Szkeptikus blog

A Szkeptikus Társaság tagjainak közös blogja

Hogyan hajlította meg Uri Geller a Napló kanalát?

"Sok emberek hisznek ebben, hogy ez valódi. Sok emberek azt mondják, hogy ez egy trükk. Én akarom, hogy ez misztikus legyen." - mondta Uri Geller a TV2 tegnap esti Napló Extra c. műsorában, később pedig némi unszolásra egy kanalat is meghajlított. Mi nem akarjuk, hogy ez misztikus legyen.

Nézzük csak meg figyelmesen a fenti videót! Geller először nagyon vonakodik, nem-nem, ő tévékamera előtt nem hajlít kanalat, legfeljebb arra hajlandó, hogy dedikálja. A riporter ekkor követi el az első hibát: elmegy filctollért, miközben Gellert magára hagyja a kanállal. Nagy meglepetésére mire visszaér, Geller a kanállal a kezében fogadja. Némi dörzsölgetés, amit az operatőr csak jó messziről vehet fel, és a kanál hajlottnak látszik. Nem nehéz kitalálni, hogy Geller a riporter távollétét kihasználva előre, erővel meghajlította, ezután már csak arra kellett vigyázni, hogy a riporternek ne tűnjön fel: már hajlott a kanál. A hajlatot takarásban tartva, kis simogatás után mutatta csak fel, mintha akkor hajlott volna meg. De ez még viszonylag gyenge hajlat. A továbbhajlítást már nehéz volna ebben a helyzetben, ott a kanapén ülve megoldani, ezért jön a mentőötlet: egyik lábát a fém állólámpa talpára helyezve fogja tovább hajlítani a kanalat. Ehhez persze fel kell állni, meg kell kerülni a kanapét, odamenni az állólámpához, rálépni a talpára. Mindezt a kamera sajnos nem mutatja, de Gellernek ezalatt számtalan alkalma volt arra, hogy erővel tovább hajlítsa a kanalat. Amit ezután látunk, csupán annyi, hogy Geller a kanál kelyhét jobb kezébe veszi, egészen a szélén fogva azt, felül hüvelykujjával, alul pedig középső és gyűrűsujjával tartva, bal kezével pedig az egész szárát eltakarja, mutatóujjával hevesen tovább dörzsölve a szár tövét. A riporter ámuldozik, úgy látja, mintha a kanál magától föl akarna szállni. Holott csak annyi történik (és erről a videó kockánkénti megtekintésével könnyen meggyőződhetünk), hogy Geller jobb keze középső és gyűrűsujjával, ami a kanál kelyhe alatt van, fölfelé lökdösi a kanalat. Bárki kipróbálhatja ezt a saját kanalával: a kanál voltaképpen a kehely felőli vége mint középpont körül fordul el, így a kehely mozgása gyakorlatilag észrevehetetlen, a nyél végénél viszont nagyobb az elmozdulás, ez kelti az optikai csalódást. A hajlat, amit Geller bal keze takar, nem látszik, egészen addig, amíg egyszer csak a földre nem ejti a kanalat, amin ekkor már jól látszik az erősebb hajlat. Ezután fölemeli és az ámuldozó riporter kezébe adja. Aki ezután azt is elhiszi, amikor Geller később azt mondja neki: látod, magától még tovább hajlik.

Ennyi történt tehát. A bemutatott módszer persze csak egy a sokféle bűvésztrükk közül, amellyel hasonló hatásokat el lehet érni. Aki több részletre is kíváncsi, annak ajánlom Varga Gábor: Kanálhajlítás - ahogy Uri Geller csinálja c. cikkét.

Azon persze nincs mit csodálkozni, hogy a Napló műsora hallgatott azokról az esetekről, amikor Geller lelepleződött (íme néhány leleplező videó róla), és hogy a magát szkeptikusnak színlelő, ám inkább (ál)naiv riporter a kanálhajlításnak is viszonylag könnyen bedőlt. Elvégre nemsokára jön Magyarországra Geller Phenomenon c. showműsora, melyben az utódját keresi. Nem nehéz megtippelni, hogy a TV2 vette meg ennek a sugárzási jogát, és a mostani Napló Extra már nyilván ennek az előkészítése volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://szkeptikus.blog.hu/api/trackback/id/tr47305164

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Athos blogja 2008.03.10. 00:35:39

Ki választ ott?Még egy óra urnazárásig, addig valami semleges téma. Uri Geller a tv2-n fog parafenoménkodni március végétől, azon a tv2-n, ahol néhány éve rendszeres vendég volt Galambos Ferenc (nézzétek csak meg a videókat), sőt, önálló rovatot…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vivi 2008.03.30. 22:46:22

Én a hívõknek és szkeptikusoknak egyaránt hitelt adok, hisz nem vagyunk spirituálisan azonos szinten. Akik már jól bánnak a 6.érzékszervükkel, azoknak ez nem megbotránkoztató amit az Uri Geller csinál, viszont akiknek fogalmuk sincs, hogy az is létezik (mert nem használják, pl.a harmadik szemüket ezért az bezárult) hogy is várhatnánk el, hogy ne a trükköt keressék csak benne? Van aki számára ez az úgymond "természetfeletti képesség "tálcán" adatik, és van akinek meg kell érte keményen dolgozni. A lényeg, hogy a teremtõnk belénk plántálta, viszont a jelenkor földhözragad embere hogyan is képzelné el, azt hogy az Ó Egyiptom embere mobiltelefon nélkül is képes volt telefonálni, moindazonáltal,hogy aktivizálta a tobozmirigyét,-hipofízisét. Ha felfedeznék, hogy akár mentális szinten is mekkora lehetõségek rejlenek bennünk, Uri Geller is csak egy lenne a sok közül. A spirituális tanító Mesterek már itt vannak, végzik is az oktató munkájukat, csak fel kéne keresni Õket!

zenészpéter 2008.03.30. 23:16:40

Vivi drága!
Elolvastad az eddigi bejegyzéseket?
Nem arról van szó, hogy trükköt keresnek benne, hanem arról, hogy találnak! Mi több, belebotlanak keresés nélkül. Ehhez nem kell 6. érzék, elég a meglévő 5.-öt rendesen használni. Gondolkodni sem árt persze.

nyari mikulas (törölt) 2008.03.30. 23:26:31

Vivi,
Kerlek hivj fel tobozmirigy-hipofizis vonalon!

Panta. 2008.03.31. 09:30:27

A kanálhajlítás már lejárt lemez, tudjuk mi a "titka". De a többi trükkről amiket produkáltak a műsorban van valamilyen információ?

zenészpéter 2008.03.31. 11:45:03

PAnta! Megnézted a fórum Uri Gelleres topikjába belinkelt másik fórumot?
Ide teszem neked:
www.illusiondepo.com/magyar/viewtopic.php?t=106

Panta. 2008.03.31. 11:59:56

Köszi, átnézem

kartacius 2008.04.03. 22:08:57

Vivinek igaza van. Sőőt, a fentiekben az oktatásról is szó volt, és csakugyan nem megfelelő. A legjobb az lenne, ha repülni,meg varázsolni vagy esetleg teleportálni tanítanánk gyermekeinket nemde? Ez az élet egyeseknek úgyis túl sivár ahhoz, hogy ne várjanak többet tőle mint ami. Ezért belekapaszkodnak egyébként meg a telepátiáról röviden annyit, hogy tudományosan bizonyított tény, hogy olyan mértékű energia kéne áthalaggyon az agyon ahhoz, hogy tőlünk 10 méterre álló partnerünknek parasms-t küldjünk, hogy kisülnének a szinapszisaink. Az meg ugye káros. Nem?

Nebameg 2008.04.04. 12:55:34

Aki hozzám eljön, és elhajlítja ezoterikusan a kanalamat, annak adok 100000 Forintot. Ha nem sikerül, akkor ő ad nekem 20000-et. Elég fair ajánlat, asszem.....

Rebeka 2008.04.05. 07:41:21

parázsonjárás: ugyanazon az elven működik, mint, hogy a gyertya lángján is át tudjuk húzni a kezünket lassan, mégsem égünk meg. Az már nagy szám lenne, ha valaki a parázson állna egy darabig.
Griffi: nem tudom pontosan hogy adtál energiát, de ha úgy, hogy a kezedet a keze fölé tartottad, az nem nagy kunszt, mert lehet, hogy meglep, de az emberi test hőt ad le, és ezt jó néhány centiről lehet érezni.

Candy Ces 2008.04.05. 23:01:33

Szóval,
Én is olyan leszek mint Uri

Hun érthető..hun meg nem...hihi
Ha nagyon belegondolok...Kb. 20 éve
Rodólfó is csinált ilyen dolgokat...
Sőt...kifejezetten felismertem...én "szerencsétlen" olyan trükköket, amit anno én is csináltam.
Szóval szégyellje magát Geller, de legfőképpen a TV2...erről lehetne külön oldalt nyitni....szóval az a "sok" SMS megéri...bocsi nem tudom...de lehet.
Ebben a 10 millkós kis országban ha csak a fele "átb..tó" akkor már lehet...
Ja, és innen üzenem Geller úrnak, hogy, addig a pillanatig, míg nem nyilvánított véleményt az általunk is látható első szereplőről...még talán gondolkodtam rajta, hogy: HÁTHA...TÉNYLEG!
Na...ez már elmúlt!
Szia Mindenkinek!(akinek meg leesett a kanál, az tegyen fel egy villát...de oda ahova én gondolom...)
Na bocsi, ha valaki sértve érzi magát!
Sziasztok!
(Név és cím a Szerkesztőségben...)

Qzole 2008.04.06. 01:24:54

Hali mindenkinek, a kanál hajlítás az már lerágott csont, amiről viszont nagyon keveset hallottam, az a kép másolás.
Az, hogy valaki lerajzol egy képet, Uri pedig, szinte teljesen ugyanolyat rajzol. Vagy ami még volt a mai műsorban, hogy bűvész/mutatványos/mentalista feküdt az ágyon, közben segítő leírt egy szót, parafenoménunk meg eltalálta. Valami magyarázat? Azon túl, hogy mindenki be volt avatva, mert persze ez is lehetséges, de unom már, hogy mindenki "összeesküvés" elméletekkel magyarázkodik.

nyari mikulas (törölt) 2008.04.06. 02:35:09

Nem vagyok buvesz, a buveszek nyilvan sok olyan trukkot is tudnak, amire mi nem is gondolnank.

Azert par naiv otlet, kiindulasnak:

Ugyesen elhelyezett tukor (vagy tukrok)?
Egy segito a kozonsegben, aki tovabbitja az informaciot akar technikai eszkoz segitsegevel, akar apro gesztusokkal, akar mindenki altal eszlelheto, de a be nem avatott szamara semmi jelentoseggel nem biro jelekkel?

Termeszetesen az is egy megoldas, hogy osszebeszelnek elotte.


Nezd meg, hol van az informacio, es hova jut el.

Kiserleti korulmenyek kozott el lehet erni, hogy az ismert informacikozvetitesi modok (latas, hallas, tapintas) mindegyiket kizarjuk.

En arra lennek kivancsi, volt-e pelda arra, hogy ilyen korulmenyek kozott is mukodott volna?

Talan az is egy lehetoseg, hogy olyan helyzetet teremtenek, amiben az emberek tobbsege ugyanugy reagal, ugyanarra gondol, es azt konnyu kitalalni.

Az alabbi csak egy nagyon durva pelda, nyilvan ennel kifinomultabbrol lehet csak szo, de az elv ez lehetne, probald ki, ha nem ismered:
1. Kerd meg partneredet, hogy sokszor mondja ki egymas utan, hogy "feher". Fel percen, egy percen keresztul, mar unja o is, meg mindenki.
feher, feher, feher, feher, feher, feher, feher, feher, feher, feher,feher, feher, feher, feher, feher,feher, feher, feher, feher, feher,feher, feher, feher, feher, feher,

2. hirtelen kerdezd meg tole:
Mit iszik a tehen?

twitti 2008.04.07. 10:35:51

A szvasnak az a trükkje, meg a rajzolásnak is, hogy az a stúdió tele van kamerázva, nem látjuk, hányan ülnek a szerkesztői részlegeken, ki mit néz, és hogy hány ember fülében lapul egy füles, amin infókat kap...Szegény Hargitai Bea meg majdnem infarktust kapott, mert elhitte, hogy valódi...
v. Attila sem akarta ám átlőni a halántékát, nem véletlen küldte vissza az egyik belövőt(tutira besúgták neki, melyik a töltött), aztán már U. Móninak csak meg kellett jegyeznie, hogy melyiket küldte vele vissza Attila, és a másikat odaadni neki, mikor a kettőt kihozza újra...ennyi.

bolhabetu 2008.04.07. 12:29:48

A szögbelövősre egy egyszerűbb megoldást említettek a Magic Depón. A kütyü áram nélkül nem megy. Ennyi.

bolhabetu 2008.04.07. 12:38:11

"Mindenki be van avatva"

Tényleg összeesküvéselmélet, de nagyon gyakran alkalmazzák bűvészek. És ez egy olyan műsor, ahol a földigilistából csinálnak mérges kigyót.

Például Jupiter trükkje IMHO azért nem volt 100% siker mert Xavér nem volt beépítve. (A műsor elején csak tőle kérdezték meg, hogy ugye nem)
Az első mutatvány a mozdulat-összehangolásnál az első rész megbeszéltnek tűnt, mert Ulmann Mónika hamarabb kezdte el emelni a kezét, mint kérték rá, de ez csak tipp. A másik két láthatalan érintés viszont mentalista trükk volt, ami a másik cikkben is említenek.

Qzole 2008.04.07. 20:06:52

Melyik másik két cikk?

tina 2008.04.14. 13:09:04

csalás az egész!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bolhabetu 2008.04.16. 16:30:19

Interjú Egely Györggyel a Klub Rádión.
A derék parakutató a műsorvezetőben emberére akadt, akit nem hatott meg az a magyarázat, hogy a kanalat a mágneses áram görbíti el.

www.klubradio.hu/klubmp3/klub20080416-135842.mp3

Joco74 2008.04.17. 09:11:44

"Tudomány furcsa szegmense"... nagyon jó.

Különösen zseniális volt a hajnyírós téma összefoglalása: Tehát a TV-nek van valamiféle kisugárzása? :) Óriási volt...

Egely következetlensége: "Gőzünk sincs hogyan működik az emberi elme" gőzünk sincs hogyan működik az egész....de az biztos, hogy az javította meg a hajnyírót. NG teljesen úgy kérdezett, mintha komolyan venné Egely-t.

Nah de a Egely kerék témája kiverte a biztosítékot: A kerék nem az emberi kéz hőjétől forog...kizárt minden lehetséges okot.
Hogy nem ég le a pofájáról a bőr...

Uri Gelleres rész: Nem hiszem amúgy, hogy Egely simán az arcunkba hazudna a kanál-meghajlik-a-zsebemben dologban.

Valami olyasmit tudok elképzelni, hogy Uri egy emlékező fémből készült kanalat "hajlított meg", majd remek bűvészként kicserélte egy másik sima ezüst ötvözetű előre meghajlított kanállal, Egely orra előtt.
Szerencsétlen pedig hinni akar, és jóhiszemű. (bár a kerék esete ezt erősen megkérdőjelezi számomra)

tomi21 2008.04.18. 12:16:23

Uri Gelleréknek ezzel kéne fellépni:
torrent.hu/e107_files/downloads/csoda1.swf
csodák pedig nincsenek...

Candy Ces 2008.04.20. 14:23:09

Sziasztok!
Hát elmúlt, megnéztünk,(mert véleményt csak akkor illik mondani, ha meg is tapasztaljuk a dolgot, amiről szó van...) pár adást...
Kezd az agyam zsugorodni, de még bírom...
Olyan mint a "Győzike Show"...meg újabban a "Kordáék a Föld körül"...
Ha nem látnánk(és ez még csak TV...(ez is megérne egy misét...))...el se hinnénk milyen mások mások...
Szóval én most azt szeretném "tudatosítani", hogy minden ember másként látja "Piciny Világunkat"...
Találkoztam olyan "élőlénnyel", akiben nincs meg a "miért, hogyan"...és ha megpróbálom elmondani, zárt ajtók...
Ergo nem is érdekli...
Neki így jó...
Ebbe nem lehet "belekötni"...
El kell ismerni, mindent nem tudhatunk.
De amiről "épkézláb" elképzelésünk van, azt illik tovább adni...szerintem...
Szóval üdvözlet Mindenkinek, a lényeg:
A bemutatott TRÜKKÖK = trükkök...
(Én is onnan vagyok ilyen "okos", hogy addig jártam utána minden ilyen dolognak, amíg el nem mondták, meg nem tudtam...és minden esetben (megszegve a "Bűvészek szabályát") a siker learatása után elmondtam a megoldást...(szóval a siker akkor is meg volt...ember meg van bőven...)
Nem lenne szabad hülyíteni a másik embert...
Persze pénzért mindent...
Hát itt tartunk...
Nézzük erőteljesen tovább...én már nem dohányzom, és a műanyag cuccokat is a megfelelő helyre helyezem...(:-))
(SZÓVAL, HA MÁS NEM IS EZ BIZTOSAN POZITÍV KAMPÁNY...)
Ennyi!
Hi!

Cendy Ces 2008.04.20. 15:13:20

Hi!
Megint én...
Bocsánat, de nem tudom magamban tartani.
Szóval régen is voltak "Csodadoktorok"...
Aztán ezeket hol agyonverték hol meg nem...mert nem érték utol...hihi
Tehát, nem csak arról van szó, hogy szórakoztatnak, hanem keményen átvernek, anyagi javakat szereznek más kárára...
(Ha valaki nem ért egyet, akkor gondoljon az sms-ekre...TV2-kereskedelmi adó...)
Na, szóval, a mai világban világ méretűre tágult (lásd:internet) a csalás...
Ugye nagyon elitéljük a nyugdíjas mamák átverését...az újságok tele vannak jó tanácsokkal...stb.
Itt egy egész ország átveréséről van szó...kit érdekel?
Törvény?
(Állítólag ezek értünk vannak...)
Nem kellene fellépni a hasonló műsorok ellen?
Vagy törvényesen: csalunk,hazudunk, átverjük akit csak lehet?
Akkor meg mondja már ki valaki, hogy "SZABAD A GAZDA!!!"
Higgyétek el, én biztosan jól el lennék, amíg a lelkiismeretem bírná.
Szóval eddig...(megint hihi)
Na ennyi!


8

Kartacius 2008.04.23. 22:55:43

Azt sajnalom, hogy nem lehet ennek az egesznek egyszer es mindenkorra veget vetni. Bezarni Urit egy szobaba, ahol van negy fal, egy kamera, lemenni a sarki kozertbe egy normalis kanalert, odaadni neki, es meglatjuk h mi lesz. A baj csak az, hogy ha veletlenul nem sikerulne Urinak az akcio, a hivok elismernek ugyan hogy csalo, de rovid idon belul elokerulne a cilinderbol meg 10 mentalista, akiket aztan megint be kell zarni a szobaba, es ez addig menne, mig vegul mi unnank meg elobb.
Egyebkent nem akarom bantani a hivoket, de tenyleg nem artana elovenni a fizika konyvet, mielott mindenfele sugarakkal, meg molekularitassal kezdenek dobalozni, ugyanis akkora hulyesegeket tudnak mondani, hogy a nagy hivatkozasaik kulcsembere Einstein is forog a sirjaban. Nos pillanatnyilag ennyi, amugy meg bocs az ekezetek miatt, kulfoldon vagyok.

kartacius 2008.04.23. 23:26:38

Ezt nezzetek meg, lenyegesen profibb buvesz mint geller, csak az elso trukkot nem ertem. www.youtube.com/watch?v=69GMr3RlpgU&feature=related

Benigna 2008.04.24. 17:31:12

Nemrég volt Uri a Naplóban. Egy beteg kisfiúval találkozott. Nem mondta neki, hogy hopp, most felpattan,csak hogy ne adja fel. Nem tartom őt rossz embernek.
Egyébként: a hívői azt is elhiszik, hogy tényleg teleportált? Az emberi hiszékenység azért elég durva.Engem érdekelne Panthera trükkje a madárral. Mi lehetett a megoldás? Tudja valaki?

Kartacius 2008.04.24. 19:55:40

Mwiki idezek az igazmondo cikkedbol: "Bár elvakult tudományfanatikusként, állítólag ők csak valamiféle bizonyíték alapján hisznek el bármit is, a kijelentésükre most ők nem szolgáltatnak "
Ezt ugye rank ertetted. Azert nevezel minket elvakult tudomanyfanatikusnak, mert nem hiszunk el mindent amit a media a szankba ad? Miert adnank hitelt pl egy agyon vagott tvshownak? Lehet hogy a musor elvezetes, de azert megsem gondolom, hogy azert mert Uri azt mondja, vannak ilyen mindenfele kepessegei, tenyleg igazat is beszel.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.24. 20:02:14

térjünk vissza a bizonyíték kérdésére

tudom nálatok az elég szelektív dolog, de mégis, mi lenne az?

Kartacius 2008.04.24. 20:04:22

Ezt a videot bolhabetu rakta fel, ezt nezd meg. miutan reagaltal legyszives valaszolj a kerdesemre.
www.indavideo.hu/video/Uri_Geller_trukkjeirol_megegyszer

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.24. 20:08:57

nem néztem meg
légyszíves válaszolj a kérdésemre
hol a bizonyíték?

(tudom, hogy bántó számotokra, hogy vannak emberek, akik hajlandóak hinni a saját szemüknek és érzékelésüknek, de ezt most tegyük későbbre
a bizonyíték dolga érdekelne most)

Kartacius 2008.04.24. 20:17:17

"tudom, hogy bántó számotokra, hogy vannak emberek, akik hajlandóak hinni a saját szemüknek és érzékelésüknek," Mwiki. A buveszet epp ezert jott letre, mert latod, es elhiszed. Epp az erzekszervek becsapasan alapszik. Mint Geller. Amugy milyen bizonyitekot vartal egy blogon keresztul? Kezzel foghatot, tapinthatot? Akkor eltevedtel, en nem tudok neked semmit odateleportalni, engem nem ruhaztak fel ilyen kepessegekkel. Ne haragudj, en megprobalok valaszolni a kerdesedre, Te is megprobalhatnal az enyemre. Amugy, Ha megfigyeled, Urinak egyetlen filmje sem mutat egyetlen muveletet sem vagas nelkul. Mikor nala volt a tv2-os hapek akkor is szuksege volt 1-2 percre, amig nincs ott a kamera:P

Kartacius 2008.04.24. 20:18:41

Kulomben meg ha azt mondom en vagyok jezus elhiszed? Hisz mondom? esetleg hallhatod is, ha talalkozunk.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.24. 20:28:23

nem hiszem el

de pl. belinkelhetnétek egy videót, ahol geller beimseri, hogy csalt és megmutatja hogyan
azt elhinnám
persze, ha bizonyíthatóan uri beszél rajta, beszámítható állapotban

különben milyen alapon állítjátok itt, hogy csalt???

gyurcsány is beismerte, hogy hazudott, vágó is elismerte, hogy manipulált
no, ezeket is elhiszem...

Kartacius 2008.04.24. 20:31:28

Milyen alapon allitod h nem vagyok Jezus? Ha eled allnek, es vizbol bort csinslnek elhinned nem

2008.04.24. 20:32:04

Az internet tele van Uri Gellert leleplező videóval. Némelyiken tisztán látszik milyen technikával hajlítja el a kulcsot. De ha valaki a saját szemének sem hisz, legalább higgyen magának Uri Gellernek. Tavaly novemberben egyfajta beismerő vallomást tett.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.24. 20:34:17

nem az érdekel, hogy milyen technikával lehet megcsinálni valamit
hanem, hogy Ő hogyan csinálta

úgy tűnik nem világos számodra a bizonyíték szó jelentése
tudod, ha van egy animációs felvétel, hogyan történHETet pl. az evolúció, az nem BIZONYÍTJA be, hogy úgy is történt
vagy, hogy megtörtént egyáltalán...

érted a problémát?
hol az a beimserő vallomás?

My-cream 2008.04.24. 20:34:57

Ilyen alapon egy bűnözőt se ítéljenek el, amíg nem tesz beismerő vallomást???

Kartacius 2008.04.24. 20:36:30

mwiki. Bizonyitsd be h a video kamu. A levegot utod.

Kartacius 2008.04.24. 20:37:17

My creamnak igaza van.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.24. 20:37:32

bizonyíték...
könyörgöm

ha vannak a kések a konyhámban, az nem jelenti azt, hogy embereket öltem vele, bár arról is lehetne animációt készíteni
és elvileg lehetséges velük az is

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.24. 20:38:25

hol az a beimserő vallomás?

vagy erről "véletlenül" épp hazudtál és nem is létezik?

Kartacius 2008.04.24. 20:38:29

sztem erdemes lenne mycream kerdesere valaszolnod

2008.04.24. 20:41:07

www.zem.demon.co.uk/mwuri.htm

„Többé nem állítom, hogy természetfeletti erőm van. Szórakoztató művész vagyok. Jó show-t akarok csinálni. Az egész jellemem megváltozott.”

– Uri Geller
2007. november

Kartacius 2008.04.24. 20:42:44

Remelem mviki, most nem jossz azzal, hogy ka most ket perc alatt rogtonzott egy hamis nemet beismero vallomast?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.24. 20:44:38

igen, azt mondja, hogy azok az erők, amivel ő rendelkezik, nem természetfelettiek, hanem bárki képes lehet rá
ezt én is tudtam

ez hogy bizonyítja a csalást?
sehogy

2008.04.24. 20:45:43

www.freevlog.hu/video/12076.html

Az egyik legjobb videó Uri kulcshajlításáról. Ha valakit ez sem győz meg azzal nem tudok mit kezdeni.

Kartacius 2008.04.24. 20:45:50

A buvesz is ezt mondja. Csak o trukknek hivja.

2008.04.24. 20:48:43

Azt mivel magyarázod hogy azóta mentalistának nevezi magát, ami viszont bűvészt jelent

Kartacius 2008.04.24. 20:48:48

Amugy meg urinak tokeletesen erdeke, hogy varazslonak nevezze magat, Ha nem igy lenne pusztan egyszeru buvezgaszit kapna. Igymeg ugye a nagy porveres eleg sok penzhez juttatja. Kulomben meg ha valakinek tenyleg ilyen kepessegei vannak, minek van szuksege Arra h szolgaltasson valamit a penzert? Mert nem talalja ki a lottoszamokat? Vagy teleportalja magat a bank szefjebe meg vissza?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.24. 20:49:41

én nem gyakoroltam

de hát 200 kg-ot is csak targoncával bírnék felemelni, pedig állítólag van ember, aki képes rá

vagy az is csaló?
arról is írtok?

2008.04.24. 20:52:54

Wmiki! Nézd meg a videót! Érdemes többször visszanézni. Elforgatja a kulcsot.

nyari mikulas (törölt) 2008.04.24. 20:57:24

Farkas Helga:
– Hatvanezer dollárt fizettünk Uri Gellernek, akit azért kerestünk meg, mert nem sokkal korábban Angliában megoldott egy hasonló ügyet. Amikor megérkezett, kislányunk elrablása óta már hónapok teltek el. Mi nem akartuk tétlenül megvárni, hogy hátha történik valami. Minden szalmaszálba belekapaszkodtunk, benne is bíztunk. Sajnos nekünk nem tudott segíteni – emlékezett vissza az előzményekre Farkas Imre.

Kartacius 2008.04.24. 20:58:02

200 kgmot fizikailag lehetseges emberi erovel felemelni, megfelelo izomzat, es emelesi technika eseten, pl egyenes hat, stb.

bolhabetu 2008.04.24. 20:58:52

"Ezt nezzetek meg, lenyegesen profibb buvesz mint geller, csak az elso trukkot nem ertem"

www.youtube.com/watch?v=4UkoIz-VaRo

Kartacius 2008.04.24. 21:01:37

ugyehogy jo a video, tisztan latszik minden.

Kartacius 2008.04.24. 21:04:25

Nem ertem Vmiki miert nem hiszed, hogy en Jezus vagyok. Ezzel Kapcsolatban netan szkeptikus vagy? Bizonyitsd be, hogy en nem Vagyok jezus.

bolhabetu 2008.04.24. 21:19:29

"igen, azt mondja, hogy azok az erők, amivel ő rendelkezik, nem természetfelettiek, hanem bárki képes lehet rá
ezt én is tudtam"

Akkor mutasd be az erőidet, legyél szíves!

Egy csalótól nem várható el, hogy beismerő vallomást tegyen, Uri ezirányú nyilatkozatai csekélyek és igyekszik a "királynőt megölni nem kell félnetek" módszerrel magyarázni utólag. Az erős bizonyítékot változatlanul azok a videók jelentik, ahol látszik, ahogy megcsinálja a trükköt. Amiket persze nem vagy hajlandó megnézni.

2008.04.25. 09:11:02

Valaki lefordíthatná a teljes Magische Welt interjút.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.25. 17:32:08

azt tudtad tomi, hogy az erőemelőnek se sikerül mindig kinyomnia a 200 kg-ot?
sőt, pl. a szimfóniákat is csak akkor írják, ha ún "ihlet"ük van és nem "tudományos" körülmények között, akármikor

én egyikre sem vagyok képes, deakkor ez bizonyíték lenne arra, hogy nem is lehet megcsinálni soha?

egyébként értem miért hadakoztok és nem hisztek el semmit
a szkeptikus társaság oszlopos tagja, (át)vágó istván beimserte, hogy manipulálta a műsorát és számára az a politikus a szimpatikusabb, amelyik hazudik
vagyis a szkeptikusok számára a csalás és a hazugság annyira természetes, mint más normális embernek a lélegzetvétel

2008.04.25. 17:53:14

Hamar elterelted a szót Uri Gellerről. Megnézted a kulcshajlítós videót?
Szeretném ha elmondanád a véleményedet róla.

nyari mikulas (törölt) 2008.04.25. 18:14:02

wmiki: A sulyemelo minden alkalommal fel tud emelni egy sulyt.
En is fel tudok emelni egy sulyt.
Hogy 200 kg-ot ki tudja-e nyomni, vagy epp csak a terdeig emeli fel, vagy csak a felet tudja felemelni, vagy a negyedet... persze, de ez csak mennyisegi kerdes.
De en is barmikor kinyomok 200kg-ot, csak nem egyedul: ket evezostarsammal kozosen. Vagy harommal, ha faradt vagyok.

Te is tudsz kanalat hajlitani, telapataskodni?

Nem kell annyira meghajlitsd, mint Geller ihletbol, eleg ha fele annyira vagy fele olyan gyorsan hajlitod.
Lehet ketten is, vagy harman, negyen is simogathatjatok.
Vagy probald kiskanallal. Gyerekkanallal, mokkaskanallal...

Ha nem sikerul, akkor gondolkozz el azon, hogy vajon miert nem.


Nem tudom, hogy jon a sulyemeleshez Vago Istvan szorakoztato musora es a politika.

u.i.: Jobb ha tolem tudod: minden politikus hazudik. Van amelyik neha beismeri.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.25. 18:49:25

a véleményem a videoról:
uri geller szerepel benne???

tomi:
nem tudom mennyire hajlik meg a kanál az akaratom erejével
lehet, hogy csak olyan picit, amit nem tud kimutatni egy mérőműszer...

de én szimfoniát sem tudok szerezni
akkor az is lehetetlen?

én nem hiszek az ilyen általánosításokban, hogy minden politikus hazudik, vagy minden szkeptikus elvakult fanatikus
biztos vagyok benne, hogy akadnak kivételek is

nyari mikulas (törölt) 2008.04.25. 18:55:09

wmiki: tudod jol, hogy nem hajlik.
A nem lathato hajlitas, a nem merheto hajlitas az egyszeruen nem hajlitas.

Orulok, hogy a sulyt megbeszeltuk. Alkalmazzuk ugyanezt az elvet a zenere is. Jobb ha tolem tudod: csak kottapapir es ceruza kell, te is tudsz szimfoniat irni. Lehet (sot valoszinu) hogy hallgathatalnaul pocsek lesz.
Vagy leuszl egy zongorahoz es azokat a feher meg fekete billentyuket nyomkodod. Jon a zene. Olyan, amilyen.

Nem kell, hogy szep egyenletes ivet gorbits a kanalra. Ronda, fulserto hajlitas is hajlitas lenne. Az sem megy.

Elgondolkoztal rajta, miert nem?

Politika: irigyellek a naivsagodert.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.25. 19:02:01

Nem hajlik, vagy nem tudjuk lemérni, azért az nem ugyanaz

az íróasztalom nem mozdul el mérhető mértékben, mégis tudom: állandó változásban és mozgásban van

de lehet, hogy azért nem megy a kanálhajlítás (vagy a szimfónia írás) mert igazából nem is HISZEK benne, hogy én meg tudnám csinálni

nem hiszem, hogy naiv lennék
talán csak tudok különbséget tenni a dolgok között

2008.04.25. 19:02:55

És ez oldal tetején látható videó. Talán a TV2 is egy hamis Urival készített interjut. Ugyanazt csinálja a kanállal mint a kulccsal. Tucatnyi ilyen videó van.
Előbb elhiszem rólad hogy el tudod hajlítani a kanalat, mint Uri Gellerről.

nyari mikulas (törölt) 2008.04.25. 19:10:43

wmiki: Nem ugyanaz, hogy nem tudjuk merni vagy nem hajlik.
Nem hajlik.
Az asztalod sem hajlik.
Geller kanalai a musorban, meg a buveszek kanalai, azok hajlanak. Lathato.

Azert nem hajlik a tied, mert nem hiszel benne?
Miert nem hiszel benne? Geller megmondta, hogy mindenkiben ott kepesseg. Nem hiszel Gellernek?

En sem.

My-cream 2008.04.25. 19:12:43

Ti tényleg nem tudtok elhajlítani egy kanalat??? WTF?
Mi ez itt, gyépésfórum?!

nyari mikulas (törölt) 2008.04.25. 19:18:02

Pusztan az akaratunkkal, anelkul, hogy a kezunkkel, labunkkal, fogunkkal, satuval, kalapaccsal (stb) erot gyakorolnank ra, nem tudunk.

Ugy velem, senki sem tud.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.25. 19:19:38

de, TUDOM, hogy mindenkiben ott a képesség erre is, a 200kg felemelésére is vagy a szimfónia írásra is

egyszerűen MOST ezek a dolgok nem izgatnak
csak az zavart, hogy mindenféle bizonyíték nélkül állítatok itt dolgokat elvakult fanatizmussal
de MOST épp ez se zavar, a ti dolgotok, a ti hitetek...

My-cream 2008.04.25. 19:23:45

Jaaa, kézzel nem ér??
Miért nem?!

nyari mikulas (törölt) 2008.04.25. 19:25:12

19:02
igazából nem is HISZEK benne, hogy én meg tudnám csinálni

19:19
TUDOM, hogy mindenkiben ott a képesség erre is...

bolhabetu 2008.04.25. 19:33:22

"Valaki lefordíthatná a teljes Magische Welt interjút."

Ez felkérés keringőre?

Itt van angolul:
translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.zem.demon.co.uk%2Fmwuri.htm&langpair=de%7Cen&hl=en&ie=UTF-8

bolhabetu 2008.04.25. 20:39:57

"de, TUDOM, hogy mindenkiben ott a képesség erre is, a 200kg felemelésére is vagy a szimfónia írásra is"

Honnan?

Lizleóna 2008.04.27. 10:46:25

Kedves Olvasó!

Segítséget szeretnék kérni!
Nagyszükségem lenne, hogy Uri Geller-el személyes kapcsolatba léphessek.
Hihetetlen problémám van és a segítő meglátását, érzékelését kérném megsegítésül.
Hová lehet közvetlenül levelet írni Urinak, létezik olyan oldal, vagy cím?
Aki tud segíteni a kekremeny@freemail.hu címre írjon!
Előre is köszönöm!

Üdvözlettel : Lizleóna

Joco74 2008.04.27. 11:22:51

Lizleóna

Biztos hogy a legjob fórumot választottad erre? :))))))))))

mary 2008.04.27. 13:43:19

Uri Gellernek írhatsz a TV2 címére, de azért nagyon ne éld magad bele a "képességeibe".

Kartacius 2008.04.27. 23:10:20

Pfffff szegeny Lizleona tenyleg eltevedt:D Vagy szivat minket:D

Kartacius 2008.04.27. 23:18:38

Amugy, Wmiki Speciel en sem szeretem Gyurcsanyt, de nem hiszem hogy pelda erteku lenne a kanalhajlitas szempontjabol. Beleolvastam nehany cikkedbe, es tenyleg nem nezel a dolgok moge, a buveszek pedig epp ezt hasznaljak ki. MEGTEVESZTENEK. En is latom hogy a kanal "gorbul" aztan megnezem 10szer a videot, (ami ha nem lehet bizonyitek ellene, akkor mellette sem.) es latom, ahogyan trukkozik, ahogyan forgatja a kezevel a kanalat, igy OPTIKAI CSALOSAST okoz a nezonek. Vagy te nem hiszel az optikai csalodasban? Ez is szkeptikus duma? Fel tuds maszni a szivarvanyon? Tudsz setalgatni egy 3d-s fenykep tajain???

feher andras 2008.05.01. 12:05:05

Erdekes az egesz mert en olaszban dolgozom es az egyik szorakozo helyen barban oda jott egy uri ember es csodakat muvelt a kanallal sot a villanak aszarait kulon kulon hajlitgatta meg es meg is csavarta.

feher andras 2008.05.01. 12:08:57

A musorban latott gondolj valamire es en leirom gyorsba leroktonozte nekem. a nevjegy kartyaja a kezemben.
Emailben eltudom kuldeni a fotokat a villarol kanalrol stb.

En ertetlenul neztem az egesszet.Nalunk showmusor olaszban utcai bohoc

Szilágyi András 2008.05.01. 13:00:13

feher andras:
amit láttál, az egy Morgan Strebler nevű bűvész Liquid Metal nevű trükkje, megvásárolható 30 dollárért: www.penguinmagic.com/product.php?ID=891
Sokat kell gyakorolni, de hatásos.

feher andras 2008.05.01. 13:12:49


Koszi

Megneztem a videot.A fem akkor is
meghajlott.

Szilágyi András 2008.05.01. 13:15:17

Ezzel mit akarsz mondani? A fém már csak olyan, hogy ha meghajlítják, meghajlik.

Kartacius 2008.05.01. 13:43:47

Én is megnéztem, eléggé emlékező fémnek tűnt nekem a dolog. Ez tényleg elég hatásos, hogy az orrod előtt 2 centire hajlítja meg. De hát erről szól a bűvészet..mivel látod, igazinak tűnik. Ha tudod, hogy csak egy bűvész csinálja, nem gondolod h valóság. Ha viszont én kimennék a váciutcába, egy étteremhez, és ott csinálnám, mindenki bevenné.

2008.05.03. 18:18:04

Viszont ha valakinek ilyen képességei lennének, nem valószínű hogy utcai bohóckodásra használná

Lizleóna 2008.05.03. 20:52:06

Kedves Olvasók !

Köszönöm a válaszokat !
Mary !
Szeretném, ha megírnád a TV2 mailcímét.
Előre is köszönöm fáradozásodat !

Üdvözlettel : Lizleóna

nyari mikulas (törölt) 2008.05.03. 23:30:11

tv2.hu/2007-06-01/Impresszum/

Elérhetőségeink
1145 Budapest, Róna u. 174.
Központi telefonszám: +36-1-46-76-400
Internet telefonszám: +36-1-46-74-313
Telefax: +36-1-46-76-563
Internet szerkesztőség: szerk@tv2.hu
A TV2 közönségszolgálatának telefonszáma: +36-1-336-55-45
E-mail címe: kozonsegszolgalat@tv2.hu

Lizleóna 2008.05.05. 09:49:49

Kedves Tamás!

Nagyon köszönöm mailodat, melyre válaszoltam, továbbá köszönöm a fenti válaszodat is !!

Nagyszerű segítő vagy !
Minden jót kíván :
Lizleóna

hoppa 2008.05.05. 14:11:56

Másik vitafórumon már leírtam, most megpróbálmo mégegyszer, röviden:

Családomban az elmúlt néhány évben kétszer is előfordult, hogy kulcs (számomra) megmagyarázhatatlan módon, családtagom kezében meggörbült.

Az egyik alkalommal csak a végeredményét láttam: Az illető családtagom nem tudta bedugni a markában szorongatott kulcsot a zárba. Észrevettük, hogy enyhén (talán összesen 1 mm-rel) ívben meghajolt, ez pont elég volt ahhoz, hogy a zárba nem menjen bele. Visszahajlítani viszont sem szabad kézzel, sem fogóval nem tudtuk.

Második alkalommal, egy januári éjszakán, a kapukulcs görbült meg és szakadt el, mint a laprágó csavargatás hatására: a tengelye körüli görbület jól kivehető volt, a szakadás (nem törés!) helyén enyhén megnyúltak a végek, nem lehetett összeilleszteni a két darabot, mint mondjuk ha anyaghiba esetén elpattan. A téli hidegben pedig a kulcs két darabja érezhetően, a kézmelegnél jobban felmelegedett, de igazán nem forrósodott fel.

Kérem, előlegezzétek meg nekem az alábbiakat:

1. A jelenségek vagy (többedmagammal) a jelenlétemben történtek, vagy a végeredményét láttuk (többedmagammal).

2. Dolgoztam bűvészek mellett, több kanálhajlítási trükköt is mutattak. Mindegyiket preparált kanállal. Ezek viszont saját, preparálatlan kulcsok voltak.

3. Tekintsünk el attól a magyarázattól, illetve lépjünk tovább annál, hogy vak vagyok, hiszékeny, felületes, vagy hazudós. Kérem, próbáljátok meg elhinni, hogy józan felfogóképességem teljes birtokában, a XX. század végén, saját szememmel láttam az eseteket. (Egy darabig magammal is hordtam a végeredményeket, de sajnos, már nem találom).

Szóval, próbáljátok meg elfogadni, hogy a fenti esetek pontos és józan leírásai valós eseményeknek.

Mi lehetett az oka? Hogyan történhettek? Lehetséges-e reprodukálni?

Az általam kigyűjtött közös jellemzők az események során:

- Valódi, "gyári fémkulcsok);
- Emberi kézben voltak tartva;
- Mindkét esetben az események alanyai (szenvedői) feldúlt mentális állapotban voltak.

(A poénokat előre is köszönöm, de inkább a valódi magyarázatokra koncentrálnék...)

Szilágyi András 2008.05.12. 13:23:57

Kartacius: "Én is megnéztem, eléggé emlékező fémnek tűnt nekem a dolog."

Nem az. Olcsó villa, 1 dollárért 6 darabot adnak :) A többi pedig csak kézügyesség és ügyes mozgatás.

bolhabetu 2008.05.12. 17:39:23

"- Valódi, "gyári fémkulcsok);
- Emberi kézben voltak tartva;
- Mindkét esetben az események alanyai (szenvedői) feldúlt mentális állapotban voltak."

Szerintem ez azért elég jól megmagyarázza. Komolyan.

Valódi magyarázat ugyanis nincs. Olyan eseményt ami egyszer megtörtént, és már a tárgyi bizonyíték is jól elveszett igen nehéz komolyan megmagyarázni.

"Dolgoztam bűvészek mellett, több kanálhajlítási trükköt is mutattak. Mindegyiket preparált kanállal."

Pedig nagyon sok preparálatlan kulcsos és kanalas trükk van. A kulcsok zöme puszta kézzel vagy egyszerű eszközökkel meggörbíthető. Feldúlt állapotban talán még véletlenül is. Az az állítás, hogy a kulcs nem volt visszahajlítható semmilyen eszközzel később, így kulcs nélkül egy nagyon komoly állítás.

Tung 2008.07.23. 13:31:02

Sziasztok! Most vagyok először ezen az oldalon... Hát az emberi hülyeség határtalan... Nekem hobbim a fizika, azon belül az atomfizika köt le leginkább. Üzenem az összes "hívőnek", hogy lapozza már fel valamelyik általános iskolás fizikakönyvét és keressen rá a fémes kötés címszóra. Ott megérti, hogy mitől alakítható/megmunkálhatő a fém, mi az a fárasztás.. De ha a józan eszét használja az ember (és itt csatlakozom az előttem szólókhoz): Ha nektek lennétek ilyen "képességeitek" akkor mit csinlnátok? Kanalakat hajlítgatnátok? Gratulálok... Nekem az első célpontom valamelyik bank lenne de minimum egy kaszinó ha már gondolatot olvasok :D:D

ezobiooko · http://ezobiooko.blog.hu 2008.07.23. 13:55:36

Tung: Üdv nálunk! Jó olvasgatást és kommentelést!

Írj nekünk! Kövess minket!

Kövess a Twitter-en 

Melléfogott az asztrológusod? Nem találsz már helyet az ágyadnak a földsugárzástól? Össze-vissza forog az Egely- kereked? Nem használt a macskádnak a homeopátiás bogyó?

Írd meg nekünk:
blog (kukac) szkeptikus.hu

Utolsó kommentek

  • Reactor: @Kovacs Nocraft Jozsefne: Pont ez a lényeg :))) Ha elég forró a cuccos, akkor a Carnot-tétel elmél... (2023.07.29. 22:19) Összeomlik a civilizációnk?
  • Kovacs Nocraft Jozsefne: @Reactor: Milyen módokon tartod elképzelhetőnek a magmaerőművek működését? Nem tudom, miért ho... (2023.07.29. 21:52) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: @tesz-vesz: Tehát a magma erőművek nem működhetnek majd, me' jön a Carnot-tétel és megvuduzza majd... (2023.07.29. 17:09) Összeomlik a civilizációnk?
  • tesz-vesz: @Reactor: ja, csak a fideszes, tehát agyhalott kovács józsefné a carnot-tétellel cáfolná a geoterm... (2023.07.29. 09:33) Összeomlik a civilizációnk?
  • Reactor: Korábban a civilizációt csak egy világkatasztrófa tudta volna összedönteni. A globalizáció "áldáso... (2023.07.27. 21:42) Összeomlik a civilizációnk?
  • Utolsó 20

Híreink

Nincs megjeleníthető elem

Fórum

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

akupunktúra (2) áldoktor (1) álhírek (1) állampolgári tudomány (1) alternatív medicina (23) áltudomány (37) antibiotikum (1) apollo (1) aromaterápia (1) ásványok (1) asztaltáncoltatás (1) asztrológia (6) atomenergia (2) attila domb (1) átverés (14) aura (2) béky lászló (3) bioenergetika (5) biofoton (1) biológia (2) biologika (1) bioptron (2) biorezonancia (5) biotechnológia (8) boszniai piramisok (3) bulvár (1) butaság (7) bűvészet (9) callahan (1) cam (1) ChatGPT (1) chemtrail (3) civilizáció (1) clairvoyance (1) cod tea (5) confirmation bias (1) covid-19 (1) criss angel (1) csalás (4) csillagászat (6) cunami (1) darwin (5) demarkáció (1) diéták (1) douglas adams (1) dr. csabai zsolt (2) dr. csabai zsolt phd (1) echo tv (1) ECSO (1) egely (2) egészség (36) egészségnap (2) éghajlat (1) einstein (3) elektroszmog (1) életmód (4) energia (1) eric pearl (1) értem (3) érvelés (1) etnográfia (1) étrend kiegészítő (6) eugenika (1) evolúció (22) ezóbióökó (7) ezotéria (27) fakír (1) fals pozitív (1) fekete mágia (2) felmelegedés (2) fenntarthatóság (1) filozófia (13) finnugor (1) fizika (13) fogyasztóvédelem (12) földönkívüliek (2) földsugárzás (3) gelencsér andrás (1) gender (1) glifozát (1) gondolkodás (7) grafológia (2) grapefruit (3) grapefruitmag (1) grape vital (3) gyermeknevelés (1) gyógynövények (2) gyógyszerek (1) gyógyszeripar (1) HAARP (1) hagyományos kínai orvoslás (3) hamisítás (3) hétköznapi bölcsesség (1) hipotézis (1) hold (2) holokauszt (1) homeopátia (22) horoszkop (3) humor (7) idegtudomány (1) ideomotoros (1) idősek (1) india (1) influenza (1) ingyenenergia (4) integratív medicina (2) intelligencia (1) intelligens tervezés (12) james randi (3) japán (1) járvány (2) járványtagadás (1) jeti (1) jövőbelátás (2) jövőbelátók egyháza (1) jövőbe látás (2) józan ész (4) kanálhajlítás (2) kapcsolatteremtő gyógyítás (1) kígyóolaj (1) kísérlet (3) kiválasztott (4) klímaváltozás (7) klub (89) konferencia (9) kongresszus (10) könyv (13) koplalás (1) környezetvédelem (1) koronavírus (4) közgazdaságtan (2) közlekedés (1) kozmológia (2) kreacionizmus (2) kristályok (1) kritika (1) lászló ervin (2) lebuktatás (1) légköroptika (1) lenkei gábor (1) levitt (1) lifewave (2) lottó (1) lúgosítás (1) magfúzió (1) mágia (1) mágnes (5) magyar őstörténet (4) magyar történelem (3) marketing (3) mars (4) matematika (4) média (6) megerősítési torzítás (5) mellrák (1) mentalizmus (3) mesterséges intelligencia (2) meteor (1) mobiltelefon (1) mta (4) művészet (1) nasa (2) neurális hálózat (1) nyelv (6) nyílt levél (1) oktatás (4) oltásellenesség (3) oltások (2) önámítás (1) online kísérlet (3) orgon (1) örökmozgó (5) orvostudomány (12) őssejtfokozó (1) összeesküvés elmélet (5) otthonszülés (1) paleolit étrend (1) pálmalevél (1) pályázat (1) pandémia (1) parafenomén (3) parajelenségek (6) paródia (1) PCR (1) phenomenon (2) podcast (1) pozitív gondolkodás (1) prána (2) probiotikum (1) proving (1) pszí (5) pszichiátria (1) pszichológia (1) racionalitás (1) radiesztézia (3) rák (8) randi (3) rendezvény (13) rezsicsökkentő (1) richard dawkins (2) sci fi (3) seti (1) spiritizmus (2) steorn (1) sugárzás (3) számmisztika (3) székesfehérvár (2) szekta (1) szellemidézés (3) szerencse (1) sziget (5) szkeptikus (21) szólásszabadság (1) találmány (4) tantra (1) táplálkozás (5) távgyógyítás (2) technológia (15) telekinézis (1) telepátia (1) televízió (5) teremtés (3) teremtéstan (2) természetgyógyászat (28) termográfia (1) tesztek (3) történelem (14) tudomány (32) tudományos módszer (2) tudománytörténet (1) turizmus (1) ufo (5) új germán medicina (2) űrhajózás (2) uri geller (8) űrszonda (3) vágó (6) vakcinák (2) vallás (2) villanyóralassító (1) vita (1) vízautó (2) Wikipédia (3) x akták (1) Címkefelhő

Creative Commons

Creative Commons Licenc
süti beállítások módosítása