Szkeptikus blog

A Szkeptikus Társaság tagjainak közös blogja

Cyberpunk

A cyberpunk a kortárs tömegkultúra egyik népszerű stílusa, egy sok alkotásban előforduló világkép; lényegében a közeli jövőben játszódó sci-fik altípusa.
.....
az élő szövetek/szervek lecserélhetők gépi megfelelőikre (pl. műkar, infraszem, implantátumok).
Wikipedia::cyberpunk

Kedves olvasónk, ribizli küldte nekünk ezt a roppant igénytelen állapotban lévő, szakorvosi rendelőben, orvos által végzett beavatkozást hírdető megoldást. Hogy jön ide a cyberpunk? Aki olvasott egy-két William Gibson-sztorit vagy legalább látta a Johnny Mnemonic című filmet, azt hiszem, érti mire gondolok. A mocskos utcákon hibásan villogó neonfények hírdetik a új gépi szervre vágyó embereknek a pinceklinikákat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szkeptikus.blog.hu/api/trackback/id/tr26541119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.06.28. 14:17:29

A biorezonancia tudományos háttere:

www.vitalland.hu/biorezonancia

2008.06.28. 14:44:57

Szétlőtt biorezonátor-implantok javítása legolcsóbban a StreetDoc(TM)-nél

Aranykártyás biztosítással rendelkező ügyfeleink számára ingyenes mentés harci övezetekből is.

hvuk 2008.06.28. 19:42:51

Az "A hullámok ereje" fejezettől már mindenképpen áltudományról beszélünk. Persze előtte is könnyen lehet benne komplett baromság, a NASA-s rész például nagyon gyanús. Tud erről valaki valamit?

◄ViZion 2008.06.28. 22:53:11

Ez oasmi, mint a droglátó?
Fúúú, be vagyok rezonálva!

ribizli · http://manzare.wordpress.com 2008.06.29. 09:55:41

..és éppenséggel pont egy koszos utcában volt kirakva:-)
Mondjuk az már inkább szomorú hogy szakorvosi rendelőben is helyet kapnak ilyen dolgok:(

Fikusz Kukisz 2008.06.30. 12:54:03

a legjobb a "A holisztikus gondolkodású tudósok " :)

Fikusz Kukisz 2008.06.30. 13:11:44

érdekes hogy az ilyen-olyan csodagyógymódok ismertetőiben állandóan visszatérő toposzok figyelhetők meg. Pl. hogy
- a NASA már egy évtizede alkalmazza
- világsikerének egyedüli gátja a mindenhol jelenlévő pénzéhes olaj/orvos/tudós/üzleti/... lobbi működése
- már az ókori kinaiak/sumérok/kelták/bantuk stb. is ismerték
- mindenre jó a lábizzadástól az agytumorig
- semmi mellékhatása, hiszen a szervezet öngyógyító erejét használja
- kurvadrága, és csak kizárólag xy forgalmazza, és vigyázzon mert hamisítják

aPar aLyza 2008.06.30. 14:27:17

Aki nem gonolkodik, annak pinceműtét se segít (de nem is ront).

kávédávid 2008.06.30. 15:28:03

én tudok egy gyors módszert, ha a bijo nem rzonál le: egy közepes ptx, pár mellkas drain, egy műtét csipetnyi bordaterpesszel, ügyesen felmart mellhártyával, a végin egy-másfél liter széndioxiddal a hasüregbe, három hét egy külpesti kórházban, két vödör kontramal, némi nubain és kész - nekem bejött ;-)

load error 2008.06.30. 17:52:23

Itt egy újabb csoda:

www.kristalytisztaviz.com/index.html

Az oldalon megtudhatjuk, hogy az emberi szervezet csak a szerves anyagokat hasznosítja.

noirp 2008.06.30. 21:28:52

Az oldalon megtudhatjuk, hogy az emberi szervezet csak a szerves anyagokat hasznosítja.
Édes Istenkém...nem gondoltam, hogy egyszer visszajutunk ide (az életerő-elméletet tudtommal 1840 körül cáfolták meg)

Egyébként tetszik. Belépés csak C betűknek! Mindenféle gyütt-ment ionok kifelé! Arra van a lefolyó!
Röhögök. Kínomban.

2008.06.30. 21:33:09

Ráadásul ez vízszűrő is NASA fejlesztés :)

Rigor 2008.06.30. 22:58:34

KÁ: lassan úgy érzem hogy a NASA a költségvetését kamu találmányok, befuccsolt projectek kiárúsításából egészíti ki:)

Egyébként meg a Cyberpunk az egyik kedvenc stílusom. Különösen érdekes, hogy jobban odafigyelve már gyakorlatilag ebben élünk... (vagy legalábbis a világ sok részében megvalósult sok minden)

- (hightech magánklinikák hirdetései- ahol egész komolyan átszabhatják a külsőt, némi feketekereskedelemmel megfűszerezve szervet is kaphat bárki eléggé brutáklis bankszámla birtokában - ezek mellett többezeréves és "többezerevés" guruk gyógymódjai, éjjelnappaliban, benzinkúton kapható gyógyszerek., bérrabszolgaság, szabadúszó számlás profik, multik amelyek saját szolgáltatásaikkal belső rendjükkel külön államoknak felelnek meg - és alaposan telibehálózott-mobilra kötött társadalom, megfigyelőkamerák, teljesítményfokozók - és már döbbenetes képességű mesterséges végtagok, hatékony katonai, és egészségügyi exoskeletonok is léteznek (csak hogy a CP leglátványosabb elemeire utaljunk ).

ezobiooko · http://ezobiooko.blog.hu 2008.07.01. 08:10:36

Rigor
"jobban odafigyelve már gyakorlatilag ebben élünk"

Milyen igaz... pacemaker mint gépi implant, lassan jönnek az agyi implantok. Az digitális információ érték, és lehet vele kereskedni... stb.

Rigor 2008.07.01. 16:03:15

ezobiooko:

Jópár éve ezek még a scifi kategóriát súrolták volna, manapság pedig..:

Robotkar: www.youtube.com/watch?v=R0_mLumx-6Y&eurl
Exoskeleton:
www.youtube.com/watch?v=EdK2y3lphmE&eurl=

KenSentMe 2008.07.04. 13:08:24

Hat azert.. a Mona Lisa overdrive meg messze van.. ha jol emlekszem, ugy kezdodik az a konyv, hogy a fohost felrobbantjak, es nemcsak hogy a darabjaibol rakjak ujra ossze, tobb meter bort novesztve neki, hanem kozben a tudatat meg ki is helyezik a testebol, merseklendo a karosodasokat.. szoval azert itt meg nem tartunk.. meg olyan se volt meg, hogy valakinek a teljes idegrendszeret huzaloztak/kicsereltek volna egy masik allatfajera, hogy gyorsabbak legyenek a reflexei.. a tobbirol nem is beszelve.. a biotechnologia nagyon le van meg maradva. A CP sava-borsat az MI meg a biotechnologia adja, es jelenleg meg az egyik sincs a fasorba sem (az onvezerlo robotkocsi, ami akar 60-nal is tud menni, az egy rohej akar az agykartyakhoz, akar egy atlagos ai-hoz kepest).

Ez a foto feeling szinten persze ott van, de a tatongo technikai szakadekot egy csalo sem kepes potolni:).

Rigor 2008.07.04. 13:26:02

VRbagoly: A cyberpunk mint műfaj nem konkrét technikai eredményektől érdekes, vagy nem attól függ hogy annak nevezhető-e. (mert akkor simán csak scifinek neveznénk ) Az általad leírt dolgok inkább a díszletet képzik a moralizáláshoz. (a korai cyberpunkok bizonyos vívmányai mai szemmel nevettségesek, látszik hogy a fejlődésnek nem ez az iránya, - (szüleménye pl. a biopunk) illetve már most jobb megoldásokkal rendelkeznek bizonyos területeken - illetve mások az arányok)

Amiket leírtál pusztán

A lényege a gyors technikai fejlődés, ami hagyományos értrendet életmódot, életfilozófiát drámai tempóban átrendezi, - a globalizáció, multivállalatoktól való függés, hogy a világot gyakorlatilag cégek irányítják.

Amúgy erről egy egész jó kis írás található itt: www.ejfelkapitany.hu/cpunk.htm

KenSentMe 2008.07.10. 05:01:03

A "diszlet a moralizalashoz" dologgal nem ertek egyet.. bizonyos szint alatt ugyanis bizonyos dolgokrol nincs ertelme moralizalni, vagy legalabbis nem hatnak olyan megrenditoen.

"Siman csak sci-finek neveznenk".. de igy jogunk van egyaltalan sci-finek nevezni? Mi marad a sci-fi nelkul a cyberpunkbol, ha szigoruan csak a jelenre alkalmazzuk? Akar meg a "globalizacionak cimkezett katyvasz csupan" vitaba is bele lehetne menni.. abban egyebken igazad van, hogy en a cyberpunk irodalomnak az altalam felelt kicsi szeletet mindig sci-fikent fogyasztom .. es az oldalon kozolt kepben semmi cp feelinget nem erzek.. nekem a cyberpunk mindig a korlattalansag fantaziatlan felhasznalasa marad.. ott, ahol az ember gyakorlatilag barmit kepes elerni, megvalositani, orokeleture szabni a sajat testet, megmenteni a tudatat, es meg mit tesz? Merev feudalis rendszerben szaguld a vilagvege fele.. egyugyu mosollyal a capaporc potlasokon es a kollagenen.. a technologia olyan ertelemben diszlet a CP-ben, hogy minnel tobb van belole, annal nyomasztobb.. de az alapproblemat, az ember eltestetlenedeset (akar az MI-ken, akar a testenek az atszabasan keresztul) meg igy internetkozelben sem erzem a mai vilagban..

a Robotzsaru cimu film esetleg jo kiindulopont lenne a tovabbi elmelkedeshez, ha az cp, de mar igy is sokat irtam.

Rigor 2008.07.16. 16:42:28

A Cyberpunk alműfaja a Steampunk pedig egy fiktív viktoriánus múltba helyezi a problémát....

Dekatlon 2008.07.23. 14:08:04

A Steampunk nagyon jó, mivel gyakorlatilag abszúrd és lehetetlen, könnyedebb szórakozás mint a Cp, amiközben a hideg futkos a hátamon, annyira valóságos a társadalomábrázolása.

Írj nekünk! Kövess minket!

Kövess a Twitter-en 

Melléfogott az asztrológusod? Nem találsz már helyet az ágyadnak a földsugárzástól? Össze-vissza forog az Egely- kereked? Nem használt a macskádnak a homeopátiás bogyó?

Írd meg nekünk:
blog (kukac) szkeptikus.hu

Utolsó kommentek

  • Reactor: @Kovacs Nocraft Jozsefne: Pont ez a lényeg :))) Ha elég forró a cuccos, akkor a Carnot-tétel elmél... (2023.07.29. 22:19) Összeomlik a civilizációnk?
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @Reactor: Milyen módokon tartod elképzelhetőnek a magmaerőművek működését? Nem tudom, miért ho... (2023.07.29. 21:52) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: @tesz-vesz: Tehát a magma erőművek nem működhetnek majd, me' jön a Carnot-tétel és megvuduzza majd... (2023.07.29. 17:09) Összeomlik a civilizációnk?
  • tesz-vesz: @Reactor: ja, csak a fideszes, tehát agyhalott kovács józsefné a carnot-tétellel cáfolná a geoterm... (2023.07.29. 09:33) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: Korábban a civilizációt csak egy világkatasztrófa tudta volna összedönteni. A globalizáció "áldáso... (2023.07.27. 21:42) Összeomlik a civilizációnk?
  • Utolsó 20

Híreink

Nincs megjeleníthető elem

Fórum

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

akupunktúra (2) áldoktor (1) álhírek (1) állampolgári tudomány (1) alternatív medicina (23) áltudomány (37) antibiotikum (1) apollo (1) aromaterápia (1) ásványok (1) asztaltáncoltatás (1) asztrológia (6) atomenergia (2) attila domb (1) átverés (14) aura (2) béky lászló (3) bioenergetika (5) biofoton (1) biológia (2) biologika (1) bioptron (2) biorezonancia (5) biotechnológia (8) boszniai piramisok (3) bulvár (1) butaság (7) bűvészet (9) callahan (1) cam (1) ChatGPT (1) chemtrail (3) civilizáció (1) clairvoyance (1) cod tea (5) confirmation bias (1) covid-19 (1) criss angel (1) csalás (4) csillagászat (6) cunami (1) darwin (5) demarkáció (1) diéták (1) douglas adams (1) dr. csabai zsolt (2) dr. csabai zsolt phd (1) echo tv (1) ECSO (1) egely (2) egészség (36) egészségnap (2) éghajlat (1) einstein (3) elektroszmog (1) életmód (4) energia (1) eric pearl (1) értem (3) érvelés (1) etnográfia (1) étrend kiegészítő (6) eugenika (1) evolúció (22) ezóbióökó (7) ezotéria (27) fakír (1) fals pozitív (1) fekete mágia (2) felmelegedés (2) fenntarthatóság (1) filozófia (13) finnugor (1) fizika (13) fogyasztóvédelem (12) földönkívüliek (2) földsugárzás (3) gelencsér andrás (1) gender (1) glifozát (1) gondolkodás (7) grafológia (2) grapefruit (3) grapefruitmag (1) grape vital (3) gyermeknevelés (1) gyógynövények (2) gyógyszerek (1) gyógyszeripar (1) HAARP (1) hagyományos kínai orvoslás (3) hamisítás (3) hétköznapi bölcsesség (1) hipotézis (1) hold (2) holokauszt (1) homeopátia (22) horoszkop (3) humor (7) idegtudomány (1) ideomotoros (1) idősek (1) india (1) influenza (1) ingyenenergia (4) integratív medicina (2) intelligencia (1) intelligens tervezés (12) james randi (3) japán (1) járvány (2) járványtagadás (1) jeti (1) jövőbelátás (2) jövőbelátók egyháza (1) jövőbe látás (2) józan ész (4) kanálhajlítás (2) kapcsolatteremtő gyógyítás (1) kígyóolaj (1) kísérlet (3) kiválasztott (4) klímaváltozás (7) klub (89) konferencia (9) kongresszus (10) könyv (13) koplalás (1) környezetvédelem (1) koronavírus (4) közgazdaságtan (2) közlekedés (1) kozmológia (2) kreacionizmus (2) kristályok (1) kritika (1) lászló ervin (2) lebuktatás (1) légköroptika (1) lenkei gábor (1) levitt (1) lifewave (2) lottó (1) lúgosítás (1) magfúzió (1) mágia (1) mágnes (5) magyar őstörténet (4) magyar történelem (3) marketing (3) mars (4) matematika (4) média (6) megerősítési torzítás (5) mellrák (1) mentalizmus (3) mesterséges intelligencia (2) meteor (1) mobiltelefon (1) mta (4) művészet (1) nasa (2) neurális hálózat (1) nyelv (6) nyílt levél (1) oktatás (4) oltásellenesség (3) oltások (2) önámítás (1) online kísérlet (3) orgon (1) örökmozgó (5) orvostudomány (12) őssejtfokozó (1) összeesküvés elmélet (5) otthonszülés (1) paleolit étrend (1) pálmalevél (1) pályázat (1) pandémia (1) parafenomén (3) parajelenségek (6) paródia (1) PCR (1) phenomenon (2) podcast (1) pozitív gondolkodás (1) prána (2) probiotikum (1) proving (1) pszí (5) pszichiátria (1) pszichológia (1) racionalitás (1) radiesztézia (3) rák (8) randi (3) rendezvény (13) rezsicsökkentő (1) richard dawkins (2) sci fi (3) seti (1) spiritizmus (2) steorn (1) sugárzás (3) számmisztika (3) székesfehérvár (2) szekta (1) szellemidézés (3) szerencse (1) sziget (5) szkeptikus (21) szólásszabadság (1) találmány (4) tantra (1) táplálkozás (5) távgyógyítás (2) technológia (15) telekinézis (1) telepátia (1) televízió (5) teremtés (3) teremtéstan (2) természetgyógyászat (28) termográfia (1) tesztek (3) történelem (14) tudomány (32) tudományos módszer (2) tudománytörténet (1) turizmus (1) ufo (5) új germán medicina (2) űrhajózás (2) uri geller (8) űrszonda (3) vágó (6) vakcinák (2) vallás (2) villanyóralassító (1) vita (1) vízautó (2) Wikipédia (3) x akták (1) Címkefelhő

Creative Commons

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása