Szkeptikus blog

A Szkeptikus Társaság tagjainak közös blogja

Energiakarkötők

Véletlenül bukkantam rá a Power Balance energiakarkötőkre a világháló böngészése közben. Ezek az egyszerűnek kinéző karkötők szinte mindenhol megtalálhatóak manapság, és egyre népszerűbbek. Nemrég olvashattunk róluk az igen népszerű sportgéza internetes portálon, máshonnan pedig megtudhatjuk, hogy olyan, sportvilágból ismert sztárok népszerűsítik és használják őket, mint például Christiano Ronaldo, Rubens Barrichello vagy Shaquille O'Neal.

Felépítésüket tekintve egyszerű, nyúlékony gumiból készült karkötőkkel van dolgunk, amelyekben egy kis hologram van. Mire jók ezek és mit ígérnek velük kapcsolatban? Állítólag jelentősen megnövelik a fizikai erőnket, kiegyensúlyozottabbak és rugalmasabbak leszünk tőlük, a titok nyitja egyszerűen az a kis hologram. Sejtette esetleg eddig bárki is, hogy a hologramok ilyesmikre képesek? Hát én se, egészen addig a csodálatos napig, amíg rájuk nem találtam!

Teljesen természetes dolognak tartom azt, hogy az ilyen rendkívüli állításokhoz szkeptikusan álljunk hozzá. Nézzük, milyen magyarázatokat találunk a karkötők működésével kapcsolatban! Már ott gyanús kezd lenni a dolog, hogy a különböző internetes portálok másképpen magyarázzák a működésüket. Íme, egy általam véletlenszerűen kiválasztott magyarázat, melyhez a többi nagyon hasonlít:

Mindannyiunk testének van egy energiamezője. A Power Balance megállapítja, hogy a saját energiamezőnknek mi az optimális rezgési frekvenciája. Ezek után ez a frekvencia beágyazódik a hologramba. Mikor ez a hologram belekerül a saját energiamezőnkbe, akkor utóbbinak rezgése átáll az optimális frekvenciára. Ez az átállás drasztikusan megnöveli állóképességünket, erőnket és rugalmasságunkat, amelyek akár az eredeti ötszörösei is lehetnek ezáltal.

Ha valamilyen iskolában kritikus gondolkodást, vagy áltudományok természetét tanítanának, akkor ez lenne a mintapélda. Már az első mondatban feltűnhet az oly gyakran használt energia szó, teljesen értelmetlen szövegkörnyezetben. (Erről részletesebben itt.) Senkinek sem sikerült még az emberi testet körülvevő energiamezőt detektálnia, még sose mutatta be senki, hogy ez a mező milyen természetű, vagy hogy milyen típusú energiából épül fel. Azt se tudni, hogy miért létezne ilyen mező és milyen tulajdonságai vannak. A második mondat már nagyon zavaros. Azt állítja ugyanis, hogy egy nem mérhető, jelenlegi tudásunk szerint nemlétező energiamezőnek megmérték a frekvenciáját. Ha ez tényleg sikerült, akkor Nobel-díjat érő kísérlet lenne. Persze ehhez be kell mutatniuk a mérési eredményeiket, meg a mérés módszerét részletesen ismertetni kellene. Egyesek, mint például az ausztrál Tom O’Drowd, vagy ez a magyar oldal (melyen lévő szöveggel sok helyen találkozhatunk) meg is mondják mekkora ez a frekvencia: 7,83 Hz. Eleve nem világos most már, hogy mindenkinek pontosan ekkora-e a sajátfrekvenciája, vagy mindenkinek más. Aki egy kicsit jártas a témában, annak az előbbi szám ismerős lehet, hiszen ez az úgynevezett Schumann-rezonanciafrekvenciák egyike. Ezek tulajdonképpen a Föld elektromágneses mezőjének a rezgései, melyeket a villámlások okoznak, és nagyon jól mérhetőek, dokumentáltak. Azonban az égvilágon semmi közük az emberi test biológiájához, erejéhez vagy rugalmasságához. A New Age képviselői már rengetegszer azonosították ezt valamiféle Földanya-frekvenciával, nyílván ezért kapott rá a Power Balance is. Persze jogosan vetődik fel a kérdés, hogy ha már az imádott Földünk minden villámlásnál csak úgy szórja magából ezt a frekvenciát, akkor minek a karszalag? A következő állítás, mely szerint a hologramba beágyazódik egy frekvencia, teljesen értelmetlen. Azt sugallja, hogy a hologram rezonanciája pont 7,83 Hz lesz. Ez azonban egy nagyon kis frekvencia, és egy olyan tárgy, amelynek ez a rezonanciafrekvenciája, nagyon nagy méretű kellene, hogy legyen. Sokkal nagyobb, mint egy átlagos basszusdob. A magyarázat többi részét már nem is kommentálnám, így is elég egyértelmű szerintem, hogy zagyvaság az egész.

Természetesen attól még, hogy a magyarázatok ilyen nevetségesek, még működhet a dolog. Egyetlen mód van rá, hogy meggyőződjünk erről: kísérleteket kell végeznünk. A Power Balance honlapján találunk egy videót, mely a karkötő hatékonyságát hivatott igazolni. Kár, hogy ez egy ezeréves trükk, amit alkalmazott kineziológiának hívnak, és amelynek segítségével az előadó képes becsapni az áldozatot, aki egyszer gyengébbnek, másszor erősebbnek hiszi magát. Az ausztrál szkeptikus, Richard Saunders is meg tudta tanulni ezt és be is mutatja a következő videón:

A szomorú az az, hogy a trükk nevét még csak meg sem változtatták, úgy gondolták, hogy az emberek nem fognak utánanézni a világhálón vagy bárhol. És sajnos részben igazuk volt, csak emiatt az illúzió miatt rengetegen vették meg a terméküket. A következő videón is az alkalmazott kineziológia trükkjének bemutatását láthatjuk:

Bárki könnyedén elsajátíthatja ezt a trükköt, és ha bemutatja, sajnos könnyen átverheti a gyanútlan nézőt. Van még egy videó, amit érdemes megnézni. Itt egy Power Balance-értékesítő elbukik egy kettős vak teszten:

Vajon mit kellene még felhoznom, hogy meggyőzzem a tisztelt Olvasót ezen karkötők hatástalanságáról? Mondjuk mi lenne, ha maguk a Power Balance tervezői ismernék el, hogy nincsen semmilyen tudományos alapja a karkötőjük működésének? Bizony, már ezen is túl vagyunk. Pénzvisszafizetést is vállalnak azoknak, akik elégedetlenek a termékükkel.

Borítékolni tudnám, hogy az energiakarkötők rajongói erre az érvre is tudnának reagálni, nevezetesen azt, hogy attól még, hogy valaminek nincs tudományos alapja, még működhet. Erre csak azt tudom mondani, hogy nézzék meg még egyszer a linkelt videókat, melyek elég egyértelművé teszik, hogy ez egy trükk. Ezen az oldalon mindösszesen két dollárért hozzájuthatunk az úgynevezett Placebo karkötőhöz, melynek működése a Power Balance-szal ellentétben egy tudományosan igen jól dokumentált jelenségen, a placebo hatáson alapszik. Érdemes abba is belegondolni, hogy van-e különbség a két karkötő között.

Nem beszéltünk még egy igen fontos dologról, nevezetesen arról, hogy mégis mennyit kerestek a tervezők ezzel a remek termékkel? Nos, egy darab 30-60 dollárba kerül (Magyarországon láttam 8900 ft-ért, itt 8300 ft, van ahol még olcsóbb), és eddig körülbelül 2,5 milliót adtak el. Mindenki végezze el a szorzást, és szomorodjon el a végeredményen!

Természetesen többen is foglalkoznak ilyen karkötők gyártásával és értékesítésével. Ezek magyarázatának vizsgálata közben azonban nem fogunk lényegi eltérést tapasztalni a fentebb elemzettől. Kitűnő példa a magyar oldalak közül ez. Beleolvasva a Point Break karkötő ismertetésébe, ugyanúgy energiamezőkkel és a már jól ismert Schumann-frekvenciákkal találkozhatunk. Az egyik legröhejesebb dolog az egészben, hogy az ismertetőben azt írják, hogy „…Amikor a Point Break érintkezésbe kerül a test energia mezőjével, olyan hullámokat kezd el kibocsájtani, ami…”, aztán ugyanezen internetes portál egy másik lapján a következőt olvashatjuk: „A termék nem tartalmaz mágnest és nem bocsájt ki magából elektromágneses hullámokat.”.

Az előbb említett Point Break csak egy abból a sok Power Balance-klónból, amelyet megcsodálhatunk a világhálón. Sőt, nemcsak karkötő, hanem nyaklánc formájában is találkozhatunk ezzel a jelenséggel. Nyílván az, hogy a Power Balance elismerte tudományos alaptalanságát, egy kiváló lehetőség a konkurenciának, akik máris azzal érvelnek, hogy „de a miénk tényleg működik”. Remek példa erre az EKEN karkötő.

Összefoglalásként a következőket tudom elmondani:

Ha a tisztelt Olvasó azt állítja, hogy jobban érzi magát, miközben a karkötőjét viseli, én szívesen hiszek neki. Ha azt állítja, hogy jobban teljesít eközben a kedvenc sportjában, ugyanúgy elhiszem. De ne próbáljuk bemesélni se magunknak, se másoknak, hogy ez azért van, mert a karkötő jótékony frekvenciákat sugároz az energiamezőnkbe. A pozitív hatások egyszerűen magyarázhatóak önszuggesztióval, megerősítési torzítással és a placebo hatással.

Az, hogy etikus-e ilyen drágán „placebókat” értékesíteni, erősen vitatható kérdés. Nagyon nehezen lehetne kiértékelni, hogy például a Power Balance a pályafutása során több kárt okozott-e, mint hasznot. Nyílván lesznek olyanok, akik dícsérni fogják, de lesznek olyanok is, akik kidobott pénzként fognak tekinteni rá, és kétségtelen, hogy az a kidobott pénz kerülhetett volna jobb helyre is.

További felhasznált és ajánlott olvasnivaló:

Harriet Hall cikke a sciencebasedmedicine.org blogon
Harriet Hall bővebb cikke
Richard Saunders cikke
Brian Dunning cikke
Shonky Award for Power Balance
Az ausztrál szkeptikusok tesztje
További cikkek az ausztrál szkeptikusok oldalán
A Schumann rezonanciákról
Megoldás: a karkötőben

(Megj.: Ez a cikk ennek a cikknek az átdolgozott/kiegészített változata.)

A bejegyzés trackback címe:

https://szkeptikus.blog.hu/api/trackback/id/tr392658974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.27. 07:40:01

@Tom Benko: :((
akkor nagyon érzékeny lehetsz, amikor egyedül vagy :(

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.27. 07:41:22

@VRbagoly: értem, tehát azon az állásponton vagy, hogy biorezonancia nem létezhet, hisz a tudomány sosem téved, és mindent tud

végre világos beszéd, szektás

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.27. 07:44:42

@lorenz67: igen te is írtad már, hogy a tudomány sosem téved, és joggal köpködik azokat, akik kételkedni merészelnek szent tanaiban

felfogtam, és megértem ha zavarnak a hitedben az eretnek kérdéseim, hisz úgy érzed nálad van a tévedhetetlen igazság

azért az nem semmi, hogy te már általános iskolában megértettél olyan dolgokat, aminek alapjaival a fizikusok a mai napig nincsenek tisztában

elzarándokolhatnál a CERN-be, és elmagyarázhatnál néhány dolgot az anyagról, az ott dolgozóknak, több milliárd euro-t spórolhatna meg veled a világ

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.27. 07:45:50

@lorenz67: az még elmondhatnád (hiszen te úgyse tévedsz), hogy én milyen világnézetet képviselek, mert ezzel még magam sem vagyok tisztában :(

szóval, milyen a világnézetem?

Tom Benko 2011.02.27. 09:58:48

@wmiki: Akkor nem. Csak amikor téged meglátlak. Tompa fájdalom a gyomorban, hasogató fejfájás, emelkedő vérnyomás, feszülő izomzat.

Tom Benko 2011.02.27. 10:00:25

@wmiki: Erősen vaksi. Ha jellemezni kellene, akkor te az az ember vagy, aki 30 dioptriás szemüveggel sem látja az orra hegyén a legyet. Na, ez a te világnézeted.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.27. 10:14:09

:((
látom a köpködés, meg a mocskolódás, az jól megy tomikának, de az érvelés az nem :(

lorenz67 2011.02.27. 10:41:59

@wmiki: Tehát nem tudod milyen nézetet képviselsz,nem tudod miért írogatsz erre a blogra,a legelemibb kérdéseket is megkerülöd.Fogalmad sincs a dolgok működéséről,nem tudsz fogalmazni,a 10 éves lányomnak gazdagabb a szókincse,50-es IQ-val észt osztasz.
Egyáltalán ilyen iskolázatlansággal és értelmi képességgel,hogy tudtál életben maradni ezen a bolygón?
Nagyon tanulságos volt téged megismerni az írásaidon keresztül,a te szinteden állók általában nem jutnak számítógéphez a putriból.
Remek példa arra,hogy a szociális háttér nem mindig determinálja az értelem kifejlődését.
Részemről befejezettnek tekintem a veled való párbeszédet,hogy egy már-már klasszikust idézzek:"az értelem nevében".Te persze reagálj nyugodtan,mindig elolvasom és mindannyian itt a blogon remekül szórakozunk rajta.Egyszer még híres leszel még ha a butaságod révén is.

antivmiki 2011.02.27. 10:50:59

@wmiki: Neked mi megy jól?
Tulajdonképpen te mihez értesz?
Ki tudnád fejteni hogyan vélekedsz a világról?A "szent" és "hívő" szavak mellőzésével ,ha kérhetném.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.27. 10:51:33

@lorenz67: nagyon jól mocskolod azokat, akik kételkedni merészelnek az általad istenített szent tanokban

de a CERN-be mikor mész, hogy felvilágosítsd az ott gályázókat az anyag természetéről, amit te már általános iskolás korodban is értettél?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.27. 10:55:20

@antivmiki: :o

dehát ti tudtok mindent a világról, miért én mondjam el, hogy vélekdek a világról?
biztos ezt is jobban tudjátok nálam :(

Tom Benko 2011.02.27. 11:48:48

@wmiki: Neked érvelni? Az akváriumi aranyhal hamarabb felfogja. Kedves miskakancsó! légy szíves ismertess itt bizonyítékokat, hipotéziseket, predikciókat, vagy maradj csöndben. Egyébként köpködni nem szoktam, azt meghagyom neked, mocskolódni csak annyit, amennyit te.

Tom Benko 2011.02.27. 11:49:20

@wmiki: Nem tudunk mindent a világról, de nálad többet, az biztos.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.27. 12:02:11

@Tom Benko: értem tomika :(

tehát akkor a tudomány nemcsak tévedhetetlen, de kritizálni is tilos, annyira szent dolog :((

nem vagy szektás, egyáltalán :x

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.27. 12:03:00

@Tom Benko: no...
ha nálam többet tud, mesélje már el, milyen az én világnézetem

olyan jó lenne végre valamit megtudni, ezen a blogon

antivmiki 2011.02.27. 13:48:26

@wmiki: Mikikém ,a személyiségelemzésért fizetni szoktak a pszichiáternél.Ingyen terápiát szeretnél kicsikarni ,ezért írogatsz?
Ámberek ,ki vállalja?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.27. 14:11:05

@antivmiki: igen, mindenképpen kóklerekre szeretném bízni az elemzést :x

lorenz67 2011.02.27. 14:16:52

Azt hiszem ,pályát tévesztettem.Már régen ezoterikus cuccokat kellene eladnom hülyéknek.Lelkiismeret furdalásom sem lenne mert a vevő szerint hiteles a termék és miki még akkor is megvenné ha én bizonygatnám,hogy átverés.Hát nem csodálatos?Figyeljetek:
-Miki,figyelj most jött valami csodakarkötő Indiából.Állítólag biorezonancia alapon működik és egy csomó betegségtől megvéd,de szerintem ez baromság,ellentmond minden fizikai törvénynek.Viszont a nagybátyámnak használt.Felvette és egy hét alatt kigyógyult a náthából.Két hét múlva már kettese volt a lottón,és megdugta a háerest a fénymásolóban.Mit szólsz hozzá?
-Hülye vagy?Mennyi van belőle?

Na,betársul valaki?

lorenz67 2011.02.27. 14:21:03

@wmiki: Te mivel is foglalkozol nem kókler szinten?

KEkekekeke 2011.02.27. 16:40:47

Huhú mit flamel ez a miki... mikor szeded le rólam a tiltást?

Tom Benko 2011.02.27. 20:26:48

@wmiki: A szektás te vagy, mert nem gondolkozol és unalmas vagy. Nyugodtan lehet kritizálni, mint mindent. Ehhez viszont ész is kellene, amiből te erősen hiányt szenvedsz. Menj, tanulj a kerti fűtől, utána gyere vissza.

Tom Benko 2011.02.27. 20:29:17

@wmiki: () A zárójelek között olvasható a világnézeted. Semmit nem tudsz felmutatni ugyanis, pedig többször kértelek én is, más is. Majd ha közzéteszel egy hipotézist, vagy ha mutatsz bizonyítékokat az állításaidra, vagy bármi ilyesmi, akkor lehet, hogy komolyan is veszlek.

Tom Benko 2011.02.27. 20:30:28

@KEkekekeke: Nem fogja, ahhoz (sem) ért. Valaki megmutatta neki, hogyan kell kitiltani, azóta az megy, visszafelé már nem tud, mert elfelejtette, kitől tudhatná meg.

KEkekekeke 2011.02.28. 00:00:37

@Tom Benko: Velem most rendes volt, levette. :D

@wmiki: "na jól van, akkor most a kedvetekért lassan fogalmazok, hogy a fogyatékos értelmi szinten lévő kisgyerekek is megértsék"

Mikikém ezt stílust szerintem senki sem fogja eltűrni... Főleg, hogy az itteni emberek nagy része természettudományi/műszaki végzettségű ami nem éppen a fogyatékos kategória...
Én nem is értem, hogy mit képzelsz. Elgondolkodtál már rajta, hogy most mit is csinálsz itt? Idejársz hülyeségeket magyarázni, ugyan azt szajkózod folyamatosan, jössz a 30 km/h meg az atom egy és oszthatatlan-os szövegeddel... Ki vagy te, hogy megmond mit tanítsanak az "állami intézményekben"? És miért nem tudsz rendesen válaszolni ha kérdeznek? Tudod nagyon jól mire gondolok. Amikor valamilyen konkrétumra terelődik a csevej akkor nyomod a süket dumát meg letiltasz mindenkit. Tudod nagyon jól te is, hogy mit csinálsz. Szimplán idegesítésből csinálod vagy valami hasznod is van ebből az egészből?

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.28. 02:16:58

@wmiki: Miki, akkor hívj más embereket trollnak, vagy szektásnak, ha már képes vagy egyetlen kérdésre egy normális, egyenes választ mondani.

Addig inkább tanulj...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.28. 02:18:23

@wmiki: Miki, akkor hívj más embereket trollnak, vagy szektásnak, ha már képes vagy egyetlen kérdésre egy normális, egyenes választ mondani.

Addig inkább tanulj...

Bobby Newmark 2011.02.28. 10:00:41

Mikikém, megnyugtatlak, a biorezonancia tökéletesen működik.

Az egész arra lett kitalálva, hogy a hozzád hasonló tudatlan hülyéket beszopassa. És ezt a feladatát tökéletesen el is látja, tehát működik.

Most már nyugodtan alszol?

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2011.02.28. 14:46:39

@wmiki: Egyébként így van szektás:

"Az, hogy a cikk felveti, hogy nincs objektív valóság, az nem azt jelenti, hogy létezhet egy olyan szubjektív valóság, ahol működik a biorezonátor.. lehet, hogy egyes kvantumfizikai részecskék helyzetét és viselkedését megváltoztatja a megfigyelés, de ebből nem olvasható ki, hogy alapvető fizikai és biológiai törvényeket is megváltoztatna."

Ezt magyarázta, csak nem értetted, a tudomány tévedhetetlenségéről kezdtél el dadogni, mint mindig...

pszeudozsiráf 2011.03.01. 00:13:44

@Tom Benko: Mi a probléma az említett cikkel?
Számomra egészen érdekesnek és tudományosnak hatott.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.01. 07:19:22

:)
én nem válaszolok kérdésekre... xd
egyetlen egyszerű kérdésre nem bírtok felelni hívők

pedig egy igen/nem megtenné
megismétlem a kedvetekért, mert tudom, hogy hamar kimegy a fejetekből:

HA a tudomány nem tud mindent a világról LEHET-e, hogy létezik biorezonancia, isten, szeretet?

Zsolesz14 2011.03.01. 08:14:56

@wmiki: Tudom, hogy most nem fogok bölcs dolgot csinálni, de egye fene.
Szóval természetesen LEHET, hogy a biorezonancia valami szuperhatékony gyógymód, az is LEHET, hogy létezik isten. De ugyanakkor az is LEHET, hogy isten egy nagy spagettiszörny, az is LEHET, hogy isten egy nagymellű szőke nő, az is LEHET, hogy isten úgy néz ki, mint ahogy azt a South Park-ban ábrázolták stb. A biorezonancia mellett, pedig LEHET, hogy hatékony gyógymód ha például minden hajnali négykor elénekeljük a Himnuszt, vagy a Szózatot. Az is lehet, hogy hatékony ha naponta négyszer a bal, ötször a jobb lábunkon ugrálunk. De lehet, hogy az a jó, ha hatszor a balon és kétszer a jobbon. És a többi még sorolhatnám.
Remélem érthető, hogy hova akarok kilyukadni, az, hogy valamiről LEHET, hogy működik az édeskevés. Sokkal többet kell felmutatni. Ezért szajkózza mindenki, hogy bizonyíték kell meg minden, ez nem véletlen :)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.01. 08:25:12

@Zsolesz14: :((

tehát, ha ez mind-mind lehet, akkor az, aki kijelenti, hogy ezek nem lehetnek, mert ő biztosan tudja, (mint ahogy azt is, hogy a föld lapos, az atom pedig egy és oszthatatlan), és mindenki ostoba, aki mást mer gondolni a világról, akkor az egy szektás troll, igaz?

maycontainnuts 2011.03.01. 08:50:18

@wmiki:
Lehet , hogy létezik biorezonancia, de pont ugyanennyire lehet, hogy a biorezonanciás kezelés halálos méregként hat az emberre, csak viszonylag hosszú a lappangási ideje, de aki a kezelésnek aláveti magát annak kb. 10%-al rövidebb a várható élettartama, mint annak, aki nem.
Pontosan annyi bizonyíték van erre, mint a bizorezonancia létezésére.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.01. 08:59:59

@maycontainnuts: ...azt az apróságot leszámítva, hogy itt többen írták, hogy nekik van, és működik, dehát szektás troll-okat miért is érdekelnének holmi tények... :#
nemigaz?

maycontainnuts 2011.03.01. 09:15:14

@wmiki:
MOST úgy érzik, hogy működik, de LEHET, hogy emiatt fognak hamarabb meghalni. Vagy te a jövőbe látsz?
Ki tudja mit csinál velük ez a biorezonancia a dolog.
Nekem azt mondta egy biorezonanciás kezelőorvos, hogy a készülékkel ők kinyitják a hajszálereket, hogy mélyebbre mehessenek a vörösvértestek.
Normál esetben a hajszálereid 20%-a van nyitva egyszerre, és ez nem véletlen.
Mi történik, ha a biorezonancia miatt nem záródnak be, csak sorra nyílnak ki a hajszálereid?
Van valami ötleted, hogyan lehetne kizárni, hogy káros a dolog?
Már ha tényleg úgy működik, ahogy mondta, és tényleg működik egyáltalán.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.01. 09:20:52

@maycontainnuts: egy ötletem van:

jó lenne, ha végre mindenki abban hihetne, amiben akar

ha akarja hihesse azt, hogy a föld gömb alakú, az atom osztható, van biorezonancia, van szeretet, és van isten

anélkül, hogy mások kinevetnék, kigúnyolnák, megköveznék, vagy tömlöcbe vetetnék

sztrugackij 2011.03.01. 09:21:10

@Zsolesz14: Mikor adjátok már fel?
Saját bevallása szerint meg sem tudja fogalmazni a nézetét nem hogy bizonyítani.
Teljesen kretén és mivel éppen munkanélküli elég ideje van trollkodni ezen a blogon.
Higgyétek el,egy karaktert sem érdemes leütni miatta(bár én most megtettem...,a fenébe!)

antivmiki 2011.03.01. 09:26:03

@wmiki: Sokat ültél tömlöcben a hited miatt?Akkor ott szedhetted össze ezt a csúnya agyhártyagyulladást!

Zsolesz14 2011.03.01. 10:42:35

@sztrugackij: Ne már, én most szóltam életemben előszőr hozzá és én vagyok az aki nem adja fel? :) :)
Igen tudom, hogy esélytelen, de nem bírtam ki, hogy ne válaszoljak.
@wmiki:
1. Szép kis kitérés a válasz elöl. Felteszem újra a maycontainnuts kérdését: LEHET, hogy a biorezonancia káros és megrövidíti az emberek életét?
2. Ha körbenézel, akkor azt láthatod, hogy tényleg mindenki azt hisz amit akar. Tavaly volt valahol "Galilei was wrong" konferencia, amelyen azt ecsetelték, hogy a Föld lapos. Senki nem zárta az illetőket börtönbe, vagy kövezte meg őket.

Tom Benko 2011.03.01. 12:18:56

@equalizer: Hatni hathatott, de ettől még enyhén problémás...

Tom Benko 2011.03.01. 12:24:02

@wmiki: Lehet. De lehet, hogy nem. Ennyi még édeskevés. A tudomány lehet, hogy nem tud mindent, de azt biztosan tudja, hogyan lehet igazolni valami létezését. Egyébként a kérdésed két független állítás konkatenációja. Olyan, mintha a kérdés a következő lenne: "Ha az autó kerekeken gurul, akkor lehet, hogy wmiki nem ért a világhoz?" Érted a problémát, ugye?

Tom Benko 2011.03.01. 12:28:19

@wmiki: Abban hiszel, amiben akarsz. Senki nem is gátol meg benne. Nem si nevetnek ki, nem is vetnek tömlöcbe/kerék alá/máglyára. DE! Ha ennek következtében bohócként viselkedsz, akkor hitedtől függetlenül fognak kinevetni. Ha ezt másokra rá akarod erőltetni, akkor érthető módon ellenérzésekkel fognak viseltetni irántad. Ha azokat, akiknek más a hitvilága, gyalázod, akkor érthető, hogy meg fognak sértődni. Ha hited miatt ellene mész a valóságnak, akkor várható, hogy valaki fel fogja hívni rá a figyelmedet. És ha ennek ellenére mindezt folytatod, akkor ne csodálkozz, hogy annak néznek, aminek most.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.01. 12:57:34

@Zsolesz14: 1. LEHET
mint ahogy az is LEHEt, hogy valaki kórházba kerül és ott meghal
akkor a kórházak károsak, zárjuk be őket?

2. akkor biztos nem láttam még a többi posztját ennek a blognak, mert ez mintha nem arról szólna, hogy: IGEN, LEHET hogy van biorezonancia, van szeretet, van isten, mi pedig nyitottak vagyunk és toleránsak...

sőt... olyan mintha erre a blogra a szűklátókörűek, de magabiztosak címke jobban illene... :x

maycontainnuts 2011.03.01. 13:10:22

@wmiki:
Ha kiderülne, hogy a kórházban többen halnak meg azonos betegsége esetén, mint azon kívül, akkor be kell zárni.
Ugyanígy, ha kiderül, hogy a biorezonancia jobban gyógyít, mint az orvosi ellátás, akkor be kell vinni a kórházba és használni.
Csak éppen amíg egyikre sincs adatunk (csak LEHET) addig maradjon a biorezonancia a kórházon kívül.
Mi annyira nyitottak é toleránsak vagyunk, hogy ha valaki idejön bármilyen hóborttal, akkor felkínáljuk, hogy bizonyítson.

Ha nem teszi, akkor lehet, hogy tényleg ki lesz nevetve, de akkor meg minek jön ide, ha nem tud, vagy nem akar bizonyítani?

Viszont te nem vagy túl nyitott vagy toleráns az általad "bemagolandó hittételnek" nevezett dolgokkal szemben, ráadásul az ott említett dolgok bizonyíthatóak. Ha nem hiszed, mondj egyet a természettudományos oktatásod köréből, ami nem az.

/OFF
@Zsolesz14:
Apró kiegészítés:
A geocentrizmusról szólt az adott konferencia, nem a föld laposságáról, de bizonyára még annak is vannak hívei...

pszeudozsiráf 2011.03.01. 13:19:32

@Tom Benko: Engem ez érdekelne, hogy mi vele a probléma.

Zsolesz14 2011.03.01. 17:43:26

@maycontainnuts: Igazad van, a "flatearthsociety"-val kevertem :)

Tom Benko 2011.03.01. 20:56:23

@wmiki: Szűk látókörű akkor lenne, ha nem lenne hajlandó vele foglalkozni. A magabiztosságot elismerem. A magabiztosság ugyanis alapfeltétele a kritikus hozzáállásnak.

Tom Benko 2011.03.01. 20:59:10

@equalizer: Egymástól független állítások, így az igazságtartalmuk is független, a "ha...akkor..." kapcsolat így értelmetlen eredményt ad. Ilyen kapcsolatokkal bármit és bárminek az ellenkezőjét be lehet bizonyítani, ha elfogadjuk az értékelhetőségüket.

sztrugackij 2011.03.01. 21:14:02

@Zsolesz14: Bocs,azt hittem olvastad a régebbi vitákat is.
Hát akkor sok sikert vmikihez!

maycontainnuts 2011.03.01. 22:52:12

@Zsolesz14:
3 Experiments You Can Do At Home that PROVE THE EARTH IS FLAT!

www.landoverbaptist.net/showthread.php?t=45427

A kommentek is fantasztikusak.

pszeudozsiráf 2011.03.02. 00:53:28

@Tom Benko: Melyik ha -akkor állításra gondolsz a cikkben?

Vagy te WMiki kérdésére gondoltál? Mert azok között persze, hogy nincs semmilyen kapcsolat. De Miki írásait én már régóta nem úgy olvasom, inkább szórakozásképp, vagy inkább a megismerés vágyaként.
Az nem értem, hogy ti miért veszitek komolyan a konkrét mondatait, amikor nyilvánvaló, hogy ezek mögött pusztán egy jól meghatározható ok van. Az elemiben többen kinevethették mert hitt bizonyos dolgokban, a természettudomány meg nem mehetett neki túl jól. Így minden ilyen megnyilvánulása csak érzelmi, felesleg mondanivalója mögött logikai tartalmat keresni. Bosszankodni rajta meg még értelmetlenebb.

Egyébként ha így - tágabb értelemben nézzük, akkor bizonyos dolgokban még akár igaza is lehet Mikinek.

De mindegy visszatérve a kvantummechanikai cikkre, azzal van probléma?

pszeudozsiráf 2011.03.02. 01:00:02

@maycontainnuts: Ez valami paródia mint a last thursdayism?

algi 2011.03.02. 04:33:07

Kérdés: Miért próbáltok vitatkozni azzal, aki csak sérteget és gúnyolódik? Nálam kényszeresebb vitatkozó kevés ember van, de az a stílus, amivel wmiki alaphangon kezd, én annál a stílusnál szoktam felállni az asztaltól. Ennél már csak az jobb, amikor fizikai erőfölénnyel győznek meg.

Én aztán mindenkibe belekötök és mindenkivel vitatkozom, de arra, hogy valaki folyton nyelvet öltöget, arra nem lehet válaszolni.

gothmog 2011.03.02. 06:17:42

@maycontainnuts:
Itt például egyértelműen bebizonyítják hogy Belgium nem létezik:
zapatopi.net/belgium/

Zsolesz14 2011.03.02. 08:26:31

@maycontainnuts: Atyavilág, komolyan nem tudom eldönteni, hogy ez most komoly-e. Egy ideig vicces, de aztán ilyesztő... Ez pl. mi? :very confused:
www.landoverbaptist.net/showthread.php?t=54668

maycontainnuts 2011.03.02. 08:57:29

@Zsolesz14:
:D
Az igazság az, hogy kamu:
en.wikipedia.org/wiki/Landover_Baptist

De aki kicsit ismeri a témát, az már ezt nem hiszi el elsőre...
www.landoverbaptist.org/

Zsolesz14 2011.03.02. 09:35:37

@maycontainnuts: Hát pont arra gondoltam, hogy ez olyan mintha egy paródia lenne. Persze lehet velem van a baj, mert komolyan azt hittem, hogy simán lehetnek olyan emberek, akik ezt így gondolják, mint ahogyan le van oda írva :)

maycontainnuts 2011.03.02. 10:16:09

Vannak is akik a hasonló hülyeségeket komolyan gondolják, talán csak nem írnak ennyire koncentrálva, emiatt gyűjteni kell a mondásaikat:
www.fstdt.com/Top100.aspx?Archive=1

Joco74 2011.03.02. 14:47:05

@maycontainnuts:

Esetleg a fórumon nyissunk mi is egy ilyet? Összegyűjthetnénk a blog "legjobb" kommentjeit.

Spike 2011.03.02. 18:03:02

@wmiki:
inkább arról regélj már, miért törölted a kommentjeim és miért tiltottál ki a blogodról te igazságmondó??:))
netán te is pártolod az INKVIZÍCIÓT? :DD

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.02. 19:51:27

@Spike: tudod bizonyítani, hogy én töröltem?

láttál már engem valaha? lehet nem is létezem
vagy láttál törlő gombot a blogomon?

occam borotvája
melyik egy egyszerűbb egy láthatatlan lény törölget láthatatlan gombbal, vagy véletlenül törlődnek a kommentjeid???
na?? mihez kell kevesebb feltétel?

mindazonáltal, csak mocskolódás, és offolás volt az összesben, szal nem kár értük
nem alkalmazkodtak a bloghoz
evolúció...

similarthings 2011.03.02. 20:45:33

Jihá, már megint wmiki!

Lássuk már ezt az IQ betyár érvelést kicsit közelebbről, lássuk hogy használja wmiki elvtárs Sir William Occam borotváját.

De azért csak lassan mikinying azzal a borotvával, mert máris megvágtad magad, félő hogy megint ez lesz.

wmiki A" verzió: Tehát van egy nekünk egy sok-sok ember által üzemeltetett webhelyünk vagy blogoldalunk, amely jól finanszírozott és viszonylag jól bebiztosított szervergépeken fut, megfelelő titkosítás, tűzfal, vírusvédelem és manuális ellenőrzés mellett. Ugyanígy bebiztosítva a véletlen adatvesztés végett is. Lásd technikai paraméterek a szolgáltatónál.
És erről a gépről illetve webhelyről kizárólagosan egy megadott nevű felhasználó kommentjei törlődnek egy meghatározott webhelyen. Véletlenül. Teljesen véletlenül.

wmiki "B" verzió: Van a weblap/blogoldal hozzáféréssel rendelkező gazdája, aki kellően demagóg ( másokat hülyének néző) egybites és ebből fakadó frusztrált állapota miatt törli ezeket a frusztráló kommenteket. Ez a tevékenysége amúgy is mindennapos, ráaádásul ha ilyen nincs rendszeresen unatkozik.

Igazad van wmiki, az első eset az tényleg sokkal egyszerűbb/valószínűbb etc.

Ez aztán az elmés (?) megállapítás.

:D

Tom Benko 2011.03.02. 20:47:58

@equalizer: Igen, miskakancsó kérdésére. A cikk tele van féligazságokkal és a fizika hiányos ismeretének bizonyítékaival.
Miskakancsóra visszatérve: Csak azért opponálok, hogy nehogy éhen haljon, különben hogyan kacarászhatnánk vidáman? :) Komolyra fordítva a szót: Sajnos munkaköri ártalom, hogy nem hasgyom az ostobaságot szó nélkül.

Tom Benko 2011.03.02. 20:51:54

@wmiki: Nem kell látni, hogy a létezést igazolhassuk. Szisztematikusan kommentelsz, érthető (de nem feltétlenül értelmes) szöveget. A A véletlen nem lenne szisztematikus vagy érthető. Következtetés: létezel.
És ugyanezért nem valószínű a második eset: túlságosan szelektív a törlés, mintsem véletlen lehetne.

similarthings 2011.03.02. 20:52:14

Te, wmiki: mijaz a bijorezonancia nálad?

Csak azért kérdem, hogy nehogy összekeverjük a kemoterápiával.

Vagy a napocska sütésével.

:D

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.02. 20:58:35

@similarthings: látszik, hogy nem értesz a tudományhoz troll

azért mert más honlapok úgy működnek, néhány működhet véletlenül...

hiszen azért, mert az autót, robotot, TV-t láthatatlan lények (pl. mérnökök) tervezik a létrehozása előtt, az nem bizonyítja, hogy az annál bonyolultabb dolgokat, mint az összetett élő szervezetek, azokat is tervezték

a véletlen logikusabb, nem?
occam borotvája

Spike 2011.03.02. 22:25:57

@wmiki: mocskolódás az, hogy mikor leszólod a környezetkárosító motorosokat, mert környezetet károsítanak...mire te internetet használsz és az sok energiát fogyaszt, környezetet szennyez? :)))
nehéz belátni?
nem volt semmi mocskolódás. csak rámutattam, hogy hülye vagy :)
és annyira szép, mikor occam borotváját hozod...igazold csak a mostani "világrendet"...jó hallani tőled :)))

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2011.03.02. 22:57:03

Vegyétek már észre, hogy annak örül, ha foglalkoztok vele, ilyenkor sokkal több a " :) " meg a " xD " a kommentjeiben, és sokkal bőbeszédűbb is, szinte kivirul, példa itt:
@wmiki:

Szóval ő egy ilyen kis 'omárgyerek, törődésre vágyik, és azt próbálja meg kicsikarni belőletek ilyen kerülőúton, értitek?
Ne foglalkozzatok vele, mert nagyon dühítő olvasni a buta kommentjeit, ignoráljátok már a picsába. Meggyőzni soha a büdös életbe nem fogjátok tudni, ráadásul nem is érti, hogy miről beszéltek neki, végig se gondolja, el se olvassa... mert ha azt tenné, akkor már elkussolt volna rég...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.03. 07:23:50

@Tom Benko: ez egy nagyon ostaoba HA... AKKOR kapcsolat, és mint ilyen, ezt nyilván még te sem gondolod komolyan tomika....
hiszen te mondtad, hogy az teljesen tudománytalan

ez olyan, mintha a valaki homeopátiás bogyót vesz be, és UTÁNA meggyógyul, aztán azt mondja, hogy AZÉRT gyógyult meg

de ez nem bizonyíték..., a HA... AKKOR kapcsolat az nem az, nemigaz, tomika??

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.03. 07:26:57

@Tom Benko: :O
munkaköri ártalom?
ezek szerint tényleg inkvizítor vagy? :#đ

similarthings 2011.03.03. 10:29:01

Mikiegérke, előbb tanulj már meg egy kicsit hejjesírni. Aztán beszélhetsz "todományról", kezdetben talán a nagymamáddal. Az tán' megfelelő első lépés lesz.

Azt a mindenit, hogy én egy troll vagyok! Micsoda éleslátás volt tőled mikinying! ( Hogy tud valaki ilyen nevet magának adni, szörnyű..., annyira szörnyű hogy már komikus :DD. )

Apropó ha már troll, a trollságnak vannak kategóriái. Hátha eztet' te nem tudád?

Van a reaktív troll, aki vidáman cinikus és egyébként frusztrálja azt a néhány mocsári trollt. Létének célja az, hogy milyen szintet tud megütni azzal hogy a buta és csúnya mocsári trollokat az frusztrációs őrületbe kerget.

És van a csúnya, szürke mocsári troll, aki indulatoskodik, arcoskodik meg hasonlóak. Olyan szavakat használ és olyan területeken amelyek - szerinte - másokban tiszteletet ébresztenek, és kellően emelkedettek (szerinte...) az ő színvonalához. A legszebb az egészben hogy vérkomolyan veszi önnön hülyeségét. És a legtöbbször a hülyesége kommentelési szorgalommal és/vagy kényszerrel társul.

Na vajon te melyik vagy? Van egy "csúnya-búnya" tippem... :D

Mikike, az érvelésed Occam bácsi borotvájának vágásai nyomán ezer sebtől vérzik. El ne vérezz nekem, ki fogja itt akkor az úri közonséget szórakoztatni?

similarthings 2011.03.03. 10:44:55

@wmiki: No de mikike, neked az nem lehet gond, ha mocskos leszel, egyáltalán hogy lehet egy mocsári trollt összemocskolni?!

És hogyan nem tud mocskolni egy mocsári troll?

Ez fizikai képtelenség!

Irgum burgum, ne eretnekeskedj nekem!

:D

similarthings 2011.03.03. 10:48:20

Egyébként teljesen igazad van. Tökre' szemét módon járok el veled. Nem veszem figyelembe mennyire rossz lehet neked.

Magaddal együtt élni...

;D

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.03.03. 11:30:53

@similarthings: HA lenne lélek, akkor neki nagyon rosszul esne, hogy így mocskoskodsz vele :((

természetesen lélek nincs, isten nincs, szeretet nincs, hiszen a tudomány még sosem bizonyította be, hogy léteznek, semmilyen mérőműszerrel

mint ahogy valószínűleg te sem létezel, mert a kommentjeidnek semmi értelmük nincs, érvek sehol, logikai kapcsolat nincs köztük

bizonyára véletlenül jelentek meg a blogon, nincs mögötte senki
occam borotvája...

similarthings 2011.03.03. 11:42:40

@wmiki: Ó jajj, mikike csak véletlenül akadt bele a lábam az agyhelyedbe. Nem akartalak én megrúgni. Pláne nem agyhelyen... De legalább tudható hogy ez nem fájt, mert az nem fájhat ami nincs, ugye?

És mi ez a nagy tagadásba menekülés? Antimikike lettél? Azt hogy kell?

De hát különben is, nem megmondtam hogy ne todományokoskodj már ennyit: még a végén mentőhelikopter lesz belőled.

És hogy ilyen eretnek hozzáállást, egyszerűen nem hiszem el. Ha nem volna annyi mocsári iszap rajtad, akkor még a végén tényleg elégetnének az inkvizítorok.

Öö, lehet hogy félreértettelek és a nick neved "occam borotvája"? Elég sűrűn aláírás gyanánt csak úgy ott van...

Node akkor miért vérzel ezer sebtől?!

És ki mondta neked milyen hangok hogy bárki is érvelni akar neked?

Egy mocsári trollnak?!

antivmiki 2011.03.03. 14:17:45

Ez meg maga a Szent Blog.
www.hotdog.hu/blog/blog.hot?u_id=779816
Köszönet grr nevű szkeptikus kommentelőnek az oldalakért!

gothmog 2011.03.03. 16:06:42

@antivmiki: Óhe, bázzz... van vele közös ismerősöm.

carl badog 2011.03.03. 18:13:43

@antivmiki: OHHH!!!! MINŐ BORZADÁLY!!!!!

similarthings 2011.03.03. 20:27:23

www.educafe.hu/index.php?cikk=10433

Az istenét meg ezen a honlapon megtaláljátok. Úgy híjják hogy Braco.

antivmiki 2011.03.03. 21:12:13

Ezek után remélem belátjátok,hogy csak az időt pazaroljátok rá. Ugyanazokat a mondatokat,szófordulatokat,kifejezéseket használja az összes blogon ahová bepofátlankodik.
Már vagy százszor olvastam tőle Occam borotváját,meg az "úgy érted,hívő...?" típusú szófordulatokat.
Soha nem válaszol konkrét kérdésekre,a blogjáról rögtön kizár ha nem osztod a nézeteit.Igazi troll de engem szórakoztat.Ráadásul a saját táborát is gyengíti ezzel a stílussal.

Tom Benko 2011.03.03. 21:26:48

@wmiki: Nem. De tudod, mit? Kérdezd meg a kedvenc jósodat/látódat/etc! Majd én mindig mondom: Igen-nem-talán.

Tom Benko 2011.03.03. 21:31:39

@wmiki: Olyan, mint a tied. Sőt, attó, hogy két esemény egymás után következik, még nem biztos, hogy van közöttük oksági kapcsolat.

pfekete101 2011.08.03. 13:33:16

1. Orulok ennek a blognak. :-)
2. Isten, hit es a tobbi vitahoz javaslom a "Kapcsolat" c. film megnezeset.
3. A problema az ilyen jellegu "hittel" az, hogy azok az emberek akik ezeket a dolgokat kitalaljak/"felfedezik", azok valojaban nem ertenek semmihez, csak egyszeruen kiaknazzak azt a lehetoseget, hogy manapsag mennyi hiszekeny ember letezik. Ezert is jo, hogy vannak olyan emberek is, akik megprobaljak megakadalyozni ezt (a hulyeseg terjedeset).

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.11.19. 13:03:21

jó poszt,

és hol a fogyasztóvédelem felelőssége?
nem reklámozhatják akkor a terméküket nemlétező fogalmakra hivatkozva, ezt büntetni kéne, tiltani

én a mágneses karkötőket is ide raknám

khmm... 2011.11.22. 14:43:06

VÉGRE! :-)

divany.hu/eletmod/2011/11/22/vegre_elkaszaltak_a_legnagyobb_atverest_a_power_balance_karkotot/

De tartok tőle, hogy itthon még jó ideig "virágozni" fog a biznisz... :-s

pounderstibbons 2011.11.23. 08:48:13

Hát reméljük igaz amit írnak. De a koppintásaik, mutációik, és a hülyeség nyilvánvalóan virágozni fog továbbra is.

www.szkeptikustarsasag.hu/hirfigyel/666-koran-temetik-a-power-balance-ceget

De azért annak tényleg lehet örülni, hogy kikapáltak legalább egy gyomot.

wmіkі (törölt) · http://apostolimagyarkiralysag.hu/ 2012.08.12. 06:52:11

@Tom Benko: @antivmiki: @similarthings: @Rorschach: @Spike: @maycontainnuts: @stark: @Bobby
Newmark: @lorenz67:
Na mindenttudóak! xD
Egy biorezonancia professzor megtalálta a test legjobban reagáló frekvenciáját, ami 2450 MhZ!

similarthings 2012.08.12. 08:09:24

"Biorezonancia professzor": jíhá.

Stipi stop: én a komment professzor akarok lenni! :DDD

VilMarci 2012.08.12. 10:38:26

@wmіkі: Akkor kezeltesd magad ezen a frekvencián. Lehet, hogy hihetetlen, de bármelyik műszaki üzletben megveheted az ehhez szükséges eszközt. Persze ne így keresd. Bizonyára a szemét gyógyszerlobbi nyomására a mai napig csak álnéven merik árulni: mikrohullámú sütő.

hu.wikipedia.org/wiki/Mikrohull%C3%A1m%C3%BA_s%C3%BCt%C5%91

"A sütő 2,45 GHz-es rádióhullámok segítségével forgatja és rezgeti a melegítendő anyag dipólus molekuláit, aminek következtében súrlódási hő fejlődik és ez melegíti fel az ételt."

VilMarci 2012.08.12. 19:47:11

@wmіkі: Szerintem a biorezonancia-professzorod szívesen elmagyarázza a részleteket.

fordulo_bogyo 2012.08.12. 22:54:15

@wmіkі: Miki, nincsenek is molekulak, azt csak az iskolaban hazudjak, hogy vannak, te meg beszoptad.

Lattal mar molekulat?
Na ugye.

@VilMarci: a surlodas valoban fura, elegendo az, hogy mozgatja, rezgeti oket, ez a gyorsabb mozgas maga a magasabb homerseklet.

Tom Benko 2012.08.21. 13:52:04

@wmіkі: Hogyan mérte? Mikor mérte? Hol vannak a mérési jegyzőkönyvek? Hol a publikáció?

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2012.08.27. 10:49:44

@wmіkі: komplett hulye vagy. Ez meg az en velemenyem. Nem, nem indoklom meg.

Tom Benko 2012.08.29. 00:01:53

@wmіkі: Rájöttem! Rájöttem! Valójában ez a frekvencia nem egyszerűen az emberi test rezgése, ez a melegség rezgése. Ezért melegít a mikró is, és ezért van az, hogy ha sok ember van egymáshoz közel, akkor, mivel a rezgések rezonálnak és felerősítik egymást, felmelegszenek, és egyre több lesz a homoszexuális. Misa maci, igazam van?

Szkeptikus Blog · http://szkeptikus.blog.hu 2012.08.29. 15:41:29

Hagyjátok már békén w mikit, rég ki van tiltva, nem tud válaszolni.

Tom Benko 2012.08.29. 23:25:49

@Szkeptikus Blog: Ahhoz képest egészen friss kommentjei vannak...

Írj nekünk! Kövess minket!

Kövess a Twitter-en 

Melléfogott az asztrológusod? Nem találsz már helyet az ágyadnak a földsugárzástól? Össze-vissza forog az Egely- kereked? Nem használt a macskádnak a homeopátiás bogyó?

Írd meg nekünk:
blog (kukac) szkeptikus.hu

Utolsó kommentek

  • Reactor: @Kovacs Nocraft Jozsefne: Pont ez a lényeg :))) Ha elég forró a cuccos, akkor a Carnot-tétel elmél... (2023.07.29. 22:19) Összeomlik a civilizációnk?
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @Reactor: Milyen módokon tartod elképzelhetőnek a magmaerőművek működését? Nem tudom, miért ho... (2023.07.29. 21:52) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: @tesz-vesz: Tehát a magma erőművek nem működhetnek majd, me' jön a Carnot-tétel és megvuduzza majd... (2023.07.29. 17:09) Összeomlik a civilizációnk?
  • tesz-vesz: @Reactor: ja, csak a fideszes, tehát agyhalott kovács józsefné a carnot-tétellel cáfolná a geoterm... (2023.07.29. 09:33) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: Korábban a civilizációt csak egy világkatasztrófa tudta volna összedönteni. A globalizáció "áldáso... (2023.07.27. 21:42) Összeomlik a civilizációnk?
  • Utolsó 20

Híreink

Nincs megjeleníthető elem

Fórum

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

akupunktúra (2) áldoktor (1) álhírek (1) állampolgári tudomány (1) alternatív medicina (23) áltudomány (37) antibiotikum (1) apollo (1) aromaterápia (1) ásványok (1) asztaltáncoltatás (1) asztrológia (6) atomenergia (2) attila domb (1) átverés (14) aura (2) béky lászló (3) bioenergetika (5) biofoton (1) biológia (2) biologika (1) bioptron (2) biorezonancia (5) biotechnológia (8) boszniai piramisok (3) bulvár (1) butaság (7) bűvészet (9) callahan (1) cam (1) ChatGPT (1) chemtrail (3) civilizáció (1) clairvoyance (1) cod tea (5) confirmation bias (1) covid-19 (1) criss angel (1) csalás (4) csillagászat (6) cunami (1) darwin (5) demarkáció (1) diéták (1) douglas adams (1) dr. csabai zsolt (2) dr. csabai zsolt phd (1) echo tv (1) ECSO (1) egely (2) egészség (36) egészségnap (2) éghajlat (1) einstein (3) elektroszmog (1) életmód (4) energia (1) eric pearl (1) értem (3) érvelés (1) etnográfia (1) étrend kiegészítő (6) eugenika (1) evolúció (22) ezóbióökó (7) ezotéria (27) fakír (1) fals pozitív (1) fekete mágia (2) felmelegedés (2) fenntarthatóság (1) filozófia (13) finnugor (1) fizika (13) fogyasztóvédelem (12) földönkívüliek (2) földsugárzás (3) gelencsér andrás (1) gender (1) glifozát (1) gondolkodás (7) grafológia (2) grapefruit (3) grapefruitmag (1) grape vital (3) gyermeknevelés (1) gyógynövények (2) gyógyszerek (1) gyógyszeripar (1) HAARP (1) hagyományos kínai orvoslás (3) hamisítás (3) hétköznapi bölcsesség (1) hipotézis (1) hold (2) holokauszt (1) homeopátia (22) horoszkop (3) humor (7) idegtudomány (1) ideomotoros (1) idősek (1) india (1) influenza (1) ingyenenergia (4) integratív medicina (2) intelligencia (1) intelligens tervezés (12) james randi (3) japán (1) járvány (2) járványtagadás (1) jeti (1) jövőbelátás (2) jövőbelátók egyháza (1) jövőbe látás (2) józan ész (4) kanálhajlítás (2) kapcsolatteremtő gyógyítás (1) kígyóolaj (1) kísérlet (3) kiválasztott (4) klímaváltozás (7) klub (89) konferencia (9) kongresszus (10) könyv (13) koplalás (1) környezetvédelem (1) koronavírus (4) közgazdaságtan (2) közlekedés (1) kozmológia (2) kreacionizmus (2) kristályok (1) kritika (1) lászló ervin (2) lebuktatás (1) légköroptika (1) lenkei gábor (1) levitt (1) lifewave (2) lottó (1) lúgosítás (1) magfúzió (1) mágia (1) mágnes (5) magyar őstörténet (4) magyar történelem (3) marketing (3) mars (4) matematika (4) média (6) megerősítési torzítás (5) mellrák (1) mentalizmus (3) mesterséges intelligencia (2) meteor (1) mobiltelefon (1) mta (4) művészet (1) nasa (2) neurális hálózat (1) nyelv (6) nyílt levél (1) oktatás (4) oltásellenesség (3) oltások (2) önámítás (1) online kísérlet (3) orgon (1) örökmozgó (5) orvostudomány (12) őssejtfokozó (1) összeesküvés elmélet (5) otthonszülés (1) paleolit étrend (1) pálmalevél (1) pályázat (1) pandémia (1) parafenomén (3) parajelenségek (6) paródia (1) PCR (1) phenomenon (2) podcast (1) pozitív gondolkodás (1) prána (2) probiotikum (1) proving (1) pszí (5) pszichiátria (1) pszichológia (1) racionalitás (1) radiesztézia (3) rák (8) randi (3) rendezvény (13) rezsicsökkentő (1) richard dawkins (2) sci fi (3) seti (1) spiritizmus (2) steorn (1) sugárzás (3) számmisztika (3) székesfehérvár (2) szekta (1) szellemidézés (3) szerencse (1) sziget (5) szkeptikus (21) szólásszabadság (1) találmány (4) tantra (1) táplálkozás (5) távgyógyítás (2) technológia (15) telekinézis (1) telepátia (1) televízió (5) teremtés (3) teremtéstan (2) természetgyógyászat (28) termográfia (1) tesztek (3) történelem (14) tudomány (32) tudományos módszer (2) tudománytörténet (1) turizmus (1) ufo (5) új germán medicina (2) űrhajózás (2) uri geller (8) űrszonda (3) vágó (6) vakcinák (2) vallás (2) villanyóralassító (1) vita (1) vízautó (2) Wikipédia (3) x akták (1) Címkefelhő

Creative Commons

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása