Szkeptikus blog

A Szkeptikus Társaság tagjainak közös blogja

Energiakarkötők

Véletlenül bukkantam rá a Power Balance energiakarkötőkre a világháló böngészése közben. Ezek az egyszerűnek kinéző karkötők szinte mindenhol megtalálhatóak manapság, és egyre népszerűbbek. Nemrég olvashattunk róluk az igen népszerű sportgéza internetes portálon, máshonnan pedig megtudhatjuk, hogy olyan, sportvilágból ismert sztárok népszerűsítik és használják őket, mint például Christiano Ronaldo, Rubens Barrichello vagy Shaquille O'Neal.

Felépítésüket tekintve egyszerű, nyúlékony gumiból készült karkötőkkel van dolgunk, amelyekben egy kis hologram van. Mire jók ezek és mit ígérnek velük kapcsolatban? Állítólag jelentősen megnövelik a fizikai erőnket, kiegyensúlyozottabbak és rugalmasabbak leszünk tőlük, a titok nyitja egyszerűen az a kis hologram. Sejtette esetleg eddig bárki is, hogy a hologramok ilyesmikre képesek? Hát én se, egészen addig a csodálatos napig, amíg rájuk nem találtam!

Teljesen természetes dolognak tartom azt, hogy az ilyen rendkívüli állításokhoz szkeptikusan álljunk hozzá. Nézzük, milyen magyarázatokat találunk a karkötők működésével kapcsolatban! Már ott gyanús kezd lenni a dolog, hogy a különböző internetes portálok másképpen magyarázzák a működésüket. Íme, egy általam véletlenszerűen kiválasztott magyarázat, melyhez a többi nagyon hasonlít:

Mindannyiunk testének van egy energiamezője. A Power Balance megállapítja, hogy a saját energiamezőnknek mi az optimális rezgési frekvenciája. Ezek után ez a frekvencia beágyazódik a hologramba. Mikor ez a hologram belekerül a saját energiamezőnkbe, akkor utóbbinak rezgése átáll az optimális frekvenciára. Ez az átállás drasztikusan megnöveli állóképességünket, erőnket és rugalmasságunkat, amelyek akár az eredeti ötszörösei is lehetnek ezáltal.

Ha valamilyen iskolában kritikus gondolkodást, vagy áltudományok természetét tanítanának, akkor ez lenne a mintapélda. Már az első mondatban feltűnhet az oly gyakran használt energia szó, teljesen értelmetlen szövegkörnyezetben. (Erről részletesebben itt.) Senkinek sem sikerült még az emberi testet körülvevő energiamezőt detektálnia, még sose mutatta be senki, hogy ez a mező milyen természetű, vagy hogy milyen típusú energiából épül fel. Azt se tudni, hogy miért létezne ilyen mező és milyen tulajdonságai vannak. A második mondat már nagyon zavaros. Azt állítja ugyanis, hogy egy nem mérhető, jelenlegi tudásunk szerint nemlétező energiamezőnek megmérték a frekvenciáját. Ha ez tényleg sikerült, akkor Nobel-díjat érő kísérlet lenne. Persze ehhez be kell mutatniuk a mérési eredményeiket, meg a mérés módszerét részletesen ismertetni kellene. Egyesek, mint például az ausztrál Tom O’Drowd, vagy ez a magyar oldal (melyen lévő szöveggel sok helyen találkozhatunk) meg is mondják mekkora ez a frekvencia: 7,83 Hz. Eleve nem világos most már, hogy mindenkinek pontosan ekkora-e a sajátfrekvenciája, vagy mindenkinek más. Aki egy kicsit jártas a témában, annak az előbbi szám ismerős lehet, hiszen ez az úgynevezett Schumann-rezonanciafrekvenciák egyike. Ezek tulajdonképpen a Föld elektromágneses mezőjének a rezgései, melyeket a villámlások okoznak, és nagyon jól mérhetőek, dokumentáltak. Azonban az égvilágon semmi közük az emberi test biológiájához, erejéhez vagy rugalmasságához. A New Age képviselői már rengetegszer azonosították ezt valamiféle Földanya-frekvenciával, nyílván ezért kapott rá a Power Balance is. Persze jogosan vetődik fel a kérdés, hogy ha már az imádott Földünk minden villámlásnál csak úgy szórja magából ezt a frekvenciát, akkor minek a karszalag? A következő állítás, mely szerint a hologramba beágyazódik egy frekvencia, teljesen értelmetlen. Azt sugallja, hogy a hologram rezonanciája pont 7,83 Hz lesz. Ez azonban egy nagyon kis frekvencia, és egy olyan tárgy, amelynek ez a rezonanciafrekvenciája, nagyon nagy méretű kellene, hogy legyen. Sokkal nagyobb, mint egy átlagos basszusdob. A magyarázat többi részét már nem is kommentálnám, így is elég egyértelmű szerintem, hogy zagyvaság az egész.

Természetesen attól még, hogy a magyarázatok ilyen nevetségesek, még működhet a dolog. Egyetlen mód van rá, hogy meggyőződjünk erről: kísérleteket kell végeznünk. A Power Balance honlapján találunk egy videót, mely a karkötő hatékonyságát hivatott igazolni. Kár, hogy ez egy ezeréves trükk, amit alkalmazott kineziológiának hívnak, és amelynek segítségével az előadó képes becsapni az áldozatot, aki egyszer gyengébbnek, másszor erősebbnek hiszi magát. Az ausztrál szkeptikus, Richard Saunders is meg tudta tanulni ezt és be is mutatja a következő videón:

A szomorú az az, hogy a trükk nevét még csak meg sem változtatták, úgy gondolták, hogy az emberek nem fognak utánanézni a világhálón vagy bárhol. És sajnos részben igazuk volt, csak emiatt az illúzió miatt rengetegen vették meg a terméküket. A következő videón is az alkalmazott kineziológia trükkjének bemutatását láthatjuk:

Bárki könnyedén elsajátíthatja ezt a trükköt, és ha bemutatja, sajnos könnyen átverheti a gyanútlan nézőt. Van még egy videó, amit érdemes megnézni. Itt egy Power Balance-értékesítő elbukik egy kettős vak teszten:

Vajon mit kellene még felhoznom, hogy meggyőzzem a tisztelt Olvasót ezen karkötők hatástalanságáról? Mondjuk mi lenne, ha maguk a Power Balance tervezői ismernék el, hogy nincsen semmilyen tudományos alapja a karkötőjük működésének? Bizony, már ezen is túl vagyunk. Pénzvisszafizetést is vállalnak azoknak, akik elégedetlenek a termékükkel.

Borítékolni tudnám, hogy az energiakarkötők rajongói erre az érvre is tudnának reagálni, nevezetesen azt, hogy attól még, hogy valaminek nincs tudományos alapja, még működhet. Erre csak azt tudom mondani, hogy nézzék meg még egyszer a linkelt videókat, melyek elég egyértelművé teszik, hogy ez egy trükk. Ezen az oldalon mindösszesen két dollárért hozzájuthatunk az úgynevezett Placebo karkötőhöz, melynek működése a Power Balance-szal ellentétben egy tudományosan igen jól dokumentált jelenségen, a placebo hatáson alapszik. Érdemes abba is belegondolni, hogy van-e különbség a két karkötő között.

Nem beszéltünk még egy igen fontos dologról, nevezetesen arról, hogy mégis mennyit kerestek a tervezők ezzel a remek termékkel? Nos, egy darab 30-60 dollárba kerül (Magyarországon láttam 8900 ft-ért, itt 8300 ft, van ahol még olcsóbb), és eddig körülbelül 2,5 milliót adtak el. Mindenki végezze el a szorzást, és szomorodjon el a végeredményen!

Természetesen többen is foglalkoznak ilyen karkötők gyártásával és értékesítésével. Ezek magyarázatának vizsgálata közben azonban nem fogunk lényegi eltérést tapasztalni a fentebb elemzettől. Kitűnő példa a magyar oldalak közül ez. Beleolvasva a Point Break karkötő ismertetésébe, ugyanúgy energiamezőkkel és a már jól ismert Schumann-frekvenciákkal találkozhatunk. Az egyik legröhejesebb dolog az egészben, hogy az ismertetőben azt írják, hogy „…Amikor a Point Break érintkezésbe kerül a test energia mezőjével, olyan hullámokat kezd el kibocsájtani, ami…”, aztán ugyanezen internetes portál egy másik lapján a következőt olvashatjuk: „A termék nem tartalmaz mágnest és nem bocsájt ki magából elektromágneses hullámokat.”.

Az előbb említett Point Break csak egy abból a sok Power Balance-klónból, amelyet megcsodálhatunk a világhálón. Sőt, nemcsak karkötő, hanem nyaklánc formájában is találkozhatunk ezzel a jelenséggel. Nyílván az, hogy a Power Balance elismerte tudományos alaptalanságát, egy kiváló lehetőség a konkurenciának, akik máris azzal érvelnek, hogy „de a miénk tényleg működik”. Remek példa erre az EKEN karkötő.

Összefoglalásként a következőket tudom elmondani:

Ha a tisztelt Olvasó azt állítja, hogy jobban érzi magát, miközben a karkötőjét viseli, én szívesen hiszek neki. Ha azt állítja, hogy jobban teljesít eközben a kedvenc sportjában, ugyanúgy elhiszem. De ne próbáljuk bemesélni se magunknak, se másoknak, hogy ez azért van, mert a karkötő jótékony frekvenciákat sugároz az energiamezőnkbe. A pozitív hatások egyszerűen magyarázhatóak önszuggesztióval, megerősítési torzítással és a placebo hatással.

Az, hogy etikus-e ilyen drágán „placebókat” értékesíteni, erősen vitatható kérdés. Nagyon nehezen lehetne kiértékelni, hogy például a Power Balance a pályafutása során több kárt okozott-e, mint hasznot. Nyílván lesznek olyanok, akik dícsérni fogják, de lesznek olyanok is, akik kidobott pénzként fognak tekinteni rá, és kétségtelen, hogy az a kidobott pénz kerülhetett volna jobb helyre is.

További felhasznált és ajánlott olvasnivaló:

Harriet Hall cikke a sciencebasedmedicine.org blogon
Harriet Hall bővebb cikke
Richard Saunders cikke
Brian Dunning cikke
Shonky Award for Power Balance
Az ausztrál szkeptikusok tesztje
További cikkek az ausztrál szkeptikusok oldalán
A Schumann rezonanciákról
Megoldás: a karkötőben

(Megj.: Ez a cikk ennek a cikknek az átdolgozott/kiegészített változata.)

A bejegyzés trackback címe:

https://szkeptikus.blog.hu/api/trackback/id/tr122658974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2011.02.24. 12:39:32

placebonak - mint annyi minden más - ez is jó.

gondok 2011.02.24. 12:43:32

be kell valljam, szerintem az itt szereplő cáfolat legalább annyira értelmetlen, mint az eredeti eszköz működésének magyarázata.

De ettől még nem hiszem, hogy működik ez a karkötő.

Rókakígyó 2011.02.24. 12:45:27

Én nem hiszek az ilyesmiben, de nekem van karkötőm és jól működik, miközben sokaknál nem. Természetesen nem növeli ötszörösére az erőmet stb stb. de pl enyhébb fejfájást hamar elmulaszt. Azt hiszem ez egyedi dolog és akiknél működik azoknak jó, akiknél nem azoknak meg nem.

A föld alaprezgés létezik. Azt nem tudom, hogy a karkötő ezt tudja-e.

kotyomfitty 2011.02.24. 12:47:19

A butak penze a gatlastalanokhoz vandorol.

Szomoru, de nagyreszt errol szol a kapitalizmus, kicsiben es nagyban.

Rókakígyó 2011.02.24. 12:47:39

A képen látható karkötőben 2 db hologram van, de létezik szimpla, sőt van nyaklánc, bokalánc és matrica is. Kutyás verzióról is hallottam, csont alakú nyakba való kis valami.

Zsolesz14 2011.02.24. 12:49:02

@gondok: Esetleg kifejtenéd, hogy miért értelmetlen?

pounderstibbons 2011.02.24. 12:54:49

@Rókakígyó:
És nem örülnél, ha lenne egy karkötőd és még 7000 Ft a zsebedben?

Rókakígyó 2011.02.24. 12:55:29

@pounderstibbons: ha ingyen lenne az lenne a legjobb.

pounderstibbons 2011.02.24. 12:58:50

@Rókakígyó:
Ingyenebéd nincs.
Túlárazott viszont van és olyankor érdemes az adott konyhát elkerülni.

Rókakígyó 2011.02.24. 13:03:28

@pounderstibbons: kerüljétek, kerüljétek! Több marad a hívőknek:)

Dubito 2011.02.24. 13:06:04

Régen nyakban lógó farkasfog, ma műanyag karkötő. Régen mágia és hókuszpókusz, ma áltudomány.

Haladni kell a korral. A motiváció nem változik, csak a forma.

A babona élt, él és élni fog, kiirthatatlanul.

assasin 2011.02.24. 13:07:06

Mérhetetlenül szánom azokat az embereket, akik ilyen és hasonló hülyeségeknek bedőlnek, és pénzt adnak rá..... hogy a 21. században még léteznek ilyenek,hát nagy szégyene az emberiségnek...rámutat arra, hogy talán nem is mi vagyunk a legértelmesebb faj a földön:) nem feltétlen az értelem jelzője, hogy tud sms-szavazni egy műsorra, vagy hogy ilyen marhaságokat vesz :)

pounderstibbons 2011.02.24. 13:10:57

@Dubito:
Régen nem volt módszer a farkasfog hatásának vizsgálatára.
Most már van.

Ha a kannibalizmusból és nomád állattartásból is sikerült kivetkezniük a mai társadalmak nagyobbik részéből, akkor szerintem a babonák is el fognak tűnni előbb vagy utóbb.

Nullára talán tényleg nem csökkenthető, de ez nem jelenti azt, hogy küzdeni se érdemes ellene.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.24. 13:15:40

@assasin: így van!!!12

máglyára kéne vetni mindenkit, aki olyanban merészel hinni, amit a tévedhetetlen tudomány nem támaszt alá

a gőzmozdony nem mehet 30km/h-nál többel mert az emberi test nem bírja ki

az értelem nevében%32
hajrá szdsz++

aeidennis 2011.02.24. 13:16:10

@pounderstibbons: Miért kellene a babonák ellen küzdeni, amikor ilyen jól meg lehet élni belőle? :)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.24. 13:16:25

@pounderstibbons: igazad van
ma már mindent tud mérni a tudomány

amit nem tud, az nem létezik!!

Waldi! 2011.02.24. 13:17:44

bioderm.hu/

Ez nem termeszetgyogyaszat, hanem kvantummechanika szoveggel reklamozzak :D

De a Kasmir Goldbol is van valami Energon fantazia nevu magneses derekalj, ami az elektroszmog es az elektrosztatikus toltes ellen is ved :D

www.kaschmirgold.hu/queen_kaschmir_gold

janper 2011.02.24. 13:21:03

@wmiki: huzzal mar innen, sokaig rohogtunk rajtad, de mar unalmas :) Meg azokat is leegeted, akiket tamogatni akarsz.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.24. 13:26:20

@janper: :(
nem akarok senkit támogatni troll

tisztában vagyok vele, hogy ma már a tudomány mindent tud a világról, és tömlöcbe kéne vetni mindenkit, aki ebben kételkedik

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.02.24. 13:27:45

"Kár, hogy ez egy ezeréves trükk, amit alkalmazott kineziológiának hívnak, és amelynek segítségével az előadó képes becsapni az áldozatot, aki egyszer gyengébbnek, másszor erősebbnek hiszi magát."

Biztosan otthon vagy a kineziológiában... Jókat mosolygok a csúsztatásokon :)

aiden 2011.02.24. 13:32:33

Abszolút megérdemli mindenki a lehúzást, aki ilyet vásárol. Ha neki ettől jobb lesz az élete, mert elhiszi, hogy működik, akkor meg nem is lehúzás. Szerintem ezzel semmi gond nincs, én is azokból szeretnék meggazdagodni, akik lusták utánajárni dolgoknak és van pénzük.

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.24. 13:32:46

@wmiki: édesem! Te egy utolsó, szarházi csaló vagy. (nemrég megnéztem a hómpédzsét ennek a féregnyúványnak, ahová azt írta, hogy a lapja átköltözött ide -> ez ugye azt jelenti, hogy neki köze van ehhez a bloghoz, ami egyértelmű hamisítás)

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.24. 13:34:13

@Zsolesz14: többek közt azért (bár nem engem kérdeztél), mert aki olvassa, az vagy tudja a blog nélkül is, hogy szimpla csalás, vagy vakon hisz a csodakarkötő bűverejében. Előbbit nincs miről, utóbbit nem lehet meggyőzni.

Zsolesz14 2011.02.24. 13:34:32

@Cyr: Személyes támadások helyett esetleg kifejthetnéd bővebben, hogy legközelebb ne kövessek el ilyen csúsztatásokat.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.24. 13:36:52

@Atomot az indexre!: nem hamisítás

a szuklatokorudemagabiztos társaság jelenlegi blogja ez

Asidotus 2011.02.24. 13:37:22

@wmiki:
ha szerinted működik, akkor az az értelmes emberek szerint eleven bizonyíték arra, hogy kamuval állunk szemben.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.24. 13:39:28

@Nűnű: én nem mondtam semmiről sem még itt, hogy működik, de ti elvakult hívők, még olvasni is képtelenek vagytok :((

csak a hiteteket szajkózzátok :c

Baldrick68 2011.02.24. 13:42:17

Amúgy a földsugárzás elnyelő és visszaverő mágneses lepedő a külön kedvencem.

Gondoljatok bele:
Van ez a "földsugárzás" ami a föld alatti víz erekből jön.
Ez a sugárzás simán áthatol több 10 méter vastag földrétegen.
Áthatol a ház vasbeton alapzatán, áthatol több emeletnyi vasbeton födémen, de a kockás lepedő az megállítja... :-)
Én nem is értem azt a sok hülye nukleális mérnököt.
Többezer tonna ólmot vasat betont használnak hogy valahogy szigeteljék az atomreaktorokat hogy a káros béta ,gamma , neutron sugárzás ne tegyen kárt a környezetben.
Inkább vennének a hülyék a bio boltban ilyen kockás lepedőt és letakarnák vele a reaktort 3 rétegben és kész.... :-)

Szűcslaci 2011.02.24. 13:51:03

Miután a karkötő megötszörözi a viselő erejét, a forgalmazónak rávarrnék a hátára egy 150 kg-os ballasztot és ellenőrizném, hogy addig nem veheti le, míg vissza nem fizette az összes pénzt, amit kicsalt a bolondoktól. ( ennyi súly meg sem kottyanna neki. Ha mégis megkottyanna, akkor vegyen fel két karkötőt. )

pounderstibbons 2011.02.24. 13:51:32

@Atomot az indexre!:
"... aki olvassa, az vagy tudja a blog nélkül is, hogy szimpla csalás, vagy vakon hisz a csodakarkötő bűverejében. Előbbit nincs miről, utóbbit nem lehet meggyőzni. "

Azért szerintem van egy elég jelentős szürkületi zóna, amelyik egyik kategória se (nem a természettudomány az erőssége, de meggyőzhető).

Ha nem találkoznak a szkeptikus, vagy tudományos állásponttal, viszont a mágnesesbigyók reklámjaival igen, nem csodálkozom, ha megtévednek és bevásárolnak belőlük.

Ezért kellenek az ilyen cikkek.
Szerintem.

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2011.02.24. 13:52:33

Az van, hogy piszkosul leszarom, mitől működik, vagy mitől nem. A 82 éves apukámnak a karjára húztunk egy ilyet. Addig nem tudta levenni egyedül a cipőjét meg a zokniját. Mióta hordja, azóta meg lassan bár, de segítség nélkül tudja. Ha ilyet tapasztalok, akkor egyszerűen nincs több kérdésem - megvéve a cucc. Az eredmények számítanak, nem a sok okoskodás. (Egyébként nem forgalmazom, nem térítek vele kapcsolatban és magamnak sem vettem ilyet...)

pounderstibbons 2011.02.24. 13:57:37

@Nűnű:
Én sem értem azokat az embereket, akiket nem zavar, hogy hirtelen egy olyan fura figura kezd küzdeni az ügyükért, mint Wmiki.
Mondhatni óraműszerű pontossággal bukkan fel és kezdi védeni a lehető legképtelenebb zagyvaságokat.
Tévhitek és csalások lakmuszpapírjaként kiválóan használható, mivel eddig nem volt olyan eset, hogy kiállásával ne támogatta volna a minden egyes esetben a kreténséget a józan ésszel szemben.

De talán ez már neki is feltűnt, emiatt próbál mostanában a tudomány lelkes barátjaként megszólalni néha, hátha megtéveszt ezzel valakit, csak sajnos az agya alkalmatlan erre (is).

randomuser1 2011.02.24. 13:58:28

monnyuk ez mind semmi a színes bioptron lámpa árához képest, ráadásul divatos, és híres emberek is nyilvánosan viselik.
a szkeptikusok csak fennhangon irigykednek, mert ez már a sokadik remek üzleti model, ami nem nekik hajt hasznot...

szefós 2011.02.24. 13:59:24

@wmiki:
"csak a hiteteket szajkózzátok"

Pont ahogy te a sajátodat.
Húzzál el inkább munkát keresni, meg helyre rakni az elcseszett családi életed, ne itt trollkodj :)

különvélemény 2011.02.24. 13:59:48

Nincs ebből a karkötőből olyan, ami 8 hologramos?
És ami még fontosabb, tartalmazzon kvantumbifidusz szigularitásharmonizálót is.

Adnék érte selyemproteines gyöngykivonattal átitatott szerveskalciumot.
Mondjuk fél kilót. :D

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.24. 14:03:04

@szefós: igazad van :((

küldjünk bányába mindenkit, aki kételkedni merészel a szent tudományban

az értelem nevében!!!2

különvélemény 2011.02.24. 14:03:14

@Utcamacska:
Az én nagymamám csak nagyon lassan tud járni, úgy is csak bottal.
De ha meglát egy ülőhelyet a villamoson, rögtön szaladni kezd.
Ezért vettem neki egy villamosülést, azóta nagyon fürge. :)

assasin 2011.02.24. 14:04:31

@wmiki: Úgy érzed, hogy most komoly ellenérveket írtál?? komolyan??? mert sajnos ovis alapvető minimális tudással sem rendelkező emberkékkel nincs miről vitatkoznom....
biztos érdekes lehet az életed, ha ilyenekben hiszel.. sok sikert.

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.24. 14:04:56

@pounderstibbons: buta+magányos+unatkozik. Ezért csinálja.

stikasz_1 2011.02.24. 14:05:14

Ó, wmiki ismét megszólal. Szerencsére neki semmiben nem kell hinnie, hiszen egykor "tudomány" volt az olyasmi is, mint az asztrológia, amit ma már kinevetünk. (Ld. hogyan lehet birkavesével földrengést megelőzni.) Aki a tudományt támadja, az nagyjából mindent támad, tekintet nélkül arra, hogy van-e valami háttere, vagy sem. Szóval neki jó, neki ugyanúgy sarlatán az orvos, a fizikus, mint az asztrológus vagy a jövőlátó. A szkeptikusok szkeptikusa. Our hero.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.02.24. 14:05:46

@Zsolesz14: Dióhéj. A kineziológia a legkevésbé sem "ártatlan emberek bepalizásán", testük megerősítésén illetve elgyengítésén fáradozik. A módszer eredetileg gyerekek tanulási zavarainak orvoslására lett kifejlesztve - azonban felnőtteknél is működik. Izomtesztek segítségével old mély érzelmi blokkokat. Nem hipnózis, nem átverés, működéséhez nem szükséges a benne való hit, egyébként pedig valóban bárki képes megtanulni. A kineziológus nem gyógyít, ugyanakkor a stresszoldás "mellékhatásaként" egyes testi tünetek is megszűnnek. Bár klassz lenne, ha - mint írod - ezeréves trükkről lenne szó, valójában Goodheart felfedezése csupán 1964-ből való. Ő volt az, aki "mezei" csontkovácsként izomteszteléssel ellenőrizte munkája hatékonyságát, később a módszerrel feszültséget, testi blokkokat enyhített.
Gyakorló kineziológusként már számtalan érzelmi blokkot oldottam a módszer alkalmazásával, több embernél, eredményesen. Ezek után laikusként bárki mondhatja nekem, hogy nem működik és, hogy átverés, kénytelen vagyok a saját tapasztalataimnak hinni.

pounderstibbons 2011.02.24. 14:06:06

@Utcamacska:
A húgom se tudta befűzni a cipőjét, néhány éves korában.
Ha vettem volna neki mágneses gyerekkarperecet és másfél hónappal később már ment volna neki, akkor szerinted a karperec hatott volna?

Az "utána, tehát miatta" féle hamis érveléseket ki lehet (és ki is kell) zárni gyógymódok hatásakor.

Ha valaki meggyógyul egy mandzsettagomb felvételét követően, és utána tonnaszám "gyógyító mandzsettát" dob a piacra, majd erre költi valamelyik családtagod a jövedelmed felét, akkor is azt mondanád, hogy leszarod hogy mitől működik, de ha valakinél (bárkinél!) csak úgy tűnik, hogy működött, akkor simogatnád a hozzátartozód fejét, hogy köszönöm, jó üzlet volt?
Vagy azért nem bánnád, ha a dolog lehetetlenségére és értelmetlenségére valaki felhívná a figyelmét?

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.24. 14:07:49

Én még ilyennek láttam is a hirdetését valahol....

pounderstibbons 2011.02.24. 14:08:33

@XXXXXXX:
A cikkből elérhető az ausztrál szkeptikus társaság, akik 2 dollárért árulják ugyanezen karkötőt.
Ha rendelek neked, veszel belőle?

Ha pedig szerinted irigység a lehúzás leleplezése, akkor gondolom az állami szervek túlköltekezését, korrupciókat és mutyikat és egyéb csalásokat is csak az irigység miatt üldözi a rendőrség. Ugye?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.24. 14:09:31

@pounderstibbons: így van!!!

kivéve a szent tudományban, ahol érvényes az utána tehát miatta

a kórházban pl. mindenki azután gyógyul meg, miután bekerült, tehát a szent tudomány menti meg mindenki életét!!!2

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2011.02.24. 14:09:51

nem akarok benne hinni :) de ha a szeretett apukámnak - aki egyébként szintén nem hisz ebben a marhaságban - ettől jobbak a mindennapjai, akkor legyen ilyenje is.

Érdekes módon az öreg csak fürdéskor veszi le a cuccot. De ő sem hisz benne aszongya - csak jó :D :D :D

Zsolesz14 2011.02.24. 14:10:04

@Cyr: Akkor, amit a videókon láthatunk azok mik? Lehet, hogy rosszul fordítottam magyarra, de mint látható angolul "Applied Kinesiology" néven fut.

Sequor 2011.02.24. 14:11:03

A selyemproteines gyöngykivonattal átitatott szerveskalcium olyan gecijól hangzik, hogy a fél kg semmire sem lehet elég belőle. (ha!)

Zsolesz14 2011.02.24. 14:11:48

@Cyr: És persze úgy tűnik valamit totál félreértettél, ugyanis én semmit nem nyilatkoztam arról, hogy az alkalmazott kineziológia átverés-e vagy nem.

pounderstibbons 2011.02.24. 14:12:59

@Cyr:
Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy hápog:
hu.wikipedia.org/wiki/Alkalmazott_kineziol%C3%B3gia#Az_alkalmazott_kineziol.C3.B3gia_kritik.C3.A1ja

"Az alkalmazott kineziológiát elméleti és empirikus alapokon is vitatják[4] és áltudománynak tartják.[5]

A rendelkezésre álló adatok nem támogatják a használatát szervi bajok diagnosztizálására.[6]

Az eddigi független és megbízható tesztek negatív eredményt hoztak.

Képviselőik különféle diagnózist állítottak fel ugyanazokról a betegekről a tápanyagok hiánya és egyensúlya tekintetében. Ezek a diagnózisok nem feleltek meg a beteg vérképének. A javasolt gyógyászati beavatkozás eredménye nem volt jobb, mint a placebo hatás.[7]..."

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2011.02.24. 14:13:36

A kineziológia magyarul egy TGY irány neve. A kinézis - mozgás és a lógia tudomány szavakból eredően - szerintem a videóban nem erről a TGY irányzatról van szó.

pounderstibbons 2011.02.24. 14:15:19

@Utcamacska:
Egy viszonylag új kutatási eredmény szerint nem kell hinni a kezelésben ahhoz, hogy placebo hatással rendelkezzen.
Elég, ha azt mondják, hogy ez egy placebo kezelés, de odaadják a placebo tablettákat a betegnek.
www.newscientist.com/article/dn19904-placebos-can-work-even-when-you-know-theyre-fakes.html

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.02.24. 14:15:27

@Zsolesz14: Az első videót tudtam csak megnézni (nagyon lassú a letöltésem). Amit itt látunk, az egyszerű hatásvadás bohóckodás. Köze nincs kineziológiai teszteléshez, stresszoldáshoz pláne.

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2011.02.24. 14:16:27

Nállunk a jósnő eggy felesér rendbehozza a krimóba az aurádat, szépen kifésülgeti meg minden, és még a rezgések tekintetébe is javulást érzékel benne az enber, csak a Ferenc nem hisz benne a tudomány szempontyábol, ezér csak titokba javittattya az auráját, amikor senki se figyel.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.02.24. 14:20:18

@pounderstibbons: Elfogadom, hogy áltudománynak tartják. Feltéve, hogy akik annak tartják, azok is képesek elfogadni azt, hogy aki részt vesz egy stresszoldáson, az nem tartja annak. Különben nem ér a nevem :)

Tisztázzunk valamit. A kineziológusnak nem feladata szervi bajok felderítése, az az orvos reszortja. A kineziológus azokat a lelki blokkokat képes megtalálni és oldani, amelyek a testi tüneteket okozzák. Gyógyászati beavatkozást nem javasol és nem is javasolhat. Ennyi, kár túlmisztifikálni, bármely oldalról is.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.24. 14:21:47

@assasin: Miért, mire számítottál?

Azt már kifejtettem is valahol, hogy pszicholingvisztikai szempontból mit látok Miki írásaiban, de akkor megismétlem, mert miért ne.,,

Egyértelműen gyéren művelt, gyenge felfogóképességgel, hiszen nézzetek rá a mondataira, nagyon kevés szót használ, rövid, egyszerű mondatokba rakja. Igényei nincsenek a saját leírt szavaival kapcsolatban, kis betűkkel kezdi a mondatot, vesszőt ritkásan használ.

Szóhasználatát szinonimákkal és egyéb, fejlettebb nyelvi eszközökkel nem színesíti, gyanítom, nem is tudná helyesen, mivel a szóértelmezései rosszak (pl.: az, hogy a Föld lapos, szerinte Utópia volt, ami egyértelműen kivillantotta, hogy gőze sincs, mit jelent az Utópia szó)

Ha írsz neki egy kétszáz soros szöveget, abból kiragad két szót, és arra válaszol, nyilvánvalóan azért, mert nem érti a teljes szöveget, ezért választ egy mondatot, amit még valamilyen szinten felfog.

A mondatain látszik a gyerekesség, egyszerűen szellemileg még nem ért felnőtté, kicsinyes sértődésbe és sértegetésbe menekül, nem tudja elfogadni a kritikát. Ha mondanak rá valamit, ami neki nem tetszik (pl.: troll) akkor ő is elkezdi másokra használni, pont úgy, mint a gyerekek, akikben nem fejlődött ki rendesen a "hárítás" képessége, ő csak úgy tudja az ilyen becsmérlést feldolgozni, ha mást becsmérel ugyanígy.

És közben fogalma sincs a "troll" szó jelentéséről, mert olyanokra is használja, akik egy fél másodpercet sem trollkodtak...

Valaki más itt a szkeptikusok közül már észrevette azt is, hogy valószínűleg jól fel is idegesíti magát, amikor lealázzák a naiv kis gyerekességeit, hisz rendszeresen 2-t üt a felkiáltójel helyett, ami vagy azt jelenti, hogy olyan sík ideges, hogy nem veszi észre, hogy elgépelt, vagy annyira igénytelenül fogalmaz, hogy nem is ellenőrzi a kommentjeit.

Valószínűleg mindkettő.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.02.24. 14:26:56

@Zsolesz14: tán ezt a mondatodat érthettem félre (lássuk be, nem volt nehéz):

"Kár, hogy ez egy ezeréves trükk, amit alkalmazott kineziológiának hívnak, és amelynek segítségével az előadó képes becsapni az áldozatot, aki egyszer gyengébbnek, másszor erősebbnek hiszi magát. "

pounderstibbons 2011.02.24. 14:29:52

@Cyr:
Én Dawkinsnál olvastam egy kineziológusnál tett látogatsáról. A kineziológus úgy tesztelte az állapotát, hogy hanyatfektette D.-t egy ágyon, majd megpróbálta lenyomni a kifeszített karját, utána rátett Dawkins mellére egy C vitaminnal teli dobozt, és bemutatta, hogy mennyivel nehezebben lehet így lenyomni a karját, mint korábban.
Dawkins elképedve kérdezte, hogy mi köze lehet ennek a mellére helyezett C-vitaminhoz?
Mire a kini-doki, közölte, hogy ő sem érti, de a C-vitaminnak ilyen hatalmas az ereje.

Nem mondom, hogy minden kineziológus ENNYIRE bugyuta, de ha ennyire nem képesek maguk közül kivetni a hülyéket, akkor nincs túl sok bizodalmam bennük.

De nekem is van ismerősöm, aki azt mondja, hogy neki használ a migrénjére, csak éppen nem tudja elmagyarázni, hogy ugyan miért, és a placebo hatást sem lehet esetében kizárni, mert más kezelésekre is általában jól reagált elsőre, utána pedig rendszeresen eltűnt az állapotjavulás.

Donor 2011.02.24. 14:32:29

@wmiki:
Tudom hogy te csak azért jársz ide, mert ezekből a csalásokból élsz, és rontják a boltodat, és mivel senki nem reagál rád, valószínűleg menthetetlenül ostoba vagy az érdemi vitához, de azért megpróbálkozok észérvvel, mert most éppen unatkozok:

A tudomány nem mér semmit, mivel az egy fogalom, nem pedig személy, hiába próbálod megszemélyesítve ellenségnek beállítani.

A mérés pedig nem más mint az amikor egy jelenség hatással van a környezetére. Mi ezt a hatást érzékeljük, és a hatást egy korábbi tapasztalathoz viszonyítjuk.

Na most ha egy jelenségnek nincs semmilyen hatása, az a mi szempontunkból nem létezik, hiszen nincs mit érzékelni, vagyis nem mérhető. Tehát ami nem mérhető az nem létezik.

Viszont, ha valamiről tudjuk hogy létezik, mert tapasztaltuk, az pedig mérhető is egyben.

Mivel nem mérhető a test frekvencia, ezért ez egyenlőre egy igazolás nélküli feltételezés, mint az hogy nem lehet 30 fölötti sebességgel menni.
Ez idáig egyik feltételezést sem sikerült igazolni, tehát nem nevezzük egyiket sem igazságnak.

pontypofájú mókusgalamb 2011.02.24. 14:34:22

annyi értelem és logika van a karkötőben, mint a vallásban

Swind 2011.02.24. 14:34:35

Létezik autó motorterébe akasztható fogyasztáscsökkentő amulett!! Nem vicc.
Tavaly feleségem röhögve adta nekem ajándékba a varázsszert, ami egy műanyag pántból, egy lila aluminium korongból misztikus vésett ábrával, és egyműanyag krómhatású mercedes csillagból áll. (merthogy a megfelelő márkájú autóhoz, a megfelelő amulett dukál) :D

Még nem próbáltam ki, de ha rossz hangulatom van, előveszem, és felderít :)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.24. 14:35:17

@Donor: És figyeld, mindjárt jön a válasz, amit bizonyítja, hogy semmit nem fogott fel abból, amit írtál, vagy most zavartan elkattint az oldalról, és legközelebb egy olyan 50-60 új komment után fog megjelenni, és elegánsan nem válaszol semmire...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.24. 14:37:14

@Donor: nagyon jól érvelsz, személyeskedéstől mentesem

én még nem láttam eszkimót, akkor nyilván azok sem léteznek
atomot sem láttam

akkor nyilván az sincs

Bobby Newmark 2011.02.24. 14:38:23

@Utcamacska: Ha bohócsapkát adnál neki, hogy azt húzza a fejére, és akkor segítség nélkül is fel tudja majd venni a cipőjét, akkor biztos vagyok benne, hogy az is "segítene".

Mert az, hogy rásóztál egy ilyen lófaszt, az egy egyértelmű üzenet: "nesze itt ez a szar, ne minket basztass, fárasztó neked segíteni".
Ezek után nyilván inkább megoldja magának, még ha kurvára fáj is fizikailag és lelkileg.
Biztos jót tett a hangulatának, nem elég, hogy alapból úgy érzi szegény, hogy felesleges már, és csak nyűg a családjának, még egyértelműsítettétek is neki, hogy tényleg így van.
Gratulálok a jól elvégzett munkához!

Titeket is így ápoljon majd a családotok!

pounderstibbons 2011.02.24. 14:38:25

@Cyr:
Ha igaz amit írsz, akkor szerintem megkülönböztethetetlen a kineziológia a pszichológiától.
Néhány olyan nüansztól eltekintve, mint pl. hogy nem alapul rá felsőfokú bölcsészképzés

Akkor viszont egy pszichológiai trükköt láthatunk a videókon, amelyet elsősorban kineziológusok alkalmaznak.

Így már helyes?

qwertzu 2011.02.24. 14:39:58

@stark: Néha komolyan elgondolkodom rajta, hogy wmiki igazából egy mesterséges intelligencia, mi pedig egy Turing öntudatlan résztvevői vagyunk. A reagálásai legtöbbször nagyon hasonlítanak egy beszélgetőprogram által előállított válaszra.

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2011.02.24. 14:40:12

Én már láttam atomot. Monták, hogy ojan ez a feles, mint az atom, én pedig amikor behunytam a szememet, akkor úgy forgott, és ott voltak azok a kis fényesek. Az előző felesek meg nem voltak még rám ijen hatással.

pounderstibbons 2011.02.24. 14:41:04

@Bobby Newmark:
Nah, azért hatékony placebot adni a szeretteinknek nem ennyire nagy hiba szerintem.
De hamis állításokkal rávenni embereket, hogy vegyék meg mert tudományosan bizonyítottan használ (miközben nem), az már tényleg csalás.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.02.24. 14:41:27

@pounderstibbons: Az általad leírt eset dettó vicc kategória. A deltaizom-tesztelés nem hanyatt fekve zajlik (max combizmot tesztelünk így, de ez viszonylag ritka műsor), továbbá a kart nem kell megfeszíteni és még sorolhatnám a történetben rejlő tárgyi tévedéseket.

A hülyéket pedig bőven kiveti a tőlük megvont bizalom.

A "használ a migrénemre de nem tudom miért" megint értelmezhetetlen kategória. Ha stresszoldás történik, az ismerősnek tudnia KELL róla, hogy miféle blokk szűnt meg.
A jó kineziológusnak NEM ÉRDEKE, hogy a kezelt időtlen időkig járjon hozzá. Az érdeke az, hogy a streszoldások során felismert összefüggéseket felhasználva, illetve a blokkokat feloldva a "paciens" a későbbiekben "önjáró" legyen. Ez a kineziológus sikere, nem az, hogy valaki évtizedekig jár hozzá... Időről időre felmerülhetnek problémák, szükség lehet oldásra, ám nem folyamatosan, élethosszig, fájdalomcsillapító tabletták "helyett".

assasin 2011.02.24. 14:42:20

@stark: De, :) Persze igazad van, értem én szegényke felfogását és gondjait.
Az előző beírása is hűen tükrözi, az az érvei, hogy ellentét párokkal érvel...
Klasszikus politikus trükk, unalmas gyakorlatlan vitatkozóra utal a dolog...

Ha én nem tudok repülőt vezetni, akkor más sem..kb. ennyi a logikája..eddig terjed el :)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.24. 14:43:02

@qwertzu: Miért ne, lehet!

Lehet, hogy egyszerűen azért ilyen értetlen, mert nem rendelkezik emberi intelligenciával...

Sok mindent megmagyarázna...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.24. 14:43:14

@Bisztő Gyalla: ez nem bizonyíték az atom létezésére ::okoska::

van aki azt mondja már látta istent, szent eszközeink mégsem tudják mérni, tehát nincs!!!

éljen a tudomány!658789ö8ö6765476

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.24. 14:43:54

@stark: feltételezések... :#

írjatok mesekönyveket hívők

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.02.24. 14:46:01

@pounderstibbons: Nem helyes. A piszhológia ugyanis nem teljes egészében és együttesen vizsgál tudatos, tudatalatti és testi reakciókat, ellentétben pl az általam alkalmazott One Brain módszernél. Más a technika, más a rendszer, amiben dolgozol. Azt pedig már említettem, hogy amit a videón látunk, nem alkalmazzák kineziológusok...

Goompah 2011.02.24. 14:46:32

A hologram igenis működik! Nem a gyártói a csalók, hanem azok, akik el próbálják hitetni velünk, hogy a hologram csalás!

Szánalmasnak érzem, hogy a kétkedők meghamisított kísérletekkel próbálják cáfolni a szerkezet hatását. Teljesen nyilvánvaló a szerkezet működési alapelveiből, hogy a hologram a tesztet végző személy tudatára is hat. A kvantumfizikából pedig tudjuk, hogy a hullámfüggvény összeomlása igenis függ a megfigyelő tudatától, vagyis a megfigyelő (=a kísérletet végző személy) tudata befolyásolja a megfigyelést.

Na mármost. Amikor a kísérletvezető (aki a hologram működését bemutatja) tudja, hogy a kísérleti személynél ott van a hologram, a kísérletvezető személyes hullámai azonos fázisban vannak a kísérleti személy személyes hullámaival, egymást erősítik. A hologram ezért képes megerősíteni a k.sz. stabilitását.

Amikor viszont a hologram nincs a kísérleti személynél, a kísérletvezető viszont úgy tudja, hogy nála van, a két személy hullámai ellenfázisba kerülnek egymással (hiszen nincs ott a hologram, ami a tudatokba merülve egyesítené a két fázist), és kioltják egymást. Ez teljesen hétköznapi fizika, nem értem, hogy a szkeptikusok hogyan képesek bedőlni az ilyen csalóknak. Pontosabban maguk a szkeptikusok a csalók!!!!!!!

Én már rendeltem ilyen karkötőt, kettőt is. Így bármely oldalról próbál valaki kibillenteni az egyensúlyomból, én stabil maradok.

:)

aerobikzona · http://aerobikzona.hu 2011.02.24. 14:47:28

Én a tesztelési metódusról olvastam egy honlapon, ahol az ebben "utazók" a karkötő hatásosságát igyekeznek bizonyítani.

Elvégeztetnek az illetővel egy egyensúlygyakorlatot (olyat, amiben a mindennapok során a legtöbb ember kevésbé gyakorlott, tehát új ingert jelent a számára), majd ugyanezt megismételtetik vele úgy, hogy rajta van a karkötő.

Majd azt mondják: "látod, működik".

Holott csak arról van szó, hogy amikor másodszorra végzi az alany a feladatot, akkor már tudja az idegrendszere, mire számíthat, ergo jobban is teljesít.

Valószínűleg karkötő nélkül is sokkal jobban menne második próbálkozásra. ;)

algi 2011.02.24. 14:47:56

A placebo csak akkor működik, ha elhiszik, hogy működik. Ha olcsón adnák, nem lenne hiteles.

assasin 2011.02.24. 14:48:27

hüha, ránéztem wmiki barátunk hirdetett oldalára....... hát már értek pár dolgot....szegény..komolyan kezdem sajnálni...milyen szar élete lehet, hogy evvel kell vigasztalódnia..ez hoz az életébe valami kis örömöt.

Az a szerencséje, hogy 2010ben él, mert 500 éve simán a farkasok elé dobták volna, mondván, egy bolond elég a faluba :)

Bobby Newmark 2011.02.24. 14:50:05

@pounderstibbons: Arról van-e adat, hogy a betegek egyáltalán tudták-e, hogy mit jelent az, hogy placebo?

Goompah 2011.02.24. 14:50:08

@algi: Én úgy tudom, hogy ez nem így van. A placebó akkor is működik, ha nem hisznek benne. Persze lehet, hogy a hívőnél jobban működik.

Goompah 2011.02.24. 14:52:03

Blogmotor, működj! Vagy rád akasztok egy hologramot!

Goompah 2011.02.24. 14:52:52

Na lám, már a fenyegetés is hatott. És erre még valaki kételkedjék a hologram működésében.

a katona fehérben 2011.02.24. 14:53:19

@Cyr: Saját tapasztalat: az égegyadta világon semmilyen észrevehető változás nem történt velem a kineziológiai "kezeléstől", pedig nagyon kitartó voltam, több évig jártam. Maga a "kezelés" is eléggé hókuszpókusznak tűnt.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.02.24. 14:53:33

@pounderstibbons: Abban viszont igazat adok, hogy a kineziológusnak nem kell részt vennie felsőfokú bölcsészképzésen. Az One Brain irányzatnak 12 szintje van, ha ki akarod írni az ajtódra, hogy te kineziológus vagy, egyrészt kineziológiai, másrészt általános természetgyógyász vizsgát kell tenned. Többek között ismerned kell a Bach virágterápiát, Maoi esszenciákat, belemászhatsz Hellingerbe is, nem teszel rosszat vele. :)

Donor 2011.02.24. 14:55:04

@stark: Szerintem egy (kultúrát) vitában ha az egyik fél visszavonul szó nélkül az azt jelenti hogy nincs több érve. Ebben az esetben a másik fél akkor jár el helyesen, ha nem feszegeti tovább a témát. Ez ha nem is megadást jelent, de tűzszünetet, amit a győztes félnek illik betartani.

Persze az igaz elegáns az, amikor a vitában vesztes fél belátja a másik igazát, de ne legyünk telhetetlenek.

Ritkán szoktam Szkeptikus blogot olvasni, mert néha már, pont a tudomány képviselői azok akik átgondolatlan hitvitákba bonyolódnak. Persze emberek vagyunk, így esendők, de ha már mi nem tudunk kulturált keretek között maradni, akkor a vitapartnertől hogyan várjuk el?

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.02.24. 14:55:52

@a katona fehérben: Ha nem történt változás, mint írod, hókuszpókusznak tartottad, miért jártál évekig ugyanoda? Kényszerítettek? :)

a katona fehérben 2011.02.24. 14:59:34

@Cyr: Írtam, hogy kitartó voltam. Ha hónapokig jártam volna, most azt kérdeznéd, hogy miért hagytam abba olyan hamar...örülnék, ha a lényegi tartalomra reagálnál.

különvélemény 2011.02.24. 15:01:31

@wmiki:
Én már láttam eszkimót, nyugodtan elhiheted, hogy létezik.

Atomot senki sem látott, max. kijelzőn vagy fotón, mivel szabad szemmel nem lehet látni külön az atomokat. :)
Képre meg te is rákereshetsz a gugliban és akkor látsz egyet.

zZz 2011.02.24. 15:04:38

Nyilván rövid i. Rendre el van rontva a cikkben. Úgy gondolom, hogy egy ilyen fontos cikknél nem kéne ilyen helyesírási hibákat véteni.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.24. 15:05:32

@különvélemény: isten-re is rákereshetsz a gugliban, és akkor látsz róla képet

akkor az is létezik?

ugyehogy nem!!!!
csak az létezik, amit a tévedhetetlen tudomány, és a szent fehér köpenyes emberek állítanak!!12

Goompah 2011.02.24. 15:06:15

@Donor: Az érveléseddel csak az a baj, hogy wmiki nem kulturált vitapartner. Legalábbis nem korrekt. Nála az, hogy elhallgat, nem a vitapartner érveinek elfogadását jelenti.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.02.24. 15:06:33

@a katona fehérben: Honnan tudod, hogy mit kérdeznék? Ha 1-2 alkalom után nem tapasztalsz változást, ott kell hagyni a kineziológust. Ha én egy módszert hókuszpókusznak tartok, mégis kitartóan járok oda, hogy elvégezzék rajtam, az vagy azt jelenti, hogy mindenáron be akarom bizonyítani elsősorban magamnak, de mindenki másnak, hogy nem működik, vagy azt, hogy mazochista vagyok, vagy mindkettőt.
Fejben dől el minden. Gondolom, a gondolat termető erejéről, a tükör-elméletről és a hitrendszeri blokkokról sem hallottál azok alatt az évek alatt. Sajnálom, hogy ez volt a tapasztalásod. A kineziológusod bizonyítványát pedig ne várd, hogymagyarázzam, én nem ő vagyok. Ezt elsősorban vele és magaddal kell tisztáznod.

Figyel Castro 2011.02.24. 15:09:01

Aki a homeopátiás szaroket megveszi, az ezt is, és már meg is van a jó üzlet.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.24. 15:13:03

@Donor: Oh, így van, igazad, normális esetben így is illik viselkedni.

Itt azonban egy miki van, ez nem vita, ez mentális esettanulmány...

Volt egy-két blogbejegyzésem, amit a miki egyszerűsége ihletett, illetve az egyik beadandómban pont ő inspirálta azt az embertípust, aki a kritikai gondolkodásra képtelenül inkább mindent ellenez. (Igaz, nem linkeltem a nickjét, meg semmi csak a stílusát használtam fel, néhol szó szerint)

Hatalmas ötös lett a végeredmény, úgyhogy én kitartok miki mellett, remek tesztalany.

Legutóbb a duplagondolás elvét teszteltem rajta a gyermekágyi lázzal kapcsolatosan, és tökéletesen sikerült. Komolyan, egy aranybánya ez az ember...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.24. 15:15:17

@wmiki: Már ne is haragudj, de tényleg, annyira szegényesen fogalmazol, és annyira ugyanazokat a mondatokat ismételgeted, hogy csodálkozom, hogy ez eddig nem jutott senkinek sem az eszébe...

pounderstibbons 2011.02.24. 15:15:18

@Cyr:
Tudnál adni egy linket, hogy mi alapján és mit csinál valójában egy kineziológus?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.24. 15:18:07

@stark: nem haragszom ::angyal::

hiszen még az egyszerű fogalmakat sem fogjátok fel, minek nektek összetettebb?

AzHofi 2011.02.24. 15:18:50

Hello!

"Senkinek sem sikerült még az emberi testet körülvevő energiamezőt detektálnia, még sose mutatta be senki, hogy ez a mező milyen természetű, vagy hogy milyen típusú energiából épül fel."

Hőenergiából :-) Az éves átlaghőmérsékletet figyelembe véve, ami hasra ütve kb 10 fok lehet nálunk, egy átlag 25 fokos, kifelé csökkenő hőenergiamező vesz minket körül. A minket körülvevő anyag fajhőjétől és hővezetőképességétől függő vastagságban. Pl vízben sokkal-sokkal vékonyabb ez, mint levegőben. Amikor meg a nagyitól kapott pulcsit hordom, akkor elektromos tér is körülvesz durván :-)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.24. 15:19:54

@stark: de ha gondolod, próbálj meg a személyeskedésen kivűl érdemben is cáfolni

atomról van kép, bár nem látjuk = létezik

istenről van kép, bár nem látjuk = nem létezik

a kettős mércét nyugodtan magyarázd meg logikailag, ha képes vagy rá

sok sikert!!

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.02.24. 15:22:24

@pounderstibbons: a kineziologia.hu oldalon hasznos információkat találsz, mint ahogy a kéthavonta megjelenő Kineziológia c. újságban is. Ezen kívül számtalan kineziológusnak van fent a honlapja, elérhetősége a weben, ezeken az oldalakon általában szerepel általános leírás is arról, hogy mi is történik egy-egy stresszoldás alkalmával.

Goompah 2011.02.24. 15:22:34

"Azt sugallja, hogy a hologram rezonanciája pont 7,83 Hz lesz. Ez azonban egy nagyon kis frekvencia, és egy olyan tárgy, amelynek ez a rezonanciafrekvenciája, nagyon nagy méretű kellene, hogy legyen. Sokkal nagyobb, mint egy átlagos basszusdob."

Már megbocsáss, de ez az érvelés alapvetően hibás.

1) Sehol nem írták, hogy a hologram mechanikai rezgést végez.

2) Ha mechanikai rezgést végezne, akkor is hibás az érvelésed. Egy harmonikus rezgőmozgást végző test önfrekvenciája a test tömege mellett többek között a testre ható erőtől is függ. Ugyanaz az inga kisebb gravitációban lassabban leng. Egy zongorahúr azonban a Holdon is nagyjából azonos frekvencián rezeg, mert őrá elsősorban a rugalmassági erő hat, ami független a gravitációtól. Bár nem könnyű megoldani, mégis simán lehetséges, hogy egy a hologramhoz hasonlóan pár grammos test mechanikai rezonanciafrekvenciája 8Hz legyen.

Értékelem az erőfeszítésedet, hogy leleplezd a csalókat. Ám káros, ha olyan gyenge, könnyen cáfolható érvekkel jössz, mint ez itt.

fordulo_bogyo 2011.02.24. 15:25:15

@Cyr: @Zsolesz14: @Utcamacska: A kineziologia magyar szovegben (mint emlitetteket) egy "termesztgyogyaszti" iranyzat neve "A kineziológia ... izomtesztek segítségével old mély érzelmi blokkokat. "

Angol nyelvteruleten viszont letezik a kinesiology, ami valodi tudomany, az embri test mozgasat vizsgalo tudomany. en.wikipedia.org/wiki/Kinesiology es en.wikipedia.org/wiki/Applied_kinesiology

A bemutatott trukknek tudomanyos alapja van, az, hogy icipitit a test iranyaba, vagy attol elfele oldalra huzzak (elegendo 1-2 szogfoknyi kulonbseg). Az elfordulasnal eloszor kell karkoto nelkul tesztelni es masodszorra karkotovel, mert a masodik forditas mindig kicsit tovabb megy. Forditott sorrendben tesztelve azt lehet demonstralni, hogy ugyanaz a karkoto csokknti a rugalmassagot.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.24. 15:30:24

@wmiki: Én mikor mondtam azt, hogy vagy az atom, vagy Isten (helyesen nagy betűvel) nem létezik?

Sose mondtam egyiket sem.

Te viszont rendszeresen prédikáltál a láthatatlan lényekről, aztán hirtelen kijelentetted, hogy lelki probléma...

Majd ha ezt megmagyarázod, akkor fogok foglalkozni az atomjaiddal, addig csak ismételgesd tovább azt a kevés szót, amit ismersz.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.24. 15:33:06

@stark: mondtam, hogy mondtad, troll?

nem, csak azt kértem, hogy magyarázd meg ezt a kettős mércét

persze nem csodálkozom, hogy nem megy, ha még mondatokat értelmezni sem tudsz :((

musi 2011.02.24. 15:34:27

ha olcsón adnák, akkor nem lenne olyan (placebo) hatása, az emberek úgy gondolkodnak, hogy ami drága az értékes (= hatásos), amúgy meg nem tudom milyen kárt okozott... szerintem ez fasság

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.24. 15:34:53

@wmiki: Miki, definiáld a troll jelentését.

Nem, nem mondtam, hogy mondtad, de ha nem mondtam, miért rajtam kéred számon.

Zorro2007 2011.02.24. 15:38:04

@wmiki:
Bocsánat, hogy beleszólok:

Mutassál már egy képet Istenröl. De az legálabb olyan hiteles legyen mint amit a tudomány tud csinálni egy atomról. Mindig megismételhetöen...leírhatóan.

Donor 2011.02.24. 15:38:54

@wmiki:
Köszönöm, hogy nem vetted támadásnak a hozzászólásom.

Az érved tudományos szempontból is jó.
Valóban nincs közvetlen tapasztalásom az eszkimók létezéséről. Sőt az atom létezéséről sincsen.

De mindkettőről láttam már fényképet, nem is egyet. Ha nem is magam mértem meg, de mindkettőről vannak mérési tapasztalatok, és az atomok létezésének hatásait a mindennapi életben is rendszeresen tapasztalom.

Természetesen én kevés vagyok hogy mindent magamtól levezessek, de elhiszem a tudomány által feltárt természeti szabályszerűségeket, mert illeszkednek az általam is érzékelhető valósághoz.

Azt is tudom, hogy az ismert szabályszerűségek nem feltétlenül tökéletesek, vagy hiánytalanok, de jelenleg ezek írják le legjobb közelítéssel a világ működését. Ha kigondolnak pontosabbat, akkor azt fogom elfogadni.

Egy gyakorlati példa:
Tételezzük fel, létezik bioenergiás sugárzás. Miként lehet igazolni, hogy tudományos ténynek tekinthessük?
Nyilván ha létezik, valamilyen módon érzékelted, ebből tudod hogy létezik. Azaz, tapintottad, láttad, szagoltad, hallottad, ízlelted. Ha így van akkor könnyű a helyzet hiszen mindezek mérhetőek. De feltételezzük, nem így érzékelted, mert az érzékszerveid nem fogják fel közvetlenül, ahogy az atom létezését sem. Valamilyen hatást érzékeltél, pl. az inga lengésének megváltozásában. Ez is jó, ez már egy mérhető dolog, de az inga lengése kizárólag valamilyen erő hatására változik meg. Honnan származik ez az erő? Sajnos a gyakorlatban kiderül hogy az ingát tartó kézből. Zárjuk ki a kezed okozta hibát, tegyük egy rögzített kampóra. Ebben az esetben, ha megváltozik az inga lengése, akkor egy külső erőhatás változtatta meg.
Az inga lengését a gravitációs mező változása, elektromágneses mezők, légmozgás, közegellenállás és még ki tudja milyen ismert fizikai jelenségek tudják megváltoztatni, ennek ellenére nem lehetetlen még mindig bebizonyítani hogy az eddig ismeretlen bioenergia okozza a változást. Szépen egyenként ki kell zárni az összes ismert hatás lehetőségét, különböző módszerekkel, mint ahogy a kéz okozta hatást is kizártuk.

Ha mindent kizártunk, és még mindig megváltozik a feltételezett bioenergia hatására az inga mozgása, akkor feltételezni fogja a tudomány hogy egy eddig nem ismert erőről van szó amit elnevezhetünk bioenergiának.
Ha ezek után mások is tudják reprodukálni ennek mérését, nem sikerül megcáfolni, esetleg egyéb módszerekkel is igazolásra kerül, akkor a tudományos közösség szépen fokozatosan elfogadja a létezését. Ha nem sikerül megismételni, akkor az aki eredetileg állította hogy megmérte téves eredménynek fogják titulálni. Ha ennek ellenére ragaszkodik, ehhez, és nem tudja ellenőrizhető méréssel alátámasztani, akkor pedig csalónak fogják tartani. Erre is volt példa már a tudományban

Egyébként vannak még ismeretlen erők. Ilyen pl. a gravitációs hullám, amit eddigi tudásunkból kiindulva feltételezünk, hogy létezik, de csak feltételezünk, mert nem igazolta senki. Elvileg tudjuk mérni, készítettek is rá műszert, de még nem sikerült kimutatni. Ezért a tudomány jelenlegi állása szerint vagy nem létezik, vagy olyan gyenge hatás amit a műszereink nem mutatnak ki. Azonban mivel szükségszerű a létezése, még érzékenyebb műszereket fognak készíteni, egészen addig fokozva az érzékenységet, amíg ki nem mutatják, vagy amíg valaki be nem bizonyítja hogy az eddigi feltételezésünk logikailag hibás.

A bioenergiával az a baj, hogy többször bebizonyították, hogy logikailag hibás, és más, ismert fizikai jelenségeket hittek annak, mérése során.

Ráadásul saját magam is elvégeztem a kísérleteket, tehát közvetlen tapasztalat alapján, tudom és nem hiteltelen internetes forrásból.

Azonban abban igazad van, hogy egy nyitott elmével, amilyennek a tudományos világnak is kellene lennie, nem szabadna elvetni elvből dolgokat, amíg nem nem cáfolják azt.

De ugye emberek vagyunk mindannyian, nem tökéletesek és nem tévedhetetlenek.

fordulo_bogyo 2011.02.24. 15:39:17

@Goompah: ""Azt sugallja, hogy a hologram rezonanciája pont 7,83 Hz lesz. Ez azonban egy nagyon kis frekvencia, és egy olyan tárgy,...."

Már megbocsáss, de ez az érvelés alapvetően hibás. "

Igazad van.

De annak aki a karkotot elhiszi, annak ez egy elgondolkoztato es szemleletes erv.
Ha mar eljut odaig, hogy elgondolkozik ezen a rezonancian, onnatol mar esely van arra, magatol is rajon, hogy atveres.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.24. 15:39:34

@wmiki:
"A mondatain látszik a gyerekesség, egyszerűen szellemileg még nem ért felnőtté, kicsinyes sértődésbe és sértegetésbe menekül, nem tudja elfogadni a kritikát. Ha mondanak rá valamit, ami neki nem tetszik (pl.: troll) akkor ő is elkezdi másokra használni, pont úgy, mint a gyerekek, akikben nem fejlődött ki rendesen a "hárítás" képessége, ő csak úgy tudja az ilyen becsmérlést feldolgozni, ha mást becsmérel ugyanígy."

Figyelitek, mondtam én, hogy Miki még nem nőtt fel szellemileg.

Az előbb mondtam, hogy nem bírja értelmezni a mondatokat, és ha kap valami olyat, ami sérti őt, akkor azt azonnal elkezdi másra mondani.

"persze nem csodálkozom, hogy nem megy, ha még mondatokat értelmezni sem tudsz :(( "

Kiszámítható ez a gyerek, mint egy harmadikos matekfeladat...

a katona fehérben 2011.02.24. 15:42:19

@Cyr: Onnan, hogy külön kérni kellett, hogy a mondanivalóra reagálj, ne egy lényegtelen adatra - belekötni bármibe lehet, és ebből úgy tűnt, inkább ez volt a célod. Nem akartam bebizonyítani semmit, nem szeretek kísérleti nyulat játszani, viszont nem szokásom feladni valamit pár alkalom után csak azért, mert nem hoz azonnal eredményt. Megjegyzem, a kineziológus is elősegítette ezt azzal, hogy folyton mutogatta, hogy ilyen meg olyan százalékaim milyen remekül csökkennek alkalomról alkalomra, és milyen jó lesz, ha majd eléri a nullát. Na ez az, ami soha nem történt meg. (Tegyük hozzá, hogy az "évekig" hosszú időnek tűnik, de másfél-kéthavi rendszerességű "kezelésekről" beszélünk, időnként még hosszabb szünetekkel.) Aztán amikor történt valami negatív esemény az életemben, hirtelen minden visszaugrott a korábbi értéknél is magasabbra (érdekes módon csak azután, hogy ezt elmondtam neki, addig nem olvasott le semmiféle növekedést), utána pedig megint 1-2 százalékonként lépegetett lefelé. Na innentől tűnt értelmetlennek.
Tisztázni próbáltam vele, amikor örökre elköszöntem, és szerinte természetesen én voltam a hibás mindenért.
Már fogalmam sincs, miről hallottam és miről nem, de nem szemináriumra jártam oda, hanem mert azt mondták, az jó lesz nekem :-) Azt írtad, hogy a működéséhez nem szükséges a benne való hit, akkor miért kellene elméleteket tanulmányozni? Mármint érted, ha elromlik a mosógép, és kihívom a szerelőt, nem kell előzetesen elsajátítanom a csapok, dobok és szelepek működési elvét ahhoz, hogy megjavítsa nekem (hogy ne a kézenfekvőbbnek tűnő orvosos vagy pszichológusos analógiával jöjjek). Ha pedig életvezetési, gondolkodásmódbeli változtatásokról van szó, ahhoz tökre felesleges valakinek fogni a csuklómat és dátumokkal meg százalékokkal dobálózni, ti. egész kicsi korom óta tudok már önállóan olvasni, és ezekről vannak mindenféle könyvek.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.24. 15:42:31

@Donor: Ember, nagyon nem ismered a Mikit, ha tényleg képes voltál ilyen hosszú szöveget leírni, amit majd nem fog érteni...

randomuser1 2011.02.24. 15:43:36

@wmiki: nem unod még hergelni a tudományhívő trollokat?
Monnyuk az tényleg halál vicces h folyamatosan a saját tükörképüket szidják :)

liza.k 2011.02.24. 15:44:55

de vicces, épp a minap láttam ilyen karkötőt egy nőn, de nem tudtam mi ez..
azt hittem, a közepébe egy régi 1 forintos van belepréselve..:)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.24. 15:49:48

@XXXXXXX: már én is megvilágosodtam

a tudomány sosem téved, és máglyára mindenkit, aki kételkedni merészel a szent tanokban!!!2142

az értelem nevében233

Bilux67 2011.02.24. 15:52:07

Kérek mindenkit, hogy ne bántsátok wmikit!
Nemrég írtam neki egy blogban, hogy amikor legközelebb találkozik az intelligens tervező haverjával, akkor kérje meg, hogy dolgozzon még egy kicsit a vesekő-prosztata projekten, mert nem vagyok igazán megelégedve.
Ő visszaírt, hogy millióknak megfelel a dolog, biztosan bennem van a hiba.
Én ebből csak arra tudok következtetni, hogy wmiki egy tiszteletreméltó idős apáca lehet, mert hogy negyven év körüli férfival soha semmilyen kapcsolata nem volt, az biztos.
Hát lehet haragudni egy idős apácára?

Donor 2011.02.24. 15:54:50

@stark: Innen szép győzni egy vitában :)

Máskülönben, az szerintem Skeptikus körökben sem túl jó érvelés, hogy azért nincs igazad, mert én okosabb vagyok.

Ez egy dolog, hogy az általam érthető magyarázatot a vitapartner nem érti meg, akkor megpróbálom neki úgy elmondani hogy megértse, és ha ennek ellenére nem változtat véleményén, csak ragaszkodik a hülyeséghez, akkor jön el a pillanat, hogy nem vitatkozok vele és figyelmen kívül hagyom (optimális esetben)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.24. 15:55:17

@wmiki: akárcsak én

az ezoterika sosem téved, és barom hívő mindenki, aki bedől a tudomány-tanoknak!!!2142

az értelem nevében233

randomuser1 2011.02.24. 15:56:41

@wmiki: szerintem fel kéne állítani egy szakhatóságot aki szúrópróbaszerűen ellenőrízné a polgárok tudományba vetett hitét és akinél ez gyengének találtatott, azt pár hónapos oktató-átnevelőtáborba utalnák, saját költségen.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.02.24. 15:57:35

@a katona fehérben: "folyton mutogatta, hogy ilyen meg olyan százalékaim milyen remekül csökkennek alkalomról alkalomra, és milyen jó lesz, ha majd eléri a nullát"

??????? Ha nem nulla a negatív érzelmi stressz az oldás végére, az adott blokkra, akkor egész egyszerűen NEM történt meg a stresszoldás, felelős kineziológus NEM ENGEDHET ÍGY EL. Mi a fene az, hogy "1-2 százalékonként lépegetett lefelé" ? Hát ilyenről én még nem is hallottam. Bocs, de ezt kell mondanom: Jesszus, hol jártál, kinél jártál, ember?????

Egyébként nem kötekedni akartam, csupán azt éreztem, a sikertelenséget vetíted ki most rám és az összes létező kineziológusra. Nem kétséges, valóban hozzá nem értő emberrel volt dolgod, nem is csodálom, hogy ez a tapasztalatod. Ezek után készséggel elhiszem, hogy hókuszpókusznak tűnt minden, azonban továbbra is állítom - persze magamból kiindulva - hogy én hamarabb sarkon fordultam volna. Veheted dicséretnek is, miszerint nagyobb ezügyben az akaraterőd az enyémnél, fájdalom, rossz helyre pazaroltad.

Goompah 2011.02.24. 15:57:40

@fordulo_bogyo: Szerintem akkor sem helyes hibás érvelésre hibás érveléssel válaszolni. Ez csak a hitelvesztést segíti elő.

Donor 2011.02.24. 15:57:49

@qwertzu: :)) egyszer mi is csináltunk ilyet. Kb. 15 percig udvaroltak (női nicknevű ) a statisztikai elven működő chat robotnak amikor végre megkérdezték hogy te mégis milyen anyagot szívtál? :)

A szerelő 2011.02.24. 15:59:30

az ázsia centerben találkoztunk egy árussal, az ismerősöm majdnem vett egyet magának, egyet meg a barátnőjének. miután látta rajtam, hogy furcsán nézek, megkérdezte tőlem, hogy szerintem működik-e. mondtam neki, hogy ha jól érzi magát benne, akkor vegye meg, de máshol olcsóbban kap szebb bizsut :) nem vette meg :)
pedig én nyitott vagyok nagyon sok dologgal kapcsolatban, de ez már nekem is sok volt :)

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.24. 16:00:12

@Donor: Áhh, én sem úgy ültem neki a Mikinek, hogy sejj de buta, hanem nem értettem egyet, és ő visszaválaszolt, elkezdett sértegetni, és aztán úgy a huszadik ilyen hosszú szöveg után rájöttem, hogy ez egy büdös szót sem ért az egészből, csak zsigerből attackol.

Nem tudtam, hogy ez egy hobbi kezdete.

Meg mondjuk a Mikinek köszönhetem, a Szkeptikus blogot megszerettem.

fordulo_bogyo 2011.02.24. 16:07:16

@Goompah: Akik szemeben hitelt veszt, azok nem dolnek be a karkotonek sem... ;-)

Alapvetoen nem lehet bebizonyitani hogy nincs 7.83Hz frekvenciaju rezonanciaja a karkotonek, mert nem mondtak meg hogy mifele rezgesrol van szo?
A pelda arra jo volt, hogy mechanikai rezges nem johet szoba (ez nem inga, hanem olyan, mint a te peldadban a zongorahur, vagy a blogban a dob).
Elektromagneses? Azt nehezebb szemleletesen bemutatni, cafolni. Ugye a hologramm, az fennyel kapcsolatos, tehat egeszen mas frekvenciatartomanyban mukodik... de ezt nem tudod eladhatoan talalni a naiv olvasinak.
Es ha valami mas rezges, nem mechanikus es nem elektromagneses?...

Te hogyan cafolnad szemleletesen?

Donor 2011.02.24. 16:11:23

@Goompah: Igen, régóta látom miket írogat, és tudom hogy meggyőzhetetlen, néha indulatos, de ha normálisan szólok hozzá, normálisan válaszol. Ezért vagy nem kezdeményezek vitát vele, ha úgy sem tudom meggyőzni, vagy normálisan szólok hozzá így alapozva meg egy kulturált vitát.

pounderstibbons 2011.02.24. 16:14:01

@XXXXXXX:
"szerintem fel kéne állítani egy szakhatóságot aki szúrópróbaszerűen ellenőrízné a polgárok tudományba vetett hitét és akinél ez gyengének találtatott, azt pár hónapos oktató-átnevelőtáborba utalnák, saját költségen."

Jelentem, hogy ez létezik. (mondjuk nem hitet, hanem tudományos ismereteket mér, de ez gondolom sokaknál nem elválasztható)
A közoktatásban fordul elő és buktatást követő augusztusi vagy szeptemberi pótvizsga formájában valósul meg.

Sajnos tényleg csak szúrópróbaszerű, így lehet Wmikinek érettségije...

KenSentMe 2011.02.24. 16:21:54

@wmiki:
1.) Az atomról lehet fényképet készíteni, pl. alagútmikroszkóppal. (STM)
2.) Én nem tudok olyan berendezésről, amivel az Istenről lehetne fényképet készíteni, ha ismersz ilyet, akkor légyszíves, közöld.
3.) Az, hogy valaki lerajzolja vagy urambocsá, az, hogy valaki lerajzol valamit, hadd ne legyen már bizonyíték annak a dolognak a létezésére..

tehát ott tévedsz, hogy
"atomról van kép, bár nem látjuk = létezik" egyszerűen nem igaz, nem azért fogadja el a tudomány a létezését, mert "valaki lerajzolta", hanem a rá vonatkozó kísérletek és bizonyítékok százai miatt.. John Dalton pl. egy olyan korban élt, amikor még esély se volt látni az atomokat, mégis rájött a létezésükre. Tudod, hogyan? Észrevették már akkor is, hogy a vegyületekben mindig jól meghatározható arányban kapcsolódnak az alkotórészek (pl. a vízben mindig 2 mol hidrogén kapcsolódik 1 mol oxigénhez). John Dalton pedig feltételezte, hogy azért van ez, mert kis miniatűr alkotórészekből épülnek fel az anyagok, akik csak meghatározott módokon tudnak egymáshoz kapcsolódni .. mintha kis legókat képzelnél el.. az oxigén pedig egy olyan kis legó volna, ami csak két "hidrogén-legóval" tud vegyületet képezni.. pl. az oxigén egy gyűrű alakú legó, a hidrogén pálcika alakú, és csak úgy illeszkednek, ha a gyűrűben két pálcika van, több nem fér be, kevesebb meg egyszerűen kihullana, nem volna stabil.. ez természetesen naiv felfogás, mégis van benne valami zseniális - a látott jelenségek értelmezésének óhaja és igénye.

Ha Isten létezésére is ilyen erős bizonyítékok utalnának, akkor azt is elfogadnák, még kép nélkül is..

úgy is mondhatnám, hogy azért kapsz ilyen röhejes ellentmondásokat, mert eltorzítod, hibásan leegyszerűsíted a dolgokat.

randomuser1 2011.02.24. 16:24:21

@pounderstibbons: á, az nem ugyanaz, jobb esetben szabadulsz 12 év után az utána következő pár évtizedben aztán abban hiszel, amiben akarsz...

Wmiki meg hatalmas arc, csak nem szereti ha dícsérik :)

Donor 2011.02.24. 16:38:22

@stark: mondom hogy unatkozok :)
Meg szeretek saját magamban is gondolkodni dolgokról, most csak annyi a különbség hogy kihallatszik belőlem :)

Texaspoker (törölt) 2011.02.24. 16:47:52

Azt remélem észrevettétek, hogy XXXXXXX = wmiki.
Két nicken nyomja, hogy elhitesse van, aki vele ért egyet...

Goompah 2011.02.24. 16:56:28

@fordulo_bogyo: "A pelda arra jo volt, hogy mechanikai rezges nem johet szoba"

Na de éppen ez nem igaz! Mechanikai rezgés is simán szóba jöhet 8Hz körül, akár pár tizedgrammos testnél is. Nézz csak meg belülről egy régimódi mechanikus karórát. :) És itt nem az a lényeg, hogy ebben a karkötőben éppen nincs rugó, hanem az, hogy igen könnyen megoldható - 19. századi finommechanikával is - pár grammos rendszer 8Hz körüli mechanikai önfrekvenciája. Innentől pedig a posztban felhozott érv nem érv többé.

"Ugye a hologramm, az fennyel kapcsolatos, tehat egeszen mas frekvenciatartomanyban mukodik"

Attól még lehet 8Hz körül modulálni.

Félre ne érts, nem a karkötőt védem, az úgy marhaság, ahogy van. Nem tudom, hogyan lehetne egy laikus számára is érthetően és meggyőzően cáfolni. Először talán az emberi testet körülvevő "energiamező" létét kellene cáfolni, na de es sem könnyű, hiszen egy rakás hullámhosszon bocsájtunk ki elekromágneses sugárzást, az infravöröstől a pár Hz frekvenciájú agyhullámokig (bár ez inkább a sok-sok neuron átlagából jön ki) vagy a szívünket vezérlő jelekig. Persze ez vsz. nem az az "energiamező", amire a kineziológusok gondolnak (szerintem ők sem tudják, milyen mezőre gondolnak).

Goompah 2011.02.24. 16:58:00

@Donor: Én is tapasztaltam, hogy nem áll le anyázni vagy trágárkodni. Ettől azonban még messze nem korrekt vitapartner.

algi 2011.02.24. 17:04:29

@Goompah: Szerintem nem kell cáfolni. Nem lehet mindent cáfolni, ami nem létezik. (Sőt, ha minden igaz, ez az egyik legnehezebb dolog a világon.) Ha egy ismerősöm (anyuka, bartánő stb.) jön valami ilyesmivel, egyszerűen kérdéseket teszek fel neki.

Ez esetben pl. ezeket kérdezném:
Milyen energiamezőről van szó? (Hőenergia, elektromágneses energia, mozgásenergia stb.) Milyen sugárzást bocsát ki ez az energiamező? Mivel érzékelhető? Honnan származik ez az energia? Miben jelentkezik, hogy létezik ez az energia? Mivel lehet ezt mérni? Az ember melyik szerve szakosodott a hologramokból való energiafelvételre? Az evolúció folyamán mikor fejlődött ez ki? Miért csak kis karkötőket gyártanak? Miért nem állítanak fel hatalmas hologramokat mindenhova? Ha a hologram segítségével több munkát tudok végezni, akkor honnan pótlom az elveszett energiát? Vagy a hologram végtelen energiaforrás? Miért nem hasznosítjuk ezt nagyüzemileg? Mondjuk ha ez csak élőlényeken működik, akkor is kaphatna hologramot a ló, a szarvasmarha stb., óriási segítség lenne ez a mezőgazdaságnak.

Nehogy már nekem kelljen tudni megmagyarázni azt, amit a gyártó nem tud!

különvélemény 2011.02.24. 17:08:42

@wmiki:
Van fényképed Istenről?
Linkeld már be légyszíves.
De oda legyen írva, hogy ez Istenről készült fénykép, és én olyan hiszékeny vagyok, hogy el fogom hinni.

különvélemény 2011.02.24. 17:18:32

@Goompah:
Köszi, erre vártam.
Most megyek enni adni az Istenemnek. :)

Goompah 2011.02.24. 17:26:02

@algi: Teljesen jogos, amit írsz.

@különvélemény: Vigyázz, nagyon válogatós a drága.

fordulo_bogyo 2011.02.24. 17:26:07

@Goompah: "Na de éppen ez nem igaz! Mechanikai rezgés is simán szóba jöhet 8Hz körül, akár pár tizedgrammos testnél is. Nézz csak meg belülről egy régimódi mechanikus karórát. :) "

Igazad van, egy ilyen kis _szerkezet_ eseten is lehetseges, de egy szilard test eseten nem.
A karkoto nem szerkezet, hanem szilard test.

Mikozben elismerem az igazadat, fenntartom, hogy nekem tovabbra is teszik az erv.

Hasonlot hasonloval lehet gyogyitani. ;-)

különvélemény 2011.02.24. 17:37:52

@Goompah:
Áá, az összes "Istent" meg lehet vesztegetni egy olívabogyóval. :)

algi 2011.02.24. 17:45:02

@fordulo_bogyo: De lehet, hogy egy alkatrész sajátrezgéséről van szó, nem pedig tényleges rezgőmozgásról.

@Goompah: Tanúsíthatom, tényleg istenről készült a fénykép. A mi lakhelyünket is megszállta egykor egy isten.

MosoMasa 2011.02.24. 17:45:38

@Donor: Ááááá! Wmiki ilyen hosszút nem tud elolvasni! Vagy ha valahogy a végére is ér, az elejét már rég elfelejtette... kezdi előröl, így egy végtelen ciklusba kerül, amíg isten ki nem zökkenti onnan, de akkor ugyanott folytatja, ahol abbahagyta: hívők, szent tudomásny....stb.

fordulo_bogyo 2011.02.24. 17:54:28

@algi: epp ez az, hogy az alkatresz sajat rezgesere jo az analogia.

2011.02.24. 17:59:28

@wmiki: A hülyeséget sem tudja mérni a tudomány, mégis létezik. Ettől függetlenül én sem hiszek a mágikus karkötőkben.

gramercy 2011.02.24. 18:01:40

mikike olyan sikhulye, hogy minden bizonnyal ketelkedik Julius Caesar letezeseben is

Caesarrol se keszitett senki fenykepet ugyebar

sot, mikike minden bizonnyal a bacilusok, virusok letezeseben is ketelkedik, azokat se lehet szabad szemmel latni

es van is benne valami: en meg soha nem lattam nyersolajos hordot, el is szoktam gondolkodni honnan dzsal a petro

közlekedési bűnöző (törölt) 2011.02.24. 18:18:14

Egy olyan világban, ahol percenként 400 Ft-ért a TV-ben fel lehet hívni egy kétes kinézetű egyént, aki látónak titulálja magát és állítólag pénzenergiát küld, semmin sem kell csodálkozni!

Goompah 2011.02.24. 18:18:29

@fordulo_bogyo: Ha így nézzük, akkor egy dob sem egyszerű szilárd test. De mondok neked még egyszerűbbet: egy szappanbuborék. Egy 5-6cm átmérőjű buborék rezonáns frekvenciája bőven úgy 10Hz környékén lehet. Talán alatta is. Rég fújtam már szappanbuborékot, de még emlékszem, hogyan rezeg a gömb, amikor pl. elszakad egy másik buboréktól.

De nem is az a lényeg, lásd be. Simán készíthető és elhelyezhető a karkötőben egy olyan membrán (és nem csak szappanos vízből), amelynek a mechanikai sajátfrekvenciája 8Hz körül van. A lényeg az, hogy nagyon könnyen cáfolható az az érv, hogy a karkötő azért nem működhet, mert a 8Hz körüli önfrekvenciához jóval nagyobb tömegűnek kellene lennie.

Ha tudományos alapon akarunk valamit cáfolni, akkor ne olyan érvet hozzunk fel, ami egyszerűen hibás, nem igaz. Sokkal helyesebbnek tartom @algi: módszerét.

áldorivendel 2011.02.24. 18:23:14

@Goompah: mennyiért rendelted és kitől?

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.24. 18:26:07

@Donor: "Valóban nincs közvetlen tapasztalásom az eszkimók létezéséről. Sőt az atom létezéséről sincsen.

De mindkettőről láttam már fényképet, nem is egyet"

Az eszkimot elhiszem. De atomrol?? A legkorszerubb mikroszkopok is legfeljebb molekula szintig tudnak lemenni. Az atomok letezeset kikovetkeztette a tudomany, nem pedig latta.

fordulo_bogyo 2011.02.24. 18:36:47

@Goompah: Ismet igazad van (a buborek rezonanciajarol nincs velemenyem), de ugy gondolom, hogy itt nem tudomanyos cafolatot kell adni. Tudomanyos cafolatra nincs szukseg, a tudomanyos megkozelites algi modszere, ebben is egyetertunk.

De a kerdeseire soha nem fog valaszt kapni (mert ismeretlen ernergia, nem erzekelheto, nem merheto), illetve semmitmondo valaszt kap (az ember energiamezeje veszi fel a hologram rezgeset, nem kell nagyobb, ez a kicsi pont a legjobb rezonalo meret, stb).

Az a baj, hogy ez a fajta erv tul absztrakt.

Ugy gondolom, hogy azokra, akik elsore elhiszik a rezonalo energiakarkotot, azokra ilyen elvont ervekkel nem nagyon lehet hatni.

pici 2011.02.24. 18:50:51

Ki ne cikizzétek innen wmikit!
A sok szomorú átverés között egy igaz hívő!
Itt ülök mosolyogva, olvasgatok, s közbe-közbe ékelődik egy-egy pihentető komment. Kell ide.
:-)

MosoMasa 2011.02.24. 19:10:15

@Goompah: Hogyan is ez? Mi is a placebó hatás?

carl badog 2011.02.24. 19:12:44

wmiki szerintem olyan mint egy celeb qrva. Mindegy mit írunk, csak foglalkozzunk vele.

tüke_ (törölt) (törölt) 2011.02.24. 19:12:50

Egyik kommentből:

"Szerintem egy (kultúrát) vitában ha az egyik fél visszavonul szó nélkül az azt jelenti hogy nincs több érve."

(A kommentelők vita tartalmától és érvelésük témájától fügetlenül) úgy vélem, hogy ha az egyik fél visszavonul, annek lehet simán az az oka, hogy érve lenne még bőven, ám nem tartja már érdemesnek a másik felet újabb viszontreakcióra.

A poszt témához on:
nevetséges, aki ilyen karkötőkben hisz, és nem saját magában...

Bepes Elek 2011.02.24. 19:18:14

Nos, aki hülye haljon meg! Ezt mondtuk a reptéren '82-ben.

Tom Benko 2011.02.24. 19:18:46

@wmiki: Nem kell kép, elég egy szisztematikus jelenség, amit mással nem lehet bizonyítani. Atomokra fasza kis bizonyíték a többszörös tömegviszonyok törvénye. De van több is, ha igényled, fogsz még kapni. Ezzel szemben semelyik isten lété nem sikerült még senkinek bizonyítani. De azért próbáld meg, hátha.
Egyébként baromira boldog lennék, ha ismertetnéd bármelyik elméletedet, amelyik szerinted jobb, mint amit prezentálni tudunk.
Egyébként nekem tanulmányaim során kék köpenyem volt, akkor én már nem is vagyok tudós? Pedig főiskolai és egyetemi képzést is kaptam...

Tom Benko 2011.02.24. 19:19:52

@Tom Benko: s/amit mással nem lehet bizonyítani/amit mással nem lehet magyarázni/
Bocs...

Bepes Elek 2011.02.24. 19:20:04

@Goompah: ..és mondd! Férfival voltál már?
Vagy csak a macskák nyalnak neked.
Brr...

sourcerror 2011.02.24. 19:26:03

Persze, hogy átverés. Mindenki tudja, hogy a Gyógyító Webgömb az igazi. webgyogyito.uw.hu/

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2011.02.24. 19:29:25

na és. a középkorban csípős ízű löttyökkel házaltak a sarlatán "csodadoktorok". az emberi hiszékenységből és mohóságból mindig lehet pénzt csinálni.

algi 2011.02.24. 19:31:44

@fordulo_bogyo: Ja, félreértés történt. A kérdéseimre ilyenkor nem választ várok, hanem azt, hogy a megkérdezett rájöjjön, ezekre a kérdésekre nem tud válaszolni – ellentétben mondjuk egy kvarcóra esetében, aminek a működése nagyon jól dokumentált. Nem célom az, hogy minden ember kis tudósként működjön. Csak az egészséges mértékű józan észt kell felébreszteni. Ha egy, a nyugati civilizációban gyártott berendezés működik, az valószínűleg dokumentálva van úgy, hogy a hivatkozott természeti törvényszerűségeket máshonnan már ismerjük. Atomokról, molekulákról tanultunk a suliban, úgyhogy a kvarcóra működését meg tudjuk érteni. De a suliban soha a büdös életben nem tanultam arról, hogy az energiamezőnek frekvenciája lenne így a'la natur (annak ellenére, hogy el tudom képzelni, hogy az energia és a frekvencia fogalma valamiképp összeköthető – sőt, elég kevés fizikai mértékegység van ahhoz, hogy gyakorlatilag mindegyiket össze lehessen kötni mindegyikkel).

Persze azt elhiszem, hogy úttalan utakon, feltérképezetlen hegycsúcsokon olyan spirituális élményben lehet részem, ami megváltoztatja az egész életemet, és ez nincs dokumentálva – de azt nem is árulják az ígért előnyhöz képest nevetségesen kevés pénzért. Mert itt nem az a gyanús, hogy milyen drága eszköz, hanem az, hogy milyen olcsó.

A végső kérdés tehát mindig az, hogy "És ezt te tényleg elhiszed? Milyen alapon? Mert bizalomgerjesztő ember mondta?" Ugye, azt senki nem vonja kétségbe, hogy vannak csalók. Szóval, ha a tudományosan elismert termékek között is alaposan válogatunk (tényleg olyan friss az a hús?), akkor ezt a kritikai hozzáállást megtehetjük ezeknél a termékeknél is. Szerintem ez egyáltalán nem elvont, egyszerűen egészséges bizalmatlanság.

Persze, elhiszem, hogy sokan vannak, akik hinni akarnak a mai világunkban, de tegyük meg nekik azt a szívességet, hogy felhívjuk a figyelmüket, hogy a megváltást nem pár ezer forintért fogjuk megkapni, hanem azzal, hogy nap mint nap megdolgozunk a lelki üdvösségünkért. (És bocs, hogy ez vallásos szövegnek hat, de a kereszténységgel átitatott civilizációban ilyen fogalmak állnak rendelkezésre.) Szerintem ez sem egy elvont dolog. Amikor általános iskolás voltam, én is azt hittem, hogy könnyen megbizonyosodhatunk a csodákról. Azóta kiderült, hogy naiv voltam. Az iskolapadon folytatott agykontroll, vagy a sötétített ablakokkal eljátszott szeánszoknak nem lett komoly eredménye.

Sőt, egy kis képzelőerővel rájöhet az ember, hogy ha így el lehetne érni valamit, akkor egészen másként nézne ki a világ, mint valójában. Az egész világon minden katonaságban használnák a hologramos karpántokat, az élet minden területén találkoznánk a hatásával. A szigorúan őrzött helyeken kötelező érvénnyel le kellene csatolni a karpántot, ráadásul nemcsak embereknél alkalmaznák, hanem vadászkutyákon, házőrzőkön, haszonállatokon stb. De érdekes módon kizárólag a hiszékenység divatcikkeként árusítják a hologramot. Hát, nem különös?

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2011.02.24. 19:32:04

@sourcerror: LOL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =)))))))))))))

vigyázzatok, az oldal scriptet futtat, nem tudom mi lehet de gondolom nem gyógyítani akar vele a "spiritiszta programozó".

Zsolesz14 2011.02.24. 19:32:49

Goompah:
Nem az én érvem, találtam az egyik linken és nekem is tetszett mert szemléletes és tájékoztató jellegű. Ez nem egy tudományos szaklapnak íródott, hanem egy sima cikk egy blogra, ezért úgy gondolom ilyen "hibák" beleférnek.
Másrészt ha elektromágneses vagy hősugárzásról van szó, akkor azt a gyártó írja le. Nem teszi, hanem a zavaros és nem definiált "energiamező" szót használja.
Cyr:
Szerinted hogy kellett volna fordítanom magyarra az "Applied kinesiology" kifejezést? A videókból és a szövegkörnyezetből is egyértelmű, hogy nem arra gondoltam, amire Te.

soproni1 2011.02.24. 19:34:32

Az én vidéki rokonaim a fogmosást is csak marketing fogásnak tartják, szerintük a szájszagnak funkciója van. Nekik a fogkefe is egyenlő ezzel a kinetiológiai biz-bazzal. A körömgombáról nem is beszélve.

fordulo_bogyo 2011.02.24. 19:44:21

@algi: Aki megveszi a karkotot, az szerintem a kvarcora mukodesi elvevel sincs tisztaban.
A karkoto is a nyugati civilizációban gyártott "berendezés". Es dokumentalva is van: az energiamezo rezonanciaja stb...

"Az egész világon minden katonaságban használnák a hologramos karpántokat" -meg eljohet az az ido is.
Az elsportban mar hasznaljak az energia-tapaszt... :-(

algi 2011.02.24. 20:03:56

@fordulo_bogyo: Jó, hát nem vállalhatok felelősséget minden vadidegen emberért.

Goompah 2011.02.24. 20:11:02

@Zsolesz14:

"Ez nem egy tudományos szaklapnak íródott, hanem egy sima cikk egy blogra, ezért úgy gondolom ilyen "hibák" beleférnek."

Nem tudom, lehet. Én mindenesetre nem érvelnék valami mellett vagy ellen olyan érvekkel, amelyek középiskolás fizikával megdönthetők.

A normális ember eleve felfogja, hogy ez az izé marhaság. A hívőt semmivel nem lehet meggyőzni. A kettő között vannak sokan, akik a gyenge érvekből azt szűrik le, hogy az egyik állít valamit, a másik is állít valamit, de mindkettejük érvei gyenge lábakon állnak.

"Másrészt ha elektromágneses vagy hősugárzásról van szó, akkor azt a gyártó írja le. Nem teszi, hanem a zavaros és nem definiált "energiamező" szót használja. "

Na igen, jogos. Ekkor szoktak azzal jönni, hogy nem tudják, mitől működik, de működik. Az ilyenre jó válasz az, amit az egyik videóban láthattunk: amikor az illető nem tudta, kinél van valódi hologram, teljesen véletlenszerűvé vált a hatás.

Goompah 2011.02.24. 20:14:31

@algi: A gond az, hogy az áltudomány is kezdi felszedni a valódi tudomány terminológiáját - legalábbis valamennyire. Olvasd csak pl. Egely könyveit - én csak beleolvastam néhányba és természetesen letöltöttem, pénzt nem adnék értük -, teljesen normális fizikával kezdi, aztán szépen átcsúszik az áltudományba. Nem mindenki veszi észre, mikor.

El Argentino 2011.02.24. 20:18:22

Nekem elefántcsontból van karkötőm, nem tölt fel erővel, de elég ütősen néz ki. :D

MoxNox 2011.02.24. 20:24:57

Miért reagáltok egyáltalán wmikire? Ugyanazokat a szinvonaltalan butaságokat hajtogatja ezredjére is, és azért jár vissza, mert élvezi, hogy vannak, akik még mindig beugranak a provokációinak. Már rég kiderült, hogy nem lehet értelmesen kommunikálni vele, nem értem miért játszotok rá a sekélyes lelki maszturbációjára.
Trolltartóban a helye.

Zsolesz14 2011.02.24. 20:26:02

@Goompah: Szerintem nem sokan emlékeznek a fizikaórán elhangzottakra. Ezt viszont talán tudják valamihez kötni.

Donor 2011.02.24. 20:35:28

@Chaoyang: Tévedsz. Elég jól kivehető képet készítettek elég régen a szénatomokról, sima elektronmikroszkóppal.
Nem is az atomok fotózása volt a bravúr, hanem az atomok befogása úgy hogy megfigyelhető legyen.

Azóta már az IBM is kirakta a cégnevét arany atomokból, alagút mikroszkóppal.

Donor 2011.02.24. 20:38:16

@különvélemény: Hű de régen volt már ez is.

Lamia 2011.02.24. 20:42:33

@qwertzu: Tőled függetlenül már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy Wmiki nem lehet élő ember. Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy embert ezzel a stílussal még ütött agyon véletlenül valaki. A mesterséges intelligencia volt nekem is az első tippem, amit unatkozó, trollhajlamokkal megálldott informatikushallgatók dobtak össze. De azt sem tartom kizártnak, hogy földönkívüli, növényi jellegű életforma, ami a bosszankodás energiáját használja fel az életfolyamataihoz. Annyi biztos, hogy reagálni nem szabad rá, attól mindenki csak boldogabb lesz.

Máskülönben gyerekként rajongram a hologramos matricákért, egy egész füzetem volt tele ilyennel. Biztosan nagyon egészséges lettem tőle.

algi 2011.02.24. 20:43:48

@Goompah: Na, jó, de az egy hosszú, összetett mű. Én arról beszélek, hogy bemegyek a boltba, és megveszek egy kütyüt, és nem tudom, hogyan működik.

A nagyobb baj amúgy szerintem nem ott van, hogy az áltudományos dolgokat elhiszik az emberek, hanem ott, ha a tudományosan igazolt eszközöknél kicsinylik le a tudományos érveket. Pl. ha bemegyek egy Tescóban, mindig kilövik a szemem lézerrel. Méghozzá szemkápráztatóan erőssel.

t443 2011.02.24. 21:04:24

Ez a karkötő engem például gyíkká változtatott... de már elmúlt.

Jó ha vannak hiszékeny, érzelem alapján mérlegelő emberek. Pontosabban nem is mérlegelnek, mert ha mérlegelnének, akkor számításba vennék az ellenérveket is.
Ugyanígy érzelem alapú sokak számára a politika is, ha egy kiváló szónok jókor találja meg őket, nincs az az isten hogy a hallottak mellől bármilyen érvvel el lehetne tántorítani őket. Ha a szónok pirosat mond, akkor minden piros, ha sárgát akkor minden sárga.
wmikit lehet bármilyen tudományok doktora, az energiamezős hülyeségéhez úgy áll, mint ahogy a kalapács mindent szögnek lát. Nincs másik nézőpont.

Goompah 2011.02.24. 21:07:01

@Megszívtuk-Waze:

Csak gúnyolódj, te hitetlen.
Legutóbb egy pasi nemi szervére rátettünk egy ilyen karkötőt. Vagyis majdnem ilyet, a kütyü el volt hangolva a péniszcsakra 10,31415926536 Hz-es frekvenciájára, amit egy a Káma Szútrából vett kép hologrammá alakításával értünk el. Ennek hatására péntek estétől hétfő hajnalig nem lankadt az ipse, hétfőn is csak azért, mert levettük róla a csodakarkötőt.

antivmiki 2011.02.24. 21:07:33

Aki kíváncsi milyen arc vmiki kattintson.

arpadsavossabeszdekli 2011.02.24. 21:09:20

@Goompah: Szeretném megkérdezni hogy ezt a sok baromságot honnan veszed. De előtte írd már le, hogy mi is az a hologram?

arpadsavossabeszdekli 2011.02.24. 21:16:16

@Goompah: Ebből a hozzászólásodból is látszik, hogy nem tudod mi az a hologram!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.24. 21:17:43

@XXXXXXX: ez már létezik

állami oktatásnak és intézményeknek nevezik

a szkeptikus blog pedig a bónusz
itt kigúnyolják azokat, akik kételkedni merészelnek a tudomány szent tanaiban

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.24. 21:19:45

@VRbagoly: :o

arra célzol, hogy amikor még nem volt alagútmikroszkóp, akkor nem létezett atom sem???5

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.24. 21:21:21

@Texaspoker: hiába a tudomány.... :#
nagyon jól bebizonyítottad, hogy én vagyok xxxxxx

nem bírom cáfolni :(
akkor én vagyok, elvégre a tudomány sosem téved :@

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.24. 21:23:31

@gramercy: te összekeverted ezt a mikike nevű fogalmat a tudománnyal

az nem hisz el semmit amit nem lehet látni

energiamező nincs, isten nincs, szeretet nincs

kCsaba 2011.02.24. 21:28:04

Idézet Igor R. Sa­fa­re­vics Algebra c. könyvének magyar fordításából:
>>Minden objektum, ami matematikai vizsgálat tárgyát képezi (görbék és felületek, leképezések, szimmetriák, kristályok, kvantummechanikai mennyiségek stb.) ,,koordiátázható" vagyis ,,mérhető". <<

És ebben az a szép, hogy eddig ez valóban így is működött, márpedig ott, ahol mennyiségekről energiaszintek növekedéséről vagy csökkenéséről beszélünk, ott kell lennie mérhető mennyiségnek, amit matematikai vizsgálatnak vethetünk alá. Ezzel nem gondolom hogy bárki érdemben vitatkozni tudna. Viszont az áltudományos dolgok egyrészt nem mérhetőek, másrészt nincs olyan jelenség, elmélet, vagy bármi, ami előrevetítené a létüket. Lehet azzal jönni, hogy nincsenek matematikai, biológiai, fizikai stb. eszközeink még, de ez annak a beismerését is jelenti, hogy ennek a ,,tudományterületnek" a képviselői minden _alap_ nélkül állítják azt, hogy a módszerük működik, hiszen nincsenek mennyiségeik, eszközeik és módszereik a vizsgálatra.

Ráadásul a tudományban pl. Mengyelejev (ha jól tudom - ha esetleg rosszul kémiában járatosak majd kijavítanak) a periódusos rendszer megalkotásakor az akkor még nem ismert elemek által hagyott lyukak helye alapján ,,megjósolta" ezeknek az elemeknek a létét és a tulajdonságait. Ez nem az egyetlen példa, számtalan alkalommal fordult már elő a tudományban, hogy az (esetlegesen bizonyított) elmélet sokkal előbb kész volt, mint hogy valóban eljutottunk arra a technológiai szintre hogy magát az elmélet tárgyát vizsgáljuk, de homeopátiás szereknél, gyógykarkötőknél és egyéb szkeptikusok által kritizált dolgoknál sem mérhető mennyiség, sem a működésre utaló semmilyen adat nem áll rendelkezésre.

Zsolesz14 2011.02.24. 21:37:38

@arpadsavossabeszdekli: Na ez jól elkerülte a figyelmemet, igyekszem pótolni, hogy bekerüljön a linkek közé!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.24. 21:46:46

am nagyon jó volt a szellemgyógyászati előadás ^^

Tom Benko 2011.02.24. 21:57:38

@wmiki: Mire? Nyálcsorgató idiótává válásra? Öntudatlan adakozásra?

kCsaba 2011.02.24. 21:58:44

Egy kérdés bárkinek, aki úgy gondolja, ezek a dolgok működnek:

Ha hallasz egy tudományosan nem igazolható módszerről/eszközről, mi alapján döntöd el, hogy elhiszed-e amit arról mondanak?

Tom Benko 2011.02.24. 21:59:04

@wmiki: Bizonyítsd a létét. az elég lesz.

Tom Benko 2011.02.24. 22:01:09

@wmiki: Dehogyisnem. Mint mondtam, már korábban is utaltak rá jelek, sőt, bizonyítékok. Az alagútmikroszkóp csak egy újabb ezek közül.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.24. 22:03:12

@Tom Benko: te ezt nem értheted tomika, te egyszerű hívő vagy

jól éreztük magunkat, és nem lett leköpködve senki, amiért olyan dolgokban hisz, amit fehér köpenyes szent emberek még nem bizonyítottak be

VonS 2011.02.24. 22:12:20

Ettől ennek a marhaságnak még placebohatása lehet. Ha pusztán e miatt valaki javulást érez, akkor már megérte.
Én természetesen nem vennék ilyet, hisz nyilvánvaló butaság. Viszont az agy csodálatos dolgokra képes, ebből következően az önátverés potenciális pozitív erejét nem érdemes lebecsülni.
Ha elhitetem magammal, hogy jól fog menni valami, akkor nagy valószínűséggel jobban is fog menni, mint az önátverés nélkül. Ilyen dolgokban kinek ez, kinek bonyolultabb, kifinomultabb de szintén placebo dolgok segítenek.
Szkeptikusként ezzel az aspektussal is szoktatok foglalkozni?

kCsaba 2011.02.24. 22:17:15

@VonS: Szerintem (bár nem vagyok tagja egyetlen társaságnak sem, pusztán tanulmányaim következményeként mondhatom magam szkeptikusnak) soha nem a placebóhatással van baj, hanem azzal, hogy a gyártó/eladó tényként olyanokat állít amik vagy nem igazak, vagy nem bizonyíthatóak és nincs semmi, ami arra engedne következtetni, hogy a dolog működik.
Ez pedig átverés/hazugság/csalás...

VonS 2011.02.24. 22:27:32

@kCsaba: Teljes mértékben igazad van, értem is a dolog logikáját. Furcsállni csak azt furcsállom, hogy a szkeptikus blog olyan dolgokban szkeptikus amikben egy átlagos tájékozott ember alapból is az. Aki kicsit is gyanakvó az nem dől be ilyennek. Ellenben van ugye ezer más dolog ami sokkal nagyobb kárt okoz az emberiségnek, ami sokkal kevésbé nyílvánvaló, ahol tényleg érdemes lenne szkeptikus véleményt hallatni.
Pl pénzügyben nincs átverés/hazugság/csalás, ellenben van elhallgatás/megtévesztés/részigazság magyarázás stb. És sok ilyen ingoványosabb talajú téma van még ahol igazán tökös dolog lenne szkeptikus véleményt hallatni, mert egy energiakarkötőt kritizálni nem nagy kunszt.
Ezzel nem akarom kétségbe vonni a blog létjogosultságát, természetesen mindenki arról ír amiről akar, csak a szkeptikus szót ez szerény véleményem szerint súlytalanná teszi.

VonS 2011.02.24. 22:34:59

@kCsaba: Bocs, a legfontosabb dolgot kihagytam, nevezetesen, hogy sok témában egyáltalán nincs placebohatás, ellenben egy karkötőnél lehet. Ez is rombolja a kritika erejét szerintem. Ha pl most a K&H 10% hozamot ígér a reklám szerint - persze apró betűben ott van, hogy csak lehetséges hozam - és én elhiszem, annak semmi hatása nem lesz a végeredményre, akkor sem, ha folyton mondogatom magamnak, hogy 10% lesz a hozam, és őszintén hiszek benne. Ez sokkal durvább, mint az energiakarkötő. És vonatkoztassunk el a pénzügytől, mert sok egyéb témában van ilyen, most épp ezt tudtam előszedni az emlékezetemből.

kCsaba 2011.02.24. 22:50:08

@VonS: Viszont ha egy bank 10% hozamot ígér, ami aztán mégsem annyi, akkor
a. ) le volt írva a szerződésben, és itt maximum arról lehet vitatkozni, hogy etikus-e apróbetűs részként esetleg más módon megkeserítve az életed közzé tenni.
b. ) ha a bank szerződésben 10% hozamot ígért majd nem teljesítette van lehetőséged kártérítési igénnyel élni jogi úton (matematikusnak tanulok, nem jogásznak, de azt hiszem ez így van...)

de egy biorezonanciás energetizáló eszköznél esélyed nincs kártérítésre, ráadásul a tudományosnak *látszó* kijelentéseik elég megtévesztőek tudnak lenni akár még egy közepesen tájékozott ember számára is. Fizikából középiskolában tanult olyat, hogy rezgés, energia satöbbi, régen volt, elfelejtette, pontosan mi az, majd újra találkozik a fogalmakkal, teljesen tudományosnak tetsző szövegben és elhiszi...

Az apróbetűs részekhez csak Douglas Adams hihetetlen könyvéből tudok idézni:
>> - De Mr. Dent, a tervek az elmúlt kilenc hónapban rendelkezésére álltak a helyi tervezõirodában!

- Ó, hogyne! Én is egyenesen odamentem, hogy megnézzem õket, mihelyst hallottam a dologról, tehát tegnap délután. Maguk aztán nem erõlködtek valami nagyon, hogy felhívják rájuk a figyelmet, ugye? Úgy értem, hogy például szóltak volna valakinek, vagy ilyesmi.

- De hiszen a tervek ki voltak állítva.

- Ki voltak állítva? Éppenséggel a pincébe kellett lemennem, hogy megtaláljam õket.

- Ott van a kiállítási részleg.

- Zseblámpával.

- Talán leszakadt a villanyvezeték.

- Meg a lépcsõ.

- Nézze, végül is megtalálta a feljegyzést, nem?

- Ó, hogyne - felelte Arthur -, megtaláltam. Egy használaton kívüli vécében elsuvasztott, bezárt iratszekrény fenekén volt kiállítva, az ajtón a következõ felirattal: Vigyázz! A leopárd harap!
<<

Pretoryan 2011.02.24. 23:07:50

@Goompah:
"Csak gúnyolódj, te hitetlen.
Legutóbb egy pasi nemi szervére rátettünk egy ilyen karkötőt. Vagyis majdnem ilyet, a kütyü el volt hangolva a péniszcsakra 10,31415926536 Hz-es frekvenciájára, amit egy a Káma Szútrából vett kép hologrammá alakításával értünk el. Ennek hatására péntek estétől hétfő hajnalig nem lankadt az ipse, hétfőn is csak azért, mert levettük róla a csodakarkötőt."
Figyi... a feleségem kérdi hogy hol lehet ilyen szerkezetet kapni...

VonS 2011.02.24. 23:08:14

@kCsaba: Erről van szó.
Ha a szkeptikus kifejezést a nyilvánvaló hülyeségek kritizálására használjuk, akkor mit használunk a nem nyilvánvaló, rejtett, de jogi csűr-csavarral törvényileg tisztába tett dolgok kritizálására?
Szerintem egyértelmű, hogy a kettő dolog közül melyik a károsabb. A másodikkal ugyanis sokkal többen sokkal több pénzt gombolnak le átlagemberekről. És sok esetben az eredmény ugyanolyan mérhetetlen. Mert a példámban legalább a végén megtudod, hogy volt-e 10% hozam, de pl iszod hektószámra a kólát és nem derül ki egyértelműen a végén, hogy attól lettél-e cukorbeteg, holott nem szólt előre senki, hogy az lehetsz tőle.
Szóval az energiakarkötő kritikája jogos, de Mr. Obvious nem lesz a tudomány és korrekt tájékoztatás élharcosa még ettől.

Betelgeuse-2 2011.02.24. 23:31:47

@Pretoryan:
Hát ez zseniális volt, könnyesre röhögtem magam! Ámbár... Nekem is kéne egy ilyen karkötő, a macska rúgja meg... Már nem vagyok húszéves, aki a legyet is röptében...
:)

maycontainnuts 2011.02.24. 23:32:20

@VonS:

Mindig lehet sokkal hatalmasabb dolgokra mutogatni, mint amivel éppen valaki foglalkozik a társaságból.

Persze sok embernek lyukad ki a foga a túlcukrozott üdítőktől, de a biszfenol tartalmú műanyag rákot okozhat, persze a biszfenol miatti rák okozta évi néhány haláleset szörnyű dolog, de az afrikában megállíthatalnul terjed az aids, persze az aids szörnyű dolog, de legalább nem népesedünk túl olyan gyorsan, ami még rosszabb lennem, mert emiatt éhen fogunk halni, persze az éhhalál elkerülhető lenne GMO termékek okos használatával, de a GMO cégek gonoszak, persze, hogy a cégek gonoszak, de azokat is csak a bankok irányítják, akiket meg a kormányok engednek elburjánzani, de persze a kormányban ülő politikusokat a nép választja, a barom szavazópolgárok meg szinte mind hülyék, nézd most vettek 2,5 millió gagyi karkötőt, ami nem jó semmire...

Nem tudom érted e mire gondolok.
Ha valaki megpróbál hasznos ismereteket terjeszteni, nem tartom jó válasznak azt, hogy "De lehetne jobban is, máshogyan, meg főleg mást támadni!"
Ha van ötleted, csináld úgy és akár még segíteni is fogunk.

De az is egy Captain Obvious díjas álláspont, hogy "jó-jó hülyeség a karkötő, de van nála nagyobb hülyeség is!"
Mi tudjuk ezt, de van akinek ez is újdonság.

2011.02.24. 23:47:36

Tudjátok, az jutott eszembe, hogy ha én egy hűtőmágnest árulnék azzal a szöveggel, hogy ha ezt ráragasztják a hűtőre, akkor többet nem romlik meg a kaja, és mégis megromlana(Mert miért is ne romlana meg, ugyebár...), akkor engem beperelnének, jól megbüntetnének a fogyasztók becsapásáért, és meg is érdemelném. Na, akkor az ilyen hasonlóan nyilvánvaló csalások hogyan működhetnek büntetlenül? És ráadásul nem is apróságok forognak kockán, hanem emberi életek. Mert teszem azt, valami szerencsétlen elhiszi, hogy ettől a sz@rtól erős lesz, és el akar majd kapni egy zuhanó zongorát. Vagy megmondja neki valami tenyérjós vagy telefonjós, hogy tök egészséges, és ezért nem megy el orvoshoz idejében, aztán elviszi valami daganat. Az ilyen lehúzós trógereket tűzzel-vassal kéne üldözni. Ismerek orvost(!) aki a haldoklónak még képes volt egy 7000 forintos csodakenőcsöt heti rendszerességgel eladni. Persze meghalt a néni, de megkönnyebbült. Vagy ha ő nem is, a pénztárcája biztosan. Undorító!

Goompah 2011.02.24. 23:57:03

@arpadsavossabeszdekli:

"Ebből a hozzászólásodból is látszik, hogy nem tudod mi az a hologram!"

Miből gondolod, hogy engem érdekel, szerinted mit tudok vagy nem tudok? :)

Goompah 2011.02.25. 00:01:31

@Pretoryan:

"Figyi... a feleségem kérdi hogy hol lehet ilyen szerkezetet kapni..."

Azt hiszem, félreértetted a kommentemet. Az általunk átalakított csodakarkötő nem tud nőkre péniszt növeszteni. :D

gitáros 2011.02.25. 00:32:00

@Tom Benko:
Vedd már észre, hogy ez csak egy szegény hülye... Ne fáraszd magad.

2011.02.25. 01:37:11

Honnan lehet tudni egy termékről hogy átbaszás?

Onnan hogy van mellékelve nevetséges áltudományos maszlag, plusz híres embereket választanak reklámarcnak.

Egyébként azokután hogy létezik olyan mosópor, melynek "intelligens" molekulái, összehangolt támadási terv alapján, 12-14 fős teamekben megtalálják, és semlegesítik a szarfoltot a gatyán.... mit várunk?

teddybear01 2011.02.25. 02:24:18

@Pretoryan: Annak idején, vagy húsz éve hallottam, hogy a kalocsai női börtönben egy csoport fogvatartott letámadott, és megerőszakolt egy börtönőrt.
Hogy kibírja azt, amíg végigmennek rajta, "csodagumit" alkalmaztak, speciálisan csavart befőttes gumikat húztak rá a farkára. A pasi majdnem belehalt a túlerőltetésbe. :-)

Goompah 2011.02.25. 06:13:05

@teddybear01: "A pasi majdnem belehalt a túlerőltetésbe. :-)"

Persze, a gumin biztos nem volt hologram.

Pretoryan 2011.02.25. 06:37:49

@teddybear01: Jó halál lett volna! :-)

@Goompah: Oké oké, megmondom az asszonynak! :-D

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.25. 07:10:40

@VRbagoly: hát akkor miért higgyük el, hogy létezik ez az atom, amit még senki nem látott a saját szemével????

legyünk holmi hívők??????

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.25. 07:14:46

....éppúgy mint a vallásosak, akiket annyira lenézünk, mi, a felsőbbrendű tévedhetetlen tudomány szószólói???????

segitoember 2011.02.25. 07:32:38

ó azok a régi hittel teli, vallásos idők. wmiki a falu főterén lángol, egy csillagász és egy orvos között, a tömeg pedig lelkesen nézi...
de sajnos a tudomány áldozatokat követel!

citrix 2011.02.25. 07:44:49

Ez a karkötő egy vegytiszta átverés amit egy képzavaros reklámmaszlag kíséretében adnak el.Ha valakinek van feleslegesen közel 10 rugója,nincs mire-kire költse ám vegye meg.Sőt hihet is benne és nagyon trendi,hiszen ismert menő arcok is hordják.Energiamező,rezonancia,blabla.Tessék betenni a becses karkötőt egy mikrohullámú sütőbe (egy pohár vízzel mellette,nehogy elcsattanjon a magnetron) és meglesni hogyan hangolódik a hologram a sütő frekijére,magába égetve azt.Lesz ott energiamező nem kicsi :-)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.25. 07:45:23

@segitoember: :o

hogy érted, hogy RÉGI idők?
úgy látod, hogy ma már nem égetik, aki kételkedni merészel a szent tanokban?
ma már mindenki szabadon hihet abban, amiben akar?

Pretoryan 2011.02.25. 08:53:06

@wmiki: igen! pontosan erről van szó, ma mindenki szabadon lehet hülye! (még mielőtt azt gondolod hogy lehülyéztelek nem tettem)

antivmiki 2011.02.25. 09:51:26

@wmiki: Minden egyes beírásod(ami nagyjából 10 szó kombinációja) megerősíti a vallásos hülyék iránt érzett szánalmamat.
Az még hagyján,hogy az értelmi szinted és felfogóképességed nullához konvergál de legalább egy szinonimaszótárt magad elé vehetnél és nem ismételnéd ugyanazokat a félmondatokat 100 kommenten keresztül.Hogy úgy mondjam "az értelem nevében".

Lecsóx 2011.02.25. 10:16:06

Ezzel egyetlen baj van szerintem. Az, hogy NEM ÉN árusítom!!!!

baliquez 2011.02.25. 10:23:44

Heteroszexuális fehér férfiak nem viselnek karkötőt, semmilyen anyagból, a többiek meg amúgy is megvesznek mindenféle haszontalan szart hogy magukra aggassák szóval tökmindegy.

Egyébként meg nem agyalni kell az áltudományos baromságokon, be kell őket perelni mondván hogy nem működik és ezzel biztatási kárt okoztak. Arra alapulnak az ilyen többmillió dolláros bóvliárus-mesemondó csalások hogy két dollárért nem fogsz perelni.

ocsi01 2011.02.25. 10:31:41

"Ha valamilyen iskolában kritikus gondolkodást, vagy áltudományok természetét tanítanának, akkor ez lenne a mintapélda."

A BME-n van a témához kapcsolódó tantárgy:
'Tudomány, tudományellenesség, áltudomány' címmel.
Továbbá a 'Kutatásmódszertan' című tárgy is valahol ezt a témát feszegetni, vagyis, hogy mi tudományos, mi igaz, mit hihetünk el, mit hiszünk el, kinek és miért. Akit érdekel a téma, mindkét előadásnak elérhetőek a diasorai.

Továbbá más már küldött linket, de a szkeptikus konferencia főoldalát még senki sem küldte:
szkeptikus.bme.hu/

Zsolesz14 2011.02.25. 10:47:15

@ocsi01: Mindkét tárgyat ismerem az utóbbihoz volt is szerencsém és tényleg sok mindenben kapcsolódik ehhez, de nagyrészt azért más jellegű témákat feszeget.
A "Tudomány, tudományellenesség, áltudomány" viszont állítólag nagyon jó és az tényleg pont témába vág. Aki meg nem BME-s, annak az "A tudomány határai" c. könyvet tudom javasolni, ami alapján a tárgy tematikája készült. De erről a könyvről van külön bejegyzés a blogon.

antivmiki 2011.02.25. 11:00:52

@Lamia: Vmiki adatlapja,csak mindig felszívódik a blogról.
iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?textencoded=1&userID=8491796
Elsőre átlagos szénalapú létformának tűnik csak beüthette a fejét valahol.

sztrugackij 2011.02.25. 11:10:12

@Zsolesz14: Beck Mihály könyve "Tudomány -áltudomány" megvan?
Zseniális.
Egyik részben Carl Sagant idézi Danikennel kapcsolatban(vmikinek is szól):
"Amikor Daniken valami olyasmit lát,amit nem ért,azt földön kívüli intelligenciáknak tulajdonítja,s mivel ő gyakorlatilag semmit sem ért,az egész földön bizonyítékokat vél felfedezni a földön kívüli intelligenciákra vonatkozóan."

s.e.c 2011.02.25. 11:45:39

Van sok olyan dolog ami nem mérhető de mégis létezhet, nem tagadom. De aki ezt elhiszi vagy megveszi több ezerért az egyszerűen egy balfasz :D. Egy-két hsz-en sikítva röhögünk a munkatársaimmal, hajrá srácok!

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.25. 13:02:43

@sourcerror: Most mit jössz itt az áltudományoddal? Lófaszt sem tudtok, hívők, Marika gyógyító képe az igazi!

subba.blog.hu/2011/01/21/gyogyito_kep

Ha ettől nem múlik el az áttétes tüdörákod, az azért van, mert már szarrá fertőzött a tudomány nevű szekta a hittételeivel!

Csak használat után ne fürgyetek le!

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.25. 13:04:32

@VRbagoly: Vajon ezt a három betűs választ felfogja?

Goompah 2011.02.25. 13:34:22

@citrix: Természetesen nem tud a magnetron 2.45GHz-es frekvenciájára hangolódni. De simán ráhangolódik arra a 7.38Hz frekvenciára (minden prefix nélkül!), amely egyben annak a 8080-as CPU-nak is az órajele, amelyen wmiki és a többi áltudomány-hívő értelmének szimulációja fut.

KenSentMe 2011.02.25. 13:40:23

@stark: Ma olyan kedvemben vagyok, hogy egészen szórakoztat wmiki, meg a sok kérdőjele:).

@wmiki: Jaj, wmiki.. azt, hogy a Föld gömbölyű, azt láttad már a saját szemeddel? Mégis elhiszed, hogy az, mert >bizonyítékok< vannak rá.. (vagy nem hiszed el, hogy a föld gömbölyű?)

Az atombomba meg az atomerőmű például egy fantasztikus bizonyíték az atom létezésére, ezekben nem kell hinni ahhoz, hogy működjenek, és mégis működnek (vagy akkor az, hogy a Paksi atomerőmű látja el a fél országot árammal, az szerinted hazugság, csak azért építették a gonosz tudósok az épületét, hogy mindenkit becsapjanak?) .. de ha egy másik szubatomi részecske létezésére akarsz bizonyítékot, bőven elég, ha bekapcsolsz egy régi, katódsugaras tévét. Abban ugyanis elektronsugárral hozzák létre a képet (elektronsugár == sok-sok millió kis elektron, amit tekercsekkel felgyorsítanak, és az elektronok egy szép sugarat alkotnak, ami olyan, mint egy vízsugár). Ha nem volnának elektronok, nyilván a tévé sem működne....

Egyszerű, otthon elvégezhető kísérlet az atom "megtekintésére" nincs, minimum egy részecskegyorsítót kell építeni, ahogy azt Rutherford 1909-ben tette (szerinted akkor a földön működő összes részecskegyorsító hazugság, és az, hogy pl. a Cern részecskegyorsítónak csak az áramszámlája 19 milliárd euró évente, az megint valami globális összeesküvés?).

Mindössze egy kísérlet jut eszembe, amivel súlyos pénzek elköltése nélkül is valamennyire belátható, hogy a víz apró részecskékből, molekulákból áll: azt kell csinálni, amit Robert Brown csinált, virágporszemcséket kell a vízbe keverni. Ha nem volnának molekulák, és az egész víz egy összefüggő kocsonya volna, akkor a Newton-törvényeknek megfelelően a virágporszemcsék egyenes mozgással lesüllyednének a pohár aljára. Ehelyett mit tapasztalunk? Azt, hogy ide-oda repkednek a vízben a virágporszemcsék. Maga Einstein jött rá, hogy ez azért van, mert a víz molekulái egymástól függetlenül, véletlenszerűen mozognak, és "ide-oda" lökdösik a virágporszemeket. A kísérlet meg azért jutott eszembe, mert Öveges József bácsi így mutatta meg a gyerekeknek, hogy nézzétek, vannak molekulák (biztos ő is a gonosz tudomány ostoba papja volt).

S.O.A. 2011.02.25. 14:24:52

wmiki, eleget trollkodtál, most már vedd le a karkötőt, most sem vagy hülyébb, mint máskor...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.25. 14:25:46

@VRbagoly: Ha már itt tartunk, akkor az Egyesült Államok is bizonyára azért költ a free electron laserre annyi pénzt, mert sem atomok, sem elektronok nincsenek, és az ima éget át hat méter acélt, mert a meditálás.

Ja és a kártyavetés...

index.hu/tech/2011/02/23/hat_meter_acelt_ateget_az_amerikai_lezeragyu/

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.25. 14:27:52

@VRbagoly:
"Maga Einstein jött rá, hogy ez azért van, mert a víz molekulái egymástól függetlenül, véletlenszerűen mozognak, és "ide-oda" lökdösik a virágporszemeket."

Ugyan már, ezt az érvet Wmiki elsöpri egy mozdulattal. Einstein ugyanis zsidó volt, tehát egyértelműen szdsz-szavazó lenne, az meg tudjuk milyen...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.25. 14:38:54

@wmiki: Miki, ha nem hihetnél szabadon amiben akarnál, akkor már rég egy szögesdróttal lezárt udvarban lennél, fegyveres őrökkel körülvéve, miközben két kartonlap lenne a kezedre erősítve.

Esetleg felmerülhet benned a kérdés, hogy miért lennének kartonlapok a kezedre erősítve?

Várj, megmagyarázom!

Azért, hogy tudj körbe-körbe szaladgálni az udvaron, a katronlap-szárnyaiddal fel-le csapkodva, mint egy részeg strucc, azt ordibálva, hogy: "A TUDOMÁNY TÉVED, AZ EMBER TUD REPÜLNIIIIII!"

Goompah 2011.02.25. 14:43:45

@VRbagoly: "vagy akkor az, hogy a Paksi atomerőmű látja el a fél országot árammal, az szerinted hazugság, csak azért építették a gonosz tudósok az épületét, hogy mindenkit becsapjanak?"

Ne szédíts már a hülyeségeiddel. Minden értelmes ember tudja, hogy Pakson mókuskerék-meghajtású generátorok működnek.

Láttál már atomot? Ugye nem! És láttál már mókust? Ugye igen! Akkor kétség sem férhet ahhoz, mi hajtja Paksot.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.25. 14:47:21

És most hatalmas erőfeszítéssel leoffolok a mikitémáról, és visszakanyarodok a beszélgetés eredeti vonala felé.
Ezt a linket találtam nemrég, és - nem véletlen - kissé szkeptikus lettem.

Nem is mutatom be, tessék olvasni, szerintem meg kamugyógyítás folyik itt...

www.storyonline.hu/?cid=30980

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.25. 14:48:54

@Goompah: Én meg nem láttam Zalaegerszeget...

Egyértelmű: nem is létezik...

pounderstibbons 2011.02.25. 15:31:22

@stark:
Vagy tényleg folyik gyógyítás és mellette jár agykontrollra.
A 1,5 év életkilátás vonatkozhatott a műtét nélküli esetre, azt meg nem írták, hogy ne kapna hormonpótlást, amivel lehet szülni pajzsmirigy nélkül is.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.25. 15:41:08

@pounderstibbons: Igazából ja, ne feldjük, hogy a storyonline a forrás, ami nem az információk széles tárházáról híres.

Szerintem is itt arról van szó, hogy megkaphatta a rendes kezelést, de persze az nem szenzáció, ha attól gyógyult meg, szóval nevezzük meg az agykontrollt...

Tom Benko 2011.02.25. 20:44:22

@wmiki: Mondtam már, ne tomikázz! Egyébként te lehet, hogy nem lettél leköpködve, a hasonszőrű ápoltak között, de ha egy értelmes ember is bekerült volna, esőkabátra is szüksége lett volna...

Tom Benko 2011.02.25. 21:10:56

@gitáros: Nem is tudtam... Azt hittem, bullshit-generátor. :)
Tényleg, milyen lenne egyet ráereszteni wmikire... :)

Tom Benko 2011.02.25. 21:12:12

@wmiki: Igen. Én például szabadon hihetem, hogy nem vagy élőlény, Tudod bizonyítani az ellenkezőjét?

Tom Benko 2011.02.25. 21:13:54

@wmiki: Szóval eljutottunk odáig, hogy csak a saját szemednek hiszel? Lassan-lassan talán megjön az eszed. Láttad már, hogy a karkötő nagyobb erőt ad? Láttad már, hogy a tudósok hazudnak? Ugye, hogy nem...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.25. 21:24:29

látom a mocskolódásban jók vagytok, de érveitek nincsenek, szektás trollok :((

nál 2011.02.25. 21:42:12

@wmiki:
Mikikém,
bocs, hogy közbeszólok, de én tőled még soha egyetlen érvet sem olvastam az állításaidra. Gyenge hasonlatokat és példálózásokat igen, de azok nem érvek.
Tudod, amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten.

antivmiki 2011.02.25. 22:13:49

@wmiki: Biztos vagy benne,hogy felismernél egy érvet?
Te tényleg csak szopni jársz ide!

antivmiki 2011.02.25. 22:19:51

@wmiki: Várj csak! Dehát egy érv nem látható! Tehát nincs is! Ezért nem tudok veled szemben érvelni. De hogy ezt a szót ki találta ki .....?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.25. 22:28:31

@nál: :o

arra célzol, hogy érvekkel kéne alátámasztanom, hogy lehet olyan dolog, amit a tudomány nem tud a világról?
:(

egy igazi lángelme vagy, nem csoda, hogy tudsz olvasni is :x

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.25. 22:29:51

@wmiki: ...igazad van, ez lehetetlen :@

a tudomány mindent tud a világról és sosem téved!!!

tömlöcbe azokkal, akik ebben kételkednek!!!2
az értelem nevében!!1

nál 2011.02.25. 22:33:07

@wmiki:
Ugyan, kezdjük egy egyszerűbb kérdéssel:

Ki, mikor és hol állította, hogy "a tudomány mindent tud a világról és sosem téved!"?

Látod, most már van egy állításod, mégpedig az, hogy ilyesmi elhangzott. Emellett az állításod mellett már érvelhetsz is.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.26. 08:36:22

na jól van, akkor most a kedvetekért lassan fogalmazok, hogy a fogyatékos értelmi szinten lévő kisgyerekek is megértsék (tomika te különösen figyelj, különben megmondalak anyukádnak!)
megpróbálom úgy írni, hogy kevés gondolkodással is megértsétek, bár elhiszem, hogy ti még ahhoz sem vagytok hozzászokva, hiszen az a betanított munka, amire beidomítottak, az nem kíván semmiféle gondolkodást, szóval nem lesz könnyű... :(, de

HA a tudomány nem tud mindent a világról (ez persze csak feltételezés, hiszen hogyne tudna mindent, ha nem tudna az értelmiségi index olvasók joggal háborodnának fel, hogy miért kell nemtudásra alapuló hittételeket bemagolni), AKKOR nem elképzelhető az, hogy a gőzmozdony mehet 30km/h-nál többel, a föld mégis gömb alakú, a betegségeket láthatatlan dolgok okozzák, az atom tovább osztható, létezik ez a biorezonancia, van szeretet, és van isten?
Nem LEHET ez???

ez persze csak feltételezés, de HA a tudomány nem tud mindent, akkor nem LEHET, hogy mégis ti tévedtek, akik oly élvezettel köpködtök azokra, akik kételkedni merészelnek a szent tanokban?

hm?

antivmiki 2011.02.26. 10:01:52

@wmiki: Már ne is haragudj ,de azon kívül ,hogy istenről és szeretetről papolsz egy főleg fizikai elemzésekre épülő blogon(ami messze nem a te szinted),te mit tudsz a világról?
Biorezonanciával melegíted az ételt vagy mikrohullámú sütőben?Gyerekkorodban védőoltást kaptál vagy a sámánod ráolvasást alkalmazott?
Ha egyszer a gyereked azt kérdezi miért kék az ég ,azt feleled ,hogy a jóistenke egy hatalmas pemzlivel kékre festette?
Nem kell a hozzád hasonlókat tömlöcbe zárni,ti falazzátok be saját magatokat a tudatlanság börtönébe és onnan kiabáljátok ki a hülyeségeiteket ahelyett,hogy kijönnétek és jól körülnéznétek.
Nem csodálom,hogy egy ilyen zsibbadt mint te nehezen talál munkát és társat magának de így legalább nem gyarapodik a fajtád.
Még elképzelni is rossz mivel tömnéd tele egy ártatlan, a világot éppen megismerni akaró kisgyermek fejét.

Tom Benko 2011.02.26. 10:44:21

@wmiki: Nagyon figyeltem. Annyi jött le, hogy egy ordenáré nagy tahó vagy, mert már kértelek, hogy ne tomikázz. Érvelést, bizonyítást, elmélet ismertetését, dogmák felmutatását még mindig nem láttam. Csak kevered a dolgokat össze-vissza, Féligazságokat obskúrus tévedésekkel és szemenszedett hazugságokkal. Fingod sincs a módszerekről, amikkel igazolhatnád magad, de csodálkozol, amikor emiatt háziállatként kezelnek a blogon.
A tudomány ugyan nem tud mindent, de folyamatában fejlődik, kiterjed. A kedvenc biorezonanciád, homeopátiád, energiamezőid földsugárzásod eddig az egyszem állításodon kívül semmit nem tud felmutatni, semmit nem mond a világról, sem önmagáról. Gyakorlatilag úgy kezeled őket, mint egyfajta vallási dogmákat, úgyhogy abszolúte nincs jogod másokon számon kérni a szerinted létező dogmatikusságot.Hogy mégis ezt teszed, az elég sokat elárul a szellemi teljesítőképességedről.
Az állandó kisegítő iskolát emlegetésed meg arra utal, hogy másfajtát nem ismersz. Úgyhogy még annyit kérnék: az ilyen ökörködést fejezd be.

Goompah 2011.02.26. 11:44:27

@Tom Benko:
@antivmiki:

Mi a faszért etetitek?
Leállnátok vitatkozni egy chatbottal? Ugye nem? Hát wmiki egy elfuserált chatbot, vele is kár vitatkozni.

sztrugackij 2011.02.26. 11:46:23

Már felmerült jó pár cikkel ezelőtt,hogy nem érdemes vmiki beírásaira érvekkel reagálni,egyrészt teljesen fölösleges másrészt hátráltatja az igazi érdemi vitát.
Egy ilyen troll ellen csak egyet tehetsz:hogy levegőnek nézed.
Ha láttátok volna a saját blogoldalát,vagy az iwiwes adatlapját ti is rájönnétek az észérvek bevetésének hiábavalóságára.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.26. 13:18:27

észérvek :))
itt xd

tehát akkor mi a válasz a kérdésre kedves gyerekek?

HA a tudomány nem tud mindent a világról LEHET-e, hogy létezik biorezonancia, isten, szeretet?

igen/nem/talán?

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.26. 13:43:23

@wmiki:
Miki, mondom.

Kartonpapírszárny, és a "A TUDOMÁNY TÉVED, AZ EMBER TUD REPÜLNIIIIIIIIIII!"

Szimbolikusan ezt csinálod.

"látom a mocskolódásban jók vagytok, de érveitek nincsenek, szektás trollok :(( "

Azt szeretem benne, hogy mindig megerősíted, hogy igazam van veled kapcsolatban...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.26. 13:48:38

@stark: "a betegségeket láthatatlan dolgok okozzák,"

Örülök, hogy ebben egyetértünk. Egy csávónak a blogján a múltkor azt olvastam, hogy a betegségeket lelki gondok okozzák.

Miki, menj oda, és mondd meg neki egy kommentben, hogy téved!

Itt a link Miki, de beszélj a fickóval óvatosan, mert le szokott tiltani a kommentelésről, ha megsérted gyermeki lelkét:

igazmondo.blog.hu/2011/02/07/miert_terjednek_az_alternativ_gyogymodok

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.26. 13:49:40

@wmiki: "a betegségeket láthatatlan dolgok okozzák,"

Örülök, hogy ebben egyetértünk. Egy csávónak a blogján a múltkor azt olvastam, hogy a betegségeket lelki gondok okozzák.

Miki, menj oda, és mondd meg neki egy kommentben, hogy téved!

Itt a link Miki, de beszélj a fickóval óvatosan, mert le szokott tiltani a kommentelésről, ha megsérted gyermeki lelkét:

igazmondo.blog.hu/2011/02/07/miert_terjednek_az_alternativ_gyogymodok

lorenz67 2011.02.26. 17:34:04

@wmiki: biorezonancia nem,szeretet igen,isten szintén nem.Egyéb kérdés?
Te nem semmi vagy,öcsém!
Komoly segítségre szorulsz,ugye tudod?

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2011.02.26. 18:34:13

@wmiki: "HA a tudomány nem tud mindent a világról LEHET-e, hogy létezik biorezonancia, isten, szeretet?"

Megint rossz végéről markolászod a ...-t, két okból is.

A tudomány nem egy entitás, hogy "tudjon mindent". Olyan mintha felcserélnéd Istent a valllással. A vallás mindenható? Mindent tud? A vallás gyógyít vagy a hit vagy az isten? A tudomány a jelenlegi tudásunk összessége, és az újabb ismeretek gyűjtésének módszere. Ennél fogva egyrészta gyűjtemény mindig bővül, másrészt mindig pontosabb képet ad a világról mint BÁRMI MÁS. És ez a lényeg.

Plusz a tudományt művelőknek NEM feladata minden légbőlkapott marhaság (gumimacik! Repülő Spagettiszörny! aura! Gyurcsók! bámulvagyógyítás!) cáfolata. Épp ellenkezőleg, az ilyet állítók feladata lenne ezek bizonyítása. És a bizonyításnak, bizonyítéknak összhangban kéne lennie az állítás merészségével. Ilyet kéne felmutatni. Ehelyett kapunk ködös vagy értelmetlen humbugot, és/vagy "elnyomásra" hivatkozást plusz erős anyagi érdeket.

Tom Benko 2011.02.26. 20:17:36

@wmiki: Nem tud mindent. Biorezonancia alatt mit értesz? Isten alatt mit értesz? (+ kérdés: melyiket?) Szeretet alatt mit értesz? Te vagy úgy oda a definíciókért, légy szíves kezdd ezzel. Utána prezentálj a létükre bizonyítékot. Következő lépésként hipotézist, ami alapján prediktív kijelentéseket tudsz tenni. Amíg ezzel nem vagy készen, addig ne szólj!

Tom Benko 2011.02.26. 20:19:54

@Goompah: Wmiki a blog háziállata. Olyan, mint egy aranyhörcsög: semmi értelme, agyilag alig több a szobafikusznál, viszont rendkívül szórakoztató. Az egyetlen hátrány, hogy néha trágyázni kell, mert a saját mocskát nem tudja eltakarítani.

KenSentMe 2011.02.26. 20:46:33

@Tom Benko: Tanult kollégám, Goompah valószínűleg arra célzott, hogy ugye a troll gyűlöletet eszik. Nem is annyira azzal hajtod a malmára a vizet, hogy írsz neki, hanem azzal, hogy sokat és szenvedélyesen írsz, továbbá gyűlölöd, ócsárolod. Mert ő ebből elkönyvelheti magának, hogy "igen, igazam van, engem csak azért bántanak, mert ezek ilyen gonoszok". Lehet, hogy elsőre vagy másodszorra vicces leírni, hogy "wmiki hülye vagy", de hidd el, ő még egy hét múlva is itt fog téged Tomikázni, akármit is írsz. Tényleg megéri nyomdafestéket nem tűrő kifejezések százait beleírni a kommentek közé? Ezen gondolkodj el. Én elhiszem, hogy a becsületedbe gázolt, de ez így akkor sem elegáns.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.26. 20:52:49

@stark: :o
úgy érted a lelki jelenségek láthatóak, troll?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.26. 20:54:10

@lorenz67: ...úgy érted, hogy a tudomány mindent tud, elő nem fordulhat, hogy valamit nem?

csak mert ezt ilyen magabiztosan kijelented

akkor persze jogos, hogy tévedhetetlen tudást magoltatnak állami intézményekben

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.26. 20:55:17

@lacalaca: ne mellébeszélj troll, hanem a kérdésre felelj

megismétlem a kedvedért, mert nehéz a felfogástok:

HA a tudomány nem tud mindent a világról LEHET-e, hogy létezik biorezonancia, isten, szeretet?

KenSentMe 2011.02.26. 20:58:25

@wmiki: Azt hiszem, ez a kérdésed egy szép példa a túldefiniált kérdésre és az áldilemmára:). Nem nehéz a felfogásunk, csak maga a kérdés baromság, így nem lehet rá válaszolni.

(Eleve, a dolgok létezése nem attól függ, hogy ki mit gondol róluk.)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.26. 21:05:48

@VRbagoly: :((

kár, hogy nem értesz a tudományhoz
ugyanis az nem ért veled egyet
www.idokep.hu/hirek/quantum-radar-delayed-choice-eraser

dehát neked egyszerű hívőnek nem is feladatod, hogy érts ahhoz, amiben hiszel

lorenz67 2011.02.26. 22:13:07

@wmiki: Velem maximum a Toldit magoltatták.A fizikát pedig kísérletekkel szemléltetve magyarázták és a bizonyítékok meggyőztek,hogy ez a helyes látásmód.
Neked tényleg semmi fizikai alapismereted sincs? Mit szeretnél elérni ezen a blogon a beírásaiddal?
Ez a szegényes,önmagadat ismétlő stílus nem teszi népszerűbbé az általad képviselt világnézetet.
Egyáltalán nem zavar,hogy porig aláznak és neked, (félműveltségednek köszönhetően),csak ilyen"úgy érted,hogy....,az értelem nevében"típusú hebegésekre telik?

KenSentMe 2011.02.26. 22:30:27

@wmiki: Az, hogy a cikk felveti, hogy nincs objektív valóság, az nem azt jelenti, hogy létezhet egy olyan szubjektív valóság, ahol működik a biorezonátor.. lehet, hogy egyes kvantumfizikai részecskék helyzetét és viselkedését megváltoztatja a megfigyelés, de ebből nem olvasható ki, hogy alapvető fizikai és biológiai törvényeket is megváltoztatna.

(Egyébként természetesen nem vagyok fizikus, és sajnos én sem értek mindenhez - érdekelne egy fizikus véleménye a cikkről, hogy a végén szereplő nagyívű következtetések mennyire tudományosak vagy kacsák.)

Tom Benko 2011.02.27. 00:18:16

@VRbagoly: Sajnos a hülyeségre kissé érzékeny vagyok, ha bunkósággal párosul, akkor meg nagyon. Egyébként próbálom neki türelmesen elmagyarázni, illetve kérek tőle dolgokat, ha megnézed.

Tom Benko 2011.02.27. 00:22:32

@wmiki: Már vártam, mikor cibálod elő. Enyhe csúsztatások és durva félremagyarázások tárháza az a cikk.

Tom Benko 2011.02.27. 00:23:52

@wmiki: A két részállítás egymástól független.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.27. 07:40:01

@Tom Benko: :((
akkor nagyon érzékeny lehetsz, amikor egyedül vagy :(

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.27. 07:41:22

@VRbagoly: értem, tehát azon az állásponton vagy, hogy biorezonancia nem létezhet, hisz a tudomány sosem téved, és mindent tud

végre világos beszéd, szektás

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.27. 07:44:42

@lorenz67: igen te is írtad már, hogy a tudomány sosem téved, és joggal köpködik azokat, akik kételkedni merészelnek szent tanaiban

felfogtam, és megértem ha zavarnak a hitedben az eretnek kérdéseim, hisz úgy érzed nálad van a tévedhetetlen igazság

azért az nem semmi, hogy te már általános iskolában megértettél olyan dolgokat, aminek alapjaival a fizikusok a mai napig nincsenek tisztában

elzarándokolhatnál a CERN-be, és elmagyarázhatnál néhány dolgot az anyagról, az ott dolgozóknak, több milliárd euro-t spórolhatna meg veled a világ

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.27. 07:45:50

@lorenz67: az még elmondhatnád (hiszen te úgyse tévedsz), hogy én milyen világnézetet képviselek, mert ezzel még magam sem vagyok tisztában :(

szóval, milyen a világnézetem?

Tom Benko 2011.02.27. 09:58:48

@wmiki: Akkor nem. Csak amikor téged meglátlak. Tompa fájdalom a gyomorban, hasogató fejfájás, emelkedő vérnyomás, feszülő izomzat.

Tom Benko 2011.02.27. 10:00:25

@wmiki: Erősen vaksi. Ha jellemezni kellene, akkor te az az ember vagy, aki 30 dioptriás szemüveggel sem látja az orra hegyén a legyet. Na, ez a te világnézeted.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.27. 10:14:09

:((
látom a köpködés, meg a mocskolódás, az jól megy tomikának, de az érvelés az nem :(

lorenz67 2011.02.27. 10:41:59

@wmiki: Tehát nem tudod milyen nézetet képviselsz,nem tudod miért írogatsz erre a blogra,a legelemibb kérdéseket is megkerülöd.Fogalmad sincs a dolgok működéséről,nem tudsz fogalmazni,a 10 éves lányomnak gazdagabb a szókincse,50-es IQ-val észt osztasz.
Egyáltalán ilyen iskolázatlansággal és értelmi képességgel,hogy tudtál életben maradni ezen a bolygón?
Nagyon tanulságos volt téged megismerni az írásaidon keresztül,a te szinteden állók általában nem jutnak számítógéphez a putriból.
Remek példa arra,hogy a szociális háttér nem mindig determinálja az értelem kifejlődését.
Részemről befejezettnek tekintem a veled való párbeszédet,hogy egy már-már klasszikust idézzek:"az értelem nevében".Te persze reagálj nyugodtan,mindig elolvasom és mindannyian itt a blogon remekül szórakozunk rajta.Egyszer még híres leszel még ha a butaságod révén is.

antivmiki 2011.02.27. 10:50:59

@wmiki: Neked mi megy jól?
Tulajdonképpen te mihez értesz?
Ki tudnád fejteni hogyan vélekedsz a világról?A "szent" és "hívő" szavak mellőzésével ,ha kérhetném.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.27. 10:51:33

@lorenz67: nagyon jól mocskolod azokat, akik kételkedni merészelnek az általad istenített szent tanokban

de a CERN-be mikor mész, hogy felvilágosítsd az ott gályázókat az anyag természetéről, amit te már általános iskolás korodban is értettél?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.27. 10:55:20

@antivmiki: :o

dehát ti tudtok mindent a világról, miért én mondjam el, hogy vélekdek a világról?
biztos ezt is jobban tudjátok nálam :(

Tom Benko 2011.02.27. 11:48:48

@wmiki: Neked érvelni? Az akváriumi aranyhal hamarabb felfogja. Kedves miskakancsó! légy szíves ismertess itt bizonyítékokat, hipotéziseket, predikciókat, vagy maradj csöndben. Egyébként köpködni nem szoktam, azt meghagyom neked, mocskolódni csak annyit, amennyit te.

Tom Benko 2011.02.27. 11:49:20

@wmiki: Nem tudunk mindent a világról, de nálad többet, az biztos.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.27. 12:02:11

@Tom Benko: értem tomika :(

tehát akkor a tudomány nemcsak tévedhetetlen, de kritizálni is tilos, annyira szent dolog :((

nem vagy szektás, egyáltalán :x

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.27. 12:03:00

@Tom Benko: no...
ha nálam többet tud, mesélje már el, milyen az én világnézetem

olyan jó lenne végre valamit megtudni, ezen a blogon

antivmiki 2011.02.27. 13:48:26

@wmiki: Mikikém ,a személyiségelemzésért fizetni szoktak a pszichiáternél.Ingyen terápiát szeretnél kicsikarni ,ezért írogatsz?
Ámberek ,ki vállalja?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.27. 14:11:05

@antivmiki: igen, mindenképpen kóklerekre szeretném bízni az elemzést :x

lorenz67 2011.02.27. 14:16:52

Azt hiszem ,pályát tévesztettem.Már régen ezoterikus cuccokat kellene eladnom hülyéknek.Lelkiismeret furdalásom sem lenne mert a vevő szerint hiteles a termék és miki még akkor is megvenné ha én bizonygatnám,hogy átverés.Hát nem csodálatos?Figyeljetek:
-Miki,figyelj most jött valami csodakarkötő Indiából.Állítólag biorezonancia alapon működik és egy csomó betegségtől megvéd,de szerintem ez baromság,ellentmond minden fizikai törvénynek.Viszont a nagybátyámnak használt.Felvette és egy hét alatt kigyógyult a náthából.Két hét múlva már kettese volt a lottón,és megdugta a háerest a fénymásolóban.Mit szólsz hozzá?
-Hülye vagy?Mennyi van belőle?

Na,betársul valaki?

lorenz67 2011.02.27. 14:21:03

@wmiki: Te mivel is foglalkozol nem kókler szinten?

KEkekekeke 2011.02.27. 16:40:47

Huhú mit flamel ez a miki... mikor szeded le rólam a tiltást?

Tom Benko 2011.02.27. 20:26:48

@wmiki: A szektás te vagy, mert nem gondolkozol és unalmas vagy. Nyugodtan lehet kritizálni, mint mindent. Ehhez viszont ész is kellene, amiből te erősen hiányt szenvedsz. Menj, tanulj a kerti fűtől, utána gyere vissza.

Tom Benko 2011.02.27. 20:29:17

@wmiki: () A zárójelek között olvasható a világnézeted. Semmit nem tudsz felmutatni ugyanis, pedig többször kértelek én is, más is. Majd ha közzéteszel egy hipotézist, vagy ha mutatsz bizonyítékokat az állításaidra, vagy bármi ilyesmi, akkor lehet, hogy komolyan is veszlek.

Tom Benko 2011.02.27. 20:30:28

@KEkekekeke: Nem fogja, ahhoz (sem) ért. Valaki megmutatta neki, hogyan kell kitiltani, azóta az megy, visszafelé már nem tud, mert elfelejtette, kitől tudhatná meg.

KEkekekeke 2011.02.28. 00:00:37

@Tom Benko: Velem most rendes volt, levette. :D

@wmiki: "na jól van, akkor most a kedvetekért lassan fogalmazok, hogy a fogyatékos értelmi szinten lévő kisgyerekek is megértsék"

Mikikém ezt stílust szerintem senki sem fogja eltűrni... Főleg, hogy az itteni emberek nagy része természettudományi/műszaki végzettségű ami nem éppen a fogyatékos kategória...
Én nem is értem, hogy mit képzelsz. Elgondolkodtál már rajta, hogy most mit is csinálsz itt? Idejársz hülyeségeket magyarázni, ugyan azt szajkózod folyamatosan, jössz a 30 km/h meg az atom egy és oszthatatlan-os szövegeddel... Ki vagy te, hogy megmond mit tanítsanak az "állami intézményekben"? És miért nem tudsz rendesen válaszolni ha kérdeznek? Tudod nagyon jól mire gondolok. Amikor valamilyen konkrétumra terelődik a csevej akkor nyomod a süket dumát meg letiltasz mindenkit. Tudod nagyon jól te is, hogy mit csinálsz. Szimplán idegesítésből csinálod vagy valami hasznod is van ebből az egészből?

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.28. 02:16:58

@wmiki: Miki, akkor hívj más embereket trollnak, vagy szektásnak, ha már képes vagy egyetlen kérdésre egy normális, egyenes választ mondani.

Addig inkább tanulj...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.28. 02:18:23

@wmiki: Miki, akkor hívj más embereket trollnak, vagy szektásnak, ha már képes vagy egyetlen kérdésre egy normális, egyenes választ mondani.

Addig inkább tanulj...

Bobby Newmark 2011.02.28. 10:00:41

Mikikém, megnyugtatlak, a biorezonancia tökéletesen működik.

Az egész arra lett kitalálva, hogy a hozzád hasonló tudatlan hülyéket beszopassa. És ezt a feladatát tökéletesen el is látja, tehát működik.

Most már nyugodtan alszol?

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.28. 14:46:39

@wmiki: Egyébként így van szektás:

"Az, hogy a cikk felveti, hogy nincs objektív valóság, az nem azt jelenti, hogy létezhet egy olyan szubjektív valóság, ahol működik a biorezonátor.. lehet, hogy egyes kvantumfizikai részecskék helyzetét és viselkedését megváltoztatja a megfigyelés, de ebből nem olvasható ki, hogy alapvető fizikai és biológiai törvényeket is megváltoztatna."

Ezt magyarázta, csak nem értetted, a tudomány tévedhetetlenségéről kezdtél el dadogni, mint mindig...

pszeudozsiráf 2011.03.01. 00:13:44

@Tom Benko: Mi a probléma az említett cikkel?
Számomra egészen érdekesnek és tudományosnak hatott.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.01. 07:19:22

:)
én nem válaszolok kérdésekre... xd
egyetlen egyszerű kérdésre nem bírtok felelni hívők

pedig egy igen/nem megtenné
megismétlem a kedvetekért, mert tudom, hogy hamar kimegy a fejetekből:

HA a tudomány nem tud mindent a világról LEHET-e, hogy létezik biorezonancia, isten, szeretet?

Zsolesz14 2011.03.01. 08:14:56

@wmiki: Tudom, hogy most nem fogok bölcs dolgot csinálni, de egye fene.
Szóval természetesen LEHET, hogy a biorezonancia valami szuperhatékony gyógymód, az is LEHET, hogy létezik isten. De ugyanakkor az is LEHET, hogy isten egy nagy spagettiszörny, az is LEHET, hogy isten egy nagymellű szőke nő, az is LEHET, hogy isten úgy néz ki, mint ahogy azt a South Park-ban ábrázolták stb. A biorezonancia mellett, pedig LEHET, hogy hatékony gyógymód ha például minden hajnali négykor elénekeljük a Himnuszt, vagy a Szózatot. Az is lehet, hogy hatékony ha naponta négyszer a bal, ötször a jobb lábunkon ugrálunk. De lehet, hogy az a jó, ha hatszor a balon és kétszer a jobbon. És a többi még sorolhatnám.
Remélem érthető, hogy hova akarok kilyukadni, az, hogy valamiről LEHET, hogy működik az édeskevés. Sokkal többet kell felmutatni. Ezért szajkózza mindenki, hogy bizonyíték kell meg minden, ez nem véletlen :)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.01. 08:25:12

@Zsolesz14: :((

tehát, ha ez mind-mind lehet, akkor az, aki kijelenti, hogy ezek nem lehetnek, mert ő biztosan tudja, (mint ahogy azt is, hogy a föld lapos, az atom pedig egy és oszthatatlan), és mindenki ostoba, aki mást mer gondolni a világról, akkor az egy szektás troll, igaz?

maycontainnuts 2011.03.01. 08:50:18

@wmiki:
Lehet , hogy létezik biorezonancia, de pont ugyanennyire lehet, hogy a biorezonanciás kezelés halálos méregként hat az emberre, csak viszonylag hosszú a lappangási ideje, de aki a kezelésnek aláveti magát annak kb. 10%-al rövidebb a várható élettartama, mint annak, aki nem.
Pontosan annyi bizonyíték van erre, mint a bizorezonancia létezésére.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.01. 08:59:59

@maycontainnuts: ...azt az apróságot leszámítva, hogy itt többen írták, hogy nekik van, és működik, dehát szektás troll-okat miért is érdekelnének holmi tények... :#
nemigaz?

maycontainnuts 2011.03.01. 09:15:14

@wmiki:
MOST úgy érzik, hogy működik, de LEHET, hogy emiatt fognak hamarabb meghalni. Vagy te a jövőbe látsz?
Ki tudja mit csinál velük ez a biorezonancia a dolog.
Nekem azt mondta egy biorezonanciás kezelőorvos, hogy a készülékkel ők kinyitják a hajszálereket, hogy mélyebbre mehessenek a vörösvértestek.
Normál esetben a hajszálereid 20%-a van nyitva egyszerre, és ez nem véletlen.
Mi történik, ha a biorezonancia miatt nem záródnak be, csak sorra nyílnak ki a hajszálereid?
Van valami ötleted, hogyan lehetne kizárni, hogy káros a dolog?
Már ha tényleg úgy működik, ahogy mondta, és tényleg működik egyáltalán.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.01. 09:20:52

@maycontainnuts: egy ötletem van:

jó lenne, ha végre mindenki abban hihetne, amiben akar

ha akarja hihesse azt, hogy a föld gömb alakú, az atom osztható, van biorezonancia, van szeretet, és van isten

anélkül, hogy mások kinevetnék, kigúnyolnák, megköveznék, vagy tömlöcbe vetetnék

sztrugackij 2011.03.01. 09:21:10

@Zsolesz14: Mikor adjátok már fel?
Saját bevallása szerint meg sem tudja fogalmazni a nézetét nem hogy bizonyítani.
Teljesen kretén és mivel éppen munkanélküli elég ideje van trollkodni ezen a blogon.
Higgyétek el,egy karaktert sem érdemes leütni miatta(bár én most megtettem...,a fenébe!)

antivmiki 2011.03.01. 09:26:03

@wmiki: Sokat ültél tömlöcben a hited miatt?Akkor ott szedhetted össze ezt a csúnya agyhártyagyulladást!

Zsolesz14 2011.03.01. 10:42:35

@sztrugackij: Ne már, én most szóltam életemben előszőr hozzá és én vagyok az aki nem adja fel? :) :)
Igen tudom, hogy esélytelen, de nem bírtam ki, hogy ne válaszoljak.
@wmiki:
1. Szép kis kitérés a válasz elöl. Felteszem újra a maycontainnuts kérdését: LEHET, hogy a biorezonancia káros és megrövidíti az emberek életét?
2. Ha körbenézel, akkor azt láthatod, hogy tényleg mindenki azt hisz amit akar. Tavaly volt valahol "Galilei was wrong" konferencia, amelyen azt ecsetelték, hogy a Föld lapos. Senki nem zárta az illetőket börtönbe, vagy kövezte meg őket.

Tom Benko 2011.03.01. 12:18:56

@equalizer: Hatni hathatott, de ettől még enyhén problémás...

Tom Benko 2011.03.01. 12:24:02

@wmiki: Lehet. De lehet, hogy nem. Ennyi még édeskevés. A tudomány lehet, hogy nem tud mindent, de azt biztosan tudja, hogyan lehet igazolni valami létezését. Egyébként a kérdésed két független állítás konkatenációja. Olyan, mintha a kérdés a következő lenne: "Ha az autó kerekeken gurul, akkor lehet, hogy wmiki nem ért a világhoz?" Érted a problémát, ugye?

Tom Benko 2011.03.01. 12:28:19

@wmiki: Abban hiszel, amiben akarsz. Senki nem is gátol meg benne. Nem si nevetnek ki, nem is vetnek tömlöcbe/kerék alá/máglyára. DE! Ha ennek következtében bohócként viselkedsz, akkor hitedtől függetlenül fognak kinevetni. Ha ezt másokra rá akarod erőltetni, akkor érthető módon ellenérzésekkel fognak viseltetni irántad. Ha azokat, akiknek más a hitvilága, gyalázod, akkor érthető, hogy meg fognak sértődni. Ha hited miatt ellene mész a valóságnak, akkor várható, hogy valaki fel fogja hívni rá a figyelmedet. És ha ennek ellenére mindezt folytatod, akkor ne csodálkozz, hogy annak néznek, aminek most.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.01. 12:57:34

@Zsolesz14: 1. LEHET
mint ahogy az is LEHEt, hogy valaki kórházba kerül és ott meghal
akkor a kórházak károsak, zárjuk be őket?

2. akkor biztos nem láttam még a többi posztját ennek a blognak, mert ez mintha nem arról szólna, hogy: IGEN, LEHET hogy van biorezonancia, van szeretet, van isten, mi pedig nyitottak vagyunk és toleránsak...

sőt... olyan mintha erre a blogra a szűklátókörűek, de magabiztosak címke jobban illene... :x

maycontainnuts 2011.03.01. 13:10:22

@wmiki:
Ha kiderülne, hogy a kórházban többen halnak meg azonos betegsége esetén, mint azon kívül, akkor be kell zárni.
Ugyanígy, ha kiderül, hogy a biorezonancia jobban gyógyít, mint az orvosi ellátás, akkor be kell vinni a kórházba és használni.
Csak éppen amíg egyikre sincs adatunk (csak LEHET) addig maradjon a biorezonancia a kórházon kívül.
Mi annyira nyitottak é toleránsak vagyunk, hogy ha valaki idejön bármilyen hóborttal, akkor felkínáljuk, hogy bizonyítson.

Ha nem teszi, akkor lehet, hogy tényleg ki lesz nevetve, de akkor meg minek jön ide, ha nem tud, vagy nem akar bizonyítani?

Viszont te nem vagy túl nyitott vagy toleráns az általad "bemagolandó hittételnek" nevezett dolgokkal szemben, ráadásul az ott említett dolgok bizonyíthatóak. Ha nem hiszed, mondj egyet a természettudományos oktatásod köréből, ami nem az.

/OFF
@Zsolesz14:
Apró kiegészítés:
A geocentrizmusról szólt az adott konferencia, nem a föld laposságáról, de bizonyára még annak is vannak hívei...

pszeudozsiráf 2011.03.01. 13:19:32

@Tom Benko: Engem ez érdekelne, hogy mi vele a probléma.

Zsolesz14 2011.03.01. 17:43:26

@maycontainnuts: Igazad van, a "flatearthsociety"-val kevertem :)

Tom Benko 2011.03.01. 20:56:23

@wmiki: Szűk látókörű akkor lenne, ha nem lenne hajlandó vele foglalkozni. A magabiztosságot elismerem. A magabiztosság ugyanis alapfeltétele a kritikus hozzáállásnak.

Tom Benko 2011.03.01. 20:59:10

@equalizer: Egymástól független állítások, így az igazságtartalmuk is független, a "ha...akkor..." kapcsolat így értelmetlen eredményt ad. Ilyen kapcsolatokkal bármit és bárminek az ellenkezőjét be lehet bizonyítani, ha elfogadjuk az értékelhetőségüket.

sztrugackij 2011.03.01. 21:14:02

@Zsolesz14: Bocs,azt hittem olvastad a régebbi vitákat is.
Hát akkor sok sikert vmikihez!

maycontainnuts 2011.03.01. 22:52:12

@Zsolesz14:
3 Experiments You Can Do At Home that PROVE THE EARTH IS FLAT!

www.landoverbaptist.net/showthread.php?t=45427

A kommentek is fantasztikusak.

pszeudozsiráf 2011.03.02. 00:53:28

@Tom Benko: Melyik ha -akkor állításra gondolsz a cikkben?

Vagy te WMiki kérdésére gondoltál? Mert azok között persze, hogy nincs semmilyen kapcsolat. De Miki írásait én már régóta nem úgy olvasom, inkább szórakozásképp, vagy inkább a megismerés vágyaként.
Az nem értem, hogy ti miért veszitek komolyan a konkrét mondatait, amikor nyilvánvaló, hogy ezek mögött pusztán egy jól meghatározható ok van. Az elemiben többen kinevethették mert hitt bizonyos dolgokban, a természettudomány meg nem mehetett neki túl jól. Így minden ilyen megnyilvánulása csak érzelmi, felesleg mondanivalója mögött logikai tartalmat keresni. Bosszankodni rajta meg még értelmetlenebb.

Egyébként ha így - tágabb értelemben nézzük, akkor bizonyos dolgokban még akár igaza is lehet Mikinek.

De mindegy visszatérve a kvantummechanikai cikkre, azzal van probléma?

pszeudozsiráf 2011.03.02. 01:00:02

@maycontainnuts: Ez valami paródia mint a last thursdayism?

algi 2011.03.02. 04:33:07

Kérdés: Miért próbáltok vitatkozni azzal, aki csak sérteget és gúnyolódik? Nálam kényszeresebb vitatkozó kevés ember van, de az a stílus, amivel wmiki alaphangon kezd, én annál a stílusnál szoktam felállni az asztaltól. Ennél már csak az jobb, amikor fizikai erőfölénnyel győznek meg.

Én aztán mindenkibe belekötök és mindenkivel vitatkozom, de arra, hogy valaki folyton nyelvet öltöget, arra nem lehet válaszolni.

gothmog 2011.03.02. 06:17:42

@maycontainnuts:
Itt például egyértelműen bebizonyítják hogy Belgium nem létezik:
zapatopi.net/belgium/

Zsolesz14 2011.03.02. 08:26:31

@maycontainnuts: Atyavilág, komolyan nem tudom eldönteni, hogy ez most komoly-e. Egy ideig vicces, de aztán ilyesztő... Ez pl. mi? :very confused:
www.landoverbaptist.net/showthread.php?t=54668

maycontainnuts 2011.03.02. 08:57:29

@Zsolesz14:
:D
Az igazság az, hogy kamu:
en.wikipedia.org/wiki/Landover_Baptist

De aki kicsit ismeri a témát, az már ezt nem hiszi el elsőre...
www.landoverbaptist.org/

Zsolesz14 2011.03.02. 09:35:37

@maycontainnuts: Hát pont arra gondoltam, hogy ez olyan mintha egy paródia lenne. Persze lehet velem van a baj, mert komolyan azt hittem, hogy simán lehetnek olyan emberek, akik ezt így gondolják, mint ahogyan le van oda írva :)

maycontainnuts 2011.03.02. 10:16:09

Vannak is akik a hasonló hülyeségeket komolyan gondolják, talán csak nem írnak ennyire koncentrálva, emiatt gyűjteni kell a mondásaikat:
www.fstdt.com/Top100.aspx?Archive=1

Joco74 2011.03.02. 14:47:05

@maycontainnuts:

Esetleg a fórumon nyissunk mi is egy ilyet? Összegyűjthetnénk a blog "legjobb" kommentjeit.

Spike 2011.03.02. 18:03:02

@wmiki:
inkább arról regélj már, miért törölted a kommentjeim és miért tiltottál ki a blogodról te igazságmondó??:))
netán te is pártolod az INKVIZÍCIÓT? :DD

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.02. 19:51:27

@Spike: tudod bizonyítani, hogy én töröltem?

láttál már engem valaha? lehet nem is létezem
vagy láttál törlő gombot a blogomon?

occam borotvája
melyik egy egyszerűbb egy láthatatlan lény törölget láthatatlan gombbal, vagy véletlenül törlődnek a kommentjeid???
na?? mihez kell kevesebb feltétel?

mindazonáltal, csak mocskolódás, és offolás volt az összesben, szal nem kár értük
nem alkalmazkodtak a bloghoz
evolúció...

similarthings 2011.03.02. 20:45:33

Jihá, már megint wmiki!

Lássuk már ezt az IQ betyár érvelést kicsit közelebbről, lássuk hogy használja wmiki elvtárs Sir William Occam borotváját.

De azért csak lassan mikinying azzal a borotvával, mert máris megvágtad magad, félő hogy megint ez lesz.

wmiki A" verzió: Tehát van egy nekünk egy sok-sok ember által üzemeltetett webhelyünk vagy blogoldalunk, amely jól finanszírozott és viszonylag jól bebiztosított szervergépeken fut, megfelelő titkosítás, tűzfal, vírusvédelem és manuális ellenőrzés mellett. Ugyanígy bebiztosítva a véletlen adatvesztés végett is. Lásd technikai paraméterek a szolgáltatónál.
És erről a gépről illetve webhelyről kizárólagosan egy megadott nevű felhasználó kommentjei törlődnek egy meghatározott webhelyen. Véletlenül. Teljesen véletlenül.

wmiki "B" verzió: Van a weblap/blogoldal hozzáféréssel rendelkező gazdája, aki kellően demagóg ( másokat hülyének néző) egybites és ebből fakadó frusztrált állapota miatt törli ezeket a frusztráló kommenteket. Ez a tevékenysége amúgy is mindennapos, ráaádásul ha ilyen nincs rendszeresen unatkozik.

Igazad van wmiki, az első eset az tényleg sokkal egyszerűbb/valószínűbb etc.

Ez aztán az elmés (?) megállapítás.

:D

Tom Benko 2011.03.02. 20:47:58

@equalizer: Igen, miskakancsó kérdésére. A cikk tele van féligazságokkal és a fizika hiányos ismeretének bizonyítékaival.
Miskakancsóra visszatérve: Csak azért opponálok, hogy nehogy éhen haljon, különben hogyan kacarászhatnánk vidáman? :) Komolyra fordítva a szót: Sajnos munkaköri ártalom, hogy nem hasgyom az ostobaságot szó nélkül.

Tom Benko 2011.03.02. 20:51:54

@wmiki: Nem kell látni, hogy a létezést igazolhassuk. Szisztematikusan kommentelsz, érthető (de nem feltétlenül értelmes) szöveget. A A véletlen nem lenne szisztematikus vagy érthető. Következtetés: létezel.
És ugyanezért nem valószínű a második eset: túlságosan szelektív a törlés, mintsem véletlen lehetne.

similarthings 2011.03.02. 20:52:14

Te, wmiki: mijaz a bijorezonancia nálad?

Csak azért kérdem, hogy nehogy összekeverjük a kemoterápiával.

Vagy a napocska sütésével.

:D

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.02. 20:58:35

@similarthings: látszik, hogy nem értesz a tudományhoz troll

azért mert más honlapok úgy működnek, néhány működhet véletlenül...

hiszen azért, mert az autót, robotot, TV-t láthatatlan lények (pl. mérnökök) tervezik a létrehozása előtt, az nem bizonyítja, hogy az annál bonyolultabb dolgokat, mint az összetett élő szervezetek, azokat is tervezték

a véletlen logikusabb, nem?
occam borotvája

Spike 2011.03.02. 22:25:57

@wmiki: mocskolódás az, hogy mikor leszólod a környezetkárosító motorosokat, mert környezetet károsítanak...mire te internetet használsz és az sok energiát fogyaszt, környezetet szennyez? :)))
nehéz belátni?
nem volt semmi mocskolódás. csak rámutattam, hogy hülye vagy :)
és annyira szép, mikor occam borotváját hozod...igazold csak a mostani "világrendet"...jó hallani tőled :)))

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2011.03.02. 22:57:03

Vegyétek már észre, hogy annak örül, ha foglalkoztok vele, ilyenkor sokkal több a " :) " meg a " xD " a kommentjeiben, és sokkal bőbeszédűbb is, szinte kivirul, példa itt:
@wmiki:

Szóval ő egy ilyen kis 'omárgyerek, törődésre vágyik, és azt próbálja meg kicsikarni belőletek ilyen kerülőúton, értitek?
Ne foglalkozzatok vele, mert nagyon dühítő olvasni a buta kommentjeit, ignoráljátok már a picsába. Meggyőzni soha a büdös életbe nem fogjátok tudni, ráadásul nem is érti, hogy miről beszéltek neki, végig se gondolja, el se olvassa... mert ha azt tenné, akkor már elkussolt volna rég...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.03. 07:23:50

@Tom Benko: ez egy nagyon ostaoba HA... AKKOR kapcsolat, és mint ilyen, ezt nyilván még te sem gondolod komolyan tomika....
hiszen te mondtad, hogy az teljesen tudománytalan

ez olyan, mintha a valaki homeopátiás bogyót vesz be, és UTÁNA meggyógyul, aztán azt mondja, hogy AZÉRT gyógyult meg

de ez nem bizonyíték..., a HA... AKKOR kapcsolat az nem az, nemigaz, tomika??

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.03. 07:26:57

@Tom Benko: :O
munkaköri ártalom?
ezek szerint tényleg inkvizítor vagy? :#đ

similarthings 2011.03.03. 10:29:01

Mikiegérke, előbb tanulj már meg egy kicsit hejjesírni. Aztán beszélhetsz "todományról", kezdetben talán a nagymamáddal. Az tán' megfelelő első lépés lesz.

Azt a mindenit, hogy én egy troll vagyok! Micsoda éleslátás volt tőled mikinying! ( Hogy tud valaki ilyen nevet magának adni, szörnyű..., annyira szörnyű hogy már komikus :DD. )

Apropó ha már troll, a trollságnak vannak kategóriái. Hátha eztet' te nem tudád?

Van a reaktív troll, aki vidáman cinikus és egyébként frusztrálja azt a néhány mocsári trollt. Létének célja az, hogy milyen szintet tud megütni azzal hogy a buta és csúnya mocsári trollokat az frusztrációs őrületbe kerget.

És van a csúnya, szürke mocsári troll, aki indulatoskodik, arcoskodik meg hasonlóak. Olyan szavakat használ és olyan területeken amelyek - szerinte - másokban tiszteletet ébresztenek, és kellően emelkedettek (szerinte...) az ő színvonalához. A legszebb az egészben hogy vérkomolyan veszi önnön hülyeségét. És a legtöbbször a hülyesége kommentelési szorgalommal és/vagy kényszerrel társul.

Na vajon te melyik vagy? Van egy "csúnya-búnya" tippem... :D

Mikike, az érvelésed Occam bácsi borotvájának vágásai nyomán ezer sebtől vérzik. El ne vérezz nekem, ki fogja itt akkor az úri közonséget szórakoztatni?

similarthings 2011.03.03. 10:44:55

@wmiki: No de mikike, neked az nem lehet gond, ha mocskos leszel, egyáltalán hogy lehet egy mocsári trollt összemocskolni?!

És hogyan nem tud mocskolni egy mocsári troll?

Ez fizikai képtelenség!

Irgum burgum, ne eretnekeskedj nekem!

:D

similarthings 2011.03.03. 10:48:20

Egyébként teljesen igazad van. Tökre' szemét módon járok el veled. Nem veszem figyelembe mennyire rossz lehet neked.

Magaddal együtt élni...

;D

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.03. 11:30:53

@similarthings: HA lenne lélek, akkor neki nagyon rosszul esne, hogy így mocskoskodsz vele :((

természetesen lélek nincs, isten nincs, szeretet nincs, hiszen a tudomány még sosem bizonyította be, hogy léteznek, semmilyen mérőműszerrel

mint ahogy valószínűleg te sem létezel, mert a kommentjeidnek semmi értelmük nincs, érvek sehol, logikai kapcsolat nincs köztük

bizonyára véletlenül jelentek meg a blogon, nincs mögötte senki
occam borotvája...

similarthings 2011.03.03. 11:42:40

@wmiki: Ó jajj, mikike csak véletlenül akadt bele a lábam az agyhelyedbe. Nem akartalak én megrúgni. Pláne nem agyhelyen... De legalább tudható hogy ez nem fájt, mert az nem fájhat ami nincs, ugye?

És mi ez a nagy tagadásba menekülés? Antimikike lettél? Azt hogy kell?

De hát különben is, nem megmondtam hogy ne todományokoskodj már ennyit: még a végén mentőhelikopter lesz belőled.

És hogy ilyen eretnek hozzáállást, egyszerűen nem hiszem el. Ha nem volna annyi mocsári iszap rajtad, akkor még a végén tényleg elégetnének az inkvizítorok.

Öö, lehet hogy félreértettelek és a nick neved "occam borotvája"? Elég sűrűn aláírás gyanánt csak úgy ott van...

Node akkor miért vérzel ezer sebtől?!

És ki mondta neked milyen hangok hogy bárki is érvelni akar neked?

Egy mocsári trollnak?!

antivmiki 2011.03.03. 14:17:45

Ez meg maga a Szent Blog.
www.hotdog.hu/blog/blog.hot?u_id=779816
Köszönet grr nevű szkeptikus kommentelőnek az oldalakért!

gothmog 2011.03.03. 16:06:42

@antivmiki: Óhe, bázzz... van vele közös ismerősöm.

carl badog 2011.03.03. 18:13:43

@antivmiki: OHHH!!!! MINŐ BORZADÁLY!!!!!

similarthings 2011.03.03. 20:27:23

www.educafe.hu/index.php?cikk=10433

Az istenét meg ezen a honlapon megtaláljátok. Úgy híjják hogy Braco.

antivmiki 2011.03.03. 21:12:13

Ezek után remélem belátjátok,hogy csak az időt pazaroljátok rá. Ugyanazokat a mondatokat,szófordulatokat,kifejezéseket használja az összes blogon ahová bepofátlankodik.
Már vagy százszor olvastam tőle Occam borotváját,meg az "úgy érted,hívő...?" típusú szófordulatokat.
Soha nem válaszol konkrét kérdésekre,a blogjáról rögtön kizár ha nem osztod a nézeteit.Igazi troll de engem szórakoztat.Ráadásul a saját táborát is gyengíti ezzel a stílussal.

Tom Benko 2011.03.03. 21:26:48

@wmiki: Nem. De tudod, mit? Kérdezd meg a kedvenc jósodat/látódat/etc! Majd én mindig mondom: Igen-nem-talán.

Tom Benko 2011.03.03. 21:31:39

@wmiki: Olyan, mint a tied. Sőt, attó, hogy két esemény egymás után következik, még nem biztos, hogy van közöttük oksági kapcsolat.

pfekete101 2011.08.03. 13:33:16

1. Orulok ennek a blognak. :-)
2. Isten, hit es a tobbi vitahoz javaslom a "Kapcsolat" c. film megnezeset.
3. A problema az ilyen jellegu "hittel" az, hogy azok az emberek akik ezeket a dolgokat kitalaljak/"felfedezik", azok valojaban nem ertenek semmihez, csak egyszeruen kiaknazzak azt a lehetoseget, hogy manapsag mennyi hiszekeny ember letezik. Ezert is jo, hogy vannak olyan emberek is, akik megprobaljak megakadalyozni ezt (a hulyeseg terjedeset).

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.11.19. 13:03:21

jó poszt,

és hol a fogyasztóvédelem felelőssége?
nem reklámozhatják akkor a terméküket nemlétező fogalmakra hivatkozva, ezt büntetni kéne, tiltani

én a mágneses karkötőket is ide raknám

khmm... 2011.11.22. 14:43:06

VÉGRE! :-)

divany.hu/eletmod/2011/11/22/vegre_elkaszaltak_a_legnagyobb_atverest_a_power_balance_karkotot/

De tartok tőle, hogy itthon még jó ideig "virágozni" fog a biznisz... :-s

pounderstibbons 2011.11.23. 08:48:13

Hát reméljük igaz amit írnak. De a koppintásaik, mutációik, és a hülyeség nyilvánvalóan virágozni fog továbbra is.

www.szkeptikustarsasag.hu/hirfigyel/666-koran-temetik-a-power-balance-ceget

De azért annak tényleg lehet örülni, hogy kikapáltak legalább egy gyomot.

wmіkі (törölt) · http://apostolimagyarkiralysag.hu/ 2012.08.12. 06:52:11

@Tom Benko: @antivmiki: @similarthings: @Rorschach: @Spike: @maycontainnuts: @stark: @Bobby
Newmark: @lorenz67:
Na mindenttudóak! xD
Egy biorezonancia professzor megtalálta a test legjobban reagáló frekvenciáját, ami 2450 MhZ!

similarthings 2012.08.12. 08:09:24

"Biorezonancia professzor": jíhá.

Stipi stop: én a komment professzor akarok lenni! :DDD

VilMarci 2012.08.12. 10:38:26

@wmіkі: Akkor kezeltesd magad ezen a frekvencián. Lehet, hogy hihetetlen, de bármelyik műszaki üzletben megveheted az ehhez szükséges eszközt. Persze ne így keresd. Bizonyára a szemét gyógyszerlobbi nyomására a mai napig csak álnéven merik árulni: mikrohullámú sütő.

hu.wikipedia.org/wiki/Mikrohull%C3%A1m%C3%BA_s%C3%BCt%C5%91

"A sütő 2,45 GHz-es rádióhullámok segítségével forgatja és rezgeti a melegítendő anyag dipólus molekuláit, aminek következtében súrlódási hő fejlődik és ez melegíti fel az ételt."

VilMarci 2012.08.12. 19:47:11

@wmіkі: Szerintem a biorezonancia-professzorod szívesen elmagyarázza a részleteket.

fordulo_bogyo 2012.08.12. 22:54:15

@wmіkі: Miki, nincsenek is molekulak, azt csak az iskolaban hazudjak, hogy vannak, te meg beszoptad.

Lattal mar molekulat?
Na ugye.

@VilMarci: a surlodas valoban fura, elegendo az, hogy mozgatja, rezgeti oket, ez a gyorsabb mozgas maga a magasabb homerseklet.

Tom Benko 2012.08.21. 13:52:04

@wmіkі: Hogyan mérte? Mikor mérte? Hol vannak a mérési jegyzőkönyvek? Hol a publikáció?

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2012.08.27. 10:49:44

@wmіkі: komplett hulye vagy. Ez meg az en velemenyem. Nem, nem indoklom meg.

Tom Benko 2012.08.29. 00:01:53

@wmіkі: Rájöttem! Rájöttem! Valójában ez a frekvencia nem egyszerűen az emberi test rezgése, ez a melegség rezgése. Ezért melegít a mikró is, és ezért van az, hogy ha sok ember van egymáshoz közel, akkor, mivel a rezgések rezonálnak és felerősítik egymást, felmelegszenek, és egyre több lesz a homoszexuális. Misa maci, igazam van?

Szkeptikus Blog · http://szkeptikus.blog.hu 2012.08.29. 15:41:29

Hagyjátok már békén w mikit, rég ki van tiltva, nem tud válaszolni.

Tom Benko 2012.08.29. 23:25:49

@Szkeptikus Blog: Ahhoz képest egészen friss kommentjei vannak...

Írj nekünk! Kövess minket!

Kövess a Twitter-en 

Melléfogott az asztrológusod? Nem találsz már helyet az ágyadnak a földsugárzástól? Össze-vissza forog az Egely- kereked? Nem használt a macskádnak a homeopátiás bogyó?

Írd meg nekünk:
blog (kukac) szkeptikus.hu

Utolsó kommentek

  • Reactor: @Kovacs Nocraft Jozsefne: Pont ez a lényeg :))) Ha elég forró a cuccos, akkor a Carnot-tétel elmél... (2023.07.29. 22:19) Összeomlik a civilizációnk?
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @Reactor: Milyen módokon tartod elképzelhetőnek a magmaerőművek működését? Nem tudom, miért ho... (2023.07.29. 21:52) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: @tesz-vesz: Tehát a magma erőművek nem működhetnek majd, me' jön a Carnot-tétel és megvuduzza majd... (2023.07.29. 17:09) Összeomlik a civilizációnk?
  • tesz-vesz: @Reactor: ja, csak a fideszes, tehát agyhalott kovács józsefné a carnot-tétellel cáfolná a geoterm... (2023.07.29. 09:33) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: Korábban a civilizációt csak egy világkatasztrófa tudta volna összedönteni. A globalizáció "áldáso... (2023.07.27. 21:42) Összeomlik a civilizációnk?
  • Utolsó 20

Híreink

Nincs megjeleníthető elem

Fórum

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

akupunktúra (2) áldoktor (1) álhírek (1) állampolgári tudomány (1) alternatív medicina (23) áltudomány (37) antibiotikum (1) apollo (1) aromaterápia (1) ásványok (1) asztaltáncoltatás (1) asztrológia (6) atomenergia (2) attila domb (1) átverés (14) aura (2) béky lászló (3) bioenergetika (5) biofoton (1) biológia (2) biologika (1) bioptron (2) biorezonancia (5) biotechnológia (8) boszniai piramisok (3) bulvár (1) butaság (7) bűvészet (9) callahan (1) cam (1) ChatGPT (1) chemtrail (3) civilizáció (1) clairvoyance (1) cod tea (5) confirmation bias (1) covid-19 (1) criss angel (1) csalás (4) csillagászat (6) cunami (1) darwin (5) demarkáció (1) diéták (1) douglas adams (1) dr. csabai zsolt (2) dr. csabai zsolt phd (1) echo tv (1) ECSO (1) egely (2) egészség (36) egészségnap (2) éghajlat (1) einstein (3) elektroszmog (1) életmód (4) energia (1) eric pearl (1) értem (3) érvelés (1) etnográfia (1) étrend kiegészítő (6) eugenika (1) evolúció (22) ezóbióökó (7) ezotéria (27) fakír (1) fals pozitív (1) fekete mágia (2) felmelegedés (2) fenntarthatóság (1) filozófia (13) finnugor (1) fizika (13) fogyasztóvédelem (12) földönkívüliek (2) földsugárzás (3) gelencsér andrás (1) gender (1) glifozát (1) gondolkodás (7) grafológia (2) grapefruit (3) grapefruitmag (1) grape vital (3) gyermeknevelés (1) gyógynövények (2) gyógyszerek (1) gyógyszeripar (1) HAARP (1) hagyományos kínai orvoslás (3) hamisítás (3) hétköznapi bölcsesség (1) hipotézis (1) hold (2) holokauszt (1) homeopátia (22) horoszkop (3) humor (7) idegtudomány (1) ideomotoros (1) idősek (1) india (1) influenza (1) ingyenenergia (4) integratív medicina (2) intelligencia (1) intelligens tervezés (12) james randi (3) japán (1) járvány (2) járványtagadás (1) jeti (1) jövőbelátás (2) jövőbelátók egyháza (1) jövőbe látás (2) józan ész (4) kanálhajlítás (2) kapcsolatteremtő gyógyítás (1) kígyóolaj (1) kísérlet (3) kiválasztott (4) klímaváltozás (7) klub (89) konferencia (9) kongresszus (10) könyv (13) koplalás (1) környezetvédelem (1) koronavírus (4) közgazdaságtan (2) közlekedés (1) kozmológia (2) kreacionizmus (2) kristályok (1) kritika (1) lászló ervin (2) lebuktatás (1) légköroptika (1) lenkei gábor (1) levitt (1) lifewave (2) lottó (1) lúgosítás (1) magfúzió (1) mágia (1) mágnes (5) magyar őstörténet (4) magyar történelem (3) marketing (3) mars (4) matematika (4) média (6) megerősítési torzítás (5) mellrák (1) mentalizmus (3) mesterséges intelligencia (2) meteor (1) mobiltelefon (1) mta (4) művészet (1) nasa (2) neurális hálózat (1) nyelv (6) nyílt levél (1) oktatás (4) oltásellenesség (3) oltások (2) önámítás (1) online kísérlet (3) orgon (1) örökmozgó (5) orvostudomány (12) őssejtfokozó (1) összeesküvés elmélet (5) otthonszülés (1) paleolit étrend (1) pálmalevél (1) pályázat (1) pandémia (1) parafenomén (3) parajelenségek (6) paródia (1) PCR (1) phenomenon (2) podcast (1) pozitív gondolkodás (1) prána (2) probiotikum (1) proving (1) pszí (5) pszichiátria (1) pszichológia (1) racionalitás (1) radiesztézia (3) rák (8) randi (3) rendezvény (13) rezsicsökkentő (1) richard dawkins (2) sci fi (3) seti (1) spiritizmus (2) steorn (1) sugárzás (3) számmisztika (3) székesfehérvár (2) szekta (1) szellemidézés (3) szerencse (1) sziget (5) szkeptikus (21) szólásszabadság (1) találmány (4) tantra (1) táplálkozás (5) távgyógyítás (2) technológia (15) telekinézis (1) telepátia (1) televízió (5) teremtés (3) teremtéstan (2) természetgyógyászat (28) termográfia (1) tesztek (3) történelem (14) tudomány (32) tudományos módszer (2) tudománytörténet (1) turizmus (1) ufo (5) új germán medicina (2) űrhajózás (2) uri geller (8) űrszonda (3) vágó (6) vakcinák (2) vallás (2) villanyóralassító (1) vita (1) vízautó (2) Wikipédia (3) x akták (1) Címkefelhő

Creative Commons

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása