakhoz vezetne, de nem letezik.

emberke 2008.05.30. 14:03:20

Tamás : elképzeltem egy házat. Az az információ szerinted hol van ? Melyik agysejtemben egészen pontosan ??? Vagy egyszerre több sejtben van ? Az elképzelésem alapján kiszámolom, hogy miből mennyi kell. (mondjuk olyan jó az emlékezőtehetségem, hogy nem írok le belőle semmit (nem viszem számítógépre az adatokat, hanem fejben tartom) Ez alapján embereket bízok meg, hogy vásároljanak be, és építsék fel a házat. Akkor a teljes házról az információ hol van ? Vagy szerinted az "nem létezik" ? :-) A "semmiből" épül fel a ház ?

Másik példa : bekerül a szervezetembe egy virágpor(szem) a szervezetem nem reagál sehogy - mivel ez egy tök ártalmatlan anyag. de, ha allergiás vagyok, akkor a szervezet reakcióba lép. mozgósítja az erőit. támadásba lendül. Mi alapján ? a dns alapján tán ? És ha elmúlik az allergiám, akkor hova lett az az infó, vagy honnan jött az új infó, hogy most mit kell a sejteknek csinálniuk ? A fehérjékből??? Megváltoztak a sejtek ? NEM. Van információ. ÉS mozgatja a sejteket.
Pl: ha szomorú vagy és letört, az immun rendszer legyengül (rossz/téves) információt kapnak a sejtek. Ezért aztán, ha szomoró vagy és letört nincs a világon olyan csodaszer(kémiai) ami megvigasztalna. (a drogokat, meg az egyéb drog-gyógyszereket most hagyjuk, mert azok hatása átmeneti és amint nem szeded visszatér a rossz-kedv.) Tehát : kémiai úton nem lehet irányítani a sejteket.
Pl: bekapsz egy új vírust. amivel még sose találkozott a szervezet. Bonyolult folyamatok zajlanak le a háttérben.A szervezet KIALAKÍT magától egy védelmi intézkedést és az INFORMÁCIÓ eltárolódik az ellenséges vírusról. De hol is ? melyik agysejtben ? vagy máshol tárolódik el ? Az immunrendszer nagyon bonyolult dolog. nem az agysejtjeid irányítják. Több minden "együtt működik" mint a hangyáknál. Minden sejt egyedileg tudja, hogy mi a dolga. és ha behatolás van mozgosítják az erőiket. anélkül, hogy te pontosan tudnál bármelyik sejted működéséről. MAGÁTÓL működik. Együtt működik. Az agyad irányítása nélkül (mikor alszol a sejtjeid akkor is működnek.) INFORMÁCIÓ nélkül azok a fehérjék amik állítólag ki és be kapcsolják a szakaszokat, vajon honnan a fenéből tudnák a sejtek, hogy mikor mit kell ki-be kapcsolni ?Ráéreznek ? :-)

Gondolj utána kérlek. Köszi.

emberke 2008.05.30. 14:21:29

Még egy dolog :

Mikor meghalsz. a hajad tovább nő még egy kis ideig. Nem számottevő mértékben, de a halál beállta után egyes sejtek teszik tovább a dolgokat, mintha mi sem történt volna.... (Ezt orvosok néhány órára teszik.Abban a néhány órában vajon mi irányítja a sejteket. Mi készteti őket, hogy tovább folytassák a "munkát", ha nem az információ.
?

nyari mikulas (törölt) 2008.05.30. 14:21:46

Emberke: "elképzeltem egy házat. Az az információ szerinted hol van ? Melyik agysejtemben egészen pontosan ??? "

A pontos valaszhoz kell egy agysebesz, aki mikroelektrodakkal piszkalhatja az agyadat, vagy egy nagyfelbontasu NMR kep, arrol, amikor a hazra gondolsz...

" Akkor a teljes házról az információ hol van ? Vagy szerinted az "nem létezik" ? "
Az informacio letezik, az agyadban van.

" ez egy tök ártalmatlan anyag. de, ha allergiás vagyok, akkor a szervezet reakcióba lép. mozgósítja az erőit. támadásba lendül. Mi alapján ? "
Az immunrendszerben a memoriasejtek, es a keringesben jelen levo adott antigent felismero feherjemolekulak (ellenanyagok).


"Pl: ha szomorú vagy és letört, az immun rendszer legyengül (rossz/téves) információt kapnak a sejtek. "
Akkor ez a gyogyszer az ellergiara?

"A szervezet KIALAKÍT magától egy védelmi intézkedést és az INFORMÁCIÓ eltárolódik az ellenséges vírusról. De hol is ? "

Az immunrendszerben a memoriasejtek, es a keringesben jelen levo adott antigent felismero feherjemolekulak (ellenanyagok).


"INFORMÁCIÓ nélkül azok a fehérjék amik állítólag ki és be kapcsolják a szakaszokat, vajon honnan a fenéből tudnák a sejtek, hogy mikor mit kell ki-be kapcsolni ?"

A feherje ketfele terszerkezetet vehet fel, egyet akkor, amikor inger eri (peldaul jelen van a cukor aminek az emesztesehez szukseges geneket kapcsolja) es egy masikat, ha nincs jelen az a cukor.
Az elso terszerkezet nem kepes a DNS-hez kotodni.
A masik kepes a DNS-hez kotodni, de csak ahhoz a kis szakaszhoz, a DNS-en ami egy nagyon jol meghatarozaott bazissorrenddel rendelkezik, masohova ez nem kotodik.
Egyszeren a molekulak alakja miatt.

Latod, ha biologus vagy, akkor az ilyen kerdesekre kapasbol tudsz valaszolni.

Visszakerdezek: hol van az informacio a HP szerekben es hogyan adodik at a szervezetnek?

Miert csak az az informacio van a HP szerekben, amibol kiindulnak a higitas soran, es miert nincs benne mas informacio (ami az edeny falarol kerult bele?
Ha belegondolsz, fogsz egy HP kesziteshez szukseges edenyt. Valami van benne. Minel jobban probalod kimosni, annal magasabb potenciaju HP szer lesz belole! Kimoshatatlan.
Es a mosoviz is tele van mindenfele "informacioval"...
Ha elkezdesz gondolkozni, akkor rajossz, hogy az informacio hipotezis feloldhatatlan ellentmondasokhoz vezet.

Joco74 2008.05.30. 14:55:40

"Mikor meghalsz. a hajad tovább nő még egy kis ideig. Nem számottevő mértékben, de a halál beállta után egyes sejtek teszik tovább a dolgokat, mintha mi sem történt volna...."

Tudomásom szerint ez urban legend.
A bőr összeesése, kiszáradása miatt tűnik úgy mintha tovább nőne.

nyari mikulas (törölt) 2008.05.30. 14:59:10

"de a halál beállta után egyes sejtek teszik tovább a dolgokat, mintha mi sem történt volna.... (Ezt orvosok néhány órára teszik.Abban a néhány órában vajon mi irányítja a sejteket."

Ugyanaz ami a halal elott iranyitotta. Es ha peldaul az egyen halal utan egyes szerveit atultetik masik emberbe, vagy szovettenyszto edenyben szaporitjak, ugyanez a helyzet.

Ennek semmi koze a homeopatiahoz.
Azokat a sejteket a DNS-ben kodold genetikai informacio es a biokemiai folyamataik mukodtetik.

emberke 2008.05.30. 18:31:46

Nem biológus vagyok. Azt viszont tény, hogy ORVOSOK, akik ezzel foglalkoznak szintén hajlanak ennek a lehetőségnek a kiaknázására. Főleg gyermekorvosok. A VÉDŐoltás ami ma elterjedt. A helyett pl. Sokkal jobb lenne a sejtekkel INFORMÁCIÓT közölni. Mint azt amit ma csinálunk. (Olvass ennek utána, most nem fejtem ezt ki, mert kicsit hosszú lenne) Amit ma ide leírtál ez nem tény, hanem a tudomány MAI állása szerint ezt mondják a biológusok. Ez a feltételezés. Ami lehet ugyanolyan hibás (láttunk már ilyen dolgokat a tudományban - lásd az antibiotikumok használata) mint pl a homeopátiás elgondolás. Ha ezt tanítanák az iskolában, akkor ez mindenkinek természetes lenne.
Volt egy nagyon közeli barátom. Hasnyálmirigy gyulladást kapott. elolvastam erről a témáról nagyon sok anyagot. Arra jutottam, hogy az auto-immun elnevezésű betegség az orvostudománynak sakk-matt-ot adott. Pont. Széttárják a kezüket és vakargatják a fejüket. Az immun rendszer "ellen" ugyanis nem lehet kémiai anyagokat "bevetni". Ott csak az információ kijavítása segíthetne.
A homeo-pátia feltalálója is ezt az információ-átadást kutatta. Lehet, hogy a módszere még nem tökéletes. A tudomány dolga lenne, hogy tökéletesítse. Ehelyett kiröhögik. Pedig ha vissza tudnánk menni az időbe lehet, hogy kiderülne, hogy nagyon nagy hatásfokkal tudta ő alkalmazni ezt a szert. Lehet, mostanában nincsenek is ennyire hozzáértők (Ezt nem tudom) De neki lehet, hogy valóban működött. És ha semmi nem volt benne, akkor nem működhetett volna. Akkor semennyire nem terjed el.
Az orvostudománynak az lenne a dolga, hogy ezt tovább kutassa/fejlessze (nem az, hogy kiröhögje) Amúgy Franciaországban már használják. És nálunk is sok helyen fontolgatják, akik komolyabban foglalkoznak vele. Nem te vagy én, hanem pl a gyermekorvosok, védőnők (ennek is nézz csak utána)
INFORMÁCIÓ van. A biológusok szerint ott ahol ők gondolják. De lehet, hogy nem ott van. Mivel maga az információ nem kimutatható, emiatt nem tudjuk pontosan, hogy hol van. Te honnan tudod, hogy az az NMR kép valóban tartalmazza a házat ? Hát sehonnan Csak elhiszed :-) Mivel TE nem vagy agysebész. Ennyi erővel éppenséggel a homeo-pátiában is hihetnél :-)

(A haj biztos, hogy nő még valemennyit. Szemmel ugyan nem észlelhető. Utána néztem Ha rákeresel a googliban megtalálod.)

De amit mondtál a szív átültetésről (szerv átültetésről) az még jobb példa.

És még mialőtt nagyokat röhögnétek a homeopatákon :

www.homeopata.hu/budapest.html

Ha jól látom ez mind orvos. Vagy csak ál-orvosok ? Menjetek el és győződjetek meg róla :-)

nyari mikulas (törölt) 2008.05.30. 19:11:02

" A VÉDŐoltás ami ma elterjedt. A helyett pl. Sokkal jobb lenne a sejtekkel INFORMÁCIÓT közölni."

Levegobe beszelsz, fogalmad sincs, mirol. Hogyan kozolsz informaciot a sejttel? Leulsz melle es meselsz neki? Vagy odaadsz neki egy konyvet? Email kuldesz? Vagy...?

"Amit ma ide leírtál ez nem tény, hanem a tudomány MAI állása szerint ezt mondják a biológusok. Ez a feltételezés. "

Nem feltetelezes. Kiserletekkel sokszor igazolt teny. Barmikor megismetelheto, reprodulaklhato.

" Lehet, hogy a módszere még nem tökéletes. A tudomány dolga lenne, hogy tökéletesítse. Ehelyett kiröhögik."

Igen, mert a kiserletek alapjan butasag, nem mukodik, nem reprodulaklhato. Annyira nem, hogy ki sem probaljak a hivei sem, a gyarto sem... Nem tesztelik, hogy hatasos-e!!!!

"Te honnan tudod, hogy az az NMR kép valóban tartalmazza a házat ? Hát sehonnan Csak elhiszed "

Nem!
Onnan tudom, hogy osszehasonlitok ket kepet, az egyiket amikor a munkadra gondolsz es a masikat, amikor a hazra gondolsz (meg meg sok masikat is persze). Megismetlem sokszor. Ami kozos a hazra gondolasoknal, az az agyterulet az ami a haz infomaciojat hordozza. Nem tudom melyik az (igy azutan nem valdolhatsz azzal, hogy hit kerdese), a modszert ismerem, amivel meg tudom keresni a valaszt.

Ugyanezt a modszert lehet alkalmazni a homeopatiara is. Alkalmaztak is. Az eredmeny alapjan jogos a kinevetese, kicsufolasa es azoknak akik a bizonyitekok ellenere hisznek benne.

Ezen nem segit az, hogy valoban sokan hisznek benne. Akar orvosok is. (Ha tudnad, hogy egyes orvosok milyen fura dogokban hiszenek!) Attol nem valik igazza.

Azaltad elkepzelt informacio, nem letezik.

Miert nem gondolod tovabb, hogy ha letezne az hova vezetne.
Mi tortenik vele, miutan megeszed es kipisiled?
Mi tortenik, ha kiontod?
Miert a cukorbogyo ad informaciot a szervezetnek es nem a szervezet a cukorbogyonak?
Es meg sok mas kerdes, ami pillanatok alatt tulterhelest okoz es rovidzarlatot.

bolhabetu 2008.05.30. 19:49:30

"A homeo-pátia feltalálója is ezt az információ-átadást kutatta. Lehet, hogy a módszere még nem tökéletes."

Nem tudok róla. Abban az időszakban az informatika még nem volt menő dolog, így ő egyfajta vitalizmussal magyarázta a módszerét, melynek alapelvei már az adott kor tudománya szerint is túl szépek voltak, hogy igazak legyenek. Pedig akkor még semmit sem tudtak például a baktériumok szerepéről a betegségekben.

"Pedig ha vissza tudnánk menni az időbe lehet, hogy kiderülne, hogy nagyon nagy hatásfokkal tudta ő alkalmazni ezt a szert. "

Ez könnyen lehet, mert akkoriban az orvostudomány rengeteg olyan módszert alkalmazott, ami mai szemmel már igen nagy butaságnak tűnik. Ehhez képest egy olyan módszer, ami nem csinált semmit csak hatékonyabb lehetett. Ma már azért ennyire nem rossz a helyzet.

"Lehet, mostanában nincsenek is ennyire hozzáértők (Ezt nem tudom) "
Kínos ha így van, mert időközben sokkal több dolgot tudunk a sejtműködésről, a betegségek okairól, a fizika, kémia alapjairól, effektíve mindenről. Az hogy a homeopátiának még mindig csak mítikus elképzelései vannak a működési mechnizmusról minden, csak nem bíztató.

"De neki lehet, hogy valóban működött. És ha semmi nem volt benne, akkor nem működhetett volna. Akkor semennyire nem terjed el."
Fenntebb megválaszolva.

frank 2008.05.30. 23:38:57

"És még mialőtt nagyokat röhögnétek a homeopatákon :

www.homeopata.hu/budapest.html"

Ezen valoban nem lehet rohogni, ezen csak sirni lehet. Az adofizetok penzebol sokmillio forintert idiota kreten orvosokat es/vagy csalo gazembereket kepzunk.

emberke 2008.06.05. 12:32:25

Amit írtok, hogy 100 évvel ezelőtt.. satöbbi. honnan veszed (ez tök nem logikus) , hogy az amit ma tudományosnak hiszel nem lesz-e röhögés tárgya 100 év múlva ? :-)
Pl pár napja olvastam egy cikket valami rákos históriáról és azt feszegette, hogy a korábban jónak gondolt adalékanyagról kiderült, hogy valójában káros. Amin össze is kölünböztek az orvosok. Hisz ezek szerint nem gyógyították a betegeket, hanem folyamatosan mérgezték...(A citromsav-ról volt szó)

Itt egy másik tudományos cikk :
www.nlcafe.hu/eletmod/20050930/elet_es_halal_egy_kulcsra_jar/

ezzel csupán egy problémám van : Honnan tudjuk (sehonnan), hogy az így bevitt molekulák nem okoznak-e más problémát ???? A szervezetben OKA van annak, hogy nincsenek meg ezek a molekulák. Ahelyett, hogy az okot keresnénk meg egyre több és egyre újabb gyógyszereket fejlesztünk ki. Szerintem "rossz" irányba haladunk....
A test nem csak biokémia és fizika. A tudat-nak legalább akkora szerepe van az egészség megőrzésében és a betegségek elleni küzdelemben, mint a bio-kémiának. Sajnos az orvostudomány szinte csak olyan dolgokkal foglalkozik, amiket kémiai úton lehet tesztelni. A tudati része teljesen kimarad a kísérletekből. Vagy, ha valaki ezzel kísérletezik, azt sarlatánnak titulálják.

(ez pont olyan, mintha ráülnél egy rajzszögre, és ahelyett, hogy kivennéd a segged alól beveszel egy fájdalom-csillapítót, hogy ne érezd a fájdalmat.)

És már írtam : az auto-immun betegségekről semmit sem tud az orvos-tudomány. Márpedig ezek a buta mítikus (archaikus) elméletek arra is kerek választ adnak.

A homeo-pátia , hogy bemegyek a gyógyszertárba és beveszek egy bogyót, természetesen szerintem sem működik. De az eredeti elképzelés , miszerint a beteget teljes mértékben meg kell ismerni és meg kell érteni, hogy a betegség OKAIT kikutassuk, helyénvaló kezdeményezés. Lehet, hogy a homeo-pátiában nincs semmi kémiai anyag, de lehet, hogy a betegségeket nem is kémiai úton kéne "kezelni". Nem gondoljátok ?

Amúgy : az általam elképzelt információ : "nem létezik". Az általan elképzelt ház "sem létezik" legalábbis neked nem. :-) a te fejedben az én általam elképzelt házról nincs semmilyen információ... (vagy mégis van ? ;-)

(én is alapvetően szkeptikus vagyok, de a szkepticizmussal szemben is annak kell lennem ;-)

emberke 2008.06.05. 12:50:51

pár dolgot beidéznék Kulcsár Gyulától (hátha őt autentikusnak fogadjátok el...)

"Tehát a szervezetben kell, hogy működjön egy speciális daganatellenes védekező mechanizmus.”

Tehát MECHANIZMUS. úgy értem, hogy a sejtek közötti "összhang". NEM kémiai, vagy biológiai, hanem információs összhang.

Ami :

"Ha az egyensúly felborul – például betegség vagy stressz hatására –, akkor kialakul a daganat."

a stressz az nem kémiai dolog igaz ? hanem tudati. agyunkból jön. Vagyis a tudat állapota befolyásolja azt a védelmi mechanizmust, ami megvédi a szervezetünket.

Ezt nem én állítom, hanem orvosok.

Tehát mégiscsak van valahol valami ami elsikkadt...A tudat és a szervezet működése kapcsolatban van. bio-kémiai úton nem biztos, hogy helyre lehet állítani a felborult egyensúlyt.... :-(

Na, szép napot nektek!

nyari mikulas (törölt) 2008.06.05. 13:35:33

"Pl pár napja olvastam egy cikket valami rákos históriáról és azt feszegette, hogy a korábban jónak gondolt adalékanyagról kiderült, hogy valójában káros. Amin össze is kölünböztek az orvosok. Hisz ezek szerint nem gyógyították a betegeket, hanem folyamatosan mérgezték...(A citromsav-ról volt szó)"

Emberke, jobb ha tudod, hogy a citromsav es rak kapcsolata nagyon erdekes.
Es tanulsagos is, ravilagit, hogy milyen hitelessegu az informaciod forrasa.
Ket kutato tanulmanyozta a citromsav szerepet a szervezetban, az anyagcsereben. Leirtak egy alapveto korfolyamatot, amely a sejtek energiatermeleseert felelos. Az elfogyasztott szenhidrat, cukor hogyan alakul szendioxidda, vizze es kozben elteto energiava. Mivel ebben a korfolyamatban a citromsav az egyik kulcsmolekula, elneveztek citromsav ciklusnak. en.wikipedia.org/wiki/Citric_acid_cycle
Az egyik kutato nevet biztosan ismered: Szent-Györgyi Albert. A masik Hans Krebs. Mindkettojuket Nobej dijjal tuntettek ki. Tiszteletukre Szent-Györgyi-Krebs ciklusnak is hivjak ezt a reakciosort. Nemet nyelteruleten gyakran csak Krebs cikluskent emlegetik.

Itt jon a csavar: nemetul krebs = rak.

Tehat a citromsav kapcsolatos a rakkal.
Tehat a citromsav rakot okoz...

Nem! Csak egy Rak (azaz Krebs) nevu tudos foglalkozott vele.

nyari mikulas (törölt) 2008.06.05. 13:54:24

"Honnan tudjuk (sehonnan), hogy az így bevitt molekulák nem okoznak-e más problémát ???? A szervezetben OKA van annak, hogy nincsenek meg ezek a molekulák."

Ezt a homeopatikus informacioszerekre is elmondhatod.

"A tudati része teljesen kimarad a kísérletekből. Vagy, ha valaki ezzel kísérletezik, azt sarlatánnak titulálják." Nem igaz, szamos ilyen kutatas van, nezd meg a legutolso blogbejegyzest Hrasko Gabortol, es annak az irodalomjegyzeket.
szkeptikus.blog.hu/2008/06/05/p503493

"És már írtam : az auto-immun betegségekről semmit sem tud az orvos-tudomány. "

Tevedsz ebben is.

"A homeo-pátia , hogy bemegyek a gyógyszertárba és beveszek egy bogyót, természetesen szerintem sem működik. De az eredeti elképzelés , miszerint a beteget teljes mértékben meg kell ismerni és meg kell érteni, hogy a betegség OKAIT kikutassuk, helyénvaló kezdeményezés. "

Az orvosTUDOMANY ezt teszi. A homeopatia bogyokat ad, nem foglalkozik a betegseg okaval, csak a tuneteivel.

A Nok Lapja Cafe nem igazan autentikus tudomanyos forras. Bocs.

"a stressz az nem kémiai dolog igaz ? hanem tudati. agyunkból jön. "

Onnan (is) indul. Kemiai dolgok. Hormonok. Adaptacios szindroma, amit mentalis, fiziologias, anatomiai vagy fizikai ingerek valthatnak ki.

"Ezt nem én állítom, hanem orvosok.
Tehát mégiscsak van valahol valami ami elsikkadt..."

Akkar talan megsem sikkadt el, ha orvostudosok foglalkoznak vele.


"A tudat és a szervezet működése kapcsolatban van. bio-kémiai úton nem biztos, hogy helyre lehet állítani a felborult egyensúlyt..."

Igy igaz. De homepoatikus izekkel miert lehetne?

Tasibácsi 2008.07.16. 03:54:03

Miért van az, hogy a homeopátiás szerekkel csak gyógyítani lehet?
Vagy rosszul tudom, és homeopátiásan meg is lehet valakit mérgezni? Homeopátiás bérgyilkosságot vállal valaki?

Tasibácsi 2008.07.16. 04:01:57

Csak tovább kérdezek:
Az a víz állítólag azért gyógyít, mert meg van áldva. Az emberek között mindig van mindenféle. Miért higgyem el, hogy az ilyen táltos meg Pí vizek csak jó szándékkal vannak megálldva.
Jó volna tudni, hogy az ISO 9001, vagy más minőségbiztosítási rendszer miként védi a terméket, mondjuk egy szabotőrtől, aki átkot szórna a vízre, vagy csak egy fáradság miatt hibásan végrehajtott áldási szertartástól, aminek mint tudjuk, szintén komoly veszélyei lehetnek.

Gyöngyi 2008.07.25. 22:30:10

Milyen érdekes!
Ma Magyarországon csak az ajánlhat betegnek homeopátiás készítményt, akinek orvosi diplomája és mellette homeopátiás véégzettsége is van.
Tehát törvényileg elismert orvosok művelik ezt a gyógyítási módszert.
Ezen kívűl ha jól tudom, az ugynevezett 200-as potenciál felett már elvileg csak receptre kaphatók. Ez azért érdekes, mert a 200-a potenciálú szerekben egyáltalán nincs a kémiai értelemben hatóanyag. Vagyis, aki D12 feletti potenciál feletti homeopátiás bogyót vásáról, az gyakorlatilag nem kap másat, mint laktótgolyókat. Ha a gyógyszertárakban kapható ilyen készítményeket a Táltos cseppekhez hasonlóan bevizsgálná az ANTSZ, akkor azokban nem szűrt, tisztított ivóvizet, hanem sima tejcukrot találni, mindegyikben. Az Árnikában, a Phosprorban, a Stafisagriában épp úgy, mint a többi több száz másfélében.
Akkor miért nem vonják ki ezeket is a forgalomból?
Egyre több "állami" gyógyszertárban megkaphatók ezek a szerek és külön kis tájékoztató füzeteken ajánlják őket.
Akkor ezek vajon mind épp úgy átverések, mint a táltos cseppek?
A nagy francia, német és holland cégek drága komplex homeopátiás készítményei mind csak átverések?

Megjegyzem épp tegnap volt Kovács Magyar András az RTL reggeli műsorában és gond nélkül hirdeti tovább is szellemvisszaengedő szolgáltatásait. Az emberek pedig egyre nagyobb számban bízzák meg és számolnak be az életükben bekövetkező pozitív változásokról, amik a szellemelengedés után történtek velük.

Kedves Tasibácsi!

Amennyire én tudom, a 200-as potenciál alatt nem lehet mérgezést okozni a homeopátiás szerekkel. Ezek a szerek információt tartalmaznak, melyeket a szervezet megért és beépít ha szüksége van rá, ha nincs rá szüksége, az azt jelenti, hogy helyén van ez az információ a szervezetben, ami meg amúgy is ott van természetes állapotban, az mérgezni sem tud. Ez nem anyag, nem lehet túladagolni. Azt, hogy ma péntek van azt egyszerűen tudja. De nem tudhatja kétszer, háromszor, vagy sokszor.
Hibás információval pedig nem lehet átállítani a szervezetben semmit, mert amit nem ért, azt egyszerűen figyelmen kívül hagyja a szervezet.
Ezt valahogy úgy lehet elképzelni, mint egyfajta rezonancia jelenséget. MInden egyes információnak saját helye van. Más információ oda nem tud beépülni. Mind ahogy egy rezgő rendszernek is van egyfajta saját frekvenciája mellyel rezonál. Más rezgések nem tudják előidézni pl. a rezonancia-katasztrófát, csak a saját rezgése. (Ez persze csak távoli hasonlat)
A C200-as potenciál felett megoszlanak a nézetek. Ezeket egész életre kiható krónikus betegségek, illetve komoly lelki eredetű problémákra ajánlják. Mérgezés ezekkel sem lehetséges, de egyesek szerint ha nem a megfelelőt találják meg, akkor az kiválthat újabb lelki problémákat, illetve elodázhatja a valódi megoldást. Ilyen homeopátiás szer által kiváltott problémáról azonban én még nem hallottam. Ha így lenne, az csak a homeópátia működését bizonyítaná, vagyis azt, hogy anyag nélkül is lehet hatást elérni, vagyis valaminek tényleg lennie kell bennük, ami hat.

Szilágyi András 2008.07.25. 22:56:52

"A nagy francia, német és holland cégek drága komplex homeopátiás készítményei mind csak átverések?"

Igen.

ezobiooko · http://ezobiooko.blog.hu 2008.07.25. 23:05:16

Kedves Gyöngyi

Szépen összefoglaltad, hogy miért is nem hat károsan. Csak egy kérdésem van: honnan tudod? Klinikai kísérletek alapján? Vagy csak úgy? A homeopátiáról írt könyvekből? És aki írta honnét tudja?

frank 2008.07.26. 03:11:47

Gyönygi, ez a "nem lehet káros, mert csak információ" érvelés elemi logikailag rossz.
Ugyanis a számítógépvírusok sem egyebek, csak információk, mégis nagy kárt okoznak.
Te az interneten terjeszted a hibás információkat, ha valaki ezt beépíti a saját információi közé, akkor neki kárt okozol. Mint ahogy az az információ is kárt okoz, hogy "stabil az a függőhíd a szakadék fölött", ha valójában az összeomlás határán van.

Marcsi21 2008.11.30. 19:53:34

Hát a közszolgálati magyar tévécsatorna ma szintén megszólaltatta Kovács Magyar Andrást.
A Főtér műsorában beszélt a pozitív földsugárzásokról, Dobogókőről az ott összefutó Ley-vonalakról és gyógyító padjáról., az atlantiszi erőkről.

Bemutatták azt a tisztást, amit a táltos egyház alakított ki, a táltos címerekkel, az Istenanya és az Istenatya címerét, utalva arra, hogy az Istenanya madár alakban lejött a földre és megszülte a magyarok 12 ősét, az Istenatya pedig párduc alakban jött le.
A Kilátótól balra 2-3 száz méterre egy jókora területet szinte kisajátított magának Kovács. Telerakta össze nem illő, saját dicsőségét és üzleti vállalkozását reklámozó "szent tárgyakkal".
Nevetséges, hogy egy természetes gyönyörű tájon tisztást csinálnak, hogy évente kétszer Kovács hívei elférjenek. Kiirtották a természetes növényzetet, kerti virágokat, tájidegen fákat, és mesterséges pázsitot telepítettek. Saját címerével és honlapcímével ellátott népi ihletésű faragott padot, műmárvány talán eklektikus stílusú oszlopot, bizánci stílusú Feketemadonna szoborral, ősmagyar kopjafamotívumú faragott fakaput, rusztikus oltárköveket hordott oda egy halomba.
A fákat teleaggatta a 12 szent ős képeivel. Egyszerűen undorító és giccses. A kedves MTV1 peidg jóindulatúan mutogatja. mutogatja.
És külön dicsőségtáblát helyezett el, amin bemutatja kik is azok akik mindezt elkövették.

Dobogókő a saját természetes szépségében gyönyörű, és ha valóban ez a Föld dobogó szívcsakrája, ahogy azt a Dalai Láma is állítólag kijelentette, akkor épp ezért kellene eredeti szépségében megőrizni, és nem giccses reklámokkal teleszórni.

Gratulálok az MTV eme csodás riportjához. Beáll a Zenit és a BP TV nyitotta sorba, az ezoterikus ismeretek terjesztésében.

penzesletti 2018.01.05. 23:07:19

El kell végezni az Agykontroll tanfolyamokat! ( www.agykontroll.hu )
Az alaptanfolyam után lehet menni az Ultra nevű továbbképzésre, ahol megtanítják többek között a "vízprogramozás" technikáját is. Ugyanezen elv alapján készülnek a papok által megáldott/felszentelt szentelt vizek is! - mégsem mondják rájuk, hogy: "kuruzsló".
Semmi kimutatható hatóanyag nincs a szentelt vízben sem, mégis mondhatni: "gyógyhatása van".
Ugyanez a véleményem a homeopátiás szerekről is. Érdekes módon, mióta betegségmegelőzésre szedjük, azóta egyáltalán nem volt beteg a család egyik tagja sem. (Oscillococcinumot szedünk az influenza megelőzésére a betegtájékoztatóban leírt módon immár 12 éve, és valóban hatékony).

Én speciel elvégeztem az Agykontroll Alap és Ultra tanfolyamát is, és tanúsíthatom, hogy nem kuruzslásról van szó, hanem az ember gondolatainak teremtő erejéről. A képzelet erejéről. Csodálatos emberi képességekről. ( www.baloghbela.hu )
Nem fogok órákon át magyarázkodni erről a szkeptikusoknak.
A programozott víz íze az összpontosított gondolati energia hatására megváltozik. Ezen felül azt a programot is produkálja, amire programozom magamnak. Ha kell, akkor fájdalomcsillapító vizet készítek magamnak vagy éppen fogyókúrás italt. Ha kell, akkor hashajtót az "ellenségemnek" :p Ki kell próbálni! :) Nem kerül semmibe!

Ezen kívül van internet, "a gondolat teremtő ereje", illetve "a képzelet ereje" témakörre rá lehet keresni! A praktikákat ingyen és bérmentve ki lehet próbálni.

Hatalmas szakirodalom foglalkozik a témával; esetleg ajánlanám kezdetnek A titok c. könyvet, ill. a hasonló című ismeretterjesztő filmet is többszöri megnézésre. YouTube-on fenn van.

Muzikális emberek figyelmébe ajánlom még a www.bagdibella.hu weboldalt is. Mert, amit gyakran hallasz, azt előbb-utóbb elhiszed. És hited szerint történnek a dolgok!

Kellemes "fejtágítást" kívánok! ;) <3

"Ügyelj gondolataidra mert azok szabják meg szavadat.
Ügyelj szavaidra mert azok szabják meg tetteidet.
Ügyelj tetteidre, mert azok szabják meg szokásaidat.
Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemedet.
Ügyelj jellemedre, mert az szabja meg a sorsodat!" /Frank Outlaw

Szilágyi András 2018.01.06. 01:38:19

@penzesletti: "Nem fogok órákon át magyarázkodni erről a szkeptikusoknak."

Hát ennek igazán örülünk és köszönjük szépen!

"A programozott víz íze az összpontosított gondolati energia hatására megváltozik."

Ez remek, akkor tudunk végezni egy ellenőrző kísérletet vakpróbával, hogy vajon 5 pohár programozott és 5 pohár nem programozott víz közül ki tudod-e választani a programozottakat íz alapján úgy, hogy nem tudod előre, hogy melyik pohárban mi van. Szólj, ha vállalkozol rá, szívesen elvégezzük.

penzesletti 2018.01.06. 14:10:55

Hm... Az attól függ, ki és mit programozott bele :P (nem szeretnék óriáspelenkában hazajönni :D
Ellenben az Ultrán programozott vizekről meg tudom állapítani. Azt bevállalnám.

penzesletti 2018.01.06. 14:19:34

Bár, az 5-5 pohár kóstoló rögtön egymás után egy kicsit sok lenne az ízlelőbimbók miatt :) Javasolnám inkább, az Alfa-víz - programozott víz - csapvíz kombinációt. Ez egyszerre elegendő volna. Nincs nagy gyakorlatom benne, eddig csak egyszer próbáltam. :)

Szilágyi András 2018.01.06. 17:53:38

@penzesletti: Sajnos fogalmam sincs, mi az az Alfa-víz.

Tőlem azt programozol bele, amit akarsz. Kapsz 2 egyforma palack vizet, az egyiket beprogramozod, ahogy akarod, a másikat nem. Utána kitöltjük őket 5-5 egyforma pohárba, az aljukra ragasztunk egy címkét, hogy programozott vagy nem programozott víz került beléjük. Összekeverjük a poharakat, majd íz alapján szétválogatod őket, végül kiértékeljük, hogy hány találatod van.
Ezt otthon is kipróbálhatod, gyakorolhatod, persze kell egy segítő, aki a poharakat összekeveri.

penzesletti 2018.01.07. 11:56:36

Alfa-víz az Ultra szemináriumon kapható. Sötétkék palackban alfa-hanggal programozva. A tanfin ezt a vizet programozzuk, de előtte megkóstoljuk. Programozás után újra megkóstoljuk. Nem akarom lelőni a poént, ezért nem írom meg, mit tapasztaltam 10 éve, mikor elvégeztem az agykontroll továbbképző tanfolyamát.
Mellesleg bárki könnyű szerrel utána járhat.
Én viszont nem jártam még utána, mi is ez a blog, vagy hogy éppen Te ki vagy és tulajdonképpen miért is akarod, hogy víztesztelőt játsszak, csupán a posztra reagáltam.
Ellenben támadt egy ötletem: menj el egy Ultra szemináriumra. A szünetben mindenki fog venni Alfa-vizet (kb. 200 forintos tétel). Programozás után készíts interjút a résztvevőkkel. Többszáz embert meghallgatva Te sem leszel szkeptikus többé ebben a témában.

Legközelebb Budapesten 2018. jan. 27-28-án lesz AkAlfa-víz az Ultra szemináriumon kapható. Sötétkék palackban alfa-hanggal programozva. A tanfin ezt a vizet programozzuk, de előtte megkóstoljuk. Programozás után újra megkóstoljuk. Nem akarom lelőni a poént, ezért nem írom meg, mit tapasztaltam 10 éve, mikor elvégeztem az agykontroll továbbképző tanfolyamát.
Mellesleg bárki könnyű szerrel utána járhat.
Én viszont nem jártam még utána, mi is ez a blog, vagy hogy éppen Te ki vagy és tulajdonképpen miért is akarod, hogy víztesztelőt játsszak, de azt tudnám javasolni, hogy menj el egy ilyen Ultra szemináriumra. A szünetben mindenki fog venni Alfa-vizet. Vegyél Te is (kb. 200 forintos tétel). Kóstold meg. Aztán a programozás után készíts interjút a résztvevőkkel. Esetleg kóstold meg az elme által programozott vizeket is. Többszáz embert meghallgatva Te sem leszel szkeptikus ebben a témában.

Legközelebb jan. 27-én lesz Ak. Ultra tanfi Bp.-n, a Hungária Hotelben.
agykontroll.hu/tovabbkepzo_tanfolyamok/
Részletekért keress Domján Andreát, kérlek.

penzesletti 2018.01.07. 11:59:28

*keresd...

UI.: Voltál már borkóstolón??? Ha ott vízzel öblítenek, akkor én a vizet borral öblítsem???

penzesletti 2018.01.07. 12:04:22

* bocsi, a mobilom összekutyult mindent

Szilágyi András 2018.01.07. 15:19:42

@penzesletti: Nem értem, mi értelme lenne ennek az "interjúkészítésnek".

Te azt állítottad, a "programozott" víznek más az íze, te meg tudod különböztetni. Ez azonban egy rendkívüli állítás, ami ellentmond a jelenlegi fizikai és kémiai ismereteinknek, tehát bizonyításra szorul. Erre a bizonyítására javasoltam egy alkalmas kísérletet. De ekkor már elkezdtél vonakodni, szemlátomást elbizonytalanodtál.

penzesletti 2018.01.08. 16:32:24

@Szilágyi András: az imént írtam egy igen hosszú programozást, de úgy tűnik, feleslegesen fecsereltem az időmet rá... Amúgy épp eléggé elfoglalt vagyok mostanában. Nem tudok most sehová utazni, de majd egyszer sírt keríteni a bizonyításra. Most még két hónapig nem érek rá, mert egy nagyprojekt kellős közepén vagyok. És most is jól elcsúsztam a napi teendőimmel... Majd jelentkezem. Addig is menj el kérlek az Ultára interjút is, mert megéri! Csá!

penzesletti 2018.01.08. 16:33:19

Bocs, a mobil mindent átír...

penzesletti 2018.02.19. 15:41:18

Nicsak, mit találtam: youtu.be/bYi9oRM6pew
1 óra 30 percnél bort programoznak (csak hadd ne szerepeljek én)

Írj nekünk! Kövess minket!

Kövess a Twitter-en 

Melléfogott az asztrológusod? Nem találsz már helyet az ágyadnak a földsugárzástól? Össze-vissza forog az Egely- kereked? Nem használt a macskádnak a homeopátiás bogyó?

Írd meg nekünk:
blog (kukac) szkeptikus.hu

Utolsó kommentek

  • Reactor: @Kovacs Nocraft Jozsefne: Pont ez a lényeg :))) Ha elég forró a cuccos, akkor a Carnot-tétel elmél... (2023.07.29. 22:19) Összeomlik a civilizációnk?
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @Reactor: Milyen módokon tartod elképzelhetőnek a magmaerőművek működését? Nem tudom, miért ho... (2023.07.29. 21:52) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: @tesz-vesz: Tehát a magma erőművek nem működhetnek majd, me' jön a Carnot-tétel és megvuduzza majd... (2023.07.29. 17:09) Összeomlik a civilizációnk?
  • tesz-vesz: @Reactor: ja, csak a fideszes, tehát agyhalott kovács józsefné a carnot-tétellel cáfolná a geoterm... (2023.07.29. 09:33) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: Korábban a civilizációt csak egy világkatasztrófa tudta volna összedönteni. A globalizáció "áldáso... (2023.07.27. 21:42) Összeomlik a civilizációnk?
  • Utolsó 20

Híreink

Nincs megjeleníthető elem

Fórum

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

akupunktúra (2) áldoktor (1) álhírek (1) állampolgári tudomány (1) alternatív medicina (23) áltudomány (37) antibiotikum (1) apollo (1) aromaterápia (1) ásványok (1) asztaltáncoltatás (1) asztrológia (6) atomenergia (2) attila domb (1) átverés (14) aura (2) béky lászló (3) bioenergetika (5) biofoton (1) biológia (2) biologika (1) bioptron (2) biorezonancia (5) biotechnológia (8) boszniai piramisok (3) bulvár (1) butaság (7) bűvészet (9) callahan (1) cam (1) ChatGPT (1) chemtrail (3) civilizáció (1) clairvoyance (1) cod tea (5) confirmation bias (1) covid-19 (1) criss angel (1) csalás (4) csillagászat (6) cunami (1) darwin (5) demarkáció (1) diéták (1) douglas adams (1) dr. csabai zsolt (2) dr. csabai zsolt phd (1) echo tv (1) ECSO (1) egely (2) egészség (36) egészségnap (2) éghajlat (1) einstein (3) elektroszmog (1) életmód (4) energia (1) eric pearl (1) értem (3) érvelés (1) etnográfia (1) étrend kiegészítő (6) eugenika (1) evolúció (22) ezóbióökó (7) ezotéria (27) fakír (1) fals pozitív (1) fekete mágia (2) felmelegedés (2) fenntarthatóság (1) filozófia (13) finnugor (1) fizika (13) fogyasztóvédelem (12) földönkívüliek (2) földsugárzás (3) gelencsér andrás (1) gender (1) glifozát (1) gondolkodás (7) grafológia (2) grapefruit (3) grapefruitmag (1) grape vital (3) gyermeknevelés (1) gyógynövények (2) gyógyszerek (1) gyógyszeripar (1) HAARP (1) hagyományos kínai orvoslás (3) hamisítás (3) hétköznapi bölcsesség (1) hipotézis (1) hold (2) holokauszt (1) homeopátia (22) horoszkop (3) humor (7) idegtudomány (1) ideomotoros (1) idősek (1) india (1) influenza (1) ingyenenergia (4) integratív medicina (2) intelligencia (1) intelligens tervezés (12) james randi (3) japán (1) járvány (2) járványtagadás (1) jeti (1) jövőbelátás (2) jövőbelátók egyháza (1) jövőbe látás (2) józan ész (4) kanálhajlítás (2) kapcsolatteremtő gyógyítás (1) kígyóolaj (1) kísérlet (3) kiválasztott (4) klímaváltozás (7) klub (89) konferencia (9) kongresszus (10) könyv (13) koplalás (1) környezetvédelem (1) koronavírus (4) közgazdaságtan (2) közlekedés (1) kozmológia (2) kreacionizmus (2) kristályok (1) kritika (1) lászló ervin (2) lebuktatás (1) légköroptika (1) lenkei gábor (1) levitt (1) lifewave (2) lottó (1) lúgosítás (1) magfúzió (1) mágia (1) mágnes (5) magyar őstörténet (4) magyar történelem (3) marketing (3) mars (4) matematika (4) média (6) megerősítési torzítás (5) mellrák (1) mentalizmus (3) mesterséges intelligencia (2) meteor (1) mobiltelefon (1) mta (4) művészet (1) nasa (2) neurális hálózat (1) nyelv (6) nyílt levél (1) oktatás (4) oltásellenesség (3) oltások (2) önámítás (1) online kísérlet (3) orgon (1) örökmozgó (5) orvostudomány (12) őssejtfokozó (1) összeesküvés elmélet (5) otthonszülés (1) paleolit étrend (1) pálmalevél (1) pályázat (1) pandémia (1) parafenomén (3) parajelenségek (6) paródia (1) PCR (1) phenomenon (2) podcast (1) pozitív gondolkodás (1) prána (2) probiotikum (1) proving (1) pszí (5) pszichiátria (1) pszichológia (1) racionalitás (1) radiesztézia (3) rák (8) randi (3) rendezvény (13) rezsicsökkentő (1) richard dawkins (2) sci fi (3) seti (1) spiritizmus (2) steorn (1) sugárzás (3) számmisztika (3) székesfehérvár (2) szekta (1) szellemidézés (3) szerencse (1) sziget (5) szkeptikus (21) szólásszabadság (1) találmány (4) tantra (1) táplálkozás (5) távgyógyítás (2) technológia (15) telekinézis (1) telepátia (1) televízió (5) teremtés (3) teremtéstan (2) természetgyógyászat (28) termográfia (1) tesztek (3) történelem (14) tudomány (32) tudományos módszer (2) tudománytörténet (1) turizmus (1) ufo (5) új germán medicina (2) űrhajózás (2) uri geller (8) űrszonda (3) vágó (6) vakcinák (2) vallás (2) villanyóralassító (1) vita (1) vízautó (2) Wikipédia (3) x akták (1) Címkefelhő

Creative Commons

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása